Jump to content

Agnostisizmi Kabullenmek...


Recommended Posts

Genel anlamda bilimsel düşünmeye başlayınca insanlar ya ateist ya da agnostik oluyor. Bazen deist, panteist ve bir çok "-ist"e de rastlıyoruz ancak çoğunluk dediğim iki görüşte oluyor. Öncelikle ateizmi az çok teizme benzettiğim için anlayabiliyorum ama sitenin agnostiklerinin bir şeyi açıklamasını istiyorum.

Bir şeyin bilinemeyeceğini nasıl kabul edebiliyorsunuz? Yani bir Tanrı varsa/yoksa bu konu hakkında nasıl pasif kalabiliyorsunuz? Belirsizlik canınızı nasıl yakmıyor?

Bu konuda şunu söyleyeyim. Ben her şeyin bilinebileceğini düşünen ve keşfetmekle öğrenmeyi kendine düstur edinmiş biriyim. Bu sebeple aslında agnostik olmam gerekirken ............. oldum. Ama bana en yakın görüş kesinlikle agnostisizm tabiki de. Yine de bunu kabullenemiyorum. Bilimsel bakış açısıyla bakmakta sorun yok ancak bilinemez demek ve belirsiz olması beni rahatsız ediyor. O yüzden hepinizden açıklama bekliyorum bu konuda. 

 

Şu anlık benim görüşüm kalsın. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda. 

 

@kavak bey bu konularda neler düşünüyor acaba? :D 

 

Not: Daha önce başka bir forumda yazdığım konuydu bu ve aynen kopyaladım. Eğer yazılar dolgulu gözüküyorsa kusura bakmayın. 

Not 2: Daha yeniyim ve neyi hangi foruma koyacağımı bilemiyorum. Yanlış olduysa kusura bakmayın. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...