Tam Forum Görünümü: ALLAH VARSA !
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2, 3
zeynep
QUOTE(anibal @ Feb 12 2007, 05:58 PM) *
Ben aklın "varlığına" da inanmıyorum, yok.. Evet, aynen "yok".. Aklı elle tutamazsın, kilosunu ölçemezsin.. Sen, bir takım eylemleri alıp "ahada bu akıldır" diyorsun.. İşte aklın var olduğu yer, nokta, orası, ötesi yok.. Aynı şekilde ses diye şey de yok, radyo dalgası diye de.. Nasıl dersen, moleküllerin titreşimle enerji iletmesine ses diyorsun.. İşte o kadar.. Senin buna ses demen, ses namında bir mevcut ortaya koymaz..

Var/yok, mevcutlar için geçerlidir.. Ses, akıl, renk, his vs. dediğin şeyler ise, mevcudatın eylemlerinden ibarettir. Akıl, beyin varsa vardır, insanda.. Beynin faaliyetine akıl dersin.. Aklın ifadesi, beynindeki nöronların vs. işlemesi ile, karar verebiliyor olmandır..

peki o zaman sana küçük bi soru;
bi karında ve kocaman bi dağ düşün.karınca dağın azametinden ve kendi küçüklüğünden dağın varlığını kavrayabilir mi? cevap kavrayamaz. o zaman dağ yok mu?
anibal
Karınca dağın varlığını gayet güzel algılar..

İşte gene saçmalıyorsun.. Çünkü, karıncanın öyle olması, biizm böyle olmamızı gerektirmez.. Buna false analogy denir.. Yani hatalı örenkleme.. Karınca ile dağ arasındaki bağlantı, insan ile bilmem ne arasında kurulamaz.. Yani söylediğin şeye ,alakaya maydanoz denir..

Biz sanki, güneşin veya andromeda'nın varlığını algılamaktan uzak mıyız? İnsan güneş oranı, karınca everest oranından çoook daha büyük.. İnsan andromeda oranı ise, hiç düşünme bile.. Ama biz hem güneşin, hem andromedanın varlığını gayet güzelce kavrayabiliyoruz.. Hatta öyleki, bir kaç milyar yıl sonra güneşin bizi yutacağını, andromedanın gelip bizim zavallı minik galaksimize çarpacağını da çok iyi kavrayabiliyoruz..

Demekki, analojin yanlış.. Safsata olmasa bile, yanlış laf ediyorsun.. Ama bu saçmaladığın, yani safsata ürettiğin gerçeğini değiştirmiyor..
gezgin95
QUOTE(zeynep @ Feb 13 2007, 11:28 AM) *
peki o zaman sana küçük bi soru;
bi karında ve kocaman bi dağ düşün.karınca dağın azametinden ve kendi küçüklüğünden dağın varlığını kavrayabilir mi? cevap kavrayamaz. o zaman dağ yok mu?

Kavramak akılla, gözlemlerle olur.
Bir şeyin varlığı yokluğu gözlemlerle belli olur.

Ben dünyayı kavrayabiliyorum. Gözlemler var.
Ben güneş sistemini kavrayabiliyorum. Gözlemler var.
Ben andromeda galaksisini kavrayabiliyorum. Gözlemler var.
Ben samanyolu galaksisini kavrayabiliyorum. Gözlemler var.
Ben milyarlarca galaksi olduğunu kavrayabiliyorum. Gözlemler var.
....

Allah için ise: gözlem yok.
Bu kadar basit.

Bir şey için "var" ise, o şey çevresine etki eder. Mesela ışık taneciklerine etki eder, ses dalgalarına etki eder, ışık çıkarır, elektronları saptırır... dış dünyaya bir etkisi olur.

Böyle bir etki yok ise o şey "yok"tur.
.
anibal
Yanlış olan, birilerinin allaha filan inanması değil, birde çıkıp bunu ispata filan çıkmaya çalışması..

Her şeyin başlatıcısı olan tanrıdan farklı olarak ilahi dinlerin tanrıları insanlara akıl bahşederek onları tüm yaratıklardan üstün kılmış lakin kendi varlıklarına ilişkin akli delil göstermeyi reddederek kullarının rüştlerini ispatını akıl dışına, inança itmişlerdir. madem safi nur meleklerden akıl ve irademiz ile üstünüz o zaman varlığa ilişkin nesnel kanıt verile. yok nesnel kanıta dayanmadan iman ve itaat etmemiz gerekiyor ise o zaman akıl geri alına.

irade sahibi kılıp yücelten ama özel kılındığımız niteliklerden bizleri sorgulamayan bir tanrı inancı kurgu hatası içerir; kurgu hatası ancak insan icadı olabilir kanaatindeyim.

(Bir yerlerden alıntı ama, şimdi hatırlamıyorum, neresiydi.. )
esat
QUOTE(Kaplan @ Feb 12 2007, 02:21 PM) *
Arkadaşlar biz ateistler Allah ı reddiyoruz ama ya varsa ne halt yiyeceğiz o zaman. Bunu zaman zaman düşünmüyor değilim. Dün Dante nin İlahi komedyasının bir kısmını okudum ve bu beni Allah hakkında bir daha düşünmeye yitti. Adam cehennemi Kurandan daha etkileyici tasvir etmiş. Bazı resimler koymuşlar baya etkileyici. Eğer Dante nin dedikleri doğru ise o zaman başımız gerçekten belada. Ben bu sitedeki yazıları okuyarak ateist oldum. Eğer Allah var ise bu siteyi hazırlayanların daha çok başı beladadır. Ama umud edelim ki yoktur.

işte kardeş içindeki bu süphe en değerli seyindir. araştır bi gorceksın.kendını sorgula nefsıne karsı gel.
aksi taktırde hepimiz en fazla 50 60 sene yasarıız ve son gun gelecek olum gelecek olurken anlıcaksın belkı ama bı faydası olmıcak emın ol. sonsuz ve acı bı azap olcak sonunda.
bide sunu dusun sen ınanıyosan ama gercekte Allah yoksa ne olur? sadece gereksız yere ınanmıs olursun hıc bı zararı yok.ama ya varsa ozaman ne yaparız.
sadece iman etmek
gereken ıbadetlerı yapmasan bıle Allah'a ve peygamberine inanman seni kurtarır. tabıkı yapmadıklarımızın cezasını cekıcez ama onemlı olan sonunda sonsuz bı mutluluk var bızlerı bekleyen.
torres
Boşver kardesim yaa aldırma 2-3 tane capulcu sürüsü gelmiş forumda islamı karalıyorlar.Kendilerinin inandığı aptal aptal şeylere başkalarınında inanmalarını bekliyorlar.maymunlar timsahlar tesadüfler bing bang bam küt zart zurt aptal aptal şeyler işte.Zaten buna inanların sayısı yok denecek kadar az bunlarda onlardan işte.
orhan11
Torres,

yeterli bilgi sahibi olmayan bir cahilsin.. Yazidigin yazilara baktim, incir cekirdegini doldurmayan bos ve iceriksiz yazilar.. Forumu mesgul etme, sen ufaktan soyle kafa calistirmaya gerek olmayan bir Islami foruma uza.. Senin bilgi seviyen oralardaki insanlarla uyusacaktir.. Hadi bakim...
torres
QUOTE(orhan11 @ Feb 13 2007, 05:50 PM) *
Torres,

yeterli bilgi sahibi olmayan bir cahilsin.. Yazidigin yazilara baktim, incir cekirdegini doldurmayan bos ve iceriksiz yazilar.. Forumu mesgul etme, sen ufaktan soyle kafa calistirmaya gerek olmayan bir Islami foruma uza.. Senin bilgi seviyen oralardaki insanlarla uyusacaktir.. Hadi bakim...

Hıııııııı demek ben cahilim sen bir bilgi uzmanısın.Sen şu yazdığın bi msjlara baksana hakaretten başka ne görüyorsun.Sen sosyalist bir insan değil küfürbazın tekisiin.Sen tartışılcak bi adam bile değilsin.onun için seni kaale bile alamam.hadi şimdi ikile
ERCUMENT
Arkadaşlar biz ateistler Allah ı reddiyoruz ama ya varsa ne halt yiyeceğiz o zaman. Bunu zaman zaman düşünmüyor değilim. Dün Dante nin İlahi komedyasının bir kısmını okudum ve bu beni Allah hakkında bir daha düşünmeye yitti. Adam cehennemi Kurandan daha etkileyici tasvir etmiş. Bazı resimler koymuşlar baya etkileyici. Eğer Dante nin dedikleri doğru ise o zaman başımız gerçekten belada. Ben bu sitedeki yazıları okuyarak ateist oldum. Eğer Allah var ise bu siteyi hazırlayanların daha çok başı beladadır. Ama umud edelim ki yoktur.

Öldükten sonra tekrar dirileceğime allahtan daha çok inanıyorum..Allaha inanmasam bile tekrar dirileceğime inanıyorum..Çünkü beni yapan herneyse ister allah yada başka birşey olsun sanki benim yaşamam için ne gerekiyorsa yapmış..bunu yapan niye birdaha yapmasın ki kesinlikle yapmalı hadi şuurlu biriyse yapmaya bilirde çünkü bi kere yaptım canım istemiyo şimdide yapmadım der beni diriltmez..Ama beni yaratan şuursuzsa mecbur yine diriltir çünkü yaratma üzerine proğramlı..bir varlık oluşması için ne gerekiyorsa yapmış..
İşin garip tarafı bende var olmayı istiyorum ve varım..çocuğum olmasını istiyorum çocuğum oluyor..çocuğum olabilmesi için ilişkiye girmem gerekli manyak gibi bir istek varedilmiş (hormonlarla falan)..ya bide kan basıncı oluşmazmı sanki ben yaptım..ha ben istedimde birde sperm falanmı yaptım..saymakla bitmez bunlarda daha garibi hadi çocuk yapmayı ben istiyorum vücudumda buna uygun hale geldi..bu işi tek başıma yapmıyorumki dişi varlıklar ne yav bendeki çıkıntılara nasıl karşılık geliyor ondaki girintiler..Bendeki tüm işlemlere nasıl karşılık geliyor..bilmemde bunu herkim yaptıysa vede şuursuzsa, demekki sistem böyle. Biliyorumki bunu bir daha yapak zorunda artı bende zaten tekrar dirilmek istiyorum.
torres
QUOTE(ERCUMENT @ Feb 13 2007, 07:38 PM) *
Öldükten sonra tekrar dirileceğime allahtan daha çok inanıyorum..Allaha inanmasam bile tekrar dirileceğime inanıyorum..Çünkü beni yapan herneyse ister allah yada başka birşey olsun sanki benim yaşamam için ne gerekiyorsa yapmış..bunu yapan niye birdaha yapmasın ki kesinlikle yapmalı hadi şuurlu biriyse yapmaya bilirde çünkü bi kere yaptım canım istemiyo şimdide yapmadım der beni diriltmez..Ama beni yaratan şuursuzsa mecbur yine diriltir çünkü yaratma üzerine proğramlı..bir varlık oluşması için ne gerekiyorsa yapmış..
İşin garip tarafı bende var olmayı istiyorum ve varım..çocuğum olmasını istiyorum çocuğum oluyor..çocuğum olabilmesi için ilişkiye girmem gerekli manyak gibi bir istek varedilmiş (hormonlarla falan)..ya bide kan basıncı oluşmazmı sanki ben yaptım..ha ben istedimde birde sperm falanmı yaptım..saymakla bitmez bunlarda daha garibi hadi çocuk yapmayı ben istiyorum vücudumda buna uygun hale geldi..bu işi tek başıma yapmıyorumki dişi varlıklar ne yav bendeki çıkıntılara nasıl karşılık geliyor ondaki girintiler..Bendeki tüm işlemlere nasıl karşılık geliyor..bilmemde bunu herkim yaptıysa vede şuursuzsa, demekki sistem böyle. Biliyorumki bunu bir daha yapak zorunda artı bende zaten tekrar dirilmek istiyorum.

Sözlerine katılıyorum fakat Allahtan daha cok inanıyorum sözü acayip geldi.Hiç yokken nasıl bizi var ettiyse öldükten sonrada hiç şüphesiz diriltecektir.Eğer bu olmasaydı benim için yaşamın hiç bir anlamı kalmazdı.Her insan yaptığının cezasını çekmelidir.

N'eylersin ölüm herkesin başında.
Uyudun uyanamadın olacak
Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında?
Bir namazlık saltanatın olacak.
Taht misali o musalla taşında.
nusret

Sevgili kaplan kardeşim,

İçindeki şüphelerden birgün kurtulmanı ve kurtuluşa ermeni diliyorum,
Başta sevdiğim ateist arkadaşlarımın ve sonrada sizin Allah ile buluşmanızı, size şahdamarınızdan daha yakın olan Allah'tan diliyorum.

Sizler inanmasznızda biz sizler için duacıyız.

Selamlarımla.
MelancoliaMAJOR
Harika bir konu bence açan arkadaşa teşekkür ediyorum.Gayet mantıklı ama sadece düşünenler için;
Hadi Descartes'ın ortaya attığı şaşmaz dört önermeyi bir hatırlayalım;
Descartes der ki;

1---Allah yoksa ve ben de ona inamayarak yaşarsam diğer inanlardan biraz daha fazla zevk alarak yaşamış olurum.
2---Allah yoksa ve ben ona inanarak hayatımı yaşarsam bazı zevleri yaşayamamış olurum biraz zararıma olmuş olur.
3---Allah varsa ve ben ona inanmayarak yaşamışsam kaybım çok çok fazla olur.
4---Allah varsa ve ben ona inanarak hayatımı yaşarsam yine kazançlı olurum.

Aklı ve mantığı çok seviyorum.Ya p ya q.
anibal
MelancoliaMAJOR, sen utanmaz arlanmaz yalancının birisin.. Tıpkı üstadınız muhammed ve diğer müslümanlar gibi..

Descartes bunları, nerde söylemiş? Nerde allah demiş? Sallıyorsun işkembeden sadece..
mysterieux
Allah varsa?

insanların kafasını meşgul eden en önemli,en kafa karıştıran soru bu belki de,en azından tanrının var olup olmadğı konusunda kendi içinde kesin bir yargıya varamamış insanlar için zor ve düşündürücü bir soru."ya varsa?"

Ben kendime adıma tanrı varsa ve bunu öldükten sonra anlarsam yine de inanmamış olduğum için korkmam ya da pişman olmam diye düşünüyorum.neden mi? çünkü şu ana kadar insanların,canlıların zararına olan birşey yapmadım,hırsız değilim,katil değilim,düzenbaz,sahtekar ya da insanların canını yakan biri de değilim,inanan insanlara karşı saygı besliyorum,benim için diğer insanlardan hiçbir farkı yok herkesi eşit seviyorum,çünkü bizler insanız herkes aynı doğrultuda düşünmek zorunda değil.yaşadığım dünyaya sahip çıkmaya çalışıyorum,elimden geldiğince çevremdeki insanlara yardımcı oluyorum,onların çektiği acılara sırt çevirmiyor onlar için üzülüyor,kendi çapımda da olsa yardım etmeye çalışıyorum.sokakta mendil satan bir çocuk gördüğümde elim ayağım birbirine dolanıyor,içim burkuluyor,gözlerim doluyor bazen.neden diye soruyorum neden böyle olmak zorunda?,yanına gidip başını okşuyorum,genelde hiçbir tepki vermiyorlar bence çocuk akıllarıyla bile biliyorlar değil tanrı,artık insanlar bile yardım etmiyor onlara,yürüyüp geçiyorlar o an o çocuğa yardımcı olmak için cebime üç beş kuruş koymaktan başka yapacağım bişey olmadığından kendime de sövüyorum bu lanet düzene de...

ve ölüyorum...bakıyorum bir tanrı var.bizi yaratmış.tepkim sevinç olurdu inanın.gerçekten sevinirdim çünkü bunca acıyı sormak isterdim ona bunu bize neden yaptın diye. belki geçerli bir sebebi vardır"sınav yaptım sizi işte ondan böyle" demekten başka.bizi geçmekte zorunlu tuttuğun bu kanlı sınav senin için çok mu önemliydi diye sorardım sonra.kendini bize göstermeden üç beş satır yazıyla sana inanmamızı nasıl bekledin derdim.biraz içim burkulurdu belki dünyada bu kadar iyi işler yapmışken ahirette cehennem cezası hak etmek.sen beni insan olarak yarattın ben de insan oldum ne eksik ne fazla derdim son olarak biliyorum dinlemezdi beni ağzından bikere bizi yakacağı sözü çıktı ya! neyse canı sağolsun...inanın bunların ardından beni cehenneme attığında yanmayı bir asalet olarak görürdüm.çünkü biliyorum ki ben suçlu değilim...
atesavar
QUOTE(mysterieux @ Feb 21 2007, 03:32 AM) *
Allah varsa?

insanların kafasını meşgul eden en önemli,en kafa karıştıran soru bu belki de,en azından tanrının var olup olmadğı konusunda kendi içinde kesin bir yargıya varamamış insanlar için zor ve düşündürücü bir soru."ya varsa?"

Ben kendime adıma tanrı varsa ve bunu öldükten sonra anlarsam yine de inanmamış olduğum için korkmam ya da pişman olmam diye düşünüyorum.neden mi? çünkü şu ana kadar insanların,canlıların zararına olan birşey yapmadım,hırsız değilim,katil değilim,düzenbaz,sahtekar ya da insanların canını yakan biri de değilim,inanan insanlara karşı saygı besliyorum,benim için diğer insanlardan hiçbir farkı yok herkesi eşit seviyorum,çünkü bizler insanız herkes aynı doğrultuda düşünmek zorunda değil.yaşadığım dünyaya sahip çıkmaya çalışıyorum,elimden geldiğince çevremdeki insanlara yardımcı oluyorum,onların çektiği acılara sırt çevirmiyor onlar için üzülüyor,kendi çapımda da olsa yardım etmeye çalışıyorum.sokakta mendil satan bir çocuk gördüğümde elim ayağım birbirine dolanıyor,içim burkuluyor,gözlerim doluyor bazen.neden diye soruyorum neden böyle olmak zorunda?,yanına gidip başını okşuyorum,genelde hiçbir tepki vermiyorlar bence çocuk akıllarıyla bile biliyorlar değil tanrı,artık insanlar bile yardım etmiyor onlara,yürüyüp geçiyorlar o an o çocuğa yardımcı olmak için cebime üç beş kuruş koymaktan başka yapacağım bişey olmadığından kendime de sövüyorum bu lanet düzene de...

ve ölüyorum...bakıyorum bir tanrı var.bizi yaratmış.tepkim sevinç olurdu inanın.gerçekten sevinirdim çünkü bunca acıyı sormak isterdim ona bunu bize neden yaptın diye. belki geçerli bir sebebi vardır"sınav yaptım sizi işte ondan böyle" demekten başka.bizi geçmekte zorunlu tuttuğun bu kanlı sınav senin için çok mu önemliydi diye sorardım sonra.kendini bize göstermeden üç beş satır yazıyla sana inanmamızı nasıl bekledin derdim.biraz içim burkulurdu belki dünyada bu kadar iyi işler yapmışken ahirette cehennem cezası hak etmek.sen beni insan olarak yarattın ben de insan oldum ne eksik ne fazla derdim son olarak biliyorum dinlemezdi beni ağzından bikere bizi yakacağı sözü çıktı ya! neyse canı sağolsun...inanın bunların ardından beni cehenneme attığında yanmayı bir asalet olarak görürdüm.çünkü biliyorum ki ben suçlu değilim...

galiba ana babaya isyan içidesin konusmalarından öyle anlıyorum, çünkü sen ateistsin galiba ve Allah' a inanmadıgına göre ana baban suclu senın fıkrınce cunku onlar sana sormadan senı dunyaya getırdıler, evlimisin bilmiyorum eger cocuğun varsa seni ne kadar suclarsa suclasın o haklı onu dunyaya getırdıgın için, eger yoksa bence cocuk yapma yaparsan zaten suan konusmalarınla buyuk celıskı ıcınde olursun birde neden intihar etmıyorsun kı bu kadar acıyı yasıyorsan görme bu kötuluklerı neden bu kadar acıya maruz kalıyorsun ne de olsa kaybedecek bır seyın yok öldür kendını hayat bu kadar acımasızsa, ama işinize gelmeyınce her seye ragmen yasama ya deger demeyı bılıyorsunuz:) tam bır celışkı hayatınız ya anlamıyorum sizi
elfida
efferin atesavar ım benim ne güzel cevap yazarmış di mi abisi?

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

tanksavar ne haber?

sağol yoldaş..
sen nasılsın?
tortikolis
yoldaş nasılsın
mysterieux
QUOTE(atesavar @ Feb 21 2007, 10:40 AM) *
galiba ana babaya isyan içidesin konusmalarından öyle anlıyorum, çünkü sen ateistsin galiba ve Allah' a inanmadıgına göre ana baban suclu senın fıkrınce cunku onlar sana sormadan senı dunyaya getırdıler, evlimisin bilmiyorum eger cocuğun varsa seni ne kadar suclarsa suclasın o haklı onu dunyaya getırdıgın için, eger yoksa bence cocuk yapma yaparsan zaten suan konusmalarınla buyuk celıskı ıcınde olursun birde neden intihar etmıyorsun kı bu kadar acıyı yasıyorsan görme bu kötuluklerı neden bu kadar acıya maruz kalıyorsun ne de olsa kaybedecek bır seyın yok öldür kendını hayat bu kadar acımasızsa, ama işinize gelmeyınce her seye ragmen yasama ya deger demeyı bılıyorsunuz:) tam bır celışkı hayatınız ya anlamıyorum sizi

aileye isyan ettiğim falan yok okuduğunu anlamakta güçlük çekiyorsun heralde?orda hiç anneme ya da babama isyan ettiğime dair bir söz ya da cümle var mı? asıl konuyu dağıtmak başka bir yerlere çekmek için yazdığın belli bunu smile.gif

ayrıca kendimi ateistim,şuyum,buyum diye de tanımlamıyorum ki tanımlayabilirm de istediğim an! bu dünyada yaşayan herhangi biriyim sadece.benim fikrime göre annem ve babam suçlu değil tabi ki neden suçlu olsunlar?onlar da bu dünya düzenine herkes gibi ayak uydurmaya çalışmış ve kendi yaşayış tarzlarını seçmiş insanlar.sen bu yazdıklarımdan annemi babamı suçladığımı çıkarıyosan sadece şaşırıp kalabilirm çünkü bu çıkarımları yapan bir mantık eşine az rastlanır olmalı dünya üstünde laugh.gif

ve son olarak yaptığın saçma ve alakasız çıkarıma cevap vermek istiyorum; arkadaşım ben bu dünyaya geldiysem yaşamak için geldim,evet canım acıyor bazen bu dünyada ama kendi hayatım berbat olduğu için değil çevremdeki insanlarında benim gibi yaşama,fırsatlara,olanaklara sahip olmadığını gördüğüm için canım acıyor...dünyayla ilgilenmemeyi onu terk etmeyi düşünmedim hiç çünkü etrafıma yararlı olabileceğime inanıyorum bilmem bu sana bir anlam ifade edebiliyor mu akıllı,çok zeki,acayip mantıklı arkadaşım?!?!

bunun dışında ben bu adaletsizliğe sebep olan tanrınızın acımasızlığından bahsederken sen kalkmış bana intihar et bilmem ne gibi saçma söylemlerde bulunuyosun sanırım bu yazdıkların da okuduğunu ne kadar anladığının kanıtı.kendini bu şekilde kanıtladığın için seni tebrik ediyorum smile.gif
atesavar
QUOTE(mysterieux @ Feb 21 2007, 10:57 AM) *
aileye isyan ettiğim falan yok okuduğunu anlamakta güçlük çekiyorsun heralde?orda hiç anneme ya da babama isyan ettiğime dair bir söz ya da cümle var mı? asıl konuyu dağıtmak başka bir yerlere çekmek için yazdığın belli bunu smile.gif

ayrıca kendimi ateistim,şuyum,buyum diye de tanımlamıyorum ki tanımlayabilirm de istediğim an! bu dünyada yaşayan herhangi biriyim sadece.benim fikrime göre annem ve babam suçlu değil tabi ki neden suçlu olsunlar?onlar da bu dünya düzenine herkes gibi ayak uydurmaya çalışmış ve kendi yaşayış tarzlarını seçmiş insanlar.sen bu yazdıklarımdan annemi babamı suçladığımı çıkarıyosan sadece şaşırıp kalabilirm çünkü bu çıkarımları yapan bir mantık eşine az rastlanır olmalı dünya üstünde laugh.gif

ve son olarak yaptığın saçma ve alakasız çıkarıma cevap vermek istiyorum; arkadaşım ben bu dünyaya geldiysem yaşamak için geldim,evet canım acıyor bazen bu dünyada ama kendi hayatım berbat olduğu için değil çevremdeki insanlarında benim gibi yaşama,fırsatlara,olanaklara sahip olmadığını gördüğüm için canım acıyor...dünyayla ilgilenmemeyi onu terk etmeyi düşünmedim hiç çünkü etrafıma yararlı olabileceğime inanıyorum bilmem bu sana bir anlam ifade edebiliyor mu akıllı,çok zeki,acayip mantıklı arkadaşım?!?!

bunun dışında ben bu adaletsizliğe sebep olan tanrınızın acımasızlığından bahsederken sen kalkmış bana intihar et bilmem ne gibi saçma söylemlerde bulunuyosun sanırım bu yazdıkların da okuduğunu ne kadar anladığının kanıtı.kendini bu şekilde kanıtladığın için seni tebrik ediyorum smile.gif

rica ederim de ikimizin de yazısı ortada acaba hangımız hakllı senın yazdıgını mı anlıyamıyorsun yoksa solemek ıstedıgını mı ıfade edemıyorsun antiçokakıllı arkadasım madem kı bu dunyay senı senı attgı ıcın Allah' a stem edıceksın madem kı ınaınmıyorsun Allah' a o zaman senı dunaya getıren ana baban kalıyor suclamak zorunda oldugun sisteme gelince sen dıyorsun kı Allah'a sistem yusunden stemım var sistemı ınsanlar yapar ınsanlar ın sorunu bu akıl ırade ınsanların elınde Allah Teala sana cennetı vvaat etmıs zaten neden bu dunyayı cennet yapsın kı sen burada cennet ıstıyorsun anladıgım kadarıyla vede cok beleşçi oldugun bellı buradan:) çok zekıden daha zekı arakadsım antizeka
atesavar
QUOTE(elfida @ Feb 21 2007, 10:52 AM) *
efferin atesavar ım benim ne güzel cevap yazarmış di mi abisi?

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

tanksavar ne haber?

sağol yoldaş..
sen nasılsın?

elfida nasılsın arkadsım senden ümidim var inşallah bulacaksın Hakkı çünkü sen dinlemeyı bilyorsun dinledikçe açılacagına emınım bazıları gıbı atgözluğuyle bakmıyorsun ve almak ıstedıgın cevab gelmeyınce almak ıstedıgın cevabı almakta ısrarcı olmuyorsun BAZILARI GİBİİİİİİİİİİİİİİ
mysterieux
QUOTE(atesavar @ Feb 21 2007, 11:03 AM) *
rica ederim de ikimizin de yazısı ortada acaba hangımız hakllı senın yazdıgını mı anlıyamıyorsun yoksa solemek ıstedıgını mı ıfade edemıyorsun antiçokakıllı arkadasım madem kı bu dunyay senı senı attgı ıcın Allah' a stem edıceksın madem kı ınaınmıyorsun Allah' a o zaman senı dunaya getıren ana baban kalıyor suclamak zorunda oldugun sisteme gelince sen dıyorsun kı Allah'a sistem yusunden stemım var sistemı ınsanlar yapar ınsanlar ın sorunu bu akıl ırade ınsanların elınde Allah Teala sana cennetı vvaat etmıs zaten neden bu dunyayı cennet yapsın kı sen burada cennet ıstıyorsun anladıgım kadarıyla vede cok beleşçi oldugun bellı buradan:) çok zekıden daha zekı arakadsım antizeka

en üstte yaptığın çıkarıma gerçekten kahkalarla gülüyorum kardeşim biraz kafanı çalıştır insanlar dünyada ürüyorlar soyların devamı için üremeliler bunun senin dediğinle ne alakası var?

2. olarak cennet kavramına inananlar tanrının var olduğuna inanan kişilerdir kendine adına konuş.ben orda cehenneme atar bilmem ne derken olasilik üzerniden gittim farkındaysan başlığın adı da "allah varsa?" sanırım hangi konuda yazdığımızı unutmuşsun öyle mi? ben burda eğer tanrı varsa böyle böyle olmazdı diye yorumlar yaparken sen kalkmış bana beleşçisin,intihar et,şunu bunu suçla gibi basit şeyler söylüyorsun.eğer böyle devam ediceksen baştan söyle bir daha sana cevap yazmıyım çünkü zaten söylemek istediklerim ilk yazdığım mesajda belli.
atesavar
QUOTE(mysterieux @ Feb 21 2007, 11:10 AM) *
en üstte yaptığın çıkarıma gerçekten kahkalarla gülüyorum kardeşim biraz kafanı çalıştır insanlar dünyada ürüyorlar soyların devamı için üremeliler bunun senin dediğinle ne alakası var?

2. olarak cennet kavramına inananlar tanrının var olduğuna inanan kişilerdir kendine adına konuş.ben orda cehenneme atar bilmem ne derken olasilik üzerniden gittim farkındaysan başlığın adı da "allah varsa?" sanırım hangi konuda yazdığımızı unutmuşsun öyle mi? ben burda eğer tanrı varsa böyle böyle olmazdı diye yorumlar yaparken sen kalkmış bana beleşçisin,intihar et,şunu bunu suçla gibi basit şeyler söylüyorsun.eğer böyle devam ediceksen baştan söyle bir daha sana cevap yazmıyım çünkü zaten söylemek istediklerim ilk yazdığım mesajda belli.

TAM SEN BANA CEVAP YAZMA ARKADSIM BIZ ANLASAMIYORUZ BEN KARSIMDAKINI ANLAMAYA CALISARAK CEVAB YAZARIM AMA SENDE BOYLE BIR SEY GOREMEDIM SEN GÜLEMEKLE MEŞGUL OL BENIMLE NE İŞİN OLUR SENIN AMA YAZDIGINI OKU BIR DAHA GOZXDEN GECIR ALDIGIN CEVABA DA BAK SONRA BIRAZ DUSUN NE OLMUŞ NE BITMIS ORADA:)
mysterieux
peki.haklısın anlaşamadık seninle nedenini de söyliyim istersen ben tanrı var olsaydı bu vahşete izin vermezdi derken sen benim psikolojik analizimi yapmaya kalktın bütün mesele bu smile.gif söylediklerime verecek gerçek bir cevabın olsaydı inan seni sonuna kadar dinlerdim çünkü inananlara karşı bir önyargım yok ve düşüncelere saygı duyarım tabi alakalı ve mantıklı olduğu sürece.keşke bana laf sokmak yerine yazdığım şeyler üzerinden konuyla ilgili yorumlar yapebilseydin diyorum sadece bu...
mamuli
Artık evdekiler de alıştı, ben gülmeye başlayınca ne yazmışlar diye benden okumamı istiyorlar. En ünlü komedyenler bu kadar absürd espriyi biraraya getiremezler.

Yazıyorum, ateistforumdaki bu iletiler bir gün komedyenlere stand-up çılara malzeme olacak.

Evladım atesavar,
bir yanıt yazmışsın ama mysterieux'un iletisiyle alakası yok. kardeşim sen bu iletiyi yazarken hayal mi görüyordun. ne alaka?

galiba ana babaya isyan içidesin konusmalarından öyle anlıyorum
bu isyanı hangi cümleden anladın? bu yargıyı nereden çıkardın. Bir de "çünkü sen ateistsin galiba" demişsin. gözüm ateistler ana babaya isyan içinde mi olur? Kuşak çatışmasının temelinde ergenliğe doğru giderken genç insanın kendi kişiliğini ortaya koyma kendisini ispatlama çabasına evebeynlerin aldığı tutum vardır. eğer arada iletişim kopuksa ve gencin bu çabalarına anlayış ile yaklaşılmıyorsa kuşak çatışması söz konusudur ve tekrar ediyorum, kuşak çatışmasının temelinde, eğer ortada bir isyan varsa, gencin anaya babaya isyanı değil tam tersine evebeynlerin kendilerine bağımlı çocuklarının bağımsız hale gelmelerine karşı bir direnç sözkonusu olabilir.

cunku onlar sana sormadan senı dunyaya getırdıler, evlimisin bilmiyorum eger cocuğun varsa seni ne kadar suclarsa suclasın o haklı onu dunyaya getırdıgın için, eger yoksa bence cocuk yapma yaparsan zaten suan konusmalarınla buyuk celıskı ıcınde olursun birde neden intihar etmıyorsun kı bu kadar acıyı yasıyorsan görme bu kötuluklerı neden bu kadar acıya maruz kalıyorsun ne de olsa kaybedecek bır seyın yok öldür kendını hayat bu kadar acımasızsa, ama işinize gelmeyınce her seye ragmen yasama ya deger demeyı bılıyorsunuz:) tam bır celışkı hayatınız ya anlamıyorum sizi

laugh.gif laugh.gif

intiharı nereden bulup cıkardın da araya ekleyiverdin laugh.gif iletiyi yazarken arabesk mi dinliyordun?

siz kuran'ı da böyle hülyalı hülyalı okuyorsunuz ne okuduğunuza bakmadan hülyalara dalıp gidiyorsunuz; sonra peygamberim de peygamberim deyip muho'nun salladığı laflarda birşey varmış gibi iç geçiriyorsunuz.

laugh.gif
mysterieux
siz kuran'ı da böyle hülyalı hülyalı okuyorsunuz ne okuduğunuza bakmadan hülyalara dalıp gidiyorsunuz; sonra peygamberim de peygamberim deyip muho'nun salladığı laflarda birşey varmış gibi iç geçiriyorsunuz

harika. laugh.gif
atesavar
QUOTE(mysterieux @ Feb 21 2007, 11:20 AM) *
peki.haklısın anlaşamadık seninle nedenini de söyliyim istersen ben tanrı var olsaydı bu vahşete izin vermezdi derken sen benim psikolojik analizimi yapmaya kalktın bütün mesele bu smile.gif söylediklerime verecek gerçek bir cevabın olsaydı inan seni sonuna kadar dinlerdim çünkü inananlara karşı bir önyargım yok ve düşüncelere saygı duyarım tabi alakalı ve mantıklı olduğu sürece.keşke bana laf sokmak yerine yazdığım şeyler üzerinden konuyla ilgili yorumlar yapebilseydin diyorum sadece bu...

OK ARKADASIM ANLASALIM OZAMAN BEN SANA DAHA ANLIYACAGIN DILDE KONUSAYIM SENIN YAZINDA ANLADIGIM KADARIYLA DEMISSIN KI BEN NEDEN DIREK CENNETE KOYMADIM ALLAH'IM DIYE SİTEM EDICEM. BENDE DIYORUM KI HIC SITEM ETME ALLAH RIZASINI KAZANMADAN CENNETE GIDEMEZSIN GERCI BURASI SIZIN CENNETINIZ YASAMANIN TADINI CIKAR
atesavar
QUOTE(mamuli @ Feb 21 2007, 11:25 AM) *
Artık evdekiler de alıştı, ben gülmeye başlayınca ne yazmışlar diye benden okumamı istiyorlar. En ünlü komedyenler bu kadar absürd espriyi biraraya getiremezler.

Yazıyorum, ateistforumdaki bu iletiler bir gün komedyenlere stand-up çılara malzeme olacak.

Evladım atesavar,
bir yanıt yazmışsın ama mysterieux'un iletisiyle alakası yok. kardeşim sen bu iletiyi yazarken hayal mi görüyordun. ne alaka?

bu isyanı hangi cümleden anladın? bu yargıyı nereden çıkardın. Bir de "çünkü sen ateistsin galiba" demişsin. gözüm ateistler ana babaya isyan içinde mi olur? Kuşak çatışmasının temelinde ergenliğe doğru giderken genç insanın kendi kişiliğini ortaya koyma kendisini ispatlama çabasına evebeynlerin aldığı tutum vardır. eğer arada iletişim kopuksa ve gencin bu çabalarına anlayış ile yaklaşılmıyorsa kuşak çatışması söz konusudur ve tekrar ediyorum, kuşak çatışmasının temelinde, eğer ortada bir isyan varsa, gencin anaya babaya isyanı değil tam tersine evebeynlerin kendilerine bağımlı çocuklarının bağımsız hale gelmelerine karşı bir direnç sözkonusu olabilir.
laugh.gif laugh.gif

intiharı nereden bulup cıkardın da araya ekleyiverdin laugh.gif iletiyi yazarken arabesk mi dinliyordun?

siz kuran'ı da böyle hülyalı hülyalı okuyorsunuz ne okuduğunuza bakmadan hülyalara dalıp gidiyorsunuz; sonra peygamberim de peygamberim deyip muho'nun salladığı laflarda birşey varmış gibi iç geçiriyorsunuz.

laugh.gif

MAMULI YA ANLAMIYORSUN YADA ÇOK ZEKSIN ,ANCAK BU SEKILDE SIYIRIIRRSIN BU CEVABTAN, İSYANI ANLAMAM BIRAK BENIM KABILIYETIM OLSUN IKINCISI ATEISTLERE ANNE BABA ISYANI ICINDE DEMEDIM HIC BIR ZAMAN...
MAMULI SANA NASIHATIM GİT B...KUNLA OYNA BONCUK BULURSAN DAHA COK GULERSIN HEM SANADA O YAKISIR ANCAK SEN OYNAMAYI ANLARSIN ZATEN BU YAZILAR SANA GORE DEĞİL BUYUDE GEL
mysterieux
QUOTE(atesavar @ Feb 21 2007, 11:39 AM) *
OK ARKADASIM ANLASALIM OZAMAN BEN SANA DAHA ANLIYACAGIN DILDE KONUSAYIM SENIN YAZINDA ANLADIGIM KADARIYLA DEMISSIN KI BEN NEDEN DIREK CENNETE KOYMADIM ALLAH'IM DIYE SİTEM EDICEM. BENDE DIYORUM KI HIC SITEM ETME ALLAH RIZASINI KAZANMADAN CENNETE GIDEMEZSIN GERCI BURASI SIZIN CENNETINIZ YASAMANIN TADINI CIKAR

sen gerçekten bunu mu anladın?şaka yapıyorsun dimi.şaka bu?

eğer şaka yapmıyorsan yavaş yavaş akıl şağlığından şüphe ederek söylüyorum ki bahsettiğim tek şey adaletli olduğuna dair kendisini öve öve bitiremeyen tanrının dünyadaki bu adaletsizliğe sessiz kalmasıydı.yazdığım yazıyı evirsen çevirsen,cümlelerin yerini değiştirsen olmadı kelimeleri birbirine katsan yine "tanrı beni cennete alsın" fikrini çıkarman normal ve mümkün değil biraz anlayışlı ve adil ol bazı şeyleri önyargıların doğrultusunda düz bir mantıkla söyleme arkadaşım...
mysterieux
QUOTE(atesavar @ Feb 21 2007, 11:45 AM) *
MAMULI YA ANLAMIYORSUN YADA ÇOK ZEKSIN ,ANCAK BU SEKILDE SIYIRIIRRSIN BU CEVABTAN, İSYANI ANLAMAM BIRAK BENIM KABILIYETIM OLSUN IKINCISI ATEISTLERE ANNE BABA ISYANI ICINDE DEMEDIM HIC BIR ZAMAN...
MAMULI SANA NASIHATIM GİT B...KUNLA OYNA BONCUK BULURSAN DAHA COK GULERSIN HEM SANADA O YAKISIR ANCAK SEN OYNAMAYI ANLARSIN ZATEN BU YAZILAR SANA GORE DEĞİL BUYUDE GEL

ne kadar çirkin bir söylem bu ne kadar basit ve seviyesiz.burda gerçekten seviyeli bir şekilde tartışan inananlar,müslümanlar var ama sen onlardan değilsin bu apaçık belli...bence verecek mantıklı cevapların olsaydı seviyeni böyle düşürmez güzel güzel cevabını verirdin ama cevapsız kalman seni böyle sıradanlığa ve seviyesizliğe itiyor olmalı.neden düşüncelerini savunmak yerine insanlara saldırmayı seçiyosun daha mı eğlenceli geliyor? yoksa işine mi öyle geliyor?
atesavar
QUOTE(mysterieux @ Feb 21 2007, 11:47 AM) *
sen gerçekten bunu mu anladın?şaka yapıyorsun dimi.şaka bu?

eğer şaka yapmıyorsan yavaş yavaş akıl şağlığından şüphe ederek söylüyorum ki bahsettiğim tek şey adaletli olduğuna dair kendisini öve öve bitiremeyen tanrının dünyadaki bu adaletsizliğe sessiz kalmasıydı.yazdığım yazıyı evirsen çevirsen,cümlelerin yerini değiştirsen olmadı kelimeleri birbirine katsan yine "tanrı beni cennete alsın" fikrini çıkarman normal ve mümkün değil biraz anlayışlı ve adil ol bazı şeyleri önyargıların doğrultusunda düz bir mantıkla söyleme arkadaşım...

ÇOK ÜZGÜNÜM BEN SENI ANLIYAMIYORUM YA DA ANLAŞAMIYORUZ VEYA SEN ANLATAMIYORSUN BAK ADI ÜSTÜNDE DÜNYA YANİ CENNET DEĞİL CENNETTE KÖTULUK OLMAZ ÇİRKEF OLMAZ BURASI DUNYA BURADA INSANLAR IRADESI MEVCUT EKERLER BICERLER GUNAH ISLERLER SEVAP ISLERLER ANLIYORMUSUN NE EKERLERSE ONU BICERLER DUNYADAKI HER SEYIN MUKEMMLE OLMASI DEMEK BURANIN CENNET OLMASI DEMEK ARKADASIM BEN BURADAN CIKARDIM CENNET ALMA FIKRINI, SEN SOYLE INSAN DISARDA DERBEDER YASARKEN SOKAKTA KALMANIN OLUMSUZ YONLERININDEN SIKAYET ETTIGINDE SEN ONUN SICAK BIR EV ISTEDIGINI ANLAMAZMISIN
UNUTMADAN SOYLIYIM DELİ OLABILIRIM AMA SENIN KADAR DEĞİL
atesavar
QUOTE(mysterieux @ Feb 21 2007, 11:53 AM) *
ne kadar çirkin bir söylem bu ne kadar basit ve seviyesiz.burda gerçekten seviyeli bir şekilde tartışan inananlar,müslümanlar var ama sen onlardan değilsin bu apaçık belli...bence verecek mantıklı cevapların olsaydı seviyeni böyle düşürmez güzel güzel cevabını verirdin ama cevapsız kalman seni böyle sıradanlığa ve seviyesizliğe itiyor olmalı.neden düşüncelerini savunmak yerine insanlara saldırmayı seçiyosun daha mı eğlenceli geliyor? yoksa işine mi öyle geliyor?

ÇOK ÇİRKİN DEĞİL Mİ YAZILARIM MANTIKLI CEVABIM YOK BEN NABZINA GÖRE ŞERBET VERIYORUM FARKINDAYSAN, PEKİ AKILLI INSAN SOLE BAKALLIM SEN ONUN BANA YAZDIGINI GORMEDIN MI GORDUYSEN O NUN YAZDIGI KUCUK DUSURUCU SÖZLER SENCE ÇOKM U GÜZELDİ. HA ONDA BIR HAKARET GOREMEDIYSEN BILMEM SEN GERCEKTEN OKUDUGUNU İŞİNE GELDIGI GIBI ALGILIYORSUN
mysterieux
QUOTE(atesavar @ Feb 21 2007, 11:59 AM) *
ÇOK ÜZGÜNÜM BEN SENI ANLIYAMIYORUM YA DA ANLAŞAMIYORUZ VEYA SEN ANLATAMIYORSUN BAK ADI ÜSTÜNDE DÜNYA YANİ CENNET DEĞİL CENNETTE KÖTULUK OLMAZ ÇİRKEF OLMAZ BURASI DUNYA BURADA INSANLAR IRADESI MEVCUT EKERLER BICERLER GUNAH ISLERLER SEVAP ISLERLER ANLIYORMUSUN NE EKERLERSE ONU BICERLER DUNYADAKI HER SEYIN MUKEMMLE OLMASI DEMEK BURANIN CENNET OLMASI DEMEK ARKADASIM BEN BURADAN CIKARDIM CENNET ALMA FIKRINI, SEN SOYLE INSAN DISARDA DERBEDER YASARKEN SOKAKTA KALMANIN OLUMSUZ YONLERININDEN SIKAYET ETTIGINDE SEN ONUN SICAK BIR EV ISTEDIGINI ANLAMAZMISIN
UNUTMADAN SOYLIYIM DELİ OLABILIRIM AMA SENIN KADAR DEĞİL

bu senin kuranda yazan dünya tanımın.evet dünya sizin cennetiniz gibi değil ama bunun sebebi sözde tanrınız öyle istediği için değil "tanrı olmadığı için."
FreeWill
atesavar !...

Iletilerinde "kucuk harfler" kullan ve noktalama isaretlerine dikkat et lutfen.

SAYGILAR
mamuli
al-ilah varsa o da benim
hepinizi affettim
atesavar
QUOTE(mysterieux @ Feb 21 2007, 12:04 PM) *
bu senin kuranda yazan dünya tanımın.evet dünya sizin cennetiniz gibi değil ama bunun sebebi sözde tanrınız öyle istediği için değil "tanrı olmadığı için."

bak zaten burada anlaşmıyoruz, sen dıyorsun kı bana kanıtla Allah'I ben ssana getırıyorum kuran dan ayetler , bu sefer dıyorsun ki olmaz ben zaten kurana ınanmıyorum bana daha somut kanıt lazım, ben de sana bu sefer yaratılıştakı tasarıma bak dıyorum , sen yıne olmaz dıyorsun dıyorsun ki; onlar evrim tasarım falan hikaye, bu sefer sana kuran mucızelrını getıryorum sen dıyorsun ki onlar değiştirilmiş (mılyonlarca hafız farkedememıs nedense)ayetler bılıme göre sonradan tasarlanmıs ve bende son sözümü soyluyorum benım sana yapacak bır seyım kalmadı ben vazıfemı yaptım Allah ıslah etsın hıdayet versın Rabbim büyüktür ,inşallah affeder.
Skepo
QUOTE(mamuli @ Feb 21 2007, 12:09 PM) *
al-ilah varsa o da benim
hepinizi affettim

Ben senin gibi birini gönderdiğimi hatırlamıyorum blink.gif laugh.gif tongue.gif

Bknz: Müslüm Gürses laugh.gif
ErkaN

İslamın Tüccar Zihniyeti
Din tartışmalarının sonucunda, mümin tarafın köşeye her sıkıştığında kullandığı bir argüman vardır: "Allah yoksa ona iman etmiş olmanın kimseye zararı olmaz, ama ya varsa o zaman inanmayanlar çok kötü şekilde yanacaklardır. O halde aklımıza yatmıyorsa bile inanalım, ne olur ne olmaz"... Bu argümanın mucidi, aynı zamanda islam tarihinin en büyük katili olan Ali'dir (savaşta ele geçirilen esirlerin idamını kimseye bırakmaz, hepsini bizzat ünlü Zülfikar'ıyla hallederdi).

Bu mantık, katıksız bir tüccar zihniyetidir ve köprüden geçene kadar ayıya dayı demek mantığıyla özdeştir. Böyle bir mantık, -eğer varsa- gerçek bir tanrıya yapılacak en büyük hakarettir. Onu yağcılıktan ve iki yüzlülükten etkilenen aciz bir varlık yerine koymaktır.

İman, değişmez ve asla sorgulanamaz doğruları olan dogmalar üzerine kurulur ve -böylelikle- "ya varsa kaybın olmaz" safsatasının aksinin düşünülmesine engel olunur. Bununla da olmayana ergi yöntemi mümin için olanaksız kılınmaya çalışılır. İnsanı en zayıf yerinden yakalayarak, sağlıklı düşünce dizgesini dumura uğratmayı hedefleyen bu tür dogmalar, gerçekten çok zekice tasarlanmış ve yıkılması en zor olan dogmalardandır. Bunun zihinlere genç yaşta yerleştirilmesiyle, bilimin ve ilerlemenin temel koşulu olan kuşku bilinçlerden kazınır ve bunun ardından söylenenlere tereddütsüz boyun eğdirme amaçlanır. Böyle bir korku, insan zihninin en önemli yeteneği olan mantığa ve akıl yürütmeye pranga vurulmasına hizmet eder. Çevremizdeki eğitim düzeyi ne olursa olsun -belki tutarlı olma kaygısı güden bir kaçı dışında- bütün müminlerin bilinç altında yer etmiş bu korkunun her köşeye sıkışıldığında açığa çıkması boşuna değildir...

İşte islamın temel zihniyeti budur: gönülsüz de olsa, korkuya, şantaja ve rüşvete dayanarak insanları teslim almak... Bu temel zihniyet açısından doğrunun, haklının, iyi ve ahlaklı olanın hiçbir değeri yoktur. İnsanları onursuzluğun, ahlaksızlığın ve iki yüzlülüğün en aşağılık biçimi olan otoriteye kölece bağlılığa ve sorgusuzca itaate yönlendirir. Kuran, insan onurunun, şerefinin hiçbir değeri olmadığını öne süren, insanların aciz ve zavallı olduklarını yineleyen, verilen nimetleri döne döne insanların başına kakan ayetlerle doludur. Müminleri Allah'ın sonsuz rahmetine karşın, masum çocukların öldürülmesine, sakat bırakılmasına ve daha nice adaletsizliklere göz yummasını mazur göstermeye iten, işte bu zihniyettir.

Oysa onurlu, doğru, iyi ve ahlaklı olan, hiçbir başarı şansı olmasa bile, sonucunda ceza görmek kaçınılmaz olsa bile ve tanrıdan bile gelse, zulüme, adaletsizliğe, haksızlığa karşı başkaldırmaktır. Günümüzde islam ülkeleri dünyanın en adaletsiz yönetimleriyle yönetilmelerine rağmen, çoğunda en ufak bir direniş ve başkaldırının olmamasının temelinde, islamın yığınların bilinçaltına kazıdığı tereddütsüz itaat içgüdüsü yatmaktadır.

Burada bir ikinci nokta daha vardır: Allah'ın gerçekten varolduğuna ve Kur'an'da ve öbür kitaplarda yazılan özelliklere sahip olduğunu varsayalım. Peki inananlar o zalim, inanmayanları sırf kendine kulluk etmedi diye, hiçbir insanın hayal dahi edemeyeceği kadar korkunç bir şekilde cezalandırırken, kendilerinin güvencede olduğundan nasıl emin olabilirler? Kendisine hiçbir kötülük edemeyecek kadar aciz yaratıkları inanmıyorlar diye sonsuza kadar sonsuz acılarla cezalandırabilecek kadar acımasız bir varlığın, müminlere verdiği sözü tutacağına kim güvence verebilir?

Öyle ya kerameti kendinden menkul ve her ne yaparsa tanım gereği "iyi" olan o zat, belki de orada onları da tarifsiz acılarla başbaşa bırakacak ve sadistçe bir zevkle herkesin acıdan kıvranmasını seyredecektir. Bunda da sadece kendisinin bildiği bir hikmet olmadığını kim nereden bilebilir?

O değil mi "ben istersem herkesi hidayete erdirebilirdim, ancak cehennemi insan ve cinlerle dolduracağıma dair söz çıktı ağzımdan" diyerek, günahkarlar için cehennem değil, cehennem için insanlar yarattığını itiraf eden?

Eğer gerçekten varsa, hayal dahi edemeyeceğimiz kadar acımasız olan varlığa yaranmaya çalışırken, yukarıdaki ticari argümanı öne sürmek, kabahatten daha büyük bir özürü öne sürmek değil midir?

Deicide
ErkaN
Hiç kimse ya varsa demesin.....bu zihniyete sahip olan bir müslümanda aslında müslüman değildir...Bu şüpeciliktir...Bu argümanı öne sürenler tanrıya şüpeyle yaklaşanlardır...O zaman dünyada müslüman yoktur...içiniz rahat olsun hepimiz cehennemdeyiz....
deniz
QUOTE(atesavar @ Feb 21 2007, 10:40 AM) *

Atesavar, neden intihar etmiyorsunuzki diyorsun ya bu düşünceniz bana çok tuaf ve cahilce geliyor. Niye intihar edelimki. Bu dünyaya gelmişiz ve insan gibi yaşamak için mücadele ederiz. Güzellikleride yaşarız. Bizim öteki dünya ve cennet hayalimiz yok.
Biz bu dünyayı cennete çevirebilirmiyiz ona bakarız. Mantığınız çok tuaf işliyor. O zaman bende sana şöyle desem. İnanan bu kadar insanda yaşamak için bu kadar uğraşmasın. Hatta Amerika'ya karşı Irak' savaşa katıl hem şehit olursun BÖYLECE CENNETTE GARANTİ OLUR.
ozger
QUOTE(atesavar @ Feb 21 2007, 12:18 PM) *
bak zaten burada anlaşmıyoruz, sen dıyorsun kı bana kanıtla Allah'I ben ssana getırıyorum kuran dan ayetler , bu sefer dıyorsun ki olmaz ben zaten kurana ınanmıyorum bana daha somut kanıt lazım, ben de sana bu sefer yaratılıştakı tasarıma bak dıyorum , sen yıne olmaz dıyorsun dıyorsun ki; onlar evrim tasarım falan hikaye, bu sefer sana kuran mucızelrını getıryorum sen dıyorsun ki onlar değiştirilmiş (mılyonlarca hafız farkedememıs nedense)ayetler bılıme göre sonradan tasarlanmıs ve bende son sözümü soyluyorum benım sana yapacak bır seyım kalmadı ben vazıfemı yaptım Allah ıslah etsın hıdayet versın Rabbim büyüktür ,inşallah affeder.

Bütün yaratılış masal olduğu için ki bilimin yaratılışı desteklediğini düşünüyorsunuz bu bir, ikincisi sunduğun kanıtların hepsi mutlaka bir düşünür tarafından cevap bulmuş cahilce şeyler ki sadece inanalar için durum değişmiyor
freeyourmind
Zaten olay bir müslüman için "ya varsa"ya kaldı ise o müslüman kardeşimizin yeniden kelime-i şahadet getirip dinine dönmesi gerekir çünkü dinden zaten çıkmıştır.

Ama işin gerçeği ülkemizdeki müslümanlar hep böyledir. Çok azı gerçek müslümandır. Mesela bu forumda bir Avcı vardı, o hakiki bir müslümandı örneğin. Ama ya varsa diye sorduğun an aramıza hoşgeldin derim ben bunu diyene.

Saygılar.
elfida
QUOTE(atesavar @ Feb 21 2007, 12:18 PM) *

allah mallah yok arkadaşım...
bir yaratıcı varsa bile bu kuranın allahı olamaz..
bize başka bir yaratıcı ayarla doğru düzgün bişey olsun ama.. smile.gif
Birisi
Yaratıcının olmaması kişisel bir kanı olacak, inanan inanıyor ne yapalım smile.gif
nusret
QUOTE(freeyourmind @ Feb 21 2007, 02:12 PM) *
Zaten olay bir müslüman için "ya varsa"ya kaldı ise o müslüman kardeşimizin yeniden kelime-i şahadet getirip dinine dönmesi gerekir çünkü dinden zaten çıkmıştır.

Ama işin gerçeği ülkemizdeki müslümanlar hep böyledir. Çok azı gerçek müslümandır. Mesela bu forumda bir Avcı vardı, o hakiki bir müslümandı örneğin. Ama ya varsa diye sorduğun an aramıza hoşgeldin derim ben bunu diyene.

Saygılar.

Sevgili freeyourmind kardeşim,

bu konuda haklısın,
müslüman olupta ya varsa diye inanan varsa, ya varsa diye şüpheyle ibadet eden varsa yanlış yapmaktadır.
İmanda şüpheciliğin yeri yoktur.
Bu konudaki süphe büyür büyüdükçede insanı inkara götürür.

Selamlarımla.
nusret
QUOTE(deniz @ Feb 21 2007, 01:27 PM) *
Atesavar, neden intihar etmiyorsunuzki diyorsun ya bu düşünceniz bana çok tuaf ve cahilce geliyor. Niye intihar edelimki. Bu dünyaya gelmişiz ve insan gibi yaşamak için mücadele ederiz. Güzellikleride yaşarız. Bizim öteki dünya ve cennet hayalimiz yok.
Biz bu dünyayı cennete çevirebilirmiyiz ona bakarız. Mantığınız çok tuaf işliyor. O zaman bende sana şöyle desem. İnanan bu kadar insanda yaşamak için bu kadar uğraşmasın. Hatta Amerika'ya karşı Irak' savaşa katıl hem şehit olursun BÖYLECE CENNETTE GARANTİ OLUR.

Sevgili deniz,

Dünyaya gelmek senin elindemiydi?
Dünyaya gelirken annen baban kim olsun diye sana soran oldumu?
Dünyaya gelirken memleketini, milliyetini, cinsiyetini tercih etmen için sana danışıldımı?

Şu anda sende olan özelliklerden hangisini sen kendin isteyerek, mücadele ederek, söke söke aldın yada kazandın.

Selamlarımla.
PUSU
Bu dünyada kötü olayların olması (HAŞA) ALLAH ın yok olduğunu göstermez.ALLAH vardır.Evet bu dünyada savaşlar oluyor,tecavüzler oluyor,cinayetler işleniyor.ALLAH HZ Adem i yaratacağı zaman melekler:DÜNYADA KAN DÖKECEK BOZGUNCULUK YAPACAK BİRİNİMİ YARATACAKSIN DEMİŞLERDİ.ALLAH ta :SİZ BİLEMEZSİNİZ BEN BİLİRİM demişti.Bunlar tabikide olacak dünyanın sonunun gelmesine yakında artacak.Bu dünya çok zorlu bir sınavdır.Kimse ALLAH ın bu dünyayı ne amaçla yarattığını bizleri neden imtihan ettiğini bilemez.ALLAH bilmemizi istememiş ve sınırlı bir akılla imtihan başlamıştır.

ALLAH bizi imtihan etmeyebilirdide.Dünyayı yaratmayabilirdi.Ama o böyle takdir etti onu görmeden sadece etrafımızdaki nimetlere bakarak bu dünyanın bir yaratıcısının olduğunu, kulların kendisini bulmasını istemiştir.Onu görseydik zaten herkes ibadet ederdi.ALLAH kullarına karşı çok sabırlıdır.Siz mantığınzıı dinleyin o halde arkadaşlar.Benim mantığım böyle diyor diyin.Ama o senin aklına yatan mantıkta bu imtihanda küçük bir tuzaktır.İşte ince imtihan çizgisi:

Sen mantığına yatkın olduğu için ALLAH ı inkar edeceksin ama düşünmeyecekmisin düzen bozukta olsa bir sistem var.Herşey bu kadar mükememl işleyemez.Hadi insan tesadüfen doğdu diyelim.Dünya kurulduğundan beri hiç bir insanın ölmediğini düşünelim.NE OLURDU?Adım atamazdık.Ama bir güç herşeyi mükememl yarattığı gibi ölümüde yaratmıştır.Zincirin halkaları birbirine girmiştir.

YEMİN EDİYORUM ALLAH VAR.Sizlerin kafasına giren o düşünceler tamamen şeytanın vesvesesidir.Bir çok insana şeytan o vesveseleri sokar ama şeytanı dışlayan da ince hassas imtihanda işi kolaylaşmıştır.ŞEYTAN AYRINTIDA GİZLİDİR ÇÜNKÜ.Ayrıntılara fazla takılmayın.

HERŞEY gizemli bir şekilde devam etmektedir.Nitekim o kıyamet günüde gelecektir.Sanıyormusunuz ki kötülükler cezasız kalacak.ALLAH ın sabrını taşırmayın.Zira öyle bir yola girersinizki artık sizin için yapılcak hiçbir şey kalmaz.
Blackrock
Pusu coştu. Yemin ediyor... biggrin.gif
Skepo
Pusunun taktiğide peygamberlerin taktiğinin aynısı. Korku ile insanları kandırmaya çalışma. Eğer bi yaratıcı olsaydı sizin kuranda yazan gibi piskopat olmazdı. rolleyes.gif
mamuli
QUOTE(PUSU @ Feb 22 2007, 03:00 AM) *
Bu dünyada kötü olayların olması (HAŞA) ALLAH ın yok olduğunu göstermez.ALLAH vardır.Evet bu dünyada savaşlar oluyor,tecavüzler oluyor,cinayetler işleniyor.ALLAH HZ Adem i yaratacağı zaman melekler:DÜNYADA KAN DÖKECEK BOZGUNCULUK YAPACAK BİRİNİMİ YARATACAKSIN DEMİŞLERDİ.ALLAH ta :SİZ BİLEMEZSİNİZ BEN BİLİRİM demişti.Bunlar tabikide olacak dünyanın sonunun gelmesine yakında artacak.Bu dünya çok zorlu bir sınavdır.Kimse ALLAH ın bu dünyayı ne amaçla yarattığını bizleri neden imtihan ettiğini bilemez.ALLAH bilmemizi istememiş ve sınırlı bir akılla imtihan başlamıştır.

ALLAH bizi imtihan etmeyebilirdide.Dünyayı yaratmayabilirdi.Ama o böyle takdir etti onu görmeden sadece etrafımızdaki nimetlere bakarak bu dünyanın bir yaratıcısının olduğunu, kulların kendisini bulmasını istemiştir.Onu görseydik zaten herkes ibadet ederdi.ALLAH kullarına karşı çok sabırlıdır.Siz mantığınzıı dinleyin o halde arkadaşlar.Benim mantığım böyle diyor diyin.Ama o senin aklına yatan mantıkta bu imtihanda küçük bir tuzaktır.İşte ince imtihan çizgisi:

Sen mantığına yatkın olduğu için ALLAH ı inkar edeceksin ama düşünmeyecekmisin düzen bozukta olsa bir sistem var.Herşey bu kadar mükememl işleyemez.Hadi insan tesadüfen doğdu diyelim.Dünya kurulduğundan beri hiç bir insanın ölmediğini düşünelim.NE OLURDU?Adım atamazdık.Ama bir güç herşeyi mükememl yarattığı gibi ölümüde yaratmıştır.Zincirin halkaları birbirine girmiştir.

YEMİN EDİYORUM ALLAH VAR.Sizlerin kafasına giren o düşünceler tamamen şeytanın vesvesesidir.Bir çok insana şeytan o vesveseleri sokar ama şeytanı dışlayan da ince hassas imtihanda işi kolaylaşmıştır.ŞEYTAN AYRINTIDA GİZLİDİR ÇÜNKÜ.Ayrıntılara fazla takılmayın.

HERŞEY gizemli bir şekilde devam etmektedir.Nitekim o kıyamet günüde gelecektir.Sanıyormusunuz ki kötülükler cezasız kalacak.ALLAH ın sabrını taşırmayın.Zira öyle bir yola girersinizki artık sizin için yapılcak hiçbir şey kalmaz.

Ateist arkadaşlar,
bakın pusu yemin etmiş üstüne düşeni yapmış. Siz de üstünüze düşeni yapın imana gelin laugh.gif

Ben de yemin ederim, pusu bir pusu kuruyor laugh.gif
Pusu, sen buralarda harcanıyorsun, askere yazılsana PKK'ya bol bol pusu kurarsın veya internet cafede vurdulu kırdılı oyunlar oynayıp rahatla... seçenek bol
Blackrock
Allah varsa?

Blackrock: Varsa da mickeyme yoksa da mickeyme...

bkz: mickey mouse
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.