Tam Forum Görünümü: Ateisler buyurun..
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2, 3, 4
antiateist
QUOTE(Aytac @ Mar 3 2007, 12:44 PM) *
antiateist bak simdi o kisimi kopyeledim ne demissin ;
Kirmizi yazi senin ayet üzerine yorumun degilmi? Yukarda verdigin örnek ayette parentez icinde seytan dediki yazmiyormu ?

SAYGILAR

Daha bir sürü ayet varken sadece neden ona taktın anlamıyorum. O ayetten ben şunu anlıyorum. Bugünkü estetik ve fareler üzerinde yapılan deneyler. Sen renkleriyle oynanmış fare görmedinmi. Veyahut karanlıkta fosfor gibi parlayan fareleri, görmedin mi? Jackson veya Bülent Ersoyu tanımazmısın. Yani neden bunu anlamadın, anlıyamıyorum. Bu ayet bir sorun olmadıgı gibi son derece mucizevi.

Şimdi söylermisin Hz.Muhammed sizin deyiminizle muhammed nasıl oluyor da bunu sezebilmiş ? Gelecegi mi görüyordu bu insan ? Sadece kendi çıkarı için yazacaksa bu Kuran ı neden böle o zamanlarda kimsenin anlıyamıyacagı bir şey söylemiş. O zaman estetikmi varmış. O zaman millet cinsiyetmi değiştiriyormus. O zaman insanlar DNA larlamı oynuyormuş ? Peki diğer ayetlere ne demeli ?
Rochader
Sayin antiateist bu ayetin önünde parentez icinde (Seytan dediki) yazmasaydi bence daha etkili olurdu ama yaziyor bu artik degistirilemez. Muhammed bunu bilmis diyorsun ayete bak senin yorumuna bak olmayan manalari sen kendin bugünü yasadigin icin bulup cikariyorsun. Mutlaka 1400 sene evvel bugünkü kadar olmasada hayvanlar ile deneyler yapiliyordu belki bunlari Muhammedde biliyordu. Köpeklerin kulaginin kesilmesi bugünde var 1400 sene olmadiginin bir kanitimi var? Daha acik söyleyebilirdi insanlar cinsiyetini degistirecek deseydi,rengini degistirecek deseydi ayette verilen örnek cok ciliz bunu Muhammedin tahmin etmesi veya daha önceki zamaninin kitaplarindan okumus olmasi mümkün bence..Mucize olarak kabul etsem bile seytanin mucizesi cünkü; (seytan dediki) ibaresi var..Diger ayetleri tartisma geregi görmüyorum hepside cürütülebilir cinsten. Mesela embriyon(baslikta varmi bilmiyorum tam okumadim) üzerine bir mucizeden bahsedilir. Benim bildigim bir yunan doktor bizim zamanimizdan 2300-2500 sene evvel kürtaj yapmis. Internette ara var. Bebegin nerde ve nasil olustugunu bilmeyen doktor kürtaj yapabilirmi?

SAYGILAR
Antimuhammed
Ünlü Fransız yazar Georges Perec'in hiç 'e' harfi kullanmadan yazdığı "La Disparition" (Kayboluş) adlı romanı, hiç 'e' harfi kullanılmadan Türkçe'ye çevrildi. 57 bin 2 sözcük, 370 bin 430 harf bulunan "Kayboluş"ta hiç "e" yok.. Bu demektir ki iddialar doğru olsa bile insan eliyle böyle bir oran tutturulur. Koca kitapta 12 kere ay demek zor olmasa gerekir adamın hiç e harfi kullanmadığını düşünürsek..

Kuran da geçen gün sayısı kişiden kişiye değişir. Müslümanlar 365 adet olduğunu ileri sürerler.
Araplar tarafından Hicri takvim kullanılmaktadır. Her bir Kameri ay yaklaşık 29.5 gün sürer ve bir Kameri yıl 354 gün olarak elde edilir. Bu nedenle Kameri takvimde 6 adet 29 günlük 6 adet 30 günlük ay bulunur. Hangi ayların 29 ya da 30 gün süreceği ayın fazı göz önünde bulundurularak Şeyh ül İslam tarafından belirlenir. bu durumda Kuranda gün 365 kere değil 354 kere geçmelidir. Eğer 365 kere geçiyorsa oda Hırıstiyanların, Mısırlıların ve Mayaların doğru olduğunu ispatlar..

Bu neyi ispatlıyor. demek ki ben istediğim gibi sayılarla, harflerle oynayarak bir şeyi gerçekleştirebilirim. Bu zıtlıkların sayılarının eşit olmasını mucize olarak değerlendirenlerin, neden bilimsel olarak yerlerde süründürdüklerinin göstergesidir.

Marifetnameler, Taberiler, Mucizeler... hep Kuran’ı dinin kaynağı olarak yeterli görmeyenlerin, Kuran dışı izahlarla dolu eserleridir. Bu eserler hadisçi İslam’ın meyvesidir. Bu meyvelerin meyvesi ise aklı kullanmadan şeyhlere teslim olan, mezhep imamlarının insiyatifine bırakılan bir sürü psikolojili yığınlardır.

Suudi Arabistanlı meşhur Şeyh Abdul Aziz Bin Baz, “Dünya’nın Sakin Güneş’in Hareketli Olduğuna ve Gezegenlere Çıkmanın İmkansızlığına Dair Akli ve Hissi Deliller” isimli resmi makamlarca basılan risalesinde şunları söylemektedir: “Kim bunu iddia ederse küfür ve delalete düşmüş olur. Çünkü bu iddia hem Allah’ın, hem Kuran’ın, hem Peygamber’in reddidir. Bunu iddia eden kişi tövbeye davet edilir. Ederse ne ala! Aksi takdirde kafir ve dinden dönmüş bir kişi olarak öldürülür ve malı da Müslümanlar’ın hazinesine katılır... Eğer ileri sürdükleri gibi Dünya dönüyor olsaydı ülkeler, dağlar, ağaçlar, nehirler, denizler bir kararda kalmazdı. İnsanlar batıdaki ülkelerin doğuya, doğudaki ülkelerin batya kaydığını görürlerdi. Kıble’nin yeri değişir, insanlar kıbleyi tayin edemezlerdi. Velhasıl (bunların hiçbiri görülmediğine göre) bu iddia (dünyanın hareketli olduğu iddiası) sayması uzun sürecek birçok nedenden dolayı batıldır.”

Bu risaleye göre Dünya’nın hareket ettiğini söyleyenlerin öldürülmeleri gerekir. Kısacası Marifetname, Taberi, Buhari, Müslim ve diğerlerinin bilim ve akıl dışı izahları dinin bir parçası yapıldığı gibi, bunları inkar edenlerin öldürülmesine de fetva verilmiştir. Eserin yazım tarihini size sorsalar tahmininiz ne olurdu? Bu eser bundan bin yıl önce değil, 1975’te yazılmıştır, hem de resmi makamlarca!
ElCebbar
QUOTE(antiateist @ Jan 1 2007, 06:15 PM) *

EWt yukardaki ayetler sadece mucizelerden bi kaçı hepsini yazmadım zira bunlar size yeter.Bütün ateislerin bunları açıklamasını istiyorum smile.gif aaa arkadas bütün denizler sınır vardır karışmaz demiyorum ama karışmadıgı yerler warki örnek ceberi tarık bogazıdır..bunu fiziksel sebebi yüzey gerilimi yoğunluk farklarıdır...

Diğerlerine bekliyorum cevap verin smile.gif

Furkan Suresi
53. Birinin suyu tatlı ve susuzluğu giderici,
diğerininki tuzlu ve acı iki denizi salıveren ve aralarına bir engel, aşılmaz bir sınır koyan O'dur.

İçilebilen ve tatlı suyu olan denizi ilk defa duyuyorum. smile.gif

http://www.ifh.uni-karlsruhe.de/science/en...etta/eletta.htm

Bu sıra ile çekilmiş resimlerde görüldüğü gibi iki tabaka arasında öyle katı çizgi yoktur.
Devamlı karışırlar. laugh.gif

Bu biraz silik ama anaforları görebilirsiniz.

http://www.ifh.uni-karlsruhe.de/lehre/dipl...beiten/DA11.htm

Resimlerde ki siyah tepe cebelitarık boğazının dibindeki tepedir.
Osiris
levha tektoniğiden haberi olmayan müsloların bunları idda etmesi gerçekden gülünç çünkü dağlar yeryüzünü oluşturan levhaların çarpışmasıyla oluşur mesela afrika levhasının avrasya levhasıyla çarpışması alpleri gene arabistan lev. kuzeye hareketi anadoludaki dağ sıralarını hindistan levhasının daha önceleri ayrı bir kıta iken asya ile çarpışması sonucu himalaya dağları oluşmuştur ve bu liste uzayıp gider fay hatlar bu hareketli levha sınırlarında bulunur levhaların hereketlerinden dolayı ortaya çıkan gerilim ve ereji bazen depremlerle veya volkanik faliyetlerle kendini gösterir petrolun çöllerde ve düzlük alanlarda olması dağ oluşumun azolduğu dolayısyala tektonik faliyetlerin az olduğu bölegelerde birkmesinin sebebi budur kısacası arabın allahı her ne kadar dağları depremleri engellemek için diktim desede (dikkat ederseniz burada bilime aykırı bir durum var dağlar soradan gökten yeryüzüne düşmemiş yavaş yavaş milyonlarca yılda oluşmuş ve hala oluşmaktadırlar) depremlerin oluş sebebi dağları oluşturan plaka hareketleridir işte arabın allahı jeolojiden ve coğrafyadan bu kadar habersiz ve bilgisizdir
antiateist
Bu verdiğin görüntülerin ceberi tarıkla alakası yoktur. Normal su dolu kovaya tuz atılmış burda. Kabaca taklit edilmeye çalışılmış sanırım.
ElCebbar
Benim verdiğim resimler de labaratuvarda cebelitarık boğazının kesidi laboratuvarda deneme yapılarak çekilmiştir.

Uçakların rüzgar tünelinde denendiği gibi. smile.gif

Bütün boğazlar için ayrı ayrı yapılabilir.
scape
QUOTE(antiateist @ Jan 1 2007, 07:14 PM) *
Şu an estetikmiş dna oynamalarıymış kopya koyunlarmış hiç mi bilimle ugrasmıyorsun kardeş..Onca estetik yapılıyo farelerin dna larıyla oynanıyo vs vs..

Bunları sen bilimle uğraştığın için mi bildiğini iddia ediyorsun, seninde bilimle uğraştığın yok, sadece bilim-kurgu filimlerden gördüğünle veya ufak tefek bilim haberlerinden duyduklarına dayanarak yazıyorsun bunları. Yani başkasını suçlamadan önce, kendini sorgula.
Ayrıca yazdığın ilk ayet hani şeytanın dediğini soyleyen, orada şeytanın "insanların dış görünümünü değiştirmelerini sağlayacağım" dediğini söylüyorsun ve örnek olarak da estetik ameliyat vermişsin. Peki ama bu dış görünümdeki dğişimlere saçları boyamakda dahil değilmidir? yani o zamanlarda bile saçlarına kına koyuyorlardı. Hatta şimdi git bak annen veya kız kardeşlerine veya halana mutlaka çoğunluğu saçları boyalı. Bu durumda bunu şeytana uyarak yaptıklarını var sayarsak, hepsi cehennemde cayyır cayyır yanacaklardır. Hatta dış görünümdeki değişimler günah ise, dünyadaki herkes günahkâr; herkes dış görünümünde veya başkasının dış görünümünde değişimler yapıyor.

QUOTE(zorbaski @ Jan 1 2007, 07:27 PM) *
Doğru söylüyorsun.. Discavry Chanalda kıtaların oluşumu belgeselinde hindistan fayının asya mağmasının altına girmesiyle, yukarılarda himalaya yükseltileri oluşmuş.. bu yükseltiler depremin şiddetini azaltıyor..

Daha adını düzgün yazamıyorsun kanalın da başkalarını cahillikle suçluyorsun. Kişi önce kendine bakmalı.

QUOTE(antiateist @ Jan 1 2007, 08:47 PM) *
bu deprem olayını istedigniz yöne çekebilirsiniz o potansiyeli görüyorum bensizde ...Bu arada belirtim Kuran bir bilim kitabı deildir ama Allah katından oldugu bilinmesi için bu tür mucizeler konulmuştur içine..doğaya bakın canlılara bakın , arıları inceleyin karıncaları inceleyin heryerde bir mucize ..İnsan beyni bir mucize....
Kuran gibisi yoktur hiç bir insan bunu yazamaz arkadaslar, Muhammedin işi gücü yok bunlarlamı uğrascak adam,yok bunlar gelecekti gün kelimesini sayarlar die 365 tanemi koyacak içine..bunlar saçma şeyler, gidin İncili okuyon onlarda çelişki rahat bulursunuz apacık eger ben Hiristiyan olsaydım ve incili okusaydım vede Kurana hiç bakmasaydım vede bilgisiz olsaydım bu incili kim uydurmuş lan filan derdim,ama Kuran da böle bişi yok madem olumsuz yerlere bakıyorsunuz , olgun biri iseniz bu olumlu denilecek yerleride göz arda edemezsiniz.

Deprem olayına girmeyeceğim, şunu söylemek istiyorum; insanlar görmek istediklerini görürler Yani görmek istersen heryerde bir mucize bulabilirsin, öyle cahil cahil "aa bak gökkuşağı, kesin tanrının bir işaretidir" diye bilirsin.. Ama görmek istersen bu mucizenin nedenlerini ve nasıl oluştuğunu da görebilirsin..
İkinci olarak ise,"Muhammedin işi gücü yok bunlarlamı uğrascak " demişsiniz. Görülen o ki, adam önce ticaretle uğraşmış, 40 yaşına geldiğindede işleri kötü gitmiş olsa gerek, dağdaki bir mağaraya sıkça uğramaya başlamış ve İslam dininin temellerini atmaya başlamıştır. yani ticaretten canı sıkılmıştır belkide smile.gif

"yok bunlar gelecekti gün kelimesini sayarlar die 365 tanemi koyacak içine..bunlar saçma şeyler" Madem saçma şeyler o zaman neden ayet leri yazıp başlığı "ateistler buyurun" koyup, her yazdığın ayete yorum bekleeyip, edilen yorumlarada çok bilmiş ve saygısızca cevap veriyorsun ? made saçma şeyler o zaman o başlığıda koymycaksın, konuyuda açmıycaksın, kendi içinde kendin çelişiyorsun ..

QUOTE(turboman @ Jan 4 2007, 04:22 AM) *
Haha kendin diyorsun Muhammed bilmiyor die..Tabi ki bilmiyecek kim bilecekti o dönemde 1 yılın 365 gün oldugu, bunu Kuranın vahiy gelen Muhammedde bilmiyordu sadece Allah biliyordu.

Senin aklından şüphe ederim arkadaş. O günler dediğin günlerde, miladi takvim zaten vardı ve 1 yılın 12 ay olduğunu biliyorlardı, sen herkesi kendin gibi cahil sanma, önce oku sonra tartış.

QUOTE(antiateist @ Jan 14 2007, 06:59 PM) *
1) 365 gün olayı
2) Denizlerin birbirine karışmaması olayı
3) Dağların depremleri engelledigi olayı

Bu topickte 30 tane ayet verdim ve 147 mesaj atılmış, ve sadece yukarda 3 ayeti az beyan çürütmek için uğraşmıssınız.Diğer ayetler hani nerde ? Ateislerin gücü bu kadar mı ? Bence bu topiği ateislerin yıkılışı olarak arşive koyun ve daha mesaj atmayın..saygılar..

Sen buraya bu başlığı, ortaya sürdüğün ayetler çürültülsün diye mi açtın? Ne biçim Müslümansın sen ki; inandığın dindeki ayetlerin başkaları tarafından yanlış olduğunu ıspatlanmasını bekliyorsun? yine ve yine kendi içinde kendin çelişiyorsun.

QUOTE(antiateist @ Mar 3 2007, 01:56 PM) *
Daha bir sürü ayet varken sadece neden ona taktın anlamıyorum. O ayetten ben şunu anlıyorum. Bugünkü estetik ve fareler üzerinde yapılan deneyler. Sen renkleriyle oynanmış fare görmedinmi. Veyahut karanlıkta fosfor gibi parlayan fareleri, görmedin mi? Jackson veya Bülent Ersoyu tanımazmısın. Yani neden bunu anlamadın, anlıyamıyorum. Bu ayet bir sorun olmadıgı gibi son derece mucizevi.
Şimdi söylermisin Hz.Muhammed sizin deyiminizle muhammed nasıl oluyor da bunu sezebilmiş ? Gelecegi mi görüyordu bu insan ? Sadece kendi çıkarı için yazacaksa bu Kuran ı neden böle o zamanlarda kimsenin anlıyamıyacagı bir şey söylemiş. O zaman estetikmi varmış. O zaman millet cinsiyetmi değiştiriyormus. O zaman insanlar DNA larlamı oynuyormuş ? Peki diğer ayetlere ne demeli ?

Bak bende sana şimdi birşey söyleyeyim, 50 yıl içinde küresel ısınma nedeniyle oluşan kuraklıktan ve hastalıktan dolayı birkaç insan ölecek! Şimdi benim bu yazımı 50 yıl sonra okuyan adamlar " way bee, bu adam peygambermiş yahu nasılda bildi" derlermi? Sonuçta 50 yıl içinde o nedenlerden birkaç insanın öleceğini red edemezsin değilmi? yani bende geleceği mi görüyorum?
Demem şu ki, geleceğe dair hayal gücünüzün yettiği kadar götünüzden sallayabilirsiniz, ve bu ertesi yıl değil belki 1400 sene sonra tutabilir. yani ileriye dönük sallamalar mutlaka birgün gerçekleşir.. hem muhammedin hiç gerçekleşmeyen ayeti yokmu? veya henüz gerçekleşmeyenler? Vardır tabiki, işte bunlarda henüz tutmadı ama onlara yalan diyen varmı yok, ama ileride birgün tutunca Durun Lann!! Bunu zaten Muhammed söylemişti dersiniz..

QUOTE(buldum @ Jan 1 2007, 06:29 PM) *
ama hicri takvim'e göre 354 gün yok mu? allah, isanın doğumunu mu milat kabul ediyor? yoksa isayı muhodan daha mı çok seviyor? ohmy.gif

illa çürütülecek bşy arıyorsan al burdan yak.. Ne derseniz deyin, ayet ortada, kendi yazdığınızın arkasında durun! bak adam demiş orda hicri takvim 354, miladi takvimde 365 dir, madem islam dininde hicri takvim kabul görülüyor, o zaman neden 265 kere gün kelimesi kullanılıyor.
Olay şudur, bir sonuç çıkarmak isterseniz çıkarırsınız. Madem tanrı biliyordu neden o zaman kuran ın ilk sayfasına yazmadı "1 yıl 365 gün 6 saat 48 dakikadır" diye ??
scape
Ayrıca "kuran ın içinde 365 kez gün kelimesi geçmesi, 1 yıldaki gün sayısını belirtiyor" olarak düşünecek olursak, anti ateist arkadaşım sende bu topic içinde 3 kez demogoji (ki o kelimenin aslı demagoji diye yazılır) kelimesini kullanmışsın. bunu 2 ile çarparsak 6 rakamını buluruz ve senin kelimeyi kullanma sayın kadar (3) bulduğumuz sonucu yan yana koyarsak(6) 666 rakamını elde ederiz ki buda şeytanın rakamıdır, bu durumda seninin şeytanla bir alakan olduğun kanısına varabilirmiyiz? Yani sentez ve analiz yeteneklerimizi kullanarak her şeyden anlamlı bşyler çıkarabiliriz smile.gif aynı sizin kuranda 23 kez kadın 23 kez erkek vs.. vs.. iddialarınız gibi
Eh artık bunada alakasız saçma cevaplar yazarsanız sizin aklınızdan şüphe etmekle kalmam, yüzsüz olduğunuzuda yüzünüze vururum!
scape
Ayrıca "kuran ın içinde 365 kez gün kelimesi geçmesi, 1 yıldaki gün sayısını belirtiyor" olarak düşünecek olursak, anti ateist arkadaşım sende bu topic içinde 3 kez demogoji (ki o kelimenin aslı demagoji diye yazılır) kelimesini kullanmışsın. bunu 2 ile çarparsak 6 rakamını buluruz ve senin kelimeyi kullanma sayın kadar (3) bulduğumuz sonucu yan yana koyarsak(6) 666 rakamını elde ederiz ki buda şeytanın rakamıdır, bu durumda seninin şeytanla bir alakan olduğun kanısına varabilirmiyiz? Yani sentez ve analiz yeteneklerimizi kullanarak her şeyden anlamlı bşyler çıkarabiliriz smile.gif aynı sizin kuranda 23 kez kadın 23 kez erkek vs.. vs.. iddialarınız gibi
Eh artık bunada alakasız saçma cevaplar yazarsanız sizin aklınızdan şüphe etmekle kalmam, yüzsüz olduğunuzuda yüzünüze vururum!
tumbled
bence başlıkta belirtilen yewm meselesindeki sayılar doğru ve mantıklı.. ama ateist penceresinden bakarsan "Nasıl böyle bişey olabilir .. Aldatmaca bunlar, salak müslolar inanıyor...evet.... Çünkü, Nasıl olabilir ki zaten değil mi, mümkünatı yok.. "Çöl bedevisinin zırvaları" nasıl böyle............. imkansız... blink.gif
tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.