Jump to content

Musluman Ulkelerde Geri Kalmislik Uzerine,


Recommended Posts

Musluman ulkelerde uretimin olmama sebeplerini basliklar altinda sorguladim. Hepsi kendi gozlemlerime dayanarak yazdigim seyler, lutfen sizde katildiginiz ve katilmadiginiz noktalari belirtiniz.

Musluman Ulkelerde Geri Kalmislik Uzerine,

Imalatta Kisirlik ve Bu Kisirligin Muhtemel Sebepleri ve Sonuclari;

1- Ticaretin tesviki.

Muhammedin bir sozu vardir "En makul meslek ticarettir" der. Aslinda hersey bu sozle baslar. Musluman ulkelerdeki sefaletin sebebidir bu soz.

Musluman tembeldir. Bu 2 turlu olmustur, ya tembel oldugu icin islamiyeti secmistir, yada musluman olduktan sonra tembellesmistir. Hangi muslumana bakarsaniz bakin bunu goreceksiniz.

Musluman uretmez, uretemez, sadece ticaret yapar. yani uretenden alir kendi vatandasina satar.

1400 yillik tarihi olan islam ulkelerininde 1 tane araba markasi uretilememesini nasil izah edebilirsiniz?

2- Ezbercilik

Kuran ezbere dayanir. kuranin sorgulanmasi yasaktir. Herhangi bir ayete ?bu neden boyle demek? gunahtir. bu sebeple ezberlenip o sekliyle kabul edilmesi gerekir. Bu durum musluman halklarin gunluk hayatlarinada yansimistir. Egitim ezberle yapilir, arastirilmaz. ?Ezberi kuvvetli olmak? iyi birseymis gibi muslumanlarca soylenir.

Soyleneni yapan, sorgulanmayan cocuk ?uslu cocuk? tur, aferimliktir. Fakat ?bu neden boyle?, ?sebebi nedir? diyen cocuk icin ?ne oldu bu cocuga boyle, bir doktorami gostersek? denir.

Bir arastirma sonuclarina gore musluman ulkelerdeki universitelerin toplaminin

dunyaya sundugu tez sayisi 1.400.000 buna karsin sadece Yale Universitesinin sundugu tez sayisi 1.750.000

Ezbercilik yaninda kopyalamayi tesvik eder. Musluman dogdugu gunden beri sadece ezberledigi, arastirip sorgulayamadigi icin sadece anlatilani bilir. Yeni birsey yapamaz yada yapilmis birseyi gelistiremez. Artik tek care kopyalamaktir.

Arastirip sorgulamis, projelendirip uretmis birinden alir, aynisinin kopyasini uretmeye calisir. Elbetteki bu zihniyet hicbir zaman ilk tasarlayanin seviyesine cikamayacak ve kopya uretenler hep geriden takip edeceklerdir.

3- Teslimiyetcilik

Musluman teslimiyetcidir. Kuran allaha ve peygamberine teslim olmayi emreder. Bu ?kendini verme? muslumanin gunluk hayatina da yansir. Teslim olmus musluman artik kullanilmaya muhtactir. Bireyselligini yitirmistir, biri tarafindan idare edilmek zorundadir.

Musluman ulkelerin avrupa, amerika ve israil tarafindan somurulme sebeplerinden biride bu teslimiyetciliktir. Musluman kontrol etmekten cok edilmeyi tercih eder.

Son osmanli sultaninin "ulkeyi alin ama hilafetime dokunmayin" diye yalvarmasida bu sebepledir".

Bugun tarihin bir doneminde somurge olmamis tek bir musluman ulke yotur.

4- Yetersiz Zaman

Yetersiz zaman aslinda yukarida yazdigim Teslimiyetciligin sebeplerinden biridir.

Musluman bir tercih yapmak zorundadir. Ya gece gunduz calisacak ve muhendislik ve mimaride ilerleyecek, yada kendini namaza ve diger ibadetlere verecek.

Muslumanlar ikisinin bir arada yapilabilecegini soyleyerek kendilerini teselli ederler. Fakat bu mumkun degildir. Mumkun olsaydi zaten su an yapiliyor olurdu.

Ornegin Nokia telefonu yapmak gece gunduz calismayi gerektirir. Bu telefonu yapan muhendislerin ibadete ayiracak zamanlari olmamistir.

Bir muslumanin beyninde ise aritmetik cok basittir; Ibadet et = Cennete git.

Hicbir yerde Cep telefonu projelendir = Cennete git yazmaz.

Calismak sadece ibadetinize devam edebilmeniz icin karninizi doyurmaya yarayan bir aractir.

Bu durumda bir musluman elbetteki uretimi secmez, ibadeti secer.

5- Bu Dunya Fani

Her hangi bir arap ulkesine gittiginizde butun binalarin, yollarin, stadyumlarin Ingiliz yapimi oldugunu goreceksiniz. Bugun Dubaiyi Ingiliz sirketler insa ediyor.

Peki ama bu ulkelerdeki muslumanlar ne yapiyor. Madem ingilizlere tonlarca para verecek kadar zenginler. Neden kendileri bu parayi kendi tasarimlari icin harcamiyorlar. ? Cunki muslumanin buna ayiracak zamani yoktur.

Musluman butun zamani ibadetine harcar, projeyi ve imalati ingilize yaptirir. Sonucta bilirki kendisi cennete, o yollari, stadyumlari, binalari yapan ingiliz ise cehenneme gidecek.

Kuranin Arapcadan baska dilde anlasilamayacagi uzerine;

Kurani anlamak icin arapca bilmek gerektigi soylenir. Fakat bir dilde yazilmis bir kitabi kelimesi kelimesine ogrenmek icin o dilin konusuldugu ulkede yillarca kalmaniz gerekir. Eger o dili kendi ulkenizde ogrenmek istiyorsaniz bu durumda bu zaman surecini ikiye katlamaniz gerekir. 5-10 sene ingilterede yasamis biri dahi ingilizceyi ana dili gibi konusamaz, ingilizce bir kitabi bir ingiliz gibi anlayamaz.

Bu kuranin aslinda basit bir kitap oldugunu gizlemek icin uydurulmus bir kiliftir. Eger bu yalan uydurulmasaydi araplardan baska kimse inanmazdi. Araplarinda aptal bir millet oldugunu hepimiz biliyoruz.

Bilmedigimiz konu ise

"Araplar musluman olduktan sonrami aptallastilar, yoksa zaten aptal olduklari icinmi islamiyeti sectiler"

tarihinde TunBagaTarhan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gelişmişliği etkileyen sadece bir ülkedeki halkın genelinin dini inancı değil,dinin ne derece etkin olduğudur.Afrika'daki müslüman nüfuslu ülkeler de hristiyan nüfuslu ülkeler de aynı derecede azgelişmiş.Hristiyan olanların sırf hristiyanlar diye avrupa seviyesinde bir gelişmişliğe ulaşmaları gibi bir durum söz konusu değil yani.Ülkelerde dinin etkisinin azalması ile gelişmişlik doğru orantılıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
vay be, ne akillmissiniz siz..

afrikada zaten sirf musluman diye geri kalmis bir kita degilmi.. :rolleyes: :rolleyes:

Gunumuzde hala nasil yapildigi arastirma konusu olan piramidlerin bulundugu ulke misir. Zamanin en modern sehri olan Babil in bulundugu ulke Irak. Simdiki halleri icler acisi. islami suclamamak mumkunmu.

Heykeli, resmi, muzigi, dansi vb. yasaklayan bir zihniyetin gelismesi dusunulebilirmi?

Bir araba tasarladiniz tasarlamak yasak, konseptin resmini cizdiniz resim cizmek yasak, modelini yapacaksiniz model yapmak heykele girer yasak.

Bugun ilk ucan insan Hazerfen Ahmet Celebi dir diye ovunen zihniyet. Yine dun onun kellesini kesen zihniyet degilmiydi?

tarihinde TunBagaTarhan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Gunumuzde hala nasil yapildigi arastirma konusu olan piramidlerin bulundugu ulke misir. Zamanin en modern sehri olan Babil in bulundugu ulke Irak. Simdiki halleri icler acisi. islami suclamamak mumkunmu.

Heykeli, resmi, muzigi, dansi vb. yasaklayan bir zihniyetin gelismesi dusunulebilirmi?

Bir araba tasarladiniz tasarlamak yasak, konseptin resmini cizdiniz resim cizmek yasak, modelini yapacaksiniz model yapmak heykele girer yasak.

Bugun ilk ucan insan Hazerfen Ahmet Celebi dir diye ovunen zihniyet. Yine dun onun kellesini kesen zihniyet degilmiydi?

tabi tabi haklisin.. :rolleyes: :rolleyes:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Din elbette geçerli bir nedendir...bütün islam dünyasında dinle ve dinin argümanları ile paralel gelişen bir sorgulama asla yoktur...

En basit bir modern islam dünyası sayılabilen bir türkiye için bile böyledir...

Bu konuda en büyük özellik islamın uygulanımında esas olan ölçülerdir...

Tüm islam dünyası yöneticilerinin baskısı altında yaşamaktadır. Halklar köleleştirilmiş , yöneticiler yeryüzünde allahın gölgesi ilan edilmiş ve böylece hükümranlıklarını ilahi bir ruhsata bağlamışlardır... (buna vurgu yapan ayetler açıkça istismar edilmiştir. İslam , yöneticilerinin hırsızlığına göz yummaz)

İslam dünyasında dolar milyarderi olmayan bir tek lider neredeyse yoktur...

demekki bu gerilik sadece halkları bağlar. yöneticiler bilakis modern zengin uluslara beş çekerler...

İslam dünyası geridir. Ve birçok yönden dünyanın en geri uluslarıdır... kimi afrika ülkelerini saymazsak tüm islam alemi fakru zaruret içerisinde yaşamakta ve kızılhaçtan tutun fethullahçılara kadar tüm dünya misyonerlerinin ve yardım kuruluşlarının ilgilenmek zorunda oldukları kesimler olmuşlardır...

Bunda islamın bir suçu yoktur diyemiyorum... Gelecek kuşaklara kalıcı bir yönetim tarzı bırakamamıştır...

İnsanın ve yöneticilerinin insafına ve allah korkusuna dayalı bir tavsiye kabul edilemez...

kabul edilemez çünkü tüm islam dünyasının sonuçları ortadadır...

Aslında gerilik çok ciddi bir seviyede sayılmaz...

Gelecekte çok daha beter günler beklemektedir . Petrol kıymetten düştüğünde siz seyredin gümbürtüyü...

İşte bu gerçeği fark eden alçak ve sahtekar yöneticiler , emirler, şeyhler batı ülkelerinde milyar dolarlık yatırımlara başlamışlardır...

yeteri kadar uyuttular müslümanları ama sanırsam iş işten geçti...

dünyanın yüzyıla damgasını vuran en kıymetli kaynakları olan petrol ve ürünleri en fazla islam ülkelerinde vardır... Bunun zekatıda herhalde en fakir ulusların islam dünyası olmasıdır...

Her zaman bahsettiğimiz egemenlerin kendi çıkarları için halkın kaynaklarını sömürmek ve halkı koyunlaştırmak en fazla islam ülkelerinde yaşanır...

Link to post
Sitelerde Paylaş
sömurge olayina girersem hic cikamayiz bu isten simdi..

ulkeler geri kalinmaz, geri birakilir..

bunlari uzun uzun anlatacak hic halim yok suan icin..

ama sorun dinde degil, herhhangi bir ideoloji ile yönetilen bir ulkede geri birakilabilir.. :rolleyes:

buyurun girin.Sömürgeleşen ülkeler sömürgecilerden daha geri oldukları için sömürgeleştirilmedi mi? Sömürgeci avrupa devletlerinin büyüme,gelişme ve teknolojik ilerlemelerinde dinin etkisinin azalmasının payı yok mu?

Birine bir konuyu anlatmadan önce kendiniz anlamalısınız.

Ideolojiler de ülkeleri geri bırakabilir,o konuda haklısınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

sayin ozedonus, petrolle ilgili yazdiklariniza ilave olarak;

Araplardan sonra en cok petrol Venezuela, Kolombiya, Kuba ve Rusyada. Bu ulkeler koklatmiyorlar bile petrolu. Amerika bu ulkelerin musluman olmasini cok isterdi.

Amerika, Ingiltere, Fransa vb. Ben hicbir hristiyan ulkenin islamdan rahatsiz olduklarina inanmiyorum. Bilakis islam onlar icin bulunmaz bir nimet. Islam sayesinde musluman ulkelerin butun dogal kaynaklarini kullanabiliyorlar. Islam sayesinde onlari uykuda ve tembel tutabiliyorlar.

Islam bu ulkelerin gelismesini ve guclenmesini engelliyor, onlari teslimiyetci ve disa bagimli yapiyor. Bu da Amerika ve Ingiltere gibi somurgeci ulkeler icin buyuk bir sans. Bu durumda Amerika islama karsi olabilirmi?

Onlar islam afyonuyla uyusmus muslumanlardan memnun, tek sorunlari afyonu fazla kacirip saga sola saldiranlar.

Bir dusunun, amerika ornegin Libyanin musluman olmasindan rahatsiz olsaydi, ve diyelimki amerika gizli bir guc kullanarak Libyayi islamiyetten soguttu, artik Libyalilar musluman degil. Peki simdi ne olacak, Libya komunist olacak, uyanacak, Cin gibi gelisecek guclenecek. Bunumu istiyor Amerika?

Amerika ve Ingiltere islam sayesinde petrolun kontrolunu ellerinde tutuyor ve istedikleri musluman ulkeye askeri us kurabiliyorlar

tarihinde TunBagaTarhan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
sayin ozedonus, petrolle ilgili yazdiklariniza ilave olarak;

Amerika, Ingiltere, Fransa vb. Ben hicbir hristiyan ulkenin islamdan rahatsiz olduklarina inanmiyorum. Bilakis islam onlar icin bulunmaz bir nimet. Islam sayesinde musluman ulkelerin butun dogal kaynaklarini kullanabiliyorlar. Islam sayesinde onlari uykuda ve tembel tutabiliyorlar.

Islam bu ulkelerin gelismesini ve guclenmesini engelliyor, onlari teslimiyetci ve disa bagimli yapiyor. Bu da Amerika ve Ingiltere gibi somurgeci ulkeler icin buyuk bir sans. Bu durumda Amerika islama karsi olabilirmi?

Onlar islam afyonuyla uyusmus muslumanlardan memnun, tek sorunlari afyonu fazla kacirip saga sola saldiranlar.

Bir dusunun, amerika ornegin Libyanin musluman olmasindan rahatsiz olsaydi, ve diyelimki amerika gizli bir guc kullanarak Libyayi islamiyetten soguttu, artik Libyalilar musluman degil. Peki simdi ne olacak, Libya komunist olacak, uyanacak, Cin gibi gelisecek guclenecek. Bunumu istiyor Amerika?

Amerika ve Ingiltere islam sayesinde petrolun kontrolunu ellerinde tutuyor ve istedikleri musluman ulkeye askeri us kurabiliyorlar

Araplardan sonra en cok petrol Venezuela, Kolombiya, Kuba ve Rusyada. Bu ulkeler koklatmiyorlar bile petrolu. Amerika bu ulkelerin musluman olmasini cok isterdi.

dunya politikasi bu kadar basit yani.. <_< <_<

Link to post
Sitelerde Paylaş
dunya politikasi bu kadar basit yani.. <_< <_<

Aslinda cok basit arkadasim. Mesele gorebilmekte. Sizler hayati allahlarla dinlerle komplike hale getirip sonrada icinden cikamiyorsunuz. Oysaki o cok basit.

Ayrica oguz unda dedigi gibi. lutfen birsey biliyorsan yaz. bilmiyorsan golge etme.

Bu forum size cevap yazmaniz icin imkan veriyor. Bunu degerlendirip fikirlerinizi paylasip soylenenlerin neresinde ne yanlis var yorumlayabilirsiniz.

Yazdiklarim icinde nerede ne hata yapmisim beni detayli aydinlatirsaniz sevinirim. bende ogrenmis olurum.

Sayin Adonis simdiye kadar verdiginiz cevaplar muslumanlarin tembel oldugunu onaylamaktan ileri gitmiyor. Zahmet edip 3 satir detayli yazi yazamiyorsunuz.

tarihinde TunBagaTarhan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Elinde evrenin sırlarının yazılı olduğunu iddia ettikleri, kendi dillerinin bir lehçesinde yazılmış bir kitap olduğunu iddia ederler, "kâfir"lerin yaptığının milyonda birini yapamazlar. Şeytanın t.şaklarıyla oynadığını, cinlerin onları gözetlediğini, omuzlarında meleklerin oturduğunu düşünürler.

Bu din uzaydan mı geldi acaba?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Geri kalmışlığın üç boyutu var; bilimsel, sanatsal ve ekonomik alanlar.

Araplar işin ekonomik kısmını petrol ile çözmüşler ancak bilim ve sanat özgür düşünce gerektirir. Meraklı, sorgulayan bireylerler gerektirir ve sorguladığı için bireyi ayıplamayan bir toplum gerektirir.

Sanatın toplumsal gelişmede çok önemli rolü olduğunu düşünüyorum. Mağara resimlerinden mimariye ve ürün tasarımına kadar tüm görsel sanatlar bir bütündür ve birbirlerini izleyerek devam ederler. Yani 500 yıl önce bir resim sanatı geleneğin yoksa bugün web tasarımı yaparken bile Batı'dan kopyalamak zorunda kalırsın. Birebir kopyalama olmasa bile işin standartlarını onlar belirlemiştir, sen de uyarsın.

Başka bir başlık altında şunları yazmıştım... Bu konu ile doğrudan ilgili.

Muhammed'in suratını görmeye çok meraklı değilim de şu suret resmetmeyi günah kabul etme işi bize çok zarar vermiş.

Şimdi size birkaç isim sayacağım, bana bu isimlerin müslüman dünyadan karşılığını verin... verebiliyorsanız...

Giotto di Bondone, Raphael, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rembrandt ve daha binlercesi...

Tabi bunlar olmayınca görsel sanatların hiçbir dalı gelişmiyor.

Bizde de minyatür ve ebru gibi, çini gibi çok güzel şeyler var. Çok güzel mimarimiz var. Ama bu güzellikler eğer sanat özgür bırakılsaydı daha ne kadar ilerlerdik sorusunu akla getiriyor...

Ayrıca hazır sanata girmişken,

Bach, Albinoni, Vivaldi, Paganini, Chopin, Beethoven ve daha nicesi...

Bizde de İsmail Dede Efendi, Itri, Hacı Arif Bey, Münir Nurettin Selçuk gibi gönlümüzün teline dokunan büyük besteciler, müzik adamları var... Ama çalgı şeytan işi diyen zihniyetin içinde nasıl yeşerdiler şaşıyorum. Tabi sayı çok düşük, Batı'dan çıkan besteci sayısı ve dünya kültürüne etkileri inanılmaz büyük.

İslam zararlıdır. Çok şey kaybettik, ama zararın neresinden dönersek kârdır.

Şu an Türkiye'nin durumu çok acıdır. Türk ulusu zengin bir sembol kültürüne, yüzlerce çeşit enstrümana, resim ve mimariye sahiptir. Her ne kadar göçebe sanılsak da değiliz. Bu 100 yıl önce şüphe bırakmayacak şekilde ispatlandı ama nedense bizim kitaplara girmedi. Kazım Mirşan, Haluk Tarcan ve Turgay Tüfekçioğlu beyefendilerin çalışmalarını izleyin.

Böyle zengin bir kültür köreltilmiştir. Çok büyük kayıp...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Geri kalmışlığın üç boyutu var; bilimsel, sanatsal ve ekonomik alanlar.

Araplar işin ekonomik kısmını petrol ile çözmüşler ancak bilim ve sanat özgür düşünce gerektirir. Meraklı, sorgulayan bireylerler gerektirir ve sorguladığı için bireyi ayıplamayan bir toplum gerektirir.

Sanatın toplumsal gelişmede çok önemli rolü olduğunu düşünüyorum. Mağara resimlerinden mimariye ve ürün tasarımına kadar tüm görsel sanatlar bir bütündür ve birbirlerini izleyerek devam ederler. Yani 500 yıl önce bir resim sanatı geleneğin yoksa bugün web tasarımı yaparken bile Batı'dan kopyalamak zorunda kalırsın. Birebir kopyalama olmasa bile işin standartlarını onlar belirlemiştir, sen de uyarsın.

Başka bir başlık altında şunları yazmıştım... Bu konu ile doğrudan ilgili.

Şu an Türkiye'nin durumu çok acıdır. Türk ulusu zengin bir sembol kültürüne, yüzlerce çeşit enstrümana, resim ve mimariye sahiptir. Her ne kadar göçebe sanılsak da değiliz. Bu 100 yıl önce şüphe bırakmayacak şekilde ispatlandı ama nedense bizim kitaplara girmedi. Kazım Mirşan, Haluk Tarcan ve Turgay Tüfekçioğlu beyefendilerin çalışmalarını izleyin.

Böyle zengin bir kültür köreltilmiştir. Çok büyük kayıp...

Kesinlikle katılıyorum.Bu islam denen zehirden kurtulduğumuz takdirde Türk ulusunun her alanda ilerleyeceği kanaatindeyim.Sadece iç politikada yarattığı düzensizlikler ve sömürü düzenleri bizi onlarca yıl geri götürdü...

Link to post
Sitelerde Paylaş

geri kalmışlılarının nedeni iklim ve coğrafyadır.doğu toplumu tembeldir

bütün sıcak ülkelerin insanları tembeldir.bütün sıcak ülkeler gelişmemiştir ya da az gelişmiştir

dinler de bu yuzden ortadoğuya gönderilmiştir..

insan şu sıcak havada çalışmak mı ister?

tarihinde predator tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
geri kalmışlılarının nedeni iklim ve coğrafyadır.doğu toplumu tembeldir

bütün sıcak ülkelerin insanları tembeldir.bütün sıcak ülkeler gelişmemiştir ya da az gelişmiştir

dinler de bu yuzden ortadoğuya gönderilmiştir..

insan şu sıcak havada çalışmak mı ister?

O piramidler kar yagarken yapilmadi. Islam sonrasi iki tasi ust uste koymaktan acizler.

Avustralyada, Ispanyada ve Fas ta bulundum. Avustralya kuzey afrika ulkelerinden cok daha sicak. Ispanya ile Fas karsilikli iki ulke ve iklimleri ayni buna ragmen ekonomileri arasindaki farki gormek mumkun. Aradaki farkin olusmasindaki tek etken hayat gorusleri.

tarihinde TunBagaTarhan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

islamda üretmek haramdır...üretebilecekleri tek şey çocuktur..onlar kendilerini bildikleri andan itibaren , öteki dünya için allahla pazarlık yaparlar...umurlarında mı insanlığa faydalı olmak ?.. batı dünyasına hep lanet ederler ama batı dünyasının nimetlerinden faydalanmadan edemezler..amerika, ingiltere şeytandır derler ama , oraya iltica edebilmek için hertürlü hokkabazlığı yaparlar..

işte böyle birşeyciklerdir müslümcükler :rolleyes:

Link to post
Sitelerde Paylaş

din,insanları üstün bir gücün varlığına inandırarak gerçeklerden uzaklaştırır,toplumu uyuşturur.

dinin bu özellikleri emperyalistler tarafından kullanılarak toplumların sömürülebilecek kıvama getirilmesi sağlanır

büyük güçler biliyorlar ki eğer bunlar başını yukarı kaldırıp gerçekleri görebilirlerse kirli oyunlarını sürdürmeleri zorlaşacaktır.o yüzden bu büyük güçler (ABD demiyorum çünkü ülke değil,bir avuç güçlü insan,ABD sadece kukladır) onların dini liderleri olarak KENDİ AJANLARINI (örn.Fethullah Gülen) kukla olarak kullanıp insanların gerçeği görmesini engellemektedir

Link to post
Sitelerde Paylaş

bende yeri gelmişken müslümanların ezberciliği üzerine bi kaç söz söylemek istiyorum.

bazı konularda müslüman arkadaşlarla tartıştığım zaman sorduğum sorunun cevabını kendi cümleleriyle değilde aynı konuya verilen cevabı aynen kopyala yapıştır yaparak cevaplama yolunu seçiyorlar.ezberciliğin bu kadarıda olmazki.

sen sadece başka insanların düşüncelerini yazarsan kendini nasıl geliştirebilirki?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Aslinda cok basit arkadasim. Mesele gorebilmekte. Sizler hayati allahlarla dinlerle komplike hale getirip sonrada icinden cikamiyorsunuz. Oysaki o cok basit.

Ayrica oguz unda dedigi gibi. lutfen birsey biliyorsan yaz. bilmiyorsan golge etme.

Bu forum size cevap yazmaniz icin imkan veriyor. Bunu degerlendirip fikirlerinizi paylasip soylenenlerin neresinde ne yanlis var yorumlayabilirsiniz.

Yazdiklarim icinde nerede ne hata yapmisim beni detayli aydinlatirsaniz sevinirim. bende ogrenmis olurum.

Sayin Adonis simdiye kadar verdiginiz cevaplar muslumanlarin tembel oldugunu onaylamaktan ileri gitmiyor. Zahmet edip 3 satir detayli yazi yazamiyorsunuz.

o guzel hatirini kirmim , bir kac satir karaliyim bari.. :rolleyes:

1. geri kalmis ulkeler bir tek musluman ulkeler degillerdir, afrika kitasi vede asyadaki cogu ulke geridedir.. bunlarda islamiyetten cok uzaktirlar.. demekki neymis dinle bir ilgisi yokmus..

2. kuran dusunmeyi emreder, senin dedigin gibi bir olgu söz konusu dahi edilemez..

3. ezberci zihniyet olarak lense etmeye calistigin muslumanlar gibi sende ezbercisin, ezbere olmazsa dinden behaber yasayipta, dinde olmayanlari lense ettigin muslumanlar gibi var havasina yatmazdin..!

4. emperyalist ulkeler, sömurulecek ulkeyi ele gecirmek icin, önce sisteme rakip kisileri belirler, sonradan bunlari destekler vede basagetirip, istedigini yaptiracak hale hazir eder..

5. turkiye dahi sömurulen bir ulkedir, amaki gel görki birtek dinle sömurulmiyor, fasizmle ( irkcilik ), komunizmle, kemalizmle sömuruliyor.. demekki neymis dinden ziyade her turlu ideoloji, fikir ile bir ulke sömurulebilecek niteliktedir..

6. musluman ulkelerin geri kalmasi, osmanlidan kalmadir.. osmanlinin izledigi politikadan dolayidirki suan bu haldedirler..

vs.. vs..

fazlasina halim yok, baya yorgunum..

söz enerjik oldugum birgunde cok detayli bir yorum yapcam bu topige :rolleyes: :rolleyes:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...