kavak 0 Eylül 13, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 13, 2021 gönderildi 2 dakika önce, deadanddark yazdı: Diger bahsi gecen forumda az önce senin cin masalini okudum. Hatta iki defa finalini okudum, yorgunluk ve uykusuzluktanmi nedir anlayamadim. Finalde neler döndügünü bilmek istiyorum. Dinc kafayla bir ara unutmazsam yeniden okurum. Bende Çin masalları çok. İlgin varsa, ara sıra zaman buldukça oraya da yazarım. Orijinal kaynak yabancı dilde ve kendim tercüme edip yazıyorum. Başka forumlara da yazmıştım bazı masalları. 2 dakika önce, deadanddark yazdı: Bakire meryem fikrasiysa cok iyiydi. Dostum, bu fıkra yüzünden yemediğim laf kalmadı. Dindarlar beni topa tutmuştu. Ahlaksızmışım, kadınlara karşı terbiyesizlik yapıyormuşum, ölünün arkasından böyle şeyler yazılmazmış...mış. Daha neler. Şunu anladım ki dindarların dünyasında espriye, fıkraya fazla bir yer yok. Kutsal kitaplarda da bizi gülümseten tek bir cümleye rastlayamazsın. Link to post Sitelerde Paylaş
Geta 0 Eylül 13, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 13, 2021 gönderildi evrim yasaları ateistforum için de geçerli! babası ölen bir adamın "hayır, babam ölemez!" diye çığlık atması kadar anlamsızdır karşı görüşler. bir devir sona eriyor. kimse ateistforum'u kapatmıyor, ateistforum zaten uzun zamandır yaşamıyordu! ancak "fikirler ölmez". gerek arşivinde gerekse de zihinlerimizde yaşamaya devam edecek... emeği geçen kurucu ve moderatör arkadaşlara teşekkür ederiz. Link to post Sitelerde Paylaş
deadanddark 0 Eylül 13, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 13, 2021 gönderildi Bir saat önce, kavak yazdı: Şunu anladım ki dindarların dünyasında espriye, fıkraya fazla bir yer yok. Kutsal kitaplarda da bizi gülümseten tek bir cümleye rastlayamazsın Ben daha ilk cümlesini görünce gülmeye basliyorum. “Oku!„ Hayir, sadece resimlere bakip kapatacaktim sanki. Gerisi zaten komedi. Link to post Sitelerde Paylaş
Teşup'unOğlu 0 Eylül 14, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 14, 2021 gönderildi (düzenlendi) Tamamen saçmalık, sırf yeni siteden para kazanmak uğruna burayı gözden çıkarıyorsunuz. Üstüne de bir sürü gerekçe yazmış. Hepsi birbirinden boş. Madem kapanacak o halde yeni sitenize ne ihtiyaç var ? Yeni sitenin ismi bile dandik. Lisede bile hayal gücüm daha zengindi. O site asla burası gibi olmayacak. Burayı kapattığınıza pişman olacaksınız. YouTube yayınları çıktıktan sonra ateist foruma ihtiyaç duyan çok insan oldu. turandursuncom da yine güzel bir kaynak fakat Google aramalarında çıkmıyor. Ateistforumun yeri asla dolmayacak. Eylül 14, 2021 tarihinde Teşup'unOğlu tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
pozitivizm 0 Eylül 14, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 14, 2021 gönderildi Ateistforum bağımlılığı diye bir hastalık varmış. Yoksunluk krizlerine yakalananlar teker teker çıkmaya başladılar. Link to post Sitelerde Paylaş
bilgivehis 0 Eylül 14, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 14, 2021 gönderildi 2 saat önce, Teşup'unOğlu yazdı: Tamamen saçmalık, sırf yeni siteden para kazanmak uğruna burayı gözden çıkarıyorsunuz. İşin içinde para da olabilir, koşullar para kazanmayı da gerektirmiş olabilir ama "para kazanma uğruna" olduğunu sanmıyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Abdülmalik 0 Eylül 14, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 14, 2021 gönderildi Din ancak sosyal refahın, eğitimin adaletli ve ve kaliteli olduğu yerde ortadan yok olur. Geri kalmış ve fakir ülkelerde din daima iş yapacaktır. Ateistlerin artık dinle uğraşmayı bırakıp sosyal refah ve eğitim konularına odaklanması gerekiyor. Bunun için politika, sivil toplum kuruluşları çatısı altında çalışmak gerekir. Forumlarda din eleştirisi yapmakla adaletsiz, yoksun toplumları etkilemek zihinsel mastürbasyondan başka bir şey değil. Unutmayalım ki umutsuz insanlara dinin hayali ama güzel vaatleri var. Biz vaat etmeyelim, gerçekleştirelim. Link to post Sitelerde Paylaş
mantik 0 Eylül 14, 2021 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 14, 2021 gönderildi Para kazanmaktan bahsedenler olmuş. Öyle olsa, hem buradan, hem oradan para kazanalım niye demiyelim? Hem öbür tarafta reklam bile yok dikkatinizi çektiyse. Olay para olsa, reklam olan yeri kapatıp, reklam olmayan yere niye geçelim? Alakası yok. Burasının devri doldu, ve yöneticileri de bıktı. Olay budur. Başka birşey aramayın. Orada taze kanla, daha genç bir kadroyla, yürüdüğü kadar yürüyecek. Link to post Sitelerde Paylaş
mantik 0 Eylül 14, 2021 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 14, 2021 gönderildi Bu arada, Abdülmalik’e de katılıyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Geta 0 Eylül 14, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 14, 2021 gönderildi 9 saat önce, Teşup'unOğlu yazdı: O site asla burası gibi olmayacak o siteyi burası gibi yapmak diye bir amaçları yok. mantık, uzun uzun anlattı yukarıda... ateistforum uzun zamandır aktif hayatını bitirmişti. şimdi ilan ediliyor, hepsi bu. asılan iletiler, eskilerin kötü bir tekrarı olmaktan öteye gidemedi. ayrıca aktif durumdaki üyeler iki elin parmaklarını geçmiyor. onların bir kısmı da düzeyi epeyce aşağı çekti... düşünce dünyası'na henüz üye olmadım fakat üye olmayı düşünüyorum. düşünce dünyası'nın akıbetini de çok parlak görmüyorum. mantık da bunun farkında ama bir heyecan yaratma umuduyla yenilediğini söylüyor. konsept buradan farklı, ortak tarafı "özgür düşünce" olacak zannımca. bu arada "düşünce dünyası"nın janjanlı bir adı yok ama aslolan içini doldurmaktır. sen olsaydın adını ne koyardın merak etmiyor da değilim. önerilerini de paylaşmanı dilerim. Link to post Sitelerde Paylaş
Teşup'unOğlu 0 Eylül 14, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 14, 2021 gönderildi He canım he, bizde yedik. Burada 3 ortak varken yeni sitede patron sen olacaksın. Burdaki gelirler 3 e bölünüyorsa diğer sitedeki gelirler tamamen sana kalacak. Ha şuan reklam almamış olman ilerde almayacağını garantilemiyor. Bu site haci sayesinde ayaktaydı. O gidince sahipsiz kaldı. Görünen o ki yola çıktığı arkadaşları da kendi çıkarları peşinde koşuyor. 2 saat önce, mantik yazdı: Para kazanmaktan bahsedenler olmuş. Öyle olsa, hem buradan, hem oradan para kazanalım niye demiyelim? Hem öbür tarafta reklam bile yok dikkatinizi çektiyse. Olay para olsa, reklam olan yeri kapatıp, reklam olmayan yere niye geçelim? Alakası yok. Burasının devri doldu, ve yöneticileri de bıktı. Olay budur. Başka birşey aramayın. Orada taze kanla, daha genç bir kadroyla, yürüdüğü kadar yürüyecek. Link to post Sitelerde Paylaş
mantik 0 Eylül 14, 2021 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 14, 2021 gönderildi Bu ithamlara cevap bile vermeye tenezzül etmiyorum. Belki herkes henüz idrak edemedi ama yakında yazacak yer bulamayacaksınız. Bu yüzden insanlara yazmaya devam edebilecekleri bir yer, bir seçenek sunmaya çalışıyorum. İstemeyen üye olmaz, yazmaz, o ayrı konu. Link to post Sitelerde Paylaş
mantik 0 Eylül 14, 2021 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 14, 2021 gönderildi Bu arada, forumu yazmaya kapatma tarihini 21 Eylül'e çektik. Kuruluşunun tam 20. yıldönümünde kapatacağız. Link to post Sitelerde Paylaş
DreiMalAli 0 Eylül 14, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 14, 2021 gönderildi İçini doldurmak istediğim 3 konu daha vardı. Vakit bulunca, rahat bir zamanda üzerine düşerim diye hep ileriye bir zamana erteledim. Artık o konuları başka yerlerde yayınlarım zamanı gelince. Ateistforumu kuranlara ve şimdiye dek yaşatanlara tekrar teşekkürler. Hoşçakal Ateistforum. Sevgiler Link to post Sitelerde Paylaş
Magnesia 0 Eylül 14, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 14, 2021 gönderildi Ateistforum hiç bir zaman büyük paralar kazanan bir yer olmadı. Kazandığı reklam gelirleri masraflarını bile karşılamadı. Aylık ödemeler hep yöneticiler tarafından karşılandı. 20 yıl boyunca hep böyle oldu. Ateistforum yazmaya kapatılıp arşiv haline getirilse bile hala bir masrafı olmaya devam edecek. Bu masraf reklam gelirleri yetmediğinden yine birileri tarafından ödenecek. Yıllar boyu birileri bu tür para mevzularını gündeme getirip, yöneticilerin para kazandığından söz edip durur. Ama tamamı boş lakırtılardır. O nedenle gider ayak yine aynı mevzuları ısıtıp ortaya koymayın, kendinizi komik duruma düşürmeyin. Link to post Sitelerde Paylaş
Şövalye 0 Eylül 15, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 15, 2021 gönderildi Ben de vaktiyle bu forumda yazardım aktif bir kullanıcı olarak. Güzel tartışmalar yaptık. Eski nickim Tasvir-i Efkar, belki hatırlayan vardır. Sonraları daha çok okumak, eski tartışmalara bakmak için girmeye devam ettim. Kapanma haberini görünce bir veda mesajı atayım dedim. Demek Ateistforum yolun sonuna geldi. Elveda Ateistforum. Bu ortamı yaratan ve bu zamana değin sürdürülmesinde emeği geçenlere teşekkürler. Link to post Sitelerde Paylaş
Expecto 0 Eylül 15, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 15, 2021 gönderildi Bireysel rönesansımı yaşatan yegane site için ne desem azdır. İçten içe üzülsem de böyle olması gerekiyordu. İyi yandan bakarsak arşiv olarak hâlâ hizmet etmeye devam edecek. Forumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve hayatta olanlara esenlikler diliyorum... Link to post Sitelerde Paylaş
rahip 0 Eylül 16, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 16, 2021 gönderildi (düzenlendi) On 14.09.2021 at 23:18, Magnesia yazdı: Ateistforum hiç bir zaman büyük paralar kazanan bir yer olmadı. Kazandığı reklam gelirleri masraflarını bile karşılamadı. Aylık ödemeler hep yöneticiler tarafından karşılandı. 20 yıl boyunca hep böyle oldu. Ateistforum yazmaya kapatılıp arşiv haline getirilse bile hala bir masrafı olmaya devam edecek. Bu masraf reklam gelirleri yetmediğinden yine birileri tarafından ödenecek. Yıllar boyu birileri bu tür para mevzularını gündeme getirip, yöneticilerin para kazandığından söz edip durur. Ama tamamı boş lakırtılardır. O nedenle gider ayak yine aynı mevzuları ısıtıp ortaya koymayın, kendinizi komik duruma düşürmeyin. Forumun ortaklarından biride sensin. Daha önce seni ifşa etmiştim ama kimse görmedi sanırım adminstratör nickinin yan nickide bu olmlalı. Eylül 16, 2021 tarihinde rahip tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Magnesia 0 Eylül 16, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 16, 2021 gönderildi 5 saat önce, rahip yazdı: Forumun ortaklarından biride sensin. Daha önce seni ifşa etmiştim ama kimse görmedi sanırım adminstratör nickinin yan nickide bu olmlalı. Aferim lan sana, süpersin, gözünden bir şey kaçmıyor. Bu tespitin sana kaç puan getirdi? Link to post Sitelerde Paylaş
teflon 0 Eylül 16, 2021 gönderildi Raporla Share Eylül 16, 2021 gönderildi (düzenlendi) Çok üzücü. Bu saatten sonra kapatmayın desek de, hepimiz birden moderatörlüğü kabul etsek de değişecek bir şey olacağını zannetmiyorum. Yalnız bu forumun ismi de bir simge, kendi çapında bir markaydı: "Ateistforum".. Bu bağlamda dahi gidişi ya da inaktif oluşu çok talihsiz. Düşünce Dünyası vb. alternatiflerin bu bakımdan bile bir dezavantajı var. Ateizme dair halen yazacak çok şey var, önceki yazılanları tekrar etmek de bunlardan biri. Bizim halkımız okumuyor ki, önyargıları ile bezenmiş cahil cesareti ile sorduğu sorulara cevap bekliyor. Verilemeyeceğini zannederek. Bu işin raconu bu olmuş ne yazık ki.. Aynı nedenden ötürü arşivi de okumayacaklar. Ama belki cevap verecek kimsenin olmaması arşive daha çok yönlendirebilir kim bilir. Kaldı ki aslen internet ve sosyal medyada bu konuda tam da fırtınanın estiği bir dönemdeyiz. Kırmızı Asa'lar, bilmem ne perili köşkleri, son limanları videoları vb.. Yani internette sağlam bir cephe olmasının tam da zamanı. Dananın kuyruğu tam da bu arada, yavaş yavaş kopuyor çünkü. O geçmişin ateş gibi kullanıcıları hele mevcut olsa bir de.. 2008-2010 yılı arasındaki kadro şimdi nerededir, ne yapar, güncel düşünceleri nelerdir hep merak ederim. Neyse.. Forumdaki trafiğin azalışının nedenlerinde biri de aslında non-tesitlerden çok, teistlerin yazmayı bırakmış olması. Biraz mürekkep yalamış izan sahibi olanlar, olup da buraya gelip kozlarını paylaşmak isteyenler, artık matbu teist argümanlarının işe yaramadığını gördü, kalan kör cahil kısmın ise yazmak-okumak gibi bir derdi yok. sosyal medyada Leyla gibi gezenler onlar ağırlıkta. Veda etmeden önce son bir önerim olacak: Ateist Forum'un kapanış bildiriminin içerisine Düşünce Dünyası'ndaki foruma yönlendirecek bir ibare eklense iyi olur diye düşünüyorum .Hani burası kapanıyor ama, Düşünce Dünyası'ndaki alternatif forum aktiftir vb. gibisinden. Düşünce dünyası linki de daha ön plana çıkarılıp, direk foruma yönlendirebilir. Forumun sütlü kahve teması da beni pek açmadı bu arada şahsi görüşüm tabii.. Bu arada forumdan ayrılanlar(!) kısmı çok ilginç, şaşırtıcı ve düşündürücü. Acaba ne oldu ki diyesi geliyor insanın..! ........................... ..O zaman Hoşça kal Ateistforum! Yıllar boyu bana çok şey kattın. Emeği geçen herkese, tüm forumdaşlara ve ayrıca özellikle moderatörlere tüm emekleri için teşekkür ederim. İsmi bende olan kullanıcıların hepsini özleyeceğim. Hacı'nın bilim forumuyla da kimse elleşmez, huzur içinde durur artık. Eylül 16, 2021 tarihinde teflon tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts