Jump to content

Kuranda Çelişikiler Meselesi


Recommended Posts

kuranda ol deyince oldururuz der ama insanı topraktan yaratır(!)

eşitsiniz der 2 kadın 1 şahit yerine geçer

dinde zorlama yoktur der yahudilerle dost olmayın yazar

allah istediğini doğru yola iletir der bir yandan da nefisten bahseder bunlar birkaçı tabi

ee çelişki mi demiştik?

Toprak'tan kasıd (Mineral + Su ) Bu da bir benzetmedir!....

Eşitsiniz!.. Birimsellikten öte.. Anlayışı sınırlıysan , kıt düşüncenle katabileceğin bir yorum var mı bilmiyorum!..

Din' , kişilerin inançlarını kapsar!.. Din'in devleti olmaz, devlet'in dini olmaz. Din, devletleşmişse anlayış ve kavrayışta sorun vardır!.. Din, kişiye özel'dir.. Teklif eder; araştırırsın, sorgularsın kendini ve bulgularını edersin veya etmezsin!.. Zorlama bu yönde yoktur, zorlayanları da makül gör..çünkü mahalle anlayışlı din bütünlemeleri var..

Yahudi olanlar, ikililik içerisinde, şirk içerisinde yüzenlerden, cahillerden yüz çevirin deniyor.. Yahudinin kelime kökönü araştır bul!..

Melik ve Malik isimleri ve tecellileri ile Hidayeti (Şiron (chiron) yıldızının sizde ki burcunuzda astrolojik te'sir ile genetiğinizi değiştirmesi ve spiritüel düşününüzün artması ile) verir!.. Daha derine inmek istemiyorum..

Mecaz ve benzetmelerde kalmışsınız...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Arkadaşım Allah'ın insanları imtihan gerçeğini reddettiğiniz için bu durum size çok ama çok karışık görünüyor.Eğer herşey açık seçik olsaydı kimin kimden daha üstün olduğu kimin daha değerli olduğu nasıl anlaşılacaktı?Ayrıca çıkan ayrılılar sadece fikir konusundadır ama hükümler aynıdır ve değişmez.

Bana karisik gelen hicbir sey yok. Bu kadar basit bir kitabin nesi karisik olabilirki? Kurandaki celiskiler konusunda bu sitede o kadar cok yazildiki tekrarlamaya gerek yok.

Insanlar arasinda deger ayrimi yapmak dogrumu sizce? Buda bir celiski iste.

Ayriliklar, hukumlerdeki eksikliklerdendir bu yuzden insanlar fikir yurutuyor.

Gunumuz insanina degil ta muhammed zamaninda bile insanlari bu konuda ikna etme sorunlari vardi. Bu sorun hala devam ediyor. Ozgur dusunen insan nedense bir turlu ikna olmuyor bu basit Arap kulturunun olusturdugu dine.

Ortacag kulturu bile degil. Kabile toplumdan feodal topluma gecis donemi ve ben bunlarinin peygamber diye uydurduklari bir bedevinin sozlerine inanmak zorunda degilim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah herşeyi bilirmi? evet.. demeden önce bekle ve yazıyı oku.

Şûrâ 12 - Göklerin ve yerin anahtarları O’nundur. Dilediğine rızkı bol verir ve (dilediğine) kısar. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilendir.

Enfal 65

Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkar edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir.

Uhud savaşı kaybedilir.. vee

Enfal Suresi 66. ayet

"Şimdi ise Allah yükünüzü hafifletti, sizde zayıflık olduğunu bildi"

şura 12 de allahın herşeyi bildiği yazıyor. Enfal 66da ise allahın müslümanlarda zayıflık olduğunu şimdi bildiğini yazıyor.. Yani önceleri bilmiyordu. Şimdi dediği zamanda öğrendi bunu. şimdi nezaman? savaş kaybedildikten sonraki bir zaman..

eğer allah herşeyi biliyor ise, Şura12 ve Enfal 66 çok açık bir biçimde birbiriyle çelişkilidir. Eğer bu 2 ayet arasında çelişki yoksa zaten çelişki diye birşey olmaz.

Çelişki olduğu kesindir. Bu durumda ise Nisa 82 deki itiraf herşeyi çözer... Yok eğer Nisa 82 şeytan ayetidir diye reddiye içine girerseniz ozaman da kuranın tamamını reddetmiş olursunuz.sizin anlayacağınız bütün yollar bağdata çıkar...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...