OHM 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi insan mutlak güç emretmeden de iyi olabilir. ki allah dediğin şeye inanların insanlara neler yaptığını görüyoruz. tanrı inancı insanın iyi ya da kötü olmasını sağlayan garantili bir faktör değildir. insanın iyi yada kötü olmasını garanti eden birşeyler biliyor musun? ne bu? ilaç falan mı? Link to post Sitelerde Paylaş
thecrow 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi 1. evrim teorisinin(zırvasının) ders kitaplarına girmesi sosyal açıdan yeni yetişen nesilleri olumsuz etkileyecek, onları insani duygulardan uzaklaştırıp vahşi kişilik oluşturmasına neden olacaktır.. 2. bu teorinin ders kitaplarına sokulmasının temel nedeni ideolojiktir 3. bu teorinin siyasi uygulamaları nasıl işletilmiştir. Kendi açtığım bir başlıkta bu üç konuda seni evire çevire benzetmiştim. Kodoman bana benzemez peşin peşin söyleyeyim. Ananın dizinde ağlarken buluverirsin kendini... Link to post Sitelerde Paylaş
OHM 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi 1. evrim teorisinin(zırvasının) ders kitaplarına girmesi sosyal açıdan yeni yetişen nesilleri olumsuz etkileyecek, onları insani duygulardan uzaklaştırıp vahşi kişilik oluşturmasına neden olacaktır.. 2. bu teorinin ders kitaplarına sokulmasının temel nedeni ideolojiktir 3. bu teorinin siyasi uygulamaları nasıl işletilmiştir. Kendi açtığım bir başlıkta bu üç konuda seni evire çevire benzetmiştim. Kodoman bana benzemez peşin peşin söyleyeyim. Ananın dizinde ağlarken buluverirsin kendini... korkudan tüylerim diken diken oldu.. Link to post Sitelerde Paylaş
thecrow 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi Ha bu arada araya girmiş gibi olmayayım. O saydığın üç madde üzerine tartışmak istersen restini kabul ediyorum kendi adıma. İstediğin zaman başlayabiliriz tartışmaya. Link to post Sitelerde Paylaş
thecrow 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi korkudan tüylerim diken diken oldu.. Senle işim bitince dikenlerin tüy tüy olacak. Link to post Sitelerde Paylaş
OHM 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi Ha bu arada araya girmiş gibi olmayayım. O saydığın üç madde üzerine tartışmak istersen restini kabul ediyorum kendi adıma. İstediğin zaman başlayabiliriz tartışmaya. beni evire çevire benzetmiştin hani.. Link to post Sitelerde Paylaş
OHM 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi sen hepiniz ben tek Link to post Sitelerde Paylaş
thecrow 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi Resmileştirmek istersen beklerim. Link to post Sitelerde Paylaş
OHM 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi Resmileştirmek istersen beklerim. kodamandan yanıt gelmedi henüz.. Link to post Sitelerde Paylaş
kodoman 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi tamam..konuyu değiştirelim konu evrim olsun..ama bu oldukça geniş bir konu.. konuyu daraltalım.. Biyolojik bilgim yetersiz diyemiyorsun da... neyse... Daraltalım bakalım. şu nasıl? ben şunu savunuyorum: 1. evrim teorisinin(zırvasının) ders kitaplarına girmesi sosyal açıdan yeni yetişen nesilleri olumsuz etkileyecek, onları insani duygulardan uzaklaştırıp vahşi kişilik oluşturmasına neden olacaktır.. 2. bu teorinin ders kitaplarına sokulmasının temel nedeni ideolojiktir 3. bu teorinin siyasi uygulamaları nasıl işletilmiştir. Hmm, bu tartışma ilgimi çekti... Tartışma konusu hakkında mutabıkız o halde? bu üç başlıkta tamamen zıt şeyler düşünüyorsan tartışabiliriz.. Zıt düşünmem şart mı? Neyse... sürprizi bozmayalım üç başlık aynı anda.. çünkü hepsi de birbiri ile bağlantılı. olayın biyolojik yönü tartışmaya dahil edilmez..onu forumun eşşeği belli olduktan sonra tartışırız.. Bu tartışmanın adam akıllı yürütülebilmesi için bir zemine oturtulması gerekmektedir, aksi taktirde, zaten "zırva olduğu" varsayımında ortada tartışma olmaz... evrimi "straw man" olarak alırsın, kafana göre "döversin" -gerçi tartışmanın gidişatı için biraz ipucu olacak, kusura bakma tek elle dövüşecek olan sendin- Evrim kuramının bilimsel bir gerçek olması durumunda, "siyasi" sonuçları olması gocunulacak bir şey değildir, aksine kaçınılmaz bir gerekliliktir. Biyolojiden bağımsız mı yürütmek istiyorsun, o halde "bilimsel bir gerçek" iddiasına bir şey söyleyebilmen veya varsayımsal bir taraf zeminini belirlemen gerekir. Yok öyle, çakallık... cin olmadan çarpmaya kalkışmalar... ben tek elle ve tek gözle tartışacam..sen istersen ayakların dahil tüm vücudunu kullanabilirsin.. istediğin ateist molla arkadaşlarından yardım dilenebilirsin.. Şu çocukça tavırları çözmekte güçlük çekiyorum... Ne yani, bu sözlerin beni ürkütmesi mi gerekiyor? kaybeden imza kısmına bir hafta boyunca '' ben bu forumun eşşeğiyim'' diye yazacak..bu yazının puntosu 6 dan az olmayacak.. Tamam, kaybedeb yakasına kırmızı kurdele asacak... kabul yahu... buradaki sorun kimin kaybettiği nasıl tesbit edilecek.. Sen takma kafana... her ne kadar şartlanma, insanların bir takım şeyleri görümesine müsade etmiyor ama... bu öyle bir şey değil. Mağlubiyet çoğunlukla ortadadır... herhangi bir 24 saat boyunca hiç ileti eklemeyen yenilmiş sayılır.. Peki sigorta var mı?Mesai ücreti mi ödüyorsun? Her günümü seninle tartışmalara mı ayıracağım? Senin çocukça beklentilerini he diyip geçiyorum ama o kadar da değil. Link to post Sitelerde Paylaş
Kosovalı 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi insan mutlak güç emretmeden de iyi olabilir. ki allah dediğin şeye inanların insanlara neler yaptığını görüyoruz. tanrı inancı insanın iyi ya da kötü olmasını sağlayan garantili bir faktör değildir. kıvırma şimdi. anne babaya ve insanlara iyiliği emreden yüce Allah elbette kötü insanlarında öldürülmesini emredecektir... müşriklerin peygamber efendimize yaptıkları işkenceleri hepimiz biliyoruz... Link to post Sitelerde Paylaş
gercekisim 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi Arkadaşlar kuru pasta ve limonata ücretsiz olup alkollü içecekler ücretlidir. Gülsuyu ve şerbet yoksa ben gelmem.... zaten davet te edilmemişim...şunun şurasında iki üç ay foruma uğramadık hemen adımız unutulmuş Link to post Sitelerde Paylaş
xandreal 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi kıvırma şimdi. anne babaya ve insanlara iyiliği emreden yüce Allah elbette kötü insanlarında öldürülmesini emredecektir... müşriklerin peygamber efendimize yaptıkları işkenceleri hepimiz biliyoruz... iyiliği kötülük ederek yaymak(barış için savaşmak) senin dediğin hadi onu geçtim birey üzerindeki tahakkümüne geleyim (örnek üzerinden gidiyorum)bir kişi zina yaptı günah işledi(kurana göre) peki zaten cezası allah tarafından verilmeyecek mi? allaha küfreden berberin ceza alması ya da? insanın insanı yargılıyor olması? tanrıya müdahale değil midir? o ki can veren her şeyi bilense, yarattığı kulunun başka bir kulunu yargılaması ve cezalandırması nedir? (benim cevabım var bunlarada senin cevabını merak ettim) Link to post Sitelerde Paylaş
Alexios 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi OHM kıç üstü oturduğunda bana gülecek epey malzeme çıkıcak gibi. Link to post Sitelerde Paylaş
AlchollicA 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi hmm güzelmiş alex.. sık sık taksimdeyim zaten gelmek isterdim ama davet yok bana kırıldım sana bi kere pis kafir tekrar buluışup borcumu vermek isterim.. tekrar sağol .. Link to post Sitelerde Paylaş
Alexios 0 Haziran 9, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 9, 2008 gönderildi olm telefonunu gene kaydetmeyi unutmuşum... aramak istedim ulaşamadım bir türlü... insan bir aramaz mı bunca zaman? her hazrlığı yaptım sen yoksun ortada.. neyse, özele geçelim Link to post Sitelerde Paylaş
OHM 0 Haziran 10, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 10, 2008 gönderildi (düzenlendi) Biyolojik bilgim yetersiz diyemiyorsun da... neyse... Daraltalım bakalım. Hmm, bu tartışma ilgimi çekti... Tartışma konusu hakkında mutabıkız o halde? Zıt düşünmem şart mı? Neyse... sürprizi bozmayalım Bu tartışmanın adam akıllı yürütülebilmesi için bir zemine oturtulması gerekmektedir, aksi taktirde, zaten "zırva olduğu" varsayımında ortada tartışma olmaz... evrimi "straw man" olarak alırsın, kafana göre "döversin" -gerçi tartışmanın gidişatı için biraz ipucu olacak, kusura bakma tek elle dövüşecek olan sendin- Evrim kuramının bilimsel bir gerçek olması durumunda, "siyasi" sonuçları olması gocunulacak bir şey değildir, aksine kaçınılmaz bir gerekliliktir. Biyolojiden bağımsız mı yürütmek istiyorsun, o halde "bilimsel bir gerçek" iddiasına bir şey söyleyebilmen veya varsayımsal bir taraf zeminini belirlemen gerekir. Yok öyle, çakallık... cin olmadan çarpmaya kalkışmalar... Şu çocukça tavırları çözmekte güçlük çekiyorum... Ne yani, bu sözlerin beni ürkütmesi mi gerekiyor? Tamam, kaybedeb yakasına kırmızı kurdele asacak... kabul yahu... Sen takma kafana... her ne kadar şartlanma, insanların bir takım şeyleri görümesine müsade etmiyor ama... bu öyle bir şey değil. Mağlubiyet çoğunlukla ortadadır... Peki sigorta var mı?Mesai ücreti mi ödüyorsun? Her günümü seninle tartışmalara mı ayıracağım? Senin çocukça beklentilerini he diyip geçiyorum ama o kadar da değil. ister evrimin siyasi ister biyolojik yanıolsun farketmez..benim için her yer paris.. biyolojik yanını bir ara bilimforumunda tartıştım.. ama biyolojinin b sini bile bilmeyen sığ ateistler sıçıp batırdı ortalığı.. ama bana siyasi yönü daha çekici geliyor..zira teorinin biyolojik yönünün doğru yada yanlış olması pek umrumda değil.. banane ulan isteyen maymundan isteyen eşşekten geldiğini iddia etsin.. her ikisi içinde bolca kanıt bulabilir şu yuvarlak dünyada Haziran 10, 2008 tarihinde OHM tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
OHM 0 Haziran 10, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 10, 2008 gönderildi OHM kıç üstü oturduğunda bana gülecek epey malzeme çıkıcak gibi. sen oturduğun zaman başka bi yerini mi kullanıyorsun kıç haricinde.. Link to post Sitelerde Paylaş
redfinity 0 Haziran 10, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 10, 2008 gönderildi tamam..konuyu değiştirelim konu evrim olsun..ama bu oldukça geniş bir konu.. konuyu daraltalım.. şu nasıl? ben şunu savunuyorum: 1. evrim teorisinin(zırvasının) ders kitaplarına girmesi sosyal açıdan yeni yetişen nesilleri olumsuz etkileyecek, onları insani duygulardan uzaklaştırıp vahşi kişilik oluşturmasına neden olacaktır.. 2. bu teorinin ders kitaplarına sokulmasının temel nedeni ideolojiktir 3. bu teorinin siyasi uygulamaları nasıl işletilmiştir. OHM, kendi adina bundan daha kotu bir konu secemezdin herhalde. Bence isim degistirip Amper olarak gel baska konu sec. bize bir hakem lazım...ama bu hakemin taraf tutmadığı garanti edilmeli.. Bir de bu tartisma dort kisi ile yapilsa daha renkli olabilir. Kodoman+TheCrow vs. OHM+Kosovali Ben de hakem olurum isterseniz. Link to post Sitelerde Paylaş
inflamesefe 0 Haziran 10, 2008 gönderildi Raporla Share Haziran 10, 2008 gönderildi bu davetıyelerı pek dıkkate alcaklarını sanmam . zaten onlardan gelecek kısılerınde ortaya atacakları seyler abez kacacagı ıcın sımdıden sevıyesız konusmalara hazırlıklı olmakk lasım Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts