Jump to content

Bir Öneri ve Forumdaki Genel Seviye


Recommended Posts

  • İleti 73
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

adamların bize iki laflarından biri arap uşağı, arabın bilmem neresini yalayan vs vs..

oysa bana bunu diyen adamda fransızın kıçını yalıyor ozaman.laiklik fransadan çıkmıştır çünkü.ben arap uşağıysam,laikçilerde fransız uşağı olay bu.

müslümanız diye yemediğimiz hakaret kalmıyor burda.ben aslında böylelerine çok sert cevaplar veririrm susturmak kolay ama malesef bende burda günah keçisiyim..haklı bile olsam hemen suçlanıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrı insanlara seslenir. Bazen elçiler bunu gür bir sesle ifade eder, bazen de bu ses evrenin koridorlarında, sadece kulaklarını kabartmış olanlara duyurur kendini. Bu sesi duyan "ilk"ler, üstlerine düşen vazifeyi gereğince yaparlar. Ve sonra çoğalırlar, ve çoğalırlar, ve çoğalırlar.. Geriye, Tanrı'nın sesini duyamayan bir sürü kalır. Bu sürü sloganlar atar, bağırır, çağırır, "herkes bizden olsun" der, "güçlü olmalıyız" der, "haklıyız" der. Ama düşünmez. Çünkü düşünen bireydir, ve kitleler her zaman bağıracaktır. Kaderin bir cilvesidir ki, bu bağıranların arasında, düşünceleriyle ve ufkuyla takdiri hakeden âkil birkaç kimse çıkar ve "Bu yürüyüş nereye?" diye sorar. Düşünüyordur, doğruyu söylüyordur, o kitleyi güzel günlere götürecek parlak fikirleri vardır ve bunu insanlarla paylaşıyordur. Fakat tarihteki her orijinal kişi gibi "Sen ne diyorsun dostum? Bırak eleştirmeyi de, bağırmana bak" cümleleriyle kendini gösteren zihinsel bir tepkiyle kalır. O artık yalnızdır. Yalnızlık, sonsuza koşan her onurlu düşünürün kaderidir zira..

Bu yazdıklarına karşılık birkaç cümle yazıyım dedim Rexino, sayende içimdeki traji-romantik yazarım keşfettim :-) Bu seçkinci tutumunu haklı buluyor, ve sana destek veriyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kalitesiz,seviyesiz üyeler olmasa kaliteli olmanın "özel"liğini nasıl yaşayacaksınız?

"Kalitesiz üyeler" sizlerin bu sitede varolma sebebi.

Onlar olmazsa siz de olmazsınız,sıkılır gidersiniz.

Onlar varken sık sık şikayet edip kaliteli olduğunuzu gösterme ve kendinizi önemli hissetme şansınız var.

Mesela modlar da dahil herkes (her kes değil dikkat herkes) kaliteli olsaydı,"modlar yeterli değil onları atıp bizi alın" deme şansınız olmazdı dolayısı ile moderasyon grubunu küçümseme şansını da yitirmiş olurdunuz.

Bir de bu açıdan düşünün derim ben ;)

tarihinde Niyazi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Suatbey,

Teveccühün hocam, üstüme alınmaktan bile O'na sığınırım, artık O kimse. :-)

Ahali,

Dördüncü bir konu daha var. Bu forumda nedense siyaset tartışılamıyor, çok garip doğrusu. Muhammedin 7. asırda kaç kadın kaldırdığı konusunda bile zerre kadar mutabakat eksikliği yaşamayan güruh, çok basit siyasi bir anlaşmazlığa düştükten sonra küfürler, kinli nitelemeler havada uçuşuyor. Buna bir ilaç sunamıyorum gerçi. Artık "hoşgörü, diyalog ve tahammül"e kalmış, bu da sana jestim olsun suatbey. :-)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Gelelim ırkçılara...

Evet, başlık altında adamın birisi "kürtleri yok etmek gerek" bile dedi ama hala forumda... Açık/kapalı ırkçı dolu forum... Listeleyip eğitim bakanı Şükrü Saraçoğluna açık bir mektupla belirteceğim o üyelerin ismini... :-) Taşladık, şimdi bana da ırkçılık yaparlar.

Ama bir konu daha var; müslümanlık adı altında araplara saldırmak. En iğrendiğim, nefret ettiğim tür de budur benim. Öbürleri açık yapıyor, ne var ne yok söylüyor ama bunlar ahlaksızlığın iki katını yapıyorlar. Teşhir etmek gerek!

Bu konulara defalarca değindim.Forumda yadsınamaz bir atsızcı/ülkücü terörü esiyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kalitesiz,seviyesiz üyeler olmasa kaliteli olmanın "özel"liğini nasıl yaşayacaksınız?

"Kalitesiz üyeler" sizlerin bu sitede varolma sebebi.

Onlar olmazsa siz de olmazsınız,sıkılır gidersiniz.

Onlar varken sık sık şikayet edip kaliteli olduğunuzu gösterme ve kendinizi önemli hissetme şansınız var.

Mesela modlar da dahil herkes (her kes değil dikkat herkes) kaliteli olsaydı,"modlar yeterli değil onları atıp bizi alın" deme şansınız olmazdı dolayısı ile moderasyon grubunu küçümseme şansını da yitirmiş olurdunuz.

Bir de bu açıdan düşünün derim ben ;)

Niyazi,

Öyle düşünmeye gerek yok, hatalı bir yaklaşım hatta ve dahi.

Her insan farklı alanda kalitelidir; biraz "multiple intelligence" temelli düşünmek gerek bu durumu. Birisi bilimsel konularda laf etmekten çekiniyorsa ya da edecek lafı yoksa, normal bakmak gerek. İlgi alanı değildir, genel haber ve gelişmeler hariç üzerinde kafa yormamıştır. Bu bir eksiklik değil kesinlikle. Aynı şahıs "Aşk nedir, ne değildir" konusunda güzel sosyal ve psikolojik tespiterde bulunabilir, bilimsel olmasına bile gerek kalmaz.

Birisi bir çok konuda tekellüm edemeye de bilir; bu da normal karşılanır. Sonuçta her birimizin sosyal durumu farklıdır. Bu da bir eksiklik değildir genel olarak. Aynı kişi güzel sorular sorabilir, kendini geliştirir, kitap tavsiyesi alır ve saire... Sosyal tespitlerde bulunur en azından.

Fakat bizim değindiğimiz çok genel bir şey; edep. Üstat Fuzuli'nin (her ikisi de) dediği gibi, en başta edeptir. Tartışma adabından tut yazışma adabına kadar...

Bilmiyorsan, sus ya da soru sor kardeşim. Ama eleman her başlıkta yazmaya ihtiyaç duyuyor, iki cümle oraya, bir cümle buraya... Atıyorsunuz da ne oluyor? Yeni bir nickle kayıt oluyor, bakıyorsun aynı performans maşaallah, toplasan 6000 ileti, ayıklasan 10-15 tane kalitelisi. IP'yi kilitleyeceksin işte!

Link to post
Sitelerde Paylaş
İkinci forumdan atacağım şahıs da sensin, tekrar söylüyorum şahsi alma. Ama öyle bir yetkim yok zaten, rahat ol. :-)

işyerindeyim şu an gülme kırizine tutuldum yav kendimi tutamıyorum

ulan bendende manyakları varmış yav bütün bunları mod olmak icinmi yapıyorsun

ne menem birşeymiş bu mod dekileri para falan veriyorlarmı bari hayır yanlış anlama ben internetin cahiliyim bilmiyorum ondan soruyorum mod olunca kariyer falanda oluyormu

hani bir işe girerken ben ateist forumda mod olarak görev yaptım falanda diyecenmi ?

yavrucum bak sen kısa pantolonla gezerken ben erzurumda fetulah gülenin medrese arkadaşlarından

naim hocadan kırkıncı hocadan üslüp dersleri alıyordum sen mod olabilirsin ama uslubunu

degiştirmezsen adam olamazsın buraya gelen insanları şunu yazacan bunu yazacan deme hakkına sahip degilsin agır cezareisi gibi forum yönetilmez insanlar bilgisi kadar konuşur bilgisi kadar yazar

sen beni bilim forumunda yazarken gördünmü hic?

herkes alim olmak zorunda degil bazılarıda cahil olur cahil olmaktan hoşlanır tercih meselesi

ha bu forumda kaliteli yazarlar istiyorsan forum girişine şu kiritelere uymayan lar uye olamaz yazarsı olur biter ben ik yıl önce bu foruma üye olmaya calıştım olamadım

bir sürü formalite vardı üye olma işiniini kolaylaştırdıkları icin üye oldum

forum yönetimi benim gibi üyelere kapılarını actı yani ha sen kapatmak istiyorsan forumun aga babası olmam lazım mod olmak yetmez cünkü burdaki mod lar kafalarına göre iş yapmıyorlarkendi aralarında anlaştıktan sonra forumu yönetiyorlar kimse senin gibi kafasına göre adam atmıyor yani

not sen mod olursan beni atmana gerek yok kafama sıkar giderim :P

Link to post
Sitelerde Paylaş
Rexino'ya laf atmayın! Yerden göğe kadar haklıdır. Bende bunun için birkaç başlık açmıştım. Oğuz'dan olumlu tepkiler aldım fakat yinede bu yetmedi. Eğer Oğuz bu yazıyı okuyorsa birşey dile getirmek isterim; forumu çok az ziyaret eden birçok mod arkadaşımız var. Onlardan birisinin modluğuna ara verip, daha çok forumda vakit geçiren üyelerden birini mod yapabilir. Eğer isterse ve sakıncası yoksa, diğer kişinin modluğunu iptal etmeden bir başka kişiyide alabilir. Size bir öneri, ya Rexino'yu ya da beni mod yapın. :-) Bakın bakalım forum nasıl kaliteli insanların tartışılacağı yer haline geliyor. Sıkı yönetim ilan ediyoruz! :-)

Zecal.

Zecal seni mod yapma vakti geldi geçti bile, yoksa bütün foruma giydirip başka bir nickle u dönüşü yapmana gönlüm el vermez...

Rexino; bu forum hayatın içinden gelmektedir,nasıl ki otobüs durağında beklediğimiz insanları seçemezsek, bu forumada hangi kalitede insanların gireceğini kestirebilecek bir mekanizmamız yok,hodri meydanı dogal seleksiyon gibi düşünmekte fayda var kaliteli yazılar elenmiyor vs.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Forumlar da dahil insanların olduğu her yer,toplumun aynasıdır.

Toplum kalitelisi ile kalitesizi ile çeşit çeşit insandan oluşuyor.

Forum da toplumun aynası,kendisi.

İçinde bulunduğu toplumu yansıtamayan forum,site,topluluk,mekan.....her ne ise hayatını devam ettiremez.

Size hitap edebilecek şekilde yazamayan insanları dikkate almazsınız,yazdıklarını okumazsınız o kadar.

Size hitap etmiyor olması başkalarına da etmediği anlamına gelmez.

Elbet onun da kendine göre bir okuru vardır.

Olmasa ne yazar,bu onun yazma hakkını elinden almak için sebep mi?

Bence değil.

Kişinin kendini geliştirebilmesi için,içeriksiz iletilerinin dikkate alınmaması gerekir.

Dikkate alınmadığını hissettiği vakit ya kendi kendini imha eder ya da tarzını değiştirir ve gelişir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu arada birşey söylemek istiyorum bu forumdaki yöneticilerden hic bir şikayetim yok hepsi adaletli

insanlar forumuda cokiyi yönetiyorlar

allah razı olsun onlardan diyecem ama yalakalık olur diye demiyorum :lol:

yani başka yöneticiye ihtiyac yok şimdi dagılın

Link to post
Sitelerde Paylaş
Rexino'ya laf atmayın! Yerden göğe kadar haklıdır. Bende bunun için birkaç başlık açmıştım. Oğuz'dan olumlu tepkiler aldım fakat yinede bu yetmedi. Eğer Oğuz bu yazıyı okuyorsa birşey dile getirmek isterim; forumu çok az ziyaret eden birçok mod arkadaşımız var. Onlardan birisinin modluğuna ara verip, daha çok forumda vakit geçiren üyelerden birini mod yapabilir. Eğer isterse ve sakıncası yoksa, diğer kişinin modluğunu iptal etmeden bir başka kişiyide alabilir. Size bir öneri, ya Rexino'yu ya da beni mod yapın. :-) Bakın bakalım forum nasıl kaliteli insanların tartışılacağı yer haline geliyor. Sıkı yönetim ilan ediyoruz! :-)

Zecal.

Evet bazıları aforizmalar isimli kendilerini ön plana çıkaran dandik başlıklarınla ve hacı üstada özenip yazılarının sonlarının isimlerinin kısaltmalarını koyarak seviyeli oldukları iddiasındadırlar. Arada bir Kosovalı nikli arkadaşa laf giydirmekle seviyeyi arttırdığını iddialarını da sürdürmektedirler.

Niyetlerini o günden beri anladığım bu ve benzeri kindar üyeler şimdi düşündüğüm gibi moderatörlüğe soyunmuşlardır.

Bu tip arkadaşlar forumun bu zayıf durumundaki halinden bile kendilerine menfaat çıkaracak kadar düşkündürler.

Beni veya Rexi'yi (Rexi üstadı da kendine malzeme yapacak kadar pişkince!) mod yapın isteği masum görünen başından beridir planlanan bir oyundur. Bu durumda bile kendi gemimi kurtarayım anlayışında olduklarının bile farkında değildirler.

Ateistforum bu zayıf halinle bile buna kanmayacak ve Zec. (..............) gibilerinin modluğuna ihtiyaç duymayacaktır.

Çünkü daha düşmedi.

düzenleme: keklik

tarihinde keklik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

lacvrt,

Hedef şaşırtıyorsun, ben mod olmayacağım tabii, ne ilgisi var modlukla. Kendin de belirtmişsin zaten iş başvurusunda sormuyorlar.

Böyle devam ederse, ayrılacağım, çünkü ne bir şey öğreniyor ne de öğretiyorum. Fakat gitmeden önce format değişikliğini baz alan bir öneri sunalım dedik. İleti sayımın 666 olmasını bekliyorum.

Ama tabii senin yaranın büyük olduğunu kestiremedim. :-) Bütünüyle şahsiyat yapmışsın.

Kırkıncı'dan üslup dersi almışsın ama hala "lay-lay-lay ben aptese gidiyom" diyorsun, belli oluyor.

Ben otorite yanlısıyım bu tür konularda, açıkca belirtiyorum bak.

Requiem,

Yok efendim, katılmıyorum. Siz bence yanlış strateji sonucu gelinen forumun bugünkü halini haklı çıkarma çabası içindesiniz, "bu forum halka hitap ediyor" gibisinden.

Ben çok ileri gitmeyeyim, biz öneri sunuyoruz dostum. Şahsen pek üzülüyorum bu duruma, tanıdığım onca adam sırf bu halinden dolayı yazmıyor buraya.

tarihinde Rexino tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aman efendim bana katılmayabilirsiniz ben de size katılmıyorum çünkü bu forumda tanıdığım bir sürü adam bu gerçeğin farkındalar bu forumda oguz deicide mantık anibal crow andormeda deha ve bir sürü kişi devam ediyorsa demek ki yazmayan o güzide arkadaşları ivedi bilimfenerine kanalize etmek gerek, benimki bahane değil efendim, 7 yıldan beri bu forumun neler kattığını bilseniz bence bu kadar sızlanmazsınız vs.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"lay-lay-lay ben aptese gidiyom" diyorsun, belli oluyor.

yav gülmekten kırıldım taktın şu apdest meselesine ne var anlamadımkı

kızcagız bir sordu ateistler nasıl güsül abdesti alır ben de cevap verdim lay lay lom şarkı türkü söyleyerek

beni bu yüzden mi atacan söz vala birda ha abdest alırken sarkı türkü söylemeyecem

eger abest alıkken şarkı türkü söylersem ateist foruma girmek nasip olmasın :rolleyes:

Link to post
Sitelerde Paylaş

lütfen önden inceleyin hangilerinin neden dolayı yazamadıkları hakkında da her türlü bilgiye sahibim mesela içlerinden görüştüklerimin çoğu zaman problemini aşamıyorlar o kadar, verilecek güzel bilgileri varsa verip işlerine bakarlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
yav gülmekten kırıldım taktın şu apdest meselesine ne var anlamadımkı

kızcagız bir sordu ateistler nasıl güsül abdesti alır ben de cevap verdim lay lay lom şarkı türkü söyleyerek

beni bu yüzden mi atacan söz vala birda ha abdest alırken sarkı türkü söylemeyecem

eger abest alıkken şarkı türkü söylersem ateist foruma girmek nasip olmasın :rolleyes:

Yok efendim, ben aslında Karg ülkelerinin en büyük yüksek rahibesi anlamına gelen adı ile, tüm güçleri eline alan, Tanrıkral'ın kendisinin bile emir veremediği, Atuan Mezarlarının Tek Rahibesi'ne sesleniyordum. Üstünüze alınmayın.

Selam ederim

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...