Jump to content

"1 resim 1000 kelimeye bedeldir" derler


Recommended Posts

Küreselleşmiş piyasaya yamanmış, hizmet işinde çalışan robotlardan başka bişey çıkmaz bundan.

Peki senin hayalindeki devlette millet yatıyor devlet bunlara beleş para mı veriyor? Kapitalizmi sevmiyorsun ama senin asıl sevmediğin olay kimsenin sana beleş para vermemesi. Sanki sosyalist bir devlette piyasa yok. Piyasa her zaman vardır ama sadece devlet tarafından ablukaya alınabilir, mesela bir dükkan açmak için 15 ayrı masadan imza alman gereken bir bürokrasi olabilir, yahut yurt dışından getirdiğin mallara gümrük vergisi ve kota konabilir, yahut ithalat tamamen yasak olabilir. Yahut bunun daha aşırı bir şekilde piyasa devlet tarafından tasallut edilmiş olabilir, Ama devlet insanlara beleş para veremez. Devlet bunu ya gene milletten topladığı paralarla, yahut kendi bastığı parayla yapar ki, bu ikinci de bunun sonucu sadece enflasyon ve dolaylı vergidir.

Senin hayalindeki sosyalist yahut komunist toplumda insanlar devletin kölesidir, marabadır. Devlet ağa onlar marabadır. Hayat şartları en fakir kapitalist ülkeden bile kötüdür. Bak mesela Kübaya, aylık maaşlar 20 dolar! Bak mesela Kuzey Kore'ye, bu adamlar 50-60 sene önce Güneyle tek ülkeydi, şu anda Kuzeyin kişi başına düşen milli geliri 1000 dolar, Güneyin ise 20.000 dolar.

Yahut bak Çin'e ve Hong Kong'a. Aynı millet, farklı ekonomik düzen. Hong Kong'un kişi başına düşen geliri 30.000 dolar, Çin 2000 dolar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 61
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Cervantes resimden anladığım.

Kürtleri ve Müslümanları kullanarak diğer gruplara faşistlikmi yapıyor veya daha büyük ayrıcalık tanıdığınımı göstermek bu resim?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ewet çok doğru übermensch. Wikipedia da "turkification" ve "genetic origins of turkish people" başlıklarında okuduğuma göre Malazgirt savaşı öncesi Anadolu nüfusu 12 milyon insanmış. Bu savaş sonrası dönemde gelen Türk göçü ise 1 milyon insan. Burda bir Türkleşme meydana gelmiş, ve Anadolu halkları Türkçeyi ve Müslümanlığı zamanla kabul etmişler. Mesela Lazlar Türkler gelmeden önce Hristiyanmışlar. Bunun sonucu etnik olarak Anadolulu bir halkız ve kanımızda Orta Asya geni %10 cıvarında. Ama %90 Anadolulu ve Akdenizliyiz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Turkification

http://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_origi..._Turkish_people

@ludwig

Malazgirt'ten önce de Türk vardı Anadolu'da, wikipedia gibi herkesin bilgi girebileceği follofoş olmuş siteye itibar edecek kadar; insanların dış görünüşlerine bakarak Türklüklerini ölçecek kadar cahilsin...

Kendi adına konuşsun herkes, sizin melez olmanız ya da öyle hissetmeniz, Türklere iftira hatta hakaret etmenizi gerektirmez...

Bilgisiz insanları da inandıracaksınız kansız oldukları yalanına...

Yine sana söylüyorum ludwig denilen melez, cahil, kompleksli ezik; ben nerede "Moğol'um" ya da "Türkler Moğol'dur" demişim milliyetsiz herif?

Neymiş; Teknoloji batılılarınmış, kullandığım terimler latince'ymiş ve kullanmamam gerekmiş...

Bunları kullanınca batılı, latin mi oluyorum aptal herif?

Kimin çirkin, eblek suratlı olduğu; kimin soysuz sopsuz olduğu için, yaşadığı memleketteki insanların da kendisi gibi olduğunu iddia edip, kendini iyi hissetmeye çalıştığı belli olmuyor mu sanıyorsun, görüntü kirliliği?

Link to post
Sitelerde Paylaş

konu dağılsa da (zaten aşağılamalar ve hakaretler uçuşuyordu):

Peki senin hayalindeki devlette millet yatıyor devlet bunlara beleş para mı veriyor? Kapitalizmi sevmiyorsun ama senin asıl sevmediğin olay kimsenin sana beleş para vermemesi................

Senin hayalindeki sosyalist yahut komunist toplumda insanlar devletin kölesidir, marabadır. Devlet ağa onlar marabadır. Hayat şartları en fakir kapitalist ülkeden bile kötüdür...

hayalimdeki devlette kimse sosyalist ülkelerdeki gibi beleş para alıp yatmıyor. komünistlerdeki gibi de sırf devlet için de çalışmıyorlar. ben biraz farklı düşünüyorum. Marabalık güzel örnekti. Hayır benim ütopyam, güneydoğu aşiretlerindeki gibi devlet ağa için çalışmak kadar aşırı uç değil. Bildiğimiz sıradan anadolu ve kafkas köylerindeki gibi "imece"dir. Yani ihtiyar heyetinin belirlediği, köy için lazım olan işlerde herkesin gücüyle yardım etmesi.

yani bir ülke için yapılacak işleri, hatta gezegeni ilgilendiren mevzuları büyük şirketler belirlememeli. Demokrasiyi çok severiz ama halkın iradesi o çok ulslu şirketlerin duvarından sızamaz bile. Büyük işleri devlete yani halkın iradesine indirmektir aslolan. tabi böyle bir devlet olabilirse.

tarihinde puppetularz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Malazgirt'ten önce de Türk vardı Anadolu'da,

Türk tarih tezi diyorsun. Yanlız dikkat et. Burası Ateistforum. Biz burda BİLİME inanan insanlarız. Kıçtan uydurma duygusal/ideolojik motıvasyonlu sallamasyonları burda bilim diye yutturmak senin içinden çıktığın cahil cühela cemaatler kadar kolay olmayacaktır. Burda adam sorarlar nedir bu iddiaların bilimsel temeli diye.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Türk tarih tezi diyorsun. Yanlız dikkat et. Burası Ateistforum. Biz burda BİLİME inanan insanlarız. Kıçtan uydurma duygusal/ideolojik motıvasyonlu sallamasyonları burda bilim diye yutturmak senin içinden çıktığın cahil cühela cemaatler kadar kolay olmayacaktır. Burda adam sorarlar nedir bu iddiaların bilimsel temeli diye.

Pardon da sen kapı kapı dolaşıp insanlara DNA testi mi yaptırdın ki Türkiye'de Türk yok diyorsun?

Ayrıca Anadolu anayurdumuzdur demedim, Türk tarih tezi'nin T'si yok yazımda...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Türk tarih tezi diyorsun. Yanlız dikkat et. Burası Ateistforum. Biz burda BİLİME inanan insanlarız. Kıçtan uydurma duygusal/ideolojik motıvasyonlu sallamasyonları burda bilim diye yutturmak senin içinden çıktığın cahil cühela cemaatler kadar kolay olmayacaktır. Burda adam sorarlar nedir bu iddiaların bilimsel temeli diye.

evet türk tarih tezi gibi saçmalıkları bırakalım. ari tarih tezi gibi ultra bilimsel tezlerin takipçisi olalım.

fakat o zaman tarihteki bazı noktalar açıklanamadan kalabilir. bazıları yok sayılır, bazıları abartılır. Ne de olsa "kazanan taraf"ın yazdığı tarih...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türk Tarih Tezi'ne göre dünyadaki bütün milletler Türklerden türemiştir. Güneş Dil Teorisiyle beraber kullanılan 1930lu yılların faşistlerinin, koltuk etimologlarının uydurduğu "bilimsel" bir teoridir. "Malazgirt'ten önce de Anadolu'da Türkler vardı" deyince ondan bahsediyorsun sandım. Çünkü bu "bilimsel" teoriye göre Hititler, tıpkı eski Sümerler ve Mısırlılar gibi "Türk" tür.

Halbuki biz diğer salatalığın dediği gibi "Ari Irk Teorisi" ne de inanmıyoruz. Ben bilim ne derse onu kabul ederim, ve bilim az çok insanlığın eski göç haritalarını çıkarmıştır. 50,000 sene önce Afrika'dan dğnyaya dağılmıştır İnsanoğlu. Human Genome Project kapsamında, Mitonchondrial Eve projesi kapsamında, ve diğer bilumum biyolojik kavramlar ve testler sonucunda insanların bugünkü etnik demografisinin haritası çıkarılmıştır. Azeriler ve Türklerin kendi yaşadıkları bölgenin insanı oldukları ve Orta Asya'dan genetik çok az malzeme alıp sadece Türkçe dilini aldıkları görülmektedir. Buna kaynak olarak Wikipedia makaleleri verdim. Her ne kadar Wikipedia herkes tarafından editlenebilirse de benim verdiğim başlıklarda (Wikipedia'da hemen her sayfada olduğu gibi) kaynaklar verilmiştir.

Sen illa ki Mongol olacam diye tutturuyorsan, ve Mongol olmayanların daha aşağılık "kana" sahip olduğuna inanacaksan buyur. Belli ki yaşı genç bir insansın. Ben sana ayırabileceğim senin gibi bir insanın hak edeceğinden fazla zaman ayırdım. Bu ırkçı aptallıkları elbet birgün bırakıp sen de adam olacaksın, buna katkım olduysa ne ala, yoksa da sana güle güle. Çünkü vaktime yazık.

Güzel vatanımız Türkiyede ırkçılık, milliyetçilik ve faşizm çocuklara okullarda pompalanan, ülkemizin resmi ideolojisi olan, Cumhuriyetin kuruluşundaki elit kadroların ve ondan önceki İttihatçıların da kabul ettikleri görüşlerdir. Maalesef, humanizm, demokrasi, insan hakları, bilimsellik, ahlak ve dürüstlük değil iğrenç faşistliklerini ve ırkçılıklarını Cumhuriyetin dokusuna işlemişler, ve bunu okul müfredatında da bütün yeni nesillere bu zehri enjekte etmişlerdir. Ne kadar güzel ülke ki senin gibi naçizane aydın "insan" lara sahip. İnsan "Türk" olduğuna bir kere daha gurur duyuyor.

Neyse ben artık yazmıyorum. Bye.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gene de şunu da ekleyeyim. İşte sana bilim adamlarının insanlar için "ırk" kavramının biyololik değil sadece sosyal bir anlamı olduğunu söyleyen, "ırk" ların genetik ve biyolojik olarak olmadığını, senin takip ettiğin 19. yüzyıl biliminden çok farklı olarak günümüz bilim adamlarıyla ilgili bazı haberler:

http://www.iol.co.za/index.php?click_id=31...44&set_id=1

Washington - The idea of race is not reflected in a person's genes, Brazilian researchers said on Monday, confirming what scientists have long said - that race has no meaning genetically.

http://www.scienceagogo.com/news/199809090...trunc_sys.shtml

Race doesn't matter. In fact, it doesn't even exist in humans. While that may sound like the idealistic decree of a minister or rabbi, it's actually the conclusion of an evolutionary and population biologist at Washington University in St. Louis.

http://www.sciam.com/article.cfm?id=does-race-exist (Scientific American)

Does Race Exist?

If races are defined as genetically discrete groups, no. But researchers can use some genetic information to group individuals into clusters with medical relevance

http://www.foxnews.com/story/0,2933,43298,00.html

Dr. J. Craig Venter, president of Celera Genomics, the company that recently mapped the human genome, recently said of race and biology, "It is disturbing to see reputable scientists and physicians . . . categorizing things in terms of race."

Sen bilimle alakası olmayan bir şekilde "kanla" bazı davranış biçimlerinin yahut inançların genetik olarak babadan oğula geçtiğini mi zannediyorsun bilmiyorum. Yoksa sadece "atalarının" vahşetlerinden ve katliamlarından guru mu duyuyorsun. Ama şunu anlaman lazım ki modern dünyada ırkçılık bir cahişllik ve bunun da ötesinde bir öküzlüktür. Hulagunun Bağdatı yokederken yaptığı vahşetleri gururla anlatmandan senin sadece henüz daha olgunlaşmamış bir genç olduğunu anlıyorum. Yahut da akıl sağlığı bozuk bir sosyopatsın. Her iki halde de sana harcadığım vakte değmessin.

tarihinde ludwig tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Senin hayalindeki sosyalist yahut komunist toplumda insanlar devletin kölesidir, marabadır. Devlet ağa onlar marabadır. Hayat şartları en fakir kapitalist ülkeden bile kötüdür. Bak mesela Kübaya, aylık maaşlar 20 dolar! Bak mesela Kuzey Kore'ye, bu adamlar 50-60 sene önce Güneyle tek ülkeydi, şu anda Kuzeyin kişi başına düşen milli geliri 1000 dolar, Güneyin ise 20.000 dolar.

Yahut bak Çin'e ve Hong Kong'a. Aynı millet, farklı ekonomik düzen. Hong Kong'un kişi başına düşen geliri 30.000 dolar, Çin 2000 dolar.

ilginc olan, ırk kavramına karsı akılcı yaklasırken, aynı tavrı -biraz da ironik olmak uzere- gene ırk kavramına akılcı yaklasan komunizme karsı gosterememen :rolleyes: belli ki henuz sosyalizm-komunizm farkını bile bilmiyorsun. kapitalist olmak icin komunizmi kotuleyecem diye atlaman degil, once kendi sisteminin problemleriyle yuzlesmen gerek. sen kubayı en yoksul kapitalist ulkelerle kıyaslarken neden evsiz ve ac insanların geliri daha yuksek gibi gorunen o kapitalist ulkelerde oldugunu once kendine acıklamayı bir dene

Link to post
Sitelerde Paylaş
Türk Tarih Tezi'ne göre dünyadaki bütün milletler Türklerden türemiştir. Güneş Dil Teorisiyle beraber kullanılan 1930lu yılların faşistlerinin, koltuk etimologlarının uydurduğu "bilimsel" bir teoridir. "Malazgirt'ten önce de Anadolu'da Türkler vardı" deyince ondan bahsediyorsun sandım. Çünkü bu "bilimsel" teoriye göre Hititler, tıpkı eski Sümerler ve Mısırlılar gibi "Türk" tür.

Halbuki biz diğer salatalığın dediği gibi "Ari Irk Teorisi" ne de inanmıyoruz. Ben bilim ne derse onu kabul ederim, ve bilim az çok insanlığın eski göç haritalarını çıkarmıştır. 50,000 sene önce Afrika'dan dğnyaya dağılmıştır İnsanoğlu. Human Genome Project kapsamında, Mitonchondrial Eve projesi kapsamında, ve diğer bilumum biyolojik kavramlar ve testler sonucunda insanların bugünkü etnik demografisinin haritası çıkarılmıştır. Azeriler ve Türklerin kendi yaşadıkları bölgenin insanı oldukları ve Orta Asya'dan genetik çok az malzeme alıp sadece Türkçe dilini aldıkları görülmektedir. Buna kaynak olarak Wikipedia makaleleri verdim. Her ne kadar Wikipedia herkes tarafından editlenebilirse de benim verdiğim başlıklarda (Wikipedia'da hemen her sayfada olduğu gibi) kaynaklar verilmiştir.

Sen illa ki Mongol olacam diye tutturuyorsan, ve Mongol olmayanların daha aşağılık "kana" sahip olduğuna inanacaksan buyur. Belli ki yaşı genç bir insansın. Ben sana ayırabileceğim senin gibi bir insanın hak edeceğinden fazla zaman ayırdım. Bu ırkçı aptallıkları elbet birgün bırakıp sen de adam olacaksın, buna katkım olduysa ne ala, yoksa da sana güle güle. Çünkü vaktime yazık.

Güzel vatanımız Türkiyede ırkçılık, milliyetçilik ve faşizm çocuklara okullarda pompalanan, ülkemizin resmi ideolojisi olan, Cumhuriyetin kuruluşundaki elit kadroların ve ondan önceki İttihatçıların da kabul ettikleri görüşlerdir. Maalesef, humanizm, demokrasi, insan hakları, bilimsellik, ahlak ve dürüstlük değil iğrenç faşistliklerini ve ırkçılıklarını Cumhuriyetin dokusuna işlemişler, ve bunu okul müfredatında da bütün yeni nesillere bu zehri enjekte etmişlerdir. Ne kadar güzel ülke ki senin gibi naçizane aydın "insan" lara sahip. İnsan "Türk" olduğuna bir kere daha gurur duyuyor.

Neyse ben artık yazmıyorum. Bye.

Ben Türk tarih tezini savunmuyorum, Hattilerin de Türk olduklarına inanmıyorum...

Faşist dediğin Atatük ayrıca, burada müslümanlar bile saygı gösteriyor Atatürk'e, senin bu yaptığın kanınla alakalı değil de neyle alakalı?

Tarih konusundaki cehaletinle birilerini ideolojisinden vaz geçireceğini mi sanıyorsun sen, Anadolu'ya ilk kez Malazgirt savaşından sonra adım attığımızı söyleyen cahil...

Sen bilimle alakası olmayan bir şekilde "kanla" bazı davranış biçimlerinin yahut inançların genetik olarak babadan oğula geçtiğini mi zannediyorsun bilmiyorum. Yoksa sadece "atalarının" vahşetlerinden ve katliamlarından guru mu duyuyorsun. Ama şunu anlaman lazım ki modern dünyada ırkçılık bir cahişllik ve bunun da ötesinde bir öküzlüktür. Hulagunun Bağdatı yokederken yaptığı vahşetleri gururla anlatmandan senin sadece henüz daha olgunlaşmamış bir genç olduğunu anlıyorum. Yahut da akıl sağlığı bozuk bir sosyopatsın. Her iki halde de sana harcadığım vakte değmessin.

Atalarımın "vahşetiyle" gurur duyuyorum evet...

Keşke daha yakın tarihteki atalarım da "vahşi" olsalardı da biz de ..kimiz ..şağımıza denk bir şekilde "ırkçılık kötüdür, yaşasın hümanizm" naraları atsaydık o "modern dünya" gibi...

Hülagû ve Bağdat konusundan da senin aciz bir ezik olduğun anlaşılıyor...

Hülagû'nun Bağdat'ı başına yıkmadan önce Halife'nin neler yaptığını bilmeyecek kadar cahilsen, iş değişir tabii...

Fikirlerim olgunlaşmamış bir gencin fikirlerine benziyor öyle mi?

Ah şu klavye...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ben Türk tarih tezini savunmuyorum, Hattilerin de Türk olduklarına inanmıyorum...

Faşist dediğin Atatük ayrıca, burada müslümanlar bile saygı gösteriyor Atatürk'e, senin bu yaptığın kanınla alakalı değil de neyle alakalı?

Tarih konusundaki cehaletinle birilerini ideolojisinden vaz geçireceğini mi sanıyorsun sen, Anadolu'ya ilk kez Malazgirt savaşından sonra adım attığımızı söyleyen cahil...

Atalarımın "vahşetiyle" gurur duyuyorum evet...

Keşke daha yakın tarihteki atalarım da "vahşi" olsalardı da biz de ..kimiz ..şağımıza denk bir şekilde "ırkçılık kötüdür, yaşasın hümanizm" naraları atsaydık o "modern dünya" gibi...

Hülagû ve Bağdat konusundan da senin aciz bir ezik olduğun anlaşılıyor...

Hülagû'nun Bağdat'ı başına yıkmadan önce Halife'nin neler yaptığını bilmeyecek kadar cahilsen, iş değişir tabii...

Fikirlerim olgunlaşmamış bir gencin fikirlerine benziyor öyle mi?

Ah şu klavye...

Sen kim fikir kim?

Yanılmıyorsam bu defa Cengiz Han'ı, Hülagu'yu kendine ata edinmişsin.

Bi ara topal Timur'da aşağılık komplexinden soyunu Temuçin'e dayandırmıştı..

Yaw arkadaş aklıma Niegara çağlayanının "niye bu garagara"dan türeyişi; Amazon'un "ama da zor"dan türediğini zırvalayan zorrolar geldi.

Sizleri nasıl böyle kafalıyorlar böyle şeylere nasıl inanıyorsunuz? Yazık yaw!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen kürt said ile yatıp, kürt said ile kalkan nurcu melezleri ırkçı yapıp, kendini yeterince rezil etmemiş miydin?

O saydığın isimler hakkında hiç bir şey bilmiyorsun zavallı...

Parolanı ludwig soydaşına yolla da, senin yerine o yazsın...

O daha destekli sallıyordu...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sen kürt said ile yatıp, kürt said ile kalkan nurcu melezleri ırkçı yapıp, kendini yeterince rezil etmemiş miydin?

O saydığın isimler hakkında hiç bir şey bilmiyorsun zavallı...

Parolanı ludwig soydaşına yolla da, senin yerine o yazsın...

O daha destekli sallıyordu...

O nurcu takımı ile senin gibi kafatasçıların aynı boş slogan düzleminde buluştuğunuzu sana kavratmıştım.

İletilerine bi bak, boş sloganlardan başka bi lafın yok. Aşağılık komplexinin sana ettiği hezeyanlarla Mongolları kendine ata edinmişsin. Kendine başka ırkların çapulcu liderlerini ata edineceğine oturup tarih oku..

Ha! bir de sanırım Ludwing'den fena halde şamar yemiş olmalısın ki resmen bükemediğin bileği öpmüşsün, bak bu da bir erdem.

tarihinde Hunter tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
O nurcu takımı ile senin gibi kafatasçıların aynı boş slogan düzleminde buluştuğunuzu sana kavratmıştım.

İletilerine bi bak, boş sloganlardan başka bi lafın yok. Aşağılık komplexinin sana ettiği hezeyanlarla Mongolları kendine ata edinmişsin. Kendine başka ırkların çapulcu liderlerini ata edineceğine oturup tarih oku..

Ha! bir de sanırım Ludwing'den fena halde şamar yemiş olmalısın ki resmen bükemediğin bileği öpmüşsün, bak bu da bir erdem.

Rezil herif, utanmadan bir de tarih oku diyorsun...

Git bak bakalım Çin tarihine, ne yazıyor orada Cengiz Han'la ilgili...

Ot kadar beyninle sen mi öğreteceksin bana tarihi, goril bozması meczup?

Senden ala kompleksli mi var burada; karşısındakinin soyunun nereden geldiğini bilmeden, (Anadolu'yu genellemeni zaten doğuştan gelen ezikliğinize veriyorum) ecdadına laf eden kansız...

Çapulcu lider demiş bi de, yahu kendine güldürmeyi de geçtin, acındırıyorsun artık...

Ludwig konusunda da beni yanıltmayarak müthiş bir eziklik örneği sergiledin...

Ama ludwig'in bir yerini yalamaya önce kullanıcı adını doğru yazmakla başla...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Rezil herif, utanmadan bir de tarih oku diyorsun...

Git bak bakalım Çin tarihine, ne yazıyor orada Cengiz Han'la ilgili...

Ot kadar beyninle sen mi öğreteceksin bana tarihi, goril bozması meczup?

Senden ala kompleksli mi var burada; karşısındakinin soyunun nereden geldiğini bilmeden, (Anadolu'yu genellemeni zaten doğuştan gelen ezikliğinize veriyorum) ecdadına laf eden kansız...

Çapulcu lider demiş bi de, yahu kendine güldürmeyi de geçtin, acındırıyorsun artık...

Ludwig konusunda da beni yanıltmayarak müthiş bir eziklik örneği sergiledin...

Ama ludwig'in bir yerini yalamaya önce kullanıcı adını doğru yazmakla başla...

Resmen grogi durumdasın.

Hani biraz daha sığlığını deşsem ağlıyacaksın.

Bilmediğin, okumadığın sadece kendin gibi birilerinden duyduğun Çin Tarihi hakkında konuşman yakışık olmuyor.

Toplam ömrü Türevleriyle birlikte 200 yılı geçmeyen çadır ve sürüden oluşan ama alabildiğine aç ve vahşi bi devleti kurup ve ancak bu devleti 80 küsür yıl yaşatabilmiş bi kabile reisi elbet çapulcudur. Hani şu meşhur Moğol kırbacı vardı, güya milletleri terbiye etmeye gelmişlerdi, maalesef dünya milletleri 200 yıl içinde bu devletin türevlerini de ortadan kaldırıp çapulculuk tarihine ismini altın harflerle yazanları gerçek manada terbiye edip bir güzel sindirdiler. İranlılar, Türkler, Ruslar bu Cengiz Hanın torunlarını ve türevlerini öyle bi sindirdiler ki bu çapulcu takım sadece medeni olmakla kalmadılar, dumura uğrayıp inançları da değişti.

Moğollar zoru görüp en kolay sinmiş millettir aynı zamanda.

Bu arada yalama senin işin kardeş, bana vasfını yükleme..

tarihinde Hunter tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Resmen grogi durumdasın.

Hani biraz daha sığlığını deşsem ağlıyacaksın.

Bilmediğin, okumadığın sadece kendin gibi birilerinden duyduğun Çin Tarihi hakkında konuşman yakışık olmuyor.

Toplam ömrü Türevleriyle birlikte 200' geçmeyen çadır ve sürüden oluşan ama alabildiğine aç ve vahşi bi devleti kurup ve ancak bu devleti 80 küşür yıl yaşatabilmiş bi kabile reisi elbet çapulcudur. Hani şu meşhur Moğol kırbacı vardı, güya milletleri terbiye etmeye gelmişlerdi, maalesef dünya billetleri 200 yıl içinde bu devletin türevlerini de ortadan kaldırıp çapulculuk tarihine ismini altın harflerle yazanları gerçek manada terbiye edip bir güzel sindirdiler. İranlılar, Türkler, Ruslar bu Cengiz Hanın torunlarını ve türevlerini öyle bi sindirdiler ki bu çapulcu takım sadece medeni dumura uğrayıp inançları da değişti.

Moğollar zoru görüp en kolay sinmiş millettir aynı zamanda.

Bak yine cahillik yapıyorsun...

O Moğol kırbacı dediğin şey, Attila'nın lakabı olan "Tanrı'nın kırbacı" olmasın?

Ciddiyim, sırf hakaret etmiş olmak için yazacağına, git araştır şu sidik yarıştırdığın konuları...

Gerçi internette yapılan bir tartışmayı boks maçına benzetecek kadar hasta ruhlu bir insansın, sırf sidik yarıştırıp, hakaret etmek için bilinçli olarak cahillik yapıyorsun...

Şu yazdıkların, "aşağılık kompleksi nedir, ne değildir?" temalı makalelere örnek olacak cinsten...

kürt değil de, övünülecek tek ucu olan bir milletin mensubu olsan, İranlı'nın, Rus'un Moğollara yaptıklarını söyleyerek Türk düşmanlığı yapmazdın...

Sanaldan karalamaya çalıştığınız atalarım, atalarınıza öyle şeyler yapmış; boyunduruğu altına sokmuş ki, torunları el ..kiyle gerdeğe girerek Türk düşmanlığı yapıyor...

tarihinde HULAGUHAN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana bunu daha önce de açıkladık. Sen Mongol değilsin. Sen de Türkiyedeki herkes gibi eski Anadolu halklarının torunusun. Atalarımız Türkleştiler diye onları tamamen inkar etmemiz gerekmez. Belki de Anadolulu atalarımızı yeterince "asil" bulmuyorsun. Ama medeniyetin ilk başladığı yer burası Anadolu. Çatalhöyük gibi antik kentler 10.000 yıl öncesine dayanan tarihiyle insanlığın en eski yerleşim merkezleri. Gerçekten de insanlık tarıma ve yerleşik hayata 10.000 sene önce başladı, ve Fertile Crescent denilen, Suriye, Lübnan, Güney Anadolu ve Irak'ı içine alan bu bülgede tarıma ve yerleşik hayata ilk geçiş başladı ve burası sayısız uygarlığa ev sahipliği yaptı. Bence bu toprakların eski ve köklü tarihiyle gurur duymalısın.

Yazılarında ısrarla vahşeti ve şiddeti kutsayıp bir fazilet şeklinde aksettiriyorsun. Halbuki asıl fazilet hayvanlık değil insanlıktır. Bilgili ve akıllı olmak, adaletli olmak, güzel şeyler yaratmak, güzeli ve iyiyi yüceltmek fazilettir. Dante'den bir alıntı yapayım:

Considerate la vostra semenza:

fatti non foste a viver come bruti,

ma per seguir virtute e canoscenza.

Kökeninizi düşününüz:

Hayvanlar gibi yaşamak için değil

Fazilet ve bilgi kovalamak için yapıldınız.

Dante Alighieri, İlahi Komedya, Inferno, XXVI:118-120

İnsanın erdemi onun biliminde, adaletinde, demokrasisinde, sanatındadır. Medeniyet güzel ve temiz şehirlerde, despotik olmayan ve bireylerin aklına ve haysiyetine hakaret etmeyen yönetimlerde (yani demokraside) asaletli ve haysiyetli bir şekilde yaşamak, bilimde, teknikde, sanatta, mimari de ilerlemek: İnsanın asaleti ve fazileti budur. Yoksa anlamsız ve yoketme hırsı; vahşete, şiddete ve despotik liderlere tapınma değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...