Jump to content

Evrim aramızdaki öküzleri ayıran bir ayıraç mı?


Recommended Posts

Karpuz mevsimi geldi ya sağda solda karpuz satılan sergiler açılmaya başladı. Bir tane de bizim evin orada açıldı.

Eskiden karpuzların dışı damarları belli olmayacak derecede koyu yeşil olurdu. Son zamalarda damarları su yeşili gibi açık renkli karpuzlar çoğaldı. Adana'lı bir arkadaşım bu yeni türün daha verimli oldugunu ama öbür cins kadar tatlı olmadığını söylemişti. Dikkatimi cekti, bu yeni karpuzların damarları daha siyah ve kocaman. Diyarbakır kapruzu diyor satan kişi. O kadarını bilemem tabi.

Diyeceksiniz ki bunun evrimle ne ilgisi var. Oraya geliyorum.

Bir kaç kere karpuz aldım. Tatlı olmasına tatlı ama tadında bir tuhaflık var. Yedikten sonra ağızda tuhaf pek hoş olmayan bir tat bırakıyor. Artık karpuz almamaya karar verdim.

Sergiye gittim. Kavun istedim. Kavun aldıktan sonra sergici ile aramızda söyle bir konuşma geçti:

- Abi karpuz da vereyim.

- Karpuz almayacağım. Daha once almıştım. Tadında bir tuhaflık var.

- Abi nasıl bir tuhaflık, bunlar şeker gibi tatlı.

- Tatlı olmadığını söylemedim, tadında bir tuhaflık var dedim.

- Abi senin dediğini ben anlayamıyorum nasıl br tuhaflık.

- Karpuzu yiyorsun ya, hem yerken bir tuhaf, hem de yedikten sonra ağızda garip bir tat bırakıyor.

- Abi ben senin ne demek istediğini anladım. Bak yeni karpuz getirdim, çok guzel.

- Ben almayayım.

- Abi, keseceğim, tadına bak beğenmezsen alma.

- Bu sattığın karpuz nerenin karpuzu, yeni getirdiğin nerenin.

- Abi bu sattığım diyarbakır karpuzu ama antalya'da uretiliyor yeni gelen Adana karpuzu.

- Antalya'da nasıl uretiliyor.

- Abi camekanlarda uretilip biraz buyuyunce toprağa ekiliyor. Ben kamyondan sana bir karpuz getireyim tadına bak. Beğenmezsen almazsın.

Gitti, kamyonda bir karpuz aldı getirdi, bıçakla üçgen biçiminde bir parça kesip bana uzattı. Söhyle bir ısırık attım, karpuz ağzımda kagıt helva gibi eridi. Mis gibi bir tat. Bir dis daha aldım... İşte karpuz bu...

http://www.ntvmsnbc.com/news/451143.asp

http://www.tarimsalpazarlama.com/makale.php?id=26453

Link to post
Sitelerde Paylaş
"Onlar Allah'ın yarattıklarını değiştirecekler"... İşte Allah'ın orjinal yarattığıyla oynamaya kalkarsanız olacağı budur.. Ben şahsen genetik bilmine karşıyım.. Bunlar hep genetik bilminin mağrifetleri...

Mağrifet allahındır... yoksa bilimin midir? Allahın mağrifeti tartışılır ama bilim cart diye önüne koyuverdi kabak tadında karpuzu önüne :lol:

Aslında meyvelerin külliyatlı bir kısmı bu kadar da olmasa genetik değişimlere uğratılarak elde edildi. Belki bilmiyorsun diye söyledim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Mamuli; sen Allah'tan daha iyi bilemezsin... Karpuzu yaratan Allah'tır... Genetik bilmi ise bir şeytan vesvesesi... İsrail ve dinsiz Amerika'nın Şeytan ile işbirliği içinde uydurduğu bir bilim...

Abdurrahman daha birinci dakkada saçmalamaya, sayıklamaya başladın. Sizin gibi fettoşun kıçını yalamayı bir şey zannedenler karşılarında soru buldular mı böyle saçmalıyorlar. Sizin sorununuz özgür bir birey olup omuzunuzun üstünde saksı olarak taşıdığınız beyni asıl işleviyle kullanmaktan korkmanız.

Şu verdiğin cevaba bak, saçma sapan sayıklamışsın... dingil.

Tekrarlayım, bunlar genetik biliminin mağrifetleri dedin ben de sana hani mağrifet allahındı ne oldu diye sordum. Sen de bana sen allahtan daha iyi bilemezsin diye alakasız saçma sapan bir şey yazdın. Bu söylediğin senin ezberinde yeri olabilir ama konumuzla ilgisi yok.

Genetik biliminin mağrifeti dedin ya... ( demedin mi yoksa. Dedin de dememek mi istemiştin :lol: ) şimdi de uyduruk diyorsun ya... işte ben de buna kıvırmak diyorum. Sana Nesrin Topkapıyı kıskandıraca ölçüde gerdan göbek attırıyorum.

"Genetik biliminin mağrifeti" derken "uyduruk bir bilim" demeye başladın.

Oysa onlar allahın sırlarına ermek için gece gunduz meleklerle birlikte ibadet edercesine çalışıyorlar ve allah onlara mağrifetlerinin sırlarını vererek mağrifet sahibi yapıyor. Yaaaa... Sen şimdi allahın mağrifetine de uyduruk demiş oldun... Ne küfürbaz düzenbazsın sen.:lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur'an'da genetik bilminin şeytan işi olduğu yazar... Ben şahsen genetiğe karşıyım... Şeytan ile birlikte çalışmalarını yürüten dinsiz Amerikalı bilim adamlarının mağrifeti bunlar... Bilim bilim diyorsunuz işte sonucu bu... Bence ahirette işimize yaramayacak bilim gibi şeylerle uğraşmamak lazım.. Çünkü bu boş iştir, haramdır...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kur'an'da genetik bilminin şeytan işi olduğu yazar... Ben şahsen genetiğe karşıyım... Şeytan ile birlikte çalışmalarını yürüten dinsiz Amerikalı bilim adamlarının mağrifeti bunlar... Bilim bilim diyorsunuz işte sonucu bu... Bence ahirette işimize yaramayacak bilim gibi şeylerle uğraşmamak lazım.. Çünkü bu boş iştir, haramdır...

Sana hastir demek bile fazla onun için sadece hast diyorum :lol:

İkile, boklu düşüncelerinle bir fosseptik çukuruna gir gir ver orada yaşa

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahu iki çift laf etme için bir konu açıyoruz, şebeleğin biri gelip içine etmeden duramıyor.

Bu salakları köpek gibi güdecekler haberleri yok. Salak oldukları sürece de haberleri olmayacak.

Demokrasi vs hikaye. Bu ülke bu salaklardan kurtulmadığı (kurtulmak= ister eğit ister gebert hiç farketmez) sürece belini döğrultamaz ve her geçen gün de bu bel doğrultma işi daha da zorlaşıyor.

Sorun şurada: Sosyalistler, komünistler bir gün şu olacak diye geleceğin hep güzel olacağını düşünürler. Aslında bu cennet arayışının bir benzeri.

Gerçekte ise, bilim ve teknoloji sayesinde kimi insanlar, ülkeler mükemmelleşirken pekala kimi insanlar ve ülkeler de bok çukuruna yuvarlanabilirler ve görünen de eninde sonuda olacak olanın bu olduğu.

Sonra devam ederim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...