Jump to content

Kuran Tevrat ve İncil'i onaylamaz.


Recommended Posts

İbraniler 11/11 "İbrahim, yaşı geçmiş ve karısı Sara kısır olduğu halde, imanı sayesinde vaat edeni güvenilir saydığından çocuk sahibi olmak için güç buldu. 12 Böylece tek bir adamdan, üstelik ölüden farksız birinden gökteki yıldızlar, deniz kıyısındaki kum kadar sayısız torun meydana geldi.
13 Bu kişilerin hepsi imanlı olarak öldüler."
 
Bakara Suresi 124 "Bir zaman Rabbi İbrahim’i birtakım emirlerle sınamış, İbrahim onların hepsini yerine getirmiş de Rabbi şöyle buyurmuştu: “Ben seni insanlara önder yapacağım.” İbrahim de, “Soyumdan da ” demişti. Bunun üzerine Rabbi, “Benim ahdim (verdiğim söz) zalimleri kapsamaz” demişti." 

 

hepsi imanlı olarak öldüyse,hangisi zalim ?

 

Galatyalılar 3/16 "Vaatler İbrahim’e ve soyundan olana verildi. Tanrı birçok kişiden söz ediyormuş gibi, “Ve soyundan olanlara” demiyor; “Soyundan olana” demekle tek bir kişiden, yani Mesih’ten söz ediyor."

 

sonuç Kuran'a göre İsa zalimmiş.

 

2. Korintliler 11/29 "Eğer Mesih’e aitseniz, İbrahim’in soyundansınız, vaade göre de mirasçısınız."

 

Kuran'a göre Mesih'e ait olanların hepsi zalim . 

 

Âli İmrân Suresi 113 "Onların (Kitap ehlinin) hepsi bir değildir. Kitap ehli içinde, gece saatlerinde ayakta duran, secdeye kapanarak Allah’ın âyetlerini okuyan bir topluluk da vardır."

 

hani hepsi zalimdi ?

 

İbraniler 2/16 "Kuşkusuz O (İsa), meleklere değil, İbrahim’in soyundan olanlara yardım ediyor. 17 Bunun için her yönden kardeşlerine benzemesi gerekiyordu."

 

Tanrı/İsa, Bakara Suresi 124'ün tersine "İbrahim’in soyundan olanlara yardım ediyor." Allah ne demişti : “Benim ahdim (verdiğim söz) zalimleri kapsamaz”.

 

Romalılar 9/7 "İbrahim’in soyundan olsalar bile, hepsi onun çocukları değildir. Ama, “Senin soyun İshak’la sürecek” diye yazılmıştır."

 

Kuran tam tersini iddia ediyor,İsmail İbrahim'in çocuğudur :

 

Bakara Suresi 125 "İbrahim ve İsmail’e şöyle emretmiştik: 'Tavaf edenler, kendini ibadete verenler, rükû ve secde edenler için evimi (Kâbe’yi) tertemiz tutun.' "

 

Kuran'a göre İbrahim'in soyu oğlu İsmail ile devam ediyorsa ve Muhammed İsmail soyundansa ,Muhammed Allah'ın seçtiği "önder" olamaz.Oluyorsa,Kuran kendisiyle çelişiyor demektir.

 

İbrahim'in oğlu İshak zalim mi ? İshak peygamber yani önder değil mi ? 

 

Bakara Suresi, 140 "Yoksa siz, gerçekten İbrahim'in, İsmail'in, İshak'ın, Yakub'un ve torunlarının Yahudi veya Hıristiyan olduklarını mı söylüyorsunuz? De ki: "Siz mi daha iyi biliyorsunuz, yoksa Allah mı? Allah'tan kendisinde olan bir şehadeti gizleyenden daha zalim olan kimdir? Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir."

 

Kuran düştüğü çelişkiyi gizlemiyor mu ? İshak müslümanda olsa İbrahim'in oğludur.İshak zalimse, nasıl müslüman ve peygamber olabiliyor ?

 

İncil'de zina dışında sebeble boşanmak yasaklanır :

 

Matta 5/32 "Ama ben size diyorum ki, karısını fuhuş dışında bir nedenle boşayan onu zinaya itmiş olur. Boşanmış bir kadınla evlenen de zina etmiş olur.”

 

Kuran'da sanki İsa'nın inadına 3 kere boşanma vardır.Boşanan kadın başka bir erkeğin altına yatmadıkça (İncil'e göre zina etmedikçe) eski kocasıyla tekrar evlenemez.İncil'e göre zina,Kuran da kurtuluş kapısı,zinadan kurtulma,evlenme nedeni olmuş.Boşanan kadın hristiyan ise bilerek başka bir erkeğin altına yatmak zorunda yani kendi inancını hiçe sayıp zina etmek zorunda bırakılmış.Bu şu Kuran ayetiyle çelişir :

 

Maide Suresi 5:47   “İncil´e inananlar, Allah´ın onda indirdiği (hükümler) ile hükmetsinler. Kim Allah´ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar fâsıklardır.” 

 

Allah İncil'e göre hristiyan kadını hem zinaya teşvik ediyor hem de İncil ile hükmetsin diyor.

 

Al-i İmran Suresi, 108 " Allah, alemlere zulüm isteyen değildir."

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...