Jump to content

"Our Boys have done it" yalanı


Recommended Posts

  • 1 month later...

Enteresan bir durum... Yıllardır birçok kitapta, makalede Paul Henze'nin "Bizim çocuklar başardı" diye söylediği anlatılır durur... Gerçekten böyle mi söylenmiş yoksa başka bir şekilde mi konuşulmuş, kimse detaylıca araştırmaz. Bazen bir laf bir adamın üzerine yapışır. Herkes de işin aslını araştırmadan, incelemeden onu papağan gibi tekrarlar durur...

 

Bunun gibi bir örnek de Turgut Özal'a atfedilen "Benim memurum işini bilir" sözüdür mesela...

 

Özal güya rüşveti ima etmiş, güya memurları rüşvet almaya açıkça teşvik etmiş... Özal gerçekten de bu sözü söyledi mi, ne zaman söyledi, tam olarak neyi kastetti, ortada bir çarpıtma var mıdır, işin aslını hep merak etmişimdir...

 

Bilirsiniz, Özal'ın Kürt olduğu da çok sık iddia edilir, orada burada çok dillendirilir bu Kürtlük meselesi ama Özal'ın çok yakın adamlarından ve eski bakanlardan Hasan Celal Güzel bir keresinde bir televizyon programında Özal'ın kesinlikle Kürt olmadığını ve sözlerinin basın tarafından çarpıtıldığını söylemişti...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Herkesin bildiği gibi Amerikanın ulusal felsefesi pragmatist felsefedir Yani america akıntıya karşı kürek  çekmez "our boys" açıklaması Şu anlamda mantıklıdır; Bir ülkenin Toplumu kurumları neye meyilli ise bunu destekleyen yönlendiren uzmanları vardır gerçekçi düşünebilen herkes bunu bilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

                     Arkadaşlar, TAHMİNLERİNİZİ gerçekmiş deye anlatıpda durmayın.Amerikayla RUSYA iki komşu düşmandır.Bunların kendi çıkarları için yapmadıkları şey yoktur.

                     Fulbrayıt egitim anlaşmasını 1947 de İsmetle yaptı.Veeeeeeee,TÜRK egitim sistemi geçti amarıkanın elıne.Halaaaa egitimimizi yönlendiren amarikadır.Aslında herşeyimizi yönlendiren amarikadır.

                      Amarikanın TUVALETE girip çıkışımızdan bile habardardır.Fullbrayt anlaşması 4 ü TÜRK 4 üde amarikalı olacak bunlar 4 e 4 kalırsalar ankaradaki Amarikan elçisi bu seçime girebiliyor.Onunda 2 oy hakkı var oda amarikalilardan yana oy kullanacagından 4 karşı 6 oyla Türkiyenin ME gitimini amarikalılar her seçimde ele geçiriyorlar veeeeeeee hep onların dedigi olluyor.

                     Mesut Yılmaza başbakanlığındaa amarıka dediki,Rusyayla gaz anlaşması yaparsan başbakanlıkta iki aydan fazla kalamazsın.Mesut bey dediki amerikayı siklemeyıp GAZ anlaşmasını yaptım.İki aysonrada başbakanlıktan attılar beni.

                        1956 da çankırı aTIŞ okulunda bir yıl savaş egitimi aldım.Bu okula 15 yabancı ülkeden subaylar,assubaylar egitim almaya gelirdi.Birgün arazide roketlerle TANKLARA ateş etmeyi bir binbaşıdan ögrenirken okul komutanının amarıkalı danışmanı çıkar gelir tercumanıyla barabar.Başlar binbaşıya kafa tutmaya,binbaşıda külhanbeyin biri,Türkçe olaran siktir git buradan,bu eyitimi sen benden iyimi bilecen dedi.Tercuman binbaşının dediklerını TÜMGENERALIN yağverine yani okul komutanımızın amarıkalı yaverıne anlatınca amarikalı kızıp arabaya binip tercumanıyla birlikte okul konutanına gider.durumu anlatır.Yarm saat sonra okul komutanı çıkıp gelmezmı.Dedikki şimdi kavga başlar.Ama öyle olmadı,binbaşıya dediki vaziyeti idare et ve çekıp gitti.

                    Binbaşı yıllardır savaş egitimi veriyor ögrencilerine, o gelmış binbaşıya akıl veriyor,

                     1960 larda sarıkamış zırhlı TÜMENİNDEYDİM.Oralar amarıkalı genç kızlarla doluydu.Evlere gidip millete akıl veriyorlardı.Bir gün bir kürt arkadaşımın evine gittimki bu kızlardan biri orada.Benim konuşmalarım hoşuna gitmeyınce ayrıldı evden.Kürt ayleye sordum bu amerikalılar ne anlatıyor size.Kürt arkadaş dediki ne anlatacak,üstü kapalı bizi ingilizler gibi tetiklemek istiyorlar.

                         O sıralarda amarikan yardımından KAŞAR peynirimiz bile amarıkadan geliyordu.

                           O tarihlerde bir amarıkalı ONBAŞI TÜRK genel kurmaylığını TEFTİŞE gelmezmı?Bu nedenle TÜRKİYE karişmişti.Bir ONBASI TÜRK  GENEL KURMAYINI  teftişe geliyor.Düşünebiliyormusunuz.

                           Samsun amarikan radar üssünde 15 gün çalıştım. Amarıkalı yüzbası hep beni yokluyordu ,onlardan yanamıyım deyilmiyim diye.

                          Amerikanın TÜRKİYENİN TUVALETE gidişinden bile habarları vardı.O zamanın TÜRK ordusu ALLAHLIKTI.Subayları dogru dürüst egitm bile vermiyordu askerlere.

                         Düşünün RUSYANIN karşısına dikilmiş ZIRHLI  TÜMEN GÜYE.Bir alarımda vasıtaların yarısı yerinde kalırdı.Yarısıda ALAM yerine giderdi.Niye biliyormusunuz.........?Tümenin vasıtalarının yarısının motorlarının BATARYALARI  yoktu.Alarım yerine götürülen araçlardan bataryalar alınır kışlalardaki öteki arabalara takılır onlarda alarım yerine getirilirdi.Böyle ülkenın TUVALETİNE bile karışır amarika.

                      Amarika o raddeye BİLİM ve TEKNİKLE gelmiş.Bizim TUVALETLERİMİZE boktan girilemiyordu.

                       Almanyadan otobüsle LÜKSENBURGA geziye gittik.Alman kadın istasyonun tuvaletine koştu,birde baktık alman kadın koşarak geri geldi ve kusura bakmayın buraya SIÇACAM derdemez hemen donunu sıyırım raylarin üstüne patır kütür sıçtı.

                          Yönetiçi dediki avrupada böyle bir ülkenin olabilecegini sanmıyordum.Hadi geri dönelim,böyle pis bir ülkede işimiz olmaz.Döndük geri Almanyaya hertaraf çiçek gibi.Millet koştu tuvaletlere, tuvaletlerini yapmaya.Benzin istasyonu degilde sanırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrsinki SARAYdı.Beyni yeterli gelişmemiş ülkeleri beyni gelşmiş ülkeler kullanır.

                          Bakın nasıl?Irakta amarıkalılara ters düşen erkekleri yakalayıp hapse atıyorlardı.Hapishananın gardiyanının bir kadındı.Bu kadın ıraklı hapisleri soyuyordu erkekleri birbirine düzdürüyordu.Bunlarıda kameraya alıp el altından TV lere satıyorlardı.Ki Alman TV sinde bunu seyrettik.

Beyinsiz üstelikde gücsüzleri beyinli güçlüler böyle kullanıyorlar.Amarikalilar askerlerimizin başına çuval gecirip kışlalarından alıp gittiler IRAKTA.Türkiye ne yaptı?

Ne yapabilirki don................n baskasına.

İsreile ne yapabildikki?

Gemimizi basıp 10 kişimizi öldürdügünde.

Asarım,keserim demek milleti kandırmak içindir.

Çokda RAHAT kanıyoruzda.

                         Bahsanıza sizi bile kandırmışlar.

 

 Askeri üsde yüzbaşıya dedimki geçengün gördüm üsde bayaz amarıkalının biri gireksiyondaki zenciye bir kıç attı adamı yerinden edip geçti direksiyona bastı gaza gittiler deyince,yüzbası dediki sizde çingenelere öyle yapmıyormusunuz?

Hayır dedim biz yapmıyoruz.

                          Siz amarikalıları tanımıyorsunuz?

Onların hakkından ancak VİETNAMLILAR,ÇİNLİLER gelebiliyorlar.

Dedeniz

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...