tolonbey 0 Oluşturuldu: Şubat 17 Raporla Share Oluşturuldu: Şubat 17 isste böyleee, ğdeli Abidin ÖZMEN'dir. Bakan, makamında çalışmaktadır. Kapı çalınır. Bakanın gür sesi: "Gir… Devamını Gör Yorumlar Yorum yaz... Mahmud Qaziyev 10 Şubat, 06:02 · Orhan Oscar 9 Şubat, 21:35 · Aziz Nesin'in bir Rufai dervişi olan babası Abdülaziz Efendi için yazdığı şiir: Dünyaların en iyi babası benim babamdır Düşmandır düşüncelerimiz Dosttur ellerimiz Dünyada tek elini öptüğüm Babamdır Kırkını geçtin adam olmadın der Başım önümde dinlerim Önünde tek baş eğdiğim babamdır Sabahlara dek Kur'an okur Anamın ruhuna İnanır ona kavuşacağına Bana gavur der Diş bilemeden Dünyada tek bağışladığı ben Tek bağışladığım odur Başım derde girdikçe bakar çocuklarıma Bir türlü ölemiyorum der senin yüzünden Çocuklar ortada kalacak Ölemez kahrımdan benim Yaşamak zorunda benim yüzümden Gözlerindeki ateş bakışlarında söner Tuttuğun altın olsun der Çocukluğumu tek anlayan odur Dünyaların en iyi babası benim babamdır. Kemal Karpat’ın yorumu: -Bizde iki ayrı kuşağın düşünce ve tutum ayrılıklarını ve buradan doğan ıstırapları, sosyalist ve materyalist olarak tanınan Aziz Nesin’in 83 yaşında ölen babası için yazdığı bu şiir çok açık olarak göstermektedir. Bu şiiri fazla incelemeye ihtiyaç yoktur sanırım. Burada ilk bakışta geleneksel baba oğul münasebetlerinin devam ettiğini görüyoruz. Dindar bir babanın ahirete inanarak Kur’an okuduğunu ve bunlara inanmayan fakat babasını insan olarak sevmekte devam eden bir oğulun ıstıraplarını buluyoruz. Bu sevgi ve ıstırap sebebiyle hem Aziz Nesin’e hem de babasına karşı yakınlık duyuyoruz. Türk edebiyatında Sosyal Konular Varlık Yayınları Dedeniz Tolonbbey:Yasamimda en sevdigim siirlerden biri. NESiNiM,sakinhaaaaaa gitmiyesin ffellahin cennetine.O cennet ALLAHIN dedil Fellahin uydurmasidir.Gerci sende biliirsin ya.Ama son yillardda biraz yaklastindi oglun islamcilarin kandirdigi ALi NESiNE Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts
Tartışmaya katıl
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.