QUOTE(dragonemc2 @ Dec 8 2007, 04:17 AM)

Sevgili Herakles,
http://www.kuranmeali.com/arama.aspbu sitede Kuran mealleri var. Mucize yazdım,arattım. Bir dolu ayet ile karşılaştım. Aynı şekilde Hristiyan kaynaklarıda mucizeleri doğa üstü olaylar olarak değerlendirmiş. Musanın, İsanın bir dolu mucizesi varmış. Yani bilimsel yasaların dışında, doğa üstü olaylar. Kuran bu olaylara sanki pek sıradan şeylermiş gibi yaklaşmıyor. Aynı zamanda incilde.
Herakles, sonsuzluk kavramı üzerine seninde düşüncelerini almak isterim. Yukarıdaki önermemin yanlış olup olmadığı hakkında ki düşüncelerinide.
Bu arada dilemek veya istemek sınırlı varlıkların özellikleri değilmidir? İsteyen ihtiyaç sahibidir demek değilmidir. ''..... istiyorum. '' Bana bu pek Tanrıya uygun bir şey değilmiş gibi geldi. Yani sıfatlarına uygun değilmiş gibi. Herşeyi bilen, herşeye gücü yeten,herşeyi işiten,herşeyi gören ... bir tanrı neden ister?
Sevgili arkadaşım, başlangıç olarak Kürşat Otçu'nun iddiasına yanıtımı sunayım:
Kürşatotçu:
"allaha inanıyorum, allah kabul edilmeden alemin varlığı açıklanamaz,
ancak benim şu an bir sorunum var ,
allahın varlığının başlangıcını kabul ettim ama hiçbir biçimde açıklayamıyorum ancak allahın başlangıcı yok diyenleri de 2 dakika da susturacak delile sahibim, birini anlatıyorum buraya, diğeri yukarıdaki diyalogta filozofların göremediği dediğim noktada anlattım,
ne yapacağımı bilmiyorum
benimle bu konuyu konuşmak isteyenleri bekliyorum yardıma ihtiyacım var: adres: kursatotcu@hotmail.com
: ispatlayacağım, ispat: soruyorum cevap verin: allah alemi yoktan mı yarattı evet derseniz şununda soruyorum allah alemi sonradan mı yarattı cevap verin evet sonradan yarattı derseniz sorum şu neyden sonra? derseniz ki kendisinden sonra, o vakit siz şunu demiş oluyorsunuz: allah vardı hiçbirşey yoktu sonra allah alemi yarattı, bunu mu diyorsunuz ha, evet derseniz şu mana çıkar: allah vardı ve önce yaratmadı, böyle bir geçti, sonra yarattı, bunu demiş oluyorsunuz. yok öyle yok böyle desenizde dediğiniz laf buraya varıyor. bunu diyorsanız sorum şu: allahın varlığıyla alemin arasında sonlu süre mi geçti sonsuz süre mi geçti? sonsuz süre derseniz, sonsuz sürenin sonuna varılamaz, dolayısıyla böyle olsaydı alemin( allahtan başka herşey ) varlığa gelmemesi gerekirdi , halbuki alem varlıktadır dolayısıyla siz şunu demeye mecbur oluyorsunuz: allah ile alemin varlığa gelişi arasında sonlu bir zaman geçti demeye mecbursunuz. bir sonlu zamandan bahsedebilmek için sonlu zaman diliminin başının ve sonunun belli olması gerekir. bunun sonuna siz alemin varlığa gelmesi diyorsunuz, başına ise allahın varlığını düşündüğünüze göre siz bu lafla aslında allahın varlığının başlangıcını savunmuş oluyorsunuz.
anlamayanlara msn den anlatırım gık bile diyemezsiniz yani "
BENİM ONA KARŞI CEVABIM
Sevgili Kürşat,
Diyorum ki sadece şu anda var olan biziz.
Yüce Allah ise her anda.........
sonsuz...................................şimdi.............. ..................................................sonsuz
Tüm bu sonsuz noktalarda yaratan var.
Biz ise sadece şimdi noktasındayız ve ileri noktalara doğru yolculuk yapıyoruz.
Ama Rabbimiz böyle bizim gibi bir noktadan ileriye doğru yolculuk falan yapmıyor.
O her noktada zaten.
Geçmiş,gelecek,şimdiki zaman gibi kavramlar bize ait.
O'nun için böyle bir yolculuk yok.
O hepsinde,tüm sonsuz noktalarda.
Bu yüzden dilediği noktada bizi yaratmıştır.
Bunun için bu noktaya yürümesine gerek yoktur.
Çünkü her zaman noktasındadır,sonsuzdadır.
Ve aynı şekilde sonsuz gelecektedir de.
Oraya gitmesine,yolculuk yapmasına gerek yoktur.
Çünkü tıpkı geçmişte olduğu gibi aynı anda gelecektedir de,ve yine tıpkı şu andaki noktamızda da olduğu gibi....
Selam ve sevgiler.