Jump to content

Bakara-282.( borç konusunda 1 erkek 2 kadın şahid)olayına son noktayı koyalım!


Recommended Posts

10 saat önce, acizlerdenbiri yazdı:

Yaratıcı yarattı ve "Ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım.." dedi..

Diyebilirsin ki, " bu ne egodur ? kulluk etmemiz için yaratmışmış! " 

Ben memnunum ona secde etmekten ve hamd etmekten.. benim gibi milyonlarca memnun , senin gibi milyonlarca memnunuyetsiz olabilir . 
Yaratmadan önce " efendim siz! ister misiniz sizi yaratayım, dünya diye bir yer var sizi orada var edeyim ister misiniz " diye tek tek sormalıydı dersek biraz komik olur. 

OLUNNNNN dedi olundu, ÖLÜNNNN diyecek ölünecek..Yaratıcı dan da bunu beklerim zaten.

Hayvanlar, bizler yani tüm mahlukat onun istemesi sonucu varız, öleceğiz, tekrar uyanacağız.

İnsan görmeden inanamıyor tek sıkıntımız orda.

Zaten var olan ve dünya dediğimiz bu yere falanca tarihte geldik mi? geldik, biz gelmeden önce de burası var mıymış?varmış.. Geldik ,şahit olduk , inandık ve öldükten sonra da tekrar bir yerde var edileceğiz,onu da  başımıza gelince anlayacağız.Şimdi başımıza gelmediği için inanmıyoruz.

Hamd olsun benim şüphem yok, beni zaten var olan bu yerde ben yokken var eden, tekrar tekrar, istediği kadar, istediği yerde, istediği zamanda var edebilecektir.

Bu dünyaya gelirken gelişin sebebi bir su damlası, ( belki bunu bilmesek ve şahit olmasak buna da inanmazdık, fakat biliyoruz ya,çok normal geliyor su parçasından oluşmamız) bir başka yerde var edilirken o var edilişin de sebebi bir başka sebep olacaktır, çok normal gelecek başka bir sebep, ama şimdi bilmediğimiz için inanamıyoruz.

Bizler mahluklarız, hayvanlardan tek farkımız bize daha fazla aklın yanında irade de verilmesi..kulluk etmek isteyebiliriz, istemeyebiliriz.

Ben isteyenlerdenim, şu an bir melek görsem ya da semadan bir varlık, şaşırmam. Cennet, cehennem , melekler vs ler, hepsine görmesem de inanıyorum, yaratıcı yaratıp öylece kendi halimize bırakmazdı zaten, peygamber dediğimiz seçkin kişilerle bizlere uyarılarda, tavsiyelerde bulundu.

Kendisinden ve sistemden haberdar etti. Bizleri kendisinden haber vererek bizi muhattap kıldı.Bizi insan olarak , değerli olan olarak var etti. 

Bardağın boş tarafı, dolu tarafı.. hangisinden bakıyoruz.

 

 

Senin de benim gibi yaşıyor olman ne kadar acı verici. Oysa ki yaşam bu kadar değersiz insan formlarında bulunmaması gereken bir şeydi. Kendini aşağılık bir köle olarak gören ve böyle olmak isteyen bir insan...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 190
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

15 dakika önce, zemzemsuyuyolunda yazdı:

Senin de benim gibi yaşıyor olman ne kadar acı verici. Oysa ki yaşam bu kadar değersiz insan formlarında bulunmaması gereken bir şeydi. Kendini aşağılık bir köle olarak gören ve böyle olmak isteyen bir insan...

Düşüncesi sizinle aynı olmayan kişilerin sizce değersiz olması, yaşam hakkı olmaması  .. ne güzel, aydın, hoşgörülü, hümanist arkadaşlar varmış bu sitede böyle.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
19 saat önce, acizlerdenbiri yazdı:

Yaratıcı yarattı ve "Ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım.." dedi..

Diyebilirsin ki, " bu ne egodur ? kulluk etmemiz için yaratmışmış! " 

Ben memnunum ona secde etmekten ve hamd etmekten..

 

Seni yaratmak icin anneni kullandi. Bütün cileye aciya o katlandi. Tapinman gereken biri varsa o annendir. Fakat anneler kendilerine tapinmasi icin birini dünyaya getirmez. 

Bu yüzden kutsal sayilacak tek bir varlik vardir, anne.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, deadanddark yazdı:

 

Seni yaratmak icin anneni kullandi. Bütün cileye aciya o katlandi. Tapinman gereken biri varsa o annendir. Fakat anneler kendilerine tapinmasi icin birini dünyaya getirmez. 

Bu yüzden kutsal sayilacak tek bir varlik vardir, anne.

 evet anneler saygıyı sevgiyi sonuna kadar  hak ederler tabi ama ben yine de bir çok sebepten dolayı yaratıcıma şükretmek, kulluk etmek istiyorum,( isteyen tapınmak diyebilir ben kulluğu tercih ediyorum) bunu istediğim için bir kullanıcı tarafından aşağılandım ama tarihte ateşe atılıp yakılanları, develer arasında gerdirilerek parçalatılanları ve günümüzde  Çin hükümetinin müslümanlara yaptıklarını düşününce "uzaktan aşağılanma" pek hafif. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
57 dakika önce, acizlerdenbiri yazdı:

bir çok sebepten dolayı yaratıcıma şükretmek, kulluk etmek istiyorum

 

58 dakika önce, acizlerdenbiri yazdı:

tarihte ateşe atılıp yakılanları, develer arasında gerdirilerek parçalatılanları ve günümüzde  Çin hükümetinin müslümanlara yaptıklarını düşününce

 

Tüm bu saydiklarin icinde sükrediyor musun?

Cünkü bunlari o tasarladi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, deadanddark yazdı:

 

 

Tüm bu saydiklarin icinde sükrediyor musun?

Cünkü bunlari o tasarladi.

o böyle omasını tasarlamadı, neler olacağını bilmek başka , tasarlamak başka. "Biliyorduysa neden müdahale etmedi" dersen , bu konu işleyişe, gidişata, olay örgüsüne, olayların varması gereken yere bağlıdır ve bizler aslında evrende bulunan canlılar içinde en değerli canlılar olmamıza rağmen Yaratıcı ile kıyaslandığımızda henüz çok bilgisiziz,meseleler anlatılmadan, bizzat görmeden anlamayan, inanmayan canlılarız. Şöyle düşünelim; biz başka bir gezegende yaşayan canlılarız, dünya adında bir gezegen varmış, oraya gitmiş bir tanıdığımız var, elinde dünyadan bazı fotoğraflar var. Fotoğrafta yaşlı bir teyze var  70 yaşlarında, 1.50 boyunda bir teyze ve  yanında da 1.90 lık bir adam, tanıdığımız olan kişi bize fotoğrafı gösterirken, " bu iri yarı adam bu kadının karnından çıkmış , bu adam onun oğluymuş " dese bizler buna inanmazdık.

tabi şimdi biz bunu bildiğimiz için bu gayet normal  ama anlatmak istediğimi anladığına eminim. Örnekleri çoğaltabiliriz, dev bir çınar ağacı tırnak kadar tohumdan meydana geliyor, bunu bilmesek, buna aşina olmasak buna da inanmazdık ,"misket kadar bir şey metrelerce yüksekliğe ve tonlarca ağırlığa ulaşıyor demek ha ! hadi ordan" muhtemelen çok kişi böyle söylerdi ve bu mantıkta olanlardan şöyle bir söz çıkması da hiç şaşırtmazdı " ölümden sonra tekrar var olunacakmışmış! hadi ordan" Halbuki nasıl annenin karnından çıkan çocuğun gayet mantıklı büyüme, var olma , büyüme halleri varsa, nasıl çekirdekten dev ağaca dönüşen tohumun, fidanın mantıklı seyir halleri, büyüme halleri, sebepleri  varsa, ölümden sonra tekrar diriltimenin de varoluş halleri, sebepleri olacak ve biz bunu öğrendikten sonra anlayacak ve inanacağız.

yani ortada olan biteni sadece filmin sonunda anlayacağımız bir senaryo var ve biz herşey açığa çıkmadan anlayamayız neden yaratıcı olan biten kötü olaylara dur demiyor.

Ayrıca o çile çekenler sonunda çok büyük nimetlere kavuşacaklar ki bu da ayrı bir konu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, acizlerdenbiri yazdı:

o böyle omasını tasarlamadı, neler olacağını bilmek başka , tasarlamak başka. "Biliyorduysa neden müdahale etmedi" dersen , bu konu işleyişe, gidişata, olay örgüsüne, olayların varması gereken yere bağlıdır ve bizler aslında evrende bulunan canlılar içinde en değerli canlılar olmamıza rağmen

 

Senin kulluk ettigin tanri daha en bastan cehennemi yaratti.

Ne yapacakti, cürük meyve ve sebzeyimi yakacakti.

Fabrikalarda bozuk ürünler kontrolcüler tarafindan ayristirilir. Eline kötü mal gectiginde üreticisine söylenirsin.

Fakat senin tanri üretimi bir canliya ,insana kizma hakkin olmamali. 

Cünkü onu tanri yaratti. Her biri adem peygamberinin genlerini ve tanrinin üfledigi ruhu tasiyor.

Saygi duymalisin. Sen kimsinki tanrinin elinden cikmis birine kizasin.

Cinli biri din kardesine kötü seyler yapiyorsa bile sen sakin kalip kulluk etmeye devam etmelisin. Cünkü o cinliler tanrinin yaratip üfledigi canlilar. 

Zaten tek derdin din kardeslerin olsun. Diger geriye kalan cürük sebze meyve.

Insanlik ölmemis.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zulme, merhametsizliğe, kötülüğe, işkenceye karşıyım diyen bir müslüman, aynı zamanda şunlara neden olan allahın savunuculuğunu yapıp, ona eleştiride bulunmuyor. Hem şunlara neden olan, hem de kötülük, merhametsizlik yapmayan, işkence, zulmetmeyen bir tanrı uydurursan işte, ortaya böyle bir oksimoronluk, uyumsuzluk, garabet ortaya çıkar. Dahası bunu eleştirenleri merhametli denilen bu allah cehennemde yakacak, onlara zakkum yedirip, irin içirecek. Yine ortada bir oksimoronluk, bir mantıksızlık söz konusu. Müslüman zalimliğe karşıyım derken, zalim allahın savunuculuğunu yapan kişidir. Tabi düzen bu, işte bu düzenin sürmesi için gerekli gibi söylemler de, bunlara neden olan, bunları yapan biri varsa, o kişinin kötülük, merhametsizlik yaptığını, işkence, zulmettiği gerçeğini değiştirmez. Konu bu çerçevede tartışılırken ilgisiz kavramlar arasında neden- sonuç bağlantısı kurup, düzen bu, öyleyse bu merhametsizlik değildir demek saçmalıktır. Yine aynı şekilde sınav yapıyor, öyleyse eziyet edebilir, acı çektirebilir, o yüzden yaptıkları kötülük, merhametsizlik değildir demek de yine saçmalıktır. Müslümanlar bunu çok yapıyorlar, sınav, düzen, hikmet, her şey zıttıyla bilinir gibi sözleri kullanarak. Tabi her şeyi zıttıyla biliyorlar ama şunu yapan allah için de kötülük yapmamıştır, zulmetmemiştir diyebiliyorlar, bu nasıl bir bilmekse artık. Ayrıca yaşamın sürmesi için bu gerekli derken de, yine yaşamın putlaştırılması söz konusu. Yaşam ortaya çıkmasaydı ve sürmeseydi iyi olmazmıydı? Ortaya çıktı da ne oldu? Bir sürü acı, ızdırap, keder, trajedi yaşandı. Acı çeken canlıların üretildiği bir durum söz konusu. İşte allah evrenin, yaşamın övülmesi gereken şeyler olduğu sanısına kapılan, bunların övücülüğünü yapmayı iyilik, merhamet sanan, bunları değerli olarak görüp, putlaştıran bir zihnin ürünüdür.

 

 

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 1.12.2020 at 13:31, sağduyu yazdı:

 

Nasıl olmasını tasarladı ya da böyle olmasını başka bir tanrı mı tasarladı? Her şeyi bilen tanrı kendi yaptığı insanın neler yapacağını bilmiyor muydu?

Her insanın yapacağı şeyi tasarlamadı,insanların seçimleri  insanlarda, o insanı yaratmak istedi ve bunun için evreni tasarladı.İnsanın var olması için EVREN yaratıldı ama değerimizin farkında değiliz biz,biz ne olduğumuzu bilmiyoruz. İki ayaklı hayvan sanıyoruz kendimizi, tek farkımız yüksek zekamız, onun dışında her şey aynı, belli bir miktardan fazla kan kaybetsek ölürüz, beslenmezsek yaşayamayız, üreme şekillerimiz bile aynı, çifleşmek.. Hayır tek fark aklımız değil, İRADE SEÇİMİNİN BİZE VERİLMİŞ OLUŞU. Seçme şansı elimizde, hayvanlarda yok bu bizde var. Ne olduğumuzu bilmiyoruz, ne büyük bir amaç için yaratılmışız ve eğer başarabilirsek bu amacı gerçekleştirebilirsek ne harika ve ne büyük ödüllere sahip olacağız, aslında ödül değil hedefteki , OLABİLMEK.. varılması gereken noktaya gelebilmek.. Neden geldiğimizin farkında olanlar da var ama çoğumuz kaybediyoruz. 


"Biz emaneti göklere ve yere ve dağlara teklif ettik, onlar onu yüklenmeden hemen çekindiler ve ondan korkuya düştüler ve onu insan yüklendi. Şüphe yok ki o, çok zalim, çok bilgisiz oldu."

 Bu ayette anlatıyor işte, bize seçme hakkı verildi, irade verildi, dilediğini yapma hakkı verildi ve biz bizden beklenen davranışları gösteremiyoruz çünkü bu hem ağır hem lezzetsiz gözüken bir yol ve ayrıca göremediğimiz bir düşmanımız var, yaratılışta bizi kıskanan ve bizi hedefimizden alıkoymaya and içen kıskanç bir düşman.

Soruya döenecek olursak, sadece Rabbimiz değil melekler bile insanların yapacakları kötülükleri biliyorlardı.

Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti. 

işte bu ayette görüldüğü gibi insanların yapacağı kötü işleri gördüler fakat bazıları köyülük yapacak diye insanlık yaratılmamalı mıydı? @Buzul ve @deadanddark arkadaşlar sanırım " evet o halde yaratılmasaymış " diyeceklerdir sanırım

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, acizlerdenbiri yazdı:

"Biz emaneti göklere ve yere ve dağlara teklif ettik, onlar onu yüklenmeden hemen çekindiler ve ondan korkuya düştüler ve onu insan yüklendi. Şüphe yok ki o, çok zalim, çok bilgisiz oldu."

 Bu ayette anlatıyor işte, bize seçme hakkı verildi, irade verildi, dilediğini yapma hakkı verildi ve biz bizden beklenen davranışları gösteremiyoruz çünkü bu hem ağır hem lezzetsiz gözüken bir yol ve ayrıca göremediğimiz bir düşmanımız var, yaratılışta bizi kıskanan ve bizi hedefimizden alıkoymaya and içen kıskanç bir düşman.

Soruya döenecek olursak, sadece Rabbimiz değil melekler bile insanların yapacakları kötülükleri biliyorlardı.

Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti. 

işte bu ayette görüldüğü gibi insanların yapacağı kötü işleri gördüler fakat bazıları köyülük yapacak diye insanlık yaratılmamalı mıydı? @Buzul ve @deadanddark arkadaşlar sanırım " evet o halde yaratılmasaymış " diyeceklerdir sanırım

İyi de, senin şu var dediğin ve tüm bunları yaratan odur dediğin rab yeryüzünde kan döken, merhametsizlik, kötülük, acıkıyım, bozgunculuk yapan, işkence edip, zulmeden bir tanrı. Kötülüğü, zulme, merhametsizliğe karşıyım diyorsun, aynı zamanda şunu yapana tapınıyorsun. Diyorum ya işte, hem bunlara neden olan, hem de merhametsizlik, kötülük yapmayan zulme karşı bir tanrı uydurulursa ortaya böyle bir garabet, oksimoronluk, mantıksızlık çıkar diye. Müslüman zulme, merhametsizliğe karşıyım diyip, aynı zamanda merhametsizlik yapan zalim allaha tapınan kişidir. Tabi size göre bu allaha karşı çıkmak, onu eleştirmek zalimlik. Bu zihin yapısının zalimlik anlayışı da bir tuhaf. Yaratıcı kavramını putlaştıran bu zihin yapısı, yaratıcıya karşı çıkmayı zalimlik, kötülük olarak görürken, onun bu yaptıklarını zalimlik, kötülük olarak görmemekte. O nedenle bir müslümanın bu kavramlar hakkında ki söylemlerini mantıklı bulalım ki? Düşün yani. Şuna neden olan allah kötülük, merhametsizlik yapmış mıdır, işkence etmiş, zulmetmiş midir diye sorsak, hayır etmemiştir diyeceksiniz. Ve bunu da mantıklı bulmamız gerektiğini söyleyeceksiniz.

 

 

 

Ayrıca seçim hakkı verildi demişsin de. Müslümanların hemen hemen hepsi atalarınca, kuşaktan kuşağa aktarılan atalar dini islama inandırılan, atalarının inanç ve öğretilerine göre yapılandırılan, islama duygusal olarak bağlı duruma getirilen kişilerdir. Atalarının dinine inandırılmak, bu şekilde yetiştirilmek o kişinin yaptığı bir seçim midir? Değildir. Ki zaten nuh bile kuranda demiyor mu, sen bunları kendi durumuna bırakırsan, kafir kimseler yetiştirirler diye? Demek ki özgür iradeli bireylerin sınanması gibisinden bir durumda söz konusu değil. Düşün. Hristiyanlık için savaşan hristiyan askerler, kurmaca bir evrende islama göre yetiştirilselerdi islam için, islam için savaşan müslüman askerler kurmaca bir evrende hristiyanlığa göre yetiştirilip, bu şekilde zihinleri yapılandırılsaydı, hristiyanlık için savaşabileceklerdi. Hazarlar içinden olsaydınız, osman döneminde islam ordusuna, sasaniler içinde olsaydı ömer zamanındaki islam ordusuna karşı savaşabilecektiniz. Farklı koşullar, farklı sınav sonuçlarına neden oluyorsa, o kişinin nereye gideceğini koşullar belirliyorsa, o sınav zaten tam anlamıyla bir garabettir, saçmalıktır. Ayrıca sen islamı nasıl seçtin? Yedi katlı göğün üstünde oturan allahı, melekleri, cinleri, şeytanları, yıldızlarla şeytanların taşlanmasını, cinlerin alev toplarıyla vurulmasını, cenneti, cehennemi gerçekleyerek, doğrulayarak mı seçtin mesela? Düşündün de, islamda hiçbir yanlış, mantıksızlık, tutarsızlık olmadığı sonucuna mı ulaştın? İslam akıl ve yoluyla seçilebilir bir şey midir? Yok. İman edeceksin ve islam paketi içinde yazanlara katılacaksın. Tek bir yanlış, tutarsızlık bulmayacak, bir şeyi eleştirmeyeceksin, eğer islamdan çıkmak istemiyorsan. Eee peki yanlış var, tutarsızlık var, saçmalık var, bunun farkına vardın. Ne yapacaksın? Yok yok bu vesvesedir, şeytan beni kandırmaya çalışıyor felan diyeceksin. İslamla ilgili birçok yanlış, mantıksızlık ortaya konuldu. Ama bunu kabul etmiyorlar. Neden çünkü imana tutsaklar. Yani bu durumda da şöyle bir durum ortaya çıkıyor. İslama iman, inkarcılığa, yalana, kafirliğe neden olur.

Ayrıca dünyaya gelişin bile başka kişiler nedeniyle, var edilişin bir dayatma, dünyaya gelmek ister misin diye sorulamaz da zaten, ortada sorulacak kimse yok. Düşün yani. Bu allahın sınavına sen seçimle girmedin. Ortada bir sınav var diyorsun ya hani. Annen, baban nedeniyle bu sınavdasın. Bu nasıl bir seçimdir ki, sınava girmene neden olan başkaları ve bunda söz hakkın bile yok, durum gereği. Tabi her şeyden önce yaptığın çocuğa allah seni sınamak için yarattı demek, yaptığın çocuğu allahın sınavına girdirmek nasıl bir garabettir, nasıl bir absürtlüktür? Yaptığın çocuğu, allaha sınattırmak nedir diye de soruyor insan?

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
12 saat önce, acizlerdenbiri yazdı:

"Biz emaneti göklere ve yere ve dağlara teklif ettik, onlar onu yüklenmeden hemen çekindiler ve ondan korkuya düştüler ve onu insan yüklendi. Şüphe yok ki o, çok zalim, çok bilgisiz oldu."

 Bu ayette anlatıyor işte, bize seçme hakkı verildi, irade verildi, dilediğini yapma hakkı verildi ve biz bizden beklenen davranışları gösteremiyoruz çünkü bu hem ağır hem lezzetsiz gözüken bir yol ve ayrıca göremediğimiz bir düşmanımız var, yaratılışta bizi kıskanan ve bizi hedefimizden alıkoymaya and içen kıskanç bir düşman.

Soruya döenecek olursak, sadece Rabbimiz değil melekler bile insanların yapacakları kötülükleri biliyorlardı.

 

Çocuk yapıp, sonra da yaptığınız, varoluşuna neden olduğunuz kişiye alay eder gibi sana seçim hakkı verildi, işte yedi katlı bir göğün üstünde de oturan bir allah var, sen onun sınavına seçiminle girdin, demeyin. Elbette bu pişkinlik içeren absürt bir söylem olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 hours ago, acizlerdenbiri said:

Her insanın yapacağı şeyi tasarlamadı,insanların seçimleri  insanlarda, o insanı yaratmak istedi ve bunun için evreni tasarladı.İnsanın var olması için EVREN yaratıldı ama değerimizin farkında değiliz biz,biz ne olduğumuzu bilmiyoruz. İki ayaklı hayvan sanıyoruz kendimizi, tek farkımız yüksek zekamız, onun dışında her şey aynı, belli bir miktardan fazla kan kaybetsek ölürüz, beslenmezsek yaşayamayız, üreme şekillerimiz bile aynı, çifleşmek.. Hayır tek fark aklımız değil, İRADE SEÇİMİNİN BİZE VERİLMİŞ OLUŞU. Seçme şansı elimizde, hayvanlarda yok bu bizde var. Ne olduğumuzu bilmiyoruz, ne büyük bir amaç için yaratılmışız ve eğer başarabilirsek bu amacı gerçekleştirebilirsek ne harika ve ne büyük ödüllere sahip olacağız, aslında ödül değil hedefteki , OLABİLMEK.. varılması gereken noktaya gelebilmek.. Neden geldiğimizin farkında olanlar da var ama çoğumuz kaybediyoruz. 


"Biz emaneti göklere ve yere ve dağlara teklif ettik, onlar onu yüklenmeden hemen çekindiler ve ondan korkuya düştüler ve onu insan yüklendi. Şüphe yok ki o, çok zalim, çok bilgisiz oldu."

 Bu ayette anlatıyor işte, bize seçme hakkı verildi, irade verildi, dilediğini yapma hakkı verildi ve biz bizden beklenen davranışları gösteremiyoruz çünkü bu hem ağır hem lezzetsiz gözüken bir yol ve ayrıca göremediğimiz bir düşmanımız var, yaratılışta bizi kıskanan ve bizi hedefimizden alıkoymaya and içen kıskanç bir düşman.

Soruya döenecek olursak, sadece Rabbimiz değil melekler bile insanların yapacakları kötülükleri biliyorlardı.

Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti. 

işte bu ayette görüldüğü gibi insanların yapacağı kötü işleri gördüler fakat bazıları köyülük yapacak diye insanlık yaratılmamalı mıydı? @Buzul ve @deadanddark arkadaşlar sanırım " evet o halde yaratılmasaymış " diyeceklerdir sanırım

 

Yani diyorsun ki, bu Allah yaptığı şeyin nasıl çalışacağını bilmiyor.

 

Seçim bize verilmişmiş. Seçim yaparken neye göre seçim yapıyoruz? Allah'ın bizzat kendisinin yaptığı seçim yapma mekanizmasına göre yapmıyor muyuz? Bu Allah kendi yaptığı seçim mekanizmasının nasıl çalışacağını bilmiyor mu?

 

Madem bu Allah kendi yarattığı bazı insanların kötülük yapacağını biliyor, o zaman ne diye bile bile bu insanları yaratıyor? Bu Allah kötülük yapacak insanları yaratmadan insanlık yaratamayacak kadar salak mı?

 

Şimdi din masalına göre bu Allah kötülüğün olmadığı cennet diye bir yer yaratmış, oraya koyduğu insanlar sonsuza kadar kötülük yapmadan mutlu mesut yaşayacakmış. Madem bu Allah böyle bir şey yapabiliyor, o zaman ne diye baştan direk cennet diye bir yaratıp oraya uygun insanlar yaratmamış?

 

Kötülüğün olmasını neden istiyorsun? İnsanların acı çekmesi sana neden normal geliyor? Kötülüğün, acının olmadığı herkesin mutlu mesut, zevk alarak yaşadığı bir sistem olmasını neden istemiyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, Buzul yazdı:

 

Ayrıca seçim hakkı verildi demişsin de. Müslümanların hemen hemen hepsi atalarınca, kuşaktan kuşağa aktarılan atalar dini islama inandırılan, atalarının inanç ve öğretilerine göre yapılandırılan, islama duygusal olarak bağlı duruma getirilen kişilerdir. Atalarının dinine inandırılmak, bu şekilde yetiştirilmek o kişinin yaptığı bir seçim midir

seçme şansı verildiği islamı seçmeyen, dinlere inanmayan, yaratıcıya inanmayanlardan belli zaten. seçme şansı var ki inanan-inanmayan var. Milyonlarca hristiyan annesi babası, atası hristiyan olduğu halde inanmamayı , ibadet etmemeyi seçmiş, aynı şekilde milyonlarca müslüman da vardır. Beni zorlayan olmadı, 34 yaşına kadar cuma namazları dışında namaz da kılmadım, içki de kullandım, uyuşturucu da. Ne din için zorlayan oldu ne alkol uyışturucu kullanmam için , ne de alkol ve uyuşturucuyu bırakmam için. Hepsi özgür irademle gerçekleşti.Zaten dinde zorlama yoktur; 

﴾256﴿

 Dinde zorlama yoktur. Doğru eğriden açıkça ayrılmıştır. Artık kim sahte tanrıları reddeder de Allah’a inanırsa kopmayan sağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah her şeyi işitir ve bilir.

şimdi , dinde zorlama olduğuna, hatta yurtlarından çıkartmanın serbest olduğuna, öldürmenin serbest olduğuna dair ayetlerle örnek vereceksiniz. O ayetlerde söylenenler "putlara tapmayı reddeden müslümanlara zulm edenler" için . O dönemde putlar müşrikler için çok önemliydi, putları ziyarete gelen kafilelerle ticaret yapılıyordu, eğer putlar önemini yitirse, putları ziyaret eden kafileler artık rağbet göstermese ticari anlamda zarar edeceklerdi işte bu yüzden " tamam kardeşler siz de gidin kendi tanrınıza tapın kardeş gibi geçinelim " demediler. Zulmle, baskıyla, işkenceyle sindirmek hatta yok etmek istediler işte o zaman o ayetler geldi ve dendi ki, " kuzu kuzu kesilmeyi beklemeyin , onlara sizinle yaptıkları gibi karşılık verin" ama bir çok yerde de denilmiştir ki " şayet onlar vazgeçerse siz de zulm etmeyin" onlar savaşmadıkça siz savaşmayın, haddi aşmayın" vs vs , var işte bir sürü, sağduyulu bir şekilde okursanız hak verirsiniz ama zor, islam-müslüman düşmanlığı ile seneler geçmiş, yazdıklarınız hep zulm eden müşrikleri korumaya, onları savunmaya yönelik, senin şimdiki yazışmalarından dolayı değil sitedeki kullanıcıların yazdıklarını okuduğumda belli oluyor. Ne diyebilirim, küfür ve hak arasında belki de kıyamete kadar sürecektir bu münakaşa.Bir insan nasıl organlarına bakmaz da yaratıldığını kabul etmez gerçekten çok ayıp. o organlar sayesinde hayattayız, o organların yaratılışında bir tasarımımız yoktu. Her şey tasarlanmış şekilde geldik ama yaratıcı falan yok diyip duruyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 dakika önce, sağduyu yazdı:

 

Yani diyorsun ki, bu Allah yaptığı şeyin nasıl çalışacağını bilmiyor.

 

Seçim bize verilmişmiş. Seçim yaparken neye göre seçim yapıyoruz? Allah'ın bizzat kendisinin yaptığı seçim yapma mekanizmasına göre yapmıyor muyuz? Bu Allah kendi yaptığı seçim mekanizmasının nasıl çalışacağını bilmiyor mu?

 

Madem bu Allah kendi yarattığı bazı insanların kötülük yapacağını biliyor, o zaman ne diye bile bile bu insanları yaratıyor? Bu Allah kötülük yapacak insanları yaratmadan insanlık yaratamayacak kadar salak mı?

 

Şimdi din masalına göre bu Allah kötülüğün olmadığı cennet diye bir yer yaratmış, oraya koyduğu insanlar sonsuza kadar kötülük yapmadan mutlu mesut yaşayacakmış. Madem bu Allah böyle bir şey yapabiliyor, o zaman ne diye baştan direk cennet diye bir yaratıp oraya uygun insanlar yaratmamış?

 

Kötülüğün olmasını neden istiyorsun? İnsanların acı çekmesi sana neden normal geliyor? Kötülüğün, acının olmadığı herkesin mutlu mesut, zevk alarak yaşadığı bir sistem olmasını neden istemiyorsun?

hiç işletme okumadan, bakkal bile işletmemiş biri 1000 kişinin çalıştığı bir fabrika için " ben bu fabrikanın sahibi olabilirim, ben yönetebilirim " dese , üstelik fabrikadaki ürünlerden, makinalardan da bilgi sahibi değil, sadece gördüğü kadarıyla , çıkarımlar, tahminler yaparak başarılı olabileceğini sanıyor. Bu kişi fabrikayı iflas ettirecektir.

Yaratılmış bir aciz varlık olarak da biz fabrikayı yönetmek isteyen kişi gibi diyoruz ki " şöyle olsaydı, böyle olmasaydı.. direkt olarak cennet olsaydı .. iyiler cennete konsaydı.. "

 iyilikler yapıp cenneti hak edecek olanları bildikleri için hemen yaratıp hemen cennete mi almalılar? Nasıl olsun? yarattılar bi yerde kısa bi beklettiler sonra hadi cennete.

- noldu ya , nereye gidiyoruz?

- sorma uzun hikaye, sizi yarattık sizin cenneti hak edecek işler yaptığınızı siz daha onları yapmadan bildiğimiz için hiç sizi uğraştırmadan doooğru cennete,hadi bakalım  uygun adım maaarşş. yalnız boş boş yürümeyelim komando yürüyüş kararı sayılacaaaaak .. sayy ,Hüop Adana'lı almıym aklını, gevşeme. 

Nasıl? iyi mi?

tarihinde acizlerdenbiri tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, acizlerdenbiri yazdı:

seçme şansı verildiği islamı seçmeyen, dinlere inanmayan, yaratıcıya inanmayanlardan belli zaten. seçme şansı var ki inanan-inanmayan var. Milyonlarca hristiyan annesi babası, atası hristiyan olduğu halde inanmamayı , ibadet etmemeyi seçmiş, aynı şekilde milyonlarca müslüman da vardır. Beni zorlayan olmadı, 34 yaşına kadar cuma namazları dışında namaz da kılmadım, içki de kullandım, uyuşturucu da. Ne din için zorlayan oldu ne alkol uyışturucu kullanmam için , ne de alkol ve uyuşturucuyu bırakmam için. Hepsi özgür irademle gerçekleşti.Zaten dinde zorlama yoktur; 

﴾256﴿

 Dinde zorlama yoktur. Doğru eğriden açıkça ayrılmıştır. Artık kim sahte tanrıları reddeder de Allah’a inanırsa kopmayan sağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah her şeyi işitir ve bilir.

şimdi , dinde zorlama olduğuna, hatta yurtlarından çıkartmanın serbest olduğuna, öldürmenin serbest olduğuna dair ayetlerle örnek vereceksiniz. O ayetlerde söylenenler "putlara tapmayı reddeden müslümanlara zulm edenler" için . O dönemde putlar müşrikler için çok önemliydi, putları ziyarete gelen kafilelerle ticaret yapılıyordu, eğer putlar önemini yitirse, putları ziyaret eden kafileler artık rağbet göstermese ticari anlamda zarar edeceklerdi işte bu yüzden " tamam kardeşler siz de gidin kendi tanrınıza tapın kardeş gibi geçinelim " demediler. Zulmle, baskıyla, işkenceyle sindirmek hatta yok etmek istediler işte o zaman o ayetler geldi ve dendi ki, " kuzu kuzu kesilmeyi beklemeyin , onlara sizinle yaptıkları gibi karşılık verin" ama bir çok yerde de denilmiştir ki " şayet onlar vazgeçerse siz de zulm etmeyin" onlar savaşmadıkça siz savaşmayın, haddi aşmayın" vs vs , var işte bir sürü, sağduyulu bir şekilde okursanız hak verirsiniz ama zor, islam-müslüman düşmanlığı ile seneler geçmiş, yazdıklarınız hep zulm eden müşrikleri korumaya, onları savunmaya yönelik, senin şimdiki yazışmalarından dolayı değil sitedeki kullanıcıların yazdıklarını okuduğumda belli oluyor. Ne diyebilirim, küfür ve hak arasında belki de kıyamete kadar sürecektir bu münakaşa.Bir insan nasıl organlarına bakmaz da yaratıldığını kabul etmez gerçekten çok ayıp. o organlar sayesinde hayattayız, o organların yaratılışında bir tasarımımız yoktu. Her şey tasarlanmış şekilde geldik ama yaratıcı falan yok diyip duruyoruz.

Atalar tarafından islama göre yetiştirilmek, bu şekilde yapılandırılmak bir seçim değildir. İslam benim değerim diyor, benim dinim diyor, ama islam o kişinin seçimi bile değil.  İslam eleştirildiğinde de, bu kişiler olumsuz tepki veriyorlar. Neden? Sorgulayarak, araştırarak islamın mantıklı olduğu sonucuna ulaştıkları ve islamın savunulması gereken bir gerçek olduğunu düşündükleri için mi? Yok. Çünkü bu kişiler islama duygusal olarak bağımlı duruma getirildiler, islamı savunacak bir şekilde yapılandırıldılar. Dünyada bu şekilde ölen bir sürü de kişi var. Sen ne dersen de, islama göre yetiştirilip, o şekilde de ölenlerin olduğu gerçeği değişmiyor. Ne yapacak şimdi senin bu rabbin? İslamı seçmeyen, o şekilde yetiştirilen kişileri cennetine alacak da, hristiyanlığı seçmeyen, o şekilde yetiştirilen ve o şekilde ölen kişileri cehenneme mi atacak? Bu nasıl bir sınavdır böyle? Bir sınav düşün ki, bu sınavda din seçmeden ölen bir sürü kişi var. Zaten nuh da sen bunları kendi durumuna bırakırsan, kafirler yetiştirirler demiyor mu? Diyor. Allah da bunu onaylayıp, bir sürü kişiyi öldürmemiş mi kurana göre? Öldürmüş.


İslama göre allaha inanmamak, insanları allah yolundan alıkoymak, islam karşıtı düşüncelerini yaymaya çalışmak fitnedir, bozgunculuktur. İslami bir düzende dinden dönenleri ölümün bu şekilde bulmasının nedeni de budur. Dinden dönenlerin çoğalması, dinden dönenlerin islam karşıtı düşüncelerini yayıp, taraftarlar toplaması islam düzeninin sonunu getirir. İslami bir düzende, islam karşıtı düşüncelerini yaymaya çalış, kuran eleştirisi yap, bak ne oluyor. Zaten maide 33te de yazmıyor mu, allaha karşı savaş açanların, fitne çıkaranların ellerini ayaklarını çaprazlama kesin ya da çarmıha gerin ya da asın ya da sürün diye.

 

İnkâr eden ve insanları Allah’ın yolundan alıkoyanların, bozgunculuklarına karşılık olarak azaplarının üstüne azap ekleriz.Nahl 88

 

Sana haram ayda/savaşın yasak olduğu ayda savaşmayı soruyorlar. De ki: “O ayda savaşmak büyük bir günahtır. İnsanları Allah'ın yolundan alıkoymak, Allah'ı inkâr etmek, Mescid-i Harâm'ın ziyaretine engel olmak ve halkını oradan çıkarmak ise Allah katında daha büyük bir suçtur. Fitne de, adam öldürmekten daha büyük bir günahtır.” Eğer onların güçleri yeterse, sizi dininizden döndürünceye kadar size karşı savaşa devam ederler. Sizden de kim dininden döner ve kâfir olarak ölürse, onların yaptıkları işler dünyada da ahirette de boşa gider. Onlar cehennemliktir ve orada sürekli kalırlar.Bakara 217

 

Evet, kurana göre fitne, bozgunculuk olarak görülen şeyler nelermiş? Peki buna karşı ne yapılmalıymış?

 

Fitne kalmayıncaya ve din Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer onlar vazgeçerlerse, zalimlerden başkalarına düşmanlık edilmez. Bakara 193

Fitne kalmayıncaya ve din tamamıyla Allah'ın oluncaya kadar onlara karşı savaşın. Eğer vazgeçerlerse şüphesiz Allah ne yaptıklarını görmektedir.Enfal 39

 

Allahı inkar etmek fitnesinden vazgeçerlerse de, zalimlerden başkasına düşmanlık yokmuş. Peki bu düşmanlık edilmesi gereken zalimler kimlerdir?

 

Ey iman edenler! Ne bir alışveriş ne bir dostluğun ve ne de bir şefaatın bulunmadığı bir gün gelmeden önce size verilen rızıktan Allah yolunda harcayın. Kâfirler işte onlar zalimlerdir. Bakara 254

 

Kafirler düşmanlık edilmesi gereken zalimler kurana göre. Dinde zorlama yoktur diyen kuran, allahı inkar etmeyi fitne olarak görüyor, fitne kalmayıncaya dek savaşın diyor ve kafirler düşman olunması gereken zalimlerdir diyor. Nasıl oluyor bu iş? Zaten islamın amacı bu. Yeryüzüne islamı egemen kılıp, allaha inanmama fitnesini ortadan kaldırıp, müslüman kuşaklar yetiştirmek.  Bu düzende de dinden dönenler, islam karşıtı düşüncelerini yayanlar felan olursa da, bu fitneyi ortadan kaldırmak. 

 

 

 

 

Ayrıca zulüm zulüm diyorsun da, bunca acıya, trajediye neden olan, yeryüzünden acıkıyım yapan allahın da savunuculuğunu yapıyorsun. Zulme karşıyım diyip, zalim allahın yalaka ve yancılığını yapan kişiye de müslüman denir.

 

Yaratıcı kavramını putlaştıran, yaratılmayı güzel bir şey olarak gören zihin yapısına şu soruyu da sormak isterim. Rabbin tüm bu canlıları nasıl yarattı? İlk filler, ilk gergedanlar, ilk aslanlar, ilk antiloplar felan mı var yani? İlk insanlar adem ile havva ya kurana göre. Herhalde ilk filler, ilk gergedanlar da vardır mantıken? Atıyorum 20. 000 tane fil var olsun dedi, o tasarladığı ilk filler birdenbire var mı oldular? 100 .000 sivrisinek var olsun dedi, o sivrisinekler birdenbire var mı oldular? 200.000 sıtma paraziti var olsun dedi, o parazitler birdenbire var mı oldular? Şu tasarımcı allah yeryüzüne yeni bir canlı türü eklemek isteyince, böyle mi ekliyor?

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
19 dakika önce, Buzul yazdı:

Atalar tarafından islama göre yetiştirilmek, bu şekilde yapılandırılmak bir seçim değildir. İslam benim değerim diyor, benim dinim diyor, ama islam o kişinin seçimi bile değil.  İslam eleştirildiğinde de, bu kişiler olumsuz tepki veriyorlar. Neden? Sorgulayarak, araştırarak islamın mantıklı olduğu sonucuna ulaştıkları ve islamın savunulması gereken bir gerçek olduğunu düşündükleri için mi? Yok. Çünkü bu kişiler islama duygusal olarak bağımlı duruma getirildiler, islamı savunacak bir şekilde yapılandırıldılar. Dünyada bu şekilde ölen bir sürü de kişi var. Sen ne dersen de, islama göre yetiştirilip, o şekilde de ölenlerin olduğu gerçeği değişmiyor. Ne yapacak şimdi senin bu rabbin? İslamı seçmeyen, o şekilde yetiştirilen kişileri cennetine alacak da, hristiyanlığı seçmeyen, o şekilde yetiştirilen ve o şekilde ölen kişileri cehenneme mi atacak? Bu nasıl bir sınavdır böyle? Bir sınav düşün ki, bu sınavda din seçmeden ölen bir sürü kişi var. Zaten nuh da sen bunları kendi durumuna bırakırsan, kafirler yetiştirirler demiyor mu? Diyor. Allah da bunu onaylayıp, bir sürü kişiyi öldürmemiş mi kurana göre? Öldürmüş.


İslama göre allaha inanmamak, insanları allah yolundan alıkoymak, islam karşıtı düşüncelerini yaymaya çalışmak fitnedir, bozgunculuktur. İslami bir düzende dinden dönenlerin öldürülmesinin nedeni de budur. Dinden dönenlerin çoğalması, dinden dönenlerin islam karşıtı düşüncelerini yayıp, taraftarlar toplaması islam düzeninin sonunu getirir. İslami bir düzende, islam karşıtı düşüncelerini yaymaya çalış, kuran eleştirisi yap, bak ne oluyor. Zaten maide 33te de yazmıyor mu, allaha karşı savaş açanların, fitne çıkaranların ellerini ayaklarını çaprazlama kesin ya da çarmıha gerin ya da asın ya da sürün diye.

 

İnkâr eden ve insanları Allah’ın yolundan alıkoyanların, bozgunculuklarına karşılık olarak azaplarının üstüne azap ekleriz.Nahl 88

 

Sana haram ayda/savaşın yasak olduğu ayda savaşmayı soruyorlar. De ki: “O ayda savaşmak büyük bir günahtır. İnsanları Allah'ın yolundan alıkoymak, Allah'ı inkâr etmek, Mescid-i Harâm'ın ziyaretine engel olmak ve halkını oradan çıkarmak ise Allah katında daha büyük bir suçtur. Fitne de, adam öldürmekten daha büyük bir günahtır.” Eğer onların güçleri yeterse, sizi dininizden döndürünceye kadar size karşı savaşa devam ederler. Sizden de kim dininden döner ve kâfir olarak ölürse, onların yaptıkları işler dünyada da ahirette de boşa gider. Onlar cehennemliktir ve orada sürekli kalırlar.Bakara 217

 

Evet, kurana göre fitne, bozgunculuk olarak görülen şeyler nelermiş? Peki buna karşı ne yapılmalıymış?

 

Fitne kalmayıncaya ve din Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer onlar vazgeçerlerse, zalimlerden başkalarına düşmanlık edilmez. Bakara 193

Fitne kalmayıncaya ve din tamamıyla Allah'ın oluncaya kadar onlara karşı savaşın. Eğer vazgeçerlerse şüphesiz Allah ne yaptıklarını görmektedir.Enfal 39

 

Allahı inkar etmek fitnesinden vazgeçerlerse de, zalimlerden başkasına düşmanlık yokmuş. Peki bu düşmanlık edilmesi gereken zalimler kimlerdir?

 

Ey iman edenler! Ne bir alışveriş ne bir dostluğun ve ne de bir şefaatın bulunmadığı bir gün gelmeden önce size verilen rızıktan Allah yolunda harcayın. Kâfirler işte onlar zalimlerdir. Bakara 254

 

Kafirler düşmanlık edilmesi gereken zalimler kurana göre. Dinde zorlama yoktur diyen kuran, allahı inkar etmeyi fitne olarak görüyor, fitne kalmayıncaya dek savaşın diyor ve kafirler düşman olunması gereken zalimlerdir diyor. Nasıl oluyor bu iş?

 

 

 

 

Ayrıca zulüm zulüm diyorsun da, bunca acıya, trajediye neden olan, yeryüzünden acıkıyım yapan allahın da savunuculuğunu yapıyorsun. Zulme karşıyım diyip, zalim allahın yalaka ve yancılığını yapan kişiye de müslüman denir.

 

Yaratıcı kavramını putlaştıran, yaratılmayı güzel bir şey olarak gören zihin yapısına şu soruyu da sormak isterim. Rabbin tüm bu canlıları nasıl yarattı? İlk filler, ilk gergedanlar, ilk aslanlar, ilk antiloplar felan mı var yani? İlk insanlar adem ile havva ya kurana göre. Herhalde ilk filler, ilk gergedanlar da vardır mantıken? Atıyorum 20. 000 tane fil var olsun dedi, o tasarladığı ilk filler birdenbire var mı oldular? 100 .000 sivrisinek var olsun dedi, o sivrisinekler birdenbire var mı oldular? 200.000 sıtma paraziti var olsun dedi, o parazitler birdenbire var mı oldular? Şu tasarımcı allah yeryüzüne yeni bir canlı türü eklemek isteyince, böyle mi ekliyor?

eklediğin videodaki kişi kendi ve kendi gibilerin fikirlerini söylüyor. Dinden çıkan öldürülmez diyen bir sürü "mikrofona konuşan kişi" de var. Kuran da dinden çıkan öldürülür demiyor. Kimlerin öldürülmesi normal karşılanmış, kimler öldürülmeli? bunun cevabı için bu soruları sorularla islamiyet sitesinden bakabilirsin. Fakat taraflı bir gözlükle ne görülür bilemem.o sitede bir çok soru sorulmuş, daha ne sorular ne sorular, bence bakmalısınız.

Filler vs konusunda ise ben zaten aciz ve cahilken bi de böyle bir soru .. o soruları ehline sormalı efendim .

tarihinde acizlerdenbiri tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, acizlerdenbiri yazdı:

eklediğin videodaki kişi kendi ve kendi gibilerin fikirlerini söylüyor. Dinden çıkan öldürülme diyen bir sürü "mikrofona konuşan kişi" de var. Kuran da dinden çıkan öldürülür demiyor. Kimlerin öldürülmesi normal karşılanmış, kimler öldürülmeli? bunun cevabı için bu soruları sorularla islamiyet sitesinden bakabilirsin. Fakat taraflı bir gözlükle ne görülür bilemem.o sitede bir çok soru sorulmuş, daha ne sorular be sorular, bence bakmalısınız.

Filler vs konusunda ise ben zaten aciz ve cahilken bi de böyle bir soru .. o soruları ehline sormalı efendim .

İslami bir düzende, dinden dönenler çoğalıyorlar ve islam karşıtı düşüncelerini yayıp, kuran eleştirisi yapıyorlar. İşte bu islama göre allaha savaş açmaktır, fitnedir, bozgunculuktur. Buna önlem alınmazsa da , bu islami düzenin sonunu getirir. Çünkü islami düzenin varlığı, müslüman sayısıyla bağlantılıdır. Kuranda da allaha karşı savaş açanlara, fitne çıkaranlara ne yapılmalıdır diye yazıyor zaten. O yüzden kuranda dinden dönenleri öldürün yazmıyor demek gerçeği yansıtmıyor. Bırak öldürmeyi, el ayak çaprazlama kesin, çarmıha gerin felan yazıyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, acizlerdenbiri yazdı:

Dinden çıkan öldürülmez diyen bir sürü "mikrofona konuşan kişi" de var

Mürted islam ceza hukukuna göre öldürülür, uygulanmakta olan resmi görüş bizi ilgilendirir birilerinin mikrofonla ne dediği değil, müslüman ülkelerde kelle koltıkta yaşayan pek çok dinden çıkan insanlar var ve oradaki zihniyet yüzünden yaşadıkları yerden barışcıl bir biçimde hicret etmek zorunda kalıyorlar, müslümanlara göre de bu insanlar ülkelerinden kaçan vatanlarını sevmeyen insanlar olarak lanse ediliyor çünkü müslümanlar gittikleri yerde her şeyi ele geçirmeye çalışıyorlar, bugün avrupanın problemi mürtedler değil daha kendi ülkelerinden memnun olmadığı için avrupaya göç eden müslümanlar olabilir yine bu müslümanlar aynı zihniyette ısrar ederek sosyolojik problemler fesatlar çıkarmaktadırlar mürtedi öldürmeyi geçelim fransada bir öğretmenin kafasını kesmek suretiyle yaşam hakkından mahrum ettiler hem de kendi ülkesinde yazık değil mi? mürted için önce islama dönmesi beklenir dönmezse öldürülür aşağı yukarı mihne hadisesinde mutezilenin zorla halkıl kuranı kabul ettirmeye çalışması gibi emri bil maruf nehyi anil münker ilkesine dayalı herkes müslüman olmak zorundadır irtidat eden cahiliye içindedir cahilliğini bile bilmez bu yüzden önce uyarılır müslüman olmazsa öldürülür o ülkede sahip olduğu mülkünü miras dahi bırakamaz devlet bu şahsın mülküne ganimet olarak el koyabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...