Jump to content

"Mrna"asi onay formu.


Recommended Posts

4 dakika önce, Ignostik kahin yazdı:

Asi olurken kimlik numarasi sormuyorlar;

Kimligini aliyorlar 

E devlette kaydin var ise;

Asi olabiliyorsun 

Asi sadece tc vatandaslari icin tanimlanmis.

Belki yillar sonra bu kanun degisir onu bilemem.

A su an gecici kimlik belgesi tasiyan suriyelilere asi yasak!

 

 

Saçmalamayı kes artık!

Mültecilerin aşı olması yasak demek başka, aşıya ulaşmaları sıkıntılı demek başka. Kayıtlı olan ve aşı olmak isteyen, aşı olabilir. Saçmalamanın da bir sınırı var.

 

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 45
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

7 saat önce, Ignostik kahin yazdı:

Kendi agzinla itiraf etmissin suriyelilerin % 99 kayit disi zaten e devlette gorunmuyor.asi olmazlar.

Umarim senden daha zeki oldugumu 

Bir gün anlarsin.

Asi tanimlamasi olmuyanlar tc vatandaşı degil hala anlamiyorsun degil mi?

Toplam suriyeli sayisi 8.943.712.

Tc vatandaşı ilan suriyeli sayisi sadece 87.000 .bunlar resmi rakamlar.

 

Kayıtlı sığınmacı olmak demek TC vatandaşı olmak demek değil.

Suriyelilerin dörtte üçü kayıtlı, şimdi senin bu saçma sapan iddian yüzünden vakit harcayıp rakam bakamayacağım.

Sen daha kayıtlı mültecinin vatandaşlığa geçtiğini sanıyorsun, bir acayipsin, ne desem sana boş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, kavak yazdı:

 

Saçmalamayı kes artık!

Mültecilerin aşı olması yasak demek başka, aşıya ulaşmaları sıkıntılı demek başka. Kayıtlı olan ve aşı olmak isteyen, aşı olabilir. Saçmalamanın da bir sınırı var.

 

 

 

Kayıtsızları da aşılıyorlar zaten Sevgili Kavak. Ama bu kayıtsızların kendilerinin gidip başvurması falan lazım, aksi durumda kaydı kuydu olmayınca kimse peşlerine düşmez.

 

Aşılama geç ve güç başladı ama aşı sıkıntısı şu anda olmadığı gibi, bulduğunu aşılama peşinde bakanlık. Binlerce sağlık çalışanı sokakta domates satan tablacılar gibi "vatandaş gel aşı ol" diye sokaklarda bağırdı bir dolu ilde. Başta Güneydoğuda tabii.

 

Bu manyak ne dediğini bilmiyor, gözlem falan da yaptığı yok.

Kaldı ki Suriyeliler resmen ayrıcalıklı insan muamelesi görüyor, Türk vatandaşı öz vatanında sığıntı gibi artık. Bütün Türklerin bildiği ve tepki gösterdiği şey bu iken sığınmacıların aşılanmadığını iddia etmek için deli olmak lazım.

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

 

Kayıtsızları da aşılıyorlar zaten Sevgili Kavak. Ama bu kayıtsızların kendilerinin gidip başvurması falan lazım, aksi durumda kaydı kuydu olmayınca kimse peşlerine düşmez.

 

O zaman Türkiye´deki durum buradan da daha iyi, çünkü burada kayıtlı olmak şart. Zaten kayıtlı olmayınca, sana kaçak gözüyle bakıyorlar. Burada bu hususu nasıl çözüyorlar, ben de bilmiyorum açıkçası.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Ignostik kahin yazdı:

Suriyeli Mültecilerin Aşıya Erişim Sorunu Var”

25 Nisan 2021
24C4433E-FB77-475F-BB1E-E864431A0AAC_w10

Türkiye’nin Suriye sınırındaki Güney illerinde yaşayan ve sayıları yüzbinleri bulan Suriyeli mülteci, başta dil sorunu olmak üzere birçok engelle karşılaşmaları, Corona virüsü için başlatılan aşılama sürecinden faydalanmakta zorluk yaşıyor.

 

“Suriyeli Mültecilerin Aşıya Erişim Sorunu Var”

VOA Türkçe ’ye konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Suriyeli mültecilerin gerek damgalanma sonucu ekonomik, gerekse ırkçılık sorunu ile karşı karşıya kaldıkları için virüs konusunda kaygılı olduklarını dile getirerek, “Mültecilerden kimlik numarası olanlar Türkiye’deki diğer 65 yaş üstü vatandaşlar gibi aşı olanağına sahip ancak bu olanağa sahip olanlardan birçoğu randevu alamıyorlar. Kimlik numarası almış olmalarına rağmen kayıtlarda gözükmedikleri için aşıya erişemiyorlar” dedi.

Türkiye’de ırkçılık sorunumuz var’’

E2BAAB08-F6D6-44CB-B8A6-EE2F098D01AF_w10

Mültecilerin kendi kimliklerini kullanmak konusunda kaygıları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, “İnsanlar canlarını kurtarmak için değişik ülkelerden göç etmek zorunda kalıyorlar, yerlerinden ediliyorlar. Buraya gelirken de genelde kayıt dışı yollarla geliyorlar. Gelen mülteciler kimliklerini ya yolda yitirmiş oluyor ya da sonrasında başına gelebilecekler veya bir takip süreci yaşanabileceğine dair gerçek kimliklerini kullanma konusunda kaygıları oluyor. Daha sonra kimlik numarası verilenler de dahil olmak üzere Türkiye’de genel olarak ciddi bir ırkçılık sorunumuz var. Suriyeliler de dahil olmak üzere tüm mülteciler bir damgalamayla karşı karşıyalar. Ne yazık ki sağlık kurumlarında da zaman zaman başvurularda, bu insanların devlet tarafından beslendiği, barındırıldığı ve sağlık hizmetlerine ücretsiz eriştirildiği gibi bir takım yanlış bilgilendirmeler sonucunda Türkiye’deki vatandaşlara verilmeyen hizmet Suriyeliler’e veriliyormuş gibi bir algı oluşturuluyor. Bunun yanı sıra Suriyeliler’in resmi işlemleri yaptırma konusunda kaygıları var, korkuları var ve geride duruyorlar. Suriyeliler ucuz iş gücü olarak güvencesiz işlerde çalıştırılıyorlar. Salgın açısından sağlığa uygun olmayan ortamlarda çalıştırılan Suriyeliler, hastalandıklarında herhangi bir ayrımcılığa uğrayacakları, hastalık nedeniyle damgalanacakları ve çalıştırılmayacakları kaygısıyla bildirim yapmaktan da kaçınabiliyor.”

“Çözüm önerilerimiz dikkate alınmadı”

282B9399-8007-45DE-A24A-CDDFD0DD52B9_w10

Salgının başından bu yanda Türk Tabipler Birliği olarak virüsün kontrol altına alınması noktasında bir çok önerilerde bulunduklarını ancak yetkililerce dikkate alınmadıklarını ifade eden TTB Başkanı Fincancı, “Böyle bir salgın döneminde koruyucu hekimliğe öncelik verilmesii gerekiyordu. Daha hastalanmadan insanları koruyacak mekanizmaların geliştirilmesi gerekiyordu. Mülteciler açısından kayıt sistemlerini uygun ve güvenli hale getirmek gerekiyordu. Biz bu çözüm önerilerini hem mülteciler için, Türkiye’de yaşayan tüm nüfus için defalarca ifade ettik. Ama aşılamayla ilgili çok ciddi sorunumuz var. ‘Günde 1 milyon aşı yapabiliriz’ denildikten sonra 160 bin aşının üzerine çıkılamadı. Bu ortalama ile bizim 2-3 yılda ancak aşılamayı tamamlamamız mümkün görünüyor. O zamana kadar da salgın bambaşka bir sürece evirilebilir. Bugün kullandığımız aşılar yarın ortaya çıkacak mutasyonlarla karşımızdaki varyant virüslere etkili olmayabilir’’ şeklinde konuştu.

 

Beş ay önceki yazı bu. O zaman biz de aşılanmamıştık, öz be öz TC vatandaşları olarak. Ondan sonraki ay da aşılanmadık. 40-50 yaş aralığına sıra geldiğinde Haziran ortalarıydı, biz de gidip aşılandık. Bir ay sonra da ikinci aşımızı olduk.

 

Tayyip benim ve benim gibiler için ne kadar cumhurbaşkanı ise Şebnem Korur Fidancı da o kadar TTB başkanıdır, onu da söylemeden geçmeyeyim.

Ermeni soykırımı savunucusu, PKK'yı özgürlük savaşçıcı olarak gören ve cumhuriyetin kurucu kadrolarını faşit olmakla suçlayan bir aktivist.

 

Uğur Mumcu davasında, Hizbullahçı katil zanlılarının işkence gördüğü iddiasıyla davayı sabote etti, sahte rapor verdi, bunu da Mumcu'nun ailesi dahil herkes kınadı. Sabih Kanadoğlu o dönem buna, davayı etkilemekten suç duyurusunda bulundu vs. O kadar iyi hatırlarım ki o günleri.

 

Velhasıl bu kadın entegrasyoncudur, derdi başkadır. TTB de diğer onlarca kurum ve kuruluş gibi bu leş insanların elinde esir. 70 milyon TC vatandaşının da henüz aşılanmadığı bir ortamda gitmiş Suriyeliler aşıya erişemiyor diye yaygara koparmış...

Link to post
Sitelerde Paylaş
59 dakika önce, kavak yazdı:

 

O zaman Türkiye´deki durum buradan da daha iyi, çünkü burada kayıtlı olmak şart. Zaten kayıtlı olmayınca, sana kaçak gözüyle bakıyorlar. Burada bu hususu nasıl çözüyorlar, ben de bilmiyorum açıkçası.

 

E normal olanı o. Olması gereken o.

Bizde sınırlar alabildiğine açık, elini sallayan geliyor, gelmeyeni bile bunlar kamyonlara doldurup getiriyor.

Yani senin 10 milyonun üzerinde sığınmacın varken ve halkın tepkisi nedeniyle sinsice getiriyorsan elbette kayıtlı kayıtsız demeyip hizmet vereceksin.

Diyorum ya, bütün devlet hastaneleri bu sığınmacılarla dolu, tamamen bedava ve sorunsuz hizmet alıyorlar. Başından beri böyle. Nerede kaldı aşıya erilşememek...

 

Oralarda kayıtsız olanı derhal sınırdışı ederler. Olması gereken budur zaten. Çünkü Avrupa sığınmacıları rastgele almadı, sınırlarını kayıtsız şartsız açmadı. Dünyada bunu yapan bir tek biz varız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...