Jump to content

Cennette istediğimiz her şeyin olması?


Recommended Posts

Fussilet suresi 31.ayet

 

“Biz dünya hayatında da, ahirette de sizin dostlarınızız. Cennette sizin için canınızın çektiği ve istediğiniz her şey vardır.

 

Burda cennette istediğimiz her şeyin olacağı söyleniyor.

 

Araf suresi 43.ayet

 

"(Cennette) onların altından ırmaklar akarken, kalplerinde kinden ne varsa hepsini çıkarıp atarız. Ve onlar derler ki: "Bizi bu nimete kavuşturan Allah’a hamdolsun! Allah bize bahşetmeseydi biz kendiliğimizden elde edemezdik. Hakikaten rabbimizin elçileri gerçeği getirmişler." Onlara, "İşte size cennet. Yapmış olduğunuz iyi amellere karşılık o size kaldı" diye seslenilir."

 

Burda da cennetteyken içimizde kin, öfke gibi duyguların olmayacağı söyleniyor. Yani o zaman bu iki ayetten, cennetteyken kin ve öfke içerikli olmayan her şeyi isteyebileceğimiz ve Allah'ın bunu yerine getirmek zorunda olduğu anlamı çıkmıyor mu? Yani mesela ben cehenneme giden bir tanıdığımın cennete girmesini istersem Allah bunu yerine getirmek zorunda. Çünkü kuranda, cennetteyken Allah'ın kurallarına ters bir şeyi dileyemeyeceğim yazmıyor. Aynı şekilde cennette, dünyadaki isteklerimden farklı isteklerde bulunacağım da yazmıyor. Aynı şekilde çocuklarla ve hayvanlarla ilişkiye girmeyi de dileyebilirim. Çünkü nihayetinde baktığımızda bu da kin/öfke içerikli bir şey değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Cennet kısaca şudur:

Kripton gezegeninden gelen süpermen, dünyada güçlerinin hepsini kaybetmiştir. Uçamamaktadır, kayaları kaldırıp fırlatamamaktadır. 

Ancak bütün bunları yapabileceğini de bilmektedir. Bu yüzden mutsuzdur. Bir ev bir eş bir araba bile verseler asla yetmemektedir. Devlet Başkanı bile olsa dünyaya komple sahip olmak istemektedir. 

 

Mesela bir sokak kedisi oksijen maskesi takıp denizlerde patisiyle balık yakalamayı düşleyemez. Demek ki kedi, bu dünyasına ait bir bilinçte. 

 

Bütün gün uyuyan şerafettin, depresyona girer acı çekip ağlar da ama süpermen gibi ağıt yakmaz, yada farelerle ilişkiyi düşlemez yada balık kebabını klonlayarak zevke gelmez. 

 

Düşünüyorum öyle ise varım gibi insan dünya elemanı değildir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...