Jump to content

Ateist olmak neden bu kadar önemli?


Recommended Posts

Bu sitenin kuruluş amacı Türkiye'de ateizm düşüncesini kitlelere anlatabilmektir. Dine körü körüne bağlanmış olan insanların zihinlerinde kıvılcımlar yaratabilmektir. Belki o kıvılcımlar kafalarının içlerini yakmaya başlar ve o ateş ile gerçeklere korkusuzca yürüyebilirler. Bu siteyi kurduğu için oğuza teşekkür ederim.

Ateist olmak neden önemlidir? Özellikle Türkiye gibi bir ülkede bunun bir faydası var mıdır? Din ile ekonomi arasında - Türkiye ekonomisinin gidişatının inişli çıkışlı olduğunu düşünürsek - bir ilişki var mıdır? Demokrasi ile din arasında bir ilişki var mıdır? Kısacası bir refah ülkesi olabilmek için din bir kriter midir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak hepimiz ülkemizi seviyoruz. İnsanımızı seviyoruz ve insanımızın daha iyi şartlarda yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Fakirlikten kurtulmak istiyoruz. Daha iyi bir tarım istiyoruz. Daha iyi bir sanayi istiyoruz. Bunlar bizim hayat standarlarımızı ya da insanca yaşamamızı sağlayacak etkenlerdir. Aksi halde yok oluruz.

Malesef ülkemizde, siyasi olsun, ekonomik olsun hep inişler-çıkışlarla dolu bir tarih yazıldı. Bunun artık bizlerin kaderi olduğuna inanmaya başladık. Bir ekonomik kriz bizi sarsmaz çünkü bu bizim kaderimiz. Bir demokratik olmayan darbe bizi fazla etkilemez çünkü bu bizim kaderimiz diye düşünmeye başladık. Peki bunların yaşanmasında din önemli bir faktör müdür? Ya da bizlerin hayatlarını kötüleştiren unsur din midir?

Her kötülüğün anası dindir desem fazla aşırıya kaçmış olacağımı sanmıyorum. Okuyanlar arasında müslümanlar hiddetleneceklerdir. Ama gerçeklere karşı çıkmak mümkün değil. Gerçek olan birşey varsa toplum olarak daha fazla zenginleşmediğimiz, daha fazla demokratikleşmediğimiz ama daha fazla dindarlaştığımızdır.

Ekonomiden bahsetmek istiyorum. Türkiye, Dünya ülkeleri içinde en yüksek cari açığa sahip olan ülkedir. Yaklaşık dış ticaret açığımız 50 milyar dolardır ve bu giderek artmaktadır. Hükümet bağım bağım ihracatımızın, üretimimizin arttığını söylüyor. Ama işin aslı üretim artarken ihtiyaç duyduğumuz ana maddeleri daha çok ithal etmeye başladık. Şu an eğer Temsa bir otobüs üretiyorsa, dışarıdan ürettiği otobüslere motor almak zorunda. Üretmek için dışarıdan satın almamız gerekiyor ve bu da cari açığı daha çok besliyor.

Peki neden %100 bir üretim yapamıyoruz? Üretirken bile neden tüketiyoruz? Çünkü bizde malesef henüz özgür düşünebilme yetisi yok. Üretim için özgür ve radikal düşünmek gerekir. Bilimi bilmek gerekir ki bu da bizde yok. Sonuçta motoru Ford'tan, elektrik aksamını Çin'den, saçını Almanya'dan alıp burada montaj yaparak otobüs ya da araba vs. üretiyoruz. Bu aslında üretmek değildir.

Din ise burada ortaya çıkıyor. Özgür düşünmeyi en başta kısıtlayarak merak duymamızı, soru sormamızı engelliyor. Eğer bilmezsek üretemeyiz; özgür düşünemezsek tasarlayamayız. Din en başta bilmenin önünü tıkıyor sonra da düşünmenin, yaratmanın önünü.

İşte bundan dolayı İslam ülkeleri Dünya'nın en fakir ülkeleridir. Eğer Türkiye diğer İslam ülkelerinden daha fakirse bunun sebebi bizde petrol olmamasıdır. Daha kötü olduğumuz için değildir. Eğer diğerleri bir kısım zenginliklere sahipse onlarda petrol olduğu içindir. İran 'da Dünya için önemli petrol rezervleri vardır. Rusya ve Çin İran'ın rezervlerini kullanır. Suudi Arabistan'ınkileri de ABD ve İngiltere kullanır. Petrol olmasaydı onların durumları bizden çok çok daha kötü olurdu.

Türkiye'de fakirliğin bitmesi için dinin etkisinin kalkması lazım. 21 yy da başörtüleri değil; kadınların çalışma hayatında nasıl daha fazla yer sahibi olmaları gerektiğini konuşmamız lazım. Evrimin var olup olmadığını değil; doğal seleksiyon yöntemi ile nasıl daha verimli tarım yapabiliriz diye düşünmemiz lazım. Eski camilerimizi övmek değil; nasıl daha modern binalar yapabiliriz diye çalışmamız lazım.

Bunlar için dinden kurtulmamız lazım. Yoksa cari açık sonunda üstümüze çökecek ve 2001 krizinden daha kötü bir krizde kendimizi bulacağız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ortak aklını bilimden, teknolojiden almayan hiçbir ideoloji fazla uzun yaşamaz. Günün birinde ona sahip olanlar gelir bir güzel kıçını tekmeler.

O yüzden bunların ekonomisi de, ticareti de, dini de kokuşmuş kurumları da yolun sonuna gelmiştir. Şimdilik uzatmaları oynuyorlar, yakında tarım bittiğinde, çinliler kıçlarındaki son donları da yaptıklarında, haşemalarını de ithal eder hale gelecekler. O zaman ak g. kara g. daha net ortaya çıkacak.

Ne yazıktır ki, bu dinden nemalanmayan milyonları da peşlerinden sürükleyecekler.

O zaman da ne Allah'ları ne peygamberleri yardıma gelmeyecek...

Link to post
Sitelerde Paylaş

zaten okuyan ve gerçek anlamda eleştiren bir bireyin hayatında dinlerin hamallığını yapmak gibi bir şey yoktur.

bence bu konuda asıl giderilmesi gereken eksikliğimiz eğitimsizliktir. dünyaya bakıldığında da eğitim seviyesi düşük toplumların daha dindar olduğu görülür.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ateist olmak neden önemlidir? Özellikle Türkiye gibi bir ülkede bunun bir faydası var mıdır? Din ile ekonomi arasında - Türkiye ekonomisinin gidişatının inişli çıkışlı olduğunu düşünürsek - bir ilişki var mıdır? Demokrasi ile din arasında bir ilişki var mıdır? Kısacası bir refah ülkesi olabilmek için din bir kriter midir?

Ateist olmanın saydıkların anlamında bu ülkeye hiç bir faydası veya zararı yoktur.Gelişmenin düşünce yapısının teist veya ateist olmasıylede ilgisi yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateist olmak neden önemlidir? Özellikle Türkiye gibi bir ülkede bunun bir faydası var mıdır? Din ile ekonomi arasında - Türkiye ekonomisinin gidişatının inişli çıkışlı olduğunu düşünürsek - bir ilişki var mıdır? Demokrasi ile din arasında bir ilişki var mıdır? Kısacası bir refah ülkesi olabilmek için din bir kriter midir? din hem refah ülkesi olmak hemde özgürlük açısından en önemli bir konudur.

Her kötülüğün anası dindir desem fazla aşırıya kaçmış olacağımı sanmıyorum. o kadar aşırı oluyor ki farkında olamadığınız bir aşırılığa gidiyorsunuz.

Ekonomiden bahsetmek istiyorum. Türkiye, Dünya ülkeleri içinde en yüksek cari açığa sahip olan ülkedir. Yaklaşık dış ticaret açığımız 50 milyar dolardır ve bu giderek artmaktadır. Hükümet bağım bağım ihracatımızın, üretimimizin arttığını söylüyor. Ama işin aslı üretim artarken ihtiyaç duyduğumuz ana maddeleri daha çok ithal etmeye başladık. Şu an eğer Temsa bir otobüs üretiyorsa, dışarıdan ürettiği otobüslere motor almak zorunda. Üretmek için dışarıdan satın almamız gerekiyor ve bu da cari açığı daha çok besliyor. siz iktisatçı falan mısınız? gerçekten uzak bir çok değerlendirme yapmış fakat hiçbir taşı diğerinin üstüne oturtamamışsınız.

Peki neden %100 bir üretim yapamıyoruz? Üretirken bile neden tüketiyoruz? çünkü biz insanız ve en iyi durumda bile otonom harcamalarımız olur.Çünkü bizde malesef henüz özgür düşünebilme yetisi yok. Üretim için özgür ve radikal düşünmek gerekir. Bilimi bilmek gerekir ki bu da bizde yok. Sonuçta motoru Ford'tan, elektrik aksamını Çin'den, saçını Almanya'dan alıp burada montaj yaparak otobüs ya da araba vs. üretiyoruz. Bu aslında üretmek değildir.

yine güzel bir değerlendirme ama bunun dinle olan alakasını vakıf olamadım henüz.

Din ise burada ortaya çıkıyor. Özgür düşünmeyi en başta kısıtlayarak merak duymamızı, soru sormamızı engelliyor. ilmin nerede olrusa olsun araştırılıp öğrenilmesini büyük bir açıklıkla öneren islam iken böyel yazmanız yanlı düşünmenizin bir sonucudur. Eğer bilmezsek üretemeyiz; özgür düşünemezsek tasarlayamayız. Din en başta bilmenin önünü tıkıyor sonra da düşünmenin, yaratmanın önünü. peki "oku" cimlesiyle başlayan hangi kitap var?

İşte bundan dolayı İslam ülkeleri Dünya'nın en fakir ülkeleridir. Eğer Türkiye diğer İslam ülkelerinden daha fakirse bunun sebebi bizde petrol olmamasıdır. hani dindi?

Daha kötü olduğumuz için değildir. Eğer diğerleri bir kısım zenginliklere sahipse onlarda petrol olduğu içindir. İran 'da Dünya için önemli petrol rezervleri vardır. Rusya ve Çin İran'ın rezervlerini kullanır. Suudi Arabistan'ınkileri de ABD ve İngiltere kullanır. Petrol olmasaydı onların durumları bizden çok çok daha kötü olurdu. yapmayın ya burada kötü olan ne şimdi din mi yoksa petrol olmadığı mı? evet evet bence ekonomi hakkında artık birşey yazmayın.

Bunlar için dinden kurtulmamız lazım. Yoksa cari açık sonunda üstümüze çökecek ve 2001 krizinden daha kötü bir krizde kendimizi bulacağız. hadi ya bundan kurtulmak için petrol bulsanıza. güzel bir öneri.

tarihinde aylin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

din hem refah ülkesi olmak hemde özgürlük açısından en önemli bir konudur.

haklısınız aylin özellikle kadınlar yediden yetmişe istediği gibi baskı ve tehdit altında kalmadan yaşamayı dinle sağlıyorlar, yoksa halleri nice olurdu. peygamber onlara sınırsız haklar tanımış fakat nedense sadece cinsel pozisyonları ve performansları için.

Link to post
Sitelerde Paylaş
din hem refah ülkesi olmak hemde özgürlük açısından en önemli bir konudur.

haklısınız aylin özellikle kadınlar yediden yetmişe istediği gibi baskı ve tehdit altında kalmadan yaşamayı dinle sağlıyorlar, yoksa halleri nice olurdu. peygamber onlara sınırsız haklar tanımış fakat nedense sadece cinsel pozisyonları ve performansları için.

bakıyorum ki diğer hiçbir konuda yazmamışsınız.

sadece yaptığını düşünen kişilere özgü bir tavır sergileme konusunda yalnız değilsiniz tüm ateistler yanınızda.

bir konudur almış başını gidiyor. düşünebileceğiniz tek konu görülen o ki cinsellik.

sizler görmek istedikleriniz konusunda kendinizi o kadar yetiştirmişsiniz ki maşALLAH....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konuyu oraya çeken dininizin ta kendisi sn aylin kadının namusundan sorumlu olduğu savıyla ona hükmeden erkek güruhu hangi özgürlüğü veriyor kadına söylermisiniz? kıyafet konusunda mı? miras konusunda mı? eş sayısı konusundamı cenneteki 70 huriye karşılık sıfır nuri konusundamı yün örecekler büyük ihtimalle, verdiği tek eşitlik zinada her iki cinse 100 değnek. evet o kadar özgürki yalnız başına hacca gidemiyor standardınızı ve laik türkiyedeki haklarınızı çoğunluğun şartlarıyla kıyaslamayın yada islam feminizmine soyunmuş üç beş kadını bana örnek vermeyin reca ederim. din ve özgürlüğünden bahsediyorsunuz yukarda lütfen yazın neymiş bu özgürlüğün içeriği.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mükemmel bir yazı... Dinin kilitlediği kafadan bilim çıkmaz. Bilimin çıkmadığı ülkeden de hayır gelmez.

Bana bilim konusunda ufacık bir gelişme göstermiş bir tane müslüman ülke gösterin. Arapların parası var ama bilim üretemiyorlar.

Amerika'nın da sömürüden gelen parası var ama onun yerli halkı dine bağlı, o yüzden dünyanın heryerinden ithal ettikleri özgür beyinlerle bilimde lider olabildiler.

Türkiye'nin atılım yapabilmesi için her türlü dogmadan arınmış beyinlere ihtiyacımız var.

Müslüman, hristiyan, yahudi... hiç farketmez. Eğer gözünüzü dünyanın gerçeklerine kapatan bir inancınız varsa asla ama asla bilimi anlayamazsınız. Ancak ezberler, sınavlardan geçer diploma alırsınız ama bilim üretemezsiniz. Bir tane hakemli dergide makaleniz çıkmaz, en küçük bir buluşa imza atamazsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...