kalamarca 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi (düzenlendi) Abes ve boş sorular sormuşsun. Aslan "öldürmek" için öldürmez. Aslan'ın derdi, karnını doyurmaktır. Doyacağı kadar hayvanı yakalayınca, gidip öbürünü öldürmez. Hayvanlar ki buna insan da dahildir, 3 farklı sebepten diğerlerini öldürür: 1. Besin sağlamak. 2. Üreme hakkını elde etmek. 3. Kendini korumak. benim sebebim farklı olabilir? )))zengin olmak...ne oldu?çok mu gereksiz... Bir aslan, bölgesindeki sırtlanları öldürür. Garip gelebilir, aslanlar aç kalınca diğer aslanları, bilhassa bir sebeple ölmüş aslanları yerler. Ama aslanlar, bilhassa erkek aslanlar, bölgelerine giren sırtlanlara karşı tavizsizdir, yakalar ve öldürürler. Ama sırtlanları yemezler. Peki bu ne iştir? Gene besin kavgası. Sırtlanın bölgede olması demek, aslanın besinine ortak olarak, onun kısıtlı olan besinlerini eksiltmesi demek. Aslan, besinlerin kendine kalması için sırtlanı öldürür, ama yemez. Kaplanlar ise, aslan gibi değildir. Bulduklarını, fırsat ele geçince önlerine geleni öldürürler. Çünkü yaşadıkları bölgede başka yırtıcı (başka kaplanlarda dahil) yoktur, av ise azdır. Sonuçta, öldürüp bıraktıkları yiyeceği, bir müddet sonra gelir ve yerler. Ama aslanlar bunu yapamaz, zira öldürüp bırakırlarsa, leşi onlardan evvel yiyecek bir şeyler (en başta diğer aslanlar) olacaktır. Aslanlar, erkek aslanlar ise, dişilerden oluşan bir sürünün başında olurlar. Erkek aslan zayıf düşerse, sürüyü koruyamaz. Üstelik, daha güçlü bir erkek aslan gelir, sürünün başındaki aslanı öldüresiye hırpalar. Bu kavganın sonunda sürü erkeğinin öldüğü sık sık görülür. Ama her durumda, dışarıdan gelen erkek kavgayı kazanırsa, ilk yapacağı şey, eski aslandan olan yavruları öldürmektir. hayvanlar hakkında belgesellerde sık sık izlediğimiz gibi bilgiler vermişsin. hepsi doğrudur.bravo da? konumuzla ilgisi ne?şimdi ben burada kertenkelelerin besin zinciri içindeki yerinden bahsetsem mi?çok yazınca haklı mı olumuyor? Sen cahilin tekisin kalamarca.. O nedenle boş konuşman normal. Aslanlar ceylan öldürmez. Bir aslan ceylan yiyorsa, bilki onu bir leopar, çita veya sırtlanın elinden almıştır. Aslanlar, öldürmek için daha büyük avlar peşinde koşar. Güçlü bir sürü mesela, filleri öldürür, manda ve gnu'ları öldürür. Ama zayıf bile olsa sürü, ceylanlarla uğraşmaz. Demekki, şu "aslan ceyalnı öldürüyor" lafın, alsan ve afrika yaban hayatından bihaber insanların boş lafından ibarettir. Bu lafı eden insanın doğa hakkında zırcahil olduğundan başka bir şey söylenemez. hahahahahhahahahahahhahahahahhahahah.yaw sen ne komiksin yaw.ben burada aslanı sembol bir etçil yırtıcı.ceylanı da sembol bir av olarak verdim .ama bu laflar köşeye sıkıştığını iyi açıklıyor.:)hahahhaha hiç güleceğim yoktu.yaw dingil ben ceylan yerine zebra deseydim tartışmanın tüm seyri ,anlamı, gideceği yer,değişecekmiydi sen imzamdaki lafı etmeyecemiydin ne değişecekti.hahahahhah.adam gitmiş ortada koskoca bir konu var neden bahsediyor yaw.hahahhahah kadar hiç kimse çıkıp, "amanda insan öldürmekle sinek öldürmek arasında fark yok, hadi insan öldürelim" demiş değil.. sen dedin ya?insan öldürelim demedin tabiii.ama fark yok dedin .nitelik olarak fark yok dedin. bir sinek öldürmek, bir insan öldürmek kadar gereksiz, yanlış ve kötüdür. İşte ayrıldığımız yer burası kalamarca. Sizin için, sinek veya kutup ayısı öldürmek, eğer bir eğlence aracıysa, ben eminim ki, siz ilk fırsatta aynı zevkle insanı da öldürürsünüz. )))hahahahha.diyelimki öldürdüm .sen ve düşüncelerin beni yargılama hakkına sahip değilsiniz.çünkü bunu sen söylüyorsun.sinekleri öldürsen de bir diyorsun insan öldürsende bir diyorsun çünkü mecbursun bunu demeye.yoksa özde bir maneviyat yaratmış olursunuz.bir kutsallık tan bahsediyor hale gelirsiniz Allah göstermesin bunu dedikten sonra da vay sen şöylesin vay sen böylesin .sakin ol anibal.sakin ol.konu kapandı.konu ile ilgili aktaramadığın bilgiler var ise yaz.yoksa uzun açıklamalrından anladığım şey nitelik olarak fark olmadığı.ki anlamamdan öte zaten sen söyledin.eee zaten evrimde bunu demeli.tamam sen de dedin zaten .bunu dedikten sonra neden aslanların sırtlanlarla ilişkilerini anlatıyorsun?konu değişsin diye mi? Sizin için, sinekler ve insanlar, sıradan, öldürmekte sorun olmayan, hatta farz olan mahluklardır. Bizim içinse, sinek veya insan, zaruri bir durum olmadıkça, öldürülmemesi gereken mahluklardır. İşte aramızdaki fark bu kalamarca. Sizler öldürmeye şartlanmışsınız: "Biz neyi öldürelim, neyi öldürürsek iyi olur" diye bir arayış içindesiniz. Sineklerde, hem öldürmesi kolay, hemde kimsenin arkasını aramadığı, tehlikesiz olduğu için, onları öldürmeyi hiç kaale almıyorsunuz. Biz ise sineği görünce "Bu canlıyı öldürsek, ne ziyanımız/ne karımız olacakki, bırak yaşasın" diyoruz.. İşte aradaki fark bu.. zırvalama.aramızdaki fark senin bana iftira atman sen şöylesin öylesin demen ben ise sadece seni dinliyorum ve ağzından çıkanı imzama aldım.sonra arkadaş dediki cımbızlamışsın ..biraz yukarıda yazılarının tümünü inceledik ve aslında anlam değişmemiş.yani öz de fark yok demişsin sadece nicelik fark var demişsin.anlamını değiştirmemişim yani.. Şu lafa bakın.. Annem mi, kutup ayısı mı? Neden birinden biri ölmek zorunda olsun ki? dingil ben bunu mu diyorum ben fark var mı diyorum ben ya onu öldür ya onu öldür demiyorum. dingilcim sorun şu:diyelim ki manyağın biri öldürdü?(bana göre manyak tabiii.senin evrimine göre doğal bir süreç.kötü yada iyiy değil. olsa bile bunu sen belirleyemezsin kötü yada iyi olduğunu .çünkü hayatta kalan iyidir .haklıdır) sen burada yargılayıcı(diyelim ki öylesin) olarak ne diyebilirsin?hiçbirşey. onun yaptığına yanlış mı diyorsun?neye göre yanlış öldürmek neye göre yanlış ? aslan ı bana örnek vermiş .yaşamak içinmiş.dingil aslan zengin olmak istemeyebilir ben istiyorum.para insan için bir zorunluluktur.eeee ben hırsızlık için onun anasını öldürdüm .ve zengin oldum.eee sorun nerede ?zayıftı öldü .güçlüyüm öldürdüm.kendi ahlakıma göre haklıyım.zengin oldum .daha iyi şartlar da yaşayıp dölümü kaliteli yapacam.dingil ne diyeceksin bana? HİÇBİRŞEY.... ha buraya ulaştık mı?ulaştık.bundan sonra sen aslanların yaşamından örnekler vermeye devam et.ne bileyim kelaynakların bilmemnelerini anlat. Şubat 9, 2008 tarihinde kalamarca tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
ad hominem 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Kalamarca; sen bu imzayı yaptığın günden beri kendimden şüpheye düştüm.Düşünüyorum ama bulamıyorum. Bide sen söyle insan öldürmek ile sinek öldürmek arasında ne fark var? Fazla uzatma ama. Link to post Sitelerde Paylaş
kalamarca 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi kısa dedin kısa vereyim .. ben maneviyata önem veririm.kutsallığa önem veririm.(dinden bahsetmiyorum.)annem benim için kutsaldır.eğer annemi evrim yaratmış olsa idi bir maydonozdan daha değerli olmazdı benim için. eğer insanoğlu ruh a ve maneviyata inanırsa bu başlığın içinde boğulmaz. ama ruh bile bilmem kaç gram et parçasıdır ateistlere göre... ruh ve maneviyat a inanırım . ((((bazı dingiller şimdi senin dinin diye başlamasın . o yüzden din demedim maneviyat dedim.hepsine cevabım var ama bir iki satır yazınca benim için kutsal olanlara saygısızlık yapılınca çok kırılıyorum.bu maalesef dayanılması zor bir olay benim için .. ha müslümanlar cani diye bir iddianız varsa burada yazmayın başka bir başlık açın .konular karışmasın(bunu ep dedim) aklıma gelmiş iken diyelim ki cani???ateistlere soruyorum:itirazı olan???güçlüydüler .öldürdüler .diyorsunuz?eeeeee öldürmüşler güçlülermiş.haklı olmuşlar .))) Link to post Sitelerde Paylaş
maldini 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi harp esnasın da insan ve sinek öldürmek arasında fark yoktur.. sineği öldürürsün kanımı emmesin diye karşıdaki düşmanı öldürürsün benden sonra kanımdan gelecekler rahat etsin diye harp de durum böyledir..dağda çatışma da da böyledir..ama bundan başka ölüm şekilleri ve nedenleri araştırılmalıdır.. lafın kısası mazosizmin dorukllarında gezmeye gerek yok..insanoğlu diğer bir insanoğlunu öldürmesin..şiddetli b12 ve d vitamini ihtiyacı yoksa avlanmasın bile ..nokta.. Link to post Sitelerde Paylaş
kalamarca 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi harp esnasın da insan ve sinek öldürmek arasında fark yoktur.. sineği öldürürsün kanımı emmesin diye karşıdaki düşmanı öldürürsün benden sonra kanımdan gelecekler rahat etsin diye harp de durum böyledir..dağda çatışma da da böyledir..ama bundan başka ölüm şekilleri ve nedenleri araştırılmalıdır.. lafın kısası mazosizmin dorukllarında gezmeye gerek yok..insanoğlu diğer bir insanoğlunu öldürmesin..şiddetli b12 ve d vitamini ihtiyacı yoksa avlanmasın bile ..nokta.. arkadaşım bak 7 sayfa yazılmış okudun mu kim ne demiş?çok bilinçsiz atmışsın kafadan yok savaşmış.hahahha.yanlışının neresinden başlayayım diyoruma ama şimdi bunlar tartışıldı... Link to post Sitelerde Paylaş
ad hominem 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi (düzenlendi) kısa dedin kısa vereyim .. ben maneviyata önem veririm.kutsallığa önem veririm.(dinden bahsetmiyorum.)annem benim için kutsaldır.eğer annemi evrim yaratmış olsa idi bir maydonozdan daha değerli olmazdı benim için. eğer insanoğlu ruh a ve maneviyata inanırsa bu başlığın içinde boğulmaz. ama ruh bile bilmem kaç gram et parçasıdır ateistlere göre... ruh ve maneviyat a inanırım . ((((bazı dingiller şimdi senin dinin diye başlamasın . o yüzden din demedim maneviyat dedim.hepsine cevabım var ama bir iki satır yazınca benim için kutsal olanlara saygısızlık yapılınca çok kırılıyorum.bu maalesef dayanılması zor bir olay benim için .. ha müslümanlar cani diye bir iddianız varsa burada yazmayın başka bir başlık açın .konular karışmasın(bunu ep dedim) aklıma gelmiş iken diyelim ki cani???ateistlere soruyorum:itirazı olan???güçlüydüler .öldürdüler .diyorsunuz?eeeeee öldürmüşler güçlülermiş.haklı olmuşlar .))) Cevap verememişsin.... ''İnsan öldürmek şu yönüyle sinek öldürmekten farklıdır'' diye bişey göstermeni bekliyodum sadece ama alakasız şeyler yazmışsın. şunada bakalım ayrıca:annem benim için kutsaldır.eğer annemi evrim yaratmış olsa idi bir maydonozdan daha değerli olmazdı benim için.---->Anneni senin için değerli kılan tek şey onu allahın yaratması ise senin gözünde tüm insanlar annen ile aynı olmalı....Yanlış mı? Ayrıyetten maneviyattan bahsetmişsin.Kimse sana işin bu tarafında bahsetmedi şimdiye kadar sadece ''ÖLDÜRME'' kısmında fiil olan kısmından bahsedildi. Elbette atesitlerin de maneviyatı vardır maneviyat inanç demek değildir. İnsan öldürürken tereddüt emen yda etmemem sonradan vicdan azabı duyman yada duymaman vs tüm bu duygusal olaylar kişiseldir. Yani sinek öldürürken hissetmediğin duyguları insan öldürüken hissetmekten bahsediyosan bunun inaçla ilgisi yok her insan hissedebilir.Ama temelde fark olmadığını sen de açıkça görmüşsündür. Ölen ölür gider... Burda inaçlıyı inaçsızdan ayıtran tek fark İnançlının günah işlediğini düşünmesi olur.Ancak çok örnekte de gördüğümüz gibi müslümanlar bunu da bişekilde akla uygun hale getirerek rahatlıkla insan öldürebiliyorlar... Birisi kafasına öldürmeyi koymuşsa onu hiçbir tanrı durduramaz----aksini kanıtlayabilirmisin? Şubat 9, 2008 tarihinde NiHiL tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
maldini 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi arkadaşım bak 7 sayfa yazılmış okudun mu kim ne demiş?çok bilinçsiz atmışsın kafadan yok savaşmış.hahahha.yanlışının neresinden başlayayım diyoruma ama şimdi bunlar tartışıldı... sayın kalamarca: insan öldürmek ile sinek öldürmek farklımıdır.. .denilmiş ve bende kendi bildiğim şekilde yaklaştım..bu benim kendi düşüncem..varsa eğer başlık hakkında bir düşüncen kimseye sorma yaz.. benim yazdıklarımı alıntı yapıp altına şaklabanlık yapma..evet başlığın tamamını okudum..beğendiğin yerden başla nereye başlayacaksan..nokta.. hala aynı görüşümü savunuyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Mohammed 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Evet bir arkadaş bir iki kişinin cevabına bakarak bir karar vermiş hatta bu kişisel cevaplartı sürekli olarak imzasına eklemiş kendisi ile birlikte sürükleyip durmaktadır... Ölüm, ölmek, öldürmek... Bu sorunun cevabını doğaya sormak gereklidir.. İşte ölüm.. Ölüm!! Karşısına rüzgarı alıp tıpkı otlar arasında sürünerek avına sessizce yaklaşan aslanlar gibi sinsice süzülür. Ölüm, pusuya yatmış avcılar gibi tetikte durur. Ölüm, oltasını, ağlarını denize atmış balıkçılar gibi sabırla bekler. Bir yandan da doğa ölüm için yeni avlar sağlamak üzere insanın kalbine aşk ateşini düşürür. Doğanın tuzağına bir çocuk gibi kanıp, aşkı kendimize mal edip, doğaya hizmet ettiğimizi bilmeden onu bireysel olarak yaşarız. Bizler ölümün dipsiz kuyular gibi sonsuz isteğini doyurmak için büyülü sözler sarf ederek, ateşli öpücüklerle ölümüne sevişiriz. Olan bitene bireysel olarak baktığımız sürece ölümü kader olarak algılarız. Bir bütün olarak baktığımızda ise ölüm bir dengedir. Dünya üzerindeki yaşam bir bütündür ve insanlarda bütünün bir parçasıdır. (Her şeyin özü atomdur) Dengeyi biz insanlarla örnek vereyim. Dünya üzerinde yaşayan insan sayısını doğa belirler. En basit denge unsuru besindir, ne kadar besin o kadar insan. Bu denge bozulduğunda ölüm tuzaklarla, bir aslan edasıyla aramıza sızıp, bir balıkçı gibi ağlarını atar. Ölüm zayıflar haricinde Ali yada Fatma olsun, John veya Tina olsun diye seçim yapmaz. Denge kurulması için ne kadar kişi gerekiyorsa aramızdan rast gele seçer. Bizlerse tıpkı ağlara takılacak balıklar, aslandan habersiz otlayan ceylanlar gibi ölüme yol alırız. Bazı zamanlarda yani depremler, tayfunlar, seller gibi doğal afetlerde zayıf olup olmamakta önemli değildir. Hatta çoğu zaman bu dengeyi savaşlar çıkartarak, kitlesel katliamlar yaparak bizler insanoğlu olarak içimizdeki doğanın verdiği ilkel dürtüler doğrultusunda kendi ellerimizle kurarız. Bir bakıma ölüm bizzat kendi amaçları doğrultusunda bizleri kullanır. Sırf bu denge uğruna bizlere çeşit çeşit silahları, atom bombasını icat ettirmiştir. Ölüm kendi acımasızlığını bizlere bulaştırıp bir kenarda bekleyerek kanlı ellerini ovuşturur. Hitleri yaratan da dengedir, 13-14-15 yy larda Avrupa nüfusunun yarısını alıp götüren denge. Ah ne büyük bir çelişki? Doğanın amacı bir sonraki neslin sağlıklı olarak doğmasını garanti altına almaktır. En güçlü, sağlıklı genlerin bir sonraki nesle aktarılmasını sağlamaktır. Durum böyleyken ortaya çıkan nesil çocuklarının, torunlarının hayatlarını garantiye almak için birbirlerini katletmekteler. Üremek için doğanın tuzağına düşen bizler, yine doğanın verdiği bencillikle kendi kanımızdan, soyumuzdan olacak gelecek kuşaklar için katliamlar yapmaktayız. Evet amaç üremek, çoğalmak ama nasıl? Kendi çocuklarımız, torunlarımız için diğer insanları kurban ederek.. Öyleyse insanoğlunun varoluşu için insan kanının akması gerekiyor. Bir zamanlar İspanyolların insan kurban ettikleri için lanetledikleri Maya Uygarlığından pek bir farkımız yok. Tek farkla bizler kahramanlık, şan, şeref zafer kazanma derdiyle, onlarsa bunu herkesin iyiliği için olduğunu kabul ederek, bilerek gerçekleştiriyorlardı. Hatta çoğu kurban kendisini bile bile ölümün kucağına atıyordu. Bu zincir sonsuzluğa doğru akıp gitmekte, bizler doğanın bizlere oynadığı oyunun farkında bile olmadan ellerimizi birbirlerimizin kanı ile kirletmekteyiz. Sonuçta her birimiz zamanı geldiğinde kullanılmak üzere yedekte bekleyen ölümün askerleriyiz..... Link to post Sitelerde Paylaş
kalamarca 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi (düzenlendi) ''İnsan öldürmek şu yönüyle sinek öldürmekten farklıdır'' diye bişey göstermeni bekliyodum sadece ama alakasız şeyler yazmışsın. yazdığım içinde aslında bunun yanıtı vardır.değr olarak insan tüm hayvanlardan ve canlılardan daha ehemmiyetlidir.. kebap yerken temel bir yanlışın içinde olduğumu düşünmem.yada bu et insan eti olsa benim için farkeder.özde farkeder. elma yerken bunun zaten insan için varolduğuna inanırım.bana göre elma yemekle ağaç kesmekle insan öldürmek arasında fark vardır.atın üstüne binerim.eşşeğe yük çektirirm.(ama onlara eziyet etmekten bahsetmiyorum).fark yok dese idim bunlara da hakkım olmadığını düşünürdüm . şunada bakalım ayrıca:annem benim için kutsaldır.eğer annemi evrim yaratmış olsa idi bir maydonozdan daha değerli olmazdı benim için.---->Anneni senin için değerli kılan tek şey onu allahın yaratması ise senin gözünde tüm insanlar annen ile aynı olmalı....Yanlış mı? aslında doğru evet. Ayrıyetten maneviyattan bahsetmişsin.Kimse sana işin bu tarafında bahsetmedi şimdiye kadar sadece ''ÖLDÜRME'' kısmında fiil olan kısmından bahsedildi. Elbette atesitlerin de maneviyatı vardır maneviyat inanç demek değildir. İnsan öldürürken tereddüt emen yda etmemem sonradan vicdan azabı duyman yada duymaman vs tüm bu duygusal olaylar kişiseldir. doğru Yani sinek öldürürken hissetmediğin duyguları insan öldürüken hissetmekten bahsediyosan bunun inaçla ilgisi yok her insan hissedebilir.doğruAma temelde fark olmadığını sen de açıkça görmüşsündür. Ölen ölür gider... Burda inaçlıyı inaçsızdan ayıtran tek fark İnançlının günah işlediğini düşünmesi olur.Ancak çok örnekte de gördüğümüz gibi müslümanlar bunu da bişekilde akla uygun hale getirerek rahatlıkla insan öldürebiliyorlar... Birisi kafasına öldürmeyi koymuşsa onu öldürür.doğru. şimdi şunları söyleyeyim: tüm ateistler insan öldürür demiyorum. meyillidir demiyorum. müslümanlar daha az öldürür demiyorum. benim hiçbir iddiam yok. sadece temelde öz de bizim dışımızda bir olay gerçekleşmişse onu hangi ölçü ile yargılayacağımız gerçeğidir. evrim:fark yok der yargılamaz.hatta sen güçlüsün yaparsın der.bu temelde çok berbat bir durumdur. ama ben :bu kötüdür derim. burada önemli olan sineğe biçilen değer ile insana biçilen değerdir. bana göre insan daha önemlidir.o yüzden öldürmek te farklı öneme sahiptir. Şubat 9, 2008 tarihinde kalamarca tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
ad hominem 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi evrim:fark yok der yargılamaz.hatta sen güçlüsün yaparsın der.bu temelde çok berbat bir durumdur. ama ben :bu kötüdür derim. burada önemli olan sineğe biçilen değer ile insana biçilen değerdir. bana göre insan daha önemlidir.o yüzden öldürmek te farklı öneme sahiptir. Yazacağın şey işte bu kadar dı ondan kısa kes dedim önemli olan kısn bu şimdi: evrim:fark yok der yargılamaz.hatta sen güçlüsün yaparsın der.bu temelde çok berbat bir durumdur. ama ben :bu kötüdür derim.--->doğru evrim fark yoktur der ama bu katil inasanların yargılanmayacağı anlamına gelmez. Ayrıca dine göre ''fark vardır '' demek te bi işe yaramaz. Kısacası insan öldürmek ile sinek öldürmek arsında fark bulmak yada bulamamak tamamen kişisel bir olaydır.Bunu kurallar bastırıyor diye kurallar övülemez.senin içinde insan öldürme içgüsü var ama kurallar gereği öldürmüyosun.Bnim kurallarım yok ama yine de öldürmüyorum--Kim daha yehlikeli sen karar ver. burada önemli olan sineğe biçilen değer ile insana biçilen değerdir. bana göre insan daha önemlidir.o yüzden öldürmek te farklı öneme sahiptir.---Dediğim gibi herkes insanlara kendince değer biçer.Mesela senin annene biçtiğin değerle saddama ya biçtiğin değer aynı değildir. Kısacası insan öldürmek ile sinek öldürmek arasındaki farkı din belirlemez belirleyemez o sadece ''günah'' der. Gözle görülen fark olarak benim dediğim gibi sadece sineğin ekolojik dengede bir yeri olması ve insanın sadece tüketici olması durumundan dolayı sinek öldürmek daha fenadır.Bukaadr Diğer sayıdığımız tüm duygusal etkenler tamamen kişiseldir.Bunları ne evrim ne din değiştiremez.Öldürmek isteyen öldürür.. Önemli olan cezalandırmak değil engel olmaktır. Link to post Sitelerde Paylaş
Mohammed 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Ben doğanın kendi içindeki dengesinden dem vurdum. İşte bu denge için insan bilinçsizce doğanın isteğine boyun eğmektedir.. Doğa için sivrisinek, maymun, insan fark etmez.. Denge kurulana kadar fazlalıklar atılır.. Peki ama neden? Amaç bir sonraki nesli garanti altına almaktır.. Eğer 1000 bireyden oluşan bir kuş, ya da maymun ya da insan topluluğu içinde sadece 500 kişiye yetecek kadar besin varsa o zaman ortaya sorunlar çıkmaktadır.. Doğa bu eldeki besini en sağlıklılara verme taraftarıdır.. Zira sağlıklı olanların üremesi taraftarıdır ki onlardan olan nesilde güçlü olsun... Peki ne olur bu duurumda? Sağlıksız olan en başta çeşitli hastalıklardan yarışı kaybeder.. İnsanda değerlendirme farklıdır zira insan tıbbi ilaçlarla destek alarak bağışıklık sistemini güçlendirir.. Geriye kalanlar arasında rekabet vardır... Gelişmiş canlılarda akrabalık bağları bulunur ve akrabalar birbirlerine kenetlenirler.. Kenetlenen aile diğer ailelerle rekabet içindedir.. Güçlü olan diğerinin elindekileri alır.. İnsanlar içinde bu ayıklanma din, ırk, dil gibi farklılıklar üzerine kuruludur. Din(ırk-dil....) adına birleşenler diğer dinlerden olanları yok eder ve onların zenginliklerine el koymayı normal kabul ederler.. Bunu Allah adına yaptık derler, ya da millet adına yaptık derler ve vicdan azabı duymazlar.. Hatta o boğuşma anında gözleri hiç bir şey görmez ve karşısındaki insanı bir sivrisinekten farksız görürler.. Onları sırf dini, milleti v.b. farklı diye öldürmek kendilerine doğal gelir. Öldürdükleri insanların onların gözünde değeride yoktur.. Zira öldürdükleri insanların farklılıkları cinayetlerini haklı kılmaktadır.. Peki amaç nedir? Yiyeceğin yetmediği bu zamanda 1000 kişinin yiyeceği 500 kişilik pastadan daha fazla nemalanmaktır.. Aradaki 500 kişi gidince 500 kişiye 500 pasta kalacaktır.. Al işte bal gibide doğanın oyununa gelmiş bir insan topluluğu... Link to post Sitelerde Paylaş
koop 0 Şubat 29, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 29, 2008 gönderildi evrim:fark yok der yargılamaz.hatta sen güçlüsün yaparsın der.bu temelde çok berbat bir durumdur. ama ben :bu kötüdür derim. burada önemli olan sineğe biçilen değer ile insana biçilen değerdir. bana göre insan daha önemlidir.o yüzden öldürmek te farklı öneme sahiptir. Yazacağın şey işte bu kadar dı ondan kısa kes dedim önemli olan kısn bu şimdi: evrim:fark yok der yargılamaz.hatta sen güçlüsün yaparsın der.bu temelde çok berbat bir durumdur. ama ben :bu kötüdür derim.--->doğru evrim fark yoktur der ama bu katil inasanların yargılanmayacağı anlamına gelmez. Ayrıca dine göre ''fark vardır '' demek te bi işe yaramaz. Kısacası insan öldürmek ile sinek öldürmek arsında fark bulmak yada bulamamak tamamen kişisel bir olaydır.Bunu kurallar bastırıyor diye kurallar övülemez.senin içinde insan öldürme içgüsü var ama kurallar gereği öldürmüyosun.Bnim kurallarım yok ama yine de öldürmüyorum--Kim daha yehlikeli sen karar ver. burada önemli olan sineğe biçilen değer ile insana biçilen değerdir. bana göre insan daha önemlidir.o yüzden öldürmek te farklı öneme sahiptir.---Dediğim gibi herkes insanlara kendince değer biçer.Mesela senin annene biçtiğin değerle saddama ya biçtiğin değer aynı değildir. Kısacası insan öldürmek ile sinek öldürmek arasındaki farkı din belirlemez belirleyemez o sadece ''günah'' der. Gözle görülen fark olarak benim dediğim gibi sadece sineğin ekolojik dengede bir yeri olması ve insanın sadece tüketici olması durumundan dolayı sinek öldürmek daha fenadır.Bukaadr Diğer sayıdığımız tüm duygusal etkenler tamamen kişiseldir.Bunları ne evrim ne din değiştiremez.Öldürmek isteyen öldürür.. Önemli olan cezalandırmak değil engel olmaktır. yanlız kalamarca bir sonraki aşamadan söz etmiş. sanırım demek istediği şey:olan olmuş ölen ve öldürülen var ortada öldüren ateist miş müslümanmış önemli değil. şimdi ise o adam karşımızda neden öldürdün demeye "benim hakkım var" peki evrimcilerin hakkı var mı? yok. neden yok....uzunca anlatılmış zaten kalamarca tarafından.. yok yok yok.. Link to post Sitelerde Paylaş
Yer Su 0 Şubat 29, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 29, 2008 gönderildi Bir agacin bir meyvasini koparmak mi daha iyidir, bir yapragini mi? demek gibi.. Bizim icin farklidir, cunku insan oldurmekle kendi turumuzden bir bireyi olduruyoruz, akilli bir canliyi olduruyoruz. Sinek ile insan olarak cikar catismamiz var, o yuzden evrensel bir "hakliligimiz da var" ( eger durup dururken cikip sinek olurmeye gitmek gibi bir amacimiz yoksa)... Sinek ve insan ikiside canli, sinekte olabilirdik, o yuzden asmis bir bakis acisindan bakarsak fark yok. Ama evrenin urettigi daha kompleks bir canliyi oldurmek daha az karmasik bir canliyi oldurmekten daha fazla zarar verir evrene. Link to post Sitelerde Paylaş
koop 0 Şubat 29, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 29, 2008 gönderildi Bir agacin bir meyvasini koparmak mi daha iyidir, bir yapragini mi? demek gibi.. Bizim icin farklidir, cunku insan oldurmekle kendi turumuzden bir bireyi olduruyoruz, akilli bir canliyi olduruyoruz. Sinek ile insan olarak cikar catismamiz var, o yuzden evrensel bir "hakliligimiz da var" ( eger durup dururken cikip sinek olurmeye gitmek gibi bir amacimiz yoksa)... Sinek ve insan ikiside canli, sinekte olabilirdik, o yuzden asmis bir bakis acisindan bakarsak fark yok. Ama evrenin urettigi daha kompleks bir canliyi oldurmek daha az karmasik bir canliyi oldurmekten daha fazla zarar verir evrene. şimdi herkes gibi sende başta karşı çıkar gibi olup sonra kabul etmişsin...yani temelde fark yok diyorsun...ok Link to post Sitelerde Paylaş
Yer Su 0 Şubat 29, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 29, 2008 gönderildi (düzenlendi) şimdi herkes gibi sende başta karşı çıkar gibi olup sonra kabul etmişsin...yani temelde fark yok diyorsun...ok Evet oyle diyorum, temelde buyuk ihtimalle yoktur. Ama subjektif olarak, bizim acimizdan vardir diyorum. Evrensel acidan olmayabilir. Ornegin, diyelimki Europa'da hayat kesfedildi, ama sadece bakterilerden ibaret. Ahlakli olan bizim orayi gidip kolonilestirmemiz ve bu arada butun bakterileri oldurup yerlesmemizmidir, yoksa, uzak durup onlarinda kendi evrimlerini akilli yasama olan seruvenlerini yasamalarina (veya yasayamamalarina) izin vermekmidir? Bakteri mi daha degerlidir, insanmi? Şubat 29, 2008 tarihinde C3PO tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
koop 0 Şubat 29, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 29, 2008 gönderildi Evet oyle diyorum, temelde buyuk ihtimalle yoktur. Ama subjektif olarak, bizim acimizdan vardir diyorum. Evrensel acidan olmayabilir. Ornegin, diyelimki Europa'da hayat kesfedildi, ama sadece bakterilerden ibaret. Ahlakli olan bizim orayi gidip kolonilestirmemiz ve bu arada butun bakterileri oldurup yerlesmemizmidir, yoksa, uzak durup onlarinda kendi evrimlerini akilli yasama olan seruvenlerini yasamalarina (veya yasayamamalarina) izin vermekmidir? Bakteri mi daha degerlidir, insanmi? öldürüp yerleşmek tabiki .diğeri saçmalığın daniskası olur. ama bazıları kalamarcanın imzasından rahatsız oluyor doğruları söylediği halde Link to post Sitelerde Paylaş
Yer Su 0 Şubat 29, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 29, 2008 gönderildi öldürüp yerleşmek tabiki .diğeri saçmalığın daniskası olur. ama bazıları kalamarcanın imzasından rahatsız oluyor doğruları söylediği halde Evet bende oyle yaparim ama ahlaksizca oldugunu da kabul ederim. Biz evrimlesirken bizi birileri bulsaydi, ve bu dunyadaki tureyen hayati daha olgunlasmadan bitirseydi iyi mi olurdu? anne karnindaki bebegi oldurmek gibi olurdu.. Belki de biliniyordu burda hayat oldugu ama dokunmadilar bize, bilemeyiz sadece, diyorumki, ben sinek oldururum ama "sinek" oldururkende bir yasama son verdigini hissetmek lazim. Ben evren, dunyadaki hersey benim icin yaratildi deme piskinligini gosterenlerden degilim. Yaratiklara saygim ve sevgim var. En igrencine bile.. Link to post Sitelerde Paylaş
koop 0 Şubat 29, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 29, 2008 gönderildi Evet bende oyle yaparim ama ahlaksizca oldugunu da kabul ederim. Biz evrimlesirken bizi birileri bulsaydi, ve bu dunyadaki tureyen hayati daha olgunlasmadan bitirseydi iyi mi olurdu? anne karnindaki bebegi oldurmek gibi olurdu.. Belki de biliniyordu burda hayat oldugu ama dokunmadilar bize, bilemeyiz sadece, diyorumki, ben sinek oldururum ama "sinek" oldururkende bir yasama son verdigini hissetmek lazim. Ben evren, dunyadaki hersey benim icin yaratildi deme piskinligini gosterenlerden degilim. Yaratiklara saygim ve sevgim var. En igrencine bile.. bununla beraber başlığın cevabı sana göre :fark yok. bende onu diyordum:) Link to post Sitelerde Paylaş
Yer Su 0 Şubat 29, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 29, 2008 gönderildi bununla beraber başlığın cevabı sana göre :fark yok. bende onu diyordum:) Evet bende onu diyorum, "Bana gore var" ama Evrensel, bilimsel acidan yok. Bana gore var cunku ben'de sonucta kurt gibi, aslan gibi, solucan gibi bir yaratigim, bir oburune isteyerek zarar vermemem lazim, ama duzene uygun olarak vermek sorundaysam veririm. Ama sinege de yazik ya.. Aslinda ben insani sinekten daha kolay oldururum. Cunku insan suc isler, bile bile kotuluk yapar, sinek zavallim bilmez ki oyle ucar vizildar.. Link to post Sitelerde Paylaş
koop 0 Şubat 29, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 29, 2008 gönderildi Evet bende onu diyorum, "Bana gore var" ama Evrensel, bilimsel acidan yok. Bana gore var cunku ben'de sonucta kurt gibi, aslan gibi, solucan gibi bir yaratigim, bir oburune isteyerek zarar vermemem lazim, ama duzene uygun olarak vermek sorundaysam veririm. Ama sinege de yazik ya.. Aslinda ben insani sinekten daha kolay oldururum. Cunku insan suc isler, bile bile kotuluk yapar, sinek zavallim bilmez ki oyle ucar vizildar.. yazdıkça açılıyorsun:) Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts