Aklıma gelen 2 şık var, bu vatandaş ya gerçekten çok aptal, ya da yalan söyleyip palavra sallaıyor.Tabi kanıtımız olmadan kimseyi suçlamak doğru değil, fakat arkadaşlar bu şekilde zeka özürlü olmayı ben kavrayamıyorum.Dinci tabuların insanları kandırdığı ortada nasıl bu gerçekleri anlamak bu kadar zaman alır.
(...)
Din tabusu bu kadar kötü mü afyonluyu bu insanları, halbuki güneş balçıkla sıvanmaz, bu kadar kötü afyonlasa gerek bu arkadaş gere Turan Dursun sonunda gerçeği idrak etmezlerdi, sizce bu insanların bu olayları bu kadar geç algılarsının sebebi ne, yoksa ben çok zeki bir insan mıyım hemen olayları kısa sürede kavradım, fikri olan var mı ?.
(...)
Din tabusu bu kadar kötü mü afyonluyu bu insanları, halbuki güneş balçıkla sıvanmaz, bu kadar kötü afyonlasa gerek bu arkadaş gere Turan Dursun sonunda gerçeği idrak etmezlerdi, sizce bu insanların bu olayları bu kadar geç algılarsının sebebi ne, yoksa ben çok zeki bir insan mıyım hemen olayları kısa sürede kavradım, fikri olan var mı ?.
Bu arada eşimin ciristimas ve pasklaya kutlamalarına ben katılmam fakat engelde olmam.
Erdem1300, Simdi hic kizma, cunku bensenin kendi tanimlamlarinla cevap veriyorum:
Demek din tabusu esinizi de kotu afyonlamis. Demek ki esiniz din tabularindan kurtulamamiz. Oysa sizin gibi zeki (IQ'su yuksek) bir insan kisa surede kavramali degil mi?
Eger esiniz ateist ama bu tur kutlamalari dinsel bir gerekce ile degilde, kendin ozgu baska sebeplerden dolayi kutluyorsa, o zaman esiniz "sozde atesit"
Simdi iki soru:
1-Simdi sizin esinizin IQ'su dusuk mu?
(size gore dinlerin afyonundan kurtulamayanlar dusuk IQ'ludur)
2-Esiniz dinlerden kurtulmus (yani yine sizin tanimlamaniza gore yuksek IQ'ye sahip), ancak bir takim dinsel rituel, kutlama vs'lerden de geri kalmiyorsa (yine sizin tanimlamaniza gore) "sozde ateisttir", ve bu davranisi etik degildir.
Yine de saygilar.