Tam Forum Görünümü: Muslumanin genelevi
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2, 3, 4
FreeWill
Islam ve cok esliligin tablosu:

http://www.youtube.com/watch?v=2XRMW5j-C_g

Bilindigi gibi Islam dini erkege 2, 3 ve 4 kadinla nikahlanmaya ruhsat vermistir. Bugunku islamci yazarlar bu konuyu buyuk bir ustalikla soyleydi boyleydi derken kasla goz arasinda normal, hatta ardinda hikmetler aranmasi gereken bir durum gibi sunarak maharetlerini sergilerler.
O zamanlar oyleymis, kadinlarin korunmasi gerekiyormus, veya erkegin dogasinin budur gibi laf salatalari vs, vs....

Karsi cinse karsi cinsel arzu duymak, ciftlesme gibi duygular sanki sadece erkege ozgu bir durummus gibi!...

Neyse, gunumuz ahlak anlyisi acisindan cokeslilik (poligami) kabul edilemeyecek hatta igrenc sayilabilecek bir yaklasimdir. Bu isin amasi mamasi yoktur. Oncelikle "es" nedir?, neyi ifade eder? Bunlari bir tanimlamaya calisalim;

Insanin sevdigi, asik oldugu bir karsi cins!
Hayatin zorluklarina karsi beraberce gogus germek, mutlulugu, aciyi paylasmak, kisacasi bir hayat arkadasi degil midir "esimiz" ?

Poligami gibi igrenc bir yasam tarzinda sevgi, ask, acisiyla tatlisiyla hayati paylasmak, zorluklara karsi beraberce savasmak, vs gibi kavramlara yer olabilir mi?
Peki ya insanlik onuru, gurur, ozbenlik gibi kavramlar?

Kendimizi kadinlarin yerine koyalim ve dusunelim: "Benim sevdigim erkegim, kocam, hayat arkadasim bu gece bir baskasinin koynunda! Yarin da falancanin koynunda olacak, ve ertesi gun benim siram!"
Veya konuyu daha iyi kavramaya calisma acisindan erkekler yukaridaki cumleyi "esim, kadinin, sevgilim" olarak degistirerek soralim!....

Evet bir bakima cok eslilik insan dogasidir denebilir, ama "ilkel insan" dogasi!...

Bizler bu cagin insanlariyiz! Ilkel yanlarimiz hala yok degil, var, ama toplum ve aile ile ilgili olarak bunlarin bastirildigi gunlere geleli asirlar, hatta binlerce yil oluyor. Insalik "ask", "sevgi", "saygi", "onur", "gurur" denen olgulari tanidi.

Ote yandan gunumuz islamcilari bizlere "esini aldatan erkekler yok mu" veya "bakin batili insanlar bir gun onun kucaginda obur gun bunu kucaginda" vs diyerek Islam'la karsilastirma acisindan -ehven-i ser- bir tablo olusturmada sakinca gormezler. Neymis Islam'da "nikah" varmis.

Yani simdi bir erkegin bu gun bir kadinin koynunda olmasi, yarin da baska bir kadinin koynunda olmasi gibi, sevgiden, asktan, paylasimdan uzak, salt cinsellik amacli birlesme gibi bir ilkel davranisi aklayan sey, "nikahlidir" diyen bir kagit parcasi midir?

Evli bir erkegin geneleve gitmesi nasil bir durum ise, yukaridaki videodaki durum da aynidir. Tek fark "nikah" sozcugudur!....

SAYGILAR
deliziya
bunlar kadını insan olarak değil,ev hayvanı (pet) olarak algılıyor.hiç yadırgamıyorum videodaki adamı.muhammed'in canı böyle istemiş,kuran'ı buna göre yazmış ve uygulamış.bunlarda demek doğrusu budur deyip, mutlu mesut yaşıyorlar (görüntüde).

hiç yadırgamıyorum derken yanlış anlaşılmasın lütfen,inancını sorgulamadan körü körüne bağlanan kim olursa olsun,akıl olarak hayvandan daha aşağıdır.
mirage
siz metres hayatını kabul ederken ya da kimin .... kimin ...de belli olmayan bir hayatı savunurken iş sapıklık yada genelev olmuyor mu. kuranda 4 kadınla evlenmenin farz olduğuna dair bir ayet mi var?önce Kuranı okumayı ve anlamayı öğrenin. yanlış anlayıpta saldırmaktan vazgeçin.zavallılar.
deliziya
QUOTE(mirage @ Nov 10 2007, 02:46 PM) *
kuranda 4 kadınla evlenmenin farz olduğuna dair bir ayet mi var?

kıvırtmanın sonu yok vesselam.
doğru söylüyorsun farz değildir,ama izin verir ve sizde bunu köküne kadar kullanırsınız.

cariyelerden,kölelerden bahsetmiyorum bile.onlar develerden bile daha aşağıdır,nikahsız da olur.
alpi002
Kim ne derse desin;
Erkek cok eslidir !..
Erkegin Programi:

Mümkün oldugu kadar disi ile ciftlesmek ve genlerini gelecek nesillere tasimaktir.

Bu Ilkellik degil dogadir.
Ari bal yapar
Kobra zehir.
Ariya zehir versen de bal a cevirir
Kobra ya Bal yedirsen bali zehire cevirir.
Cünkü Dogasidir bu onlarin..
Erkegin de dogasi budur !,,
Ateistlerin Bunu anliyamamalarini Normal buluyorum ben laugh.gif

Cünkü Insanin Programlanmis oldugu gercegini Bilmiyorlar..

Insanlarin Kafasina saksi düstükten sonra düsünmeye basladiklari gibi garip tahminleri de var laugh.gif

Kuran in yaptigi da 4 es e izin vererek bu il-legal durumu Legallestirmektir.

Yani Bu Cilginligi SINIRLAMAKTIR..

Niye Kiziliyor anlamiyorum..

SINIRSIZ MI OLSUN ?.. laugh.gif
KudretŞandra
4x4 eşliliğe izin veren bir dinsel program henüz icat edilmedi mi?
deliziya
alpi sen hangi tarikata üyesin?
alpi002
QUOTE(deliziya @ Nov 10 2007, 09:24 PM) *
alpi sen hangi tarikata üyesin?

Ben Müslümanim !..
Tarikata ancak söverim !..
deliziya
QUOTE(alpi002 @ Nov 10 2007, 03:52 PM) *
Ari bal yapar
Kobra zehir.

bunlar nakşibendi ve kadiri öğretisinde anlatılan masallar,o yüzden sordum.
alpi002
QUOTE(deliziya @ Nov 10 2007, 09:32 PM) *
bunlar nakşibendi ve kadiri öğretisinde anlatılan masallar,o yüzden sordum.

Olabilir,,
Onlarada ne verseniz Paraya cevirmek gibi
bir adetleri var laugh.gif

Ben Bu deyisleri Sufi felsefe de ögrendim..
muhakara
QUOTE(mirage @ Nov 10 2007, 02:46 PM) *
kuranda 4 kadınla evlenmenin farz olduğuna dair bir ayet mi var?

Nisâ 3 Eğer, velisi olduğunuz mal sahibi yetim kızlarla evlenmekle onlara haksızlık yapmaktan korkarsanız onlarla değil, hoşunuza giden başka kadınlarla iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz; şayet, aralarında adaletsizlik yapmaktan korkarsanız bir tane almalısınız veya sahip olduğunuz ile yetinmelisiniz. Doğru yoldan sapmamanız için en uygunu budur.

müsade etmesi yeterli değilmi...
dinsavar
QUOTE(alpi002 @ Nov 10 2007, 04:52 PM) *
Kim ne derse desin;
Erkek cok eslidir !..
Erkegin Programi:

Mümkün oldugu kadar disi ile ciftlesmek ve genlerini gelecek nesillere tasimaktir.

Bu Ilkellik degil dogadir.
Ari bal yapar
Kobra zehir.
Cünkü Dogasidir bu onlarin..
Erkegin de dogasi budur !,,
Ateistlerin Bunu anliyamamalarini Normal buluyorum ben laugh.gif

Cünkü Insanin Programlanmis oldugu gercegini Bilmiyorlar..

Insanlarin Kafasina saksi düstükten sonra düsünmeye basladiklari gibi garip tahminleri de var laugh.gif

Kuran in yaptigi da 4 es e izin vererek bu il-legal durumu Legallestirmektir.

Yani Bu Cilginligi SINIRLAMAKTIR..

Niye Kiziliyor anlamiyorum..

SINIRSIZ MI OLSUN ?.. laugh.gif

Alpi bütün yalanlarını pazara çıkaracağım.

Kuranda dörde kadar sınırlama diye bir şey yok.Böyle bir iddia başta muhammedi kuranın ayetlerini çiğneyen sapık durumuna sokar. Adama sorarlar o zaman dörde kadar sınırlı ise muhammedin kaç karısı vardı diye?

Nisa 3. Ve in hıftüm illa tuksitu fil yetama fenkihu ma tabe leküm minen nisai mesna ve sülase ve ruba' fe in hıftüm ella ta'dilu fe vahıdeten ev ma leleket eymanüküm zalike edna ella teulu

Nisa 3- Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan ikişer üçer ve dörder evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir.

Ayetin metnindeki ikişer,üçer ve dörder sözcükleri arapçada deyimdir,herhangi bir sınır getirmez.

alpi002
QUOTE(dinsavar @ Nov 10 2007, 09:48 PM) *
Alpi bütün yalanlarını pazara çıkaracağım.

Kuranda dörde kadar sınırlama diye bir şey yok.Böyle bir iddia başta muhammedi kuranın ayetlerini çiğneyen sapık durumuna sokar. Adama sorarlar o zaman dörde kadar sınırlı ise muhammedin kaç karısı vardı diye?

Nisa 3. Ve in hıftüm illa tuksitu fil yetama fenkihu ma tabe leküm minen nisai mesna ve sülase ve ruba' fe in hıftüm ella ta'dilu fe vahıdeten ev ma leleket eymanüküm zalike edna ella teulu

Nisa 3- Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan ikişer üçer ve dörder evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir.

Ayetin metnindeki ikişer,üçer ve dörder sözcükleri arapçada deyimdir,herhangi bir sınır getirmez.

Muhahahhahhahahaa
Bak arkadasin yukarda yazdi..

hele bir aranizda anlasin..

Türkce mi bilmiyorsunuz ?..
Antimuhammed
Dinsavar ın Arapça bildiğini göz ardı etme ama...
Bizim değil sizin aranızda anlaşmanız lazım...

muhakara
hiçbir tutarsızlık yok..herşey açık...
alpi002
QUOTE(muhakara @ Nov 10 2007, 10:03 PM) *
hiçbir tutarsızlık yok..herşey açık...

Evet Oldukca acik.. laugh.gif
muhakara
ama biraz fazla açık...muhammed çok açık vermiş...ahzab yetmemiş tutkularını meşrulaştırma çabalarına, oda nisaya eklemiş... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
dinsavar
QUOTE(alpi002 @ Nov 10 2007, 09:55 PM) *
Muhahahhahhahahaa

O kardeş nerden bilsin mealcilerin, allahın müslümanlara sınırsız bir genelevi sunduğu anlaşılmasın diye ayetleri çarpıtarak dörde sınırladıklarını.O kardeş 4e bile itiraz ediyor sınısız olana hayli hayli itiraz eder.
alpi002
Dinsavarcigim;
Seni mi Kiralim ?..
Hadi SINIRSIZ OLSUN !..

Erkek cok eslidir yani..
BUDUR !..
muhakara
dinsavar kardeşim gerçek ortada ve değişmezdir...teşekkür ederim...arapça bilgim olmadığından mealcilerin oyunlarını anlayamam tabi...ama bu haliyle dahi ayetlerdeki saçmalıklar gizlenememektedir...

alpi, sende sanırım sigara yasaktır yazan yerlerde esrar içmenin serbest olduğunu sanıyorsun...yazılanlara açıklaman bu mantıkta...
deliziya
QUOTE(alpi002 @ Nov 10 2007, 09:14 PM) *
Erkek cok eslidir yani..
BUDUR !..

bu fikrini destekleyen, kaç tane eşin var alpi?
FreeWill
QUOTE(alpi002 @ Nov 10 2007, 01:52 PM) *
Kim ne derse desin;
Erkek cok eslidir !..

Demek erkegin dogasinda var birden fazla kadinla beraber olmak!...

Peki birden fazla erkekle beraber olan kadinlara ne ad vereceksin?
Surtuk mu? Kaltak mi?

Erkege gelince "e dogasi dogasi boyle", kadina gelince "vay kaltak"!

Su Islam'in 7.yy zihniyetini 21.yy'da aklamak icin olmadik taklalar atiyorsunuz.
Isin asil ilginc tarafi da sirf Islam'i aklama ugruna cagimiz anlayisina uygun bir birey olmanin, insan olmanin onurundan bile vazgeciyorsunuz.

"Ikiye, uce, dorde kadar evlenebilirsiniz" ne demek?
Onu birak "cariyelerle (disi kolelerle) idare edin" ne demek?

Bunlarin gunumuz insanlik ahlak ve adalet anlayisi icinde sorgulayacak yerde, ardinda hikmetler aramaya calismaniz gercekten cok dusundurucu!...

SAYGILAR
xislam
QUOTE(alpi002 @ Nov 10 2007, 08:55 PM) *
Muhahahhahhahahaa

dinsavar 6 yaşında okuması olan her çocuğun dahi anlayacağı şekilde yazmış sanırım sen Türlçe bilmiyorsun veya cevabın etkisinden yine dağıtmışsın...
FreeWill
QUOTE(mirage @ Nov 10 2007, 12:46 PM) *
siz metres hayatını kabul ederken ya da kimin .... kimin ...de belli olmayan bir hayatı savunurken iş sapıklık yada genelev olmuyor mu. kuranda 4 kadınla evlenmenin farz olduğuna dair bir ayet mi var?önce Kuranı okumayı ve anlamayı öğrenin. yanlış anlayıpta saldırmaktan vazgeçin.zavallılar.

Metres hayati (evli birinin bir baskasi ile surekli gizlice beraber olmasi),
Evli bir erkegin geneleve giderek baska bir kadinla beraber olmasi, ile videodaki bu 4 karili takozun yasantisi arasinda ne fark var?

Yapilan eylem ayni degil mi?
Birisi gizli yapiyor, otekisi "nikah" maskesi altinda yapiyor!...

Birisi sapikligi gizli yapiyor, otekisi esinin gozunun icine baka baka yapiyor!...
Birisi geneleve gidiyor, bu takoz genelevi evinde kurmus!...

Acaba hangisi daha sapik?
alpi002
QUOTE(FreeWill @ Nov 10 2007, 11:48 PM) *
Demek erkegin dogasinda var birden fazla kadinla beraber olmak!...

Peki birden fazla erkekle beraber olan kadinlara ne ad vereceksin?
Surtuk mu? Kaltak mi?

Erkege gelince "e dogasi dogasi boyle", kadina gelince "vay kaltak"!

Su Islam'in 7.yy zihniyetini 21.yy'da aklamak icin olmadik taklalar atiyorsunuz.
Isin asil ilginc tarafi da sirf Islam'i aklama ugruna cagimiz anlayisina uygun bir birey olmanin, insan olmanin onurundan bile vazgeciyorsunuz.

"Ikiye, uce, dorde kadar evlenebilirsiniz" ne demek?
Onu birak "cariyelerle (disi kolelerle) idare edin" ne demek?

Bunlarin gunumuz insanlik ahlak ve adalet anlayisi icinde sorgulayacak yerde, ardinda hikmetler aramaya calismaniz gercekten cok dusundurucu!...

SAYGILAR

21 nci Y.Yilin onuru hakkinda söyleyecek cok seyim var aslinda..
Hele Önce Insan olalim sloganin isiginda..
ama öncelikle sunu bilin ki:
Kadin in dogasi erkeginki gibi degildir.
O Bulabildigi en güclü erkegi bulup hayatini ve bebegini garanti altina almak ister.

Tek eslilik Kesinlikle kadin icadidir.
Ve Erkegin hayatini söndüren bir icattir.

21. Yüz yil hakkinda susma hakkimi kullaniyorum simdilik.
muhakara
bence susma konuş...böylece zaten öğrendiğimiz gerçek yüzün tam olarak belirginleşsin..size göre kadın hiçbirşey değilmi? bunları savunurken hayatınızdaki kadınlarıda düşünüyormusunuz acaba (anne , abla,kardeş,hala,teyze...) aynı kuralların onlar ve sizin hayatınız içinde uygulanması taraftarımısınız ve uyguluyormusunuz? yada kadınlar adına karar verme, onları zayıf ve size muhtaç görme hakkını nerden alıyorsunuz?
FreeWill
QUOTE(alpi002 @ Nov 10 2007, 09:01 PM) *

Iyi edersin!...

Cunku 7.yuzyil zihniyeti ile donanmis bir kisinin 21.yuzyil hakkinda konusmasi pek dogru olmaz diye dusunuyorum.

Bu cagda guven, onur, sevgi, ask gibi kavramlar vardir.

Sevdigi erkegi bu gece baska birinin koynunda hayal eden bir kadinda "kadinlik onuru" nerededir acaba?
Ya o erkege ne demeli?
Ask, sevgi, gurur, onur vs, denen kavramlar mevcut mudur bu kiside?

SAYGILAR
alpi002
QUOTE(muhakara @ Nov 11 2007, 12:09 AM) *
bence susma konuş...böylece zaten öğrendiğimiz gerçek yüzün tam olarak belirginleşsin..size göre kadın hiçbirşey değilmi? bunları savunurken hayatınızdaki kadınlarıda düşünüyormusunuz acaba (anne , abla,kardeş,hala,teyze...) aynı kuralların onlar ve sizin hayatınız içinde uygulanması taraftarımısınız ve uyguluyormusunuz? yada kadınlar adına karar verme, onları zayıf ve size muhtaç görme hakkını nerden alıyorsunuz?

Bunlar senin Kuruntularin laugh.gif

Kadin riza göstermedikten sonra hic bir sey olmaz.
Ayrica Kadinlarin Erkek cocuklarini ve kiz cocuklarini egittiklerini gözden kacirma..
Madem bu kadar Baskidan sikayetciler
neden erkek cocuklarini "Karal " olarak Kizlarini da Köle olarak yetistirme yoluna gidiyorlar..

Cünkü Bu salak Kralin Iligini sömürüyorlar..
O kadar da aptal degil kadinlar laugh.gif

Onlar her istediklerini yaptiriyorlar salak ta kendini Kral saniyor..
Olacak tabii o kadar.
21nci yüzyilin Emansipize olmus kadini Bir Köledir. laugh.gif

Kendini Özgür sanir ama kapitalist düzenin son aktörüdür. laugh.gif
xislam
QUOTE(alpi002 @ Nov 10 2007, 11:01 PM) *
O Bulabildigi en güclü erkegi bulup hayatini ve bebegini garanti altina almak ister.

O Bulabildigi en güclü erkegi bulup hayatini ve bebegini garanti altina almak ister. EVET BELKİ SENİN ÇEVRENDEKİLER BÖYLEDİR AMA BUGÜN PEK ÇOK ERKEK KADINA MUHTAÇTIR KADIN BAŞBAKANLAR ÜLKE YÖNETMEKTEDİR DÜŞÜN SİZLERİN SÖZÜNÜZÜ DİNLEMEZ İSE DÖVÜN DEDİĞİNİZ BAYANLAR ÜLKE YÖNETİYOR.

Ve Erkegin hayatini söndüren bir icattir. YANİ SENİN BİR KIZIN OLSA O KOCASININ TEK EŞLİ OLMASINI İSTİYORSA KOCASININ HAYATINIMI SÖNDÜRÜYOR? O YÜZDEN İSLAMI SEVİYORSUN DEMEK BOL KARI VERİYOR DİYE?
TEK EŞLİ OLMAK ERKEK İÇİN İYİ VE GÜZELDE YA KADINLAR İÇİN (TABİ SİZLER İÇİN KADININ BİR DEĞERİ YOK) DOĞASI GEREĞİ DİYORSUN CEVRENDE ENİŞTEN KURAN AYETLERİNE DAYANARAK DÖRT TANE KARI ALIRSA NE DÜŞÜNÜRSÜN? VEYA BABAN, DAMADIN, KOMŞUN..

21. Yüz yil hakkinda susma hakkimi kullaniyorum simdilik. SENİN BEYNİN 1400 YIL ÖNCESİNDEYKEN NE İŞİN VAR 21. YÜZ YILDA.
muhakara
kaçamak cevap verme alpi...kendi çevreni düşüncelerindeki yerlere yerleştir..aynı senaryoya tanıdık aktörler... bahsettiğin gibi anneler çocukları arasında geleceğe yatırım yapar gibi uygulamalar yapmaz...islamın kişiliğinize en büyük etkilerinden biri olan kadınları sömürme duygusu, malesef sizleri bu şekil düşünmeye yönlendiriyor...neyse..kime diyorumki...dürüst olmanı istiyorum ama müslüman olduğunu unutmuşum.
WildJustice
Alpi, fazla sacmaliyxorsun. rezil olmadan biraz geri atim atmaya bak.

Erkeklerin cogunlugu bacak aralariyla hareket ederler. 2 dakika sonra da isleri biter. O anda kadinlar daha baslamamis olurlar. Yani Müslüman cevrelerdeki kadinlarin hemen hemen tümü cinselligini hic bir suretle tatamazlar.

Sen hep kendi acindan düsündügün icin, kadinlarin gerksinimlerini önemsemiyorsun.

Ayni anda kadinlari mal olarak gördügünü de acikca belirtiyorsun.

Sana su kadarini söyleyebilirim: Müslüman erkeklerle iliskiye girmis olan bir cok kadinla tanistim. Büyük bir cogunlugu, bu deneyimin tekraralanmamasi yanlisidir. Zira bu deneyimin hata oldugunu anlamislardir.
deliziya
QUOTE(alpi002 @ Nov 10 2007, 03:52 PM) *
Kim ne derse desin;
Erkek cok eslidir !..
Erkegin Programi:

erkeği bu şekilde tanımlayan birinin,kadını memnun etmesi zaten beklenemez.

wildjustice 'a tamamen katılıyorum;"Sana su kadarini söyleyebilirim: Müslüman erkeklerle iliskiye girmis olan bir cok kadinla tanistim. Büyük bir cogunlugu, bu deneyimin tekraralanmamasi yanlisidir. Zira bu deneyimin hata oldugunu anlamislardir."

alpi002
QUOTE(deliziya @ Nov 11 2007, 12:57 AM) *
erkeği bu şekilde tanımlayan birinin,kadını memnun etmesi zaten beklenemez.

wildjustice 'a tamamen katılıyorum;"Sana su kadarini söyleyebilirim: Müslüman erkeklerle iliskiye girmis olan bir cok kadinla tanistim. Büyük bir cogunlugu, bu deneyimin tekraralanmamasi yanlisidir. Zira bu deneyimin hata oldugunu anlamislardir."

Yasam felsefemi neden kadini mutlu etmek üzerine kurmaliyim ?..
Bu da Ezilen Nutku atarak ezen kadinin bir icadi olmali laugh.gif

Cinel iliskiKonusunda haklisin.
ama onlar Müslüman degil satanist.

Onlar sex yapmaz Üremek icin düzüsür laugh.gif
Ve sex azami üc dakika sürer.
Cünkü zevk almak günahtir. ( Melekler bakiyor filan derler ) laugh.gif

Müslümanlar öyle degildir. laugh.gif
deliziya
alpinin hoşuna gitmeyen şeylerin hepsi "kadın icadı"... biggrin.gif

kadınlarla bir problemin mi var?
alpi002
QUOTE(deliziya @ Nov 11 2007, 01:07 AM) *
alpinin hoşuna gitmeyen şeylerin hepsi "kadın icadı"... biggrin.gif

kadınlarla bir problemin mi var?

katiyen;
Kadinlari cok severim laugh.gif

Sadece Onlarin zekasi Ve Ezilmeye dayali stratejileri Dahasi hayati belese getirip sizlanmalrai canimi SIKIYOR laugh.gif

Emansipize olmus kadinlari Öbür "Ezik "ler kadar zeki bulmuyorum ben laugh.gif
deliziya
QUOTE(alpi002 @ Nov 11 2007, 12:10 AM) *
katiyen;
Kadinlari cok severim laugh.gif

Sadece Onlarin zekasi Ve Ezilmeye dayali stratejileri Dahasi hayati belese getirip sizlanmalrai canimi SIKIYOR laugh.gif

Emansipize olmus kadinlari Öbür "Ezik "ler kadar zeki bulmuyorum ben laugh.gif

kendini zeki buluyor musun peki?
alpi002
QUOTE(deliziya @ Nov 11 2007, 01:17 AM) *
kendini zeki buluyor musun peki?

Katiyen !..
Son derece aptal oldugumu düsünüyorum nickimin önündeki " 001 " IQ göstergemdir laugh.gif
deliziya
QUOTE(alpi002 @ Nov 11 2007, 12:20 AM) *
Katiyen !..
Son derece aptal oldugumu düsünüyorum nickimin önündeki " 001 " IQ göstergemdir laugh.gif

birincisi o rakam nickinin arka kısmına düşüyor,ikincisi 001 değil 002.

ilk defa kıvırtmadığını düşünüyorum alpi,tebrik ederim.
xislam
QUOTE(alpi002 @ Nov 11 2007, 12:20 AM) *
Katiyen !..

nickkinin önünde değil ama arkasında 001 değil 002 var nickinde ne yazdığını bilmeyen birine 001 IQ çok bile.

alpi002
QUOTE(xislam @ Nov 11 2007, 01:26 AM) *
nickkinin önünde değil ama arkasında 001 değil 002 var nickinde ne yazdığını bilmeyen birine 001 IQ çok bile.

Aynen öyle 007 ye kadar gidiyor. Bazi forumlarda adim bond Alpi Bond 007

Ben de karistiriyorum artik..

Yani:
Aptalimdir ..
Evet !.. laugh.gif
alpi002
QUOTE(deliziya @ Nov 11 2007, 01:23 AM) *
birincisi o rakam nickinin arka kısmına düşüyor,ikincisi 001 değil 002.

ilk defa kıvırtmadığını düşünüyorum alpi,tebrik ederim.

Ben Hic kivirtmam:

Gercekleri yazacak ve kabul edecek cesaretim var..
Antimuhammed
Alpi - Desene aynen inandığın din gibisin.. Her şekile girerim diyorsun yani...
muhakara
alpi, üzülerek söylüyorum ki; bi doktora görünme kıvamına geldin sanırım.
alpi002
QUOTE(muhakara @ Nov 11 2007, 07:00 PM) *
alpi, üzülerek söylüyorum ki; bi doktora görünme kıvamına geldin sanırım.

Burada Doktor Coookk laugh.gif laugh.gif
pergel
Erkeğin çok eşli olduğunu söylemek eksiktir. Doğrusu; insanın çok eşli olduğudur. Kadınlar da birden fazla erkekle bir arada olabilirler ve olmak isterler. Elbette genelleme yapılamaz. İsteyenler vardır, istemeyenler vardır. Erkeklerde de böyledir.

Bu çok eşlilik güdüsünün toplumsal yaşama getirebileceği sakıncalar da bir gerçektir. Bu yüzden, uygar insanlar, toplumun sağlıklı yapısının bozulmaması açısından bu işe kurallar getirirler, yasal olarak tek eşliliği desteklerler. Yani akıl ve fikirleriyle, çok eşliliğin doğru bir şey olmadığına inanır ve güdülerine rağmen kendi kendilerine engel olurlar. Olamayanlar da, toplumsal sakıncaların ortaya çıkmaması için azami dikkat ederler.

Bu güdülerine hakim olamayan, olmayı düşünmeyen bir grup da vardır. Onlar da, çok eşliliği yasal hale getirip, böylece işin içinden çıkarlar. Birden fazla kadınla olmanın sakıncası toplum için neyse, o sakınca yine ortalık yerde durur. Farklı kadınlardan olmuş çocukların birarada büyütülmeye çalışıldığı, üstelik birbirini kıskanan rakip kadınların da bir arada olduğu adına yine de "aile" denen tuhaf kabilemsi oluşumun yasal olması her sorunu çözmez. Tersine büyük problemler, psikolojik, sosyolojik travmalar getirir. Bunun çözümü de probleme neden olarak kadını görmek ve haklarını iyice kısıtlayarak insan olmaktan çıkarmaktır. Böylece sosyal problemler açığa vurulmaz, yokmuş gibi yapılır ve her şey yolunda olmuş olur.

Bazı müslümanlarda görülen 4 nikahlı karı ve sonsuz sayıda cariyenin helal ve sünnet kabul edilmesi, en aşağılık hayvan denen domuzlarda bile bu seviyede değildir. Kimisi de hala bunu savunur durur.
FreeWill
Sevgili Pergel dostum, bu konu ancak bu kadar guzel ve net aciklanabilirdi.

Evet, "aile" ne demektir? Iki, uc veya dort karili bir adamin (veya o kadinlardan birinin) "aile" anlayisi ve "aile ahlaki" konusundaki zihniyet yapisi nasildir?

Dort karili bir herifin ve o kadinlarin kurdugu aile kurumda "sevgi, ask, sadakat, paylasim, onur, gurur, vs,,," gibi kavramlardan soz edilebilir mi?

SAYGILAR
BYCENE
QUOTE(deliziya @ Nov 10 2007, 10:43 PM) *
bu fikrini destekleyen, kaç tane eşin var alpi?

alpi! deliziyanin bu sozune cevabin varmi? soru biraz gecistirilmis gibi geldi
colpateist
genel-ev demek herkese açık demek bu ise tam zıddı özel -ev

FreeWill
Bu dort karili bu poligamik yaratik bir de utanmadan cennette surusune bereket gogusleri tomurcuklanmis, el degmemis bakireler alacak! Hatta degisiklik olsun diye gilman bile ister belki!
seviperisi
gercekten sacmalıyosunuz önce Kuran-ı Kerimi adam gibi anlayarak okuyun sonra kkonusun zaten Kuran-ı kerim bütün sorularınızı yanıtlar anlamak yeterli
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.