Jump to content

ALLAH'IN SÖZLERİ SADECE KUR'AN'DA SANANLAR


Recommended Posts

Demişim ki

Umarım kudsi hadislerle ayetler arasında ki farkı ve kudsi hadislerden kuran yazılamayacağını anlamışsındır.

Sende demişsin ki

Yukarıda demişsinki büyüttüğüm yerde: Umarım kudsi hadislerle ayetler arasında ki farkı ve kudsi hadislerden kuran yazılamayacağını anlamışsındır Buradada demişsinki: Kudsi hadisler benim inancıma göre allahın sözleridir.Bunlardan bir kuran yapılabilirse yine rabbim kuranı yapmış olur çünkü allahın sözleri Senin ne yazdığından habersiz birisi olduğunu ispatlamaktan bıktım. Bana hem kudsilerden kuran yazılır çünki allahın sözleridir diyorsun sonrada umarım yazılamayacağını anlamışsındır diyorsun.

Bak Taaaaa en başa gidip iletime baksan çelişmediğimi görecektin.

Bak ne demişim

Bu kudsi hadis denen yazıları toplasak kuranın benzerinide yazmış olurmuyuz?

Böyle bir sorunun daha önce islam alimlerine sorulduğunu hiç sanmıyorum.

Bu yüzden kendi şahsi görüşüm şu

Bence

Yazmış olamayız.Çünkü islam alimleri kuranın benzerinin yazılabilmiş olabilmesi için 40 vech arıyor.

İ'caz,İcaz,Belagat,Cezalet vs.

Ayrıca bu yönlerin arasında ayetler arasında ki benzersiz uyumda var.

Buraya dikkat ediniz.Kuranın benzerini kendinize göre yazmıcaksınız.İslam alimlerinin belirdeği yönlere göre yazmalısınız.

Aksi takdirde kurqanın benzerini yazmış sayılmazsınız.

Peki benim yukarıda ki görüşüm yanlış ise

Yani kudsi hadisler toplansa kuranın benzeri oluşabilir ise.

Gördüğün gibi ise koymuşum yani bir varsayım.Ben illa ki oluşturulabilir demedim eğer oluşturulabiliyorsa dedim.Biz seninle bunca yorumu zaten bir varsayım üzerine yaptık Daha sonra ben araştırdım ve yazılamayacağını buldum.Yukarıdada belirtildiği gibi kudsi hadislerde kuranda ki ayetlerde bulunan icaz yok.Dolayısıyla kudsi hadislerden kuranın benzeri oluşturulamaz.

Buradada demişsinki: Kudsi hadisler benim inancıma göre allahın sözleridir.Bunlardan bir kuran yapılabilirse yine rabbim kuranı yapmış olur çünkü allahın sözleri Evet zaten mantikende böyle olması gerekir çünki ikisede allahın sözleri olduğuna inanıyorsan bu böyle olmalı. Burada ortaya islamın başka bir yönü çıkıyor. Yukarıda yazılabilir derken kişi bunu mantığına dayandırıyor. Çünki diyor, ikisede allahın sözü kuranda, kudside o zaman yazılmasından bir sorun yok. Sonra bakıyorki birileri yazılamaz demiş işte o anda mantık ortadan kalkıyor ve o kişinin yazılamaz demesi ona sunduğu deliller onun için yeterli geliyor. Ama yine mantığı devreye sokarsak o kişinin bunlardan kuran yazılamaz demesi, sunduğu deliller zaten bu kudsilerin allahın sözleri olmadığını kanıtlıyor. Eğer bunlarda kurandaki bazı şeyler yok ise o zaman kudsiler allahın sözü değildir... Bunlarda kuranda olan bazı özellikler yok diyorsan kuranında allahın sözleri olduğuna inanıyorsa ve kudsilerde bu kuranda olan özellikler yok diyorsa zaten kudsiler allahın sözü değil demiş oluyorsun. Bak ne demişsin: 40 vech aranıyor. Kuranın yani allahın sözlerinin oluşabilmesi için.

Ama bunlarda nurcu beyni vardır birşey hem öyle hem böyle olabilir sonra şu şöleyken sonra böyle aslında hiçbirisi değil şudur oda değil budur olabiliyor. Ve bu kişilerinde beyni haps olduğu için yani düşünmeleri engellendiği için böyle zavallı durumda kalabiliyorlar.

Burada bana bunu demişsin: Umarım kudsi hadislerle ayetler arasında ki farkı ve kudsi hadislerden kuran yazılamayacağını anlamışsındır Allahın sözleri olduğuna inandığınız kuran ile allahın sözleri olduğuna inandığınız kudsiler arasında farklar olduğunu bu yüzden allahın sözlerinden allahın sözlerinin yazılamayacağını anladım. Komediye bakın. Şimdi ben buraya bir hadis yazsam bunlar allahın sözleri diye iddia etsem sen bunu kotrol için allahın sözleri olan kuranı baz alacaksın. Ve diyeceksinki "bak bunlarda şu şu yok demekki allahın sözleri değil bunlar" eeee kudsilerdede bunlar yok demekki kudsilerde allahın sözleri değil bunu anlamak bu kadar zormu? Bunlar zaten normal insanlar anlarlar ama hep dediğim gibi beyni ölmüş dediğim nurcular anlaslarda anlayamazlar. Zaten bu saçmalığı isalamın en geri en saçma düşünceleri söyler. Söylerkende hiç korkmazlar ya biz böyle böyle söylüyoruz ama ya bu insanlar böyle böyle düşünürlerse ne yaparız demezler. Çünki düşünmediklerini bilirler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 44
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Zaten sen araçsın, amaç değil.

Güzel itirafın bu kadarı.O halde sen hakikatperest bii olmadığından seninle konuşmak tamamen zaman israfıdır.

Sana hadisleri islam alimleri uydurma sahih diye ayırabilir diyorum sen bana olamaz ayıramaz ayırırsa insanlar kuranı yazmış olmazmı diyorsun.Trajikomik bir durum

Bak san örnek

3 cümle

1.Dürüstlük erdemdir.

2.yalan konuşmayın kötüdür.

3.Sahtekarlık diz boyudur hemen oradan uzaklaşın.

Bak mşimdi bunlardan ikisi benim sözüm biri değil.Şimdi benim nasıl söz söylediğimi kullandığım grameri bilen kişi hemen benim sözlerimi tanır ve çıkarır.Peki bu ayıklamayı yaptı diye benim söyleidklerimi o söylemiş olurmu?

Sen işte bunu iddaa edip komik duruma düşüyorsun.Sen kendini ikiye ayırsanda islam alimleri bunu becerebiliyor.Bunun sayesinde kütüübii istte sahih buhari gibi eserler oluşturulmuş.

Bu eserlerin içlerinde sahih kudis hadislerde var.

öncelik ile yazıma cevaben yazdığın bu yazıda 33 ve 34. iletielrde cevaplamadığın surular vardı bu yazın bunlara cevap değil.

Zaten sen araçsın, amaç değil.

Güzel itirafın bu kadarı.O halde sen hakikatperest bii olmadığından seninle konuşmak tamamen zaman israfıdır.

Sen benim için bir amaç değilsin bu bir gerçektir. Çünki senin gibi kişilerin benim düşüncelerimi paylaşmasını asla ve asla istemem dolayısı ile sen benim amacım olamazsın... Ama senin bu düşüncelerini islamın ne kadar bağnaz, tutarsız, olduğunu anlatmak için kullanabilirim. Çünki sizler ile konuşulduğunda düşünen aklı olan dürüst kişilerin durumu daha iyi anladığını biliyorum o yüzden sen bir araçsın. Seni neden konuşturduğumu sanıyorsun?

Sana hadisleri islam alimleri uydurma sahih diye ayırabilir diyorum sen bana olamaz ayıramaz ayırırsa insanlar kuranı yazmış olmazmı diyorsun.Trajikomik bir durum Evet böyle olsa komik olurdu ama bak ne demişim: bu kudsi hadislerin allahın sözleri olduğunu kabulleniyorsun biliyorum ama aralarında uydurma olanları var diyorsun. Şimdi allahın sözleri olduğuna inandığın bir sözü hangi bilgi ile sahte veya gerçek diye ayırabilirsin? allah istese 2 kere 2 = 5 diye bir ayette yazamazmı? sizler allahın sözlerini sorgulamış olmuyormusunuz ( zaten yukarıda allahın szölerini alimlerin kontrol ettiğini söylemişsin bak ne demişsin bu bile islamdan habersiz olduğunu kanıtlıyor: Dİkkat hadis alimleri hadis yazmıyor allah tarafından söylenen hadislerin doğruluğunu kontrol ediyor) çünki allahın sözleri olduğuna inandığını söyledin. hem birşeyi allahın sözleri olduğuna inan sonrada şu şu allahın sözü değildir de nereden biliyorsun onun allahın sözleri olup olmadığını? Allah istediği gibi ayet yazamazmı? iş yine benim söylediğime geliyor allahın söz olduğuna inandığın sözler var ama bazıları uydurma buna nasıl karar vereceksin allah istediğini yazamazmı? sana çok saçma gelen bir kudsiye nasıl allah bunu yazamaz diyebilirsin ya başka bir amaç ile yazdıysa? işte bunu ayarlayacaklar insanlar olduğuna göre bu kuranın benzerini yapanlarda insanlar olacaktır Bu sana kuranın nasıl hazırlandığı konusundad ip ucu verir ve kuranın ne olduğu konusundada.

Bak san örnek

3 cümle

1.Dürüstlük erdemdir.

2.yalan konuşmayın kötüdür.

3.Sahtekarlık diz boyudur hemen oradan uzaklaşın.

Bak mşimdi bunlardan ikisi benim sözüm biri değil.Şimdi benim nasıl söz söylediğimi kullandığım grameri bilen kişi hemen benim sözlerimi tanır ve çıkarır. Neye göre bunu yapar kurana göre. kudsiler neden kurana konmaz çünki farklar vardı neyden farklıdır kurandan eeee yine aynı şey demekki kudsiler allahın sözü değil çünki farklılar. Saçmalığa bakın ve bu insanların ne kadar cahil olduğunu anlayın: Kudsî hadisler, Allah'ın kudret ve azametinden, rahmetinin genişliğinden, ihsanının bolluğundan söz ederler. Helâl, haram şeklinde ahkâma taalluk etmezler. Kuranda allahın kudretinde rahmetinden söz etmiyormu? Daha hayatında sa it nursi denen yalancının kitabından başka kitap okumadınmı se mesela kuran gibi.

Peki bu ayıklamayı yaptı diye benim söyleidklerimi o söylemiş olurmu?

Sen işte bunu iddaa edip komik duruma düşüyorsun. yukarıda kimin komik duruma düştüğü ispatlı bir şekilde duruyor.

Sen kendini ikiye ayırsanda islam alimleri bunu becerebiliyor. Yani tam olarak diyorsunki hadis alimleri hadis yazmıyor allah tarafından söylenen hadislerin doğruluğunu kontrol ediyor. Allah tarafından söylenen sözlerin doğruluğunu kontrol ediyorlar. Hemde islam alimleri yani insanlar. Şu söylediğinin ne olduğunu bile düşünemeyecek birisine ne denir? ne olacak Nurcu sa it nursi yalancısının kölesi denir. Bunları sana söylettirmek çok güzel.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sevgili iLLeGaLTM

Kudsi hadisler nasıl Allahın sözü oluyor. Hadis dediğiniz sözler peygamberin vefatından uzun yıllar sonra peygamber bunu dedi diye derlenen sözler bütünüdür.

Hadis hiçbir zaman dinin kaynağı olamaz, ancak toplumun ahkamı konusunda kuranda hakkında hüküm bulunmayan bir mesele ile karşılaşırsan belki bu söze başvurabilir ve bir yaptırım yolu bulabilirsin. Hadisten besleneceğin tek yer burasıdır. Gerçi buna da gerek yoktur ama yine de en iyimser tarafı budur...

Sevgiler...

Sevgili iyi:

Ben şimdi güzel bir empati yapayım ve bir an ateist olduğumu düşünerek bu sözün üzerine sana şunu desem bana ne cevap verirsin?

Adama sormazlarmı madem iki misli ona verildiyse bir mislini bana anlatıp hem kafamı karıştırdı hem de beni dinden imandan etti diye...

Peygamberi kollamak adına iftira attığınızın farkındamısınız?

Sevgiler...

Biraz geç oldu ama cevap vermek şart.

Sevgili Berguzar, hz.Peygamber'e Allah tarafından, insanlara ayet olarak gönderdiği şeyler Kur'an-ı oluşturur.

Siz Peygamber'i haşa cahil mi zannediyorsunuz? Hiçbirşeyden haberi olmayan, bilgilendirilmemiş (Kur'an dışında) bir Peygamber mi zannediyorsunuz?

Burada da yanlış yapıyorsunuz, çünkü sırf ateistler eleştirmesin diye, biz hakikatlerimizi atalım mı ortadan.

Sırf bilim adamları modernizme uymuyor diye kabul etmemiş şeyleri (zıt yönde Allah emretmiş/meşru kılmış) diye bizde mi yasaklayalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranın dışında vahiy yoktur.kusdsi hadis nebevi hadis konusu müslümanlar arasında ihtilaflıdır.ğayrı müslimleri pek ilgilendirmez.

müslümanlarla ilgili yapılan alaylara bizler ilk peygamberlerden itibaren alışığız.fravun ve türevlerinin yaptıklarına da alışığız.ebu cehil ebu leheblere de ...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...