Jump to content

''Aleviliğin Gizli Tarihi'' yazarı, Erdoğan Çınar'la söyleşi


Recommended Posts

Anlaşılan o ki yönetici arkadaşlardan izin almadan ateist olunamıyor, yanlış bilinen şeyler hakkında konuşulunca salak, kafasız gibi şeyler olunuyor...

O zaman konuyu şöyle bağlayalım da ayıp olmasın;

Kırmızı şapka taktıkları için kızılbaş olan ve aliyi sevdikleri için alevi adını alan bu zavallı grup yüzyıllar boyunca boşuna katledilmişler, keşke mavi başlık takıp osmanı sevselerdi de bu kadar sıkıntı yaşamasalardı.

oguz nikli zat-ı muhterem sen kim oluyorsun da sitene gelmiş kullanıcıları tasnif ediyorsun, onlara ne olduklarını söylüyor, kendi cehaletinin içinde yüzerken kesilen soluğunun suçlusu olarak etrafındakileri görüyorsun. Bırakın isteyen istediğini söylesin, süzgeç olarak görev yapacağınıza kendinizle uğraşın. Kendi tarihini bilmeyi bile alay konusu edecek kadar zavallı arkadaşım; kimse ne olduğunu veya olmadığını senden öğrenecek değil, senden saygılı olmanı beklemiyorum ama en azından verdiğin cevaplarının temsil ettiğini sandığın fikir veya adına sen ne diyorsan onun oluşturmuş olduğunu sandığın jargonuyla alakalı olmadığını, kendi basitleştirilmiş dünya anlayışının zavallı bir yansısı olduğunu keşfet... Buraya özgür iradesiyle gelen ve öğrendiği şeyleri başkalarına da söylemek isteyen kişileri kovmak yoluna gitmeden önce sahip olduğun şeyin sadece sana verilmiş olan şey olduğunu ve yapabileceğin şeyinde o şeyi alıp gitmekten ibaret olabileceğini anla... İçe doğma yöntemiyle, sanmayla edinmiş olduğunu sandığın yüce bilgileri terbiye dairesinde ortaya koymana kimsenin birşey diyeceğini sanmıyorum fakat vahi yoluyla edindiğin güzidelikleri yargılama aracı olarak kullanabileceğini sanman bunun muhattaplarına birşey kaybettirmeyeceği gibi seni de yüceltmez. Kendini daha yakından tanımanı dilerim...

Bu konuyu bu şartlarda daha fazla uzatmak anlamlı gelmiyor, garip ama gerçek olan şey ise doğmalarla mücadele etme amacı gütmesi gereken bir sitenin kendi doğmalarının diğer doğmalara üstünlüğünün ispatı yoluna gitmiş olmasıdır. Hemde bunu yaparken her türlü "ahlaki" endişeden sıyrılınmış olması tam bir trajedidir.

Şimdi çıkıp bu mesajıma alevicik sen ne anlarsın git alevi forumlarında yaz diye cevap verecek olan root admin arkadaşım şunu kesinlikle bilmeni isterim ki yapmış olduğun saygısızlıklar, üretmiş olduğun garibanlıklar ateizmle ilgili değil ancak ve ancak senin içinde yaratılıp yaşamaya mecbur edilmiş olduğun toplumun sana kazandırmış olduğu alışkanlıklardır. Sağlıcakla kal...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 86
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yazdıkların açık bir şekilde zekanın geriliğini gösteriyor..

Ben yukarıdan aşağıya Alevilere zulum yapılmamış, tarih boyu katledilmemişlerdir şeklinde bir kelime ettim mi? Etmedim ama sen etmişim gibi durmaksızın bir geri zekalı gibi Alevilerin katledilip katledilmediği üzerine yazıp duruyorsun..

Kafasız Alevi, ben sana önceki yazılarımdan birinde sana tarihi öğretir kafana vura vura tarih manyağı yaparım demiştim ve Anadolu tarihini iyi bilirim diye ilave etmiştim hatirlarsan.. Hah hatırladın değil mi? O halde sus..

Sen kim oluyorsun şeklinde başlayan paragrafta ise resmen mıçmışsın.. Bana yönelip beni tartışmaya çeken, üstelik abuk laflarla beni tahrik eden kişi sen değilmisin? Dümbelek, hem beni mevzuya çekip tartışma yarat, hem de sen kimsin ki kullanıcıları tasnif ediyorsun de..

Bak kafasız Alevi; ben bu forumun kurucusu ve yöneticisiyim ama aynı zamanda bir katılımcısıyım. Katılımcı olarak fikrimi beyan ederken forum yöneticiliği elbisesini çıkarırım. Artık sıradan bir katılımcı olmuşumdur.. O zaman dilediğim tasnifi yaparım.

Bu forumda İslam'a övgü dizenler, İslam'ı temize çıkarmaya çalışanlar müslümanlardır. Aleviliği İslamdan arındırarak temize çıkartmaya çalışanlara da ben Ateist değil, Alevi derim.. Bu işi üstlenmek Ateist'in vazifesi değildir. Bu vazife Erdoğan Çınar'larındındır..

Geçmişte Cutie isimli bir üye vardı.. Ateist'im der durmaksızın İslam'a saldırırdı. Sonradan Hırıistiyan olduğu ortaya çıktı.. Bu tür kişiler yıllardır çeşitli şekillerde karşımıza çıktılar.. Bunlar için bir yaptırımımız, bir önlemimiz yok ama bizler İslam'a saldırmak için Ateist maskesi takan sahtekarlar yerine, her zaman dürüst Ateistleri tercih edeceğiz..

Segili oguz anlaşılan o ki hitap etme konusunda proglemlerin var. Karşındakinin ne dediğini anlamanı bıraktım neyi bilip neyi bilmediğinden bile haberdar değilsin. Burada ısrarla yazmamın nedeni senin tarzındaki kişilerin hiç bir şeyin temsilcisi veya sahibi olmadıklarını göstermek içindir aksi olsaydı senin düzeyindeki bir canlanmışla diyaloğa girmezdim. Anadolu tarihi hakkındaki bilgilerin sanırım İ. Kafesoğlu ve onun öğrencilerinin yazdıklarıyla sınırlı, ki ben onu da bilmediğini görüyorum. Burada konumuz alevilik veya başka bir din değil burada konu olan şey senin, "senin sitende" yazan kişilere karşı olan tutumun. Burada sana cevap vermek benim için zuldür fakat meydanı da senin gibi çapsız, yeteneksiz, eline geçirdiği "makamın" müptelası olmuş zavallılara bırakmamaktır. Ateizmi anlatmak senin gibi gafillere kaldıysa işimiz var. Sitede yeni bir bölüm açın ateist olmak isteyenler oraya yazsın sizin denetiminizden "başarıyla" geçenlere sertifikasını verin geriye kalanları da afaroz edin, ateizmin rahipliğini yapmış olusunuz böylece. Bu arada rahip deyince beni hristiyan sanmayın sakın gerçi engin tarih bilginiz rahip kelimesinin hristiyanlıkla alakalı olmadığını binlerce yıllık bir kurum olduğunu size hatırlatacaktır ama ne olur ne olmaz diye bunuda yazdım ki sonra bana hristiyan demeyesiniz sayın ve pek görmüş geçirmiş root admin...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bugün Kitapsan'da Erdoğan Çınar'ın kitabını karıştırdım biraz,serin buldum yarıladım nerdeyse kitabı,dışarısı yanıyor malum.

Erdoğan Çınar,islama sunnilerin bakış açısı ile bakıp alevilik ile karşılaştırıyor.Kaynağı çoğunlukla nefesler.Nefeslerde yazılanlara bakıp bunların sunnilerin islam anlayışına ters düştüğüne öyleyse aleviliğin islam ile alakası olmadığına karar veriyor.Halbuki aleviliğe göre o nefeslerde islama ters düşen hiç bişey yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ne ısrarı kardeşim, sen kendin söyledin Alevi Aileden geldim diye.. Aleviliği kurtarmaya, farklı bir hüviyet vermeye çalışıyorsan benim için bir Alevisin..

Ne kıvırtıp duruyorsun?

İlgili iletine tam olarak bakmadım.. Cevap vermeye değer olduğunu sanmıyorum ama yarın bakarım, cevap vermeye değer bulursam cevaplarım..

""alevilik islamdan arınsa sana ne, arınmasa sana ne?""

Arınması arınmaması çok da şeyimde değil, ama defalarca sordum "Aleviliği İslamdan neden arındırmaya çalışıyorsunuz, neden bu çaba" dedim.. Hala cevap yok, cevap yerine "arınsa sana ne, arınmasa sana ne" şeklindeki salak soru.. Arındırma çabası içindeysen adama sorarlar, sorarlarsa cevap verecek, salağa yatarak soruyu savuşturmayacaksın.. Üstelik değilken Ateist ayağına hiç yatmayacaksın..

oğuz,

sana cevap verdim zaten ama tatmin olmamışsın belliki. "Aleviliği İslamdan neden arındırmaya çalışıyorsunuz, neden bu çaba" demiştin, ben de cevap vermiştim benim böyle bir amacım yok, ben sadece bize yıllardır anlatılan/belletilenlerin çelişkili olduğunu, yanlış olduğunu gördük dedim. bunu söylemeyeyim mi? bunu söyleyince alevi mi olunuyor?

ama ben sana soruyorum, hala cevap yok. nereye itirazın var, bir söyle bakalım. üstelik okuyasın diye yazının can alıcı kısımlarını da kısaltıp önüne koydum, daha ne istiyorsun?

daha neye itirazın var onu bile bilmiyorsun, otomatik olarak itiraz ediyorsun. bu yaptığın ayıptır...

önce oku, öğren; sonra itirazlarını yaz. adam gibi yazışalım.

saygılar

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bugün Kitapsan'da Erdoğan Çınar'ın kitabını karıştırdım biraz,serin buldum yarıladım nerdeyse kitabı,dışarısı yanıyor malum.

Erdoğan Çınar,islama sunnilerin bakış açısı ile bakıp alevilik ile karşılaştırıyor.Kaynağı çoğunlukla nefesler.Nefeslerde yazılanlara bakıp bunların sunnilerin islam anlayışına ters düştüğüne öyleyse aleviliğin islam ile alakası olmadığına karar veriyor.Halbuki aleviliğe göre o nefeslerde islama ters düşen hiç bişey yok.

sevgili macchiato,

erdoğan çınarın yaptığı karşılaştırma bence yerinde. islamın özü sünni anlayıştır, hadi mezhepleri geçtim, kuranın kendisidir. lütfen bana söyle, kuranın neresinden herhangi bir alevilik yorumu çıkartabilirsin?

alevi literatürde kurana tamamen zıt birçok nefes, deyiş var. ben demiyorum ki tümü karşıdır, elbette çok içiçe girmiş ve benzer şeyler de var. benim dediğim bunlar nasıl açıklanabilirdir.

saygılar

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...