Jump to content

Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun!


Recommended Posts

515899159_images(93).jpeg.1358939e4da7c9def8a1db79e5f28fca.jpeg

Ölümsüz Atatürk! Bir zamanlar ifade ettiğin gibi, fani vücudun toprak oldu. Fakat kurduğun ve bize emanet ettiğin Cumhuriyet, gerçekleştirdiğin eserler ve koyduğun ilkeler daha nice yüzyıllar korunacak ve sonsuzluğa dek yaşatılacaktır. 

 

Bizlere verdiğin azim ve gururla yolunda, ardında dimdik yürüyecek, koşacağız; sana ve idealine mutlaka ulaşacağız.

tarihinde RadikalKemalist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aynı zamanda bence insan onuruna, erdemine en fazla yakışan idare biçimidir. Ölümsüz önder Atatürk de "cumhuriyet fazilettir" demiştir. Sultanlık idaresinin korku ve tehdide dayanan bir idare olarak korkak, alçak, sefil ve rezil insanlar yetiştirdiğini, cumhuriyet idaresinin ise faziletli ve namuslu insanlar yetiştirme özelliğine sahip olduğunu söylemiştir. Ki çok isabetli tespitlerdir bunlar...

 

Cumhuriyet'in ilanının, Türk milleti için tarihsel anlamı çok büyüktür. Her şeyden önce, özgürleşmeyi, kul-köle değil de bağımsız birey olabilmeyi, onurluca ve insanca yaşamayı, fikri ve vicdanı hür olmayı, çağdaşlaşmayı ve daima ileriye gitmeyi ifade etmektedir. Türkiye'de halkın talebiyle tabandan değil de çağının çok ilerisinde yaşayan, ömrünü Türk milletine adayan bir dâhinin devrimleri sayesinde tepeden kurulabilmiştir. Ama temelleri çok sağlamdır ve ilelebet yaşayacaktır. Çünkü akla-mantığa, çağın gereklerine en uygun yoldur. Gerçekten de Atatürk'ün ileri görüşlülüğüne ve cesaretine hayran olmamak mümkün değil... O'nu saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz.

 

En büyük bayramımız kutlu olsun... Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum günü kutlu olsun! Nice 29 Ekimlere...

 

 

"Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz"

 

"Cumhuriyet, düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister"

 

"Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur"

 

Mustafa Kemal Atatürk

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...