Jump to content

Niye Allah Kuranda kendini bolca övüyor?


Recommended Posts

O ne ego öyle!! Kuranı duygusal mantıktan arınıp okuduğunuzda Allah ın kendisini durmadan övdüğü gerçeği ile karşılaşırsınız... Allahın bırakın kendisini övmesini diğer yarattıklarındanda kendisini övmelerini ister... Ya iyi ama bu allah nedir? Hem hiç bir şeye ihtiyaç duymaz hemde şuursuz varlıklardan tutunda şuurlu olanlara kadar kendisini övmelerini ister!

Bırakın nefes alıp veren, kendi aklı ile hareket eeden insanı, bu Allah cansız ve şuursuz varlıklardan bile övülmek dilenir!

Gök gürültüsü O'nu hamd ile, melekler de O'na olan korkularından tesbih ederler.. O, yıldırımları gönderip bununla dilediğine çarpar; onlar ise ALLAH hakkında çekişip-tartışırlar. O, gücü (ve cezası) pek çetin olandır. (RA'D SURESİ / 13)

İşte bakın şuursuz Meleklerle sıradan doğa olayları bile bu egosu tatmin olmak bilmeyen Allahı pohpohlarlar... Ama gelin görün ki bu Allah a yetmez... Bunu bir tarafa bırakın korkudan bir işi yapmaya mecbur kalmak ne kadar Tanrısal? Zeusa inanılan zamanlarda bunu kabul etmek bir derece mümkün ama Kuranda ki allah Zeusa 5 basarken aynı Allah ın bana ibadet edin diye yalvarması ve şuuru olmayan varlıklara kendisine ibadet ettirmesine ne demeli?

Kuranıın Allahı o kadar muhtaçtır ki kuşlardan bile kendisine tesbih edilmes,n,,ster..

Görmedin mi ki, göklerde ve yerde olanlar ve dizi dizi uçan kuşlar, gerçekten ALLAH'ı tesbih etmektedir. Her biri, kendi duasını ve tesbihini şüphesiz bilmiştir. ALLAH, onların işlediklerini bilendir. (NUR SURESİ / 41)

Kuran'a göre insan, varlıkların birçoğundan üstün kılınmıştır.

Ama bu Kuranın en büyük çelişkisidir:

Peki, Kuran insanı nasıl tanımlar?

Kur’an'a göre insan acelecidir; sabırsızdır; çabuk şikayet eder. Nankör, mala ve menfaatine düşkündür. Minnet duygusundan tamamen uzak olan insan, bağımsızlık dürtüsünün etkisiyle kendisini Tanrı yerine koyabilmektedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranı ilk okumaya başladığımda en başta gözüme çarpan durumdu allahın kendini övmesi. hemen hemen her ayetin sonunda kendisini övüyor nedense...

birde kuranda dikkatimi çeken bi mevzu var hep soru vevap şeklingel gelmiş ayetler...yani insanlar sormasa allahın söleyeceği yok...

ilginç...

e tabi muhammed duruma göre ayet indirmiş...

bi yerde bi ayet vardı ;içinizden hristiyan ,yahudi, sabii olsun inananlar cennete gidecek diye...

burda sabii kelimesinin altını çizmek istiyorum.sanırım tek bir yerde geçiyor...insanlar sormasa geçeceği yok...

muhammedin uydurduğunun en büyük kanıtıdır...

sabiiler gibi adı sanı duyulmamış bir bölüğün evrensel kitapta ne işi var.buyur burdan yak...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrı, övüngeç olmasının yanında başa kakmacıdır da... Bütün Tevrat boyunca İsrailoğullarının başına, onları Mısır’dan çıkarmış olmasını kakar durur. Bunu o kadar sık tekrarlar ki bıkkınlık verir: (Alıntılar, Mısır’dan Çıkış bölümündendir.)

• RAB, "Halkımın Mısır'da çektiği sıkıntıyı yakından gördüm" dedi, "Angaryacılar yüzünden ettikleri feryadı duydum. Acılarını biliyorum. Bu yüzden onları Mısırlılar'ın elinden kurtarmak için geldim. O ülkeden çıkarıp geniş ve verimli topraklara, süt ve bal akan ülkeye, Kenan, Hitit, Amor, Periz, Hiv ve Yevus topraklarına götüreceğim. İsrailliler'in feryadı bana erişti. Mısırlılar'ın onlara yapmakta olduğu baskıyı görüyorum. Şimdi gel, halkım İsrail'i Mısır'dan çıkarmak için seni firavuna göndereyim." (Çık.3/7-11)

• Tanrı, "Kuşkun olmasın, ben seninle olacağım" dedi, "Seni benim gönderdiğimin kanıtı şu olacak: Halkı Mısır'dan çıkardığın zaman bu dağda bana tapınacaksınız." (Çık.3/12)

• Git, İsrail ileri gelenlerini topla, onlara şöyle de: 'Atalarınız İbrahim'in, İshak'ın, Yakup'un Tanrısı RAB bana görünerek şunları söyledi: Sizinle ve Mısır'da size yapılanlarla yakından ilgileniyorum. Söz verdim, sizi Mısır'da çektiğiniz sıkıntıdan kurtaracağım; Kenan, Hitit, Amor, Periz, Hiv ve Yevus topraklarına, süt ve bal akan ülkeye götüreceğim.' (Çık.3/16-17)

• Mısırlılar'ın köleleştirdiği İsrailliler'in iniltilerini duydum ve antlaşmamı hep andım. "Onun için İsrailliler'e de ki, 'Ben RAB'bim. Sizi Mısırlılar'ın boyunduruğundan çıkaracak, onların kölesi olmaktan kurtaracağım. Onları ağır biçimde yargılayacak ve kudretli elimle sizi özgür kılacağım. Sizi kendi halkım yapacak ve Tanrınız olacağım. O zaman sizi Mısırlılar'ın boyunduruğundan çıkaran Tanrınız RAB'bin ben olduğumu bileceksiniz. Sizi İbrahim'e, İshak'a ve Yakup'a vereceğime ant içtiğim topraklara götüreceğim. Orayı size mülk olarak vereceğim. Ben RAB'bim.'" (Çık.6/5-8)

• RAB Musa ve Harun'la İsrailliler ve Mısır Firavunu hakkında konuştu. İsrailliler'i Mısır'dan çıkarmalarını buyurdu. (Çık.6/13)

• RAB'bin, "İsrailliler'i ordular halinde Mısır'dan çıkarın" dediği Harun ve Musa bunlardır. İsrailliler'i Mısır'dan çıkarmak için Mısır Firavunu ile konuşanlar da Musa'yla Harun'dur. (Çık.6/26-27)

• Ama firavun sizi dinlemeyecek. O zaman elimi Mısır'ın üzerine koyacağım ve onları ağır biçimde cezalandırarak halkım İsrail'i ordular halinde Mısır'dan çıkaracağım. Mısır'a karşı elimi kaldırdığım ve İsrailliler'i aralarından çıkardığım zaman Mısırlılar benim RAB olduğumu anlayacak." (Çık.7/4-5)

• Mayasız Ekmek Bayramı'nı kutlayacaksınız, çünkü sizi ordular halinde o gün Mısır'dan çıkardım. Bu günü kalıcı bir kural olarak kuşaklarınız boyunca kutlayacaksınız. (Çık.12/17)

• O gün RAB İsrailliler'i ordular halinde Mısır'dan çıkardı. (Çık.12/51)

• Musa halka, "Mısır'dan, köle olduğunuz ülkeden çıktığınız bugünü anımsayın" dedi, "Çünkü RAB güçlü eliyle sizi oradan çıkardı. Mayalı hiçbir şey yenmeyecek. (Çık.13/3)

• O gün oğullarınıza, 'Mısır'dan çıktığımızda RAB'bin bizim için yaptıklarından dolayı bunları yapıyoruz' diye anlatacaksınız. Bu elinizde bir belirti ve alnınızda bir anma işareti olacak; öyle ki, RAB'bin yasası hep ağzınızda olsun. Çünkü RAB güçlü eliyle sizi Mısır'dan çıkardı. (Çık.13/8-9)

• "İlerde oğullarınız size, 'Bunun anlamı ne?' diye sorduklarında, 'RAB bizi güçlü eliyle Mısır'dan, köle olduğumuz ülkeden çıkardı' diye yanıtlarsınız, (Çık.13/14)

• Bu uygulama elinizde bir belirti ve alnınızda bir anma işareti olacak; RAB'bin bizi Mısır'dan güçlü eliyle çıkardığını anımsatacak." (Çık.13/16)

• Musa'ya, "Mısır'da mezar mı yoktu da bizi çöle ölmeye getirdin?" dediler, "Bak, Mısır'dan çıkarmakla bize ne yaptın! (Çık.14/11)

• Musa'yla Harun İsrailliler'e, "Bu akşam sizi Mısır'dan RAB'bin çıkardığını bileceksiniz" dediler, (Çık.16/6)

• Musa, "RAB'bin buyruğu şudur" dedi, "'Mısır'dan sizi çıkardığımda, gelecek kuşakların çölde size yedirdiğim ekmeği görmesi için, bir omer saklansın.'" (Çık.16/32)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bakara: 255- Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur. O daima diridir (hayydır), bütün varlığın idaresini yürüten (kayyum)dir. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir? O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. O'nun kürsisi, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Onların her ikisini de görüp gözetmek O'na bir ağırlık vermez. O çok yücedir, çok büyüktür.

269- Dilediğine hikmet verir, hikmet verilene ise pek çok hayır verilmiş demektir. Ve bunu ancak üstün akıllılar anlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Lafons Allah ın kendisini övmesi ile ilgili ne kadar güzel ayet örneği vermişsin..

Bu tıpkı siyasi parti söylemlerine benziyor...

Başkalarınada pislik atıyor Allahınız kendisini daha haklı çıkartmak için..

Aynen siyasi parti..

Büyük Allah Partisi...

- Herkese 4 karı vereceğiiiz..

- İsteyen karılarını dövecektir

- Karılara mirasın yarısını vereceğiz

- 4 karı haricinde istediğiniz kadar cariye vereceğiz

- Bu cariye ve karılara para yetiştirmeniz için bana oy vermeyenlerin mallarını talan edip ganimet yapmanızı helal kılacağım.

- Sadece mallarını değil karı kızlarınıda ganimet olarak alacaksınız.

BAP yani büyük Allah Partisi şöyledir böyledir.. Fena büyüktür.. Bize inanıp oy vermeyen boş kütüklerin burunlarını yerlere sürteceğiz.. Bize oy vermeyenlerin ellerini kurutacağız.. Canı çıkasacılar.. Maymuna çevireceğiz aşağılıkları.. Onların sesi eşek sesi gibi çıkmaktadır..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahı anlayabılmek için kuranı iyi kavramak gerekir.Çünkü allahın sözü olan kuran da allah elbetteki kendısınden bahsetmelidir.Bahsetmelidir çünkü ;

Kulları neye ıbadet edıyor nasıl bır varlığa muhtac bunu anlamaları içindir.Allah kuranda kendısınden bahsetmemiş olsaydı biz ınananlar neye taptığımızı nasıl bılecektik.Allah elbetteki kuranda kendısınden bahsederken şanına,yüceliğine layık bır sekılde bahsetmektedir.Böyle olmak zorundadır çünkü o yaratandır bizler ise ona muhtaç olan kullarıyız.Allah asla egoıstçe bır tavır sergılememektedir.Aksıne merhametını ve bağışlamasını çokça dıle getırıp kullarının kendısıne yaklaşmasını gözetmektedir.Almadan vermek allaha mahsustur.Kuran aynı zamanda bızlere allahı ne sekılde anacağımızı ve ne sekılde dua etmemız gerektiğini öğretir.Bızlere dünya nımetlerını sunan allah elbetteki övgüye layık olandır.Çünkü bizler onun var ettiği suya,oksıjene,toprağa,bıtkıye .... muhtacız bunlar olmazsa yasama ımkanımızda olmaz.Hal böyleyken butun bu nımetlerı sunan yaratıcıyı övmeden anmak olmaz.İşte bu noktada kuran bıze allahı anmanın seklını öğretir.Kuran okurken dınleyenlerde,mealını okuyup anlayanlarda allahı tanır.Kuranı okuyan ınsan bu sekılde kendı aczıyetını anlar, yaratıcıya olan saygısı artar.Bunu anlayabılmek için kıbırden uzak durmalı, ımanla butunleşmek gereklidir..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kenank bahsetmesin diyen YOK..

Elbette bahsetsin ama neden kendisini sürekli övmek zorunda?

Aradığımız soru bu...

Allah kullarını kendısıne ıbadet etsınler dıye yaratmışdır.Örneğin bizler namaz esnasında kurandan alınma sureler okuruz ve bu sekılde allaha ıbadet ederız.Yanı allahın bize öğrettiği sekılde onu çokça anarak,şükrederek,hamd ve övgu ile.Namazda her rekatın basında fatıha suresi okunur.Hamd ve övgu ile allah anılır.Ibadet yüce olan allaha olduğuna göre onun bildirdiği ayetlerle allaha yönelmek için kuranda allaha övguden bahsedılır.Allah bu nedenle hem kendı yüceliğini ınsanların zıhınlerine işlemek ve hemde bu sekılde ıbadet edılmesını istediği için kendınden çokça övguyle bahseder.Bunun egoıstlıkle bır alakası yoktur.Allah bu şekılde kullarına öğretıci olmakta allaha yakınlığın yolunu göstermektedir.Kuranda anlatılan kıssalardada zaten peygamberlerın allahı ne sekılde övdüğüde anlatılmaktadır.Peygamberlerın sözlerınede yer verılmektedir.Bızler madem peygamberlerı örnek alıyoruz bunların kuranda bıldırılmesıde gayet mantıklıdır.Nıtekım peygamberlerın ettiği dua ve övgulerde kurandaki allahın öğrettiği övgulerden farklı değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kenank bahsetmesin diyen YOK..

Elbette bahsetsin ama neden kendisini sürekli övmek zorunda?

Aradığımız soru bu...

Övmek zorunda bence..

Bir yandan kendini sürekli överek , kimsenin hayal edemeyeceği bir varlık haline getirecek, diğer yandan da insanları aciz ,muhtaç , yok olma korkusuyla yanıp kavrulan sümsükler haline getirecek..

Yoksa nasıl otorite kuracak ki , ben birilerinin üzerinde otorite kurmak istesem bende sürekli kendimi över , karşımdakileri ise ezer dururdum

Akıllıca bir strateji ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Övmek zorunda bence..

Bir yandan kendini sürekli överek , kimsenin hayal edemeyeceği bir varlık haline getirecek, diğer yandan da insanları aciz ,muhtaç , yok olma korkusuyla yanıp kavrulan sümsükler haline getirecek..

Yoksa nasıl otorite kuracak ki , ben birilerinin üzerinde otorite kurmak istesem bende sürekli kendimi över , karşımdakileri ise ezer dururdum

Akıllıca bir strateji ;)

Allahın kullarını bağışlayacı olması sence kulun yararınamı allahın yararınamı ? Allah tevbelerı kabul edenım derken tövbe eden kul kendınemı ıyılık yapar allahamı.Allahın kendısı kurtarmak gıbı bır gayesı olmadığına göre kullarını cehennemıne sokmamak için onlara doğruyu öğütler nasıhat ve tavsıyeler ıletır.Sen bu tavsıyelerı alaya alıpta strateji diye nıtelendırıyorsan merhametınden çok azabını hak ettiğini hatırlatırım.Gerçi bunun senın ıçın hıç bır anlam ve önemı yok.O yuzden kendı staretejın doğrultusunda oyalanmaya devam et.Ömrun çok olsun ki bolca oyalanasın yenı stratejıler uretesın ama bu stratejılerın sana pek bı fayda getıreceği söylenemez çünkü allah kafırlerın staretıjelrını boşa çıkarır.Her gecen gun tabutuna bır cıvı daha caktıgından elındekı cıvıler bıtınce ne yapacaksın acaba.Bence sen bu sona şmdiden bır stratejı bul.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Allahın kullarını bağışlayacı olması sence kulun yararınamı allahın yararınamı ? Allah tevbelerı kabul edenım derken tövbe eden kul kendınemı ıyılık yapar allahamı.Allahın kendısı kurtarmak gıbı bır gayesı olmadığına göre kullarını cehennemıne sokmamak için onlara doğruyu öğütler nasıhat ve tavsıyeler ıletır.Sen bu tavsıyelerı alaya alıpta strateji diye nıtelendırıyorsan merhametınden çok azabını hak ettiğini hatırlatırım.Gerçi bunun senın ıçın hıç bır anlam ve önemı yok.O yuzden kendı staretejın doğrultusunda oyalanmaya devam et.Ömrun çok olsun ki bolca oyalanasın yenı stratejıler uretesın ama bu stratejılerın sana pek bı fayda getıreceği söylenemez çünkü allah kafırlerın staretıjelrını boşa çıkarır.Her gecen gun tabutuna bır cıvı daha caktıgından elındekı cıvıler bıtınce ne yapacaksın acaba.Bence sen bu sona şmdiden bır stratejı bul.

Mesele sürekli övünmesi,sürekli ..

Bağışlamasınında cezalandırmasının da kendine eğlenceden başka hiçbir yararı yok bana göre.

Bana göre otorite için iyi bir strateji olduğunu söyledim..

Benim işim strateji üretmek değil , sorgulayıp mantıklı bir neden bulmak..

Boşa çıkarır inşallah da bizde görürüz :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
Mesele sürekli övünmesi,sürekli ..

Bağışlamasınında cezalandırmasının da kendine eğlenceden başka hiçbir yararı yok bana göre.

Bana göre otorite için iyi bir strateji olduğunu söyledim..

Benim işim strateji üretmek değil , sorgulayıp mantıklı bir neden bulmak..

Boşa çıkarır inşallah da bizde görürüz :lol:

Ne kadar komik olduğunun farkındasında gfülüyorsun sanırım..

Doğru senin işin strateji üretmek değil haklısın bu konuda ..

Senin işin belli bir strateji sonucunda bu dünya üzerinde gerektiği kadar kalmak..

Başka bir işin yok...

Mantıklı bir neden buldun yada bulamadın ne fark eder???

70 yıl sonra yoksun işte..

milyarlarca yıllık döngü senin 70 yıllık hayatını mı bekliyordu??

Yok öyle bişey sen benim için duvardaki tuğlalardan birisin...

you Another brick in the wall

senin ölümün kendi kıyametin senin doğuşun kendi yoktan varoluşundur..

Maddeye bakma..

Madde sensin ve sen Another brick in the wall........

Ve işin ana fikri..

We don't need no education....

And Allah Biggest then more teacher..

o yüzden bilgilerini kendine sakla ...bilmiyorsanda oku öğren sonra konuş..

Diyelim ki eğlence Allah için bizi imtihan etmek..

Bu bilmek sana ne kazandırır?

Eğlence için bir kaçö ölümlü yaratmış diyelim ..(/neden olmasın)

Oyuncaktan farkın ne? o halde bırak bu işleri sadistlik bile olduğunu düşünsen inanmanın başlıca kuralı salt inanmaktır...

Ben oyuncaklığı kabul ediyrum sen etmiyorsan ölümü öldür...........

Ölümü öldüremiyorsan gelip karşıma bişeyler yazma bul formülü yaz ben o güne yetişebilirsem tabi :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...