Tam Forum Görünümü: Ateistin banyo adabı nasıl olmalıdır.
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
Sayfalar: 1, 2
erdem1300
Ateistin banyo adabı nasıl olmalıdır.

Bu başlığımı ilk görenin, haydaaa böyle bir başlık mı olur, nerden çıktı buda” diyeceği kanaatindeyim.tabi, yazımı okuyanca ilk düşüncesi ile son düşüncesi arasında fark olacağı kanaatinde olduğum gibi.

Her kesin işlediği konuları tekrar tekrar işleyip milleti baymak yerine ben sitil olarak kimsenin işlemediği konuları işlemeyi tercih ediyorum ki banyo adabıda bunlardan biri.

Gerçi ateizmle banyo adabı arasında ne alaka var diyecekleriniz olacaktır, açıklayaydım.Benim genel tezim şu dur ki bugün ben ateistim diyenler, aslında bu ifadeleri ile sözde ateisttirler.fakat yaşamlarını analiz ettiğimiz zamansa hayatlarının dinci ritüellerle dolu olduğunu görürüz.

Tabi, bu arkadaşlara sözde ateistin ithamında bulunsan, bunu kesinlikle ret eder, bağıra bağıra nasıl çok iyi bir ateist olduklarını ifade ederler.TABİ BUNU SADECE DİLLERİ İLE SÖZLERİ ! İLE YAPARLAR.Yaşamlarında ise tüm pratikleri dinci anlayışla uyum içindedir.Bir ateist olarak ben bunu yıkma gayesi taşıyorum.

Banyo adabı derken banyo sitiline değinmeyeceğim, yok duş, yok klasik sitem vs. benim takıldığım nokta orası değil.Ben orta son ve lise başlarında ateizmi kısa bir süreçte seçmiş ve tüm dinci ritüelleri terk kararı almıştım.Fakat eski yaşantımdan terk edemediğim bir olay vardı ki, banyo sitilim.

Gerçi ateist olduğunu söylemesine rağmen, boşaldığı veya ilişkiye girdikten sonra eski bir alışkanlıkla gusül boy abdesti !! alan tanıdığım ateist arkadaşlarım vardı.Üniversitede aynı evi paylaştığımız için bu davranışları da gözümün önündeydi.Sonrada gayet koyu ateist ahkamlar keser, teizme veriştirir fakat bu tür banyo sitilini de terk etmezlerdi.Çünkü ateist olmalarına rağmen cenabetlik onlarca dahi çok kötü bir şeydi.

Değerli dost antimuhammedin aşağıdaki linkte bana yaptığı bir açıklamayı çok tutum.

http://forum.ateizm.org/index.php?showtopi...amp;#entry95707

Erdem1300

İşin IQ derecesi ile ilgisi yoktur. Kararlarımızı ve hareketlerimizi şekillendirirken hislerimiz çoğu zaman düşüncelerimize baskın çıkar. Duygular bize hakim olduğu sürece, zeka iyi ya da kötü hiç bir yere varamaz. Akılcı zihin, bilincimize daha yakındır, düşüncelidir ve tartıp yansıtabilir.

Hisler yoğunlaştıkça duygusal zihin devreye girer ve akılcı zihin etkisini yitirir. Amigdala, duygusal belleğin ve başlı başına anlamın deposudur, doğrudan amigdalaya ulaşan duygular bizim en ilkel ve en güçlü hislerimizi kapsıyor.

Birde şartlanma diye bir mesele vardır. İnsanoğlu şartlanmaya en açık olan canlıdır.

Psikolog Watson, " bana bir düzine sağlıklı çocuk verin, gelişigüzel seçtiğim her bir çocuğu kendi seçtiğim herhangi bir alanda - doktor, sanatçı, hakim- uzman yapacağıma garanti ederim. Hatta dilenci ve hırsız bile yaparım, yetenekleri ve becerileri ne olursa olsun" demiş.

Duygusal mantığımızdan sıyrılmak ve şartlandırılmış öğretileri terk etmek kolay değildir. Zaman alır bu etrafımızı saran kalın kabıkları kırmak. Önce çatlatmak gerekir. O çatlaktan girecek ışık bizi şevklendirir. Yada o ışıktan korkar çatlağı tıkarsınız. .

Gerçektende antimuhammed arkadaşın söylediği gibi insanların düşünceleri değilse de yaşam sitilleri çok zor değişiyordu.Ben ateist olduktan sonra banyo yaptım mı gereksiz bir dini ritüel olduğunu düşündüğüm gusül boy abdesti denilen dinci uygulamayı bıraktım.Fakat ateist arkadaşlarım saçma olduğunu bilmelerine rağmen bırakmıyorlardı.Bense gusl abdesti almasam da ilişliden sonra banyo yapıyordum, ne zamana kadar?.

Yabancı bir ülkeye gidip yabancı bir eşle evlenene kadar.Ben ateist olsam da ayrımcı bir yapım yoktur, eşim ateist değil fakat koyu olmayan Hıristiyan.Dine pek bağlı olduğu da söylenemez.Tabi evlilik yaşamımızda benim ilişkiden sonra banyo yapmam başlarda problem oluşturdu.Eşim neden ? diye soruyordu, doğal olarak günlük yaşamda hepimiz terliyor, kirleniyor ve yine gayet doğal olarak koku salgılıyoruz.”İlişkiden sonra banyo yapmak yerine neden ilişkiden önce banyo yapmıyorsun “ soru ve hatta baskısıyla karşılaştım.

Aslında külyutmaz bir adam olmama rağmen bu konuyu nedense hiç düşünmemiştim.Aslında neden ilişkiden sonra banyo yapıyordum, bunun tek sebebi vardı dinci ritüel takıntım.Müslüman toplumdan gelmiş olmamın bilinçaltına koyduğu alışkanlık.Halbuki ben ateist olarak dinci ritüelleri yaşantımdan çıkartmayı amaçlamış bir insandım ve gusl abdesti almıyordum !!.

Peki ama buram buram ter kokusuyla ilişkiye girip partnerimizde rahatsız etmenin ne anlamı vardı.Madem ateistsem uygulama olarak dinci tabular değil, hijyen ilk şart olmalı değil miydi.Arkadaşlar bir ateist olarak bu takıntıyı da aştım, artık ilişkiden önce banyo yapıyor ve güsül abdesti almıyorum.İlişkiden sonrada ilgili kısımları temizlemekle yetiniyorum.

Bu arada Türkiye’deki ateist arkadaşların bu konudaki uygulamaları neler, antimuhammed arkadaşımızın ifade ettiği gibi eski programları devam edip ateist olmalarına rağmen cenabet dolaşmak onlar için hala bir kabus mu (tabu mu !), eski bir alışkanlık olarak sonramı banyo yapıyorsunuz.Yoksa aklı ve doğal olarak hijyeni ön plana çıkartıp önce mi banyo yapıyorsunuz, bu konuları tartışalım istedim.
Antimuhammed
ATEİST CAFE' ye Taşıyorum

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
orhan11
Bu yazinin ozu, "cinsel iliskiden sonra sirf musluman adetidir diye dus almayin, muslumanlarin karsi ciktigi cenabetligi bizzat uygulayarak ortada cenabet cenabet dolasin ki sizin ne delikanli Ateist oldugunuzu anlayayim" olabilir mi? Olabilirse, "dam ustunde saksagan, vur beline kazmayi" veya "bizim it oraya balta birakti mi" veya "manda yuva yapmis sogut dalina" diye yorumlayabilirmiyiz?
imam3169
aaaa ben iliskiden sonra gusul abdesti alip yasini serif okuyordum yanlismi oluyor simdi???
sedatata
arkadaşım sen ne mantığıdır gusl abdesti onu bir açıklasana zaten bu cenabetlik olayı nasıl bir yorumla çıkmış onu da anlamak güç temizlenmek yıkanmak bunlar insani olaylar dini olan kısmı niyet ve farzlar o halde temizlenmenin dinle bir ilişkisi yok
erdem1300
QUOTE(imam3169 @ May 14 2007, 12:55 PM) *
aaaa ben iliskiden sonra gusul abdesti alip yasini serif okuyordum yanlismi oluyor simdi???

Fakat bu yaptığın ateizme hiç yakışmıyor imam,
Yinede sen diğer arkadaşlar gibi değilsin farkın cesurca itiraf edebiliyordun.

Yeri geldimi başını örten ateist arkadaşlar
Annesine seccade hediye eden ateist arkadaşlar
Anansını hacca gösterebilecek ateistler
Çocuklarını islam geleneğine uygun sünnet ettiren ateistler
Daha neler neler.

Arkadaşlar bu dinci ritüelleri bırakıp ne zaman gerçek ateist olacağız ?.
erdem1300
QUOTE(sedatata @ May 14 2007, 01:24 PM) *
arkadaşım sen ne mantığıdır gusl abdesti onu bir açıklasana zaten bu cenabetlik olayı nasıl bir yorumla çıkmış onu da anlamak güç temizlenmek yıkanmak bunlar insani olaylar dini olan kısmı niyet ve farzlar o halde temizlenmenin dinle bir ilişkisi yok

Fakat ateist olduğunu söylemesine rağmen
İlişkiden sonra banyo yapmanın hatta öğrenciyken kendi ev arkadaşım
Ateistlerden biliyorum gusül almanın dinci takıntlarala kesinlikle bağlantısı vardır.
Gerçek özde ateist kesinlikle buna uymamalıdır.Şimdi sorarım sana
İlişkiden öncemi banyo mantıklı
Sonramı banyo mantıklı ?.
Bu konuda görüşün.
uğur
Erdem sen hastamısın, yoksa tipin mi öyle gösteriyor?...Sahtekar dinci...
Ulan banyoyla dinin ne alakası var?
ateist
Soru:Erdem1300 kicini nasil temizlemelidir?
Cevap:Islamda uc tas olayi vardir.Buyuzden Erdem1300 5 tasla temizlemelidir.
Biz nasil yapmaliyiz?
Tabiiki uj bej sistemiyle!!!
sedatata
bence öncesinde ve sonrasında alınmalı bağdaştırsana bunu dinle ayrıca hergün akşam yatmadan da alırım lazım olursa gün içindede aldığım oluyo
imam3169
QUOTE(erdem1300 @ May 14 2007, 01:39 PM) *
Fakat bu yaptığın ateizme hiç yakışmıyor imam,
Yinede sen diğer arkadaşlar gibi değilsin farkın cesurca itiraf edebiliyordun.

Yeri geldimi başını örten ateist arkadaşlar
Annesine seccade hediye eden ateist arkadaşlar
Anansını hacca gösterebilecek ateistler
Çocuklarını islam geleneğine uygun sünnet ettiren ateistler
Daha neler neler.

Arkadaşlar bu dinci ritüelleri bırakıp ne zaman gerçek ateist olacağız ?.

butun ateistlerin senin gibi olmasi gerektigine filanmi inaniyorsun erdem1300?
senin gibi ustun vasiflara sahip bir ateist olmanin matematiksel ihtimali 12894344 de 1 dir yani sayisal lotoyu kazanmaktan daha zor.

birak kardesim dus nasil alinir cis nasil yapilir ateism dinmi isemenin dus almanin got silmenin sekili yasaklari farzlari olsun.

insanlar nasil yaparsa yapar olaya birazda kulturel bak bazi seyler kulturumuze yerlesmis.
bazi seylerde islamdan onceki donemlerden islama girdi.islamda uygulaniyor dolayisyla bizde uyguluyoruz

yurdisinda yasiyorum diyorsun easter de herkez yumurta cikolata alip birbirine hediye etmiyormu?hiristiyanlik diye bir dinmi var yasadigin ulkede?
neden easterde boyle yapiyolar diye elestiren varmi?
christmas ne?
yurtdisinda yasiyorsun madem christmas da sana esine kartyolamiyolarmi?sen kart yolayan arkadaslarina yollamiyormusun?
aileler bi araya gelip yemek yemiyormu?

eminim yapiyorsundur bunlari.

gec bu isleri erdem 1300 birazda islami elestir tanri fikrinin sacmaligini elestir.
bu insanlar madem bu dedigin yanlislari yapiyor sorunun kokenine in birazda insanlarin ne yaptigi onemli degil neden yaptigi onemli
madem cok kiziyorsun vede sebebi goremiyorsun al sana ben soyleyeyim ISLAM

ateistlerin yaptigi bu yanlis seylerin sebebi tamamen islam.

birazda gercek probleme egil yazilarindada bizde anlayalim sen nesin?
muslumbaba
Ne sacma bir konu...Ben kirliyesem girer banyomu yaparım bunun dinle ne alakası var? Ne yani pis Araplar abdest alıyor diyemi biz de banyo yapıyoruz? Araplar su içiyor diye bizim su içemememiz mi gerek mesela?
erdem1300
QUOTE(sedatata @ May 14 2007, 01:48 PM) *
bence öncesinde ve sonrasında alınmalı bağdaştırsana bunu dinle ayrıca hergün akşam yatmadan da alırım lazım olursa gün içindede aldığım oluyo

Olayın banyonun ilişkiden öncemi sonramı olduğu boyutu önemli
Burada monitör arkasında klavye ateisti kesilen asılanların
Tepkisinin asıl sebebi dinciler gibi paşa paşa ilişkiden sonra banyo yapıyor olmaları.Adam bu yaştan sonra bu dinci saplantısını değiştiremeyeceğine göre, en ucuz yol bana saldırmak.

Bana saldıranlardan merak ediyorum,
İlişkiden önce banyo yapılmasını
Batılı çağdaş normların , hijyenin, akılın
Ön plana çıkarttığı banyo stilini uygulayan var mı !
Hiç sanmıyorum, onun için
En çok gocunan en çok yarası olandır.

Arkadaşlar hatta böyle şeylerin ayıp tabu günah !!
Falan olduğunu da söyleyip konuyu gararya getirebilirsiniz.
Sizlere yaşantınızda bol dinci taklitçiliği diliyorum.
erdem1300
QUOTE(imam3169 @ May 14 2007, 02:06 PM) *
butun ateistlerin senin gibi olmasi gerektigine filanmi inaniyorsun erdem1300?
senin gibi ustun vasiflara sahip bir ateist olmanin matematiksel ihtimali 12894344 de 1 dir yani sayisal lotoyu kazanmaktan daha zor.

birak kardesim dus nasil alinir cis nasil yapilir ateism dinmi isemenin dus almanin got silmenin sekili yasaklari farzlari olsun.

insanlar nasil yaparsa yapar olaya birazda kulturel bak bazi seyler kulturumuze yerlesmis.
bazi seylerde islamdan onceki donemlerden islama girdi.islamda uygulaniyor dolayisyla bizde uyguluyoruz

yurdisinda yasiyorum diyorsun easter de herkez yumurta cikolata alip birbirine hediye etmiyormu?hiristiyanlik diye bir dinmi var yasadigin ulkede?
neden easterde boyle yapiyolar diye elestiren varmi?
christmas ne?
yurtdisinda yasiyorsun madem christmas da sana esine kartyolamiyolarmi?sen kart yolayan arkadaslarina yollamiyormusun?
aileler bi araya gelip yemek yemiyormu?

eminim yapiyorsundur bunlari.

gec bu isleri erdem 1300 birazda islami elestir tanri fikrinin sacmaligini elestir.
bu insanlar madem bu dedigin yanlislari yapiyor sorunun kokenine in birazda insanlarin ne yaptigi onemli degil neden yaptigi onemli
madem cok kiziyorsun vede sebebi goremiyorsun al sana ben soyleyeyim ISLAM

ateistlerin yaptigi bu yanlis seylerin sebebi tamamen islam.

birazda gercek probleme egil yazilarindada bizde anlayalim sen nesin?

İmam tahmin ettiğim gibi dinci taklidçisi çıktın
Bir yandan adamların ritüllerini uygularken
Diğer yandan da onlara veriştirmek kadar
Komik ve anlamsız bir iş olmaz.
Bu zaman kaybıdır, biz önce kendimize bakalım
Din tabusunun ritüellerinden yaşamımızı tamamen arındıralım
Sonra verip veriştiririz.Monitör arkasında klavye ateistliği
En basit iş !!.

Bu arada eşimin ciristimas ve pasklaya kutlamalarına ben katılmam fakat engelde olmam.Kart attığım 1 ocak isanın doğum tarihi değildir, 26 aralık olarak kutluorlar galiba hiçte ilgilenmedim.26 aralıkta kart atsam konuşmaya hakkın olurdu.

Müslümababa sana soru

İlişkiden sonramı banyo yapıyorsun
Öncemi banyo yapıyorsun

Bunu cevaplada konuyua öyle devam edelim.
sedatata
arkadaşım sen akıllımısın ben ateist düşünceyi birilerine tepki için seçmedim yani nasıl bir mantık ki onlar yapıyor ben yapmayacağım nedir bu ne yani isamiyetten önce bizim geleneklerimiz yok mu sen ne sanıyorsun islamdan önce daha insani bir yaşantımız vardı ayrıca ben yemekten önce ve sonra da ellerimi yıkarım önemli olan bunu islam emrettiği için değil uygun olduğu için yaparım
mahir
Erdem 1300
Çok hassas ve ciddi konularla,bizleri un ufak ediyor!?Beni ince zekasıyla o kadar çok sarstıki DUMUR VAZİYETTEYİM ŞU AN.......
Ne sorayımda bu durumu izole etsin.?

ERDEM DÖTÜNÜ NASIL SİLİYORSUN?
TEHARET ALIYORMUSUN.?
DÖTÜNDE KAŞINTI FALAN OLUYORMU ?
YOKSA SEN DÖTMÜSÜN....?
erdem1300
QUOTE(sedatata @ May 14 2007, 02:22 PM) *
arkadaşım sen akıllımısın ben ateist düşünceyi birilerine tepki için seçmedim yani nasıl bir mantık ki onlar yapıyor ben yapmayacağım nedir bu ne yani isamiyetten önce bizim geleneklerimiz yok mu sen ne sanıyorsun islamdan önce daha insani bir yaşantımız vardı ayrıca ben yemekten önce ve sonra da ellerimi yıkarım önemli olan bunu islam emrettiği için değil uygun olduğu için yaparım

SEDATA BEN ŞU ANDA
Aklın ve hijyenin gerektirdiği gibi ilişkiden öncemi
Yoksa dinci bir tabu olarak ilişkiden sonramı
Banyo yapıldığını soruyorum.
Dikkat et bu olayda dinci tabular adına aklın iptali söz konumdur.
İkisi aynı şey değil.

Bana saldıranlardan merak ediyorum,
İlişkiden önce banyo yapılmasını
Batılı çağdaş normların , hijyenin, akılın
Ön plana çıkarttığı banyo stilini uygulayan var mı !
Hiç sanmıyorum, onun için
En çok gocunan en çok yarası olandır.

Mahir bu soru senin içinde geçerli
Gerçi gocunmandan belli de oluyor
Dincileri nasıl taklit ettiğin.
imam3169
QUOTE(erdem1300 @ May 14 2007, 02:17 PM) *
İmam tahmin ettiğim gibi dinci taklidçisi çıktın
Bir yandan adamların ritüllerini uygularken
Diğer yandan da onlara veriştirmek kadar
Komik ve anlamsız bir iş olmaz.
Bu zaman kaybıdır, biz önce kendimize bakalım
Din tabusunun ritüellerinden yaşamımızı tamamen arındıralım
Sonra verip veriştiririz.Monitör arkasında klavye ateistliği
En basit iş !!.
Bu arada eşimin ciristimas ve pasklaya kutlamalarına ben katılmam fakat engelde olmam.Kart attığım 1 ocak isanın doğum tarihi değildir, 26 aralık olarak kutluorlar galiba hiçte ilgilenmedim.26 aralıkta kart atsam konuşmaya hakkın olurdu.
Müslümababa sana soru

İlişkiden sonramı banyo yapıyorsun
Öncemi banyo yapıyorsun

Bunu cevaplada konuyua öyle devam edelim.

ateism beynin icinde dusunce bazinda olan birsey degilmidir erdem 1300.
ateismi din gibi gostermeyemi calisiyorsun ?
bunu yapan ateist olmaz sunu yapan ateist olmaz gibi tavirlarin var.
gusul abdesti dedigin sey islama yahudilerden girmedimi?
eger arastirsan yahudilerde baska eski kulturlerden ogrendi.
he ateist olarak burna agza uc kere su cekmessin ama iliskiden sonra dus almak gayet normaldir.
insanlar iliskiden sonra dus almayi dindenmi ogrendi yani?
islam olmasaydi insanlar sevisip yikanmadan temizlik yapmadan dolasirlarmiydi?
sevisme sonrasi dusu islam emrediyor diye yapmayalimmi yani?
ateistim diye sevismeden oncemi dus alayim?
ateistim diye ezan okunurken onlar namaz kiliyor diye sicmayami gideyim?
bayramda herkez birbirini ziyaret ederken gitmiyorum ulan musluman bayrami evde oturayimmi diyeyim?
bazi olaylar toplum kulturune islemis ben ne kadar bayram islam bayramida olsa aile ziyaretlerine gidiyorum cunku bu toplumsal bir olay.
ramazanda inadina gece yemeyip gunduz oruc vaktinde yemekmi yiyeyim ?
muslumanlar ne yapiyorsa tersinimi yapayim?
onemli olan neyi bildigin degilmi?
ben tanriya inanmiyorum bunu gostermek icin bazi seyler yapmammi gerekiyor yani?
uğur
Erdem dinciler içinde hakkını vermek gerekirse akıllı sayılabilecek bir tip...Yine de yemezler..
mahir
QUOTE(erdem1300 @ May 14 2007, 02:47 PM) *
Mahir bu soru senin içinde geçerli
Gerçi gocunmandan belli de oluyor
Dincileri nasıl taklit ettiğin.

Benim kimseyi taklit falan ettigim yok.Kendimle ve vücut temizliğimle gayetde alakalı biriyimdir
İlişkinin öncesi ve sonrasıda banyo yapmayı yeğlerim.
İslamın emri diye banyo yapmıyorum..
Do you under stand .?
mekanik
lahavle vela kuvvete ...yaşa erdem1300 yazılarını hiç kaçırmadan bir solukta yutuyorum.
FoxMulder
sevişmeden önce banyo yapıp temizlensen bile,seviştikten sonra gene terliyeceksin,üstün başın tükürükle ve bazı cinsel sıvılarla kirlenmiş olacak ve kokacaksın....
O halde banyo yapmadan nasıl durulabilir ki.? blink.gif
nonconformist
bu ulkede (ve baska musluman ulkelerde) milyonlarca musluman

icki icer
cenabet dolasir
esinden baskalarina istahla bakar
hirsizlik yapar
giybet yapar
ibadet etmez
vs vs

esas yadirganacak olan dinin emrettigi herseyin aksini yapmak iken, yani muslumanlari, kendilerini baglayan hic bir sey bulunmayan ateisti neye gore yargilarsiniz ? az sayida ateistin bir kismi banyo esnasinda su gecirmez kapta kuran okuyor olsa bile bunu kisilik problemine baglayabiliriz. peki bu toplu halde, anlasmis gibi, musluman gecinip, islamin i sini uygulamayan milyonlari kim elestirecek ? erdem1300, sunlara da bir el ativer hadi.
13idea
Gereksiz bir başlık. Şakaysa hiç komik değil, değilse çok komik.
mahir
QUOTE(13idea @ May 14 2007, 04:34 PM) *
Gereksiz bir ba?l?k. ?akaysa hiç komik değil, de?ilse çok komik.

Tamamen size katılıyorum.
Zurnanın son deliği = Erdem 1300
Birazdan Erdem1300 şu başlığı açarsa şaşırmayın ?
Ateistler hangi eliyle mastürbasyon yaparlar ?Müslümanlar mastürbatik hareketlerde sağ ellerini kullanmazlar ya o hesaptan dolayı !!
Erdemim bin üçyüzüm...zurnam benim...
barisarock
QUOTE(13idea @ May 14 2007, 04:34 PM) *
Gereksiz bir başlık. Şakaysa hiç komik değil, değilse çok komik.

''Şakaysa hiç komik değil;değilse çok komik''
Gazeteci Ahmet Hakan'ın Metin Uca'nın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için söylediği sözdür.
Alıntı yaparken bu sözün sahibinin de ismini yazmanızı beklerdik.
Saygılar.
13idea
QUOTE(barisarock @ May 14 2007, 04:41 PM) *
Gazeteci Ahmet Hakan'ın Metin Uca'nın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için söylediği sözdür.
Saygılar.

Gerçekten söylediğinize güldüm, bu sözün kim tarafından söylendiğini bilmemekle beraber 2001 yılından beridir kullanırım, onu da bir arkadaşım derstteyken duymuştum. Sizin söylediğiniz Ahmet Hakan denen serserinin Metin Uca'ya söylediği söz ise 26.03.2007 tarihlidir.
orjinali; Şakaysa hiç komik değil, ciddiyse çok komik.
Saygılar Tabii
barisarock
QUOTE(13idea @ May 14 2007, 04:47 PM) *
Gerçekten söylediğinize güldüm, bu sözün kim tarafından söylendiğini bilmemekle beraber 2001 yılından beridir kullanırım, onu da bir arkadaşım derstteyken duymuştum. Sizin söylediğiniz Ahmet Hakan denen serserinin Metin Uca'ya söylediği söz ise 26.03.2007 tarihlidir.
orjinali; Şakaysa hiç komik değil, ciddiyse çok komik.
Saygılar Tabii

Gül, gül.Gülmek iyidir yüz kaslarının ve de beynin çalıştığını gösterir.
Saygılar.
puma
erdem1300=şeriatçi ateist laugh.gif şaka tabi

Kuralları kendin belirlersin.
Cİnsel ilişkiden öncede sonrada banyo yap.
Hijyen için bu gerekli.
Skepo
Sevişmeden önce ve sonra duş alırım. Sağ elimlede mastürbasyon yaparım laugh.gif Kitaplarında yazdığı için seviştikten yada mastürbasyon yaptıktan sonra duş alan müslümanlar acaba yazmasa yapmıyacaklarmıydı? Ulan şu pislik arapların kıçını yalamayı bırakın be dry.gif
nonconformist
Sağ elimlede mastürbasyon yaparım

bu super bisey getirdi aklima. ama soylemem smile.gif
Trajito
Bence doğru olan, cinsel ilişkiden ne önce ne de sonra yıkanmaktır; en iyisi tam o esnada yıkanmak, temizlik için zaman israfı yapmamaktır. Ayrıca Erdem, dediklerin şakaysa trajik, değilse gerçekten komik.
erdem1300
Ateist arkadaşlar bu başlığa verdiğiniz tepkilerden görüyorum ki
Dinci tabuların etkisiyle çağdaş yaşamı sizlere bile kabul ettirmemiz zor.
Ben ortaya ciddi bir konu atıyorum, milletse mastürbasyondan kıç temizliğine benim dinciliğime kadar konuyu saptırıyor.Ayıp ayıp.

Arkadaşlar hep beraber çağdaş yaşamın yolarını aramamız daha akılcıl değil mi, önce benim ne olduğumu kim olduğumu bir kenara bırakın, söylediklerim akla yatkın mı değilim ciddi ciddi düşünün.

Eski geleneklerini ve dinci tabı saplantısını bırakamadığından, ilişkiden önce ve sonra abdest, pardon banyo yapandan, ilişkiden sonra banyo yapıp , ne var yani bunda dinciler böyle yapıyor diye bende yapmışsam bu onları taklit değildir diyene kadar abuk sabuk cevaplar.

Şimdi düşünelim ilişkiden sonra banyo yapmanın bedevilere benzemekten başka ne mantığı vardır.Medeni bir insanın ilişkiden önce banyo yapıp partnerini rahatsız etmemesi gerekmez mi?.Aklın medeniyetin hijyenin gerektirdiği banyo sitili bu değil mi, neden hala dinci tip banyo adabına takılı kalıyoruz hiç sorguladınız mı ?.

Bu çağdışı banyo sitilini değiştirme konuşsundaki girişimimde dincilerden önce çağdaş ateist arkadaşlardan tepki aldım, bunun için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.Siz böyle oldukça dinin tabusu daha çok yüzyıllar insanlığa hükmeder.
CultureClub
Bu sahtekar soytarı müslümanın burada bulunmasının tek nedeni forumda dinsizlerle dalga geçmek,hristiyan üyelere sataşmak.Bu erdem 1300 soytarı şebeğine ciddi ciddi cevaplar yazmayın. laugh.gif
umma
erdem1300 un inansindaki sahislar haftada bir banyo yaparlar..
tesettur kadinlari yazin ortasinda kalin elbiseler altinda terler ter kokusu kiyafetlerine sinerek etraflarindaki milletin burnunun diregini kiracak yogunluklukta pis koku uretirler..
kokudan yanlarina yaklasilmaz , nedense bu k adinlarin erkeleri bu kokudan hic rahatsiz olmazlar..
onlarda hafta da bir banyo yaptiklarindan bu kokuya alismislar yasamlarini bu sekilde surdurmektedirler ..
bir de utanmadan milletin banyo suna karisirlar ..
uğur
Erdem 1300 adamsan bir kere islama küfür et , onu eleştir..Ama adam değilsen, zaten gereği yok...Ne olduğun belli..
mekanik
Ateistler kicini hangi traş bıçağı markası ile traş etmelidirler?Müslümanlar hangileri?Diğer dinlere mensup olanlar hangileri
? rolleyes.gif
dinsavar
Ateistin banyo adabı nasıl olmalıdır.

Sayın hocam benim şöyle bir sorum olacak.Ben koltuk ve kasık tıraşı olurum.Bak şimdi içime şüphe düştü.Malumunuz bunları müslümanlarda yapar.Şimdi onlara gıcık olsun diye kıllı kıllı mı dolaşayım.Ama o zaman senin ortaya koyduğun ateist kurala ters düşüyor

Peki ama buram buram ter kokusuyla ilişkiye girip partnerimizde rahatsız etmenin ne anlamı var.Madem ateistsem uygulama olarak dinci tabular değil, hijyen ilk şart olmalı değil mi

Yine malumunuz üzere kıllı kıllı ter kokusuyla ilişkinin içinde ediliyor resmen.Ben şimdi ne yapacam hocam baya şaşardım valla.Ayrıca yıkanırken kaç litre su kullanmak gerekir. Önce omuzlardanmı başlasak yoksa kafamızdan mı su döksek.Ne olur bizi aydınlatın hocam.

Ben ilk zamanlar iyi niyetli sana yaklaştım ama sen sen harbiden dangalakmışsın
erdem1300
Evet arkadaşlar ben sizlerin dinci yaşam tarzını bırakıp
Arap bedevi adetlerini bırakıp çağdaş bir yaşam tarzına
Geçmeniz için uğraşıyorum.

Bedevi Arapların örflerine dört elle sarılmış ateist arkadalar
Bunları bırakmak yerine bana saldırma kolaycılığına kaçıyorlar.
Ne diyebilirim ki, bedevi yaşam biçimini devam ettirin o zaman
Bence sakıncası yok.

Adamın yaptığı tek eylem mönitor arksında klavye başında küfretmek
Sonrada sokağa çıktımı normal yaşamda küfrettiklerinin yaşam tarzına
Dört elle sarılıp uygulamak.bakın içinizden bir tanesi çıkıp delikanlıca
“ben ilişkiden önce banyo yapıyorum” diyemedi, neden.
Çünkü Bedevi mukallidi de ondan ! var mı başka izahı ?.
sedatata
benim o delikanlı diyorum işte
ateist
QUOTE(erdem1300 @ May 14 2007, 07:34 PM) *
Evet arkadaşlar ben sizlerin dinci yaşam tarzını bırakıp
Arap bedevi adetlerini bırakıp çağdaş bir yaşam tarzına
Geçmeniz için uğraşıyorum.

Bedevi Arapların örflerine dört elle sarılmış ateist arkadalar
Bunları bırakmak yerine bana saldırma kolaycılığına kaçıyorlar.
Ne diyebilirim ki, bedevi yaşam biçimini devam ettirin o zaman
Bence sakıncası yok.

Adamın yaptığı tek eylem mönitor arksında klavye başında küfretmek
Sonrada sokağa çıktımı normal yaşamda küfrettiklerinin yaşam tarzına
Dört elle sarılıp uygulamak.bakın içinizden bir tanesi çıkıp delikanlıca
“ben ilişkiden önce banyo yapıyorum” diyemedi, neden.
Çünkü Bedevi mukallidi de ondan ! var mı başka izahı ?.

Sen kendini ne zannediyorsun,kardesim.Yasin kac senin?Buradaki insanlara medeniyet ögretmek senin haddinemi,zirtapoz.Sen kimi kandiriyorsun.Senin ateist olmadigini,anlamayan kimse kalmadi.
Insanlara temizlik ögretmek sanami kaldi,hirt?Terbiyesizliginde bir sInIrI var.Iliskiden önce,sonra,bilmem ne.
HADDINI BIL
sedatata
ateist bırak bakalım arkadaş ateistliği ne sanıyor iyice anlayalım
erdem1300
QUOTE(ateist @ May 14 2007, 08:45 PM) *
Sen kendini ne zannediyorsun,kardesim.Yasin kac senin?Buradaki insanlara medeniyet ögretmek senin haddinemi,zirtapoz.Sen kimi kandiriyorsun.Senin ateist olmadigini,anlamayan kimse kalmadi.
Insanlara temizlik ögretmek sanami kaldi,hirt?Terbiyesizliginde bir sInIrI var.Iliskiden önce,sonra,bilmem ne.
HADDINI BIL

Ateist bu tip konuların konuşulmasını
Sende dinciler gibi ayıp ve günah olur düşüncesi ile
Karşısın anlaşılan.Ateist bence sen tabunun egemenliğinden
Beynini kurtarmadıkça nickini “halis mümin” olarak değiştir.
iddai ediyorum ki banyo uygulman müslolarınkiyle aynı !!.
en çok gocunuan yarası en ağır olandır
onlar kendilerini bilir, kimler olduğunu öğrenmek isteyende
listeyi bana saldıranlardan takip edebilir.
ateist
Sen ateist olmayi,belli kurallarla kiyasliyorsun.Buyüzdendirki,senin ateist olduguna kimse inanmiyor.Sen özde,sözde,sazda ateist gibi basliklarda acmistin.Sen ateist degilsin.Sen bir düzenbazsin.Temizlik yapmak,kisisel bir aliskanlik ve tercihtir.Pis bir ateist olabilecegi gibi,boyabdesti alip,temizlenmeden cikan pis bir müslümanda olabilir.Senin kafan basmiyorsa ben ne yapayim?Sordugun soru,kisisel bir seydir.Ateist icin cenabetlik olmaz ama pislik olur.Banyo yapman gerekirse,yaparsin.
Hayat tecrübenin olmadigida cok acik.Iliskiden önce banyo yapan kisi,planli bir iliskiye girecek demektir.Aksi halde ani gelisen bir durum söz konusuda olabilir.Karimla iliskiye girmeyi,seytanca planlamissam,tabiiki bakim yapacagim ve onu etkilemeye calisacagim.Buna ragmen,ani isteklerle,plansiz olursa"dur bir dakika,ben bir banyo yapip geleyim"dersen,döndügünde,kol saati alirsin.
Iliskiden sonra banyo yapmiyorsan yada boy abdesti aliyorsan,bu senin sorunundur.Bir insan,pis ise,dindarda olsa pistir,ateistte olsa pistir.
Senin actigin baslik ve sonradan yazdiklarin,terbiyesizlik boyutuna ulasmis.Haydi git,yürü,ense trasini görelim.
sedatata
bu kadar banyo muhabbeti üzerine gideyim bir duş alayım bence sizde alın fazla germeyin ortamı
mamuli
Ben seksten önce banyo alınması taraftarıyım. Çünkü vücuttaki mikroplardan mümkün olduğunca arınmış olduğu için genital bölgelerdeki kokular giderilmiş oluyor. Böyle bir durumda oral seksin veya 69'un lezzetine doyum olmaz. Tabi seksten sonra hertarafımız vücut salgılarına bulandığı için duş almak zorunluluk haline geliyor.

Sonuç olarak sekste önce ve sonra duş almayı tavsiye ediyor ve bunu uyguluyorum. seksten sonra duş almak islam geleneği olarak kabul ediliyorsa, ben öncesinde de duş aldığım için koyu bir dindar olduğum ortaya çıkmış oldu.

erdem1300 arkadaşımıza bendeki dini eğilimleri ortaya çıkardığı için teşekkür ederim.
FreeWill
Peki erdem1300, sence bir ateistin banyo adabi nasil olmalidir?
Mesela cinselligin ile ilgili aktivitelerden sonra 'sen bir ateist olarak' nasil dus/banyo aliyorsun?
Ozde bir ateist olarak bu konuda bizlere ne tavsiye edersin?
Sexten sonra dus/banyo alalim mi, yoksa almayalim mi? Alirsak sozde ateist mi oluruz?
ezkamo
QUOTE(erdem1300 @ May 14 2007, 02:17 PM) *

Ne kadar yüzsüz bir insansın. Yazdıkça batıyorsun. Sende onur varsa burayı terkedersin. Niçin mi?
Önce git eşini ikna et.
Uyusukkursun
bahsettiğimiz şey seks
evlilik hayatı nasıl bilmiyorum ama
seks yapıcaz duş almamız lazım gibi geyiklere daha bulaşmadım tongue.gif
seks yapacaksan yaparsın doğaçlama
sık sık duş alıyorsanda sorun olmaz zaten karşı tarafa...

ama madem evlisiniz o zaman hem önce hemde sonra duş alın
herhalde evlilik aşkı öldürüyor demek bu oluyor biggrin.gif

ayrıca bunun dini ritüellerle bi alakası yok
bence komplekslerinizden sıyrılın
mesela bunun başka bir boyutuda ağzımızdan atamadığımız kelimeler
ağzınızdan inşallah kelimesi çıktı diye
veya
alışkanlıklarınızı değiştiremediğiniz için siz bir şey kaybetmiş olmuyorsunuz
anlatmak istediğim ateizm adına fazla kasmayın
yani bence gerek yok
toplum içinde yaşıyorsunuz
ve toplumun anladığı dilden konuşmak gerekiyor...

koyverin gitsin ya

ayrıca bence ilişkiden hemen(!) sonra duş aldığınızı gören eşiniz kendisini kötü hissetmiş olabilir
doğaldır da
elimiz pisliğe bulaştığında yıkarız
bence sorun dini ritüel değil
sizin ilişkiden sonraki hal ve hareketleriniz...
ilişkiden hemen sonra banyoya koşacağınıza ona sarılıp biraz kestirmeyi deneyin mesela...

wink.gif

tam aşık olunacak erkeğim di mi? tongue.gif
metatron
QUOTE(barisarock @ May 14 2007, 04:41 PM) *
Saygılar.

ahmet hakan şebeği koskoca gazetede bunu yazarken kaynak olarak ekşi sözlğü göstermiş mi??

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=sakay...diyse+cok+komik

ilk entry taa 2002'de yazılmış. ahmet hakan'ın yazısı 2007'de..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.