Tam Forum Görünümü: Alisverisimi Turk'ten Yapiyorum
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
Sayfalar: 1, 2, 3
anarchist
QUOTE(HakkiBulut @ Dec 25 2007, 10:30 AM) *
ben askerliğimi komando olarak yaptım,sürekli dayak yedim karizmamı çekemiyorlardı.Türküm ama hiç istemedim askerlik yapmayı,isteyerek yapanada şahit olmadım.

Böyle bir olayı bende duydum.Türk kökenli dostumun askerlik hakkındaki yorumuydu bu..
Şınav çekerken bayrağa ve vatana küfretmesi..
çok doğal bu...
HakkiBulut
madem okadar türksün o yarım sayfalık ingilizce imzanı neden türkçeye çevirmedin? üşendinmi cultureclub kılıklı ?(hadi bakim daha büyük hakaret olmaz sana)
tribuss
QUOTE(HakkiBulut @ Dec 25 2007, 10:30 AM) *
ben askerliğimi komando olarak yaptım,sürekli dayak yedim karizmamı çekemiyorlardı.Türküm ama hiç istemedim askerlik yapmayı,isteyerek yapanada şahit olmadım.

kim ister ki.
elbet isteyen vardır.
20 yaşında pek de bişe yapamamış insanlar, hadi aslanım yiğidim vatan borcu erkeklik gibi söylemlerle gaza getirilenler ancaka ister.
hayatının 1.5 senesini veriyorsun. neden .? borçlusun
niye borçluyum ? çünkü bu topraklarda doğdun.
bu borcu kim nereden çıkardı ? birileri kıçlarıyla
çanakkaledekiler boşa mı öldü ? ---
her türk asker doğar.
vadada vıdada.
askerliği gerçekten seven isteyenler psikolojik rahatsız insanlardır.şiddet yanlılarıdır..
yada ohh askerlik kebap iş yan gelip yatmaktır diyenler.
yada yada ulen çok sıkıldım köyümde başka yerler de göreyim yeni insanlar. diyenler de olabilir.
diğerleri de mecburiyetten işte giderler.
bi ton üni bitirmiş askerliği savunan tipler var . ama hemencik 6 ayda yapıp dönmenin planlarını yapıyorlar (yada 1.5 sene daha kıdemli maaşlı )ulan sahtekar herif sende yapsana 1.5 sene ozaman erlik.
ahande kimler neden ister askerliği yi gözlemlerimle açıkladım.

nonconformist
Biraz daha genis capli dusunurseniz, askerlikle ilgili durumun dunyanin her yerinde ayni oldugunu gorursunuz. Zor ama gerekli. Ama siz olayin askerlik muhabbeti kisminda takili kalirsaniz boyle havanda su dover durursunuz.
AKHENATON
QUOTE(anarchist @ Dec 25 2007, 10:27 AM) *
Eğer Türkiye'de ki suçları Kürt'lere bağlıyorsan,ne yazıktır sana.Ben hayatımda böyle bir saçmalık okumamıştım.Böyle bir iftira,çirkeflik görmemiştim..

sen uzayda yaşıyor olmalısın.gerçekler insanı acıtır.

konu döndü dolaştı yine askerliğe geldi ; kimlermi askerliğe karşı olanlar

* kürtçü hainler

* dinci yobazlar

* second cumhuriyetçi hainler

* sanatçı bozmaları.
hallac
herkes hain. dünyanın başka bir ülkesinde bu kadar hain olsa o ülke 10 defa bölünüp parçalanırdı... Ama bu ülke nasıl oluyorsa bir türlü bölünüp parçalanmıyo. Eşyanın doğasına aykırı bir durum ya. Gerçi bu ülkede eşyanın doğasına uygun ne varki. Faşist oldukları her halinden belli olanların bile solcu kisvesiyle prim yaptığı bir ülkede, kendi dışındaki her türlü düşüncenin hainlikle suçlandığı bir ülkede eşyanın doğasına uygun bir şey görülebilir mi...
HakkiBulut
QUOTE(hallac @ Dec 25 2007, 03:09 PM) *
herkes hain. dünyanın başka bir ülkesinde bu kadar hain olsa o ülke 10 defa bölünüp parçalanırdı... Ama bu ülke nasıl oluyorsa bir türlü bölünüp parçalanmıyo. Eşyanın doğasına aykırı bir durum ya. Gerçi bu ülkede eşyanın doğasına uygun ne varki. Faşist oldukları her halinden belli olanların bile solcu kisvesiyle prim yaptığı bir ülkede, kendi dışındaki her türlü düşüncenin hainlikle suçlandığı bir ülkede eşyanın doğasına uygun bir şey görülebilir mi...

bu ülke bölünmüyorsa cultureclub,anhedonik,saklıgerçek,kitapsız gibi yiğitler var diye bölünmüyor,allah bu yiğitleri başımızdan eksik etmesin .
hallac
aslında güzel şeyler yazabilirdim bu sözünüze ilişkin ama yanıt hakkı olmayan kişiler için yazamam..
HakkiBulut
QUOTE(hallac @ Dec 25 2007, 03:29 PM) *
aslında güzel şeyler yazabilirdim bu sözünüze ilişkin ama yanıt hakkı olmayan kişiler için yazamam..

evet malesef şerefsiz biri olduğu ve şerefsizlik yaptığı için atıldı cultureclub,hakkında konuşmak doğru olmaz.
AKHENATON
QUOTE(hallac @ Dec 25 2007, 03:09 PM) *

hallac dünyanın başka ülkesinde bunların yaşamasına izin verilmez zaten ; ama sen uzayda yaşıyorsan bilemezsin tabi. ısrarla savunduğunuz ab ülkelerinin yasalarına bir bak bakalım ,teröristin posterini açıp yürümek kaç aydan başlıyor. senin gibilerin bilmesi gereken dünyanın en özgür ülkesinde yaşadığındır. ama bu kötü niyetli kullanımınızında bir sonu olduğudur.tanrılarınıza dua edinki sürekli taş attığınız sizin diğer kopyanız dinciler var.yoksa her şey çok farklı olurdu.
deicide
Bu ülkenin vatandaşlarının bir kısmı için ayrımcılık yapılması tek sözcükle utanç verici! Ne olacak adamla alışveriş yapmayınca, kahvehanelerini, sinemalarını, çarşılarını, pazarlarını, lokantalarını, meyhanelerini ayırınca?! Kendi elinizle bölünmeyi davet ediyorsunuz. Biraz aklınızı başınıza alın. Onlar var, onlar bin yıldır bu topraklardaki diğer insanlarla kardeşçe yaşıyorlar, ezici çoğunluğu da bölünme filan istemiyor, bütün kışkırtmalara karşı sabrını koruyor. Hepsini aynı kefeye koyup bölücü, terörist, düşman ilan edince hangi sorunu çözeceksiniz?
hallac
daha benim neyi savunduğumu bilmektten uzaksınız da yaşadığım yeri mi bileceksiniz.... ben mi AB'yi savunmuşum nerde bi örnek versenize. yoksa siz de çamur atayım izi kalır belki diyenlerden misiniz.
Dünyanın en özgür ülkesindemi yaşıyoruz. Bırak benim uzayda yaşamamı siz farklı bir galakside yaşıyorsunuz kanımca. iyi attınız ..
Taybu
QUOTE(deicide @ Dec 25 2007, 05:17 PM) *
Bu ülkenin vatandaşlarının bir kısmı için ayrımcılık yapılması tek sözcükle utanç verici! Ne olacak adamla alışveriş yapmayınca, kahvehanelerini, sinemalarını, çarşılarını, pazarlarını, lokantalarını, meyhanelerini ayırınca?! Kendi elinizle bölünmeyi davet ediyorsunuz. Biraz aklınızı başınıza alın. Onlar var, onlar bin yıldır bu topraklardaki diğer insanlarla kardeşçe yaşıyorlar, ezici çoğunluğu da bölünme filan istemiyor, bütün kışkırtmalara karşı sabrını koruyor. Hepsini aynı kefeye koyup bölücü, terörist, düşman ilan edince hangi sorunu çözeceksiniz?

evet gerçekten kardeş gibi yaşıyorlar;

1806, Baban Aşireti, Abdurrahman Paşa İsyanı

1833-1837, Mir Muhammed (Soran) İsyanı

1838 1. Han Mahmud İsyanı

1842 - 1847 2. Han Mahmud İsyanı (son döneminde Bedirhan Beyle ittifaken)

1843-1847 Bedir Han İsyanı

1855, Yazhan Şer İsyanı

1878-1881, Şeyh Ubeydullah Nehri İsyanı

1919-22, Simko (Ismail Ağa) İsyanı

11 Mayıs 1919, Ali Batı İsyanı

21 Mayıs 1919, Mahmut Berzenci İsyanı

6 Mart 1921, Koçgiri İsyanı

4 Eylül 1924, Beytüşşebab İsyanı

13 Şubat 1925, Şeyh Sait İsyanı

10 Haziran 1925, Nehri İsyanı

7 Ağustos 1925, Reşkotan-Raman İsyanı

Kasım 1925, 1. Sason İsyanı

16 Mayıs 1926, 1. Ağrı İsyanı

21 Ocak 1926, Hazro İsyanı

7 Ekim 1926, Koçuşağı İsyanı

26 Mayıs 1927, Mutki İsyanı

13 Eylül 1927, 2. Ağrı İsyanı

7 Ekim 1927, Bıcar İsyanı

6 Temmuz 1929, İt Resul İsyanı

20 Eylül 1929, Tendürek İsyanı

26 Mayıs 1930, Savur İsyanı

20 Haziran 1930, Zilan İsyanı

21 Temmuz 1930, Oramar İsyanı

7 Eylül 1930, 3. Ağrı İsyanı

24 Ekim 1930, Pülümür İsyanı

Eylül 1930, 2. Mahmut Berzenci İsyanı

Kasım 1931, Şeyh Ahmed Barzani İsyanı

Ocak 1937, 2. Sason İsyanı

21 Mart 1937, Dersim İsyanı

ve pkk..
dengizik
+Yavuz Sultan Selimle ortaklaşa alevi Türkmenleri katletmeleri.
AKHENATON
QUOTE(Taybu @ Dec 25 2007, 05:34 PM) *

1855, Yazhan Şer İsyanı

1878-1881, Şeyh Ubeydullah Nehri İsyanı

1919-22, Simko (Ismail Ağa) İsyanı

11 Mayıs 1919, Ali Batı İsyanı

21 Mayıs 1919, Mahmut Berzenci İsyanı

6 Mart 1921, Koçgiri İsyanı

4 Eylül 1924, Beytüşşebab İsyanı

13 Şubat 1925, Şeyh Sait İsyanı

10 Haziran 1925, Nehri İsyanı

7 Ağustos 1925, Reşkotan-Raman İsyanı

Kasım 1925, 1. Sason İsyanı

16 Mayıs 1926, 1. Ağrı İsyanı

21 Ocak 1926, Hazro İsyanı

7 Ekim 1926, Koçuşağı İsyanı

26 Mayıs 1927, Mutki İsyanı

13 Eylül 1927, 2. Ağrı İsyanı

7 Ekim 1927, Bıcar İsyanı

6 Temmuz 1929, İt Resul İsyanı

20 Eylül 1929, Tendürek İsyanı

26 Mayıs 1930, Savur İsyanı

20 Haziran 1930, Zilan İsyanı

21 Temmuz 1930, Oramar İsyanı

7 Eylül 1930, 3. Ağrı İsyanı

24 Ekim 1930, Pülümür İsyanı

Eylül 1930, 2. Mahmut Berzenci İsyanı

Kasım 1931, Şeyh Ahmed Barzani İsyanı

Ocak 1937, 2. Sason İsyanı

21 Mart 1937, Dersim İsyanı

ve pkk..

Türkmen alevilere yaptıkları baskı sonrasında ; Kürtleşen Türkmenlerde bonusu.bunlar hep mazlum rolünü oynarlar ama artık film bitti.
Onur
QUOTE(deicide @ Dec 25 2007, 06:17 PM) *
ezici çoğunluğu da bölünme filan istemiyor, bütün kışkırtmalara karşı sabrını koruyor. Hepsini aynı kefeye koyup bölücü, terörist, düşman ilan edince hangi sorunu çözeceksiniz?
Ezici cogunlugu diyemeyiz. Yapilan anketlerde Kurt kokenlilerin nufusa orani, Zazalar gibi diger Farsi unsurlari da icine aldiginda % 15´lerde seyrediyor. Bunu en son Milliyet gazetesi icin Taha Erdem´in yaptigi ankette gorduk.

Bu % 15´in en az yarisi yani % 6-7 civari Pkk´nin legal siyasi kanadi olan Dtp´ye oy veriyor. Bu partinin ayrilikci oldugu ve yaptigi butun organizasyonlarda ''Gerilla vuruyor, Kurdistan´i kuruyor'' veya ''Bagimsiz Kurdistan'' gibi sloganlar atildigini hepimiz biliyoruz.

Bunun disinda kalan Kurtlerden Akp ile el altindan anlasma yapan Barzaniciler, eski Hizbullahcilar, eski Ibda-C´ciler ve Nur cemaati gibi Kurt-Islamci gruplar da oy topluyor. Hatta secilen Akp milletvekillerinden, Hizbullahcilik yani Kurt-Islamcilik yoluyla nasil bagimsiz bir Kurdistan´in kurulabilecegi konusunda kitap yazanlar bile var.

Farzedelim ki geriye kalanlar da bolunmek istemiyorlar ve devletine bagli olan vatansever insanlar; Zaten onlarin da cogu, kendilerini Kurt kokenli Turk olarak tanimliyorlar. Yani kendilerini soy olarak degil ama kulturel olarak Turk goruyorlar.

Yoksa, kendisini Kurt olarak goren ve Turk kimligini kesinlikle kabul etmeyen, ancak bolunmek veya bagimsiz Kurdistani kurmak yerine Turkiye devleti vatandasi olarak yasamak isteyen kac tane Kurt bulabiliriz?

Bir de ulusal medya servislerinde ya da mevcut duzen partilerinin yayin organlarinda Pkk icin sadece teror orgutu ifadesi kullanilirken, yabanci medya servislerinde, Kurtculerin, Turkculerin, marksist leninistlerin yayin organlarinda Pkk icin ''Kurt Direnis Orgutu'' ifadesi geciyor.

Kurtlerin yogun olarak yasadigi yerlerde, zaman zaman % 80'lere varan oy toplayan Pkk'yi Kurtlerden soyutlayip sadece bir teror orgutu olarak gormek cok yanlis olur.

Not: Kimlik olarak sadece kulturu kastediyorum, yani Tipki Almanya'da yasayan Turk kokenli Almanlarin topluma entegre olup, Alman kulturunun bir ogesi haline gelmeleri gibi. Yoksa soy, gen kafatasi gibi bir ayrim yapmiyor ve yapanlari da kim olurlarsa olsunlar kiniyorum...
Blackrock
Peki ne tavsiye edersiniz arkadaşlar? Mesela istanbul avrupa yakasında oturanlar nerelerden alışveriş yapsın? Gıda, giyim, kozmetik, kitap, dergi vs... Bunlar için nerelere gidelim?

Hadi diyelim gittik bu dükkanlara. Hangi marka ürünleri alalım, hangilerini almayalım? Piyasadaki ürünlerin hatırı sayılır bir kısmı ABD malı. ABD'ye kazandıracağımız para sonra teröre destek olarak geri dönerse ya?

Hadi diyelim hangi markalardan alacağımızı belirledik. Ya hangi modelleri kullanacağız? Olur ya Türk gibi giyinmez, türk gibi kokmaz, türk gibi yemezsek milli kültürümüzü yitiririz başka milletlerin ayakları altında eziliriz. Asimile olmamamız lazım.

Evet görüşlerinizi alayım.
deicide

...
...

ve pkk..

Bunlara bütün Kürtler mi katılmış? Bu isyanların altında sosyo ekonomik nedenler yok muymuş? Osmanlı dönemi boyunca Türkmenler de sürekli ayaklanmıyorlar mıymış?!
mazot
QUOTE(dengizik @ Dec 25 2007, 10:12 AM) *
Kürtler askerlikten muaf olsa kaç tane kürt askere kendi isteğiyle gider iyi bir düşün istersen.Devlete karşı vatandaşlık görevini yerine getirirken kardeşleri tarafından yanlışlıkla vurulanlar o senin bahsettiklerin, arada bir kaç istisnanın çıktığını var sayalım bu kürtleri vatansever yapmaya yetmez.Kürtler müslüman oldukları için hep korundu ümmetçi kardeşleri tarafından,kürtlerin yaptığı bütün saçmalıklar ermenilerin üzerine yıkıldı,apo puştunu bile ermeni yaptılar fantazilerinde ama artık insanlar gözünü açtı o hastalıklı kardeşlik masalının hiç bir zaman gerçekleşmeyeceğini milliyetçi olmayanlar bile anladı.
Anarchiste gelince rumuzunu pan-kürdist yapsan daha çok yakışır sana;o bahsettiğin kucaklaşma olayını unut.Eskiden batı Anadoluda kürt nüfusu azken insanlar henüz kürtleri tanıyamamışlardı ve kürtlerde nüfuzca az olduğundan seslerini çok çıkartamıyorlardı.İnsanlar kürtleri televizyonda güneydoğu haberlerini izlerken görüyordu şimdi işler değişti sokak terörü,kap kaç,gasp artınca insanlar bunun nedenlerinide düşünmeye başladılar.Nedeni artık herkesin bildiği gibi "kürt istilası".

Anlamayan senin askere gittiğini sanır..
Hani sana Greenkart verseler bence on takla atarsın.
neyse senden çok var..
Türklerle Kürtler arasında bir sorun yok, sorun iki tarafın çapulcuları arasında var..
mazot
QUOTE(AKHENATON @ Dec 25 2007, 06:08 PM) *
Türkmen alevilere yaptıkları baskı sonrasında ; Kürtleşen Türkmenlerde bonusu.bunlar hep mazlum rolünü oynarlar ama artık film bitti.

Film bittiyse yeni bir film çevrilir..

Bu arada imaj değiştirmişsin ama pek bi işe yaramamış, kumaşı sırıtıyor, fazla sığ.. biggrin.gif
deicide
QUOTE(dengizik @ Dec 25 2007, 05:37 PM) *
+Yavuz Sultan Selimle ortaklaşa alevi Türkmenleri katletmeleri.

Saçmalıyorsun, saçmalığın dibine batıyorsun.. Türkmenlerin ayaklanmarı ardındaki Osmanlı-Safevi rekabetini göremiyor musun? Tarihi nerenle okuyorsun?

Bak Dengizik, Safeviler de, Osmanlılar da Türktü.. Ama bugün senin beğenmediğin Osmanlılar'ın yönettiği ülkede hala Türkçe konuşuluyor.. Safevilerin yönettiğinde ise Farsça. Beğenmediğin Osmanlı Anadolu'yu Türkleştirdi, Safeviler ise, İran'daki Türkleri Farslaştırdı. Osmanlı'nın mirasçısı Türkiye bugün nerede, Safevi'nin mirasçısı İran nerede? Senin Alevi Türkmenler başarılı olsalardı belki bugün burada Arapça harflerle Farsça dilinde Farslılığın ırksal olup olmadığını tartışacaktık, ne dersin?! Belki de bazı aklıevveller, hala Farslaşmadan kalabilmiş azınlık Türkmenlerden alışveriş yapılmamasını gelip burada savunacaklardı..
mazot

Osmanlı dönemi boyunca sadece Kürtler değil Türkler de çok isyan çıkartmıştır.. Celali isyanları, Patrona Halil vs.. bunun sebebi Osmanlıda müslümanlar asli unsur olmasına rağmen hiç rahat yüzü görmediler, savaştan savaşa koşturuldular.. Hıristiyan tebaa ise hep yan gelip yattı..
Taybu
QUOTE(deicide @ Dec 25 2007, 06:34 PM) *
Bunlara bütün Kürtler mi katılmış? Bu isyanların altında sosyo ekonomik nedenler yok muymuş? Osmanlı dönemi boyunca Türkmenler de sürekli ayaklanmıyorlar mıymış?!

Sadece bu 2 isyanı mı çıkarıyorsun, diğerlerine ne diyeceksin? Oraya 30 küsür isyan yazdım.

Sosyo-ekonomik sorunlar sadece doğuda mı var, akdenizde egede karadenizde yok mu? Oradaki insanlar neden dağa çıkmıyorlar.

Peki, şunu sorayım bugüne kadar hangi kürt sivil toplum örgütü pkk'yı lanetledi ki, onlarcası var hepimiz biliyoruz? Yıllardır kürtler neden pkk aleyhine gösteri yapmadı? pkk'yı Ordumuz dışında kürtler de bitirebilirdi, bunca yıldır neden bitirmedi? Kürtler neden "Biz kardeşiz" partisini kurmadılar? Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde pkk neden elini kolunu sallayarak dolaşıyor? Kürtlerin canı çok mu tatlı?

Doğu nüfusunun %50'si oraya giden yardımlarla yaşıyor, bu yardımlar bizim verdiğimiz vergiden alınıyor, maaşımızdan kesiliyor. Neden? Sadece doğu halkı mı yardıma muhtaç?

Eğitimsizlikmiş, devlet önemsemiyormuş geçiniz. Eğitimin öğrenimin yoksa ekeceksin biçeceksin. Benim Ege'deki köyümde insanlar hala taş taş üstüne evlerde yaşıyor, bahçedeki tuvalete gidiyorlar ama Atatürk portresini duvarlarından indirmiyorlar.

Gerçekleri görmek çok zor biliyorum, ama kardeşlik hikayelerini geçelim artık. Türkler artık bunları yutmuyor.
Tesla
Bu başlık ve "ırkçılara geçmiş olsun" isimli başlıktan öğrendiğim şudur. Deicide la tartışmak güven özveri ve tecrübe istiyor
dengizik
QUOTE(deicide @ Dec 25 2007, 06:42 PM) *
Saçmalıyorsun, saçmalığın dibine batıyorsun.. Türkmenlerin ayaklanmarı ardındaki Osmanlı-Safevi rekabetini göremiyor musun? Tarihi nerenle okuyorsun?

Bak Dengizik, Safeviler de, Osmanlılar da Türktü.. Ama bugün senin beğenmediğin Osmanlılar'ın yönettiği ülkede hala Türkçe konuşuluyor.. Safevilerin yönettiğinde ise Farsça. Beğenmediğin Osmanlı Anadolu'yu Türkleştirdi, Safeviler ise, İran'daki Türkleri Farslaştırdı. Osmanlı'nın mirasçısı Türkiye bugün nerede, Safevi'nin mirasçısı İran nerede? Senin Alevi Türkmenler başarılı olsalardı belki bugün burada Arapça harflerle Farsça dilinde Farslılığın ırksal olup olmadığını tartışacaktık, ne dersin?! Belki de bazı aklıevveller, hala Farslaşmadan kalabilmiş azınlık Türkmenlerden alışveriş yapılmamasını gelip burada savunacaklardı..

Deicide asıl bir önceki iletinde sen saçmalamışsın hatta b.kunu çıkarmışsın saçmalığın ama onu geçelim,osmanlıya gelelim şu an bu ülkedeki vatandaşlar Türklüklerinden haberdarsa bunun asıl nedeni Ziya Gökalp,Atatürk ve Mahmut Esat Bozkurt gibi inkılaplarda payı olanlar bunu sende biliyorsun.
İrandaki Türklerin farslaşmasına gelince bunu nerenden uydurdun bilmiyorum ama şu an iranda hatırı sayılır bir Türk nüfusunun varlığı bu nüfusun asimile edilmeye çalışılması,Güney Azeybeycan sorunu nerdeyse çoluk cocuk tarafından bile bilinir halde.

mazot adlı forum kevaşesine gelince benim ne düşündüğüm ne yaptığım konusunda bir bilgin yok,kaşar kaşar iletiler ekleyip illaki kendine küfür ettireceksen git başka birisine bulaş hadi bakalım yürü şimdi...
dengizik
Artı sanki şu an Türkiyenin farsileşmemiş olması o katliamları haklı kılıyor gibi konuşmuşsun.
nonconformist
Deicide,

Bu baslik altinda kurtlerle ilgili yazdiklarima cevap bekliyorum. Bana gore safsata yapiyorsun. Bu ulkede kendini Turk'ten ayiran, ayri bir kultur yasamaya calisip ayri bir dil konusan ve Turkce'ye direnen kurtlerdir. Daha bugun okudugum haber: DTP'li Alınak, Erdoğan ile Büyükanıt'ı BM'ye şikayet etti. (http://www.milliyet.com.tr/2007/12/25/son/sonsiy35.asp?prm=0,41316349) Hadi Erdogan'i anladim, Buyukanit ne oluyor ? Ben soyleyim, pkkya karsi duzenlenen operasyonlara neredeyse soykirim diyor. Kurtcesi serbest birakildi, yatirimi yapildi, meclise sokuldu. Hala pkk, hala dusmanlik. Her yerde dusmanlik. Dusmanliklarini bu baslik altinda onceki iletilerimde belirttim. Daha cok ornek verilebilir ama aklima gelen su an bunlar. Turksolu haklidir. Yaziya karsi herkes gibi senin de yaptigin hamasetten baska bir sey degil. Kurtler bizi sevmiyorlar. Bunu kim bilmiyor ki, kimi kandiriyorsunuz ? Soyleyince bolucu olduk. Bolucuyu dagda degil Turk milliyetcisinde arayan da Turkiye Cumhuriyeti'nin dusmanidir.
Taybu
deicide'ın sırtını sıvazlayanlar, özellikle Tesla, o 3 harfli şey sizde varsa siz konuşun.
mutluizm
Alışverişi, şundan yapmak, bundan yapmamak tamamen maksimum 1 haftalık geçici bir heves. Tüm Tv'ler kampanya yapsa, şu mağazadan alışveriş yapmayın dese, etkisi anca 1 hafta sürer. Örneğin, Fransızların Ermeni kararını aldıkları ilk hafta sonu gözlemlemiştim. Carrefour ana baba günüydü.

İnsanları, illa bir yerden alışveriş yapmamasını sağlamak istiyorsanız, sonuç alabileceğiniz yegane yöntem 'KARALAMA YÖNTEMİDİR'.

Mesela bi dönem Danone ürünleri bebek için zararlı diye bir söylenti yayılmıştı. Satışları acayip düşmüştü. Yakın zamanda LC Waikiki olayı oldu.
deicide
QUOTE(Taybu @ Dec 25 2007, 07:00 PM) *
Sadece bu 2 isyanı mı çıkarıyorsun, diğerlerine ne diyeceksin? Oraya 30 küsür isyan yazdım.

Yazını alıntıladım, çünkü neye yanıt verdiğim belli olsun istedim. Yazını kısmen alıntıladım, çünkü tartışmayı boğmamak istedim.

Sosyo-ekonomik sorunlar sadece doğuda mı var, akdenizde egede karadenizde yok mu? Oradaki insanlar neden dağa çıkmıyorlar.

Dağa çıkmayı ve isyan etmeyi haklı bulmadım, bulmuyorum. Daha doğrusu böyle bir olguyu iki değerlikli bir haklılık/haksızlığa indirgemeyi yanlış ve kestirmeci buluyorum.. Yalnızca, bunların hamaset ve sloganla açıklanamayacak karmaşık nedenleri olduğunu, bunlarla başedebilmek için bunların analizinin iyi yapılması, kestirilip atılmaması gerektiğini söylüyorum. Kaldı ki bundan yüz yıl önceki ayaklanmaları örnek verip, bunların torunlarını sorumlu tutamazsın.

Peki, şunu sorayım bugüne kadar hangi kürt sivil toplum örgütü pkk'yı lanetledi ki, onlarcası var hepimiz biliyoruz? Yıllardır kürtler neden pkk aleyhine gösteri yapmadı? pkk'yı Ordumuz dışında kürtler de bitirebilirdi, bunca yıldır neden bitirmedi? Kürtler neden "Biz kardeşiz" partisini kurmadılar? Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde pkk neden elini kolunu sallayarak dolaşıyor? Kürtlerin canı çok mu tatlı?

Şehit cenazelerindeki Kürtçe ağıtları ne çabuk unutuyorsun? Şehit olan askerler arasında Kürtçe konuşan ailelerin çocukları da var. Ayrıca Şırnak'ta, Diyarbakır'da, Batman'da bir çok kereler Kürtçe konuşan vatandaşların katıldığı Cumhuriyete bağlılık ve terörü lanetleme gösterileri yapıldı.

Terör örgütüne bölge halkından bir destek olduğu, terörün kitlesel bir tabanı olduğu doğrudur. Ama bu durum, bütün Kürtler terörist, vatan düşmanıdır şeklindeki basit kestirimin gerekçesi olamaz. O insanları iyice kopartmak ve düşmanlığı körüklemek değil, kazanmak gereklidir. Ne yapacaksınız, milyonlarca insanı sürecek misiniz? Öldürüp yok mu edeceksiniz? Gerçekle başedebilmenin yolu, önce gerçekliği olduğu gibi kabullenmekten başlar. O insanların talepleri arasında haklı olanlar da var.. Şimdi bunlar Genelkurmay tarafından bile dile getiriliyor.. Kimliklerini şiddeti dışlayarak özgürce ifade etmelerini, dillerini kültürlerini yaşatmalarını kabul etmek bunların arasında. Eski Ülkü Ocakları teorisyenleri, şimdi eğer bölge halkı isterse Diyarbakır'ın adının Amed olarak değişebileceğini bile söylüyor. http://arsiv.sabah.com.tr/2007/12/24/k.html

Gerçekleri görmek çok zor biliyorum, ama kardeşlik hikayelerini geçelim artık. Türkler artık bunları yutmuyor.

Kardeşlik bir hikaye değil, son bin yılın gerçeğidir.

deicide
QUOTE(Tesla @ Dec 25 2007, 07:39 PM) *
Bu başlık ve "ırkçılara geçmiş olsun" isimli başlıktan öğrendiğim şudur. Deicide la tartışmak güven özveri ve tecrübe istiyor

Estağfurullah sevgili Tesla, o ne demek?! Burada bildiklerimizi ortaya döküp birbirimizi anlamaya çalışıyoruz, başka bir şey olmamalı..
deicide
QUOTE(dengizik @ Dec 25 2007, 07:54 PM) *
Deicide asıl bir önceki iletinde sen saçmalamışsın hatta b.kunu çıkarmışsın saçmalığın ama onu geçelim,osmanlıya gelelim şu an bu ülkedeki vatandaşlar Türklüklerinden haberdarsa bunun asıl nedeni Ziya Gökalp,Atatürk ve Mahmut Esat Bozkurt gibi inkılaplarda payı olanlar bunu sende biliyorsun.

Sadece bu değil Dengizik.. Osmanlı her ne kadar küçümsense de, sonuçta sarayda Türkçe konuştu. İçine bir çok Farsça, Arapça sözcükler alsa da, Osmanlıcanın çatısı, grameri, özü Türkçeydi. Ayrıca Türk geleneklerini yaşattılar, asla da Araplaşmadılar. Araplara egemen oldular, Arapları yönettiler. Türk unsuru ile egemenlik kurdukları bölge halkı arasındaki dengeyi gözettiler. Yeni fethedilen yerlere bilinçli olarak Türkmenleri yerleştirdiler. Safeviler ne yaptı? Tamamen Farslara teslim oldular. Dillerini unuttular, kültür ve geleneklerini terkettiler.

İrandaki Türklerin farslaşmasına gelince bunu nerenden uydurdun bilmiyorum ama şu an iranda hatırı sayılır bir Türk nüfusunun varlığı bu nüfusun asimile edilmeye çalışılması,Güney Azeybeycan sorunu nerdeyse çoluk cocuk tarafından bile bilinir halde.

Bunlar, dillerini ve geleneklerini korumaya devam edenler. Anadolu'daki Türk olmayan çoğunluk Türkleşti, İran'dakiler ise Türkleri asimile etti. Anadolu'dakilerin yaptığını İran'dakiler sayıca daha çok olmalarına karşın yapamadılar. Bunun muhtemel nedeni, İran'dakilerin, oradaki çoğunluğun dinini mezhebini olduğu gibi kabul etmesi, bu din ve mezhep aracılığıyla Fars unsurunun hakim olması, öte yandan Anadolu'dakilerin din ve dil yoluyla çoğunluğu kendilerine çekmesi.. İran'dakilerin başına gelen aynı durumun, Suriye ve Irak'takilerde de söz konusu olması, bu bakış açısını destekliyor. Oysa Anadolu'da bölgeleri farklı olan Kürtler dışında başka müslüman yoktu Türkler geldiğinde. İlginç ve yararlı bir konudur Türklerin İslam'a geçişleri ve Araplaşmayıp, müslümanlığı bir ölçüde Türkleştirmeleri. Forumun hayhuyu içinde yeteri kadar tartışılmıyor ama derinlemesine tartışılması gereken bir konudur.

Humeyni'nin annesinin Azeri olduğunu hiç duydun mu? Peki Humeyni kültürü ile, kafa yapısı ile ne kadar Türk? Padişahların -bir ikisi dışında- hiçbirinin annesi Türk değildi. Genetik olarak padişah soyunda Türk unsuru neredeyse sıfıra düşmüştü kuşaklar boyunca. Ama hepsi de Türktü.. Kültür olarak, hayata bakış olarak, gelenek olarak..

Taybu
Tabi ki bir kürt asker öldüğünde ailesinin zil takıp oynayacak hali yok. Ayrıca pkk 30.000 insanı öldürdüyse bunların 10.000'i kürttür. Ama pkk karşıtı bir kürt oluşumunu hiç görmedik.

Sen "pkkyı tüm kürtlere yormak hata" diyorsan ben de diyorum ki 10-15 kişilik göstermelik protesto yürüyüşlerini tüm kürtlere yormak hatadan öte ayıptır, cahilliktir. Evet gördüm yürüyüşlerini, İstanbul'da İzmir'de milyonlar toplanırken, orada sayı 30'u geçmemiştir.

"Kürt sivil toplum örgütleri nerede" sorumu tekrar ediyorum, neredeler? İyi kürtler nerede? İyi kürtler neden örgütlenmiyor? Neden her dtp mitinginde açılan pkk ve apo bayraklarına hiç bir kürt tepki göstermiyor? Neden rojdan farklı bir kürt kanalı, bir gazete, bir dergi çıkıp pkkyı lanetlemiyor?

Gerçeklik ve haklı taleplerden bahsetmişsin, istersen bu talepleri spesifik olarak ortaya döküp tartışalım. Ben de sana arzların dökümünü yapayım.

Ülkücüleri örnek vermişsin de, ülkücüler günümüzde pkk kadar tehlikelilerdir.

deicide, tartışma devam edecekse o zaman en baştan başlayalım. Şöyle ki, bana kürdün tanımını yap. Kürt nedir? Nasıl olunur? Güneydoğu'da doğunca mı? 300 kelimelik uydurma dili öğrenince mi? Pkkyı ya da dtpyi destekleyince mi? Nasıl?
nonconformist
Deicide:
Şehit cenazelerindeki Kürtçe ağıtları ne çabuk unutuyorsun? Şehit olan askerler arasında Kürtçe konuşan ailelerin çocukları da var. Ayrıca Şırnak'ta, Diyarbakır'da, Batman'da bir çok kereler Kürtçe konuşan vatandaşların katıldığı Cumhuriyete bağlılık ve terörü lanetleme gösterileri yapıldı.

Terör örgütüne bölge halkından bir destek olduğu, terörün kitlesel bir tabanı olduğu doğrudur. Ama bu durum, bütün Kürtler terörist, vatan düşmanıdır şeklindeki basit kestirimin gerekçesi olamaz. O insanları iyice kopartmak ve düşmanlığı körüklemek değil, kazanmak gereklidir. Ne yapacaksınız, milyonlarca insanı sürecek misiniz? Öldürüp yok mu edeceksiniz? Gerçekle başedebilmenin yolu, önce gerçekliği olduğu gibi kabullenmekten başlar. O insanların talepleri arasında haklı olanlar da var.. Şimdi bunlar Genelkurmay tarafından bile dile getiriliyor.. Kimliklerini şiddeti dışlayarak özgürce ifade etmelerini, dillerini kültürlerini yaşatmalarını kabul etmek bunların arasında. Eski Ülkü Ocakları teorisyenleri, şimdi eğer bölge halkı isterse Diyarbakır'ın adının Amed olarak değişebileceğini bile söylüyor. http://arsiv.sabah.com.tr/2007/12/24/k.html

Deicide,

Sehit cenazelerindeki kurtce agit hic bir seyin gostergesi degildir. Askerler dagitildigi icin elbette pkkya karsi kurtce konusanlar da olebilecektir. Oglu oldugu icin bir annenin matem tutmasi son derece normaldir. E bu anne Turkiye Cumhuriyeti sinirlarinda yasayip Turkce ogrenmeyi de reddediyorsa ve kurtce agit yakiyorsa bunda anormal olan nedir ? Sirnak'ta Batman'da vs de yapilan o gosterilere katilanlar cogunlukla memur, asker vs aileleri, kendileri ve bir de o bolgede yasiyor olup kurtce bilen ama Turkiye Cumhuriyeti nufus cuzdanina sahip, bu ulkede dogup buyumus olup Turk'um demekte sakinca gormeyen insanlardir.

Terorist cenazelerinde yuruyen, pkkya kalkan olan vekilleri (DTP'liler sınırda canlı kalkan eylemi yapacak: http://www.milliyet.com.tr/2007/12/26/siyaset/siy04.html (bak gordugun gibi her gun farkli bir ornek ile geliyorum, herhalde tesaduf bu, ya da bu adamlar birseyler yapmaya calisiyorlar 'kardeslik' adina)) secen nevruz gibi Turk bayramlarini bahane edip apo posterleri acarak polisle askerle catisan, hemen her firsatta toplanip devlete, Turk'lere karsi sloganlarla ayaga kalkan, kendilerini korumaya gelen askerlerin cocuklarini okullarda 'bu Turk' diye doven kurtlerdir. Kimse surulup yok edilmeyecek ama dunyada gorulmemis ihanetin de artik bir son bulmasi gerekiyor yoksa etki-tepkiyi engelleyemezsiniz. Bu dogadir.

Ulku ocaklari teorisyenleri de nedir ? Guldurmeyin. Bu lumpenlerden Amerikan Milliyetcisi olur baska birsey olmaz. MHPnin kurulusuna bir bakin. Kim kurmus ? MHP nin DTP den zerrece farki yoktur. Ulkuculer de Amerika'nin komunizme karsi kullandigi tampon bir guruhtu. Simdi ihtiyac kalmadi ve ortada ulkucu falan da yok. MHP bir kurt-islam partisidir. Ulkuculer de oyle. Mitinglerinde Turk bayragi yoktur. Sokaklardaki en bilinen sloganlari "Kanimiz aksa da zafer Islam'in" dir. Bir ilin adinin degismesini gerektirecek ne olabilir ? Sakin kurtculuk olmasin ? Turk Milliyetciligi ile MHP yi yanyana koymaniz gulunc oluyor.
mazot
Bir ara Fransız malına ambargo tartışmaları yoğunlukta ve bu yoğunluğun ortasında bir TV kanalı(ART) ve Emin Çölaşan ve Mustafa Balbay.. Bu şahıslar ha bire Fransız mallarını boykottan dem vurup herkesin bu boykota katılmasını hararetle savunuyordular.. Ve bu şahıslardan Emin Çölaşan programda Lecost gömlek giyiyordu hem de utanmadan...
deicide
QUOTE(nonconformist @ Dec 25 2007, 08:18 PM) *
Bu baslik altinda kurtlerle ilgili yazdiklarima cevap bekliyorum. Bana gore safsata yapiyorsun. Bu ulkede kendini Turk'ten ayiran, ayri bir kultur yasamaya calisip ayri bir dil konusan ve Turkce'ye direnen kurtlerdir. Daha bugun okudugum haber: DTP'li Alınak, Erdoğan ile Büyükanıt'ı BM'ye şikayet etti. (http://www.milliyet.com.tr/2007/12/25/son/sonsiy35.asp?prm=0,41316349) Hadi Erdogan'i anladim, Buyukanit ne oluyor ? Ben soyleyim, pkkya karsi duzenlenen operasyonlara neredeyse soykirim diyor. Kurtcesi serbest birakildi, yatirimi yapildi, meclise sokuldu. Hala pkk, hala dusmanlik. Her yerde dusmanlik. Dusmanliklarini bu baslik altinda onceki iletilerimde belirttim. Daha cok ornek verilebilir ama aklima gelen su an bunlar. Turksolu haklidir. Yaziya karsi herkes gibi senin de yaptigin hamasetten baska bir sey degil. Kurtler bizi sevmiyorlar. Bunu kim bilmiyor ki, kimi kandiriyorsunuz ? Soyleyince bolucu olduk. Bolucuyu dagda degil Turk milliyetcisinde arayan da Turkiye Cumhuriyeti'nin dusmanidir.

Ne istiyorsunuz, amacınız ne? Kimse Kürtlerden alışveriş yapmasın, Kürtleri işten atsınlar, aç kalsınlar, pençeleştikleri ortaçağ bataklığı olan feodalizme iyice batsınlar, sonuçta gündelik yaşam derdi içinde olan milyonlarca sessiz Kürçe konuşan da radikalleşsin, oğlunu kızını dağa göndersin, bombacı molotofçu yapsın, Türkler de milis kuvvetleri oluşturup Kürtleri ve kendilerine katılmayan diğer Türkleri öldürsün, sokaklar kan gölüne dönsün mü istiyorsunuz? Bosna'da Kosova'da olduğu gibi komşular birbirini kurşunlasınlar, yüzlerce insan yalnızca ait oldukları kültürel kimliğe göre toplu mezarlara mı gömülsün, kadınların toplu halde ırzına mı geçilsin? Bu mu peşinde olduğunuz şey?!

Bakın tarihe, günümüze.. Mısır'dan, Roma'ya, Bizans'a, Pers İmparatorluğuna, Hunlardan, Göktürklere, Abbasilerden Selçuklulara, Osmanlı'dan Rusya'ya, ABD'ye.. Zamanlarında süper güç olmuş, dünyanın kaderinde önemli rol oynamış uygarlıklara bakın. Hepsindeki ortak nokta, çok dil konuşan, değişik inançlara sahip çok sayıda etnik grubu başarıyla birleştirebilmiş olmalarıdır. Bir de Çek ve Slovak cumhuriyetlerine, atomize olmuş Yugoslavya'ya Irak'a, birbirlerinin gözünü oyup kuyusunu kazan Araplara bakın. Sonra da Türkiye'ye!

Aleviler Sünnilere, Şiilere; Sünniler Alevilere, Şiilere;Türkler Kürtlere, İran'a, Irak'a, Suriye'ye, Ermenilere, Yunanlılara, Bulgarlara; Kürtler Türklere, Şiilere, Araplara, İran'a, Suriye'ye; .... düşman olacaklar, birbirlerini yiyip bitirecekler, minik minik devletçiklere bölünecekler ama hepsi de ABD'ye dost olacak! İşte bu emperyalizmin planı. Bu planın neresindesiniz? Aleti misiniz, yoksa bu planın karşısında durabilecek tek yöntem olan halkların dostluğu ve kardeşliği, ulusların birliği stratejisinin desteği mi?

Türkleri sevmeyen Kürtler olabilir; vardır da.. Kürtleri sevmeyen Türkler olduğu gibi. Ama bilinçli ve sağduyulu kişiye düşen, düşmanlıkları arttırmak, bölücülük tohumlarını filizlendirmek, çatlakları uçurumlara dönüştürmek değil, dostlukları kurmaya, yaraları onarmaya, herkesin derdine ortak olmaya çalışmaktır. Üstelik Türkler olarak biz büyüğüz, ağabeyiz, sayıca fazlayız, güç ve egemenlik bizde. Daha sorumlu olması gereken biziz.
deicide
QUOTE(Taybu @ Dec 26 2007, 11:50 AM) *
deicide, tartışma devam edecekse o zaman en baştan başlayalım. Şöyle ki, bana kürdün tanımını yap. Kürt nedir? Nasıl olunur? Güneydoğu'da doğunca mı? 300 kelimelik uydurma dili öğrenince mi? Pkkyı ya da dtpyi destekleyince mi? Nasıl?

Kürtçe 300 kelimelik uydurma dil değildir. Kürt, anadili Kürtçe olan ve kendini Kürt olarak tanımlayandır. Aynı Türk gibi..
Onur
QUOTE(deicide @ Dec 26 2007, 12:16 PM) *
Şehit cenazelerindeki Kürtçe ağıtları ne çabuk unutuyorsun? Şehit olan askerler arasında Kürtçe konuşan ailelerin çocukları da var.
Bunlardan bazilarinda, komutanlar bahsedilen analarin agizlarindan neler cikacagini, Kurtce bilen personele takip ettirirler ve eger devlet karsiti herhangi bir slogan duyarlarsa, toreni erken terkederler. Yani Kurtce agit yakan kadinlarin agizlarindan zaman zaman ilginc sozler cikabiliyor, ancak bunlar medyaya yansimiyor. Ben Guneydogu´da bulundugum ve subay, Astsubaylarla konustugum icin, bu durumu onlarin agzindan duymustum.
Ayrıca Şırnak'ta, Diyarbakır'da, Batman'da bir çok kereler Kürtçe konuşan vatandaşların katıldığı Cumhuriyete bağlılık ve terörü lanetleme gösterileri yapıldı.
Bunlara kim destek vermis, yuruyenler kimlermis ve kac kisilermis gormek lazim. Memurlar ve diger devlet gorevlileri yuruyorlarken, emir alan ve isinden olmak istemeyen Kurtcu bir korucu da ailesiyle beraber bu tip gosterilere katilmak zorunda kalabilir.

Korucunun Kurtcusu olur mu demeyin. Once korucularla konusup onlari tanimak lazim. Ben Astegmenligim sirasinda tanistigim 25-30 kadar korucunun icinde Kurtcu olmayanina rastlamadim. Yani oradaki insanlar ister Pkk militaniyken dagda kendi timini kursun yagmuruna tutup, gelip devlete teslim olsun, isterse Barzani ya da Hizbullah taraftari olsun, bunun sebebi Kurtcu olmamasi degil kendi iclerindeki ayriliktir ve omrunun sonuna kadar da Kurtculugun herhangi bir akimina bagli kalacaktir.
Terör örgütüne bölge halkından bir destek olduğu, terörün kitlesel bir tabanı olduğu doğrudur. Ama bu durum, bütün Kürtler terörist, vatan düşmanıdır şeklindeki basit kestirimin gerekçesi olamaz.
Butun Kurtler olamaz, ancak Kurtculuk yapip, ayrilikci haraketlere destek verenler olabilir. Guneydogu´da Dtp´den sonra en cok oy olan Akp´nin adaylari da en az Dtp´ninkiler kadar Kurtcu ve ayrilikcidir. Zaten Kurtlerin yogun olarak yasadigi illerde ayrilikci Kurtcu olmayan hic bir aday oy alamaz.

Bati´da yasayan Kurtlerden, bazilari Turk kimligini kabul edip, topluma entegre olmus Kurt kokenli Turkler olarak gorulebilirler, ancak onlar Turk kulturunun ve kimliginin birer parcalari olduklari icin, Guneydogu´daki Kurt sorunu onlari kapsamaz.
O insanları iyice kopartmak ve düşmanlığı körüklemek değil, kazanmak gereklidir.
Dogrudur kazanmak gereklidir, cunku insan kim olursa olsun en degerli varliktir, ancak kazanmanin yollari bagimsiz bir Kurt devletine dogru ayrilikci hareketlere daha cok ozgurluk vererek olmamalidir, yani terore destek verenlerin kim olurlarsa olsunlar, gozlerinin yaslarina bakilmamalidir.

Arkadaslara cozum yolu nedir diye sormussun. Ben cozumun daha cok tedbir ve denetimle yani AB´nin bizden istediklerinin tam tersini yapmamizla mumkun olacagini dusunuyorum.
mazot
QUOTE(Onur @ Dec 26 2007, 12:55 PM) *
Bunlardan bazilarinda, komutanlar bahsedilen analarin agizlarindan neler cikacagini, Kurtce bilen personele takip ettirirler ve eger devlet karsiti herhangi bir slogan duyarlarsa, toreni erken terkederler. Yani Kurtce agit yakan kadinlarin agizlarindan zaman zaman ilginc sozler cikabiliyor, ancak bunlar medyaya yansimiyor. Ben Guneydogu´da bulundugum ve subay, Astsubaylarla konustugum icin, bu durumu onlarin agzindan duymustum.Bunlara kim destek vermis, yuruyenler kimlermis ve kac kisilermis gormek lazim. Memurlar ve diger devlet gorevlileri yuruyorlarken, emir alan ve isinden olmak istemeyen Kurtcu bir korucu da ailesiyle beraber bu tip gosterilere katilmak zorunda kalabilir.

Korucunun Kurtcusu olur mu demeyin. Once korucularla konusup onlari tanimak lazim. Ben Astegmenligim sirasinda tanistigim 25-30 kadar korucunun icinde Kurtcu olmayanina rastlamadim. Yani oradaki insanlar ister Pkk militaniyken dagda kendi timini kursun yagmuruna tutup, gelip devlete teslim olsun, isterse Barzani ya da Hizbullah taraftari olsun, bunun sebebi Kurtcu olmamasi degil kendi iclerindeki ayriliktir ve omrunun sonuna kadar da Kurtculugun herhangi bir akimina bagli kalacaktir.Butun Kurtler olamaz, ancak Kurtculuk yapip, ayrilikci haraketlere destek verenler olabilir. Guneydogu´da Dtp´den sonra en cok oy olan Akp´nin adaylari da en az Dtp´ninkiler kadar Kurtcu ve ayrilikcidir. Zaten Kurtlerin yogun olarak yasadigi illerde ayrilikci Kurtcu olmayan hic bir aday oy alamaz.

Bati´da yasayan Kurtlerden, bazilari Turk kimligini kabul edip, topluma entegre olmus Kurt kokenli Turkler olarak gorulebilirler, ancak onlar Turk kulturunun ve kimliginin birer parcalari olduklari icin, Guneydogu´daki Kurt sorunu onlari kapsamaz.Dogrudur kazanmak gereklidir, cunku insan kim olursa olsun en degerli varliktir, ancak kazanmanin yollari bagimsiz bir Kurt devletine dogru ayrilikci hareketlere daha cok ozgurluk vererek olmamalidir, yani terore destek verenlerin kim olurlarsa olsunlar, gozlerinin yaslarina bakilmamalidir.

Arkadaslara cozum yolu nedir diye sormussun. Ben cozumun daha cok tedbir ve denetimle yani AB´nin bizden istediklerinin tam tersini yapmamizla mumkun olacagini dusunuyorum.

Kısır bir tartışma..
Gereksiz bir tartışma..
Türkçenin 50 yıl içinde yok olacağı söyleniyor zira hergün yeni bir yabancı kelimenin işgaline uğruyor..

Aslında sizler, diğerleri ve daha diğerlerinin istediği tek şey var :halkın köle olamsını istiyorsunuz... Robot olmasını istiyorsunuz..Tebaa olmasını istiyorsunuz.. Ama olmuyor işte herkes tepkisini bir şekilde dile getiriyor.. Bir ara ölen bir subayın hanımı "vatan sağolsun diyemem" demişti...
birate
Deicide, Kürtleri nasıl kazanacağız? Kardeşliği kişilerin arasından alıp gruplar arası kardeşliğe yani “yaşasın halkların kardeşliği” ne dönüştürmeyi anayasalaştırsak mı Kürtleri kazanacağız? Üniter yapıya malolacak bu şekilde bir kazanımın bu ülkeye faydası ne olacak? Kültürel haklar verilsin tabi, anadilde de eğitim alsınlar, Kürtler daha da Kürtleşsin, onlara bakan Türkler daha da Türkleşsin, "sen Türksün, ben Kürdüm" ya da "sen Kürtsün, ben Türküm" demek içselleşsin, bireysel yaşanan kardeşlik halklar arası prosedürel bir kardeşliğe dönüşsün, sonra da "ya ben Türkten alışveriş edeyim" demek ırkçılık, bölücülük olsun.

Sorun şu, -her ne kadar genelleştiremesek te- Kürtler anayasal tanımlı Türk kimliği altına girmek istemiyorlar. Bunu DTP'nin aldığı oy oranından ve bölgede geriye kalan oyları AKP'nin silip süpürmesinden anlamak mümkün. PKK'nın, onun uzantısı DTP'nin ve sözde ümmetçiliği adına AKP'nin Türk kimliğine olan tutumları belli, PKK'nın şimdiki hedefi Kürtlerin kurucu unsur olarak anayasada yeralması. AKP'nin yeni anasaya taslağında sızdırıp durduğu Türkiyelilik te aynı kulağın tersten gösterimi. Şimdi bu olunca Kürtlerle daha da bir kardeş mi olacağız? Kardeşlik farklılıkların en az, yakınlıkların en fazla olduğu durumken bu kardeşiliği farklılıkları sürekli ön plana çıkararak, bunları anayasal statü ile yasalaştırarak mı tesis edeceğiz? Kürtler Kürt okullarında Kürtçe öğrenirken, Türkler Türk okullarında Türkçe öğrenirken, bunlar daha sonra kardeş kardeş biraraya gelip İngilizce mi hasret giderecekler ya da okullarını ayırdıkları gibi evlerini, mahallelerini, semtlerini, kültürlerini mi ayıracaklar? Cumhuriyetin hedefi bu değil, cumhuriyetin hedefi kaderde, ülküde bir tek bir millet oluşturmak, bu nedenle farklılaştırmaya çalışmamışlar, hani derler ya farklılıklarımız zenginliğimizdir diye evet, aynı zamanda kolayca kaşınabilecek zayıflıklarımız, bu nedenle aynılaştırmaya çalışmışlar. Ama özellikle son yıllarda bu çabadan vazgeçip kendimizi suyun akışına bırakmışız, "tek bir millet olamayız, olamadık, olamıyoruz, oldurmuyorlar, demokrasi, AB, şu bu...İki millet olalım kardeşliğimiz ise baki..." konumuna sokulmaya çalışılıyoruz. Eğer iki etnik köken isek ben -aynen diğerinin yapacağı gibi- kendi etnik kökenimden başkasından alışveriş etmem, etnik kökenleri dayatanların da ırkçı, bölücü suçlamasına gülerim, eğer tek bir millet isek ben yine kendi milletimden başkasından alışveriş etmem.
deicide
Mazot, kışkırtma yapmamanı rica ediyorum..

Ayrıca bir savına da yanıt vermek istiyorum: "Türkçenin 50 yıl içinde yok olacağı söyleniyor zira hergün yeni bir yabancı kelimenin işgaline uğruyor.." demişsin.. Diller, başka dillerden giren sözcüklerle yokolmaz. Başka dillerden en çok sözcük alan dil, İngilizcedir. Aslen Sakson kökenli bir Germen dili olmasına karşın, bugün Anglosakson kaynaklı sözcükler, diğer dillerden alınan sözcüklere göre azınlıktadır ama İngilizce dimdik ayaktadır.

deicide
Birate, seni çok iyi anlıyorum ve yazdıklarının bir kısmına katılıyorum. Ayrılığın kurumsallaştırılmasına ben de karşıyım ve iki toplumun iki toplum haline gelmesini içime sindiremiyorum.. Ama şunu da unutmamak lazım, birlik zorla olmaz, gönüllü olur. Kürtlerde giderek artan bir gönülsüzlük olduğu doğru. Ama elimizi vicdanımıza koyup söyleyelim lütfen: bundan bizler hiç sorumlu değil miyiz, böyle bir durumun oluşmasuında bizim hiç mi payımız olmadı? Onlar kapkara belki de, biz apak mıyız? Bir de ya apayrı, ya sımsıkı mı olmak zorunda ilişkiler. Bunun bir oluru yok mu, bunu aramamız gerekmez mi sağduyulu, basiretli insanlar olarak?

Onur
QUOTE(mazot @ Dec 26 2007, 02:13 PM) *
Kısır bir tartışma..
Gereksiz bir tartışma..
O zaman durmadan araya girip, yazilanlarla alakasiz seyler yazma. Madem kisir ve gereksiz olarak goruyorsun, o halde katilmazsin olur biter.
Aslında sizler, diğerleri ve daha diğerlerinin istediği tek şey var :halkın köle olamsını istiyorsunuz... Robot olmasını istiyorsunuz..Tebaa olmasını istiyorsunuz.
Kardesim sen beni aklinca ''Siz bilmemnesiniz'' diyerek kategorize edecegine, mantikli seyler yazmaya calis, tabi ''Kurt askerler, nobetlerini aslanlar gibi tutarlarken, Turkler, korktuklari icin nobetten kaciyorlardi'' gibi soya ve gene bagli irkci yazilar yazan bir adam bunu basarabilirse.

Ornegin ben senin, Turk askerler hakkinda yazdiklarinin tam tersini savunuyorum. Kurtler, genelde gorevden kacmak icin psikolojik danismanlik geregi duyduklari da dahil olmak uzere, her turlu gerekceyi bahane edebiliyorlardi.

Bunu yapan Turkler de vardi, ancak sayilari Kurtler kadar degildi. Ustelik Kurtler, bunu korkak olduklari icin degil, kendi direnisci orgutlerine karsi savasmamak icin yapiyorlardi. Yani isin icinde, soya ve gene bagli korkaklik ya da cesaret degil milliyetcilik vardi.

Ben bir Turk milliyetcisi olarak, bir Kurt´un, Kurt milliyetciligi yapmasini anlayabilirim, ancak forum sayfalarinda sanki oyle degilmiscesine kivirip, aralara da irkci soylemler katmasini anlayamam.
Ama olmuyor işte herkes tepkisini bir şekilde dile getiriyor.
Tepkiler, terore destek verilerek dile getiriliyorsa ve sen de bu durumu hos karsiliyorsan, senin tarafin bellidir. Ben terore destek verenlerin karsisindayim, isterlerse sayilari milyonlari bulsun, hic farketmez.
Bir ara ölen bir subayın hanımı "vatan sağolsun diyemem" demişti...
Turkler tornadan cikmis degildir elbette. Ustelik her insan devletinin hatali taraflarindan bahsedebilir, hele ki basbakanin katil oglu halen daha asker kacagiysa.

Ancak terore destek veren sloganlar atip, etnik milliyetcilik yoluyla toprak kazanmaya calismak bambaska birseydir.
nonconformist
Deicide,

Zaten ne yapiliyor ki ? Kurtlere karsi bir politika mi var ? Bir halk hareketi mi var ? Bu kadar kiskirtma, bu kadar yersiz talep karsisinda bu hain topluluga karsi bir yuruyus bile yok Turk halkindan. Ayni haklara sahipler. Onlardan cok Turk issiz var. Son dort yilda doguya yapilan yatirim 8.8 milyar YTL (8.8 katrilyon). Meclisteki kurt milletvekili orani halk icindeki kurt oranindan kat be kat fazla. Bakan, Basbakan, Cumhurbaskani oldular ve hala da oyleler. Ama karsiliginda ne oluyor ? Her gecen gun tansiyonu artiriyorlar. Acikca bileniyorlar. Bizden sagduyulu millet mi var ? Bu kadar ihanete kac millet bu kadar sabreder ?

Alisverisimi Turk'ten yapacagim. Ne mi olacak ? Bu hainler suyun kaynaginin kesilmeye basladigini gordugunde bu ulkede esit haklara sahip olduklarinin farkina varacaklar. Issiz kalmamak icin okumak gerektigini mecburen ogrenip ilkel kulturlerinde revizyona gidecekler. Aslinda kendilerini ac birakanin ayrilikci hareketler oldugunu anlayip onlara karsi bagisiklik gelistirecekler. Yatip kalkip devlete kufretmenin bir faydasi olmadigini ogrenip ve 3 er kari 20 ser cocukla evde yatmayip, uretecekler.
nonconformist
Simdi de paramizin pkkya gitmemesi icin Turksolu'nun Turk halkina verdigi tavsiyeler:

"Her Türk alışverişini mutlaka tanıdığı, bildiği ve emin olduğu esnaftan yapmalıdır. PKK’nın bugün en büyük gelir kaynaklarından birisi, kendisine düzenli olarak gönüllü bağış yapan esnaf, doktor, avukat ve bilumum Kürt işadamıdır. Bugün PKK’ya düzenli olarak bağış yapan doktorların, avukatların yakalandığını gazetelerden öğreniyoruz. Eğer PKK’ya gönüllü bağışta bulunmak istemiyorsanız paranızın nereye gittiğinden mutlaka emin olun. Alışveriş yaptığınız mekanı, muayenehanesine gittiğiniz doktoru şöyle bir inceleyin. Göstereceğiniz çok ufak bir özen bile PKK’nın en büyük lojistik desteğinin kesilmesini sağlayacaktır.

Sokak başında görüp acıdığınız dilenciye para vereceğinize, aynı parayı çocuğunuzun eğitimi için harcayın. Eğer gazete haberlerini biraz olsun okuyorsanız o dilencinin sizden para aldıktan sonra Mercedes marka arabasına binip uzaklaştığını da biliyorsunuzdur; ya da yakalandıklarında üzerlerinden çıkan ve belki de sizin aylar boyunca çalışıp da kazanamayacağınız miktardaki parayı. Sizin iyi niyetinizi sömürenleri zengin etmek zorunda değilsiniz. Eğer maddi durumunuz gerçekten iyiyse ve bağış yapmak istiyorsanız Milli Mücadele Derneği, Mehmetçik Vakfı gibi paranızın nereye gittiğini gönül rahatlığı ile bileceğiniz kuruluşlar var. Dilencilere kazandırdığınız her kuruş, sokakların yeni dilencilerle dolmasına neden olacaktır. Üstelik bu dilencilerin PKK bağlantılı çeteler tarafından çalıştırıldığını, hatta ailelerinden kiralandığını aklınızdan çıkartmayın.

PKK destekçileri bugün kendilerini sıradan yurttaş gibi göstermektedir. Güneydoğu’da askerlik yapan tanıdıklarınız varsa mutlaka anlatmışlardır. Gündüz size su verenler karanlık çöktüğünde silah sıkabilirler. O yüzden dükkanına her Türk bayrağı asanı Türk sanmayın. İlişkilerini bir sorgulayın, çalışanların konuşmalarına dikkat edin. Bugün İstanbul’un merkezinde kocaman Türk bayrakları asılı işyerlerinin Talabani’ye, Barzani’ye dolayısıyla PKK’ya para aktardıklarını biliyoruz.

Yaptığınız tüm alışverişlerin kayıt altına alınmasını sağlayın. Aldığınız malın bedeli 1 YTL bile olsa, kesinlikle fiş isteyin. Yapacağınız her kayıt altına alınmış alışveriş devlete daha çok gelir sağlayacağı için terörle savaşta finansal açıdan elinin kuvvetlenmesini sağlayacaktır. Kaydı tutulmayan alışverişlerde harcayacağınız her kuruş ise PKK için bedavaya sağlanan bir mermi daha demektir. Seyyar satıcılardan alışveriş etmeyi artık bırakın. Bugün büyükşehirlerde zaten bir tane Türk seyyar satıcı bulamazsınız. Hemşehri dayanışması sayesinde Türkler tehdit edilerek bu sektörden çıkarılmış, seyyar satıcıların neredeyse %99,99’u Güneydoğu kökenli duruma gelmiştir. Seyyar satıcıların hepsi isteseler de istemeseler de bulundukları bölgede satış yapabilmek için PKK’ya para vermek zorundadır. Siz de kendi hemşerinizi, Kayseriliyi, Samsunluyu, Tekirdağlıyı destekleyin ve onların mağazalarından alışverişinizi yapın. Ve unutmayın ki, kayıt altına alınmış alışverişler sayesinde devletin vergi geliri artacağı için, sizin kesenize zararlı olacak yeni vergiler konulması da gerekmeyecektir.

Madem arabanızı o kadar çok seviyorsunuz, daha çocuğunuzun geleceği için sigorta yaptırmadan arabanızı sigortalıyorsunuz, o halde kaçak akaryakıttan uzak durun. Ucuz yakıt aracınıza zarar verdiği gibi Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne de zarar vermektedir. Yok eğer paranın kime gittiği benim için önemli değil, ben arabamın arada bir yolda kalmasından memnunun diyorsanız o zaman başka. Ucuz akaryakıt kullanmadığınız gibi aracınızı bıraktığınız otoparklara da dikkat edin. Hiçbir şekilde sokaklardaki otopark mafyasına para vermeyin. İki adım daha fazla yürürseniz yalnızca spor yapmış olursunuz. Üstelik bu en iyi alarm sisteminden bile daha güvenlidir. Ne demiş atalarımız: Eşeğini önce sağlam kazığa bağla sonra Allah’a emanet et. Sokağa, tanımadığınız insanlara emanet ettiğiniz aracınız çalındığı zaman artık iş işten çoktan geçmiş olacaktır

Yasal uyarı: Sigara sağlığa zararlıdır! Özellikle kaçak sigara Türk’ün sağlığına son derece zararlıdır. Yasal sigara içtiğinizde yalnız kendinize zarar veriyor olabilirsiniz; ama kaçak sigaradan çektiğiniz her nefes çocuğunuz, eşiniz ya da babanız için zararlı olabilir. PKK yalnızca kaçak sigaradan bugün yılda 1 milyar dolardan fazla para kazanıyor. Madem sigara içiyorsunuz, hiç olmazsa zararı yalnızca size olsun; yakında askere gidecek olan oğlunuza ya da büyüyünce askere gidecek olan oğlunuza değil. Bugün niçin kaçak sigara kullanım oranının en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde olduğunu sanıyorsunuz! Çünkü oradakiler daha kurmadıkları devletleri için bile şimdiden vergi veriyorlar.

PKK bugün Güneydoğu’dan getirdiği çocuklara büyükşehirlerde kapkaç yaptırıyor. Mutlaka bir tanıdığınız ya da akrabanız bu kapkaçın kurbanı olmuştur. Eğer kapkaça uğrayan birini görürseniz duruma mutlaka müdahale edin. Sizin korkmanız onlara daha fazla sokağa çıkma cesareti vermektedir. Sokakları PKK’nın denetimine bırakmayın! Kapkaç yapanı tanıyorsanız ya da tarif edebiliyorsanız derhal polise bilgi verin.

Eğer aldığınız filmin sonunu bilmek istiyorsanız orijinal CD alın. Yok filmin sonunu değil de, çok sevdiğiniz birinin sonunun nasıl olacağını görmek istiyorsanız korsan CD alın. Her sokak başında korsan CD satanlara şöyle bir bakın, ne demek istediğimizi anlarsınız. Birkaç kuruş tasarruf etmek için alacağınız her korsan CD, haber bültenlerinde daha fazla şehit cenazesi, daha fazla terör saldırısı izlemenizi sağlar. Unutmayın, o haber bültenlerinde bir gün canınızdan çok sevdiğiniz yakınlarınızın haberleriyle de karşılaşabilirsiniz.

Giresunlular, Ordulular, Sakaryalılar... Fındık mevsimi geldiğinde bahçenizde çalıştıracağınız kişileri iyi seçin. PKK bugün bir tek Karadeniz bölgesine girmeyi başaramıyor ve önündeki en büyük hedeflerden biri de bu. Bugün acıyarak bahçenizde çalıştırdığınız mevsimlik işçiler yarın temelli olarak kentinize yerleşebilir. Bunun sonunun nereye varacağını Mersinlilere, Adanalılara sorun. Bahçelerinin, tarlalarının hatta oturdukları evlerin bile tehditle ellerinden nasıl alındığını size anlatsınlar.

Kaçak elektrik kullananları anında gereken yerlere şikayet edin. Unutmayın ki o kaçak elektriğin bedeli de ödediğiniz faturalarla sizin cebinizden çıkıyor. Tanımadığınız kişilerin elektrik faturasını niye siz yatırıyorsunuz ki? Bugün Türkiye’de en büyük kaçak elektrik kullanım oranı Güneydoğu bölgesinde. Türkiye’deki kaçak elektriğin yüzde ellisini yalnızca dört il kullanıyor. Bu illerin hangi bölgede olduklarını tahmin ediyorsunuzdur herhalde! Siz daha az fatura ödeyeyim diye soğukta otururken, Güneydoğu’da insanlar ahırdaki ineklerini bile kaçak elektrikle ısıtıyor. Kendi kesenizi düşünün, elektrik kaçağının sizi çarpmasına izin vermeyin.

Türk mutfağı tüm dünya çapında tanınan ve beğenilen bir mutfaktır. Yurtdışında sayısız kere alınan ödüller de bunun bir göstergesi. Yemek yediğiniz yerlere dikkat edin. Damak tadınıza uymadığı gibi sağlığınıza da uymayabilir. Unutmayın ki bu ulus Kurtuluş Savaşı’nı gerektiğinde aç kalarak verdi. Yemek bir ulusun en büyük kültürel değerlerinden biridir. Bizim gibi mutfaklarıyla tanınan Fransızlar ve İtalyanlar bile Türkiye’de Türk mutfağını tercih ediyorlarsa bir bildikleri vardır demektir.
Yemek kültür savaşının bir parçasıdır. Başka kültürlerin yemeklerini yiyenler zamanla o kültüre asimile olurlar.

PKK’nın en büyük gelir kaynaklarından birisi de topladığı haraçlardır. Sizden haraç alınmasına asla izin vermeyin, haraç verenleri de uyarın. Gerekirse Türk esnaflar olarak aranızda örgütlenin, sizden haraç almaya çalışanları emniyet birimlerine haber verin. Haraç vermeyi kabul etmezsem bana, dükkanıma zarar verirler diye düşünmeyin. Ankara Anafartalar Çarşısı’nda patlayan bombanın finansmanının İstanbul’da PKK’ya haraç veren esnaf tarafından karşılandığını aklınıza getirin.

Elinize, dilinize ve en önemlisi belinize sahip olun. Türk, ahlakıyla ve değerlerine bağlılığıyla bilinir. PKK bugün fuhuş sektöründen milyonlarca dolar kazanmaktadır. Anlık bir zevk yüzünden kapabileceğiniz bir hastalıkla kendi yaşamınızı karartacağınız gibi, tanımadığınız insanların yaşamını da karartabilirsiniz. Üstelik fuhuş sektöründe zorla çalıştırılan binlerce kadın olduğunu düşünürseniz bunun zaten insanlık görevi olduğunu anlarsınız. Sizler fuhuş sektörüne para aktarmayı kestiğiniz anda birçok masum insanı da sokaktan kurtarmış olacaksınız. Unutmayın ki, PKK kolay yoldan para kazanacağı sektörlere yatırım yapmaktadır. Güneydoğu’da işgücünün son derece ucuz olduğunu düşünürseniz PKK’nın niçin bu yasadışı sektörü ele geçirdiğini anlarsınız. İstila hareketinin kapsamında Kürtlerin inanılmaz bir oranda çoğaldığı noktada Türk’ün de çoğalması gerekmektedir. Hiçbir kadın çocuklarınızın anasından daha güzel değildir. Bu noktada Türk de çoğalmalı ve enerjisini bu yolda harcamalıdır."

Kaynak: Turksolu Gazetesi ( http://www.turksolu.org/166/pkk166.htm )
nonconformist
Alisverisimi Turk'ten yapiyorum kampanyasi ile ilgili bir diger guzel yazi: "Türklere masallar: Kürtler bizim kardeşimizdir"

Su linkte bulabilirsiniz: http://www.turksolu.org/165/basyazi165.htm
nonconformist
Paramiz pkkya nasil gidiyor ? Iste resimli belge:

Paramiz pkkya nasil gidiyor ? (Turksolu'ndan)
nonconformist
Peki paramiz pkkya gidince ne oluyor ? Bununla ilgili bir resimli belge de asagida:

Paramiz pkkya gidince ne oluyor ? Tikla gor (Turksolu'ndan)
hallac
türk solunun sesi radyosu...
abi ya bu kadar bilgi birikimine sahip oldun da umarım en kısa sürede düşüncelerinizi hayata geçirir hain topluluğa yönelik bir eylem gerçekleştirirsiniz... Olayı türk soluna mal etmemek içinde polattan alemdardan mematiden etkilendim dersiniz...
gazanız mübarek olsun...
AKHENATON
QUOTE(hallac @ Dec 26 2007, 03:14 PM) *
türk solunun sesi radyosu...
abi ya bu kadar bilgi birikimine sahip oldun da umarım en kısa sürede düşüncelerinizi hayata geçirir hain topluluğa yönelik bir eylem gerçekleştirirsiniz... Olayı türk soluna mal etmemek içinde polattan alemdardan mematiden etkilendim dersiniz...
gazanız mübarek olsun...

hallaç bu ülkede solu siz mahvetmedinizmi zaten. seksenleren itibaren içine girdiğiniz solun içinde kürt ırkçılığı yapıp insanların soldan soğumasına ve ümmetçileri iktidara siz getirmedinizmi.Türk solunu yargılayacağına biz niye böyleyizi sorgula biraz.

sayın noncormist ; alış veriş konusunda endişe etmeyin ; vatandaşların uğraştıkları işler zaten belli ; gasp,hırsızlık,kadın ticareti, uyuşturucu , bu konularla işin yoksa zaten alış verişin Türklerden yapıyorsundur.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.