Jump to content

Batılaşmaya Örnek


Recommended Posts

b0zm98yud9tvb9h2z.jpg

Resimde dikkat çekmek istediğim şeyi anladınız sanırım.Müslüman birinin boynunda haç işaretinin ne işi vardır anlayamıyorum.Ancak nedenini çok iyi biliyorum.Bakınız dikkatimi çekti geçen gün televizyonda bi filme rastladım ve filmin genel izleyici kitlesi çocuklar ve onları etkilemeye çalıştıkları çok açık.Filmde 3 hristiyan çocuktan bahsediyor ve bu çocukların istavroz çıkarıp arkadaşlarını günahlardan arındırmaya çalıştıklarını anlatıyor.Bunu izleyen de henüz herşeyi farkına varamamış küçüklerimiz.

Bir tanıdığımın küçük kızındada buna rasladm.kız aynı bu filmlerdeki çocukların yaptığı gibi ellerini önünde birleştirerek dua ediyor.Yani anlatmak istediğim bu kadarda yabancı özentisi olunmamalı.Onlar kendi dinlerinin sembolünü boyunlarında taşıyor.Madem özeniyorsunuz düzgün özenin kardeşim,sende kendi dininin sembolünü taşı..Gidipte haç takmak tamamen saçmalık.

b0zm9jzr9unzzse63.jpg

İşte o film.Küçüklerimizi sıkı dostluklarıyla etkileyen bu filmdeki karakterler ne yaparsa küçüklerimiz doğruymuş gibi algılıyor.Ve böyle filmleri gösteren kanallarıda kınıyorum.Tek diyeceğim kültürümüze,dinimize ve genç neslimize sahip çıkalımm.....Ayrıca Turk Kanallarında sigaraya nasıl sansr uygulanıyorsa Kadınların acık vucud goruntulerınede snsur uygulanması cok iyi olacak.. ornegin bacaklar,gogsler yada filmde sevişme sahnesi

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çocuklar ellerini birleştirerek dua edince ne oluyor?

Allah duayı anlamıyor mu öyle olunca?

Kol bacak neden sansürlenmeli? Ayıp mı oluyor kol bacak görülünce? İzlemezsin olur biter?

Ayrıca batılaşma dersiniz ama TV izlersiniz? Arap mı buldu TV yi?

Hem ayrıca Hülya Avşar türban da takıyor aradabir,doğulaşıyor yani... :)

tarihinde Pisicik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ama ayıp etmişsin Korsancık. Neden sadece kollar bacaklar kapatılıyor? Saçlarını da kapatsak olmuyor mu acaba? O şerrrefsiz karıyı gördüğün yerde kafasını kes emi!!

tarihinde lztrhn tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

o boynundaki haçtan başka her şeye benziyor aslıda. "artı" "t" harfi, ne dersen. ancak hülya avşar senin önünde kelime-i şahadet mi getirdi ki, müslüman olduğunu söylüyorsun? hem taksa ne, takmasa ne? hem ramazan yaklaşıyor, her ramazanda başörtülü pozlar da verir o, bekle yakında "öz"üne dönecektir.

hem küçük çocuklar etkileniyor diyorsun, evet kesinlikle katılıyorum. ben çocukların herhangi bir şekilde, herhangi bir dinden etkilenmelerini istemem ya da etki altında bırakılmalarını... ancak b şu an için, en azından görsel medya varken, mümkün görünmüyor. nasıl her ramazan "islamın doğuşu", "islam gerçeği", "çağrı", "islam zamazingosu" gibi programlar yayınlanıyorsa, bu tür filmlerde de dinsel öğeler görmek mümkündür.

bir de bacak, göğüs, sevişme sahnesi sansürlensin demişsin. ne oluyor bacak gördüğün zaman, hemen banyoya mı koşuyorsun? eğer o kadar rahatsızsan -ki kesinlikle rahatsızsın- açarsın stv yi, gayet "caiz" yayınlar izlersin. o da çözüm değilse kaldırıp atarsın televizyonunu, olur biter. zorla seyrettiren yok ya!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana ne ? İsteyen istediği filmi izler,isteyen boynuna istediği kolyeyi takar. Sana ne?

tarihinde Astur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Turk Kanallarında sigaraya nasıl sansr uygulanıyorsa Kadınların acık vucud goruntulerınede snsur uygulanması cok iyi olacak.. ornegin bacaklar,gogsler yada filmde sevişme sahnesi

Katılmıyorum. Bence daha çok bacak ve göğüs gösterilmeli. Özellikle büyük göğüsler daha iyi olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Korsan'a bir yerde katılıyorum yalnız, gerçekten kültür korunması gereken bir kavram.

Dinimizi işin içine katmıyorum tabi ama kültür başka bir şey, insanların arasındaki hoş farklılıklar.

Yörel tadlar her zaman korunmalıdır bence.

O yüzden Amerikanın kültür emperyalizmine bende karşıyım.

McDonalds'ın zararlı mamüllerini yemektense anadolu mutfağını tercih ederim.

Bunu batılılaşma karşıtlığı olarak görmemek lazım gerçi...

Batıdan öğrenicek çok şeyi var türk insanlarının.

İnsan haklarına saygı başta olmak üzere...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...