Jump to content

Kuranda bilimsel bir gerçek daha


Recommended Posts

Kuran denen arapsaçı isterse 6665 ayeti bilgi ilim irfan olsun 1 ayetinde yanlışlık olsa dahi o kuran tuvalet kağıdından başka bi işe yaramaz.

Çünkü allahın hata yapma şansi olamaz, bu yüzden kuran hatalarla dolu deli saçmasıdır istediğiniz kadar allahı ispat etmeye çalışın bunu kuranla beceremezsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 64
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Sanırım sorun Arapça söz dizimiyle alakalı. "Sanırsın" yerine "sandığın" şeklinde bir çeviri daha doğru olabilir. Bakınız:

27:88 Ve o kadar yerinden oynatılmaz sandığın dağların, (o Gün) bulutlar gibi geçip gittiğini görürsün: her şeyi şaşmaz bir düzene bağlayan Allah'ın işidir bu! İşin doğrusu, O edip-eylediğiniz her şeyden haberdardır! (Muhammed Esed Meali)

Aslında iki ayet de aynı şeyi ifade ediyor. Gün gelecek "kazık gibi" sabit, kuvvetli görünen dağlar bile yerinden olacak.

Evet kıyamette hem görme hem sanma işi devam edemez..Esed'in verdiği meal gibi ''hareketsiz sandığın'' şeklinde çevrilirse kıyamet zamanı için cuk oturuyor...

Birde eğer 27:88 ayeti bu zamanı işaret ediyorsa dağlar sabit mi hareketli mi çelişkisi doğuyor..

Selamlar.

tarihinde sokrates tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
O zaman "Ayetleri cımbızlayıp farklı anlam katıyosunuz" diyenler haksız duruma düşmüş oluyor.

Demek ki Kuran'ı bütün olarak değerlendirmek gereksiz ve yanlışmış, ayetleri tek tek alıp hüküm verebiliriz, güzel...

Bunu hep soylerler, 'Kurani bir butun olarak alin' , 'Sureleri bir butun olarak okuyun' derler.

yaw nesini butun alacaksin ki, birak Kuran'in butunlugunu surenin bile butunlugunden soz etmek sacma.

Kac tane sure var, konudan konuya atlamis. Atiyorum, cennetten hurilerden bahsediyor, birden hooop 'Ey Muhammed, hadi onlara Musa'nin hikayesini anlat, hani asasiyla soyle yapmisti boyle yapmisti'.

Yahu diyorsun cenneti okuyorduk ne guzel, birden Musa cikti sahneye. Ne alakasi var? diyorsun.

E oyle !...

Bir suru sure var bunun gibi. Nerde ne anlatiyor belli degil.

Adem'in yaratilisini anlatiyor, 'hah diyorsun du bakalim okuyalim da ogrenelim neymis olayin asli' diyorsun tam, haydiiiii araya ya Musa girer, ya Isa, ya firavun.

Araya reklam sokar gibi.

Basladin madem bi konuya, bitir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Dağların zirvesine bakarken o esnada zirve üzerinde bulutlar geçiyorsa dağların hareket ettiği hissine kapılırsınız.. Muhammed'de bu hisse kapılarak bu Ayet'i uydurmuştur. Zaten Ayet'in içinde bulutlardan da söz ederek Ayet'i indirme gerekçesinin kopyasını vermiştir. Ayet'i levha tektoniği ile falan ilişkilendirmek komiktir..

sana mezdeke öneririm iyi kıvırıyorlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benden de çorbaya biraz tuz: Kadın peygamberlerden Deborah benzeri bir laf etmiştir. Muhtemelen bunu muho biraz daha süslemiş.Şimdilerde Deborah sayısı diye bişi de var.

Deborah: She said the mountains flow according to the Lord's time scale and not humans

Link to post
Sitelerde Paylaş

Antiateist kusura bakma biraz ağır olacak ama embesilin tekisin.

Bu konuyu daha önce açmıştın ve sana bunun ahiretle ilgili bir ayet olduğunu söylmiştik. Ama görüyorum ki at gözlüklerini çıkaramamışsın.

Benzer düzinelerce ayet sunalım suna. Ve o ayetlerde de dağların bulutlar gibi atılacağından, pamuk gibi, yün gibi olacağından bahseder.

Ama senin gibi zavallılar içinden bulunduğu durumdan çıkamazlar. Hala aynı konu hala aynı kafadasın.....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gayet basitçe soruyorum. Basitçe cevap istiyorum. Taklalar, yuvarlanmalar, kıvırmalar falan kabul etmiyorum. Kuranda neden "dünya yuvarlaktır" şeklinde basit bir açıklama yapılmamıştır? Anasını sattığımın ilahı levha tektoniğinden astronomiye, big bangden atomaltı parçacıklara, mikrobiyolojiden fizyolojiye, hukuktan sosyolojiye her bi b.kun doğrusunu biliyor da niye "dünya yuvarlaktır" deyivermiyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Antiateist kusura bakma biraz ağır olacak ama embesilin tekisin.

Bu konuyu daha önce açmıştın ve sana bunun ahiretle ilgili bir ayet olduğunu söylmiştik. Ama görüyorum ki at gözlüklerini çıkaramamışsın.

Benzer düzinelerce ayet sunalım suna. Ve o ayetlerde de dağların bulutlar gibi atılacağından, pamuk gibi, yün gibi olacağından bahseder.

Ama senin gibi zavallılar içinden bulunduğu durumdan çıkamazlar. Hala aynı konu hala aynı kafadasın.....

tabi tabi..

Bende tam sana, daha önceki topicklerde bu ayetin günümüzü anlattığını gözüne soka soka göstermeme rağmen hala gelipte bu ayetin kıyametle ilgili olduğunu söyleme embesilliğinde bulunduğunu diyecektim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Biryerde hareket eder diğer yanda hareket etmez (sabittir) dediği şeyler her ikisinde de sadece DAĞLAR. Madem levha tektoniğinden bahsedecek dağlar sabittir,levhalar hareket eder deseymiş.

Hem o dönemde bu konudan bahsederek insanları imana getirmeye çalışmak ne derece mantıklı sence? :) Nerden bilecekler dağların hareket edip etmediğini ya da levhaların varlığını ve hareket edip etmediğini? Bu ayette kendince bir kıyamet tasviri yapmıştır.hepsi bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neml Suresi 88 Sen dağlara bakar da onları donuk-durgun görürsün. Oysaki onlar, bulutların dolaştığı gibi dolaşmaktadır. Herşeyi güzel ve mükemmel yapan Allah'ın sanatıdır bu. Yaptıklarınızdan gereğince haberdardır O.

Bulutlar gibi rüzgarla dolaşan kum tepeleri var.Onların bazıları dağ gibi yüksek oluyor.

picArabianDesert.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neml 87. Sur'a üfürüldüğü gün, -Allah'ın diledikleri müstesna-, göklerde ve yerde bulunanlar hep dehşete kapılır. Hepsi boyunları bükük olarak O'na gelirler.

88. Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah'ın sanatıdır. Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır.

Anlaşıldı mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hem o dönemde bu konudan bahsederek insanları imana getirmeye çalışmak ne derece mantıklı sence?

Bu dönemde ki insanlara söylemiş olması daha bir mantıklı değil mi sence ? :rolleyes:

Cebbar süpersin..Bulutlar gibi hareket eden kum tepeleridir

Onları sabit sanırsın ama bulutlar gibi rüzgarla savrulur

Fakat burda bir sorun var. Ben o dağları sabit sanmıyorum , gözümün önünde akıyorlar :lol:

Anlaşıldı mı?

Arkadaşım kusurabakma ama senin için amerikayı tekrar keşfedemiyeceğim. Ama ben bu konuda samimiyim anlamak istiyorum gerçekten, diyorsan o zaman anlatırım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demek ki hala anlaşılmamış,iyi sen bilirsin elbette.Ben net şekilde sizin her zaman başkalarını suçladığınız "cımbızlama" hadisesini yaptığınızı ve anlatılan hikayenin gerisinden itibaren bakılınca gerçeğin ne olduğunu gösteren cümleleri ortaya koydum,takdir okuyup düşünenlerin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
yaw benim anLamadığım.. Bunca insan gelmiş geçmiş İslamiyet doğduğundan beri.. Çoğu inanmış.. O zamandan bu zamana kadar kaç ki$i yaşamıştır bilmiorm.. Ama bunca insan inanıyor da.. Bir azınlık grup mu çok akıllı.. Veya o zamandan bu zamana kadar gelen insanlar mı çok aptaldı ?

Çok değil 80 yıl öncesine kadar Kuran'ın sadece lafzı makbuldü, anlayarak okumak yerilirdi. Halen de gericiler Kuran'ın mealini okumanın caiz olmadığını iddia ederler. Bunun sebebi dinin müthiş bir rant doğurmasıdır. Din uleması Osmanlı'da başlı başına bir sınıf gibiydi ki o sınıf bugün yeni yeni misyonunu yitirmeye başlıyor. Dün Kuran'ın Arapça anlamadan okunması gerektiğini söyleyenler bugün panikle mealler üzerinden dini ayakta tutma mücadelesine giriştiler. Süreç 50'lardan beri İlim Yayma Cemaati gibi birtakım dış destekli örgütlerce yönetildi...

Kuran'daki çelişkileri örtbas etmek, müteşabih olduğu söylenen ayetlere bilimsel kavramlar atfetmek, Kuran'ı 19 Mucizesi gibi abuk zorlamalarla aklamaya çalışmak, son dönemde hadisleri din dışında tutmaya çalışmak vs. çeşitli yollarla İslam'ın gücünü yitirmesine engel olunmaya çalışılmaktadır. İslamın önemini yitirmesi ve insanların aydınlanmaları halinde bugün büyük varlıklara sahip olan bezirganlar sorgulanmaya başlayacaklar. Mevcut tabloda Batı'daki gibi bir reformun etkilerinden son derece korkmuş olanlar toplumdan çok önemli bir şeyi gizlemişler ve bugün halen insanları karanlıkta tutmaya çalışmaktadırlar.

Kuran'ın Türkçe'ye çevrilip çoğaltılmasıyla reform gerçekleştirilmiş oldu, ancak ruhban sınıfı halen bu reforma direniyor. 21 yy'da AKP gibi bir partinin Batı desteğiyle iktidarda olması bu direnişin en açık örneğidir. Gerek ABD'nin gerekse AB'nin partinin kapatılmasına karşı olmalarının ardında yatanı da varın siz düşünün... Düşünün... Düşünün... Düşünün...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...