Jump to content

Nuh Tufanının kaynağı Sümerler değildir. (Kur'an'dan deliller)


Recommended Posts

Alıntı

Yani Benim Yaşam Hakkım, Alanım İslamcılar Tarafından Kuşatılmayı Aşıp Yok Ediliyorken Oturup Deli Saçması Kitabı Vs Tartışamam. Siyasete Girme Diyene De "Hadi Ordan" Der Çıkarım. Siyasal İslam Falan Der Durur İnsanlar, Hepimiz Deriz Ama Biliriz Ki Aslında Öyle Bir Şey Yoktur. İslam'ın Kendisi Siyasetin De Kendisidir. Mücadelenin De En Önemli Ve Birincil Alanı Siyasettir.  Ben O İslam Denen Rezilliği, Adiliği, Pespayeliği, İğrençliği Aldığım Solukta Zehir Olarak Da Hissediyorsam Atık, Tükürürüm İlmine De Sahte Kibarlığına Da....

 

Sırf Fazla Uzatmamak Ve BEN SİYASETE GİRMİYORUM. ONUN SEBEBİNİ ANLAT DERSEN  FARKLI BAŞLIK AÇAYIM İSLAM MÜSLÜMANLAR VE SİYASET (OLMASI GEREKENİ OLANI DEĞİL!) ANLATIRIM. Tamam ? 

 

O Yüzden Beni Zorlama

 

Şu Yazdıklarının Hepsini Kalem Kalem Hece Hece Yalan Ve Haksız İtham Olduğunu İspat Eder Çürütürüm.  İstiklal Mahkemelerinden Baaaşlar 28 Şubata Gelir Şunun Şurasında 1 Hafta Önce Beşiktaşta Yürüyen Başörtülülere Yapılan Saldırıdan 1 Gün Evvel Başörtüsü Taktığı İçin İzmirdeki Olaya Getiririm.

 

Lütfen Ben

 

Euzübillahi Mineşşeytanirracim Ves Siyaset Demişim (Şeytanın Şerrinden Ve Siyasetin Şerrinden Allah Sığınırım ) Demişim. Ok...

tarihinde Tikky tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 78
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

@Buzul Bey Medeni Hasbihal İçin Teşekkür Ederim. Ama Mübarek Kardeşim Benim Sürekli Aynı Şeyler Yazıp Cevaplarını Verdiğim Konuları Paylaşma Lütfen. Cevap Yazıyorum Okumuyorsun. Sorunu Cevaplıyorum Ardından Yorum Atıyorsun !Attığın Yorumun Yanıtı Benim Verdiğim Cevabın İçinde  Zaten Var. Sen Okumamışsın Aynısını Alıp Kopyalıyorsun. :) Böyle Olmaz Dostum

 

SANA SÖZ KAÇMAM BEN ALLAHIN İZNİYLE. AMACIM KAÇMAKTA DEĞİL ASLINDA. BÜTÜN SORULARINIZA İÇTENLİKLE CEVAP YAZARIM. AMA SENDE AYNI İÇTENLİKLE OKUYACAKSAN

 

ŞİMDİ BUYUR "CEVAPLAMADIĞIM " BİR SORUN VARSA SOR. SENİN GİBİ ADAMLA  KONUŞURUM EVEL ALLAH : Bende Cevaplayım Ama Sende Okuyacağına Söz Ver. Kopyala Yapıştır Yapacaksan Ben Daha Uzatmayacağım Oldu mu?

tarihinde Tikky tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
35 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

 

Ben din, Allah, şu bu zırvalarını tartışmıyorum yıllardır, nedenlerinden biri, söylediğim gibi hazret mazret deliliklerini duymaya artık tahammülümün bile kalmaması. İslam savunana tahammülüm yok. Küfür etmeyi becerebilen biri olsam direkt küfür eder geçerim, insan yerine bile koyamıyorum artık bu kişileri. İğrenmenin ötesine geçtim yani, o yüzden bitti.

 

İkincisi ve daha önemlisi, İslam ve siyasetin birebir aynı şey olması. Gündemimiz İslamcı köpeklerin ülkeyi manevi olarak da maddi olarak baştan sona ateşe vermesi. Artık ülkeyi fiziken de yakma aşamasına geldiler. Ve İslam yağmacılığı, İslamcının akıl almaaz ve dipsiz kötülüğü tüm ülkeyi yaktı yıktı. İslam bir kültürdür aynı zamanda, Arap kültürüdür, direkt yağmacıdır, yıkıcıdır. Biz bunu 20 yıl önce de söylüyorduk, ama artık bilmeyenler de görüyor ve yaşıyor.

 

Yani benim yaşam hakkım, alanım İslamcılar tarafından kuşatılmayı aşıp yok ediliyorken oturup deli saçması kitabı vs tartışamam. Siyasete girme diyene de "hadi ordan" der çıkarım. Siyasal İslam falan der durur insanlar, hepimiz deriz ama biliriz ki aslında öyle bir şey yoktur. İslam'ın kendisi siyasetin de kendisidir. Mücadelenin de en önemli ve birincil alanı siyasettir.  Ben o İslam denen rezilliği, adiliği, pespayeliği, iğrençliği aldığım solukta zehir olarak da hissediyorsam atık, tükürürüm ilmine de sahte kibarlığına da....

 

Deliyle konuştuğunun farkındasın değil mi?
Seni anlamıyor.

Travma ile inandırılan şeyler, ezilen düşünceler ve oluşturulan karakter, ancak travma ile düzeltilir.

İsrail iyi çözmüş bunları.

İsrail'in bunlara karşı bu travmatik davranışı da bundandır.

Nezaket, anlayış, saygı örgütlü İslamda zayıflık görülür.

Örgütlenmiş Müslüman saldırır bunları gördüğünde

Ama karşısındakinin de kendisi gibi eline hançer alıp kalbe sokabilen bir canavara dönüşebileceğini görürse

Bu sefer kendisini acındırır.

 

İşe yaramayacak tüm barışçıl, karşılıklı anlayışa, saygıya, diyaloğa dayalı yöntemlerin.

Seni bununla meşgul ederken senin sahip olduğun Ateist kimliğinin heybetini, saldığı korkuyu aşındırıyor.

Evet, Müslümanlar Ateistlerden korkar. Çok korkarlar. İsrail'den bile çok. Genlerinde var bu İnançlarının.

Bunun aksine hareket edip onlara iyi olduğunu mu göstermeye çalışıyorsun? 

Poker blöfü.

Bir savaşa davet ediyorlar Türkiye'deki Atatürkçüleri ve İslamcı olmayanları.

Savaşı sence kim kazanır? Eğitim, kültür sanat ve anlayış seviyesi açık ara önde olanlar mı? Yoksa ilkeller mi?

Yıllar önce de eleştirmiştim siz ılımlıların bu diyalog saçmalığınızı

Şimdi de diyorum. Deliyle diyalog olmaz.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, Tikky yazdı:

@Buzul Bey Medeni Hasbihal İçin Teşekkür Ederim. Ama Mübarek Kardeşim Benim Sürekli Aynı Şeyler Yazıp Cevaplarını Verdiğim Konuları Paylaşma Lütfen. Cevap Yazıyorum Okumuyorsun. Sorunu Cevaplıyorum Ardından Yorum Atıyorsun !Attığın Yorumun Yanıtı Benim Verdiğim Cevabın İçinde  Zaten Var. Sen Okumamışsın Aynısını Alıp Kopyalıyorsun. :) Böyle Olmaz Dostum

 

SANA SÖZ KAÇMAM BEN ALLAHIN İZNİYLE. AMACIM KAÇMAKTA DEĞİL ASLINDA. BÜTÜN SORULARINIZA İÇTENLİKLE CEVAP YAZARIM. AMA SENDE AYNI İÇTENLİKLE OKUYACAKSAN

 

ŞİMSİ BUYUR ŞUNU SORUYORUM SANA DE: Bende Cevaplayım Ama Sende Okuyacağına Söz Ver. Kopyala Yapıştır Yapacaksan Ben Daha Uzatmayacağım Oldu mu?

Yazıyorsun yazıyorsun da, yazdıkların mantıksız. Yazdıklarım mantıklı diye düşünme o nedenle. Sonuç olarak sen yaratıcı putçusu, kölesi, yaratıcıya eleştiri getirmeyen, yaratıcıdır, karşı çıkılmamalıdır, anlayışında olan, kul olmakla övünen, bunu, bu onursuzluğu üstünlük olarak gören birisin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
47 dakika önce, AteistBakish yazdı:

 

Deliyle Konuştuğunun Farkındasın Değil Mi? Seni Anlamıyor. Travma İle İnandırılan Şeyler, Ezilen Düşünceler Ve Oluşturulan Karakter, Ancak Travma İle Düzeltilir. İsrail İyi Çözmüş Bunları. İsrail'in Bunlara Karşı Bu Travmatik Davranışı Da Bundandır. Nezaket, Anlayış, Saygı Örgütlü İslamda Zayıflık Görülür. Örgütlenmiş Müslüman Saldırır Bunları Gördüğünde Ama Karşısındakinin De Kendisi Gibi Eline Hançer Alıp Kalbe Sokabilen Bir Canavara Dönüşebileceğini Görürse Bu Sefer Kendisini Acındırır.

 

İşe Yaramayacak Tüm Barışçıl, Karşılıklı Anlayışa, Saygıya, Diyaloğa Dayalı Yöntemlerin. Seni Bununla Meşgul Ederken Senin Sahip Olduğun Ateist Kimliğinin Heybetini, Saldığı Korkuyu Aşındırıyor. Evet, Müslümanlar Ateistlerden Korkar. Çok Korkarlar. İsrail'den Bile Çok. Genlerinde Var Bu İnançlarının. Bunun Aksine Hareket Edip Onlara İyi Olduğunu Mu Göstermeye Çalışıyorsun?  Poker Blöfü.

 

Bir Savaşa Davet Ediyorlar Türkiye'deki Atatürkçüleri Ve İslamcı Olmayanları. Savaşı Sence Kim Kazanır? Eğitim, Kültür Sanat Ve Anlayış Seviyesi Açık Ara Önde Olanlar Mı? Yoksa İlkeller Mi?

Yıllar Önce De Eleştirmiştim Siz Ilımlıların Bu Diyalog Saçmalığınızı

Şimdi De Diyorum. Deliyle Diyalog Olmaz.

 

 

ŞU YORUMUNA CEVAP YAZSAM  SÖZ VERİR MİSİN OKUYACAĞINA !

Ama Sonra Ağlamak Yok Ok?

Alıntı

Savaşı Sence Kim Kazanır? Eğitim, Kültür Sanat Ve Anlayış Seviyesi Açık Ara Önde Olanlar Mı? Yoksa İlkeller Mi?

Sadece Ben Bu Topunuza Allahın izniyle Yeterim Bunu da İspat Ederim!

VALLAHİ BİZ SİZDEN ÜSTÜNÜZ !

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
50 dakika önce, Buzul yazdı:

Yazıyorsun Yazıyorsun Da, Yazdıkların Mantıksız. Yazdıklarım Mantıklı Diye Düşünme O Nedenle. Sonuç Olarak Sen Yaratıcı Putçusu, Kölesi, Yaratıcıya Eleştiri Getirmeyen, Yaratıcıdır, Karşı Çıkılmamalıdır, Anlayışında Olan, Kul Olmakla Övünen, Bunu, Bu Onursuzluğu Üstünlük Olarak Gören Birisin.

İşe Bak

Hem Davalı

Hem Davacı

Hem Hakim :) Kim Diyor Mantıksız Olduğunu  ? Madem Mantıksız Yazdıklarımdan Mantıksız Bulduğun Kısmı  Al " " Tırnak İçerisine Çatır Çatır SENDE BİZİM GİBİ Yaz Bak Burada Şu Şu Mantıksız De Hadi Hodri Meydan !... Hem Davalı Hem Davacı Olmak Ne İş ?  

 

Mülk Umumen Onundur. Sen, Hem Onun Mülküsün, Hem Memlûküsün, Hem Mülkünde Çalışıyorsun. Şu Kelime, Şöyle Şifalı Bir Müjde Veriyor Ve Diyor:

 

Ey İnsan! Sen Kendini, Kendine Mâlik Sayma. Çünkü Sen Kendini İdare Edemezsin. O Yük Ağırdır; Kendi Başına Muhafaza Edemezsin, Belâlardan Sakınıp Levazımatını Yerine Getiremezsin. Öyleyse, Beyhude Iztıraba Düşüp Azap Çekme. Mülk Başkasınındır. O Mâlik Hem Kadîrdir, Hem Rahîmdir. Kudretine İstinad Et; Rahmetini İtham Etme. Kederi Bırak, Keyfini Çek. Zahmeti At, Safâyı Bul.

 

Hem Der Ki: Mânen Sevdiğin Ve Alâkadar Olduğun Ve Perişaniyetinden Müteessir Olduğun Ve Islah Edemediğin Şu Kâinat, Bir Kadîr-İ Rahîmin Mülküdür. Mülkü Sahibine Teslim Et. Ona Bırak; Cefâsını Değil, Safâsını Çek. O Hem Hakîmdir, Hem Rahîmdir. Mülkünde İstediği Gibi Tasarruf Eder, Çevirir. Dehşet Aldığın Zaman, İbrahim Hakkı Gibi

 

"Mevlâ Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler" De,

Pencerelerden Seyret, İçlerine Girme.

 

 

 

 

tarihinde Tikky tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, Tikky yazdı:

Mülk Umumen Onundur. Sen, Hem Onun Mülküsün, Hem Memlûküsün, Hem Mülkünde Çalışıyorsun. Şu Kelime, Şöyle Şifalı Bir Müjde Veriyor Ve Diyor: 

Şu anda kibirli allah sende el- kebir adıyla mı tecelli ediyor, kendini gösteriyor? Bu arada sen şeytan tarafından kandırılan adem ile havvanın, allah tarafından yaratılan çocuğu değil misin? Senin var edilişinde bir şeytanlık var. Hem var edilişini, yaratan allahı övüyorsun. Hem de şeytana düşmansın. Nasıl oluyor bu iş? Yoksa tuzakçı şeytan, yaratan allah mıdır? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 dakika önce, Buzul yazdı:

Şu Anda Kibirli Allah Sende El- Kebir Adıyla Mı Tecelli Ediyor, Kendini Gösteriyor? Bu Arada Sen Şeytan Tarafından Kandırılan Adem İle Havvanın, Allah Tarafından Yaratılan Çocuğu Değil Misin? Senin Var Edilişinde Bir Şeytanlık Var. Hem Var Edilişini, Yaratan Allahı Övüyorsun. Hem De Şeytana Düşmansın. Nasıl Oluyor Bu İş? Yoksa Tuzakçı Şeytan, Yaratan Allah Mıdır? 

 

 

Kesb-İ Şer, Şerdir; Halk-I Şer, Şer Değildir. Şimdi Bu Ne Demek Biliyor musunuz ? “Halk Ve İcad, Bütün Netaice Bakar; Kesb, Hususî Bir Mübaşeret Olduğu İçin, Hususî Netaice Bakar.”  Yani Şerrin Halkı (Yaratılması Mesela Kibir Dedikya Kibir Hissiyatının Yaratılması ), Çok Büyük Neticelere Vesiledir. “Bir Şerrin Vücudu (Yani Varlığı), Çok Hayırlı Neticelere Mukaddeme Olduğu İçin, O Şerrin İcadı, Neticeler İtibariyle Hayır Olur, Hayır Hükmüne Geçer.” 

 

Meselâ, (Konumuz Diğer Konuda Yağmur Duasıydı Ya Yağmur Meselesinden Gidelim  )Yağmurdan Zarar Gören Biri, Yağmurun Yaratılışına ‘Rahmet Değildir’ Diyemez. Çünkü Yağmurun Binlerce Güzel Neticeleri Bulunmaktadır. Bunun Gibi Ateşten Zarar Gören Biri De Ateşin Yaratılışı Şerdir Diyemez. Yani Her Şeyin Yaratılışında Kâinat Bazında Hayr-I Kesir (Çokça Faydalar )Bulunmakla Beraber, Şahıs Bazında Cüzî Bir Şer Olsa Da; Bu O Şahsın Kesb Ve Sui İhtiyarından Meydana Gelmektedir.

 

Kâinattaki Şerler Ve Zararlarda Çok Mühim Neticeler İçin Yaratıldığından; Onların Yaratılması Şer Değildir. Meselâ Şeytanlar; Meleklere Ve Hayvanlara Musallat Olmadığı İçin Onların Makamları Sabittir. Ama İnsan Nefis Ve Şeytan İle Verdiği Mücadeleyle Mertebe Kat Edip Terakki Ederek Yüksek Makamlara Çıkmaya Namzettir. Bu Sebeple Firavunlardan Enbiyaya Kadar Uzun Bir Terakki Mesafesi Vardır.

 

Eğer Şeytan İle Bu Mücahede Olmasaydı Elmas Ve Kömür Hükmündeki Kabiliyetler Aynı Mertebede Kalacaktı. Demek Şeytanın Yaratılmasında Büyük Hikmetler Gizlidir. Hem Kabiliyetler Bu Mücahede İle İnkişaf Etmektedir. Aynen Atmaca Kuşunun Serçelere Tasliti İle Serçenin İstidadının İnkişaf Etmesi Gibi.

 

Hem “Hayr-I Kesîr İçin, Şerr-İ Kalil Kabul Edilir. Eğer Şerr-İ Kalil Olmamak İçin, Hayr-I Kesîri İntac  Eden Bir Şer Terk Edilse; O Vakit Şerr-İ Kesîr İrtikâb Edilmiş Olur.”

 

Meselâ Cihad Zamanında Asker Sevk Etmek Maddî Ve Bedenî Olarak Cüz’î Bir Şer Olur. Ancak Cihadda Öyle Büyük Bir Hayır Vardır Ki, İslâm Âlemi Küffarın İstilâsından Kurtulur. Eğer Küçük Bir Şer İçin Cihad Terk Edilmiş Olsa İdi O Zaman Daha Büyük Bir Şer Olurdu. Ancak “İnsan, İcadsız Bir Cüz’-İ İhtiyarî İle Ve Cüz’î Bir Kesb İle, Bir Emr-İ Ademî Veya Bir Emr-İ İtibarî Teşkil İle Ve Sübut Vermekle Müdhiş Tahribata Ve Şerlere Sebebiyet” Verebilmektedir.  

 

İnsanın Nefis Ve Hevası Daima Şerlere Meyyaldir Ve Şerri Kesbi Neticesinde Hasıl Olan Günahın Mesuliyetini Çekmektedir. Çünkü Nefsi Şerri İstedi Ve O Kesbiyle Şerre Sebep Oldu. Yani Bu Durumda Şer Ademî Olduğundan, İnsan Şerre Fail Olur. Binaenaleyh Kesb-İ Şer, Şerdir. Netice-İ Kelâm Hayrı Ve Şerri De Yaratan Ancak Allah’tır. Lâkin Hayra Rızası Var İken Şerre  Yoktur. (Bu da Küfür Eden Dünkü Arkadaşımın Özet Yanıtı  Dün Yazmadım Çünkü Küfüre Hangi İlmi Hakikati Söyleyebilirim ki?)

 

Aynen Öylede Kibir Kötü Değildir. 

Durduğu Yere

Kullanıldığı Yere 

Mertebesine

Etkisine Göre Değişir.

 

Yani Mesele Sizin İddia Ettiğiniz Gibi Dar Bir Bakış Nazarı İle Ele Alınamaz. Bunun Nedenide Ateist Bakışın Nazarının Dar Ve Kusurlu Olmasıdır. 

 

Devamen:

 

Cenab-I Hak, İnsana Benlik Ve Hürriyet Vermesiyle, Uluhiyetin Sıfatlarını Anlaması İçin Bir Takım Ölçü birimlerine Sahip Olmasını Sağlamıştır.

 

Örneğin,

 

İnsan Kendisine Verilen Bir Parça İlimle Allah’ın Sonsuz İlmini, Sınırlı görmesiyle Onun Nihayetsiz Görme Sıfatını Anlaması Gibi. Diğer Taraftan İnsana Acizliğin Ve Fakirliğin Kendisine verilmesiyle, Başka Bir Tarzda, Allah’ın Uluhiyetine Ayine Olur. Karanlığın Derecesinin Artması Nispetinde, Aydınlığın daha Fazla Netleşmesi Gibi; İnsan Acizliğiyle Cenab-I Hakkın Sonsuz Kudretini, Her Şeye Muhtaç Olmasıyla Da Nihayetsiz Gınasını, Zenginliğini Görür Ve Gösterir. Öyleyse, Midesinin Her Türlü İhtiyacını Karşılamak İçin Çeşitli Nimetler Yaratan, İnsanı Aciz Bırakan Her Türlü Hastalıklardan Şifa Veren Cenab-I Hak, Şükre, Minnettarlığa Ve Muhabbete Vesile Olan Bu Filleri Başkasına Vermez. Şiddetle Bu İşlerde Gayrın Müdahalesini Reddeder.

 

Fakat, Vahyin Getirdiği Hükümlere Tabi Olmayan İnsanlar Rızık Ve Şifa Gibi Bir Kısım İhsanların kaynaklarını, Yanlış Yerlerde Görmüşler Ve Ruhlarındaki Kuvve-İ Şeheviyenin (İştah Kuvveti) Sevkiyle De Asıl kaynak Zannettikleri Varlıkları Putlaştırmışlar, İlahlaştırmışlar Ve Tapar Derecede Sevgi Beslemişlerdir. Lezzetlerinin Menbaı Zannettikleri Nefislerini İlah İttihaz Etmişler ; Hatta, İtaat Ve Teslimiyetleriyle De kendi İçlerinde Birtakım İnsanların Uluhiyet Dava Etmelerine Bile Sebep Olmuşlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, Buzul yazdı:

Allahın Merhametine Bir Örnek Verebilir Misiniz?

-Sorunu Oluşturup, Sorunu Dayatıp, Susuzluk Yaşatıp, Su Vermesi.

Merhamete Bak. Ne Kadar Övsek Azdır.

 

 

 Kendini Tanıttırmak İçin

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, Tikky yazdı:

 

 

Kesb-İ Şer, Şerdir; Halk-I Şer, Şer Değildir. Şimdi Bu Ne Demek Biliyor musunuz ? “Halk Ve İcad, Bütün Netaice Bakar; Kesb, Hususî Bir Mübaşeret Olduğu İçin, Hususî Netaice Bakar.”  Yani Şerrin Halkı (Yaratılması Mesela Kibir Dedikya Kibir Hissiyatının Yaratılması ), Çok Büyük Neticelere Vesiledir. “Bir Şerrin Vücudu (Yani Varlığı), Çok Hayırlı Neticelere Mukaddeme Olduğu İçin, O Şerrin İcadı, Neticeler İtibariyle Hayır Olur, Hayır Hükmüne Geçer.” 

 

Meselâ, (Konumuz Diğer Konuda Yağmur Duasıydı Ya Yağmur Meselesinden Gidelim  )Yağmurdan Zarar Gören Biri, Yağmurun Yaratılışına ‘Rahmet Değildir’ Diyemez. Çünkü Yağmurun Binlerce Güzel Neticeleri Bulunmaktadır. Bunun Gibi Ateşten Zarar Gören Biri De Ateşin Yaratılışı Şerdir Diyemez. Yani Her Şeyin Yaratılışında Kâinat Bazında Hayr-I Kesir (Çokça Faydalar )Bulunmakla Beraber, Şahıs Bazında Cüzî Bir Şer Olsa Da; Bu O Şahsın Kesb Ve Sui İhtiyarından Meydana Gelmektedir.

 

Kâinattaki Şerler Ve Zararlarda Çok Mühim Neticeler İçin Yaratıldığından; Onların Yaratılması Şer Değildir. Meselâ Şeytanlar; Meleklere Ve Hayvanlara Musallat Olmadığı İçin Onların Makamları Sabittir. Ama İnsan Nefis Ve Şeytan İle Verdiği Mücadeleyle Mertebe Kat Edip Terakki Ederek Yüksek Makamlara Çıkmaya Namzettir. Bu Sebeple Firavunlardan Enbiyaya Kadar Uzun Bir Terakki Mesafesi Vardır.

 

Eğer Şeytan İle Bu Mücahede Olmasaydı Elmas Ve Kömür Hükmündeki Kabiliyetler Aynı Mertebede Kalacaktı. Demek Şeytanın Yaratılmasında Büyük Hikmetler Gizlidir. Hem Kabiliyetler Bu Mücahede İle İnkişaf Etmektedir. Aynen Atmaca Kuşunun Serçelere Tasliti İle Serçenin İstidadının İnkişaf Etmesi Gibi.

 

Hem “Hayr-I Kesîr İçin, Şerr-İ Kalil Kabul Edilir. Eğer Şerr-İ Kalil Olmamak İçin, Hayr-I Kesîri İntac  Eden Bir Şer Terk Edilse; O Vakit Şerr-İ Kesîr İrtikâb Edilmiş Olur.”

 

Meselâ Cihad Zamanında Asker Sevk Etmek Maddî Ve Bedenî Olarak Cüz’î Bir Şer Olur. Ancak Cihadda Öyle Büyük Bir Hayır Vardır Ki, İslâm Âlemi Küffarın İstilâsından Kurtulur. Eğer Küçük Bir Şer İçin Cihad Terk Edilmiş Olsa İdi O Zaman Daha Büyük Bir Şer Olurdu. Ancak “İnsan, İcadsız Bir Cüz’-İ İhtiyarî İle Ve Cüz’î Bir Kesb İle, Bir Emr-İ Ademî Veya Bir Emr-İ İtibarî Teşkil İle Ve Sübut Vermekle Müdhiş Tahribata Ve Şerlere Sebebiyet” Verebilmektedir.  

 

İnsanın Nefis Ve Hevası Daima Şerlere Meyyaldir Ve Şerri Kesbi Neticesinde Hasıl Olan Günahın Mesuliyetini Çekmektedir. Çünkü Nefsi Şerri İstedi Ve O Kesbiyle Şerre Sebep Oldu. Yani Bu Durumda Şer Ademî Olduğundan, İnsan Şerre Fail Olur. Binaenaleyh Kesb-İ Şer, Şerdir. Netice-İ Kelâm Hayrı Ve Şerri De Yaratan Ancak Allah’tır. Lâkin Hayra Rızası Var İken Şerre  Yoktur. (Bu da Küfür Eden Dünkü Arkadaşımın Özet Yanıtı  Dün Yazmadım Çünkü Küfüre Hangi İlmi Hakikati Söyleyebilirim ki?)

 

Aynen Öylede Kibir Kötü Değildir. 

Durduğu Yere

Kullanıldığı Yere 

Mertebesine

Etkisine Göre Değişir.

 

Yani Mesele Sizin İddia Ettiğiniz Gibi Dar Bir Bakış Nazarı İle Ele Alınamaz. Bunun Nedenide Ateist Bakışın Nazarının Dar Ve Kusurlu Olmasıdır. 

 

Devamen:

 

Cenab-I Hak, İnsana Benlik Ve Hürriyet Vermesiyle, Uluhiyetin Sıfatlarını Anlaması İçin Bir Takım Ölçü birimlerine Sahip Olmasını Sağlamıştır.

 

Örneğin,

 

İnsan Kendisine Verilen Bir Parça İlimle Allah’ın Sonsuz İlmini, Sınırlı görmesiyle Onun Nihayetsiz Görme Sıfatını Anlaması Gibi. Diğer Taraftan İnsana Acizliğin Ve Fakirliğin Kendisine verilmesiyle, Başka Bir Tarzda, Allah’ın Uluhiyetine Ayine Olur. Karanlığın Derecesinin Artması Nispetinde, Aydınlığın daha Fazla Netleşmesi Gibi; İnsan Acizliğiyle Cenab-I Hakkın Sonsuz Kudretini, Her Şeye Muhtaç Olmasıyla Da Nihayetsiz Gınasını, Zenginliğini Görür Ve Gösterir. Öyleyse, Midesinin Her Türlü İhtiyacını Karşılamak İçin Çeşitli Nimetler Yaratan, İnsanı Aciz Bırakan Her Türlü Hastalıklardan Şifa Veren Cenab-I Hak, Şükre, Minnettarlığa Ve Muhabbete Vesile Olan Bu Filleri Başkasına Vermez. Şiddetle Bu İşlerde Gayrın Müdahalesini Reddeder.

 

Fakat, Vahyin Getirdiği Hükümlere Tabi Olmayan İnsanlar Rızık Ve Şifa Gibi Bir Kısım İhsanların kaynaklarını, Yanlış Yerlerde Görmüşler Ve Ruhlarındaki Kuvve-İ Şeheviyenin (İştah Kuvveti) Sevkiyle De Asıl kaynak Zannettikleri Varlıkları Putlaştırmışlar, İlahlaştırmışlar Ve Tapar Derecede Sevgi Beslemişlerdir. Lezzetlerinin Menbaı Zannettikleri Nefislerini İlah İttihaz Etmişler ; Hatta, İtaat Ve Teslimiyetleriyle De kendi İçlerinde Birtakım İnsanların Uluhiyet Dava Etmelerine Bile Sebep Olmuşlardır.

Senin var edilişinde şeytanlık var. Eeee var edilişini de övüyorsun. Demek ki şeytanlığı da övüyorsun. Sen şeytan tarafından kandırılan adem ile havvanın allah tarafından yaratılan çocuğusun islama göre. Senin var edilişin hem şeytanlık, hem de allahlık. Bunu unutma.

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, Buzul yazdı:

Niye Kendini Tanıtma Ve Övülme İhtiyacı Mı Hissetti?

Her Sanatkar Sanatını Tanıttırmak Ve Göstermek İster

Eser Müessirini Tanıttırır

Övmek Ve Övünmek Allah'a Mahsustur. Hakiki Yaratıcı Sadece Odur

tarihinde Tikky tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaptıkları çocuğa, bize şükür et, bize borçlusun, hakkımızı ödeyemezsin diyen anne, baba gibisin allah. Eeee lokman 14de allah ile birlikte, anne, babaya da şükür istenmiyor mu sonuç olarak? Ayrıca bu allah soy, sop, kuşak, oğul, torun edebiyatı da yapıyor. Size oğullar, torunlar verdim diyip, bunu güzelliyor. Benim soyum, benim kanım, soyum sürmeli diyen, soyunun sürmesini güzel bir durum olarak gören insanlar gibi. Allah böyle bir anlayışın ürünü olabilir mi? Hayır gerçekten, yedi katlı göğün üstünde meleklerce taşınan tahtında oturan bir allah var. O soy, sop, kuşak, oğul, torun edebiyatı yapıyor diyenler de var tabi. Tuhaf.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, Tikky yazdı:

Her Sanatkar Sanatını Tanıttırmak Ve Göstermek İster

Eser Müessirini Tanıttırır

Övmek Ve Övünmek Allah'a Mahsustur. Hakiki Yaratıcı Sadece Odur

Sanatçı sanatını sergileyerek övülmek istiyor yani? Allah övülünce, onda nasıl bir duygu durumu oluşuyordur acaba? Mutlu oluyor mudur sence?

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Tikky yazdı:

Şimdi İslam'da Tabikide Siyaset Var !... Çünkü Siyasetle İlgilenmeyen Müslümanları, 90 Sene Boyunca Müslümanlarla İlgilenmeyen Siyasiler Yönettiler.  Sizin Dediğinizin İsterseniz Bir de Mefhumu Muhalifi İle Bakalım mı?

 

90 Küsür Senelik Belki Erbakan Dönemi Hariç 2000 Yılı Öncesindeki  Ateist Deist Faşist Kamalist Laik Yobaz Köpeklerin Ülkeyi  Manevi Olarak (Huzur Bırakmamış) Da Maddi Olarak (90 X Türkiyeyi Bugün Yapılanlara Kıyaslayınca Yuttuklarını Aklı Olan İnsafı Olan Herkes Görebiliyor.) Baştan Sona Ateşe  Veren (Sol Ateist Pkk Terör Örgütünün Ülkemizin Hem Canlarını Hem de Ormanlarını Ateşe )Vermesi('Ni Müslümanların Üzerine Atmak Ne Şeddeli Bir Zulüm Ne Büyük Bir İftiradır ! ). Artık Ülkeyi Fiziken De Yakma Aşamasına Gelen (Ateist Terör Örgütü Pkk'nın Bu Zulümlerini Ancak Gene Müslümanlar Engelleye Bilirdi !). Ve Ateist Yağmacılığı, Ateistlerin Akıl Almaaz Ve Dipsiz Kötülüğü Tüm Ülkeyi Yaktı Yıktı...

 

Aksini İnkar Eden :

 

 

Hah işte, dökeceksin eteğindeki esas taşları ki layık olduğun muameleyi rahat rahat gösterelim.

 

Senin gibi yobaz, sapkın it köpeğin esas derdi ateizm, ateistler falan değil, bizzat Atatürk'ün kendisi, laiklik ve modern cumhuriyet. Tayyip de o yüzden yeni peygamberiniz.

PKK da sizsiniz, sensin, ilk söylediğim gibi yobaz köpek de. PKK'yla, Arap köpeklerle birlik olup ülkeyi ateşe verdiniz.

Bu yarattığınız ateşin altında kalacak olan yine sizsiniz. Hamam böcekleri gibi kaçışacak yer arayacak, deliklerinize tıkılacaksınız yine. Bu vatanın haini hep bol olmuştur ama siz ilk günden beri en bilinen, en iyi tanıdığımız hainlersiniz. Vahdettin'in torunu, hain, yobaz köpekler sizi...

Kemalist mi arıyordun demin forumda? Al işte, buldun.

 

Atıldın.

 

Bir de yemeden içmeden günde on tane mesaj raporlayıp milleti şikayet ediyor, kendine hizmet ettirecek sanıyor ahlaksız. Tam dinci tam...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...