Jump to content

ATEİSTLER DE CENNETE GİDEBİLİYORMUŞ


Recommended Posts

O açıklamalara neden inanıyoruz? Nerden biliyoruz Muhammed'e ait olduğunu, nasıl emin oluyoruz? Ben hepsini gördüm, çok komiklerdi. Hele de sakalı. Göreceğim diye gözü kör oluyor insanın.. Hırka meselsine hiç girme.

zaten klasik cevap nerden biliyoruz ona ait olduğunu her sorunun içinde böyle sıyrılcanı sanıyosun

o dalga geçtiğin emanetleri görünce gözleri yaşaran milyonlar var tekrar söylüyorum inanmıyosan inanma ama edebini takın

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 422
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

cennete inanmayanlar cennete giremez...

iyimiş..

o zaman cehenneme de inanmayalım ona girmekten kurtuluruz ...

benim demek istediğim odeğil tabikide insanların inanıp inanmaması varlığın etkilemez herkez hak ettiği yere gidecek

cennet kolay değil cehennemde lüzumsuz değil

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sn roketatar

Yazımdan,islam peygamberine kin duyması sebebiyle kötü olunur diye bir tabir yok.Bir defa dahaokuyun lütfen.Kinden dolayı hakaret eden,onları alaya alan bir de bu kini sebebiyle bile bile gerçeği çarpıtanlar demişim.Özellikle son seçenek insanı aslında kafir yapar.Ateistlerin en büyük özelliği bilimsel bir tarafsızlıkla değille kinle dine yaklaşmaları.Böyle olunca da bazı şeyleri gerçek olarak bulsalar bile kabul etmek istemezler.

Eğer bir müslüman da ateistlere sırf ateisttirler diye kin besliyorsa elbette kötü bir iş yapmış oluyorlar.Eğer müslümanlar da bile bile bazı gerçekleri gömüyorlarsa-ki günümüzde çok örnekleri var- kötü insan grubuna girmeleri içten bile değil.Ama müslümanın dinini yaşamamması sebebiyle zaten dinden çıkma sürecine gireceği de düşünülürse aslında iki ideoloji arasında pek de bir anlamlandırma farkı kalmıyor.

Tanrı fikrine ulaşamamanın birçok sebebi var.Tanrılık fikri normalde bir tecrübi fikirdir.Kişi doğduğu muhitte eğer tanrıya inananı görmezse Tanrıyı bulmayabilir.Akıl da sn kirecin de dediği gibi gerçeği bulmada yeterli olmadığı açıktır.Bu durumda Allah bir gayb konusuna da girdiğine göre Tanrı fikrini kabul etmeyebilir.Sokaktaki Allah inancı geleneğin inanacıdır.Araştırmş bir Allah olmayıp genelde Allahın gökyüzünde insanları gözetlediği düşünülür.

Bazı inançların ve bazı işlerin hükmü neden belli durumlarda değişmesin ki.Gerçeği bulmayan ateist ile gerçeği bulduğu halde örten ateist aynı olmayacağı gibi,aç olan hırsız ile tok olan hırsız da aynı olmayacak elbette.Adalet mekanizması da zaten bunu gerektiriyor.Suçların seviyesi birbirinden farklı ama buradan herkesin anasından doğduğu gün gibi masul olacaklarını da ifade etmiyoruz.

Son cümlene gelince,öncellile müslümanlığın bu dünyada bir iddiadan ibaret olduğunu hatırlatmak isterim.Her müslümanım diyenin ahirete de müslüman olacağına dair kesin bir bilgi yoktur.Hatta kötülüklerin kendisini sardığı herkesin cehenneme girecekleri ve orada temelli kalacaklarna dair ayetler var.Önemli oan Allah yanında makbul lan islam.O da günümüz müslümanlarının tekelinde değildir.

Belirli bir süre yandıktan sonra cehennemden çıkış her nedense o kadar önemli bir konu olmasına rağmen Kurandan onay almıyor.Bu bile islamın bir kimlik olmadığını iyiliklerin ortak değerlerinin 7.yy daki arapça adı olduğunu gösteriyor.

güncelleme

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...