Jump to content

Cennette kıdem farkı


Recommended Posts

Başlıkta onu soruyor,tamam dereceler var ok ama nasıl olacak bu derecelendirme.

Adn cennetinde elmalar daha mı tatlı, ne bilim adn 'de kişi başına düşen huri sayısı 70 iken naim cennetinde 25 er huri mi düşüyor ?

Cennette sosyal faailiyetler nelerdir ? Epey kalablık bir yer olmalı hurileri gılmanları sayarsak.

Tropik meyveler yiyip düzüşmek dışında ne gibi eğlenceler var :lol:

tarihinde cantona tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 45
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Arkadaşlar iki inanırı ele alalım. Biri hayatı boyunca minimum düzeyde günah işlemiş ve tam anlamıyla bir adanmış. Açık ara bir müslüman. Diğeri ise köprüden geçmeyi kıl payı garantilemiş. Bu kişilerin cennetteki durumu ne olacak? Birinin ayvaları daha mı lezzetli olacak? Diğeri daha çirkin hurilerle mi yetinecek? Kuran'da bununla ilgili bir şey belirtilmiş mi? Yoksa sevap puanlarının nasıl harcanacağına sevap sahipleri mi karar verecek? Serbest piyasa modeli mi işleyecek cennet nimetlerinden faydalanırken?

cennette 100 derece vardır.cehenneme girmenin nedeni imansızlığıdır insanın.iyi bir insandıysada dünyadayken fakat iman etmeden ölmüşse ancak cehennemdeki derecesi hafifletilebilir.

cennetin anahtarıda imandır.bu 100 dereceye göre dağılımıda amellerine göre olacakdır.

cennetin en düşük derecesine giren bir kula verilen bir yer en az avrupa kıtası büyüklüğünde toprağı zaferan,yerdeki çakılları inciden o kişinin ona verilen köşkünün bir kerpici gümüşden bir kerpiciyse altından olcakdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 8 years later...

"Cennet ehlinden derecesi en düşük birisine 80.000 hizmetçi, 72 zevce vardır. Ona inciden, zebercedden ve yakuttan bir çadır kurulur. Bu çadır, Cabiye'den San'a'ya kadar uzanan bir büyüklüktedir." (Tirmizi, Cennet 23)


Allah ziyadesini artırsın. En düşük dereceli cennet ehli bunları alabiliyorsa keşke hiç çıkmasaydık o cennetten.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar, bana göre aslında bu konuda algı ve mantık problemi olduğunu düşünüyorum, öncelikle evrenin ne? amaçla oluştuğunu

 ispatlamamız gerekiyor, daha sonrada mümkün olursa bir tanrının görecesiz bile olsa,evrenle tanrı ilişkisini ispatlamız gererkiyor

daha sonrada,

tanrı yada tanrıların amaçlarını ve insanlığa sunulan bir çıkarım, olup olmadığını empoze ederek, ve fiziksel bazda yada metafizik deneyler bazında, oluşması mümkün olan olağan kurallar,  ve kavramların, ne? derece doğru olduğunu bilmemiz gerekiyor,eğer 

bu saydığım koşullar sağlanabilirse, bu yaşamında ve bu hayatında biz insanlar için bir anlamı olduğunu bilebiliriz ve algılarız

 diye düşünüyorum. eğer algılama zekamız ve potansiyelimiz geliştikçe bilinmeyen gerçeklere dahada yakın olucağımızdan hiç şüphem yoktur. değerli dostlarım. saygılarımla.

 

 

tarihinde agnostik tanrı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...