Jump to content

Kurandaki bilimsel ayetler


Recommended Posts

O fay hattında gerilim boşalırken ortaya çıkan enerjiyi kinetiğe çevirerek süspanse eden magmadır. Sert zeminler dalgayı olduğu gibi iletirler

Bu kadarıda pess doğrusu. Arkadaş yeryüzünü kazdığında magma fışkıracak sanıyor sanırım. Salla abicim salla. Nasılsa bilen biri yok. Belki kandırabilirim müslümanları de..

tarihinde antiateist!! tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 72
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Dna'dan da bahsediyor mu kuranda?

Kopmaya hazor ol!

DNA VE GENETİK TARİHİNİN BAŞLANGICI

dnax.JPG

DNA teriminin Kuran'da geçtiğine dair çok açık işaretlere rastlıyoruz. Mesela genetik biliminin başlangıç tarihi 1865 yılına ve DNA'ya Kuran'daki (18:65) numaralı ayet ile herkesin görebileceği bir netlikte dikkat çekiliyor.

Bilindiği gibi bugünkü çağdaş genetiğin temellerini atan Mendel isimli bilimadamının 1865 yılında hazırladığı genetik yasalar, hem hayvanlar hem bitkiler hem de insanlar için geçerlidir. O nedenle 1865 yılı bilim dünyası için tarihi bir dönüm noktasıdır. Ve bu dönüm noktasına da Kuran'da çok açık bir biçimde işaret ediliyor.

D-N-A harflerinin Kuran'da nerelerde yan yana geldiğini incelediğimiz zaman en fazla 18.surenin 65.ayetinde geçtiğini görüyoruz (Arapça'da Dal-Nun-Elif). Evet 18:65 numaralı ayette çok ilginç ve benzersiz bir biçimde ardarda tam üç defa D-N-A harfleri geçiyor. Ve Kuran'nın başka hiçbir ayetinde "Dna" harfleri bu şekilde ardarda ve çok sayıda geçmiyor. Yani Kuran 18:65 ayetiyle dikkatimizi "Dna" terimine çekmek istiyor.

Özet olarak DNA teriminin ardarda çok sayıda geçtiği bu istisna ayetin numarası (18:65) genetik bilimin ve DNA tarihinin başlangıç yılı olan 1865 yılına işaret ediyor. Bunu rastlantı olarak değerlendiremeyiz çünkü Kuran'da sadece 18:65 ayetinde "Dna" ardarda üç defa geçiyor ve başka yerde böyle bir durum yok.

Bu işaret mucizevi niteliktedir çünkü DNA (DeoksiriboNükleik Asit) ismini bilim dünyası henüz yeni koymuştur halbuki Kuran'da 1400 yıl önce işaret ediliyor. Dolayısıyla insanlığın bu moleküle "Dna" ismini koyacağına yüzyıllar önce Kuran işaret ediyordu.

Mendel 1865 yılında keşfettiği bu genetik kanunları bir yıl sonra makale haline getirmiştir. "Dna" üzerindeki genler, gözlerimizin renginden boyumuzun uzunluğuna kadar birçok bilgiyi taşırlar. Kromozomlarda yer alan "Dna" molekülü anne ve babadaki bu bilgileri çocuğa aktarır.

http://www.kuranca.com/

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hâlâ kafası basmıyor...

Sen newton sarkacı nedir bilir misin? Aradaki topların yerine sünger koy bakalım öteki uçtaki topu ne kadar kıpırdatacaksın

Sen yoksa depremleri birbirine vurarak çarpan tabakalar olarak mı algılıyorsun ?

wah wah..

birde biz bilimsel konuşuyoruz demiyormusunuz utanmadan ?

Şu kuranda ki ayeti çürütecem diye nasılda bilim yapmaya kalkışıyor. Yaptığıda bilim değil apaçık şarlatanlık. Harun Yahya bile böyle şarlatanlıklar yapmadı.

İşinize geldiğinde bilimden böyle uzaklaşıyorsunuz işte. Yoksa Kuran'da bilimsel bişi yok, ateistler bilimin yolunda yürürmüş...siz bunları 5 yaşındaki çocuklara yutturun..

tarihinde antiateist!! tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Sen yoksa depremleri birbirine vurarak çarpan tabakalar olarak mı algılıyorsun ?

wah wah..

birde biz bilimsel konuşuyoruz demiyormusunuz utanmadan ?

Şu kuranda ki ayeti çürütecem diye nasılda bilim yapmaya kalkışıyor. Yaptığıda bilim değil apaçık şarlatanlık. Harun Yahya bile böyle şarlatanlıklar yapmadı.

İşinize geldiğinde bilimden böyle uzaklaşıyorsunuz işte. Yoksa Kuran'da bilimsel bişi yok, ateistler bilimin yolunda yürürmüş...siz bunları 5 yaşındaki çocuklara yutturun..

Dangalak herif. Newton sarkacı örneğini dalgaların hangi ortamlarda emilip hangi ortamlarda iletildiğini kavrayabilmen için verdim. Yoksa depremleri yay mekanizmalarına benzetmek daha doğru. Potansiyel enerji artar, sonra yay gibi birden bire serbest kalır...

Sen kendi kendine benim dediklerimi bir taraflara çekmeye çalışacağına okuyup anlamaya çalış...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 9 years later...

Kuran'da ve muhammed'in hayatında felsefe içerik yok çünkü islam dini siyasi temellere oturtulmuş bir din. Bu nedenle siyasi mücadele var, barbarlık var, gaddarlık var, ganimet ve kölelik var. Köleleri takas ederek veya salıvererek günahlarından kurtulmak var veya tutulamayan oruca kefaret köle azad etmek var. İslamın bütün direkleri bu siyasi temellere dayandığı için müslümanlar bilimsel keşifleri hep gavurlardan öğreniyorlar ve sonra bu zaten kuran'da yazıyordu demek zorunda kalıyorlar.

Ampulün icadı ve iki denizin birbirine karışmaması, yüzey gerilimi yazıyormuş.
Testis yiyen balık ve soğuk fizyon, metal oksit direnci kuran'da yazıyormuş.

Madem bilimsel keşifler kuran'da yazıyor, gavur söylemeden önce söylesene onları. Anlat ilk önce müslümanlardan duyulsun. Önce gavurların keşfettiği sonra müslümanların o keşfedilenlere kapaklanması, islamı salak bir din olarak göstermiyor mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 11 months later...

Kuranın ortaya koyduğu model,düz bir yer ve yedi kat gökten oluşur.Yer bir döşektir.Yer ve yedi kat gök 6 günde yaratılmıştır.Gökler de yerden sonra yaratılmıştır.Kuranın hiçbir yerinde evren anlamında tek sözcük kullanılmamıştır.Kurana göre Güneş ve Ay düz Dünyanın üzerinde dönerler.Yedi kat göğün üstünde de Allahın tahtı bulunmaktadır.Sen git ortaya koyulan bu yanlış modeli göz ardı et,kafana göre gök sözcüğüne evren anlamı ver,sonra da zariyat 47de de evrenin genişlemesinden söz ediliyor de.Üstelik zariyat 47de de göğü biz kurduk ve kuşkusuz biz onu genişletmekteyiz de denmemekte,göğün genişletildiği de vurgulanmamaktadır,ve bağlacından sonra ne gök,ne de onu sözcüğü kullanılmamıştır ve bağlacından önceki cümleyle bağlantı kurulmamıştır.Dahası Kurana göre cennetin genişliği yer ve göklerin arası kadardır,göğün de kapıları vardır.Yıldızlarla şeytanlar taşlanır,göğün oturulabilir yerlerine oturup melekleri dinleyen cinler alev toplarıyla vurulurlar,göğü korucular korur.Kuranın hiçbir yerinde gezegenlerden söz edilmez.Yine Kurana göre venüs bir yıldızdır.Kuranda Dünyanın bir yörüngesinin olduğundan,Ayın Dünya,Dünyanın Güneş çevresinde döndüğünden söz edilmez.Çünkü dediğim gibi Kuranın modeli düz bir yer ve yedi kat gökten oluşmaktadır.Fantastik öge ve masallarla harmanlanmış yanlışlar üzerine kurulu modeli ortaya atan kişiden,bunlardan söz etmesi bekleyemezsiniz elbette.Bu oldukça normal bir durum.

 

İşte tüm bu gerçekler apaçık gözler önündeyken,islamı benimseyebilecekleri bir biçime getirmeye çalışan kendi islamının müslümanı olan tipler,bu gerçekleri ellerinin tersiyle itip eğip bükme yoluna giderler,bir iki sözcüğe takla attırarak,sözcüklere işlerine gelen anlamları yüklerler ve eğip büktükleri bir iki sözcüğün üzerine bilimle uyumlu bir model kurarlar ve bu kurandandır diyerek bunu sunarlar.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
11 dakika önce, Buzul yazdı:

Kuranın ortaya koyduğu model,düz bir yer ve yedi kat gökten oluşur.Yer ve yedi kat gök 6 günde yaratılmıştır.Gökler de yerden sonra yaratılmıştır.Kuranın hiçbir yerinde evren anlamında tek sözcük kullanılmamıştır.Kurana göre Güneş ve Ay düz Dünyanın üzerinde dönerler.Yedi kat göğün üstünde de Allahın tahtı bulunmaktadır.Sen git ortaya koyulan bu yanlış modeli göz ardı et,gök sözcüğüne evren anlamı ver,sonra da zariyat 47de de evrenin genişlemesinden söz ediliyor de.Üstelik zariyat 47de de göğü biz kurduk ve kuşkusuz biz onu genişletmekteyiz de denmemekte,göğün genişletildiği de vurgulanmamaktadır,ve bağlacından sonra ne gök,ne de onu sözcüğü kullanılmamıştır ve bağlacından önceki cümleyle bağlantı kurulmamıştır.Dahası Kurana göre cennetin genişliği yer ve göklerin arası kadardır,göğün de kapıları vardır.Yıldızlarla şeytanlar taşlanır,göğün oturulabilir yerlerine oturup melekleri dinleyen cinler alev toplarıyla vurulurlar,göğü korucular korur.Kuranın hiçbir yerinde gezegenlerden söz edilmez.Yine Kurana göre venüs bir yıldızdır.Kuranda Dünyanın bir yörüngesinin olduğundan,Ayın Dünya,Dünyanın Güneş çevresinde döndüğünden söz edilmez.Çünkü dediğim gibi Kuranın modeli düz bir ve yedi kat gökten oluşmaktadır.Fantastik öge ve masallarla harmanlanmış yanlışlar üzerine kurulu modeli ortaya atan kişiden,bunlardan söz etmesi bekleyemezsiniz elbette.Bu oldukça normal bir durum.

 

İşte tüm bu gerçekler apaçık gözler önündeyken,islamı benimseyebilecekleri bir biçime getirmeye çalışan kendi islamının müslümanı olan tipler,eğip bükme yoluna giderler,bir iki sözcüğe takla attırarak,sözcüklere işlerine geldiği anlamları yüklerler ve eğip büktükleri bir iki sözcüğün üzerine bilimle uyumlu bir model kurarlar ve bu kurandandır diye bunu sunarlar.



Buzul Sonuç;

Ateist=Müslüman

Al birini vur ötekine :)



 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 30.06.2008 at 02:39, AntiKafir yazdı:

"Biz göğü ''büyük bir kudretle'' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz." (Zariyat 47) Bu ayetle Allah 1400 sene önce evrenin genilediğini bildiriyor.Ve şu anda sizin taptığınız bilimde size evrenin genişlediğini söylüyor.1400 sene bunu bir insanın bilmesi mümkün değildi siz hala düşünüp anlamayacakmısınız?



İyi Sallamışsın.Zariyat 47 ile ilgili açtığım konuyu oku hemde defalarca oku o ayetler ilk kez yeniden bina edilmeyi anlatmaz helaktan sonra yerin ve göğün yeniden zevceyn edilmesini anlatır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...