Jump to content

Devri daim makineleri çağına doğru


Recommended Posts

10 dakika önce, EK yazdı:

Anlıyorum yenilgin çok acı verdi sana Mirasyedicik ve feryat içinde iyice şaşkına döndün :)

 

Hayat böyle işte kazandığını sanırken  CEEEE diye seni nakavt ediveriyor :)

 

Tabii söylemediğim lafları ben söylemişim gibi göstermeye kalkıp ağlamaktan başka yapacak bir şey kalmadı sana, bunu ikinciye yapıyorsun 2 gündür :)

 

Ben ne demişim bir bakalım:

 

"Bir de yine yerçekiminden yararlanmak için düz olmayan yüzeyler de  farklı düzeneklere olanak sağlayacaktır. Sisteminizi düz zemin üzerine kuracaksınız diye bir şart yok.

 

Bir başka tiyo olarak da şu oyuncağı vereyim, bu da bir sistemin  parçası olarak rahatlıkla kullanılabilecek bir alettir."

 

Görüldüğü üzere powerball adlı oyuncağın tek başına bir devri daim olmadığını ama bir devri daim düzeneğinin parçası olarak kullanılabileceğini söylüyorum. Tıpkı teker, cilli veya başka birşeyin bir makinenin parçası olarak monte edilebilmesi gibi.

 

Tekrar çok geçmiş olsun Mirasyedicik, iyice dağıttın ve abandonenin zirvesine ulaştın, artık sinirinden ne diyeceğini iyice şaşırdın :)

 

Selam ve sevgiler

 

Emre Karaköse (Emre_1974tr)

 

 

 

 

 

 

yazında 4 adet devri daim makinesi iddian var.

resimleri silinmiş onların resimlerini atsana.

onlardan sadece su içen kuş çalışıyor.Devri daim makinelerinin tanımını çarpıtmak için.Onu araya bilinçli sokmuşsun.

Hala onu yapıyorsun.

Diğerlerini çalıştırda çarpıtan görelim. :)

Birde sisteme harcadığından daha fazla enerji üreten sistemler var demişsin.onları neden yazmıyorsun?

Bir tane örnek versene.

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 531
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Vah ki ne vah ...artık ağlaşma ve iftiraların yürek dağlamaya başladı :)

 

 Bu sayfada yaşadıkların, yenilgi çok ağır geldi sana, hadi oynaşmaya başka kapıya mirasyedicik :)

 

Selam

 

Emre Karaköse (Emre_1974tr)

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, mirasyedi yazdı:

Birde sisteme harcadığından daha fazla enerji üreten sistemler var demişsin.onları neden yazmıyorsun?

Bir tane örnek versene.

 

Ben bir tane örnek vermiştim. Konuya cevap yazma hakkım olmasına rağmen ve elektromanyetik dalgalarla ilgili olmasına rağmen iletimi hainlik yapıp @Türk Ateist silmiş. 

 

Şimdi tekrar yazayım. Burası umarım uygun yerdir.

 

Devridaim, sistemin devrinin daim olmasını ifade eder. Enerji döngüsünün kastedildiği sanılıyor ve hatalar burada başlıyor. Tüm devridaim sistemlerinin kolay anlaşılamayan enerji kaynakları vardır ve enerji hasadı yaparlar.

 

Evet harcadığından çok enerji üretebiliyorsun fakat bu Einput < (Eoutput + E kayıplar) demek değil.

 

Çünkü bu sistemler enerji hasadı yaparak enerji elde ediyor. Dolayısıyla çoğu zaman elde etmenin maliyeti var. Buna Emaliyet dersek

 

Einput = Emaliyet + Ehasat

 

Emaliyet + Ehasat = Eoutput + Ekayıplar şeklinde ifade edip Einput = Eoutput + Ekayıplar olarak ifade etmek mümkün olur.

 

Fakat siz enerji kaynağını bilmediğinizden dolayı şöyle yanlış bir eşitlik kullanıyorsunuz ve bu yüzyıllardır konunun anlaşılmasına neden oluyor.

 

Emaliyet = Einput diyorsunuz ve bunu

 

Einput = Eoutput + Ekayıplar denkleminde Eoutput un maliyetten fazla olabileceğini anlayamıyorsunuz. Burada elbette Einput tan fazla olmamalı. Ancak bu sistemler enerji hasadı yapabilmesine rağmen bunun imkansız olduğu söyleniyor. Yukarıdaki verdiğim doğru denklem kurulsa ve enerji kaynağı anlaşılabilse sanırım kimse itiraz edemeyecek.

 

Esasında harcadığından fazla hasat enerjisi elde ettiği için gerekli maliyet enerjisini geri besleyebiliyor ve bu özellikteki sistemleri ifade ederken maliyet enerjisi demek anlamsız oluyor çünkü sürekli harcamıyor sadece başlangıçta biraz katalizör eenerjisi yeterli olabiliyor. Bu sistemler için gerekli enerjiye Ekatalizör diyebiliriz.

 

Dolayısıyla Ekatalizör + Ehasat = Eoutput + Ekayıplar

 

Dolayısıyla bu konuyu pek çok video ve örnek projelerle detaylandırabilirim fakat yalnızca bir örnek vereyim ve konu uzamasın.

 

Tarial Kapanadze isimli Gürcü asıllı Tesla fanı olan bir gönüllü ilgili patentleri gördükten sonra bunun bir prototipini yapmayı deniyor ve sonunda başarıyor. Başlarda bir kaç kilowatt lık sistemler yapsa da sonraları çalışmaları dikkat çekiyor ve bir Türk firması bunun 100kW enerji hasatı yapabilen bir modelini yapmaya cesaretlendiriyor sonrasında çok ilgi gören çalışma TMZ Enerji firmasının lansmanıyla bir fuarda halkla paylaşılıyor. Sistem hasada başlayabilmek için rezonans frekansında sinyal üretebilmesi için 44W maliyet enerjisi kulanıyor ve bu modelde geri besleme yapmıyorlar. Spiker sistemi detaylı şekilde anlatıyor. Lütfen sonuna kadar izleyin.

 

Sistemin enerji denklemi trafoda kayıp edilen ısı kayıplarının 10W olduğunu farz edersek

 

Emaliyet + Ehasat = Eoutput + Ekayıplar => 

 

44Wh + 100.000Wh = 100.034Wh + 10Wh olur.

 

Burada 100.000Wh Einput içerisinde belirtilmiş fakat bu cebinizden harcadığınız anlamına gelmiyor bu enerji girdi olarak kullanılıyor ve zaten var.

 

Umarım konu daha net anlaşılmaya başlamıştır ve radyan enerji elde yöntemleri dışında yakında kütleçekiminin kullanılabilir bir enerji kaynağı olduğunu ve nasıl hasat edilebileceğini matematiksel olarak kanıtlayacağım. Lütfen bunu beklentilerimden daha fazla ciddiye alın. Kimse aptal değil emin olun.

 

 

 

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yapılan ve çalıştırılan özdevinim tekerleği olup olmadığını merak mı ediyorsunuz? İşte gerçek bir örnek! Mucidi Johann Bessler, nam-ı diğer Orffyreus.

 

Aslında daha pek çok yöntem var.

 

 

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
On ‎18‎.‎5‎.‎2020 at 05:38, EK yazdı:

 

Powerball içindeki dengesiz jiroskop en ufak sarsıntı ve etkide coşmasını/hızlanmasını sağlar:

 

 

 

 

Size tüyolar vermeye devam edelim:

 

 

 

tarihinde EK tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

iste böyleee,

                

Dışarıdan hiçbir enerji girdisi olmadan sonsuza dek çalışabilecek bir makine yapmak neden olanaksız?
 
  •  
  •  
  •  
 
 
Bilinmiyor
Post Author Avatar
Onur Demir
Boğaziçi Üniversitesi - Çevirmen/Yazar
 

Son günlerde, birine, uygunca tasarlanmış basit bir makineden sonsuz enerji elde etmenin mümkün olup olmadığını sorduğunuzda alabileceğiniz cevaplardan biri “Evet, mümkün.” olabilir. Aslında bu düşüncenin kaynağı, anlaşılırdır; ancak doğru değil.

Süreğen devinim” (İng. perpetual motion), yani aralıksız süren, bitmez-tükenmez, ebedi ve daimi hareket fikri, Internet'te virüs hızıyla yayılan çok eski mitlerden yalnızca biri. Ancak bu miti diğerlerinden ayıran en büyük özelliği, ev koşullarında bile uygulanabilir oluşu. Süreğen devinim mantığı ile çalıştığı, yani "devridaim makinesi" oldukları iddia edilen basit makineler, çok düşük bütçelerle üretilebilir; bu konu üzerinde birçok video hâlihazırda bulunuyor. Hattâ bazı mucitler, çizgiyi bir adım ileriye taşıyarak, süreğen hareketten elektrik enerjisi gibi farklı enerjiler elde etmenin peşine düştü.



Fakat bu kavram yalnızca bir mit ve mit olarak kalmaya da mahkûm. Çünkü süreğen devinim, temelinde mümkün değil. Dolayısıyla süreğen hareketten enerji üreten makineler de üretilemez. Bunun nedeni, bu tarz bir makine fikrinin, termodinamiğin birinci ve ikinci yasalarını çiğnemesinden kaynaklanıyor.

Termodinamiğin 1.Yasası


Termodinamiğin birinci yasasına göre; belli bir miktar mekanik iş, ancak eşdeğer miktarda ısıya dönüşebilir. Sistemin içinde bir enerji değişimi olması için sisteme dışarıdan enerji verilmelidir ve içerideki değişim, dışarıdan verilen enerjiye eşittir. Bu yasa “enerjinin korunumu” adıyla da anılır. Bu durumda sistemin içinde hâlihazırda bulunan enerjiden fazla enerji üretip bunu kullanmak mümkün değildir.

Termodinamiğin 2.Yasası


İkinci yasaya göre ise bir ısı kaynağından çıkan ısı enerjisinden, alınan miktara eşit miktarda iş üreten ve başka hiçbir enerjiye dönüşmeyen sürekli bir döngü elde etmek imkansızdır. Örneğin elektrikli sobalardan yayılan ısıyı, hiçbir kayıp yaşamadan, yayılan enerji miktarına eşit miktarda mekanik işe çevirmek ve bunu tekrardan ısıya çevirerek kullanarak bir döngü üretmek mümkün değildir. Yayılan ısının bir miktarı, kaçınılmaz olarak, mekanik iş dışında başka enerjilere de dönüşecektir; yani bir miktar ısı kaybı olacaktır. Dolayısıyla her döngü başında sisteme geri dönen enerji, çevreye yayılan enerji kaybı kadar azalmış olacaktır.
 

devridaim-makinesi-neden-yapilamiyor-1-b Robert Fludd’un tasarladığı makinenin bir çizimi. (Telif: Scientific American)



Bu yasaları göz önünde bulundurmadan tasarlanan makinelerden biri, 1618 yılında, İngiliz bir fizikçi olan Robert Fludd tarafından tasarlanan makinedir. Makinenin ilkesi basit: Değirmenden akan su, değirmenin dönüşü ile elde edilen enerjiyi kullanan bir pompa ile yeniden değirmene akacak şekilde yönlendiriliyor. Bu süreçte, yine değirmene bağlı bir mil ile değirmentaşı döndürülüyor.

Fludd, bu düzenek sayesinde sürekli bir döngü elde ederek hidro-enerji bakımından zayıf olan bölgelerde üretimde kullanılabileceğini düşünmüştü. Ancak gözden kaçırdığı nokta, bu makinenin termodinamiğin birinci ve ikinci yasası ile çeliştiğiydi. Düzenekteki su akışı ve değirmentaşının dönüşüyle sürtünme kuvveti ortaya çıkıyordu. Bu yüzden düzenek sürekli bir enerji kaybı yaşıyordu. Yani makine, bir süre çalışsa bile, verimi gitgide düşecek ve düzeneği çalışır hâlde tutabilmek için dışarıdan enerji yönlendirilmesi gerekecekti. Bu durumda da özelliğini kaybedecek ve geleneksel yöntemlerle çalışan bir makineye dönecekti.


Bu makineye benzer birçok makine tasarlandı; hatta 4 aşamalı bir makine, günümüzün saygın bilim dergilerinden biri olan Scientific American’ın ilk sayılarından birinde kendine yer bulmayı bile başardı. Süreğen harekete olan inancı kırmayı ilk başaran, 1847’de Berlin Fizik Topluluğu’na sunduğu “Kuvvetin Korunumu Hakkında (İng. On the Conservation of Force)” başlıklı makalesiyle araştırmacı Hermann von Helmholtz oldu.

Günümüzde, bu tip makinelerin işe yarayabileceğine dair inanç hortlatılmaya çalışılsa da, bitmez-tükenmez enerji döngüsü fikri, Newton fiziğinin kuralları ile çelişiyor. Dolayısıyla insanlığın, fizik yasalarına uygun olan geleneksel yöntemlerle devam etmekten başka şansı yok. Konu ile ilgili olarak aşağıdaki videoyu da izlemenizi öneririz.O video calismiyo deye almadim.

                      tolonbeg:Enerjisiz enerji üretenler piramitleri yapanlardi.Ama nasil enerji ürettiklerinihenüz kimse ögrenememis.Müslümanlar bu isi DUALARLA halledebilirseler orasini bülemem.Dinsiz,imansiz,Allahsiz,gavur Fravunlarin bildigi bilgilerin onbinde bürünü bülem bülemez Allahin hasmatli KULLLARI.

                     Örnek veriyim,piamitlerin ic donanimi yapilirkan isik kullanilmis ama bu isigi nasil ürettikleri belli degil.Piramidin duvarinin sivasi düsünce altinsa yani duvarda bir ucak resmi ortaya cikiyor.Gelde bunun altindan cih.Ben deremkiFravunlar peygamberlerden cok cok cok cok daha bilgiliydiler.Siz ne deyiysiz.Bugünkü bilim adamlarinin bile bilemedigini adamlar o ilkel cagda biliyorlardi.Sonra ucagi nerde görmüslerde Piramidin duvarina seklini cizmisler.Yoksa kaybolan bir yasanmis ileri cagmi vardi.

                  
 

Kaynak ve İleri Okuma
  • Stanley W. Angrist, Perpetual motion machines, Scientific American (January 1968) vol. 218 No:1 pp: 114-123, accessed (March 29, 2018) http://www.jstor.org/stable/24925946
  • In Russell Kahl (ed.), Selected Writings of Hermann von Helmholtz. Wesleyan University Press. pp. 3-55 (1971) Bailyn, M. (1994). A Survey of Thermodynamics, American Institute of Physics Press, New York, ISBN 0-88318-797-3, p. 26.
Link to post
Sitelerde Paylaş

@tolonbey Bu yazdıkların yalnızca 19. ve 20. yüzyıllara ait bilim osuruklarıdır. Gerçekte çalışmadığı iddia edilen Bhaskara wheel bile yeteri kadar büyük ve simetrik hazırlanırsa çalışıyor.

 

İlginçtir Bhaskara wheel'in yalnızca ağırlık kuvvetlerini baz alarak yapacağınız bir hesaptan sonra dengede olduğu sonucuna varırsınız. Bu esasında doğrudur. Ancak küçük bir hareketle iterseniz. Düşen ağırlıkların düşme ekseninde oluşturduğu merkezkaç kuvvetlerinin dikey bileşeni dolayısıyla bu hareketini sürdürür. Durdurursanız yine durur.

 

Bunu anlamak çok zor olmamalı! Hani içinizden fizik bilen birileri göstersene hangi kuvvetle dönüyor diye sorarsa diye anlattım ancak aranızda o vasıfta biri de yok anlaşılan.

 

 

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, ApollonTheGod yazdı:

Mühendisler boku bokuna çalışıp sistemin ısı çıkışını falan hesaplıyorlar, hepsi aptalın önde gideni zaten.

 

Sahi sistemden bir ısı kaybı vardı değil mi? O iş yattı heralde.

 

Eskişehir'desin çık gez diyecem de, bu kafayla bunlara sarar hayallere dalarsın sen. Zengin olunca bul beni.

 

Konu özelinde paylaştığım detayları irdeleyecek yüreğin yok böyle tepeden inme laflarla beni küçük düşüreceğini mi sanıyorsun? Evet Tüm dünya insanları ve özellikle mühendislerin %99.99'u aşırı aptalsınız.

 

Alıntı

İlginçtir Bhaskara wheel'in yalnızca ağırlık kuvvetlerini baz alarak yapacağınız bir hesaptan sonra dengede olduğu sonucuna varırsınız. Bu esasında doğrudur. Ancak küçük bir hareketle iterseniz. Düşen ağırlıkların düşme ekseninde oluşturduğu merkezkaç kuvvetlerinin dikey bileşeni dolayısıyla bu hareketini sürdürür. Durdurursanız yine durur.

 

Bunu anlamak çok zor olmamalı! Hani içinizden fizik bilen birileri göstersene hangi kuvvetle dönüyor diye sorarsa diye anlattım ancak aranızda o vasıfta biri de yok anlaşılan.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 dakika önce, ApollonTheGod yazdı:

Tamam, sürtünmesiz ortamı kur, 

 

Hatta şöyle yap sen, sürtünmesiz bir uzayda arabaya bin dümdüz uç, arabanın tepesine de küçük bir pervane yerleştir, onu da dinamoya bağla

 

Aa doğru sürtünme yoktu.. 

 

Termodinamik fetva kafanı karıştırıyor. Sürtünmesiz bir ortama gerek yok. Bu sistemi en dandik rulmanla yap, çalıştığını göreceksin. Özdevinim konusunda formal bir eğitiminiz yok. Kabaca size çalışmayacağı salık veriliyor fakat bu yanlış bir bilgidir.

 

Sınır bilim bunu çoktan kanıtladı. Sen kütlçekiminin kullanılabilir bir enerji kaynağını olduğunu hiç özümseyerek anlamaya çalışmadın. Kütleçekiminin oluşabilmesi için sürekli enerji harcanır. Hani nerede o halde bu enerji nereye kayboluyor. Hani enerji yok edilemezdi. Zaten kaybolmuyor. Çeşitli mekanik sistemlerdeki kütleçekiminin oluşturduğu merkezkaç kuvvetlerinin kütleçekiminden daha büyük olabileceği yöntemlerle ve yoğunluk farkının kütleçekimi ile olan ilişkisinin derinlerine daldığında bu kütleçekimi enerjisini nasıl hasat edebileceğini kavramaya başlayacaksın. Bu öyle iki cümle ile egale edilebilecek bir konu değil, senin taraflı ve güdük bakışın gerçeği görmeni engelliyor. Termodinamiğe aykırı bir durum yok fakat anlamıyorsun.

 

 

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Cehalet zor olmalı gerçekten. Bir 3d yazıcı ile kolayca yapabileceğiniz oyuncağa "pil var, iple çekiyorlar, üflüyorlar" gibi ezbere yobaz itirazlar feryatlar halinde yükseliverdi yine :)

 

 

tarihinde EK tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, EK yazdı:

Cehalet zor olmalı gerçekten. Bir 3d yazıcı ile kolayca yapabileceğiniz oyuncağa "pil var, iple çekiyorlar, üflüyorlar" gibi ezbere yobaz itirazlar feryatlar halinde yükseliverdi yine :)

 

 

Kaşarlı İslam misyoneri, zırvalamışsın yine.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, EK yazdı:

Cehalet zor olmalı gerçekten. Bir 3d yazıcı ile kolayca yapabileceğiniz oyuncağa "pil var, iple çekiyorlar, üflüyorlar" gibi ezbere yobaz itirazlar feryatlar halinde yükseliverdi yine :)

 

 

pilli olanlarıda var.Pilsiz olması birşeyi değiştirmiyor.
Elle jirospkop diskine hareket kazandırmakda pil gibi dış güç kaynağı sonuçta.

Jiroskop içinde dönen diskin dış uyaranlara tepkisini  el bileklerini güçlendirmek için  bu oyuncakları yapmışlar.

sen sadede gel.videoyu hangi amaçla attığını yaz. :)

kendiliğinden kalkış yapıyor mu ondan haber ver.

Videoda jiroskopu harekete geçirmek için el hareketide yapmıyor.

Dışardan hava üfleme kaynağını veya bnzeri bir güç kaynağı kullanmadan kalkış yapmadığını ikna et  bizi.

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...