Jump to content

muhammed diktatör müdür ?

Recommended Posts

dikdatör değildir.çünkü peygamberin amacı bi devlet kurup dünyaya hükmetmek değildi

sadece islam dinin yayma görevini ne pahasına olursa olsun yerine getirdi.

ölümlerden döndü,canını ortaya attı.olay bu yani..

Sitelerde Paylaş
bi devlet kurup dünyaya hükmetmek değildi

ummet-i muhammed in amacı tum dunyayı musluman yapmak degil mi?

ki muhammed in kendisi bile bu amaca ulasmak icin gayrı-muslumanlerle oturup bir cay koyup, din anlatmak yerine, fetihlere cıkmayı tercih etti. takipcileri niye farklı birsey yapsın :blink:

tarihinde ubermensch tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Muhammed'in yaşadığı zaman diliminde diktatörlük diye bir kavram yoktu.....

Muhammed'i ve her büyük insanı, yaşadığı zamanda geçerli değerlerle yargılamak zorundayız..

Diktatörlük kavramı 19'uncu yüzyıldan sonra ortaya çıkmıştır.

20'inci yüzyılda bile diktatörlük tam olarak bilinmiyor ve hatta tek bir liderin hükmü kabul görüyordu.

Bu durumda şu sonuca varmak zorundayız:

Muhammed diktatör değildi.

HACI

Sitelerde Paylaş

Evet peygamberlik kurumuna karşı gelinemeyeceği için ürettiği fikirler=vahydi..Ayetlerde reddedilemez olduğu için ister istemez ortada bir dayatma ve dikte ediş mevcut..

Peygamberse Allah bir diktatör, peygamber değilse Allah'ı kullanan yalancı bir diktatör..

Bunu pekiştiren örnek bir ayet yazayım..

33/36 ALLAH ve elçisi bir işte hüküm verdiği zaman, hiçbir inanan erkek ve kadın o işte seçim hakkına sahip değildir. Kim ALLAH'a ve elçisine isyan ederse açık bir biçimde sapmış olur.

Selam..

Sitelerde Paylaş
ummet-i muhammed in amacı tum dunyayı musluman yapmak degil mi?

ki muhammed in kendisi bile bu amaca ulasmak icin gayrı-muslumanlerle oturup bir cay koyup, din anlatmak yerine, fetihlere cıkmayı tercih etti. takipcileri niye farklı birsey yapsın :blink:

adam mekkede 13 sene konuştu da ne oldu?

ancak 80-100 kişi iman etti.

o da işin kolayını bulmuş tabi. :lol:

Sitelerde Paylaş
adam mekkede 13 sene konuştu da ne oldu?

ancak 80-100 kişi iman etti.

o da işin kolayını bulmuş tabi. :lol:

sen hayal görüosun galibaa.. bak bakıyım dünyada kaç müslüman var. hepsinde de Peygamber efendimizin alın teri var. ayrıca müslüman olmak işin kolayı değil olmamak işin kolayıdır. müslüman olmak her insana nasib olmaz. insan aynı zamanda nefisini de yenmenin uğraşını verir. asıl sen işin kolayına kaçmışsın da haberin yok. sabahlara kadar iç eğlen gez toz. bi de utanmadan müslünmanlara laf atın durun .. acıyorum sizleree.. madem bazı değerlere inanmıyorsunuz. bari başka insanların inancına çomak sokmaya çalışmayın..

Sitelerde Paylaş
Evet peygamberlik kurumuna karşı gelinemeyeceği için ürettiği fikirler=vahydi..Ayetlerde reddedilemez olduğu için ister istemez ortada bir dayatma ve dikte ediş mevcut..

Peygamberse Allah bir diktatör, peygamber değilse Allah'ı kullanan yalancı bir diktatör..

Bunu pekiştiren örnek bir ayet yazayım..

33/36 ALLAH ve elçisi bir işte hüküm verdiği zaman, hiçbir inanan erkek ve kadın o işte seçim hakkına sahip değildir. Kim ALLAH'a ve elçisine isyan ederse açık bir biçimde sapmış olur.

Selam..

bu tanımlara göre muhammet diktatördür

7yy tanımına göre olmayabilir ama 21yy da muhammet gibilere diktatör denir

tarihinde embriyonic tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
sen hayal görüosun galibaa.. bak bakıyım dünyada kaç müslüman var. hepsinde de Peygamber efendimizin alın teri var. ayrıca müslüman olmak işin kolayı değil olmamak işin kolayıdır. müslüman olmak her insana nasib olmaz. insan aynı zamanda nefisini de yenmenin uğraşını verir. asıl sen işin kolayına kaçmışsın da haberin yok. sabahlara kadar iç eğlen gez toz. bi de utanmadan müslünmanlara laf atın durun .. acıyorum sizleree.. madem bazı değerlere inanmıyorsunuz. bari başka insanların inancına çomak sokmaya çalışmayın..

hoşgeldin...

islamı kaynaklara göre muhammed mekkedeyken

ancak benim yukarda dediğim sayıda insanı inandırabilmiştir.

bu siteyi takib edersen,sen de dinini bu siteden öğrenen müslümanlardan olacaksın. ;)

Sitelerde Paylaş
hoşgeldin...

islamı kaynaklara göre muhammed mekkedeyken

ancak benim yukarda dediğim sayıda insanı inandırabilmiştir.

bu siteyi takib edersen,sen de dinini bu siteden öğrenen müslümanlardan olacaksın. ;)

vay bee sen neymişssin. o senın dediğin sayı daha islamın ilk çıktığı zamanlardı. sonradan o sayı binleri aştı. sen işine gelen tarafını alıp bizim önümüze sunuyorsun. niçin daha sonradan inananların çoğaldığını söylemiyorsun.

sen kimsin ki bana islamı öğren diye akıl veriosun. sen önce kendine bi beyin nakli yaptır. mantıklı düşünmüyorsun çünki..

Sitelerde Paylaş
vay bee sen neymişssin. o senın dediğin sayı daha islamın ilk çıktığı zamanlardı. sonradan o sayı binleri aştı. sen işine gelen tarafını alıp bizim önümüze sunuyorsun. niçin daha sonradan inananların çoğaldığını söylemiyorsun.

sen kimsin ki bana islamı öğren diye akıl veriosun. sen önce kendine bi beyin nakli yaptır. mantıklı düşünmüyorsun çünki..

senin islamı öğrenmye ihtiyacın olduğu doğru.

benimse beyin nakline ihtiyacım yok.

üstelik bildiklerin de yanlış.

muhammed mekkedeyden kendine 80 yada yüz kişi inanmıştı.

bunu islami kaynaklar söylüyor,ben değil.

medine dönemimdeyse on yıl gibi bi zamanda bütün arabistanı ele geçirdi.

sonradan arrtıklarını söylememe ne gerek var?

zaten bu yazdığım iletiden belli.

medinede güçlenen peygamber,tebliği ikinci plana almış

işini kılıçla görmeye başlamıştır.

nesi yanlış bunun?

ben zaten müslümanların sayısı hep o rakamda kaldı demedim.

yanlış anlamışsın. ;)

Sitelerde Paylaş
senin islamı öğrenmye ihtiyacın olduğu doğru.

benimse beyin nakline ihtiyacım yok.

üstelik bildiklerin de yanlış.

muhammed mekkedeyden kendine 80 yada yüz kişi inanmıştı.

bunu islami kaynaklar söylüyor,ben değil.

medine dönemimdeyse on yıl gibi bi zamanda bütün arabistanı ele geçirdi.

sonradan arrtıklarını söylememe ne gerek var?

zaten bu yazdığım iletiden belli.

medinede güçlenen peygamber,tebliği ikinci plana almış

işini kılıçla görmeye başlamıştır.

nesi yanlış bunun?

ben zaten müslümanların sayısı hep o rakamda kaldı demedim.

yanlış anlamışsın. ;)

elbetteki islamı öğrenmeye ihtiyacım var. her zamanda olacak. çünkü Allah ın ilmi hiç bitmez. senin gibi cahiller bunu bilemez. sen bi kere meseyi ortaya koyarken art niyetle bakıosun. ne olmuş yani o zaman 80 kişi inanmışsa. şimdi milyonları aştı. sen bunu demekle neyi kastedtin amacın ne???

medine de peygamber efendimiz kılıç kuşanmış demişsin. medine zamanında hem müşrikler müslümanların mallarına el koymuştu. hem de Hz Muhammed i öldürme planı yapıolardı. ne yapsalardı yani. savaşmasalar mıydı. sen seni öldürmeye kalkan kişiye gel benı öldür sana hiç karışmıcam mı dersin yoksa kendini mi savunursun. yazık sana acıyorum. sen askerde vatanını bile satarsın...

Sitelerde Paylaş
elbetteki islamı öğrenmeye ihtiyacım var. her zamanda olacak. çünkü Allah ın ilmi hiç bitmez. senin gibi cahiller bunu bilemez. sen bi kere meseyi ortaya koyarken art niyetle bakıosun. ne olmuş yani o zaman 80 kişi inanmışsa. şimdi milyonları aştı. sen bunu demekle neyi kastedtin amacın ne???

medine de peygamber efendimiz kılıç kuşanmış demişsin. medine zamanında hem müşrikler müslümanların mallarına el koymuştu. hem de Hz Muhammed i öldürme planı yapıolardı. ne yapsalardı yani. savaşmasalar mıydı. sen seni öldürmeye kalkan kişiye gel benı öldür sana hiç karışmıcam mı dersin yoksa kendini mi savunursun. yazık sana acıyorum. sen askerde vatanını bile satarsın...

terbiyesizliğin luzümu yok.

ben vatan falan satmam.

üstelik cahil bile olsam dinini senden iyi bildiğim kesin.

muhammed medineye gittikten sonra bizzat kendisi

mekke kervanlarını yağmalamaya başlamıştır.

oysa o medinede iken mekkeliler istedikleri gibi ticaretlerini yaptıkları için

mekkelilerin muhammedle pek bi sorunları kalmamıştı.

bedir savaşının çıkma sebebi de muhammedin ebu süfyanın kervanını yağmalamak istemesidir.

bakınız vikipedia.

ha bu müşriklerin önceki yaptıklarına bi karşılıksa,

bi peygambere intikamın ne kadar yakışacağını sen düşün.

Sitelerde Paylaş
terbiyesizliğin luzümu yok.

ben vatan falan satmam.

üstelik cahil bile olsam dinini senden iyi bildiğim kesin.

muhammed medineye gittikten sonra bizzat kendisi

mekke kervanlarını yağmalamaya başlamıştır.

oysa o medinede iken mekkeliler istedikleri gibi ticaretlerini yaptıkları için

mekkelilerin muhammedle pek bi sorunları kalmamıştı.

bedir savaşının çıkma sebebi de muhammedin ebu süfyanın kervanını yağmalamak istemesidir.

bakınız vikipedia.

ha bu müşriklerin önceki yaptıklarına bi karşılıksa,

bi peygambere intikamın ne kadar yakışacağını sen düşün.

terbiyesizlikle bi alakası yok. bir kesimin inancını korumak uğruna kılıç kuşanmasına sen zorbalık diyorsan o zaman senin memleketine karşı saldırıda bile vatanını satarsın. bu kadarrrrr

ayrıca verdiğin linki de okudum. ve artık senin gerçektende art niyetli biri olduğuna inandım. niçin savaş nedenlerinden sadece bir tanesini özellikle mekkeliler açısından olanı yazıyorsun. bende medineliler açısından olanı yazayım:

Müslümanlar açısından savaşın en önemli nedeni, Kureyşli Müşriklerin kendilerine işkence yapıp hicrete zorlamalarıydı. Ayrıca Mekkeli Müşrikler, hicretten sonra Müslümanların geride bıraktıkları mallarını yağmalamışlardı.

ayrıca bir de Kur'an dan örnekler de var. allll bunları da oku....

Kur'an'da Bedir Savaşı'yla ilgili ayetler şöyledir:

"Kendilerine savaş açılan Müslümanlara, zulme uğramaları sebebiyle cihad için izin verildi. Şüphe yok ki Allah'ın onlara yardım etmeye gücü yeter."(Hacc 13)

"And olsun, siz son derece güçsüz iken Allah size Bedir'de yardım etmişti. O halde Allah'a karşı gelmekten sakının ki şükretmiş olasınız."(Al-i İmran 123)

"Ey iman edenler! (Düşmana karşı) tedbirinizi alıp, küçük birlikler halinde, yahut topluca savaşa gidin."(Nisa 71)

"Eğer siz (Uhud'da) bir yara aldıysanız, şüphesiz o topluluk da (Müşrikler de Bedir'de) benzeri bir yara almıştı. İşte (iyi veya kötü) günleri insanlar arasında (böyle) döndürür dururuz. (Bazen bir topluma iyi ya da kötü günler gösteririz, bazen öbürüne.) Allah, sizden iman edenleri ayırt etmek, sizden şahitler edinmek için böyle yapar. Allah, zalimleri sevmez."(Al-i İmran 140)

"Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir."(Enfal 39)

ne diyor Allah dinini yaymak için onlarla savaşın diyor. Muhammed de kendisine emredileni yapıyor. ama durduk yerde değil. eğer müşrikler tebliğe izin verseydi kimse onlarla savaşmazdı.

sen bütün bunlara rağmen Allah neden savaşmalarını ştedi. kendisi acizmi yok bilmem dinini yayamazmı diye sorucaksın adım gibi eminim. Allah dilerse herşeyi yapar. ama Allah da bu dünyada belli bir düzen kurmuştur. Benim dinim sonsuza kadar yaşıcak demiştir ve hala yaşıyordur. neden peki incil ile tevrat özünden saptırıldı da Kur'an hala dimdik ayakta.İşte bu Allah ın hikmeti. senin gibi at gözlüğü takanlar göremez bunu.

Allah için zorba zalim diyenler var içlerinizde. hayır efendim Allah bir kulunu annenın cocuğunu sevmesinden daha fazla sever. ama ayrıca zalimleri kendisine inanmayanlarıda hiç sevmez. ancak onlara bir tövbe kapısı bırakır. sende vaktin varken tövbe et... yoksa sende hüsrana uğrayanlardan olacaksın

Sitelerde Paylaş
terbiyesizlikle bi alakası yok. bir kesimin inancını korumak uğruna kılıç kuşanmasına sen zorbalık diyorsan o zaman senin memleketine karşı saldırıda bile vatanını satarsın. bu kadarrrrr

ne diyor Allah dinini yaymak için onlarla savaşın diyor. Muhammed de kendisine emredileni yapıyor. ama durduk yerde değil. eğer müşrikler tebliğe izin verseydi kimse onlarla savaşmazdı.

sen bütün bunlara rağmen Allah neden savaşmalarını ştedi. kendisi acizmi yok bilmem dinini yayamazmı diye sorucaksın adım gibi eminim. Allah dilerse herşeyi yapar. ama Allah da bu dünyada belli bir düzen kurmuştur. Benim dinim sonsuza kadar yaşıcak demiştir ve hala yaşıyordur. neden peki incil ile tevrat özünden saptırıldı da Kur'an hala dimdik ayakta.İşte bu Allah ın hikmeti. senin gibi at gözlüğü takanlar göremez bunu.

Allah için zorba zalim diyenler var içlerinizde. hayır efendim Allah bir kulunu annenın cocuğunu sevmesinden daha fazla sever. ama ayrıca zalimleri kendisine inanmayanlarıda hiç sevmez. ancak onlara bir tövbe kapısı bırakır. sende vaktin varken tövbe et... yoksa sende hüsrana uğrayanlardan olacaksın

iyi dileklerin için teşekkür ederim.

allahın kurduğu düzen zaten ortada. :(

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...