Jump to content

Kuran'da önemli bir ayrıntı daha


Recommended Posts

 

"1400 yıl önce insanlar kayıp şehir Ubar'ın bir çölün ortasında olduğunu düşünüyorlardı. Bir nehrin kıyısında uzandığını kimse bilmiyordu.

Bu, Umman'ın güneyindeki Arap Yarımadası'ndaki kayıp şehir Ubar'ın bulunduğu bölgenin çevresindeki bölgenin radar görüntüsüdür. Antik kent, 1992 yılında uzaktan algılama verileri yardımıyla keşfedildi. Arkeologlar, Ubar'ın yaklaşık MÖ 2800'den MS 300'e kadar var olduğuna ve çöl boyunca tütsü taşıması için karavanların toplandığı uzak bir çöl karakolu olduğuna inanıyorlar.
NASA JPL, Kayıp Ubar Şehrinin Uzay Radarı Görüntüsü, 1999

desertification_nasa.png

Radar görüntüleme, Ubar'ın akan bir nehrin kıyısında uzandığını gösteriyor. Bu yakın zamanda biliniyordu, ancak keşfedilmeden 1400 yıl önce Kuran'da tasvir edilmiştir. Ad kavmine hitap ettiğinde, Tanrı'nın onlara bahçeler ve pınarlar verdiğini söyledi.

[Kuran 26: 132-134] O bildiğiniz nimetleri önünüze yayandan korkun.Size bir yığın nimet lütfetti: Davarlar, oğullar,Bahçeler, pınarlar.
desertification_Q_26_132.PNG

" Bahçeler ve pınarlar " Bugün Ubar'ın akan bir nehrin kıyısında uzandığını biliyoruz. Nehir kurudu ve tüm alan çöle dönüştü."

http://www.miracles-of-quran.com/desertification.htm?fbclid=IwAR0tqSZAMzEZ1docrHeM4G-_7T_E1Dj-6g1xS0Of8FK2VM2VT2KHNW1drZA

 

tarihinde EK tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...