Jump to content

Atatürk'ün dini kullanması!,


Recommended Posts

Mürteddd, ''o zamanlar öyle davranmak zorundaydı'' türü bir bahane, adı üzerinde sadece bir bahanedir. Bunun, bazı ''çağdaş'' müslümanların çıkıp da ''peygamberimiz o dönemin şartları gereği şeriatı uyguladı, yoksa bugün için geçerli değildir'' demesinden hiçbir farkı yok.

Freddie,

Amma sallamışsın,hangi müslüman böyle demiş,o adamlara göre onlar Allahın emrini uyguluyor ve Allahın emri değişmez.Bunun kitabı var.

Atatürk belli bir kalıba veya kitaba mı bağlı???

İçinde bulunduğu şartları tahlil ederek en faydalı stratejiyi uyguluyor hepsi bu.

Acaba adamın oturup bu konuyu düşünecek vakti olmuşmudur sence???

Bu konuyu çok daha ileri yıllarda kapsamlı olarak incelemiştir??

Lenin nasıl önce sınıf savaşı diyorsa,Atatürk te önce Kurtuluş savaşı diyor.

Burjuva devrimcisi olduğu ve marksizmi pek bilmediği ortada ama birine ''din düşmanı değildi'' dedim diye, sanki ona şeriatçı veya yobaz demişim gibi muamele görmemeliyim. Olayı karikatürize etmeye gerek yok.

Marksizm sanki bilinmesi gereken matah bir şeymiş gibi bahsetmişsin,neyini bilecek????

her tarafı dökülen yanlış cıkmış ve on milyonların ölümüne mal olmuş anti bilimsel bir teori.

İyi kide bilmemiş ve uygulamaya çalışmamış,hatta uygulamaya ve güdüme sokmaya çalışanlara da engel olmuş.

Ne büyük adammış,bir yandan şeriatcı yobazlar ile uğraş,bir yandan emperyalist devletlerin katakulleri ile ,yetmezmiş gibi bir de başına Bolşevik yetiştirmesi sözde sosyalistler,gerçekte vatanı Rusya ile birleştirmeciler tebelleş olsun.

Hepsine basmış çalımı bravo, bizim marksistlerimiz de gol yemeye doymuyor nedense,hala hayal dünyasında yaşayıp duruyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 210
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Atatürk devrimleri tabiiki tepeden inmedir kesinlikle tabandan gelmez.

evet farkındayım onun ben de ..ne olması gerekıyordu pekı ???başka ne olmalıydı ?...benım demek ıstedıım bu atatürkün dıktatör olduğunu göstermez..bız sonuçta pek çok aşamalardan geçmedık batı gıbı halk ayaklanmaları mucadeleler verılmedı bu yüzden belkı de hala tam olarak özümseyemedı bu halk bu devrımlerı....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dini kullanmadan o devirde, 600 sene şeriatla yönetilmiş bi yerde devrim yapacak. Tabi kullanacak. Hatta daha fazla kullanması lazımdı. Türkler kadar dünyada dinle yönetilen,dine önem veren başka toplum yoktu. Böyle bir toplumda tabiki kullanması gerekliydi

Atatürkü sevmezsin,devrimini sevmezsin,yöntemini sevmezsin. Ama bu yaptıgının dışında bi yöntem göremedim. Bütün halkı asacakmıydı. Din tanrı olmasa kurtuluş savaşı verilebilirmiydi?

Laik bir cumhuriyet (şu an olmayan) kuruldugunda,bu din denen şeydende,kurtulunacağını , Atatürkte biliyordu. Bu forumda en baba çelişkileri okuyan,aklı degişime hazır,ılıksu müslüman bile,1 yıl gibi bir sürede ateist oluyorsa,o günün toplumu için yıllar gerekliydi.

Ki ona rağmen dinsiz diye adama suikast düzenlediler. Düşün bide kullanmasaydı

Atatürk diktatörmüdür?

Evet. Ama 600 yıl öyle yönetilen bir toplumda,diktatör olmadan hiç bir şey yapamazsınız. Halk zaten gerikafalı. Meclis gerikafalı. Atatürk gibi aydınlanmış,3-5 kişi var. Onlara hak verirdi ama vermedi. Doğruda yaptı bence.

Türk milleti gibi bir topluma,Marksizm , Leninizmi dayatamazsınız. Şu anda bile, eskidende öyleydi. Ilk önce ortamı hazırlamalıydınız. Öyle kolay degil o işler. Yaz , yok diktatör olmuş muş muş

O şartlarda öyle davranması bir bahane ..

Öyle davranmasın,2-3 kurşuna gebersinmi? Bunu mu istiyosun. Yaptıklarına,dini kullanmasına rağmen dinsiz diye suikast düzenlediler..

Atatürk,zamanındaki,600 yıllık şeriat toplumuna,yapılabilecek en iyi devrimi yaptı. Atatürke laf atacagınıza, adamın ülkesini ilerletin gerekirse sizde bir devrim yapın. O çağda yapılabilecek,iç savaş gibi ölümlere neden olmayacak en iyi devrimdi.

Siz 80 yıldır bu sistemin neresini geliştirdinizde,80 sene önceki adama laf atıyosunuz?

Madem şu an marksizm-leninizm yararlı (Görüşünüze göre) , neden bir şekilde uygulamaya çalışmıyorsunuz?

Suçu kendinizde arayın,60-70 sene önce ölen bi liderde degil.

Ilıksu müslümanlar Atatürkü neden sever bilirmisiniz?

Şeriatçı mahluklardan,Ilıksu açık düşünen müslümanlar yaratmıştırda ondan. Bunların sayısı ,5-6 milyon olsa bile, ateist yapmak elinizde

Şeriatçılar zaten Atatürkü sevmez. Bizim sevmemiz gerekmez,çünkü öldü. Yaptıklarını ilerletmemiz (görüşlerimizle uyuşanları) gerekir

Mesela ilk olarak,Atatürk arkasına sığınan saçma kurumları kapatmak,ılıksu müslümanlara bu forumu göstermek,Tanrı yanılgısı,Din bu gibi kitapları vermek olabilir.

Atatürk dini kullandıysa,bizde Atatürkü kullanıp,insanları ateizme çekebilmeliyiz.! Atatürk şu an için sadece düşünceleriyle, ve saygımızla yaşıyor. Düşüncelerini ilerletmemiz, ülkeyi din denen meretten kurtarıp,saygımızı daha iyi göstermeliyiz.

Saygı göstermeyende yapmalı. Yani seneler önce ölen bir adamın tartışmasını yapmak saçmalık. Gelecege bakın

tarihinde Whocares tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arada tanrı gibi yüceltilmesine karşıyım. Ama saldırmak hiç hoş degil

Bende marx a saldırayım çok seviyosunuz ya. Varmı öyle bişey. Tanrıyı sildik,tanrı gibi anılanlarımı silelim.Tamam çok aşırı sevenler,üstünden geçinenler var. Ama gidip saldırırsan kimse kaale almaz. 13 yaşında çocuk olan ben bile,zorlama bi olay oldugunu gördüm. Ki gülüp geçiyorlar. Anca şeriatçılar okur biraz.. Onlarda sonra çıkar siteden.

Saldırma tavrıyla, o üslup la yazarsan olmaz işte... Saygılı bi üslupla yapsan.

Neyse çok uzun yazdım

Saygılar,

Whocares

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 yaşında çocuk olan ben bile,zorlama bi olay oldugunu gördüm. Ki gülüp geçiyorlar.

Eğer gerçekten 13 yaşında isen tebrik ederim.Görüşün ne olursa olsun konulara olan ilgin güzel.

Din öyle aslan sosyalistlerin sandığı gibi hemen ve kolayca bitbielecek bir şey değil ve çeşitli defalar şu an için bunun olanaksızlığını da, gereksizliğini de belirtmişimdir.

Bizim hedefimiz şu an için dinin makul sınırlar içinde kalmasını sağlamak olmalıdır,aydınlanma ve araştırma incelemenin yaygınlaşmasına katkı sağlamak olmalıdır.

Toplumların düşünsel yapısının değişimine katkı yapmamız gerekmektedir,insanlar objektiv,tarafsız ve bilimsel bir akıl ile,ileri bir mantık ile düşünmeyi yaygınlaştırabilirse zaten dogmalar ve hurafelere dayanan dinler dahil tüm düşünceler belli bir sınıra hapsedilecek ve günlük davranışlarımızı belirlemek üstünlüğü asgariye inecektir.

Eğer bu aklı bu duşünceyi ve bu metodolojiyi yaygınlaştırmazsanız insanlar din'den ayrılsa bile bu defa ideolojilere sarılır yahut sapık bir takım tarikatlar,feng shui,reiki,moon vs vs gibi akımlara sarılır.

Burada Marksist geçinenlerde göstermeye çalıştığım budur,bir müslümanın dinine sarılması

gibi ideolojiye sarılıyorlar aynı dogmatik düşünce ve tavırları sergiliyorlar sonra da din karşıtı olmaları hasebi ile bizden övgü bekliyorlar. Hayır,bin kere hayır(Lenin nidası) onlar sadece din değiştirmişlerdir,onlar şüphesiz zann'a uymuşlardır.

Onlar bizim bilimsel ve özgür düşünce sistemimize uymaz,onların sistemi kapalıdır bu yüzden de entropileri giderek aratarak,fikirleri daha karmaşık daha düzensiz ve daha özensiz olmaktadır.

Toplumların dinsizleşmesi süreç meselesidir biz buna Tarihsel Ateistyalizm diyerek sayfalar dolusu zırvalayabilir kitaplar da çıkarabiliriz ve adımız gibi biliriz ki bir sürü andavallı da alır bunu orasına burasına sürer ama hayır biz bunu yapmayacağız çünkü biz sürecin öngörebildiğimizden daha uzakta olduğunun bilincindeyiz,andolsun bize bir kahinlikte bulaşmış değildir,bizler akıl ve bilimin icapları dahilinde hareket eden sınırlı sorumlu varlıklarız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

Yapmayın bunu. Atatürk'ün amacının daha sonrasında dini ortadan kaldırmaya çabalamak olduğu nereden belli? Bunun için çalışacak kadrolar mı yetiştirmiş? Böyle bir açık hedef mi göstermiş?

Freddie ağabeyim doğru söylüyor arkadaşlar !

Atatürk'ün amacı aslında dini güçlendirmekti ve bu amaçla kadro da yetiştirmedi ! Bu hususta en azından Freddie ağabeyim türünden al al , kızıl kızıl kadrolar yetiştirmeliydi ; yıl 1925 bilmem kaç , resmen dini açık hedef haline getirmeliydi , ama yapmadı , çünkü korkağın tekiydi , o aslında komünist değil de burjuva devrimi yaptı , hata etti , o halde kahrolsun Kemalizm !

Yooo tam tersine, diyaneti kuruyor, kuranı Türkçe'ye çeviriyor, politikada dini kullanıyor v.s... Kendi kafanızda, inanmak istediğiniz gibi bir Atatürk imajı yaratmış, ona inanıyorsunuz. Uyanın...

Freddie ağabeyim uyarıyor ; Al Fadimem , bal Fadimem , yanakları gül Fadimem , uyan uyan sabah oldu ...

Siz ise hala daha uyuyorsunuz , ayıptır !

Atatürk sandığınız gibi deist değil, mevlevi veya o tür birşey olabilir. Ya da deizm ile tasavvufi görüş arasında bir parallelik kurmuş ve islama bu yönde bir içerik katmak üzere harekete geçmiş olabilir.

Freddie ağabeyimin komplo teorilerine her zaman iltifat etmiş , isabetliliği konusunda yüzlerce defa tecrübe yapmışımdır ; fakat kafasında dönen tilkilerin kuyrukları nedense hep ayrı oluyor , ki bu da işin doğası gereği olsa gerek , çok istediğim halde bunun derin manasını bir türlü çözemiyorum , vardır bir hikmet , ki bu hikmet sizin mahalledeki Hikmet'le uzaktan yakından bir alakası yoktur , hemen belirteyim !

Amacı sadece dinde bir ''çağdaşlaştırma'' yapmaktı, yoksa toplumu dinsizleştirme gibi bir derdi yoktu, bu çok açık.

Freddie ağabeyim ''bu , çok açık'' dediyse kesinlikle ve kati surette bu çok açıktır , itiraz istemez , lütfen şu alkışları da kesin arkadaşlar , Freddie ağabeyim böyle pohpohlanmalardan hiç hazzetmez !

Kendisinin dinsiz olduğuna dair bazı lafları olsa bile tanrı inancını geriletmeyi istediğine dair bırak uygulamayı, lafı bile yok.

''Biz ilhamımızı gökten indiği sanılan kitaplardan değil , ...''

Atatürk burada resmen saçmalamış ; bu ne ya , sen otur Diyanet'i kur , sonra da ....

Ayrıca bazı laflar vardır ki daha sonra onları yutması çok zor olur. ''Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur'' dersen, dinsizliği hangi yüzle savunacaksın artık? Ya da ''bizim dinimiz akla ilme fenne uygundur'' dersen, artık bu dine nasıl karşı çıkacaksın? Nitekim çıkamamış da...

Freddie ağabeyim , hani 2009 yılı Şubat ayında değil de 1920'lerin şartlarında yaşasaydı , emin olun ki aynen şöyle derdi :

- Dinli milletlerin devamına imkan yoktur . Bizim dinimiz , adı batasıca , ilme de fenne de uygun değildir , Muhammed denilen bir sapığın hezeyanlarıdır arkadaşlar ...

Freddie ağabeyim böyle dedi diye de millet onu iyice bir bağrına basardı .

Fakat bu bağrına basma eylemi öldürücü de olabilirdi ki , işte Freddie ağabeyim işin bu yönünü pas geçiyor . Ee , ne de olsa o , Freddie ; benim Freddie ağabeyim , al al , kızıl kızıl yanaklı canım ağabeyim !

Al al dedimse , arasıra da yeşil yeşil koyverir , ne de olsa o da bir insan , hem size hesap mı verecek ?!

Burjuva devrimcisi olduğu ve marksizmi pek bilmediği ortada

Ne bilsin Marksizmi senin kadar Freddie ağabey ; okumuş adamın hali başka , mesela tıpkı senin gibi !...

Olayı karikatürize etmeye gerek yok.

Meseleyi bu kadar karikatürüze edip de ''olayı karikatürize etmeye gerek yok'' demek kadar bir karikatirüze durum daha mümkün mü ?

Helal be Freddie ağabey ; sahi yahu söylesene , sen en son hangi sirkte çalışmıştın ?!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...