Jump to content

Hacı'yı Kaybettik


Recommended Posts

Bugün aldığımız bir haber bu. Hacı'yı, geçirdiği bir kalp sıkıntısı nedeniyle kaybettik. 4 Ekim Pazar günü öğleden sonra olmuş bu.

Eşiyle bir buçuk saat kadar konuştuk; kendisi elbette iyi değil.

 

Bildiğimiz gibi kendisine iki yıl önce bir lösemi teşhisi konmuştu ancak onu kaybetme nedenimiz bu değil. Lösemisi çok hafif biçimde ilerleyen, ona sorun çıkarmayan bir türdü ancak kalbindeki delik onu çok yordu. Pazar günkü son konuşmamızda bana kendisini oldukça kötü hissettiğini, dinleneceğini söylemişti. Birkaç saat sonra da kaybetmişiz işte...

 

Benim için kabullenmesi çok güç bir gerçek bu, henüz şokundayken haberi vermek de bana düştü.

Hacı'nın benim için ne ifade ettiğini anlatamayacağım... Bu mümkün değil.

 

Bütün sevenlerine sabır dilemekten başka bir şey gelmez elden...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 94
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İşte böyleee,

                     Çok üzüldüm.

Başımız sağolsun.

Hacı ,çok degerli bir adamdı.

Ateistforum dışında yıllarca onunla  ALTERNATİFFORUMDADA yazıştık.Orası kapanmaya yüz tutunca oradan ayrıldık.

                    Alternatiforumda kanadada çalışan ülkücü HACIALİ HACIYA birgün dediki, adresini verde amarikaya gelip ananı belliyim.Hacıda çok güzel bir yanıt vermişti Hacıaliye.Benim adresim ananda var,git ona söylede versinsana demişti.

                  Bana göre HACI çok degerli bir insandı.

AYLESİNE Ateistforumdaki sevenlerine BAŞINIZ BAŞIMIZSAĞOLSUN derim .Yaşam ER oda GEÇ birgün bitiyor.

                  YAŞAMIMIZIN  gıymatını bilelimki ÖLÜRKEN ruhen acı çekmeyelim.kEŞKE şunu,şunuda yapsaydım demeyelim.O acı ölüm acısından az degildir.

Dedeniz

Link to post
Sitelerde Paylaş

İki hafta önce bende babamı kaybetmiştim. Bu aralar bu yüzden  biraz canım sıkkın çok uzun aradan sonra ateist foruma girmemiştim. Biraz kafamı dağıtayım felsefe siyaset bir şeyler okuyayım dedim. Ama şimdi hacı yı öğrendim. Yazılarını okurdum. Umarım bu forum gibi yazıları ile yaşamaya devam eder. Kendimde bir kalp hastasıyım ve bununla ilaçlarla yaşamak zor. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim. Tüm forumunda başı sağ olsun. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evren işte böyle bir şey. Var ediyor. Acı, ızdırap, keder veriyor. Ölmeyi dayatıyor. Dünya adlı bir mezarlıkta yaşıyoruz. Bunca acıyı ve trajediyi oluşturma potansiyeli olan evrenin varlığı beni dehşete düşürüyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Geride kalanlar için üzücü olabilir ama büyük ihtimal kendisi için iyidir. Muhtaç olmadan ölmek benim de isteğim. Daha da yaşlanıp o halinin çoluk çocuğun tarafından görülmesini bilmek ve hatta zor geldiğinde sana belli etmeseler bile onlar için kenarda duran bir problem gözüyle bakılmak kimsenin hoşuna gitmez.

 

Bu yüzden haci memnundur ümid ediyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Türk Ateist, ne kadar üzgün olduğunu, acını tahmin edebiliyorum; farklı bir diyaloğunuz, dostluğunuz vardı çünkü sizin. Bu yüzden evvela senin başın sağ olsun.
 

Bu denli derin, uçsuz bucaksız bilgi birikimine, hayat görüşüne sahip bir insanın yazılarıyla da olsa düşünce dünyasına temas etmek, bilgilerinden istifade etmek benim için de bir şanstı gerçekten. Bu dolu dolu bilincin toprak olması da bir o kadar kayıp... Üzücü.
 

Türkiye gerçeklerinden habersiz, çoğu zaman da ne lanet, ters, aksi bir adam diye düşünürdüm kendisiyle ilgisi... Ama hayvanları seven bir adam olduğu için naif, ince bir ruhu olduğundan da emindim. Huzurla uyusun... 
 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok üzüldüm çok. Bu ülkenin yetiştirdiği en bilge, dürüst, aydın, mantıklı, zeki insanlarından birisiydi. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Böyle insanların ruhu ölmez, hep bizi aydınlatır.

Teşekkürler Hacı, emeklerine sağlık. Huzur içinde uyu. Seni unutmayacağım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Foruma sık girmiyorum uzun süredir. Bugün girip bu başlığı görünce hemen Hacı'nın ev telefonunu aradım ve eşine başsağlığı diledim.

 

Kendisiyle 20 yılı aşkın bir tanışıklığımız vardır bu forumdan, ve bundan önce Türk Ateist ve Alternatiforum ortamlarından. Bu foruma emeği çok geçmiştir ve maddi ve manevi çok katkısı bulunmuştur. Kendisiyle çeşitli vesilelerle defalarca telefonda konuşmuşluğumuz vardır. Ölümünün yakın olduğunu hissediyordu bir süredir sanırım, çünkü o konuda yazıyordu arada bir. Ama ilginçtir ki lösemiden değil kalp rahatsızlığından ölmüş. Yakınlarına başsağlığı dilemekten başka elimizden birşey gelmiyor malesef.

 

Fakat bu forumda yazdıklarıyla aramızda kalmaya devam edecek Hacı.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...