Jump to content

Ateistlerin Dini - Laik Hümanizm


Recommended Posts

hemen açıklayım da bu önyargılarınla anlayabilceğinden emin değilim.. ayrıca kapitalizm'in nasil sömürdüğü değil nasil sömürmediği savunma konusu olmalıdır.. bir sonraki mesajinda o konuya ait şeyler bekliyorum cidden merak ettim :) neyse başlayayım..

1- bol miktarda var. Coca Cola'nin yüzde kaç bin karla satış yaptığını inceleyerek başlayabilirsin. sömürü olması her üretim aracı sahibi gibi işçilerinin emeklerinin üstünden kazanması yeterlidir. para stoklayip daha çok üretim aracı sahibi olup daha çok kişinin emeğini sömürüp daha çok para stoklayarak bir döngü içinde insanları köle düzenine sokmaktır..

2- Haksız kazanca,yatırıma girmeyen sermaye üstünden kazanca karşıyım. Üretim araçları sahipleri ne kadar milleti sömürselerde gene reel yatırım olarak birşeyler yapıyorlar bu şekilde ise hiçbir türlü ne emek söz konusu,ne başka birşey parayi gönder oturduğun yerden kazan.. hiçbişey yapma sen hayatini yaşa millet sana çalışsın aynı şey diğer kiralama mevzulari için de dahil bunlarin bir düzene sokulup sistematik şekilde tüm insanlığa hizmet edecek biçimde uygulanmasından yanayım.. müslümanlık konusuna gelince ? konuyu başka yerlere çekip ortamdan destek alma çabaları acınası bir davraniştan başka birşey demiyorum..

3- bu konu biraz daha fazla kapasite ihtiyaç istiyor(hakaret amaçlı demiyorum ekonomi bilgisi lazim) : ama en basitinden şöyle açıklayayım ; sıcak para dediğimiz şey üretime katılmayip faizden yararlanmak amaçlı profesyonel yatırımcı(ki bunlara ne denli yatırımcı demek dogru olur bilmiyorum) tarafından ülkelere sokuluyor. Buna iktisatta orbitraj yani mekan faydası denir , diğer türü için spekülasyonu (zaman faydası) inceleyebilirsin. aşığılık kapitalizmin gene para stokcularina verdiği nimetlerden biridir. Bu şekilde bir ülkede haksız yere havadan para kazancağin kur oranlari vs. varsa parani - ki bu para çok yüksek meblalardadır - oraya yönlendirirsin.. Faize yatırdığın para ülkede para haddi artması , dönen para artması sebebiyle bir varlık artışı gibi durur ve bankalardan çıkan krediler artar - 5dk da kredi imkanları - bu şekilde parayi koyanlar yüksek meblalar kazanırken şişme balon da patlamaya hazirlanır. halk ise borçlanmıştır. çıkan kredilerden biraz yatırım olsa bile genel anlamda büyük bir fakirleşme olmaya başlar. kurlar düşmeye başlayip da paralar çekilme zamanına gelince bir anda çok yüksek mebladaki para ülkeden cikar. enflasyon yükseler, ülkenin para değeri düşer, halk borç batağındadır yüksek faizden borç ödemeye devam eder. milletin yaşam kalitesi düşer, reel alim güçleri azalır.. bu sırada parayi getiren göbekli amcalarda başka kazandığı milyon,milyar dolarları sayarken kar edeceği ülkeler aramaktadır.

açıklayıcı olmuştur umarım..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 47
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Birincisi hala sömürünün nasıl olduğunu açıklamıyorsun. Bir işveren kar ediyor diyorsun, işçi de ücret alıyor diyorsun. Anladık da sömürü tam olarak nerde onu açıklayamıyorsun.

Milletin oturduğu yerden para kazanması sana niye batıyor o da ayrı bir konu. Adam parasını faize veriyorsa demek ki karşı tarafta da bu alışverişe razı bir diğer kişi var ki bu ticaret gerçekleşiyor. Burda alan memnun satan memnun. Sen kim oluyorsun ki "bunları toplum faydasına düzenlemek lazım" diyebiliyorsun? Sen kimsin ki milletin parasını nasıl kullanacağına karar verebiliyorsun?

Üçüncü olarak da milletin banka faizi alıp borçlanmasını da kapitalizmin kötülüklerinden biri olarak saymışsın. Meğerse ülkeye yabancı yatırımcılar gelince faizler düşüyormuş herkes kredi alıyormuş, sonra yabancı yatırımcı parasını alıp çıkınca faizler artıyormuş. Napalım? Millet de borç alırken dikkat etsin. Hesabını kitabını yapıp öyle alsın. Hem sana ne bundan? Elalemin bütçesini ayarlamak sana mı düştü?

Milletin zengin olması sana batıyor. Senin derdin bu. "Niye başkasında var bende yok" senin bütün derdin. O yüzden milletin "para stoklaması" yahut "poposunun üzerinde para kazanması" seni rahatsız ediyor. Sen de git yatırım yap sen de kazan kardeşim. Seni tutan mı var?

Link to post
Sitelerde Paylaş

anlayabileceğinden emin değilim demiştim şimdi emin oldum. Sen hala niçe konusunda olduğun gibi, bilgi sahibi olmadan ordan burdan duyduklarından gördüklerinden düz mantık yaklaşarak birşeyler çıkarmaya çalışıyorsunda ilerde biraz okumaya,araştırmaya başlarsan artık yazdıklarından utanırsın ileride..

tekrar konularına gelirsek..

sömürünün nasıl olduğunu anlatmıyorum ? ben anlatıyorum da sen anlamıyorsun emeksiz kazanç sömürüdür, para biryerlerden gelir.. gelen yeri sömürüyorsun demektir. ister üretim aracı sahibi ol işçileri sömür,ister bankalardan yararlan halkı sömür..

milletin oturduğu yerden kazanması bana batıyor .... çünkü ortada sömürü var. banka dediğin şey TERÖRİSTtir.. ve bankacılık vasıflarını kaybetmiştir. alan satan mennun değil.. çünkü bankalar fakirden alıp zengine verir. Bir arkadaşım tersine robin hoodcu diyerekten özetlemişti bankaların durumunu :) doğruluğu su götürmez. Biz fakirden alip zengine veren, fakiri kat be kat fakirleştiren zengini kat be kat zenginleştiren sisteme karşıyız. faizler paraya para veren ve borça borç koyan olarak ayrılabilir...

millet borç alırken dikkat etsin ? insanlar 3kuruş maaşlarıyla geçinemiyorlar malesef.. çünkü ülke kaynakları,ülke insanları sömürülüyor.. sosyal denge yok ! kimse deli gibi zenginken borç almaz. borç verir.. kimse fakirken de borç vermez.. sonuç olarak bi kısım diğer kısma haraç öder gibi para ödeyip duruyor..

milletin zenginliği bana batmıyor.. zengin olma biçimleri batiyor bana.. Niye başkasında var bende yok mantığı da değil benimki.. Niye 1000de 1lik kesimde varda 1000de 9999 kesimde yok mantığı benimki.. milletin poposunun üstünden para kazanması da bana koyuyor çünkü başkalarının parasini kazaniyorlar.. başkalarının parasini harciyorlar..

sanırım tek tek her cümlene cvp verdim.. haa ben kimim de milletin bütçesini ayarlamak , nasil para harcayacağını nasıl sistem kurulacağını söyleyebilmek bana düşüyor.

Öncelikle ben bir dünya vatandaşıyım.. dünyanın bu bataktan kurtulmasını kıtlıkların açlıkların bitmesini,insanların kardeş kardeş kaliteli sosyal adaletli bir yaşam sürmesini isteyen birisiyim..

sonra ben bir ekonomist , iktisatçıyım ! savunduğun yada karşı olduğun düzenleri kuran kişilerle aynı meslekten bir insanım..

yani senin gibi kulaktan dolma,saçma sapan laflarla bilmediğim konularda yorum yapmıyorum. sana da tavsiyem fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi ol. kendini komik duruma düşürme. yazdiklarina cvp verme sebebim milleti bilgilendirmek yoksa senin bu saçma sapan mesajlarini muhattap alip da dogru dürüst cevap verecek başka bir insanevladı daha bulamazsın. umarım bişeyler cikarip da bu biraz da olsa doğruya doğru ilerlersin.. benimle aynı görüşte olman hiç önemli değil hiç değilse böyle komik düşüncelre sahip olmazsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen iktisatçı felan değilsin. Belki 4 sene iktisat yahut maliye yahut işletme okumuş olabilirsin. Ama "iktisatçıyım" demek için doktoran olması lazım. Ayrıca dersleri de pek dinlememişsin. Çünkü direk olarak Marxist olmuşsun.

Bak şimdi. Eğer ki bir insanın parası varsa, ve bir fabrika kurup makineler alırsa, ve işçi ilanı verip gelen insanlarla kontrat yaparsa, ve onlar da çalışmaya başlarlarsa burda ahlaki olmayan hiçbir şey yoktur. Bir işyeri kar edecek diye bir kaide de yoktur. Senin hesabına göre bir fabrikanın tüm kazancı işçilerin hakkı olmalı, çünkü patron birşey eklemedi. O zaman patron bir para kazanıyorsa işçilerin hakkından kazanıyor diyorsun. Peki ya işyeri zarar ederse o zaman da arada patronun kaybettiği para işçilerin cebine mi gitmiş oluyor? Çünkü bir işçi kar da olsa zarar da olsa ücretini alır. Senin hesabına göre zarar eden bir işletme de işçilerin patronu sömürmüş olması gerekiyor. Öyle mi dersin?

Bankalara niye karşı olduğunu da anlatıver. Vakit nakittir. Nakitle yatırım yapıp para kazanabilirsin. Eğer ki birisine borç veriyorsan, para sana geri gelene kadar diğer kişi bunu yatırım yapıp bu paradan para kazanmış olabilir. Ve sen de bu parayı vermeseydin yatırım yapıp para kazanabilirdin. O halde niçin parayı beleş borç veresin? Para borç veren bir servis sunuyor. Nakit ihtiyacı olan birisinin ihtiyacını karşılıyor. Niçin bu servisi beleşe yapsın? Senin zihniyetine göre taksiciler de mileti babalarının hayrına taşısınlar. De mi, adamı beleşe taşısa birşey mi kaybeder? O da senin zihniyetine göre haybeden para kazanmıyor mu? Yahut bir lokanta millete sattığı yemeğin sadece malzemesini ve dükkanın kira elektrik gibi giderlerinden düşen payı istesin. Kendisine kar ayırmasın. Beleşe bu hizmeti versin. Niye milleti sömürüyor de mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

artık malesef ki üslubumu bozmak zorundayım. özellike iktisat tanımın pek komik,derslerini dinlemeyen marksist olur daha da komik. bi kapital okumaya kalk istersen kaç satır anlayabileceksin :) neyse konuya gelirsek arkadaşım seni adam yerine koyup o kadar cvp yazdım dirhem bişey anlamamışsın yada zekan çok geri anlayamıyorsun. marksist'in ne olduğunu bilmeden konuşuyorsun marksist de değilim ayrıca :) zerre ekonomiden anlamadan kendi cahil cüheylan kafanla 3kuruşluk savunma yapmaya kalkıyorsun dediklerinin saçmalığını anlayabilmek için ekonomi felan da bilmeye gerek yok.. ortaokul kafa yapısı zekasıyla savunma yapma artık. birşey bilmiyorsan yahut anlayabilecek kapasiten yoksa ya bilmiyorum yorum yapamam de. anlatıyoruz anlatıyoruz hala salak salak sorular insanı geriyor. ilkokul öğrencisine ekonomik,sosyal düzen dersi verilmez.. 2gr bişey öğren diye o kadar yazı yazdık hala tutup da verdiğin örneklere bak. kapat sen tarayıcını git ilk öğretim kitaplarındaki "okuduğumuzu anladık mı" bölümlerini okuyup çözmeye çalış..bidaha kimseye de bilmediğin konularda yorumlar yapmazsın umarım. gerçi ben yazdıklarından utanırsın özür dilersin demiştim ama o erdem sende yokki ucuz savunma taktikleri yapiyorsun hala..muhattap almak hataydı ama hiç değilse okuyanlar bilgilenmiş oldu.. iyi geceler

tarihinde tesnago tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
artık malesef ki üslubumu bozmak zorundayım. özellike iktisat tanımın pek komik,derslerini dinlemeyen marksist olur daha da komik. bi kapital okumaya kalk istersen kaç satır anlayabileceksin :) neyse konuya gelirsek arkadaşım seni adam yerine koyup o kadar cvp yazdım dirhem bişey anlamamışsın yada zekan çok geri anlayamıyorsun. marksist'in ne olduğunu bilmeden konuşuyorsun marksist de değilim ayrıca :) zerre ekonomiden anlamadan kendi cahil cüheylan kafanla 3kuruşluk savunma yapmaya kalkıyorsun dediklerinin saçmalığını anlayabilmek için ekonomi felan da bilmeye gerek yok.. ortaokul kafa yapısı zekasıyla savunma yapma artık. birşey bilmiyorsan yahut anlayabilecek kapasiten yoksa ya bilmiyorum yorum yapamam de. anlatıyoruz anlatıyoruz hala salak salak sorular insanı geriyor. ilkokul öğrencisine ekonomik,sosyal düzen dersi verilmez.. 2gr bişey öğren diye o kadar yazı yazdık hala tutup da verdiğin örneklere bak. kapat sen tarayıcını git ilk öğretim kitaplarındaki "okuduğumuzu anladık mı" bölümlerini okuyup çözmeye çalış..bidaha kimseye de bilmediğin konularda yorumlar yapmazsın umarım. gerçi ben yazdıklarından utanırsın özür dilersin demiştim ama o erdem sende yokki ucuz savunma taktikleri yapiyorsun hala..muhattap almak hataydı ama hiç değilse okuyanlar bilgilenmiş oldu.. iyi geceler

Sevgili tesnago örnekteki tipleri burda çok göreceksin,önerim,bir iki iletilerine baktıktan sonra yanıt haketmeyenleri(şekilde

görüldüğü gibi)dikkate almaman.Bilgilendirme amacındasın farkındayım ama bu tipleri muhatap almadanda mümkün bu.

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş

gerçekten seviyesiz ve tartışma üslubunu bilmiyen karun ,ağır abi rolunü öyle benimsemiş ki karşısındakini 5 yaşında zanediyor

bir kere akıl yaşla ölcülmez.(yeniyetme dediğin için)

tartışmanın amacı karşındakine saygı göstererek ,bilgin ile onun bilgisini çürütmek ve onu buna ikna ettirmektir ama gördüğüm kadarıyla sen hep kısa yazılarla

çok bilmişlik taslıyarak bundan kaçıyorsun, eğer çok biliyorsan konuş ki bazıları seni haklı bulabilsin aksi taktirde konuştuklarının değeri senin verdiğin

değerden fazlası olamaz.

bende bu tartışmada rh-negatif gibi ludwig'i başarılı buldum

ayrıca senin tabirinle yazın msn veletleri yazısına benziyor :D

saygılarla...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...