QUOTE(gezgin95 @ May 23 2007, 01:26 PM)

Kurana göre, Muhammed'den sonra da peygamber gelebileceğinin ortaya çıkmasından sonra,
http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=6794Buyurun getirin, Allahtan başka tanrı olmadığını yazan Kuran ayetlerini. Yada o anlama geldiğini sandıklarınızı.
Bakalım ne çıkacak ortaya.
.
ben kendi kafama göre Kuranı okuyan ve kabul eden biriyim.Kuran hakkında konuşurken %95 kendi görüş ve fikirlerimle konuşurum.konuşurkende dikkat ederseniz.pek ayet kopyalamam.aklımda olan bilgi üzerine konuşurum.bu beni kimi zaman hatayada sürüklüyor elbette.neyse
benim Kuranda kendi adıma yaptığım bir tespitim var.
Kuran aynen LEGO gibi.evt kelimenin tam anlamı ile lego gibi.
bu yüzden hep söylediğim gibi Kuranı ancak bütün kabul edebilirsiniz.inanıyorum diyen tek bir ayeti bile inkar edemez.yoksa inanmamış olur.
aynı şekilde inanmayan kişide bütünü muhattap almak zorundadır.
Kuran enteresan bir kitaptır.sevmeyenlerin hoşuna gitmesede benim hoşuma gidiyor.insanın aklını çalıştırıyor.
Kuranda ayet ayet bakarsanız derinliği yoktur.ifadeleri birbirine bitişik gibidir.onu bir lego gibi inşa ederek inanabilirsiniz.ancak o zaman doğru şekilde inanırsınız.buda çok zor değildir.
aksine çokta kolaydır.
bakın örnekleyelim.
Ahzab 40
Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah'ın Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.
Burada, 1400 yıl önce Muhammedin son peygamber olduğu söylenmiş.
Ama, ondan sonra başka peygamber gelmeyecaği söylenmemiş.
Anlamayana:
Bundan bir ay önce Galatasaray son şampiyon idi.
Bugün ise Fenerbahçe son şampiyon.
Başka bir ayet varsa, bilmem. bilen getirsin.
bakın ana yazıdaki linkten çıkan yazı.
baktığınızda konuyu açan haklı gibi gözüküyor.ama ne diyorum.Kuran bir lego gibi.nasıl lego zihin açıyorsa bu kitapta aynen öyle.bence süper güzel birşey.
şimdi lego yapalım.
ne diyor Allah biz bir ayeti,unutturursak yerine yenisini getiririz.işte legonun ikinci kısmı.Kuran unutulacak.tahrip edilecek ki yerine yenisi gelecek.
bu yeni getirdiğim parçanın üzerine gelende bir parça var.
biz onu koruyacağız.
gördünüz mü taşlar nasıl üste geliyor.
bu metot kullanılmadan Kuran algılanamaz.aynı şekilde Kuran eleştirilemezde.
haaa eleştirilir tabi.ama Kuran bunlara cevap verebilir.
çünkü o yaşayan bir organizma gibidir.çok stratejik ifadelerle doludur.
1400 sene sonra bile sorulan sorulara cevap verecek kadar dinamiktir.
evt belki Muhammedin son peygamber olduğu sözünden ondan sonra kimse gelmeyecek anlaşılmıyor ama.
lego işine girince şuanda hala son olduğu anlaşılıyor.
şu birden çok tanrı iddaası.yada Kuranın başka bir ağızdan yazdırılırken biz demesini çoğul algılayanlarda bilmedikleri bir hataya düşüyor.
bir keresinde ismail evrenes oğlu adında bir lavuk ben peygamberim iddaasında bulunuyordu.
uğur dündarın programına çıktı.ve hadi bir ayet söyleyin dedi dündar.
adım gibi hatırlıyorum.
adam aynen şöyle başladı
eyyy ismail evrenes oğlu kulum.............
bakın kendi uyduran adam böyle konuşur.baksanıza Allahla direk konuşuyor
ikincisi kendini tescil ettirmek için adı soyadını bile söyletiyor Allaha !
o zaman mernis projesi kapsamında kimlik no su diye birşey olsa onu bile söyletirdi belkide.
oysa Allahın Peygamberi olduğunu söyleyen Peygamberimiz.ne gariptirki Kuranda en fazla 2-3 kere adı geçmiştir.
ve neredeyse hiç Allahın direk ifadesi geçmemektedir.
dikkat edilirse kendini Peygamber ilan eden bir kimsenin pskolojisi böyle çalışmaz.sen kalk Allahtan geliyor de.ben Allahın Peygamberiyim de.ama hiç Allah senle muhattap olmasın.bu kendi eliyle kendi diliyle yazmadığını gösteren bir delildir aslında.kendi eliyle yazsa emin olun bu yaklaşımda olmazdı.bizzat kendini tastik ettirirdi.kaldıki bir akıllı siz değilsiniz.
o zamanda bu iddaalar gelebilirdi.belkide gelmiştirde.
kendi yazan biri en azından bunu düşünür bu konuda tedbirli yazardı.ulan böyle yazarsak keleğe geliriz.maden bir işe girdik adam gibi yazalım diye düz bir mantığa girerdi.nitekim bu örneğide verdim.kulaklarımla duydum gözlerimle gördüm.
onlar Allahın ayetlerini kendi çocukları gibi tanır der Allah.o şerefsizin ağzından 3.kelime çıktığı anda küfür ettiğimi çok iyi biliyorum.
o yüzden Kuranın bu ifade tarzı iyi düşünülürse kendi yazan bir kişi için alehyte bir durumdur.kendi yazsa kendine bu sorulara muhattap kalmayacak bir yol bulurdu.böyle yazmazdı.
iyi düşünenler için aslında bu iş tam dediğim gibi olurdu.
o yüzden bu başlığıda boş bir başlık olarak kapatıyorum.
başka sözüm yok zaten.konuşan boşa konuşsun dursun.