QUOTE(antiateist @ Jan 1 2007, 07:14 PM)

Şu an estetikmiş dna oynamalarıymış kopya koyunlarmış hiç mi bilimle ugrasmıyorsun kardeş..Onca estetik yapılıyo farelerin dna larıyla oynanıyo vs vs..
Bunları sen bilimle uğraştığın için mi bildiğini iddia ediyorsun, seninde bilimle uğraştığın yok, sadece bilim-kurgu filimlerden gördüğünle veya ufak tefek bilim haberlerinden duyduklarına dayanarak yazıyorsun bunları. Yani başkasını suçlamadan önce, kendini sorgula.
Ayrıca yazdığın ilk ayet hani şeytanın dediğini soyleyen, orada şeytanın "insanların dış görünümünü değiştirmelerini sağlayacağım" dediğini söylüyorsun ve örnek olarak da estetik ameliyat vermişsin. Peki ama bu dış görünümdeki dğişimlere saçları boyamakda dahil değilmidir? yani o zamanlarda bile saçlarına kına koyuyorlardı. Hatta şimdi git bak annen veya kız kardeşlerine veya halana mutlaka çoğunluğu saçları boyalı. Bu durumda bunu şeytana uyarak yaptıklarını var sayarsak, hepsi cehennemde cayyır cayyır yanacaklardır. Hatta dış görünümdeki değişimler günah ise, dünyadaki herkes günahkâr; herkes dış görünümünde veya başkasının dış görünümünde değişimler yapıyor.
QUOTE(zorbaski @ Jan 1 2007, 07:27 PM)

Doğru söylüyorsun.. Discavry Chanalda kıtaların oluşumu belgeselinde hindistan fayının asya mağmasının altına girmesiyle, yukarılarda himalaya yükseltileri oluşmuş.. bu yükseltiler depremin şiddetini azaltıyor..
Daha adını düzgün yazamıyorsun kanalın da başkalarını cahillikle suçluyorsun. Kişi önce kendine bakmalı.
QUOTE(antiateist @ Jan 1 2007, 08:47 PM)

bu deprem olayını istedigniz yöne çekebilirsiniz o potansiyeli görüyorum bensizde ...Bu arada belirtim Kuran bir bilim kitabı deildir ama Allah katından oldugu bilinmesi için bu tür mucizeler konulmuştur içine..doğaya bakın canlılara bakın , arıları inceleyin karıncaları inceleyin heryerde bir mucize ..İnsan beyni bir mucize....
Kuran gibisi yoktur hiç bir insan bunu yazamaz arkadaslar, Muhammedin işi gücü yok bunlarlamı uğrascak adam,yok bunlar gelecekti gün kelimesini sayarlar die 365 tanemi koyacak içine..bunlar saçma şeyler, gidin İncili okuyon onlarda çelişki rahat bulursunuz apacık eger ben Hiristiyan olsaydım ve incili okusaydım vede Kurana hiç bakmasaydım vede bilgisiz olsaydım bu incili kim uydurmuş lan filan derdim,ama Kuran da böle bişi yok madem olumsuz yerlere bakıyorsunuz , olgun biri iseniz bu olumlu denilecek yerleride göz arda edemezsiniz.
Deprem olayına girmeyeceğim, şunu söylemek istiyorum;
insanlar görmek istediklerini görürler Yani görmek istersen heryerde bir mucize bulabilirsin, öyle cahil cahil "aa bak gökkuşağı, kesin tanrının bir işaretidir" diye bilirsin.. Ama görmek istersen bu mucizenin nedenlerini ve nasıl oluştuğunu da görebilirsin..
İkinci olarak ise,"Muhammedin işi gücü yok bunlarlamı uğrascak " demişsiniz. Görülen o ki, adam önce ticaretle uğraşmış, 40 yaşına geldiğindede işleri kötü gitmiş olsa gerek, dağdaki bir mağaraya sıkça uğramaya başlamış ve İslam dininin temellerini atmaya başlamıştır. yani ticaretten canı sıkılmıştır belkide

"yok bunlar gelecekti gün kelimesini sayarlar die 365 tanemi koyacak içine..bunlar saçma şeyler" Madem saçma şeyler o zaman neden ayet leri yazıp başlığı "ateistler buyurun" koyup, her yazdığın ayete yorum bekleeyip, edilen yorumlarada çok bilmiş ve saygısızca cevap veriyorsun ? made saçma şeyler o zaman o başlığıda koymycaksın, konuyuda açmıycaksın, kendi içinde kendin çelişiyorsun ..
QUOTE(turboman @ Jan 4 2007, 04:22 AM)

Haha kendin diyorsun Muhammed bilmiyor die..Tabi ki bilmiyecek kim bilecekti o dönemde 1 yılın 365 gün oldugu, bunu Kuranın vahiy gelen Muhammedde bilmiyordu sadece Allah biliyordu.
Senin aklından şüphe ederim arkadaş. O günler dediğin günlerde, miladi takvim zaten vardı ve 1 yılın 12 ay olduğunu biliyorlardı, sen herkesi kendin gibi cahil sanma, önce oku sonra tartış.
QUOTE(antiateist @ Jan 14 2007, 06:59 PM)

1) 365 gün olayı
2) Denizlerin birbirine karışmaması olayı
3) Dağların depremleri engelledigi olayı
Bu topickte 30 tane ayet verdim ve 147 mesaj atılmış, ve sadece yukarda 3 ayeti az beyan çürütmek için uğraşmıssınız.Diğer ayetler hani nerde ? Ateislerin gücü bu kadar mı ? Bence bu topiği ateislerin yıkılışı olarak arşive koyun ve daha mesaj atmayın..saygılar..
Sen buraya bu başlığı, ortaya sürdüğün ayetler çürültülsün diye mi açtın? Ne biçim Müslümansın sen ki; inandığın dindeki ayetlerin başkaları tarafından yanlış olduğunu ıspatlanmasını bekliyorsun? yine ve yine kendi içinde kendin çelişiyorsun.
QUOTE(antiateist @ Mar 3 2007, 01:56 PM)

Daha bir sürü ayet varken sadece neden ona taktın anlamıyorum. O ayetten ben şunu anlıyorum. Bugünkü estetik ve fareler üzerinde yapılan deneyler. Sen renkleriyle oynanmış fare görmedinmi. Veyahut karanlıkta fosfor gibi parlayan fareleri, görmedin mi? Jackson veya Bülent Ersoyu tanımazmısın. Yani neden bunu anlamadın, anlıyamıyorum. Bu ayet bir sorun olmadıgı gibi son derece mucizevi.
Şimdi söylermisin Hz.Muhammed sizin deyiminizle muhammed nasıl oluyor da bunu sezebilmiş ? Gelecegi mi görüyordu bu insan ? Sadece kendi çıkarı için yazacaksa bu Kuran ı neden böle o zamanlarda kimsenin anlıyamıyacagı bir şey söylemiş. O zaman estetikmi varmış. O zaman millet cinsiyetmi değiştiriyormus. O zaman insanlar DNA larlamı oynuyormuş ? Peki diğer ayetlere ne demeli ?
Bak bende sana şimdi birşey söyleyeyim, 50 yıl içinde küresel ısınma nedeniyle oluşan kuraklıktan ve hastalıktan dolayı birkaç insan ölecek! Şimdi benim bu yazımı 50 yıl sonra okuyan adamlar " way bee, bu adam peygambermiş yahu nasılda bildi" derlermi? Sonuçta 50 yıl içinde o nedenlerden birkaç insanın öleceğini red edemezsin değilmi? yani bende geleceği mi görüyorum?
Demem şu ki, geleceğe dair hayal gücünüzün yettiği kadar götünüzden sallayabilirsiniz, ve bu ertesi yıl değil belki 1400 sene sonra tutabilir. yani ileriye dönük sallamalar mutlaka birgün gerçekleşir.. hem muhammedin hiç gerçekleşmeyen ayeti yokmu? veya henüz gerçekleşmeyenler? Vardır tabiki, işte bunlarda henüz tutmadı ama onlara yalan diyen varmı yok, ama ileride birgün tutunca
Durun Lann!! Bunu zaten Muhammed söylemişti dersiniz..
QUOTE(buldum @ Jan 1 2007, 06:29 PM)

ama hicri takvim'e göre 354 gün yok mu? allah, isanın doğumunu mu milat kabul ediyor? yoksa isayı muhodan daha mı çok seviyor?

illa çürütülecek bşy arıyorsan al burdan yak.. Ne derseniz deyin, ayet ortada, kendi yazdığınızın arkasında durun! bak adam demiş orda hicri takvim 354, miladi takvimde 365 dir, madem islam dininde hicri takvim kabul görülüyor, o zaman neden 265 kere gün kelimesi kullanılıyor.
Olay şudur, bir sonuç çıkarmak isterseniz çıkarırsınız. Madem tanrı biliyordu neden o zaman kuran ın ilk sayfasına yazmadı
"1 yıl 365 gün 6 saat 48 dakikadır" diye ??