Jump to content

Muhammed'in Zeyneple Evliliği Özet


Recommended Posts

Saadet devrinde yaşanan bir çok olay gibi bu olay da tek başına Muhammed'in yalanlarini deşifre etmektedir.

 

1- Zeyd yetim bir köledir. Evlatlık alınmıştır. Muhammed'in çevresindeki en zayıf halkadir. İslam'da yetim hakkı diye çok şey duyarsınız. Yetim olması nedeniyle gönlü olsun diyerek  güzel bir kızla evlendirilmistir.

 

2- Zeydin karısı güzel olduğundan zamanla Muhammed'in gözü kaymıştır. Mekke döneminde evlatlık edinilen zeyd Muhammed'in oğlu adıyla cagrilmaktaydi. Koskoca Mekke döneminde bu durum Muhammed'i ve Allah'ını hiç rahatsız etmemiştir.

 

3- Medine'de Zeynep ile evliliğinden sonra ahzap 5 sözde ayeti iniş yaptı. Evlatlıklar sizin öz evladınız değildir. Çünkü Muhammed'in kendi geliniyle evlenmesine kimse razı olmazdı önce Zeyd Muhammed'in oğludur düşüncesi yikilmaliydi. 

 

4- Ardından evlatlık Zeyd karısı zeynepten boşandirildi. Ve çok geçmeden Ahzap 33-37 sözde ayetleri iniş yaptı.  Tanrı tarafından Muhammed'e nikahlanmişti. Üstelik iddetini yani 4 ay bekleme süresini doldurup doldurmadigi bilinmemektedir.  Acaba hamilelik şüphesi mi vardı? 

 

5- Muhammed böylece Allah'ın izniyle yetim hakkı yemiştir.

 

6- Zeyd ise daha düne kadar yatakla oynastigi kadına anası gözüyle bakmak zorunda kalacaktı. Bu durum İslam'da bilinç altı esnest ilişkiyi de doğurmaktadir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...