Jump to content

Hacı'yı Kaybettik


Recommended Posts

Huzur içinde uyu YÜCE INSAN buraya her geldiğimde seni hatirlayacak ve anacağım.Ateistforum bize bıraktığın mirasındır onu sonsuza dek koruyacağız. 

 

Sana ölecek olmak nasıl bir his diye sormuştum, şimdi o sorumu hatırladıkca boğazım düğümleniyor.

 

Huzur içinde uyu,canım abim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 94
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kendisini tanımam etmem bunu özellikle belirtmek istiyorum. Sadece kendisi hakkında birkaç kişiden duyduklarımla ve paylaşılan ekşi sözlük hesabını okuyarak az çok fikrim oldu. Bloğu da okuyacağım daha sonra. Bunları özellikle söyledim çünkü söyleyeceklerim siz garip gelebilir. 

 

Öğrendiğim anda kalbimden bir parça koptu. İnanın nedenini bende bilmiyorum ama sanki bir dostumu kaybetmiş gibi üzüldüm. Kendisi bilim ışığında ilerleyen bir aydınmış. Yazılarını okuduğumda sanki benim düşüncelerimi almış ve uygun kelimelerle yazıya dökmüş gibiydi. Özellikle ölüm temalı şiirleri ve yalnızlıkla ilgili şiirleri bende derin tesir etti. Tanımak isterdim seni hacı. Nasıl bir insansın bilmiyorum. Belki de seninle karakterlerimiz zıt ve çok kavga ederdik hatta birbirimizle kavga ederdik belki ama bir kez olsun seninle konuşabilmek isterdim. Bir aydın ve bilim neferi denizlerde şu an. Yolumuzu aydınlatan yazılarıyla bizlere fısıldıyor. 

 

O blog yazılarının kaybolmayacağına da sevindim. Umarım uzun yıllar kalır o yazılar. Yolumu aydınlattığın için ve hiç tanımadan bana yardımcı olduğun için teşekkür ederim. Ruhun şad olsun. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Bir süre önce gördüm ama hem fırsat olmadı, hem de elim gitmedi sanırım.

 

Hacı'yı bu foruma üye olmadan önce de tanır, bilirdim. Yani 10 senenin üzerinde bir süredir -sanal da olsa- tanıdığım, bildiğim biriydi.

 

Ve bu süre zarfında belki hayatımızın fiili olarak içerisindeki birçok kişiden daha fazla haşır neşir olmuşuzdur kendisiyle. Yazdıkları vasıtasıyla. Orada bir "hacı" vardı özetle. Şahsen tanışmasak da, konuşmasak da kendi adıma..

 

Demem o ki, hayatımızın fiili olarak içinde gibi gözüken bir çok kişiden daha fazla içindeydi bir manada.

 

Şimdi, belki öncelikli başka bir nedenden ötürü(hastalığı) kısmen beklendik de olsa, artık "orada" olmadığını bilmek, üzüntünün yanı sıra, tarifi pek mümkün olmayan ama çarpıcı bir boğaz düğümlenmesi yarattı bende.

 

Yerine göre zaman zaman huysuzdu, aksiydi ama, "hacı"ydı işte..Bunca senedir forumdan, yazma çizme işinden türlü ve belki haklı sebeplerle de olsa birçok kişi elini çekmişken, o hep yazmaya, sormaya, sorgulamaya devam etti. Kendisinin en önemli haslet ve belki de erdemi budur benim adıma.

 

Şu an hala bile inanasım gelmiyor, bir daha buraya yeni bir mesaj girmeyecek olmasına. Tuhafıma gidiyor.

 

Sanırım tatmin edici bir hayatı oldu. Ve artık bir anlamda artık orada olmayacak olmasına rağmen, geride bıraktıklarıyla da aslen hep "orada" olacak. Hepimizin aramakta olduğu cevaplara, öyle veya böyle, önce o ulaştı. Sanırım kendisi de buna benzer bir bakış açısıyla değerlendirirdi durumu..

 

Hoşcakal @haci

Saygılar bizden..

Link to post
Sitelerde Paylaş

zannettiğimden daha derin bir şekilde üzülmüşüm kendisine. bugün bunu anladım. neden ve nasıl hiç bilmiyorum inanın. nasıl oluyor da hiç tanımadığım bir insanın ölümüne sanki dostumun ölümüymüş gibi üzülebilirim hiç bilmiyorum. aklımdan çıkmıyor bir türlü. tanısam herhalde kahrolurdum. 

 

bari bir ışık göster hacı. aklımdan çıkmayacaksın madem yardım et bana. ruha inanırım ve senin de ruhun denizlerde bunu biliyorum. keşke bir kez bile olsa konuşabilme şansımız olsaydı. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Öncelikle ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

 

Uzun süredir foruma giremediğim için yeni haberdar oldum ve çok üzüldüm. Sevgili Hacı bu forumda saygı duyduğum az sayıda insanların başında geliyordu. Bu forumda ve kişisel blogunda yazdıklarıyla var olmaya hep devam edecek. Birçok genç ve bilgi edinmek isteyen insanlar onun bilgilerinden istifade edecektir.

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Yeni öğrendim ve çok üzüldüm. Bir keresinde Hacı'nın '' Sevgiyle doğmak, mutlu bir ömür yaşamak ve huzurlu bir ölüm.'' şeklinde özetlediği hayat felsefesine denk gelmiştim. Bu sözü adeta zihnime kazındı. Bizim için varolmakta başka bir gaye yok. Umarım huzurlu bir şekilde son nefesini vermiştir. Uzaktan da olsa onu sevdim.Saygı duydum.Bu forumda yazdıklarıyla  hatırası hep zihnimde kalacak. Hepimizin başı sağolsun.

Dehri şifresini unuttuğu için mesajını benim iletmemi istedi. Onu da birlikte yüklüyorum.

''Ateistforum kurulduğu günden beri netten tanıdığım, forumda yıllarca karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğum HACI'nın aramızdan ayrıldığı haberini aldım ve çok üzüldüm.Kendisini her zaman saygıyla hatırlayıp anacağım.Ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Dehri (Erdem Akyüz) ''

Link to post
Sitelerde Paylaş

Uzun bir aradan sonra foruma girdiğimde ölüm haberini gördüm o zaman bir şey yazamadım ?. Senenin son günü Hacı'ya veda etmek istedim ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Yazılarını hayranlıkla okumaya devam edeceğim, hayatıma kattıkların için teşekkürler HACI...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 weeks later...

Şu forumda yok olmasını dilediğim ve gerçekten silinmesini istediğim tek başlık budur. 

 

Tanımadım, tanıyamayacağım ve belki de asla kim olduğunu bilemeyeceğim ama ölümüyle nedense ben de çok şeyi yok etti ve uyandırdı. Huzur içinde ol Hacı. Belki öğrencilerinden biri değildim ama senin bıraktığın bayrağı taşıyorum bende. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Hacı abi hatırladığım kadarıyla nöroloji hekimiydi(yanlış da hatırlıyor olabilirim), 13-14 yıl önce beyin konusunda bayağı muhabbetimiz olmuştu. İyi adamdı, keh keh diye bir gülüşü vardı sanırım. Bazen tartışma konularında  dalga geçerek bitirirdi sözünü, ama tam kapanacak yerde, sözün bittiği yerde yapardı bunu. Işığı bol olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Bu foruma değişik tarihlerde farklı birçok müstear isimle (korelmis, basit, fth) katıldım, kendisiyle hararetli tartışmalarımız olmuştu. Keşke o ölmeden önce helalleşebilseydik. İnancıma göre; Tanrı zalim değildir, kim kötülük etmişse, kendine kötülük etmiş olacak. Hacı'nın bana bir kötülüğünü görmedim, pek çok ateist gibi yanlış inançlarımı görmeme ve bunları terk etmeme vesile olanlardan biri oldu. Allah'tan kendisine merhamet dilerim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

                    Haciyla uzun yillar ALTERNATIFFORUMDA tartisddik durduk.Haci gercektten degerli bir adamdi.Anlasamadigimiiz konularda vardi.

                     Haci biirgün alternatifforumda  milliyetci geciinen Hacialiyle tartisdilardi.Haciali dediki Haciya,Haci amerikadaki adresini verde gelip anani sey ediyim.Haci hacialiye dediki adresim ananda var,git anandan istede versin.O yazisi okuyunca gülmekten nerdeyse altima isiyecektim:-)))

                    O tarihlerde alternatifforumda cok degerli arkadaslar vardi.Bir GAG rumuzlu yazar vardi.Adamda öyle bir kafa vardiki,yazilarindaki bilgiler kamyon dolusuydu.Zamanla küfürcü cahallar yüzünden bütün bu degerli yazar arkadaslar forumu terk ettiler.Forumda yazi yazanlar 3--4 küfürcüü yazar kaldi.Son olarak Haciyla bende terk etttim alternatif forumu.Bir müddet sonrada forum kapandi.     

                    Forumlara bisi oldu.Devam ettigim tÜRK DÜNYA .DE de,has bahcada adini unuttugum birkac forumdaha kapandiiydii.

                    Simdi sanirim ateist forumdada pek kimse kalmadi bu forumundada kapanmasina cok az kaldi deye düsünüyorum.

Simdi ben daha cok REHBER KURAN HEDEF TURAN formundaa yazi yaziyorum.Turan Dursun formunada bazan ugriyor bazan yazi yaziyor bazanda bu forumdan bazi yazilari aliprehber kuran hedefturan formuna assiyorum.Ateistforumdanda bazi yazlari alip hedef Turana asiyorum.Bu forumda daha cok ülkücüler ve TÜRKCÜLER bulunuyorlar.Bu forum diger forumlara nazaran bayagi kalabalik.

                    Ama gördügüm kadariyla 10 yil önceki gibi hicbir forum o zamanki kadar yazari ve okuyani tutamiyor.

Nedenini birtürlü anlayamadim.

Saniyorumki ne tür bir yaziyazarsak yazalim,bu islamcilara bir türlü gercekleri anlatamadik.Bundanda yazar arkadaslar USANDILAR sanirim.Bu nedenlerle yazismalari birakmislarda olabilirler.

                       Biz ne tür yazilar yazsakta müslümanlar ESEGIM KANCIKK demekten vaz gecmiyorlar.

Yani bizleri biktiriyorlar bu YALANLARIN tarafinda inatla durmaktan,bu müselmanlarrr.

                       Reiyis en az 3 cocuk dedikten sonra yataklarda SiKiSENLER artti.Dogumlar cogaldi.Biliyorsunuz nerde fazla dogum olursa orda cahallikla süratle artarmis.Cahal topluluklardada biliyoruzki OKUMAK,YAZMAK cokk azalir.Simdi TÜRKiYE bu alanda ilerliyor.

                    Eskiden internetlerde her aradigimizii bulurken.bugün artik aradiklarimizda cok engellerle karsilasiyoruz. AKP iktidari nedeniyle sanirim.Bazi AKP liler bu isi gizlemeyip resmen bazilari dogrulamaktadirlar.

                     Bu engellemeler daha cok SIKIS sayfalarinda götülüyor.Bu engellemeler % 70 -80 lere dayanmis durumddadir.

                      Iktidar dinci olunca.ama dincilerin bence cogu bu sikis sayfalarini cok severler.

Dinci profesörün biri otelde cok sikis filmi seyrettiginden otele bayagi yüksek  borc gelmis.Otelci dini bütün profesöre gitmis aman hocam sen ne yapiyorsun araliksiz 24 saat sikis filmimi seyrediyorsun.Bu ay oldukca yüksek ücret geldi demis,Demekki bu dinci azginlardanmis.Gerci dincilerden azgin olmayanida pek bulunmaz amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

                       Moskovada nefesi cok etkili bir papaz varmis.Caar bunu cagirttirmis benim cocuk hasta,hicbir doktor iyilestiremedi onu.Seni halk cok tutuyormus cok insani iyilestirmisin.Benim cocugu iyilestirirsen seni saraya papaz yaparim.Papaz RASPUTiN 3 günde cocugu iyilestirip ayaga kaldirir.Carda RASPUTiNi saray papazi yapar.Papaz cok yakisikli cok iri yari,cokk güclü bir adammis.3 aayda carin karisi dahil bütün saray kadinlarini siker papaz.Pirensin biri cara gider,benim kari dahil bu adam sarayda sikmedigi kadin birakmadi.Bunu saraydan kov der pirens ama CAR derrki yapamam ben ona sözverdim.Neyse pirens bakarki baska yol kalmadi birdün 5 kursunla azggin papazi öldürür.Bu gercek masal oda hikaye degil.Tolonbeg

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Pek yazmasamda çok eskilerden Ateistforum'un takipçisiyim. Malesef iş dolayısıyla çok yıllardır da izlemiyordum forumu. Bugün internette okuduğum bir haberden dolayı ''ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'e sosyal medya da yapılan linç durumu'' üzerine acaba Ateistforum'da konu edilmişmidir diye bakmak istedim... 

 

Ben de bir alışkanlık oluşmuş ben Ateistforuma girdiğim zaman ilk aradığım ''HACI''nın nick'i ve ne yazdıklarıdır...

 

HACI AĞBİNİN VEFATINI AteistCafe de görünce ironik bir olay, herhalde dinci üyeler bir Topic açmış sandım, fakat okudukça bunun şaka olmadığını anladım ve beynimden vurulmuşa döndüm, gözlerim yaşardı...

 

Ah be Ağbim, senin yazılarından dolayı bir türlü müslüman olamadım ben... 

İyi ki de olmadım...

 

Su gibi aksın... 

Bilgin, Yazıların, Yorumların

Kazınsın yeni Ateistlerin 

zihnine...

 

Tüm HACI Sevenlerine Başsağlığı Diliyorum...  

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...