Tam Forum Görünümü: Kuran, Allah tek tanrıdır der .... mi acaba?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
gezgin95
Kurana göre, Muhammed'den sonra da peygamber gelebileceğinin ortaya çıkmasından sonra,

http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=6794

Buyurun getirin, Allahtan başka tanrı olmadığını yazan Kuran ayetlerini. Yada o anlama geldiğini sandıklarınızı.

Bakalım ne çıkacak ortaya.
.
gezgin95
Ban başlıyorum:

Muminun 32.
Onlara, kendilerinden, "Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka hiçbir ilahınız yoktur, hâlâ O'na karşı gelmekten sakınmaz mısınız?" diye öğüt veren bir peygamber gönderdik.

Bu ne demek, sizin İlahınız Allah (El-İlah, Ay tanrısı), başkasına tapmayın demek.

Aynı, bir köpeği birine satarken, sözden anlasa söyleyeceğiniz gibi:
"Artık senin sahibin bu adam, başkasına yaltaklanma".
Veya kızını evlendiren bazı aile babalarının dediği gibi:
"Artık senin evin burası değil, kocanın evi".

Kuranda Arap kavmine: "Sizin ilahınız El-İlah, başkasına tapmayın" deniyor.

Anlaşıldı mı?

Yani, her kavme kendi tanrısı.
Yahudiye Yahve,
Avrupalıya God,
Araba El-İlah.
...
barisarock
QUOTE(gezgin95 @ May 23 2007, 01:53 PM) *
Ban başlıyorum:

Muminun 32.
Onlara, kendilerinden, "Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka hiçbir ilahınız yoktur, hâlâ O'na karşı gelmekten sakınmaz mısınız?" diye öğüt veren bir peygamber gönderdik.

Bu ne demek, sizin İlahınız Allah (El-İlah, Ay tanrısı), başkasına tapmayın demek.

Anlaşıldı mı?

Yahudiye Yahve,
Avrupalıya God,
Araba El-İlah.
...

Allah'tan başka ilah yoktur.Açık ve net.

İhlas Suresi

Rahman ve Rahim allahın adıyla...

1 De ki: O, Allah'tır; Ahad'dır, tektir!

2 Allah'tır; Samed'dir/tüm ihtiyaçların, niyetlerin, övgülerin, yakarışların yöneldiği tek kuvvettir!

3 Ne doğurmuştur O, ne doğurulmuştur!

4 Hiç kimse O'nun dengi ve benzeri olmamıştır, olamaz!

Anlaşıldı mı?
Pante
Allahuekber!
En büyük Allah! Başka büyük yok!
Yaratıcıların en güzeli, en kudretlisi Allah'dır.
Allah'ın yanında Hübel'in, Ba'l'in, Lat, Uzza, Menat'ın lafı mı olur?
uğur
Allah; kurandaki tabiriyle tabiki tektir..Ancak ; mesela benden başka ben yani Uğurxxx yoktur,hatta aynı nikle başkasını da sistem kabul etmez..Kuran, başka özelliklerde başka tanrıların olup olmadığı konusunda belirsizdir..
Antimuhammed
Bu arada çok önemli bir mesele,eğer Muhammed Zeyneb e göz koymayıp evlenmeseymiş bu ayette inmezdi...

Ahzab 40
Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah'ın Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Bu ayet Zeyde atıfta bulunuyor.. Ne kadınmış Zeynep beee.
serabis
erkan emir
bu konuyla alakasi olmayan
ve insanlara kime nasil hitab edeceklerine dair yol gösteren
o akilli iletini sildim
simdik
muhammedinde ,allahinda yolundan baslatma

konuya bak
eger konu hakkinda söyleyeceklerin varsa
buyur
yoksa gölge etme.
Antimuhammed
Bizleri bilgiyi bahşeden Prometheus adıyla

O Prometheus tur
Gök yüzünden ateşi ve bilgiyi insanlara indirendir
O sizden asla övgü istemeyendir
Ne doğurmuştur O, ne doğurulmuştur!
Hiç kimse O'nun dengi ve benzeri olmamıştır, olamaz!

Oldu sanırım Barisacoke
erkanemir
serabis...işte sizler ve o ahmak mantıklarınızda ayenn bölesiniz bakın allah tecelli etti:))yani sizlerde işte işinize gelmeyen gerçek olan hakikat olan herşeyi siliyorsunuz yani sizler işinize gelen gözlerinize ve kulaklarınıza hoş gelenle müptalasınız ne kadar aciz ve basitsiniz ..hiçte demokrat ve adaletli değilsiniz ki zaten allahtan uzak olandan adalet beklemekde yanlış ama olsun genede biliyorum içinizde allah korkusu saklı :)hem n eoldu sen ve senin mantıüğındakiler burada 24 saat zeka mantık ve bilkim üçgeni adı altında ki alaksı olmayan saçma sapan bir sürü safsatalrınızı yazarsınız biz bunları genede dikkate alırda adaletli davranıp belki size bir şeylere yardımcı oluruzda belki karanlıktan çıkarsınızda ne bileyim belki beyniniz ve aklınız çalışmaya başlar diye burada oluyoruz ve size yazıyoruz bunun neresi kötü teşekkür ederceğinize benim yazışlarımı siliyorsunuz hem mademki sen burada zeki olduğunu sıradaşı olduğunu ben aklımı kullanıyorum felsefesiyle hareket ediyorsun o zman biraz aklını kullanda benden bişeyler öğrenmeye bak :)ahhhh ahhh siz kendini akıllı zeki sanan ahmaklar ahh SİZ GÖZÜNÜZÜ KAPATMAKLA GÜNDÜZÜN HAKİKATI DEĞİŞMEZ ,KARANLIK OLMAZ ANCAK KENDİNİ KANDIRIRSIN KARANLIK YAPTIM BAK DİYİP:)SİZ GÜNEŞE ÜFLEMEKLE SOĞUTAMAZSINIZ GÜNEŞİ DAĞLARI İTEREK YÜRÜTEMEZSİNİZ SİZE HİÇ B,İR MAADULU OLMADAN BİR ŞEYİ YAPIN DESEM YARATAMAZSINIZ YAPAMAZSINIZ ..SİZLER KENDİNDEN ACİZ KENDİNİ DAHİ KURTARAMAMIŞ AHMAK ABDLARSINIZ:)BİR KÖY MUHTARSIZ OLMAZ, BİR İĞNE USTASIZ OLMAZ,HAR FİİLİN BİR FAİLİ VARDIR..NASILKİ SNE GÖZLERİNİ KAPATMAKLA KARANLIK OLMUYORSA O ZAMAN EY KENDİNİ BAŞI BOŞ ZANNEDEN BEDBAH GAFİL SEN BU AZALARI BU KULAĞI BU BURNY BU GÖZÜ BU ELİ AYTAĞI HANGİ DÜKKANDAN ALDIN HELE SÖYLE NEREDE SATILIYOR...HİÇ MÜMKÜNMDÜR Kİ SANA BU SİMAYI VEREN ZAT SENİ BİLMESİN GÖRMESİN TANIMASIN VE BİR GÜN SANA HESAP SORMASIN.....................HADİ ORDANNNN YAZILARIMI SİLECEĞİNE SÖZLERİME KULAK VER YADA VARSA ISPATIN DELİLİN BUYUR İKİMİZDE ISPAT VE DELİLLERLE GELECEĞİZ EĞER SEN BENİ İKNA EDERSEN BEN ALLAHI YOK SAYACAĞIM AMA BEN SENİ İKNA EDERSEM SEN ALLAHA TÖVBE EDECEK VE AF VE MERHAMET DİLEYECEKSİN İŞTE SANA HODİ MEYDAN .İLMİ OLAN AKLI OLAN YAZSIN BANA.....
serabis
ilk önce satirbasi kullanmayi dene,
yazilarda ayni buyuklukde olursa yaziya emek verdigin görulur.

onun disinda
konuyla ilgilen yaz ,kimse bir sey demez.
yukaridaki yazini okumadim bile,ama konuyla yine alakasi olmadigini simdikten biliyorum
eger diyecegin bir sey varsa yeni bir baslik ac.
yada bu konu uzerine yaz.
Pante
Kur'an'daki bu başka tanrı imaları, yani sanki Allah'tan başka yaratıcılar da varmış gibi ayetler, çok tanrıcı-putperest bir toplumdan tek tanrıcılığa geçişte ortaya çıkan çelişkilerdir.
Eğer, Kureyş daha önce putperestlikten çıkmış ve tek Tanrıya inanıyor olmuş olsaydı ve Muhammed bu tek tanrıcı ortamda peygamberliğini ilan etmiş olsaydı, Kur'an'da bu tür ifadelere rastlanmazdı. Şeytan ayetleri hadisesi de olmazdı. Muhammed, hala putların kendinde bıraktığı etki ve izleri taşıyordu.

O, sadece Arabistan'ı tanıyor ve dünyayı da böyle biliyordu. O nedenle de Kur'an'da hep Arabistan'a yönelik bilgiler ve söylemler mevcuttur. Örneğin Tanrıya inanmamak hakkında tek bir ayet yoktur. Kur'an'a göre herkes inanmakta ama yanlış inanmaktadır. Halbuki o dönemde de ateist düşüncede olanlar vardı dünyada. Evrensel olduğu iddia edilen bir kitap ise sadece o döneme ait değil, bugünü de göz önüne alarak Tanrıya inanmayanlar hakkında da hiç olmazsa bir çift laf ederdi. Kafir olarak nitelendirilenler, İslam'a karşı gelenlerdi ve putperest, Hristiyan, Musevi tümünü içeriyordu.

Çağımızda ise İslam'ın karşısında bu dinler kadar ateistlik ve dinsizlik de bir taraftır. Belki de en güçlü taraftır. Dolayısıyla bir çift laf ta yetmezdi. Ateistlere karşı müslümanların elini güçlendirecek bilgilerle dolu olmalıydı Kur'an. Örneğin evrim teorisine karşı 1-2 sağlam bilgi sunmalıydı.
Halbuki ağırlıklı olarak putperestliğe karşı yazılmış surelerle ve peygambere özel surelerle doludur. Bunlar yazılırken de bir yığın gaf yapılmıştır.
barisarock
Anti her konuda cıvıtmak zordunda değilsin buna inan.Konuyu nereye getirmişsiniz arkadaşlarınızla birlikte yok Prometheus'muş falan filan.
Gezgin buraya ayet getirdi siz de Kuran'dan bir ayetle konuşacaksanız atedeipanla birlikte sayın antimuhammed konuşunuz aksi halde cevap yazmayacağım.O kadar.
Bu ne ya konuya bakın bir de yazılanlara.
Antimuhammed
Erkanemir. Öncelikle yazılım ve imla kurallarına dikkat et. Bu yazıyla hiç bir şey savunamazsın, zira ne dediğin anlaşılmamaktadır. Kuran gibi karman çorman iç içe geçmiş bir halde yazdıkların.

Şunları anlayamadım mesela :

bölesini- Neyi bölelim?
bilkim üçgeni ? Yenibir üçgen çeşidi mi?
ABDLARSINIZ. ABDullah Gül mü demeye çalıştın?
HAR FİİLİN - Buda yeni fiil çeşidi sanırım..
AYTAĞI - Bu ne ki?
BURNY - İngilizce bir kelime mi?
MÜMKÜNMDÜR - ?
SNE - Neyin kısaltılmışı?
ederceğinize - Yeni bir fiil sanırım.

İLMİ OLAN AKLI OLAN YAZSIN BANA demişsinde sen önce inandığın Tanrıyı yazarken büyük harfle yazmasını öğren. Bu cümle yapısı ve imlalarınla nasıl birisi olduğun, eğitiminin yerlerde olduğu belli. Tavsiyem gül kokulu sitelerde senin gibi ne yazdığı anlaşılamayan diğer sakallılarla takıl...
serabis
anti vallahi billahi yikildim
hahahahahaha
cebbar1
Tanım imzamdadır.

Diğer dinlerde aynı tanım vardır.İsimlere takılmayın.

Descartesin tanrı tanımıda aynı.Dünyada birçok insan var bu tanımı yapan ve ona inanan.

Bütün bunlar kitap ve peygamber olmadanda insanın Allah tanımını yapabileceğinin göstergesidir.
Antimuhammed
Barisacoke ben Prometheus a inanıyorum. Ne var bunda yani. Sen sadece ayet yazıp neyi ispatlayacaksın?
Aynı Kuran da çelişkili ayetler var.. Gezgin bunu işaret ediyor.

sizin O'ndan başka hiçbir ilahınız yoktur dedikten sonra kendisini tarif edebilir. Prometheus gibi yani. Prometheus ta tektir ve ondan başka Prometheus yoktur. O sameddir, ahaddır, sonsuzdur.
barisarock
QUOTE(Antimuhammed @ May 23 2007, 06:06 PM) *
Barisacoke ben Prometheus a inanıyorum. Ne var bunda yani. Sen sadece ayet yazıp neyi ispatlayacaksın?
Aynı Kuran da çelişkili ayetler var.. Gezgin bunu işaret ediyor.

sizin O'ndan başka hiçbir ilahınız yoktur dedikten sonra kendisini tarif edebilir. Prometheus gibi yani. Prometheus ta tektir ve ondan başka Prometheus yoktur. O sameddir, ahaddır, sonsuzdur.

Sen neye inanırsan inan anti banane ama konu Prometheus değil.Prometheus konusunu açarsın yazarsın biz de katılırız tatışırız.
Buradaki mevzu Allah.Daha ne olsun.Gırgır geçecek başka konular da mevcuttur yani forumumuzda.
Gezgin ayet gösterdi biz de aksi ayet gösterdik ciddi ciddi konuşuyoruz.
Sonra gelip müslolar cıvıtıyor diyen sizsiniz biz değil.
Saygılar.
erkanemir
anti..şunca şey yazdım hepsini anladın ve hiç biri işine gelmedi sen onca kocaman mahiyetleri olan cümlelerimin sadece imla ve yazılım hatalarına takılı kaldın yani gene tefferuatlarda boğuldunuz:))hiç bir şey yazamadın durdun durdun yaw bu adam onca hakikatı yazdı vallaha bu adamın dedikleride doğru aceba ben ne desemde şimdi bir şekilde bu adamı akerde etsem diye düşündün ve sonra o küçücük aklın ve yerlerde sürünen nefsin devreye girdi ve dedinki hah evet iyisimi ben bunun klavyeye bakmadan,benim yarım saatde yazabileceğim yazıları o 10 dk da yazan ellerine hakaret edeyim:)ee senden de zaten daha mantıklı ve zekice bir yaklaşım beklenemezdi:)benden sana bir tavsiye iyisimi sen nikini değiş antizeka yap:)yok yok şu tesbitte bulundum seninle ilgili ,tamamdır bu şahsiyeti tamemen salıverilmiş ve kendini kendisi yaratmış sanmakla ısrarcı olan gözleri tamamen mühürlenmiş ve Allah_u tealanın da beyan ettiği gibi onlardan size dost olmaz onlarda dost edinmeyiniz ayetine istinaden seninle dost edinmemeye karar verdim çünkü sen hem ruhen ve aklen hemde sıfatmen Allah tarafından tüm hatları ile çekilmişsin yani bu şu oluyor ey erkan sen bu ahmakla sohbeti kes ve irşadtan vazgeç..çünkü umduğumdan da zeki değilmişsin:)
Antimuhammed
Seni o yazıyla kimse kaale almaz. İlk okul çocukları bile daha anlaşılır cümleler kurar. İnan kere okudum. Hem gramer olarak feci hemde estetik olarak satır başı yok, iç içe geçmiş herşey.

Akerde ne demek?

Sanırım Kuranda ki Tanrıyı örnek almışsın, zira her cümle arası hakaretle dolu. Bence de bak ne diyor Tanrı, Tanrın gibi daha da ileri gidebilirsin.Feyz al Tanrından.

Allah onları kahretsin!
akılsızlar!
odunlar!
yalancılar!
maymunlar!
domuzlar!
hayvanlar hatta hayvandan da aşağılıklar!
eşekler!
pislikler!
aşağılıklar!
canı çıkacasılar!
Köpekler, Alçaklar, “yabani eşekler”, “merkepler”, “susamış develer”, “dilini sarkıtıp soluyan köpekler”, “geberesiciler”, “reziller”, “sapik kişiler”, “beyinsizler”, “kof kütükler”, “alçak zorbalar”, “soysuzlar”, “Kahrolasılar”, “yalancılar”, Kahrolun,
erkanemir
şimdide ısrarla bana yazıyorsun bana yetmedin şimdide tanrıma saldırıyorsun ama bir şeyi kaçırıyorsun benim tanrı diye ismi tanımıyorum sanırım ALLAH c.c demek istedin yani seni beni yeri göğü ve arasındakileri yaratan 99 esma nın sahibi kainatı kabza_i kudretinde tutan keremi zülcemalden söz ediyorsun ah yazık sen daha kimden söz ettiğini bilmiyorsun senin tedaviye ihiyacın var ama doktorun ben olmak istemiyorum:)ayrıca benim rabbim kendi yarattığı mahluka istediği isim ile hitab,istediği uslub ilede de tanımlama yapar ee sonsuz kudret ve mutlak otorite sahibi olan odur ezelen ve ebeden vardı var olacaktır..cennet ve cehennemin sahibi mahşer günün hakimi kainatın yaratıcısıda odur kaldi senin az evvel yazdığın o hitap isimlerinin hepsi tamamen sana hitap edilmiştir çünkü var olanı yok saymak aşşağlıkların en aşşağlığı olmaktır..ayrıca bana ders vermeye kalkma senden ders almam çünkü senin büyük bir derse ihiyacın var..bu arada ist.ünüversitesi fars dili edebiyat mezunuyum :)ha birde senin bir tanrın varmış ismi neydi unuttum yazmışsın oraya sen o tanrını bile tanımlarken kuran_ kerim deki litaretürü kullanıyorsun ahh zavalıı sen ve tanrın:)senin tanrın kendini anlatmayı bilmiyor ve kendini meth etmeyide kurandan çalıyor:))hadi sen al o suratını git karşımdan yanında tanırını al:)
Antimuhammed
Çok özür dilerim Tanrıya saldırı mı oluyor bu... Kuranda hepsi yazıyor.. Kusura bakma... Ben demiyorum onları Tanrın diyor...
Z_alim
Ban başlıyorum:

Muminun 32.

Anlaşıldı mı?

Yahudiye Yahve,
Avrupalıya God,
Araba El-İlah.
...

dötunden okuyan herkes senin gibi anlar..
sizin gibi universite mezunuyum diyip hava atan kisilerin bu konularda bu kadar salak olmasi beni cok sasirtiyor acikcasi..!!
demek neymis univ.. birsey degilmis..
oku..!! okuu..!! ama dötunle degil gözunle..!!!
Antimuhammed
Bu Tanrının beceriksizliğidir. Yahudiye Yahveyim demiş, Hristiyana God, Araba da Al İlahtan olma Allah.
Antimuhammed
40. İş, onların sandığı gibi değil! Doğuların ve batıların Rabbine yemin olsun ki, biz gerçeketen gücü yetenleriz;

İşte bu sen yamuk yumuk yazı yazacağına bunları açıkla bize. Tek bir İlah yok ortada.

Öyle İhlas suresini yazmaklada olmuyor bu işler.
erkanemir
öncelikle şunu diyeceğim sana bundan bir kaç yazı evvel seninle olan dialogumu kestiğimi demiştim sana çünkü çok ahmak v basitce konuşmaların vardı ama görüyorum ki geçen bir kaç saat içerisinde akıllanmış ve birazdaha mantıklı düşünen bir anti... var.smile.gif öleyse hemen sualine cvp vereyim..evvela bir ayeti okurken sen kendi birikimin ve mantığın ile onu yorumluymzsın yorumluyanların sonunu görüyoruz hüsranla bitiyor çünki:bir ayet mana i işareti o kadar derin ve o kadar geniş anlamlara ve her asrın her çağına temas ederki sen bunu o aklınla yorumluyamazsın (bu benim içinde geçerli).hatta çoğu zaman gelen ayetleri peygamber efendimiz hz.muhammed a.s.m (bu kısmı bilerek yazıyorum ki okuduğun zaman azaların onu zikr etsin:)dahi gelen mütekkebir ayetleri yada şöle diyeyim manası derin olan ayetleri tevsir edememiş cebrail aleyhiselama sormuştur ya cebrail rabbim burada ne demek istedi neye işaret ediyor diye sual etmşitir bunların bir örnek vereyim..ayettir..biz faiz yiyenlerin karınlarını ateş ile doldurduk..der.şimdi sen bunu okusan diyecekin ki ya bu rab ne demek istedi alın işte arkadaşlar böle bir teşbih yada böle bir benzetme sanatımı olur faiz yediğimizde karnımız ateşle dolmuyor işte dersin:)eminim ki sen dersin:)..ancak buradaki mana seninde düşündüğün kadar ucuz değildir nasilki cennet ucuz değil ve cehennemde luzumsuz değildir ve olmadığı gibi buda öle değildir..kuran_i kerim çok büyük voltojı olan bir elektrik trafosudur ona dengesiz ilimsiz bilgisiz ve inkarcı gözle bakarsan seni çarpar dağıtır içinden çıkamazsın darman duman olursun ve sonra aklın karışır haşaa bu çelişiyor dersin ki şu an sende olduğu gibi sana yine diyorum tefferuatlarda boğulma tefferuatlara ilim ile git..sadece aklın ve mantığın yetmez kalbin tasdik etmeli...yani rab kendi uslubunda konuştuğunda onu nlamak için ilim gerekli hal böle iken sen ki inkara meğelli senki zaten inkar etmişsin kalbin artık tasdik etmiyor beynin saçmalıklarla oldu şimdi sen böle bir kalp ve böle bir beyinden nasıl olurda seni tatmin edecek cvp beklersin öncelikle arınmalısın demelisinki o kalp ve beynine ey azalarım şimdiye kadar hep bana başka rabler arattınız hakikatı görmeme engel oldunuz ey beynim senki tüm uzuvlarıma hükm ediyorsun senki emr etmeden nefes alamam sen bu kadar kabiliyet sahibisin sana bu lisanları kim verdi şimdi seni sorguluyacağım ve kalp sana dönüyorum sana diyorum senki kanımı temizliyor ve beni hayata bağlıyorsun sevgiyi şevkati sadakati hissiyatı senden öğrendim bana bunca güzeli kötüyü çirkini sen his ettirdin şimdi sana soruyorum sen bunca güzel lisanı ve bunca bana yaşattığın beceri ve kabiliyeti kimden aldın...bu sorulara cvp verecektir sana emin ol işte o zaman beyin sana şunu diyecek ben çok büyük bir mekanizmayım seni ben kontrol ediyorum ancak ben senin gözün ile şu kainat defterine baktığımda benimde aklım almıyor bunca bitki,bunca hayvanat,bunca zihayat ve zişuur olan canlıların rızkını kim veriyor bunu nasıl dengeliyor nasıl kontrol ediyor bende anlamadım diyecek.sonra devam edecek,kainatda sivri sineğin kanadı kadar şirke yer yoktur.bakıyorum semavata yıldızlar yerinde ne kadar güzel duruyor ancak bunların ne amaçla gök yüzünde asılı kaldığını anlamıyorum,bakıyorum güneşe dünyaya ne kadar uyum ve nizam içersindeler bunları kim düzenliyor güneş dünyaya bir milim yaklaşsa kavrulacağız bu nasıl bişeydirki asırlar boyu haddini bilipte görevinden bir sny bile şaşmıyor.sonra sana dönecek ve diyecekki benim bir elim olsa ve elimde bir kibrit kutusu olsa havaya atsam ve sonra onu tutsam bu ne olmuş olacak kibriti atmam bir fiil olacak onu tutmamda bir fail olacak elbetteki her fiilin bir faili vardır.bir arabayı suratle kullanıyorsun bir an dalgınlık etsen sonucu sen düşün artık ama var olduğu günden beri bu kainatın bu semavatın içindeki gezegen ve yıldızların güneşin ayın ve moleküllerin atomların hücrelerin hepsinin bir askeri düzen gibi nizam ve müntezam ile hareket edip görevlerini icra etmesini anlayamıyorummmmmmmm diyecek anlayamıyorummmmm.işte o zaman sen döneceksin o akla ve beyne sen bunca hakikatı ve akıl almaz o mutlak galip ve otorite sahibi olan ilahi gücü anlıyamıyorsunda nasıl olurda bana anlayamadığın o kuvvet ve kudreti yok saydırırsın demekki sende acizsin sende yetersizsin sana artık kanmıyorum senin fesveselerine artık inanmıyorum ben bir yardımcı bulacağım kendime diyeceksin..sonra işte o zman alemlere rahmet olarak gelen peygamberine danışacaksın ondan sana yardım isteyeceksin o sana hadisleri edebi yaşam tarzı ahlakı ve o cesareti ve o güzelliği ve en güzel yaşam sistemini hakkı adaleti ile sana allahı ıspat edecek ama bunları yapman için önce kalbinin kilitlerini aç o kalbe deki ey kal sen banahep vesvese verdin sende beni kandırdın bana başka ilahları sevdirdin sen doğru olmayanı doğru diye his ettirdin senki bütün kötü olanı iyi olanı sevdirdin ancak bir tek şeyi sevdiremedin bana bunda bir sebeb vardır elbet ben seni yargılıyorum şimdi diyeceskin ve soracaksın neden bir tek onu sevdirmedin bana demekki sende beni aldattın..işte o zaman bu yukarıda bana yazdığın ayetin cvpını bulacaksın....EL CEVAP..ALLAH C.C ELBETTEKİ BİRDİR TEKDİR NE DOĞMUŞTUR NEDE DOĞRULMUŞTUR ONUN TEK BİR ORTAĞI DAHİ YOKTOR..ANCAK EMRİNDE MEMURLAR VARDIR BUNLAR ONUN YARATTĞI GÖREVLİLERDİR MELEKLER CİNLER İNSLER....RAB BİR AYETTE BİZ DERKEN ORADAKİ İŞARETÜL İCAZDAN KASIT ŞUDUR..BİZ YANİ BEN VE YARATTIKLARIM EMRİMDEKİLER ..BURADAKİ ALLAHIN AYETTE KULLANDIĞU USLUP O ORADA NE KADAR BÜYÜK NE KADAR KARİZMATİK VE NEKADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU İMA EDİYOR YANİ BEN DEMİYOR KİBİR YOK..SADECE BEN YOK HEP BEN YOK ADALET SAHİBİDİR BİR İCRAAT YAPILDIĞINDA ORAYA GÖREVLİ MELEĞİN BİLE EMEĞİNE İSTİNADEN BİZ DER..NASIL Kİ BİR ÜLKENİN BAŞKANI ULUSUNA KONUŞMA YAPARKEN İCRAATLERİNDE BEN BUNU YAPTIM EY HALKIM BEN ŞUNU YAPTIM DEMEZZZ. NE DER BİZ BUNU YAPTIK BİZ ŞUNU YAPTIK ASLINDA YAPAN KENDİSİDİR AMA ORADA KİBİR OLMAMALIDIR ÇÜNKÜ KOSKOCA BİR HALKA SESLENİYORSUN KALDKİ KAİNATIN SAHİBİ TÜM KAİNATA AYETDE SESLENİRKEN NASIL OLURDA BEN DER HEP BEN DER..Kİ ZATEN BEN DESEYDİ BU DEFADA DİYECEKTİN Kİ BAKSANA RABBİNE HEP BEN DİYOR HEP BEN DİYOR HİÇTE MÜTAVAZI DEĞİL smile.gifE DEDİM KALBİN MÜHÜRLÜ GÖZLERİN KAPALI..NEYSE UMARIM YARDIMCI OLMUŞUMDUR..ŞİMDİ NEFSİNİ BİR KENARA AT VE DOĞAL VE İÇTEN OL BU YAZILARIMI ANLAMAYA ÇALIŞ AKLEN VE KALBEN BENİ HEDEF ETME KENDİNE ANLADIN SEN BENİsmile.gif
gezgin95
QUOTE(barisarock @ May 23 2007, 02:19 PM) *
Rahman ve Rahim allahın adıyla...
1 De ki: O, Allah'tır; Ahad'dır, tektir!
....

uğurxxx iyi çözmüş işi.

Evet, El-İlah, yani Arapların Ay tanrısı tektir. benzeri yoktur.
Gerçekte olmasa da sanal dünyada tektir.

zalimm nasıl tekse, erkanemir, Antimuhammed, benim kedim ayşe, sanal dünyadaki süpermen nasıl tekse, "O" da tektir. Eşi, benzeri yoktur.

eee, bu başka tanrı yoktur demek değildir ki.

Kuranda yazdığına göre Arapların İlahı, eşi olmayandır. O kadar.
.
trubulans
Ban başlıyorum:

Muminun 32.

türkçeyi bu kadar ayaklar altına alman acı verici. senin niyet bozukluğun değilmiş ana sebep, sen yazılanlardan bir şey anlamıyormuşsun.
tanju1980
QUOTE(ugurxxx @ May 23 2007, 03:22 PM) *
Allah; kurandaki tabiriyle tabiki tektir..Ancak ; mesela benden başka ben yani Uğurxxx yoktur,hatta aynı nikle başkasını da sistem kabul etmez..Kuran, başka özelliklerde başka tanrıların olup olmadığı konusunda belirsizdir..

senin işte zekan bu kadar kuran'da Allah'tan başka ilah yok diyor sende başka ilahlardan bahsetmiyor diyorsun helal olsun sana nasıl çözdün attın hemen sen bu akılla fazla yaşamazsın
bilsis
Ban başlıyorum:

Muminun 32.

Anlaşıldı mı?

Yahudiye Yahve,
Avrupalıya God,
Araba El-İlah.
...

Ay tanrısı Arkeolojik bulgularda “Sin” olarak geçer. Allah (el-ilah) kelimesinin ay tanrısı olduğu iddiasını destekleyecek hiçbir kanıt yoktur. Buna rağmen bu tarz iddialarda birkaç resim koyup altına böyle bir yorum yazarak Ay tanrısının Allah olduğunu iddia ederler. Eğer biraz bunun kökeni soruşturulsa, bu iddiaların fanatik din düşmanlarının vehmi olduğu ortaya çıkacaktır.
bilsis
Bu konuda en açıklayıcı nokta ise Allah kelimesinin kökeni ile ilgilidir. Allah kelimesi “El-İlah”tan gelir. “El” takısı İngilizcedeki “the” gibidir. Allah (El- İlah) “The God” anlamına gelir. Yani Allah El- İlah belli bir ilahtır. Bu kelime sadece Arap dilinde yoktur. Arapçanın mensubu olduğu Sami dillerinde de bu kelime vardır. Örneğin İbranice’de “Elohim” ( Tanrı) kelimesi bu kökten gelir. Ayrıca yine aynı dil ailesinden gelen ve Hz.İsa’nın ana dili olan Aramicede de aynı kelime vardır. Hem de Arapçadaki “İlah” kelimesiyle aynı kelimedir. Okunuşu da aynıdır
Trajito
"Vay anasını!" diyor, şapka çıkartıyorum! Çok hoş noktalara değinmiş Gezgin. Tespit ettiği nazariyeleri müsaadesiyle başka tartışma platformlarına taşımak istiyorum.
Antimuhammed
Türbülans Türkçe hakkında ders verirken dikkat etsen. Özel isimler büyük harfle yazılır. Ayrıca nokta dan sonra başlayan harfte büyüktür..

İmla, gramer, paragraf bilmeden saçmalayan Erkanemir, yazılarını okumuyorum. Okunacak gibi değil. Kuran gibi nerede başlayıp bittiği belli değil. Önce paragraf denen kolaylığı öğren...
cebbar1
QUOTE(gezgin95 @ May 23 2007, 09:12 PM) *
uğurxxx iyi çözmüş işi.

Evet, El-İlah, yani Arapların Ay tanrısı tektir. benzeri yoktur.
Gerçekte olmasa da sanal dünyada tektir.

zalimm nasıl tekse, erkanemir, Antimuhammed, benim kedim ayşe, sanal dünyadaki süpermen nasıl tekse, "O" da tektir. Eşi, benzeri yoktur.

eee, bu başka tanrı yoktur demek değildir ki.

Kuranda yazdığına göre Arapların İlahı, eşi olmayandır. O kadar.
.

Sürenin geri tarafını yuttun mu gezgin95?
gezgin95
QUOTE(cebbar1 @ May 23 2007, 09:51 PM) *
Sürenin geri tarafını yuttun mu gezgin95?

Yutulsa ne olur yutulmasa ne olur.
Yakarışların yöneldiği tek kuvvettir diyor.

Bu yakarışların yönelmediği kuvvetler olmadığı anlamına gelmez.
trubulans
QUOTE(Antimuhammed @ May 23 2007, 09:45 PM) *
Türbülans Türkçe hakkında ders verirken dikkat etsen. Özel isimler büyük harfle yazılır. Ayrıca nokta dan sonra başlayan harfte büyüktür..

İmla, gramer, paragraf bilmeden saçmalayan Erkanemir, yazılarını okumuyorum. Okunacak gibi değil. Kuran gibi nerede başlayıp bittiği belli değil. Önce paragraf denen kolaylığı öğren...

hala anlamıyorsunuz. ben size türkçeyi anlamaktan bahsediyorum .imla kurallarını sizden iyi bilirim, bir dergide tashihçilik de yapıyorum. harflerin büyük ya da küçük olması çok da önemli değildir. önemli olan yazılardaki düşüncelerin büyük ya da küçük olmasıdır. özel isimleri büyük yazarım . farkındaysanız kur'an vs. yazarken de büyük harf kullanmadığım oluyor. prosedür başka, analitik düşünmek başkadır. yazdıklarımda harf yerleri değişik çıkıyor bazen, kalvyemi değiştirdim berbat birklavye ve hızlı yazmak istiyorum heyecanımdan.
gezgin95
QUOTE(Trajito @ May 23 2007, 09:34 PM) *
"Vay anasını!" diyor, şapka çıkartıyorum! Çok hoş noktalara değinmiş Gezgin. Tespit ettiği nazariyeleri müsaadesiyle başka tartışma platformlarına taşımak istiyorum.

İstediğini yapabilirsin...Müsaade senin, ne demek.

Ben devam ediyorum:

ZUHRUF : 45

Ey Muhammed! Senden önce gönderdiğimiz peygamberlerimize de sor, biz Rahman olan Allah'tan başka kendisine ibadet edilecek ilâhlar yapmış mıyız?
---
Ve muhakkak ki o, elbette senin için ve kavmin için pek büyük bir şereftir ve ileride sual olunacaksınızdır. Senden evvel resûllerimizden göndermiş olduğumuz zâtlara sor, biz o Rahmân'dan başka tapılacak ilâhlar yaptık mı?
---
[Bırak başkasını da,] senden önce gönderdiğimiz elçilerimize sor, 38 Rah-mân'dan başka tanrılara tapılmasına hiç izin vermiş miyiz?
---
Senden önce gönderdiğimiz resullere sor bakalım:Biz, hiç Rahman’dan başka tapılacak tanrılar kabul etmiş miyiz?
---

Bu ayette bir "biz" var, bir de yapılan, izin verilen "Rahman", veya "Allah".

Burada açık açık, müslümanların tanrısı Allah'ın yapılan / yaratılan / izin verilen bir Tanrı olduğu belirtiliyor.

Al-İlah'ın ay tanrısı olduğu biliniyor.

Bu yaratan / yapan / izin veren "biz" kimdir, nedir?

Ateistforumda Kuranı öğreneceksiniz ve saptırıldığınız yoldan doğru yola döneceksiniz arkadaşlar.
.
Antimuhammed
Sami dillerinden biri olan İbranicede Arapça Al olan takı El olarak geçer.

Elohim - Tanrı
El Gibbor” yani güçlü Tanrı sıfatı
Mesela İsmaEL- Tanrı işitsin demektir.

(İLAH)=(TANRI) (İLAT=TANRIÇA)

HACERUL ESVED ÜREME ORGANIDIR. UZZA, MENAT KIZLARIDIR.

"Al-lah ise, Ay Tanrısı Sin'in Arap versiyonudur.Al-lah kelimesi, eril bir kelimedir.. Bu kelimenn dişili AL-LAT dır..Eski Arap mitolojisine göre, Ay Tanrısı olan Allah, Güneş Tanrıçası ile evlenir ve çocukları olur..Bunların da adları, Menat ve Uzza dır..Lat, Menat, Uzza; hepinizin bildiği gibi Necm suresinde adları geçen Arap putlarıdır..(Necm de yıldız demektir)

Arkeolojik araştırmalara göre, Kabe, Ay Tanrısı olan Allah'a tapınmak için yapılmıştır.Lat (Kabe) güneş tanrısıdır ve ay tanrısı Allah ile evlenir.Lat putu güneş için yapılmış bir bereket tarıçasıdır,El Lat Allahın dişili olarak doğurganlığı vardır ve üreme organı Hacerul Esved bu doğurganlığı simgeler.

Arabistan ın çoğu yerinde Mekke’deki Kabe’den daha büyük bir çok kübik yapıya rastlamak mümkündür. Eğer Kabenin odak noktasının güneydoğuda yer alan ve kış güneşinin doğduğu yere bakan yerde Hacerül Esvet taşı bulunmaktadır. Bu ayar tesadüfi değildir. Putperestlerin tanrısı Allat bir bereket tanrısıydı ve genelde bereket / verimlilik tanrıları Güneş'le simgelenirdi. Bu örnekte kış güneşinin doğduğu nokta Güneş'in yeniden doğuşunu simgeler.

Hacerül Esvete yakından bakarsanız siyah taşı çevreleyen alanın açılmış bir vajina ve bu taşın da vajinadan çıkan taç takmış bir bebek başı şeklinde olduğunu görürsünüz. Yunan mitolojisine göre Afrodit’in güzelliği siyah bir taş ile korunmuştur. Allat’ın da Afrodit ile güçlü bir ilişkisi vardır
cebbar1
Atış serbest atın bakalım. smile.gif
Antimuhammed
Biz Muhammed değiliz o kadaratamayız. Sadece olan şeyleri söylüyoruz. Kara Taşın ve Kabenin etrafında dolanan ona tapınan sizlersiniz...
gezgin95
Meryem suresini baştan sona okuyun.

MERYEM
67. İnsan, daha önce hiçbir şey değil iken kendisini yarattığımızı düşünmez mi?
68. Rabbine andolsun, onları şeytanlarla beraber mutlaka haşredeceğiz. Sonra onları kesinlikle cehennemin çevresinde diz üstü hazır edeceğiz.
69. Sonra her bir topluluktan, Rahman'a karşı en isyankâr olanları mutlaka çekip çıkaracağız.
...
84. Ey Muhammed! Şu halde onların azaba uğramalarını istemekte acele etme. Biz onlar için ancak (takdir ettiğimiz günleri) sayıp durmaktayız.
85, 86. Allah'a karşı gelmekten sakınanları Rahmân'ın huzurunda bir elçiler heyeti gibi toplayacağımız, suçluları da suya koşan susuz develer gibi cehenneme sevkedeceğimiz günü düşün!

Bunlar açıkça, başkanları Rahman olan bir tanrı topluluğunun sözcüsünün söylediği sözler.

Bana, Hinduların en yüce tanrısı BRAHMAN ve onun uzantısı olan ve evreni yaratmakla görevlendirdiği tanrı BRAHMA ve öteki tanrıcıkları anımsatıyor.

Rahman ve Brahman arasındaki ses benzerliğine ne diyorsunuz?

Tesadüf mü sizce. laugh.gif
.
Trajito

"Brahman" Sanskrit lisanında #brh kökünden geliyor, gelişmek anlamında; "rahman"sa Arapça #rhm kökünden geliyor ve esirgeyen demek.
gezgin95
QUOTE(Trajito @ May 24 2007, 11:29 AM) *

"Brahman" Sanskrit lisanında #brh kökünden geliyor, gelişmek anlamında; "rahman"sa Arapça #rhm kökünden geliyor ve esirgeyen demek.

Sizce "Rahman" esirgiyor mu?

Nuh tufanı,
Gökten yağan taşlar,
Cehennem,
"İnanmayanları öldürün" emirleri,
...

Ben Rahman'a "esirgemek"ten gelen "esirgeyen" adının verilmesi kadar saçma bir isimlendirme düşünemiyorum. Hiç mi hiç uymuyor.
Eşyanın doğasına aykırı.

Bu, olsa olsa, sonradan yakıştırılan bir benzetmedir.
.
gezgin95
Bulduğum bir yazıda Hinduizmin tek tanrılı dinlerin kökeni olduğu ileri sürülüyor. Yeni bir konu açtım.

http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=6852

Burada Kuranda "Allahın tek tanrı olduğunun" söylenip söylenmediğini tartışmaya devam edebiliriz.
.
Trajito
Gezgin,

Ben rahman kelimesinin anlamını söyledim, Kur'ân'da rahman sıfatı kendisine yakıştırılmış olan Allah'ın gerçekten rahman olup olmamasıyla bunun ilgisi yok.

Nazariyeleri naklettiğim Yazıyaz Forum'da şu iki ayetten bahsettiler:

Kasas 70: O, Allah'tır. O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Dünyada da ahirette de hamd O'na mahsustur. Hüküm yalnızca O'nundur. Kesinlikle O'na döndürüleceksiniz.

Âl-i İmrân 2: Allah, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayandır. Diridir, kayyumdur.
gezgin95
Ben gene devam edeyim:

MERYEM
81. Onlar, kendileri için kuvvet ve şeref (kaynağı) olsunlar diye, Allah'tan başka ilahlar edindiler.
82. Hayır! İlahları, onların ibadetlerini inkar edecekler ve kendilerine düşman olacaklar.

Demek başka ilahlar da varmış.

En azından Meryem suresine göre.
.
sunny
QUOTE(cebbar1 @ May 23 2007, 05:15 PM) *
Tanım imzamdadır.

Diğer dinlerde aynı tanım vardır.İsimlere takılmayın.

Descartesin tanrı tanımıda aynı.Dünyada birçok insan var bu tanımı yapan ve ona inanan.

Bütün bunlar kitap ve peygamber olmadanda insanın Allah tanımını yapabileceğinin göstergesidir.

tanım imzanda ama bu tanım sadece muhammedin tanımı.diğer dinler böyle bir tanımı doğrulamıyor.

şimdi bir hristiyan kalkıp dese ki ''siz müslümanlar muhammed allahın oğludur.allah da muhammedin babasıdır.siz yanlış inanıyorsunuz kendi inandığınız tanrıya'' bu islamı ne kadar bağlarsa, müslümanların da hristiyanlar ve diğer dinlerin tanrıları ve inançları hakkında yaptıkları yorumlar o kadar bağlar.

yani her ne kadar muhammed tüm dinler ve inançları kendi dinine yamamaya kalksa da maalesef muhammedi ve onun arap kültürünü kimse benimseyecek değil.
Remat
70 - İşte O, Allah'tır. O'ndan başka tanrı yoktur. Önünde de, sonunda da hamd O'nundur, hüküm O'nundur. Ve ancak O'na döndürüleceksiniz.(Kasas)

2 - Allah, kendisinden başka tanrı olmayan, hayy ve kayyûmdur(Ali İmran)
barisarock
İslamın geliş amacı Tanrıların olmaması ve bir tane Tanrı'nın olduğunu tebliğidir.
Öyle benim kedim de tek diyerek geçiştirelemez.Ayrıca sizin kedinizin bir doğuranı vardır.Doğunun batının İlah'ı ayrıdır da diyemezsiniz.İhlas'ın devamında zaten kedi örneğiniz çökertiliyor o doğrulmamıştır doğurmamıştır denilerek.
Madem İhlas suresi sizi sıkıştırdı ve beğenmediniz alın size başka sureler,bakalım bunlara da başka Tanrılar var diyebilecek misiniz?

ENBİYA SURESİ : 22 Eğer yerde-gökte Allah'tan başka tanrılar olsaydı, o ikisi de mutlaka fesada uğrardı. Arşın Rabbi o Allah, onların nitelendirmelerinden yücedir, uzaktır.

MÜMİNUN SURESİ : 91 Allah, çocuk edinmemiştir. O'nunla beraber herhangi bir ilah da yoktur. Eğer böyle olsaydı, her ilah kendi yarattığını yok ederdi ve mutlaka biri ötekine üstün gelmeye çalışırdı. Allah'ın şanı onların nitelendirmelerinden yücedir, arınmıştır.

ENBİYA SURESİ : 43 Yoksa onların; kendilerini bize karşı siperleyecek tanrıları mı var? Ne kendilerine yardıma güç yetirebilirler ne de bizden bir dostluğa muhatap olurlar.

Enbiya 22'de Allah'tan başka tanrılar yoktur der eğer öyle olsaydı der...
Demek ki yok ki olsaydı kelimesi kullanılmıştır.
Eğer olsaydı Allah'a boyun eğeceklerdi.Ki eğer boyun eğen Tanrı varsa o gerçek bir Tanrı değildir.Çünkü Tanrı kimseye boyun eğmeyendir burdan da Tanrılar olmadığını ve gerçek Tanrının Allah olduğunu görüyoruz.
Tanrı=Allah
Allah=Tanrı
barisarock
Burda da Allah'ın bir ve tek olduğu belirtiliyor.Dikkat edin hem bir hem tek.Bu çok önemli ayrıntı.

SAFFAT SURESİ : 4 Ki sizin ilahınız hiç kuşkusuz bir ve tektir.
idol
QUOTE(atedeipan @ May 23 2007, 04:53 PM) *
Kur'an'daki bu başka tanrı imaları, yani sanki Allah'tan başka yaratıcılar da varmış gibi ayetler, çok tanrıcı-putperest bir toplumdan tek tanrıcılığa geçişte ortaya çıkan çelişkilerdir. Eğer, Kureyş daha önce putperestlikten çıkmış ve tek Tanrıya inanıyor olmuş olsaydı ve Muhammed bu tek tanrıcı ortamda peygamberliğini ilan etmiş olsaydı, Kur'an'da bu tür ifadelere rastlanmazdı. Şeytan ayetleri hadisesi de olmazdı. Muhammed, hala putların kendinde bıraktığı etki ve izleri taşıyordu.

O, sadece Arabistan'ı tanıyor ve dünyayı da böyle biliyordu. O nedenle de Kur'an'da hep Arabistan'a yönelik bilgiler ve söylemler mevcuttur. Örneğin Tanrıya inanmamak hakkında tek bir ayet yoktur. Kur'an'a göre herkes inanmakta ama yanlış inanmaktadır. Halbuki o dönemde de ateist düşüncede olanlar vardı dünyada. Evrensel olduğu iddia edilen bir kitap ise sadece o döneme ait değil, bugünü de göz önüne alarak Tanrıya inanmayanlar hakkında da hiç olmazsa bir çift laf ederdi. Kafir olarak nitelendirilenler, İslam'a karşı gelenlerdi ve putperest, Hristiyan, Musevi tümünü içeriyordu.

Çağımızda ise İslam'ın karşısında bu dinler kadar ateistlik ve dinsizlik de bir taraftır. Belki de en güçlü taraftır. Dolayısıyla bir çift laf ta yetmezdi. Ateistlere karşı müslümanların elini güçlendirecek bilgilerle dolu olmalıydı Kur'an. Örneğin evrim teorisine karşı 1-2 sağlam bilgi sunmalıydı.
Halbuki ağırlıklı olarak putperestliğe karşı yazılmış surelerle ve peygambere özel surelerle doludur. Bunlar yazılırken de bir yığın gaf yapılmıştır.

Eskiden beri gelen inanç sistemlerinin insanların uydurması olduğunu biliyoruz.
Peygamber, kurmakta olduğu sistem için yeni yeni şeyler uydururken, yeni yeni şeyleri devşirip
derlerken, bir yandan da etrafına toplayacağı, inandıracağı insanların hesabını mutlaka yapmaktaydı.
Bu işin doğası bunu gerektirir.

Kendi sisteminin, kendi uydurması olduğunu tabii ki bildiği için, "başka uyanıkların" da kendisi gibi
bir din kurması olasılığına karşı, potansiyel, müstakbel inanırlarını çalmaması için böyle ayetler
düzenlediğini düşünüyorum.

"Ben burada peygamberlik tasladığıma göre, başka bir yerde, başka bir adam da peygamberim diye
ortaya çıkabilir" düşüncesi yani.

Aman, taraftarları başkasına kaptırmayalım ! . Nereden, ne zaman bir Tanrı veya peygamber çıkacağı
belli olmaz. İşi garantiye alalım da, insanları başka tanrılara karşı uyandıralım. En iyi Tanrı Bizimki...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.