Tam Forum Görünümü: Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
freeyourmind
QUOTE(cevapariyorum @ Apr 23 2007, 01:36 AM) *
osmanlı devleti 600 sene
selçuklu devleti 200 sene
adaletli bir şekilde yönetildi

ya nazi almanyası? ya diğerleri?

Budist Çin:

Dikkat!! Budizm "ateist" bir dindir.

mo. 1800 ve oncesi: neolitik kulturler
shang: mo 1776 sonrasi
bati zhou: mo. 1027-771
dogu zhou:mo. 771-256
kin:mo. 221 - 206
erken han donemi:mo. 140 - 86
zin (vang mang): ms. 9 - 23
gec han donemi: 25 - 220
uc krallik donemi: 220 - 280
jin: 280 - 316
cin ayrilik donemi: 316 - 588
sui donemi: 581 - 617
tang: 617 - 907
bes hukumdarlik donemi: 907 - 960
song donemi: 960 - 1279
yuan donemi: 1279 - 1368
ming donemi: 1368 - 1644
king (qing) donemi: 1644 - 1911
cin devleti: 1912 - 1949 (guomingdang:1928-1949)
cin halk cumhuriyeti: 1949 -

Hadi hep beraber budist olalım o zaman.
cevapariyorum
bu nasıl bi mantık?

budist = ateist;

öyleyse;

müslüman = hristiyan;
hristiyan = yahudi;

öyleyse;

müslüman = yahudi;
ElMariachi
QUOTE(cevapariyorum @ Apr 23 2007, 01:26 AM) *
Kur'an'ı okumadıkları için
Kur'anı'ı yaşamadıkları için
bu sorunun cevabını zaten sende biliyordun...

Bir tek siz okudunuz kuran ı Afganı,Farsı Arabı hiç okumadı değil mi?
Bırak ya tartışmıyorum,anlamıyorsun ben Freeyourmind kadar sabırlı değilimdir,öğrenmeyeni bırakırım direk.
cevapariyorum
hayır bizde okumadık
ayrıca okumak yetmiyor.
aynı zamanda yaşamalıyızda.
freeyourmind
QUOTE(cevapariyorum @ Apr 23 2007, 01:50 AM) *
bu nasıl bi mantık?

budist = ateist;

öyleyse;

müslüman = hristiyan;
hristiyan = yahudi;

öyleyse;

müslüman = yahudi;

Bilmiyorsun galiba, budizmde tanrının olmadığını. Budizmde TANRI yoktur.

Neymiş?

Budizmde Tanrı yokmuş.

Teist, tanrıya inanana denir.

Ateist, tanrıya inanmayana denir.

Budizm, tanrı inancı barındırmadığı için ATEİST bir dindir.

Ortada MANTIK KURMA felan yok. Tanım var. Ve senin tanımı okuyup anlayamaman var.

Ya da senin bunları bilmiyor olma ihtimalin var.
freeyourmind
QUOTE(ateist31 @ Apr 23 2007, 01:50 AM) *
Bir tek siz okudunuz kuran ı Afganı,Farsı Arabı hiç okumadı değil mi?
Bırak ya tartışmıyorum,anlamıyorsun ben Freeyourmind kadar sabırlı değilimdir,öğrenmeyeni bırakırım direk.

Cevaparıyorum yobaz, katı, anlaşılmaz bir adam değil. Mesela, bazıları hakkaten konuşulacak gibi değil. Cevap verdiğimiz adamı seçerken dikkatli olmak lazım.

Dangalağın biri vardı nicki lazım değil 2-3 gün önce, saçma sapan konuşuyor. Hakaret ediyor. Bu forumda ilk kez ona hakaret ettim. Bir yandan üzüldüm, bir yandan da hakettiğini düşündüm.

Ben de metalden, taştan değilim. Benim de sinirlerim bozuluyor bazen.

HMD ile bile konuşabilmiştim adam gibi. HMD ile bile düşünün yani! Öyle dangalaklar var ki HMD yanlarında barış elçisi kalıyor.

Neyse, ateist31, içimi döktüm valla fırsattan istifade.

Kendine iyi bak smile.gif
cevapariyorum
elbetteki budistli?in ne oldu?unu biliyorum freeyourmind!

ama tanr?ya inanmayanlar? ateist diye genellersek
tek tanr?ya inananlar?da müslüman olarak genellenebilir diye dü?ündüm...

ama önemi yok sen de hakl? olabilirsin ben de.
ben yanl?? da biliyor olabilirim veya yanl?? bi mant?kta kurabilirim.
e?er cahilli?imden ötürü sinirlendirdiysem kusuruma bakmay?n...
benim amac?m bu forumda islam? yaymak de?il, genel bi bilgi edinmek
freeyourmind
QUOTE(cevapariyorum @ Apr 23 2007, 02:00 AM) *
elbetteki budistliğin ne olduğunu biliyorum freeyourmind!

ama tanrıya inanmayanları ateist diye genellersek
tek tanrıya inananlarıda müslüman olarak genellenebilir diye düşündüm...

ama önemi yok sen de haklı olabilirsin ben de.
ben yanlış da biliyor olabilirim veya yanlış bi mantıkta kurabilirim.
eğer cahilliğimden ötürü sinirlendirdiysem verdiysem kusuruma bakmayın...
benim amacım bu forumda islamı yaymak değil, genel bi bilgi edinmek

Sorun değil. Ne demek. smile.gif

Düzgün bir şekilde konuşabildiğimiz sürece hiçbir şey sorun olmaz. Ben bir çok iyi niyetli müslüman olduğunu görüyorum bu foruma gelen. Herşeyden önce insanlık önemli.
ElMariachi
smile.gif
Ne güzel sevgi yumağı olundu.
cevapariyorum
Dediğim gibi kavga edip birbirimize fikirlerimi zorla kabul ettirmeye çalışıp -ki bunda başarılı olamadığımız kesin- ortamı gereceğimize;
herkes fikrini söylesin ama kanıtlamaya çalışacağım diyede kendini paralamasın. Neticede ister istemez karşılıklı olarak hakaretler edilmeye başlanılıyor.

ama anlaşılan bu topic tıkandı, bence diğer topiclere bakalım.
ezkamo
QUOTE(cevapariyorum @ Apr 23 2007, 01:26 AM) *
Kur'an'ı okumadıkları için
Kur'anı'ı yaşamadıkları için
bu sorunun cevabını zaten sende biliyordun...

Cevaparıyorum,
Yani şimdi tüm bu ülkeler Kuranı anlamıyorlar mı? Yani şimdi bu ülkeler Kuranla yönetilmiyor mu? Bu nasıl anlayıştır böyle. İçlerinden hiç mi bir tane doğru uygulayan çıkmaz. Bunların geri kalışları sence bir tesadüf mü? Yoksa bunun bir nedeni mi var? Niye bu nedeni bulmaya çalışmıyorsunuz.
Nedeni nedir biliyor musun? Ortaçağa ait bir kitabın günümüzde uygulanamayacağı gerçeğidir. Eğer uygulamaya kalkarsan sonuç işte bu ülkelerin içinde bulunduğu durum olacaktır. Günümüzde ne efendi-köle kaldı ne cariye kaldı. Ne çok eşlilik kaldı. Ne erkeği kadından üstün gören anlayış kaldı. Ne şahitlik ve miras konusunda kadını hor gören anlayış kaldı. Ne insanın elini kolunu kesmek kaldı. Ne kırbaçlama cezası kaldı. Ne ganimet uğruna elde kılıç dini yayma kaldı. Bu örnekleri daha da sıralayabilirim. Tüm bunlarda gösteriyor ki bu kitap ortaçağda Muhammed tarafından yazılmış bir kitaptır. İşte sen bu ilkel ve çağdışı bir kitapla ülke yönetmeye kalkarsan geri kalmaya mahkumsun.
Çağdaş uygar dünya bu ilkelliklerin yerine Anayasa, Medeni Kanun, Hukuk Yasası, İnsan Hakları, Demokrasi gibi çağdaş değerlerle ülkelerini yönetmektedirler. İşte asıl sorun burada. Sen hiç dinle yönetilip çağdaş uygar bir ülke gösterebilir misin? Gösteremezsin. Bir dönemler İslamın yaşadığı sıkıntıyı Hıristiyanlar yaşıyordu. Ne zamanki dinlerinde reform yaptılar o zaman gelişmeye başladılar. Bunu gören Atatürk de laikliği getirerek bizi dinden kurtarmıştır. İşte bu sayede müslüman bir ülke olan Türkiye bu gün o ülkelerin ilerisindedir. Bu gerçeği niye bir türlü görmeyip de işte onlar Kuranı okumuyorlar diyerek kendinizi kandırırsınız. Biraz uyanın artık...
cevapariyorum
ezkamo'ya cevap:

"Yani şimdi tüm bu ülkeler Kuranı anlamıyorlar mı? Yani şimdi bu ülkeler Kuranla yönetilmiyor mu"
Bu Müslümanların Kur'an'ı anlamamalarından değil de okumamalarından kaynaklanıyor.
Ayrıca bir devletin Kur'an'la hükmetmesi yine sahip olduğu millete bağlıdır.
Bir insan "ben müslümanım" demesiyle müslüman olamaz. İslamı yaşamalıdır.

"Günümüzde ne efendi-köle kaldı ne cariye kaldı. Ne çok eşlilik kaldı. Ne erkeği kadından üstün gören anlayış kaldı. Ne şahitlik ve miras konusunda kadını hor gören anlayış kaldı. Ne insanın elini kolunu kesmek kaldı. Ne kırbaçlama cezası kaldı. Ne ganimet uğruna elde kılıç dini yayma kaldı. Bu örnekleri daha da sıralayabilirim."

Evet! kölelik kalmadı. Ama İslamda zaten kölelerin azad edilmesini faziletli kılarak
kölelik sistemiyle haraket eden sisteme bir çomak sokmuştur. Bunun neresi gericilik?
Senin kadını hor görüyor dediğin İslam, Arabistan'da kadınların eşitliğni vaazederken Fransa'da bir papazlar konsülü kadınların ruhlarının olup olmadığını müzakere için bir araya geliyordu. Benim kadınlara olan saygım; beni doğuran anama duyduğum saygı kadardır. Bu bana İslam öğretebilmiş.
Elini kesme mevzusunda neden takılıyorsun? Sen hırsız mısın ki? Veya hırsızlık yapmayacak kadar kendine güvenmiyor musun? Ayrcıa hırsızlık yapacak kişinin artık iki kere düşünmesi gerekecek. Çünkü işin ucunda eli kesilebilir. İslam el kesmek için değilde hırsızlıktan caydırmak için bu kuralı koymuştur.
...
Ezkamo! Bırak İslam'ı, kaç ülkenin yönetim şeklini beğendin ki?
Yani kaç ülke adam akıllı kendi ülkesini yöntebiliyor?
İster İslam devleti olsun, ister hrıstiyan, ister diğerleri?
Ben Avrupa'da doğdum ve büyüdüm.
Orası buradaki gençlerin hayal ettikleri gibi bir yer olmadığını belirtmek isterim.
Öncelikle aile kavramının öldüğü bir topluluk ilimde bizi geçmişse bu onların faziletli olduğunu mu gösterir?
Bence aile daha önemli. Çünkü toplumun kilit taşıdır.
Ayrıca kötülük kazanabilir ama asla galip gelemez...
...
yani yaşanmak istediğinde İslam bence güzel bir dindir.
en azından bana huzur veriyor.
aslolanda bu değil midir?
...
"Dinsiz milletin devamına imkan yoktur" (M. K. Atatürk)
Can
Ne utanmaz adamlarsınız siz şeriatçılar yav.
Ulan 100 kere yazdık Atatürk'ün İslam hakkındaki görüşlerini ama hala mallık yapmaya devam ediyorsunuz.

Kuran diyor ki:

" Allah’ın kanununda asla bir değişme bulamazsın, Allah’ın kanununda kesinlikle bir sapma da bulamazsın." Kuran - Fatır/43.

Atatürk diyor ki:

Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur.."
cevapariyorum
Eğer hakaret ve alay edeceksen ben bunda yokum.
sosruka
Selam,

Can, sen fizik yasalarında bir şey net olarak tespit edildikten sonra onun marjinal bir şekilde değiştiğini veya değişik algılandığını gördün mü? Yani örneğin yerçekimi vardır ve bu kanun hiç değişmiş midir? İşte Allah'ın kanunu budur? Ne ekersen onu biçersin. Kirletirsen kirlilik görürsün, bozarsan bozulmuşluk bulursun, dünyayı mahvedersen dünyayı mahvedilmiş olarak bulursun.

Saygılar.
CultureClub
QUOTE(Can @ Apr 23 2007, 11:51 AM) *
Ulan 100 kere yazdık Atatürk'ün İslam hakkındaki görüşlerini ama hala mallık yapmaya devam ediyorsunuz.

Kuran diyor ki:

" Allah’ın kanununda asla bir değişme bulamazsın, Allah’ın kanununda kesinlikle bir sapma da bulamazsın." Kuran - Fatır/43.

Atatürk diyor ki:

Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur.."

Ben bu Can'ı çok seviyorum smile.gif
orhan11
"Dinsiz milletlerin devamina imkan yoktur"

Ne iddiali bir laf? Baslik sahibi bildiginden degil, musluman oldugundan ufuruyor.. Zaten muslumanin isi ufurmektir..

Dinsiz milletlerde yonetimin zorluk cekecegi aciktir, ama devam etmemesi icin hic bir neden yoktur. Herkesin kuralina gore hareket etmeye mecbur olmasi ortaya gayet guzel bir devlet cikatir..

Dinsiz milletlerde yonetim neden zorluk ceker? Cunku yonettikleri insanlar sorgulayan, her seyin pesine dusup hesabini soran, dinlerle uyusmamis koyun suruleri olmadigindan bu milletleri yonetenlerin isi zordur.. Oyle kolay calip cirpamazlar.. Hortumculari gormezden gelemezler. Ihaleleri yandaslarina verip devlet kesesinden zengin turetemezler.. O nedenle is yapmak zorundadirlar.. Is yapmak zorunda olmak, adam gibi calismak ise son derece zordur.. Kisacasi dinsizleri yonetmeye soyunmak her adamin harci degildir.. O nedenle dogru olmak zorundadirlar..

Netice sudur; dinsiz devletler son derece gelismis, zengin ve kalkinmis olacaklardir.. Cunku o devletlerde her sey insan icin yapilacaktir..
gorkem
QUOTE(Can @ Apr 23 2007, 11:51 AM) *

Kuran diyor ki:

Atatürk diyor ki:

asıl sen ne utanmaz adamsın her dine inanan şeriatçımı oluyo yani atatürk öyle demişse herkes ateist mi olsun
Can
Her dine inanana şeriatçı mı dedim, herkes ateist mi olsun dedim ?
Kur'an günümüzün ihtiyaçlarını karşılamaz.
Bunu açıklamak istedim..
sosruka
Selam,

Sevgili can, Kur'an günümüzde eksikleri doldurmak vesaire için değildir. Adaletsizlik yapanlara uyarıdır sadece. Bunun dışında bir anlam çıkarmak için okunursa herkes saptırır elbetteki. Bunlara karşı olmak herkesin görevi, ama usulüne göre olmalı herşey. 1400 sene önce yapılan bir devrimi günümüzde aynen devam ettirmek değil amaç, sadece bir ilham kaynağı veya işaret. Dileyen yanlış anlar dileyen düzgün anlar. Kuran monoton, statik ve kendine bağlı toplumsal bir yaşamı şart koşmaz, onu iyimser anlayan bunu anlar, kötümser anlayan ise ilkel bir anlayış görür.

Saygılar.
imam3169
QUOTE(gorkem @ Apr 23 2007, 12:07 AM) *
ama islamortaçağda ve yeniçağın başlarında dünyanın en gelişmiş coğrafyasıydı

evet haklisin ama su an en perisan cografyasi oldugunu beynine sok cunku yil 2007. biliyoruz islamcilar bizi ortacaga goturme ozlemindeler hala.

su lafi unutma bozuk saat gunde iki kere dogruyu gosterir.islam cografyasida bi kere gelismis olmus yani ne olmus.

muslumanlarin anlayamadigi sey ortacagda ne teknolojisi vardida islam gelismisti savas kazanmayla cografya buyutmeyle gelismislikmi oluyo?

islamin sictigi dagildigi nokta o gunahtir bu hastalik cin isidir allahtandir aman oyle dusunme kafir olursun derken bati medeniyetleri gercek sebebleri bulmaya calisti ve basardi.

yil 2007 en gelismis musluman nufusa sahip ulke turkiye(islam ulkesi demiyorum(hic bir zamanda olmayacak)su an sokaga cikip anket yapsak halk hala

nazar deydigine
cinlerin musallat olup hastalik yaptigina
cinlerin musallat olup agiz goz yamulttuguna
cinlerin musallat olup deli yaptigina kendi kendine konusturduguna
seytanin insana herseyi yaptirabilecegine
sinek yemege dusse diger iki kanadininda yemege batirilip oyle cikartilmasi gerketigine cunku sinegin bir kanadinda sifa bir kanadinda hastalik olduguna
basina gelen her seye sukretmek gerektigine zira allahtan olduguna
hava durumunu afetleri allahin talimatiyla mikailin uyguladigina
allahin bir topluma uyari icin deprem verip o toplumu perisan ettigine(en gerizekalicasida budur)bknz japonya yilda 100lerce buyuk deprem olusayisi 5
ayakta bevletmenin prostat kanserine yolactigina 1400 sene evel nasilda muhammedin bunu bilerek oturarak bevlettigine
alevilerin kafir olduguna
alevilerin anne ogul baba kiz sex yaptigina
hiristiyanlarin yahudilerin sirf muslumanlari yoldan cikartmak icin(yani afganistan, pakistan ,iran ,irak,bav,suudi araplar not bunlar yoldan ciksa ne olur cikmasa ne olur hayatlari kaymis zaten)evrim teorisiyle ugrastiklari ve her yil milyarlarca dolar bu calismalar icin para ayirdiklarina
hiristiyanlarin domuz yedigi icin karilarini kiskanmadiklari(bu kerkenezler derki domuz karisini kiskanmayan tek hayvandir)dolayisiyla hiristiyanlar domuz yedigi icin her gelen erkege al buyur karimi mik dediklerine.
hiristiyan ve yahudilerin aslinda kitaplarinin degistirilmis oldugunu ve kuranin son hak kitap oldugunu bildiklerini ama sirf kafirliklerinden buna inatla iman etmediklerine

inananir.allahtan burasi laik turkiye cumhuriyeti bide islam devletleri halklari nasil onlari dusunun.

bu salakca inanislarin kaynagi direkman dunyanin en pislik dini islamdir.
boyle dine sahip ulkeler devam etse ne olur etmese ne olur?
zaten devamda edemiyolar cunku her zman geriye gidiyolar.
gorkem
QUOTE(imam3169 @ Apr 23 2007, 02:10 PM) *
evet haklisin ama su an en perisan cografyasi oldugunu beynine sok cunku yil 2007. biliyoruz islamcilar bizi ortacaga goturme ozlemindeler hala.

su lafi unutma bozuk saat gunde iki kere dogruyu gosterir.islam cografyasida bi kere gelismis olmus yani ne olmus.

muslumanlarin anlayamadigi sey ortacagda ne teknolojisi vardida islam gelismisti savas kazanmayla cografya buyutmeyle gelismislikmi oluyo?

islamin sictigi dagildigi nokta o gunahtir bu hastalik cin isidir allahtandir aman oyle dusunme kafir olursun derken bati medeniyetleri gercek sebebleri bulmaya calisti ve basardi.

yil 2007 en gelismis musluman nufusa sahip ulke turkiye(islam ulkesi demiyorum(hic bir zamanda olmayacak)su an sokaga cikip anket yapsak halk hala

nazar deydigine
cinlerin musallat olup hastalik yaptigina
cinlerin musallat olup agiz goz yamulttuguna
cinlerin musallat olup deli yaptigina kendi kendine konusturduguna
seytanin insana herseyi yaptirabilecegine
sinek yemege dusse diger iki kanadininda yemege batirilip oyle cikartilmasi gerketigine cunku sinegin bir kanadinda sifa bir kanadinda hastalik olduguna
basina gelen her seye sukretmek gerektigine zira allahtan olduguna
hava durumunu afetleri allahin talimatiyla mikailin uyguladigina
allahin bir topluma uyari icin deprem verip o toplumu perisan ettigine(en gerizekalicasida budur)bknz japonya yilda 100lerce buyuk deprem olusayisi 5
ayakta bevletmenin prostat kanserine yolactigina 1400 sene evel nasilda muhammedin bunu bilerek oturarak bevlettigine
alevilerin kafir olduguna
alevilerin anne ogul baba kiz sex yaptigina
hiristiyanlarin yahudilerin sirf muslumanlari yoldan cikartmak icin(yani afganistan, pakistan ,iran ,irak,bav,suudi araplar not bunlar yoldan ciksa ne olur cikmasa ne olur hayatlari kaymis zaten)evrim teorisiyle ugrastiklari ve her yil milyarlarca dolar bu calismalar icin para ayirdiklarina
hiristiyanlarin domuz yedigi icin karilarini kiskanmadiklari(bu kerkenezler derki domuz karisini kiskanmayan tek hayvandir)dolayisiyla hiristiyanlar domuz yedigi icin her gelen erkege al buyur karimi mik dediklerine.
hiristiyan ve yahudilerin aslinda kitaplarinin degistirilmis oldugunu ve kuranin son hak kitap oldugunu bildiklerini ama sirf kafirliklerinden buna inatla iman etmediklerine

inananir.allahtan burasi laik turkiye cumhuriyeti bide islam devletleri halklari nasil onlari dusunun.

bu salakca inanislarin kaynagi direkman dunyanin en pislik dini islamdir.
boyle dine sahip ulkeler devam etse ne olur etmese ne olur?
zaten devamda edemiyolar cunku her zman geriye gidiyolar.

ya en pislik din islam demişsinde sanki hristiyanlık(reformdan önce) ve musevililk daha mı şahane musevilik bence islamdanda pislik bi din
imam3169
QUOTE(gorkem @ Apr 23 2007, 02:19 PM) *
ya en pislik din islam demişsinde sanki hristiyanlık(reformdan önce) ve musevililk daha mı şahane musevilik bence islamdanda pislik bi din

seni mi kiricam gorkemim onlarinda ....
asaf19
QUOTE(cevapariyorum @ Apr 23 2007, 11:53 AM) *
Eğer hakaret ve alay edeceksen ben bunda yokum.

cevaparıyorum! seni seviyorum. bütün iyi niyetine karşılık bu insanların işi gücü alay etmek. bence sen mutlu bir şekilde inancını yaşa, ruh hastası dengesiz insanlarla uğraşmaya değmez
ezkamo
QUOTE(cevapariyorum @ Apr 23 2007, 11:37 AM) *
Bu Müslümanların Kur'an'ı anlamamalarından değil de okumamalarından kaynaklanıyor.
Ayrıca bir devletin Kur'an'la hükmetmesi yine sahip olduğu millete bağlıdır.
Bir insan "ben müslümanım" demesiyle müslüman olamaz. İslamı yaşamalıdır.

Adamlar Kuranla ülkelerini yönetiyor. Sen halen kalkmışsın Kuran okumuyorlar diyorsun. Hadi halk okumuyorsa bu yönetenler de mi okumuyor? Kuranla yönetilen bir ülkede nasıl oluyor da bu insanlar İslamı yaşamıyor. Bunda bir çelişki yok mu? Acaba bu düşüncelerinle seni İslam görecekler mi bakalım.Bir de onlara sormalısın.

Evet! kölelik kalmadı. Ama İslamda zaten kölelerin azad edilmesini faziletli kılarak
kölelik sistemiyle haraket eden sisteme bir çomak sokmuştur. Bunun neresi gericilik?
Senin kadını hor görüyor dediğin İslam, Arabistan'da kadınların eşitliğni vaazederken Fransa'da bir papazlar konsülü kadınların ruhlarının olup olmadığını müzakere için bir araya geliyordu. Benim kadınlara olan saygım; beni doğuran anama duyduğum saygı kadardır. Bu bana İslam öğretebilmiş.
Elini kesme mevzusunda neden takılıyorsun? Sen hırsız mısın ki? Veya hırsızlık yapmayacak kadar kendine güvenmiyor musun? Ayrcıa hırsızlık yapacak kişinin artık iki kere düşünmesi gerekecek. Çünkü işin ucunda eli kesilebilir. İslam el kesmek için değilde hırsızlıktan caydırmak için bu kuralı koymuştur.

Ya bu herşeye kadir olan Kuranın alahının köleliği kaldırmaya gücü yetmedi mi? Sisteme çomak sokmuş! Güldürme beni. Bu nasıl çomak sokmakmış. Ayete bir bakalım:
NAHL:75. Allah, hiçbir seye gücü yetmeyen, baskasinin mali olmus bir köle ile katimizdan kendisine verdigimiz güzel riziktan gizli ve açik olarak harcayan (hür) bir kimseyi misal verir. Bunlar hiç esit olurlar mi? Dogrusu hamd Allah'a mahsustur. Fakat onlarin çogu (bunu) bilmezler.
Bu mu çomak sokmak.

El kesmeye gelince. Bunun caydırıcılığı korkutmak mı yoksa onları hırsızlığa itecek şartları ortadan kaldırmak mı? El kol kesilince o ülkelerde hırsızlık engellendi mi acaba? Bir insanın elinin kolunun kesilmesi o insana işkence değil midir? Bu insan haklarına aykırı bir uygulama değil midir? Bu çağda el kol kesmek bir vahşet değil midir? Bir insana bir hatasından dolayı bu cezayı vermek insanlıkla bağdaşır mı?
...
Ezkamo! Bırak İslam'ı, kaç ülkenin yönetim şeklini beğendin ki?
Yani kaç ülke adam akıllı kendi ülkesini yöntebiliyor?
İster İslam devleti olsun, ister hrıstiyan, ister diğerleri?
Ben Avrupa'da doğdum ve büyüdüm.
Orası buradaki gençlerin hayal ettikleri gibi bir yer olmadığını belirtmek isterim.
Öncelikle aile kavramının öldüğü bir topluluk ilimde bizi geçmişse bu onların faziletli olduğunu mu gösterir?
Bence aile daha önemli. Çünkü toplumun kilit taşıdır.
Ayrıca kötülük kazanabilir ama asla galip gelemez...

Çağdaş uygar ülkelerdeki aile kavramının öldüğü senin uydurmandır. Olayı ahlak boyutunda değerlendiriyorsan ahlak göreceli bir kavramdır. Onlar da senin ahlak anlayışını onaylamıyordur. Buna ne dersin?
Ben çağdaş uygar ülkelerin demokrasi temelindeki yönetimlerini beğeniyorum. Amacımız da Atatürkün dediği gibi çağdaş ve uygar ülkeler düzeyine gelmektir. Bunun için de bilimi temel almalıyız. Dini değil. Eğitimi temel almalıyız. Dini değil. Demokrasiyi temel almalıyız. Dini değil. Bunları temel alırsak ancak onların seviyesine gelebiliriz. Sende dinini yaşamak istiyorsan buna da kimse engel olmaz. Ama kalkıp da dinini bizlere dayatırsan karşında hep bizleri bulacaksın. İşte İslam da dayatmacı olduğu için ilkel ve çağdışı bir dindir.

yani yaşanmak istediğinde İslam bence güzel bir dindir.
en azından bana huzur veriyor.
aslolanda bu değil midir?

Seni bu din huzurlu ediyorsa saygı duyarım. Seninle bir sorunum olamaz. Asıl bizim sorunumuz bu ülkeye şeriatı dayatanlarladır. Bunu da bilmeni isterim.
cevapariyorum
ezkama! Buna cevap vermemi beklemiyorsun herhalde.
Benim fikrimi kabul etmeni beklemem. Böyle bir amacımda yoktur.

Ben dinimi seviyorum. Senin inancın sana benim inancım da banadır.
mkilic
"Ahlaksız bir Arap'ın dini görüşlerinden oluşan İslam artık ölmüştür. Belki çöldeki göçebe kabilelerine uygun olmuş olabilir, ama gelişmekte olan modern bir ülke için değil.. Dine ihtiyaç duyan bir yönetici korkaktır. Hiçbir korkak, yönetici olmamalıdır."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Grey Wolf, An Intimate Study of a Dictator, H.C. Armstrong, sayfa 241, 1934
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.