Tam Forum Görünümü: Ateistin banyo adabı nasıl olmalıdır.
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
Sayfalar: 1, 2
FreeWill
QUOTE(erdem1300 @ May 11 2007, 09:04 AM) *
Aklıma gelen 2 şık var, bu vatandaş ya gerçekten çok aptal, ya da yalan söyleyip palavra sallaıyor.Tabi kanıtımız olmadan kimseyi suçlamak doğru değil, fakat arkadaşlar bu şekilde zeka özürlü olmayı ben kavrayamıyorum.Dinci tabuların insanları kandırdığı ortada nasıl bu gerçekleri anlamak bu kadar zaman alır.
(...)
Din tabusu bu kadar kötü mü afyonluyu bu insanları, halbuki güneş balçıkla sıvanmaz, bu kadar kötü afyonlasa gerek bu arkadaş gere Turan Dursun sonunda gerçeği idrak etmezlerdi, sizce bu insanların bu olayları bu kadar geç algılarsının sebebi ne, yoksa ben çok zeki bir insan mıyım hemen olayları kısa sürede kavradım, fikri olan var mı ?.

QUOTE(erdem1300 @ May 14 2007, 12:17 PM) *
Bu arada eşimin ciristimas ve pasklaya kutlamalarına ben katılmam fakat engelde olmam.

Erdem1300, Simdi hic kizma, cunku bensenin kendi tanimlamlarinla cevap veriyorum:

Demek din tabusu esinizi de kotu afyonlamis. Demek ki esiniz din tabularindan kurtulamamiz. Oysa sizin gibi zeki (IQ'su yuksek) bir insan kisa surede kavramali degil mi?

Eger esiniz ateist ama bu tur kutlamalari dinsel bir gerekce ile degilde, kendin ozgu baska sebeplerden dolayi kutluyorsa, o zaman esiniz "sozde atesit"

Simdi iki soru:
1-Simdi sizin esinizin IQ'su dusuk mu?
(size gore dinlerin afyonundan kurtulamayanlar dusuk IQ'ludur)

2-Esiniz dinlerden kurtulmus (yani yine sizin tanimlamaniza gore yuksek IQ'ye sahip), ancak bir takim dinsel rituel, kutlama vs'lerden de geri kalmiyorsa (yine sizin tanimlamaniza gore) "sozde ateisttir", ve bu davranisi etik degildir.

Neyse, erdem1300, senin ateizm ile ilgili bir fikrin yok. Ateizmi tanimiyorsun. Cunku ateist degilsin.

Sen ateist maskesi ile bu forumda bir seyler cevirebilecegini zanneden bir acemisin.

Soylemeden gecemeyecegim bir sey daha var:Senin IQ'un zannettigimden daha da dusukmus. Lutfen bunu bir hakaret olarak algilama, zira bu benim kisisel bir tespitimdir.

Yine de saygilar.
erdem1300
QUOTE(FreeWill @ May 15 2007, 02:18 AM) *
Simdi iki soru:
1-Simdi sizin esinizin IQ'su dusuk mu?
(size gore dinlerin afyonundan kurtulamayanlar dusuk IQ'ludur)

2-Esiniz dinlerden kurtulmus (yani yine sizin tanimlamaniza gore yuksek IQ'ye sahip), ancak bir takim dinsel rituel, kutlama vs'lerden de geri kalmiyorsa (yine sizin tanimlamaniza gore) "sozde ateisttir", ve bu davranisi etik degildir.

Cevaplıyorum FreeWill

Konun başlığını iyi irdelersen sokaktaki X insanı değil, ateist olan insanları gözlem altına almakta ve onların ateizme geçiş süreci incelenmektedir.Öykümüzün kahramanından T.Dursuna örneklemeler yapılmaktadır, sokaktaki vatandaş rıza incelenmemektedir.

Ben yapı olarak insanların baskılanmasından yana değilim, ayrımcı bir yapım yok, fakat insanların özlerinin sözlerine uygun olmasını isteyen bir yapım var.Bir ilkokul çocuğu heceleyerek okursa tepki vermem, fakat üniversite insanı hecelerse tepki gösteririm.

Ateist sorgulayan insan demektir, sorgulayan insanın sorgulama serüveni geniş bir zaman dilimine yayılmışsa bu da tepki için bir sebeptir bana göre.

Eşimin durumu derken, olayı çıplak gözle zaman mekan şartları değerlendirmeden ,analiz edersek yanılırız.Her olayı kendi şartlarında değerlendirmek gerekir.

Ben yurt dışında ikamet imkanını, yabancı bir eşle evlenerek aldım.Birincisi zaten fazla seçme şansım yoktu.İkincisiyse karşıma çıkan az sayıda alternatifi gayet akılcı olarak değerlendirmem gerekirdi ki, burada da kendim için kriterlerim vardı.

Gerçi bu konuyu yeni bir başlıkta inceleyeceğim ama, ben ateizm için mi yaşıyordum ?,yoksa ateizm benim yaşantımdan bir parçamıydı ?.

Karşıma iki eş alternatifi olduğunu var sayalım, biri fiziksel açıdan güzel fakat ateist değil, diğeriyse gösterişsiz fakat ateist.

Ben eş olarak ateist olmasa da güzel olanını seçerim.Sonunda bu insanla bir ömür geçireceğim, karşıma alıp kafasına kese kağıdı geçirip oturtmayacağım ya.Benimde aile yaşamından beklentilerim var, ben mutluluğu evinde arayan bir insanım, onun içinde seçimim en ideal değil, fakat bulabildiklerim arasında en ideali olmalıydı ki, nitekimse öyle oldu.

Tabi bu bir bakış açısı, dama “ben hayatımı ateizme vakfettim, bir kadının feminalitesi önemli değil ucubede olsa ateist olması önemli” derse onunda bu görüşüne saygı gösteririm.Fakat bu şekilde deyip, evlendikten kısa bir sürede cinselliği dışarıda arayan arkadaşlarım oldu ki bu bana göre yanlıştı.

Freewill eşim ateist değil, düşüncelerini değiştirmesi konusunda baskıda yapmış değilim, bence kendini Hıristiyan olarak tanımlasa da, Hıristiyan falan da değil.Pazar ayinlerine katılmaz, zaten çocuğumuz olursa “ben çocukları Pazar ayinlerine göndermem, Hıristiyanlık öğretisinin verilmesine de razı olmam “demiştim, o da kabul etmişti.Zaten Hıristiyanlık onu da pek umurunda olan bir olay değil.

Bilmiyorum bu konuda sorunu cevaplayabildim mi .
erdem1300
Yazılarımda ben bir ateistin yaşantısındaki dinci uygulamaları gösterip
Bunların terk edilmesini istememe rağmen, dinci vs gibi saldıklara hedef oldum.
Bu çirkin saldırıları kınıyorum.
Bu saldıkların tek sebebi bana saldıranların hayatlarındaki dinci tabuları
Terk etmekte zorlanması, bunu gündeme getirmemden huzursuz olması,
Çareyi de beni susturmak için saldır da bulunmasıdır.

Ben ne demişim
-Bir ateist dinciler gibi ilişkiden sonra banyo yapmak yerine
-Hijyen gereği ilişkiden önce banyo yapmalıdır
-bazı ateist arkadaşların yaptığı gibi gusül almamalıdır.

Bunları söylediğim için dinci olduğum yolunda iftiraya uğradım.

O zaman bu önermeleri tersten alıyorum

-Ateist dinciler gibi ilişkiden sonra banyo yapmalıdır
-dinciler gibi ter kokulu ilişkiye girmelidir
-gusül boy abesti alıp cenabetlikten kurtulmalıdır

Şimdi bana saldıran tüm saldırgan katılımcıları bu soruma
Mertçe yiğitçe kıvırtmadan cevap vermeye davet ediyorum.

İyi bir ateist olmak bunumu gerektiriyor
Bu ifadelerin altına imza atıyorlar mı
Ben bunları söylersem mi iyi bir ateist olacağım.

Evet saldıranlar gürümü kıvırtmadan cevabınızı bekliyorum.
Pante
Başlık Sahibinin eleştirilmesini gereksiz buluyorum. Bu tür başlıklar doğruların açıklanabilmesi için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Çünkü toplum yanlış bilgilerle doldurulmuştur. Cinsel ilişki sonrası banyo sanki sadece müslümanlara has bir temizlik işlemi olarak görülmektedir. Müslüman olmayanların toplum içinde cenabet dolaştıklarına inanılmaktadır. Halbuki temizlik dinden öte hijyenik bir konudur. Keşke dinde cinsel ilişki öncesi duş zorunluluğu da olsaydı.

Dönemin Araplarının temizliğe önem vermesini sağlayabilmek maksadıyla getirilmiş olan bir takım kuralların günümüz toplumunda yetersiz kaldığı görülmektedir.
Bunun yanında ayetlerde bir temizlikten bahsetmesi, o temizliğe sahiplenilmesini sağlamaz. Örneğin ayette yazsın yazmasın, dini kural olsun olmasın, insanların yemekten önce ellerini yıkamaları gerekir. Bu ayette yazıyor olsa, ateistlerin ya da müslüman olmayanların yemek öncesi ellerini yıkamadıklarına inanmayı getirmez. Tersine bu kadar basit ve gerekli bir olayın ayette yazması da gerekmez.
Buna rağmen ayet ve hadislerde sabundan hiç bahsetmez. Ama sabunun kullanılma tarihi çok eskidir.

Şimdi peygamber eşinin cinsel ilişki sonrası giysiye bulaşan meniyi tırnaklarıyla temizlemesine ne demeli ve bunu evde misafir kalan bir adamın ertesi sabah giysisindeki meniyi temizlerken görünce "Ben peygamberin menisini tırnaklarımla temizlerim" demesine ne demeli?
Hangi temizlik ölçüsüne sığar bu?
Ya da daha önemlisi hangi ahlak ölçüsüne?
Sizin eşiniz evinizde kalan bir misafir adamla böyle bir muhabbete girse razı olur musunuz ey müslümanlar?
idol
QUOTE(erdem1300 @ May 14 2007, 02:15 PM) *
Olayın banyonun ilişkiden öncemi sonramı olduğu boyutu önemli
Burada monitör arkasında klavye ateisti kesilen asılanların
Tepkisinin asıl sebebi dinciler gibi paşa paşa ilişkiden sonra banyo yapıyor olmaları.Adam bu yaştan sonra bu dinci saplantısını değiştiremeyeceğine göre, en ucuz yol bana saldırmak.

Bana saldıranlardan merak ediyorum,
İlişkiden önce banyo yapılmasını
Batılı çağdaş normların , hijyenin, akılın
Ön plana çıkarttığı banyo stilini uygulayan var mı !
Hiç sanmıyorum, onun için
En çok gocunan en çok yarası olandır.

Arkadaşlar hatta böyle şeylerin ayıp tabu günah !!
Falan olduğunu da söyleyip konuyu gararya getirebilirsiniz.
Sizlere yaşantınızda bol dinci taklitçiliği diliyorum.

Sanılarını kendine sakla.

Halt etmişsin !!!
devgenc
bence temizliğin dinle falan ilgisi yok çarpıtmayalım lütfen
muhammedi
AKILLI VE ZEKİ , ARAŞTIRMACI İNSANLAR TAHKİKİ MÜSLÜMANLARDIR.DİNSİZLER BAĞNAZ VE YOBAZ İNSANLARDIR.BUNUN PEK ÇOK ÖRNEĞİ VERİLEBİLİR.AHMAKLIK DİNSİZLİKLE EŞDEĞERDİR...BURADA LAFIM BABASINDAN MÜSLÜMANLIĞI MİRAS ALANLAR İÇİN DEĞİL ARAŞTIRIP MÜSLÜMAN OLANLAR İÇİNDİR..................
uğur
QUOTE(muhammedi @ May 16 2007, 02:06 PM) *
AKILLI VE ZEKİ , ARAŞTIRMACI İNSANLAR TAHKİKİ MÜSLÜMANLARDIR.DİNSİZLER BAĞNAZ VE YOBAZ İNSANLARDIR.BUNUN PEK ÇOK ÖRNEĞİ VERİLEBİLİR.AHMAKLIK DİNSİZLİKLE EŞDEĞERDİR...BURADA LAFIM BABASINDAN MÜSLÜMANLIĞI MİRAS ALANLAR İÇİN DEĞİL ARAŞTIRIP MÜSLÜMAN OLANLAR İÇİNDİR..................

Akıllı bir laf edeceksin sandık bizde...

Birde şu müslümanlar neden küçük harf kullanmazlar,birtürlü anlayamadım..Acaba bir tür eziklik tepkisi mi?
orhan11
Dinsizlerin bagnaz ve yobazligina pek cok ornek verilebileceginiz soylemissiniz.. Biraz ornekleyin bakalim nasil yobaz olunuyormus, hangi kurala ve hangi hukume gore yobazlik yapiyormus su ateist denilen uzay yaratiklari... Gosterin gorelim..

Arastirip musluman olan da ne demek? Boyle birisi varsa din degistirmis bir kisidir.. Yani Hiristiyanken, arastirip inceleyerek kendince daha guzel oldugunu kesfederek Islam'a gecen kisi arastirip musluman olan kisidir.. Siz de mi boylesiniz? Boyle degilseniz, Islam size dayatilmis, dogdugunuz andan bu yana pompalanmistir.. Siz arastirarak musluman olmadiniz, zorla musluman yapildiniz.. Hiristiyan bir ailede dogsaydiniz Hiristiyan olacaktiniz.. Bizi yemeyin ogle yemeginde.. Etimiz sert gelir, bogaziniza takilir..
mamuli
Arkadaşlar,
sekste oral seks yapıldı ise, ağzınızı üç defa su ile doldurup çalkalamanız cennete gitmeniz için elzemdir laugh.gif

Cennette huriler fantazi yapıyor mu? bilen var mı?
Pante
QUOTE(mamuli @ May 16 2007, 02:25 PM) *
Arkadaşlar,
sekste oral seks yapıldı ise, ağzınızı üç defa su ile doldurup çalkalamanız cennete gitmeniz için elzemdir laugh.gif

Cennette huriler fantazi yapıyor mu? bilen var mı?

Olmaz mı?
Cennet her türlü fantaziye açıktır.
Huriler de fantazi yapar, gılmanlar da.
Yeter ki cennetlik olan insan istesin.

Örneğin 70 hurinin her birini ayrı çeşitte olsun istedin diyelim;
Sarışın, esmer, kumral, ince, uzun, minyon, balık etli, hostes, hemşire, doktor, rahibe, gecelikli, sabahlıklı, mini etekli, bikinili, çarşaflı, türbanlı, makyajlı, maskeli, kelepçeli, zincirli, sütlü, ballı, çikolatalı, cüretkar, utangaç, kaçan, saldıran vb. aklına ne gelirse her istediğin türde fantazi oluşturabilirsin.
Ama cinsel ilişki yok laugh.gif diyorlar..
Dolayısıyla cennette gusl abdestine de gerek yok.
Suyu, banyoyu sevmeyenlere, üşenenlere müjde.
Dilerseniz cennette kirlenmeden yaşamanız da mümkün. wink.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.