Jump to content

Muhammed Kuran'ı uyduruyor muydu?


Recommended Posts

hayır..

tam tersine Resullullah ı kıskanıyor.böyle mükemmel ayetler banada vahyedilebilir yada Allah ın gönderdiği gibi bende yazabilirim diyor..

tamamen bir kıskançlık meselesi bu...böyle olduğunu 5 yaşındaki çocuk bile anlar ama sen anlamıyorsun huri..

not:forum iyice yavaşladı..

Bak bakalim kiskanclik meselesi mi, yoksa Muhammed'in uydurdugunu mu dusunuyor..

En'am Tefsir

Bu âyet-i kerimenin "Ben de Allah'ın vahiy indirdiği gibi vahiy indiririm diyen..." kısmının ise Abdullah ibn Ebî Şerh hakkında nazil olduğu söylenir. Bu­gün Allah'ın Rasûlü (sa), vahy kâtiblerinden olan Abdullah ibn Ebî Şerh'i çağı­rıp o gün kendisine inmiş olan Mü'minûn Süresindeki "Hiç kuşkusuz Biz Azîmüşşan insanı bir sülâle'den (süzülmüş çamurdan) yaratmışızdır..." âyet-i kerimesini yazdırmak üzere çağırmıştı. Bu âyeti ona yazdırırken "Sonra onu başka bir yaratılışla inşa etmişizdir." Kısmına gelince Abdullah, âyet-i kerimede insanın yaratılışı ile ilgili bu tafsilât karşısında hayrete düşerek: "Yaratanların en güzeli Allah'ın sânı ne yücedir." dedi. Hz. Peygamber (sa) de: "Bana da öy­lece nazil oldu." buyurdu. Söylediği ile vahy arasındaki mutabakata şaşıran Abdullah: "Eğer Muhammed doğru söylüyorsa ona vahy geldiği gibi bana da vahy gelmitir. Şayet yalancı ise işte ben de onun söylediği gibisini söyledim." deyip İslam'dan döndü, irtidad etti. İşte Allah Tealâ'nın "Ben de Allah'ın vahiy indirdiği gibi vahiy indiririm diyen..." kavli budur. Kelbî rivayetiyle İbn Abbâs'ın kavli budur ve bunda nüzul kaydı yoktur. Şurahbîl ibn Sa'd'den gelen rivayet ise nüzul kaydını da ihtiva etmektedir. Şöyle ki: Abdurrahman ibn Ab­dan kanalıyla Şurahbil ibn Sa'd'den rivayette o öyle diyor: Bu âyet-i kerime Abdullah ibn Ebî Şerh hakkında nazil oldu. "Ben de Allah'ın vahy indirdiği gibi indireceğim." deyip İslâm'dan irtidad etti. Daha sonra Mekke'nin fethinde Al­lah'ın Rasûlü (sa) Mekke'ye girdiğinde Hz. Osman onu Rasûl-i Ekrem'e getirip onun için eman istedi.

Taberî'nin Suddî'den rivayetle tefsirinde zikrettiği bir haberde ise Abdul­lah ibn Sa'd ibn Ebî Şerh'i şüpheye düşüren hadise biraz daha farklı olmakla birlikte özde farklı değildir. Bu rivayette onun, "Allah Azîz'dir, Hakîm'dir." şeklinde gelen bir vahyi "Allah Ğafûr'dur, Rahîm'dir." şeklinde veya "Allah Semî'dir, Alîm'dir." şeklinde gelen bir vahyi değiştirerek "Allah Alîm'dir, Ha­kîm'dir." şeklinde yazdığı ve Hz. Peygamber (sa)'e sorduğunda da "Evet ikisi eşittir, aralarında fark yoktur." cevabını aldığı; bunun üzerine kuşkuya kapıla­rak: "Eğer Muhammed'e vahyolunuyorsa bana da vahyolundu; eğer ona bunları Allah indirmişse ben de Allah'ın indirdiği gibi indirdim." deyip irtidad ettiği ve müşriklere iltihak ettiği; orada İbnu'l-Hadramî'ye veya Abdüddâr oğullarına Ammâr ve Cubeyri jurnalleyerek müşrikler tarafından işkence edilmelerine sebep olduğu; "Kalbi iman üzere mutmain olduğu halde küfre zorlananlar müs­tesna olmak üzere her kim de imanından sonra Allah'ı tanımaz, küfre sinesini açarsa Allah'ın gazabı onların başındadır. Onlar için en büyük azâb vardır." (Nahl, 16/106) âyetinin de işte bu İbn Ebî Şerh ile onun tarafından jurnallenen Ammâr ve Cubeyr hakkında nazil olduğu anlatılmaktadır[85] ki aslında daha önce anlatılan olayda belli bir âyet zikredilirken bunda daha genel ifadelere yer verilmekle sanki bu gibi hadiselerin birikimi üzerine İbn Ebî Şerh irtidad etmiş ve onun bu irtidadı üzerine de bu âyet-i kerime indirilmiş gibidir.

Ebi sarh, Muhammed'in ayetleri uydurdugunu sezmistir.

Dahada fazla konusup kendini komik duruma dusurme arkadasim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 98
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

bu rivayet uydurma arkadaşım..<bu tür bi olay geçmiş fakat değiştirilmiş>

buna kim inanır. kadir inanır :lol:

bu katip zibidisi eğer çok şey biliyordu ise yazsaydı kuran gibi bir kitap..

tarihinde Kaybolan Yıllar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Kivir Muslo kivir!! :D

huri benim kıvırmaya ihityacım yok..

sonuçta o yazdığın rivayet değiştirilmişte olabilir..ne diye inanıcaz..işin garip tarafı kuran a inanmıyorsun bunlara inanıyorsun..aferin sana..

tam bi çelişki yığınısın..

Link to post
Sitelerde Paylaş
huri benim kıvırmaya ihityacım yok..

sonuçta o yazdığın rivayet değiştirilmişte olabilir..ne diye inanıcaz..işin garip tarafı kuran a inanmıyorsun bunlara inanıyorsun..aferin sana..

tam bi çelişki yığınısın..

Kuran'a inanmamamin nedeni zaten bunlar ..komik adam :)

Sen en iyisi aklinin ermedigi konulara hic cevap yazma..

Seni biz boylede seviyoruz..

Link to post
Sitelerde Paylaş

dogan sizi degil

siz doganı anlamadınız galiba

diyorum ki

elçiler ne olursa olsun

isterseniz vahşi maymun olsun

rastgele bu kitabı yumurtlasın

bu kitap diyorki diyorum

bana inanın

elçide kim..?

gel istersen sen ol Sexi Huri

ki

sana da diyeyim

ki

sane ne lan

ne yazacağımı sanamı sordum

elçiysen elçiliğini bil

allahmısın sen..?

:)

şimdi

konu ne..?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Muhammed Medine'de kendi guvenirliligini sarsan ya da kendisini en ufak bir sekilde bile elestiren insanlari oldurtmustur.

Medine'de Muhammed'i elestiren ve bu elestirilerin bedelini hayatlari ile odeyen insanlar hakkinda genis bilgi icin lutfen bu konuyu okuyunuz.. (Muhammed'in suikast emirleri..tikla)

Muhammed'in zamaninda eger bir kisi musluman olmussa, o kisinin sonra Islam'i terketmesi neredeyse imkansizdi. Buna ragmen Islam'i terkeden bazi kisiler olmustu. Bunlardan birisi ise Ebi Sarh'tir.

Kimdir Ebi Sarh?

Ebi Sarh, Muhammed'in vahiylerini kaleme almis, Ku'ran katipligi yapmis ve daha sonrasinda (esrarengiz bir sekilde) Islam'i terketmistir. Ebi Sarh ayrica Hz. Osman'in sut kardesi ve halasinin ogludur.

Ebi Sarh Islam'i terkettikten sonra tipki digerleri gibi oldurulmemek icin Mekke'ye kacar ve halasinin oglu, sut kardesi Hz. Osman'a siginir.

Peki Ebi Sarh'in bir anda medine'den kacmasina neden olan olay neydi?

Koskoca Allah'in sozlerini kaleme alma mevkisine sahip bir adam, peygamberin sozlerini Kuran'a aktarma serefine ermis bir insan deli mi bir anda tum bunlari reddedip Mekke'ye kacsin?

Nedeni ise sudur;

Ebi Sarh Kuran katipligi yaptigi icin muhtemelen zamanin egitimli kisilerinden biri idi. Ebi Sarh, Muhammed'in en uzun sureli ve en tecrubeli katiplerinden biri oldugu icin vahiy anlarinda Muhammed'e indirilen ayetlerin yazilis sekli hakkinda Muhammed'e tavsiyelerde bulunuyordu. Muhammed'de cogu zaman Evi sarh'in tavsiyelerini onayliyor ve akabinde Kuran Muhammed'in degil, Ebi sarh'in dile getirdigi sekilde yaziliyordu..

Iste kanit;

Ebi Sarh, iste bu yuzden Muhammed'in uydurukcu oldugunu anlamis ve derhal Medine'yi terkederek Mekke'de Osman'in yanina siginmistir.

Olayi duyan Muhammed ates puskuruyordu..Ardindan hemen bu olay hakkinda ayetler inmeye baslamisti;

Muhammed bu olaydan sonra yine her zaman oldugu gibi insanlari cehennem azabi ile korkutmaya calismistir.

Yani ustte ki ayette Muhammed'in anlatmaya calistigi sudur;

Sakin ola ki Ebi sarh hakkinda cikan dedikodulara inanmayin. Inananlar icin "Allah katindan bir gazap vardir, buyuk azab da onlar icindir".

Medine'de bu olay hakkinda dedikodular hizla yayiliyor ve Muhammed'in guvenirliligini sarsiliyordu. Muhammed olayi ortbas edebilmek ve kendisi hakkinda cikan dedikodulara ve kisilerin kafalarindaki soru isaretlerine son verebilmek icin su ayeti indirmistir;

Muhammed boylelikle peygamberligi hakkinda supheye dusen Medine muslumanlarinin gonullerine su serpiyordu.

Tabi "seytan ayetleri" olayinda da oldugu gibi Muhammed'in her zaman imdadina yetisen seytan, sucu ustleniyor ve Ebi Sarh'i yoldan cikarttigini itiraf ediyordu;

Ebi Sarh Mekke'de Muhammed hakkinda beyanatlarda bulunuyor kisilere Kuran ayetlerinin Allah tarafindan degil, Muhammed tarafindan uyduruldugunu soyluyordu. Artik Ebi Sarh olmeden Muhammed'e rahat uyku yoktu.

Daha sonra Mekke'nin fethi gerceklesmis ve Ebi Sarh, Muhammed'in eline dusmustur. Muhammed Mekkelilere teslim olduklari halde kimseyi oldurmeyecegine dair soz vermisti. Buna ragmen Ebi Sarh'in kellesi icin buyrukta bulunmustur.

Bunu duyan Ebi Sarh'in sut kardesi Hz. Osman;

Muhammed yukaridaki hadiste “Bir Peygamber ima ile adam öldürtmez, açık konuşur.” diyerek kendisinin ne derece tehlikeli narsisist bir mafya babasi oldugunu gozler onune sermektedir. Muhammed madem acik konusmayi sever, o halde neden Osman'in onunde Ebi sarh'in oldurulmesini emretmedi? Neden osman'in yanindan cikip gittikten sonra sadece capulcularina konustu?

Osman, sut kardesi Sarh'in affedilmesi icin Muhammed'e yalvarmistir. Muhammed iki arada bir derede kalmistir. Istemeyerekte olsa Osman'in sefaatini kabul etmek zorunda kalmistir. Fakat her ne kadarda zoraki kabul etse de, yuzundeki rahatsizligini tetikcilerine fark ettirmeye calismis ve yaninda bulunan muslumanlarin Ebi sarh'i oracikta katletmelerini istemistir. Bunuda basaramayan Muhammed daha sonra muridlerine su sekilde sert cikismistir;

Ayni olay, biraz farkli bir sekilde su kaynakta da mevcut;

Iste sizin peygamberiniz...

çok güzel bir çalışma olmuş ben kendi adıma Sexy Huri'ye teşekkür ediyorum kaynakları belirtilen alıntılar,

her'zaman güvenilir olmuştur, ayrıca bunlara yorum'da kattığı için kişilerin anlamasına daha'da yardımcı olacak'tır....

Link to post
Sitelerde Paylaş
bu uyduruk kuran da

elimiz de

ve

içinde allah diye biri var bana inanin diyor

okuyan da

isterse inanir

isterse inanmaz

şimdi

konu ne..?

dogan sizi degil

siz doganı anlamadınız galiba

diyorum ki

elçiler ne olursa olsun

isterseniz vahşi maymun olsun

rastgele bu kitabı yumurtlasın

bu kitap diyorki diyorum

bana inanın

elçide kim..?

gel istersen sen ol Sexi Huri

ki

sana da diyeyim

ki

sane ne lan

ne yazacağımı sanamı sordum

elçiysen elçiliğini bil

allahmısın sen..?

:)

şimdi

konu ne..?

Konu belli de, sana ne :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Konu belli de, sana ne :)

ateistin akıllısı allahla uğraşır

elçi ahmet olsa ne farkeder

mehmet olsa ne farkeder

adı üstünde elçi

elçiye zeval olur mu

elçilik ettiğine girsenize

bana ne elçiden

bana ne dedi kodudan

şimdi

hala konu ne....?

dedikodu ise

siz sabaha kadar deyip deyip koyun

dogan az uyusun kalkınca bakar

burda saat 05:45 oldu az sonra güneş dogacak dogudan

yada

engel olsanana ordan

durdur zamanı da konuşak az

ondan bundan

:)

iyi günler/geceler sizlere

Link to post
Sitelerde Paylaş
Evet kendisi yazıyordu...Tevrat ve İncil'i de okumuş ayrıca..

Yaziyordu degilde uyduruyordu desek?

Okuma yazmasi olabilir, ona birsey dedigim yok. muhtemelende vardir.. fakat kendi elleriyle yazacak kadar enayi oldugunu sanmiyorum.. Yoksa kuranin mucizevi(!) bir yonu kalmiyor baska..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Adam alfabeyi saymış Elif Lam Mim Ta ha Ya Sin Kem küm:)

Hala bilmiyordu demek angutluk olur..

Kuran'ın mucizevi yönü mucizevi olduğuna inandırması :D

Okuma yazma bilmesi, katip kullanmayacağı anlamına gelmez.

Üstelik bu konuda yüzlerce hadis var.

Ama kendisinin yazdığına dair tek bir bilgi yok.

Koca peygamberin, İslam liderinin katibi olması tuhaf olmamalı.

Hele işin içinde ümmilik kamuflajı varsa..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Okuma yazma bilmesi, katip kullanmayacağı anlamına gelmez.

Üstelik bu konuda yüzlerce hadis var.

Ama kendisinin yazdığına dair tek bir bilgi yok.

Koca peygamberin, İslam liderinin katibi olması tuhaf olmamalı.

Hele işin içinde ümmilik kamuflajı varsa..

Ben ilk yazanın kendisi olduğunu düşünüyorum..Çünkü şifreleme kodlama ve tekrarlar yapıyor..

Elbette yayıldıkça diğer kabilelere ve kentlere çoğaltmak için hafızlar katipler tutuldu ve gönderildi.

Hadislerde birşeyin yazıyor olması beni o şeyin doğru olduğuna inandırtmıyor pek..Birçok mucizesi de yazıyor hadislerde..

50 yılda hele öyle bir çağda(arşivlemenin sağlıklı ve tam olmadığı 600 yılında Arabistan çölleri) tüm tarihi bile değiştirebilirsin..1400 yıl geçmiş..Neler uydurulmuştur neler..

Link to post
Sitelerde Paylaş

o senin yazdığın rivayetin doğru ollduğunu kabül edelim..

muminun suresi vahiy oluyomuş dimi..

şimdi ayeti ele alalım..

13.Sonra onu bir su damlası olarak, savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik.

14.Sonra o su damlasını bir alak (yapışkan bir hücre) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne Yücedir.

kırmızıyla yazdığım cümleyi o katipte söylemiş diyorsun..

peki hadi söylediğini kabül edelim..

neden söylemiş..yaratıcı Allah ın sonsuz kudretine hayran kalmışta böyle bi cümle çıkmış ağzından..e peki o cümleden önceki sözleride bilseymiş..neden bilememiş.su damlasını alak ı çiğnem et parçasını kısacası bu bölümü neden bilmemiş?

neden uyduramamış bu zibidi.hadi cevap ver..

uydurma kabiliyeti çok üstün ise imiş yazsaymış kuran gibi bir kitap..

tarihinde Kaybolan Yıllar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...