Tam Forum Görünümü: Kurandaki çelişkiler
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2, 3, 4
dinsavar
Zilzal

7-Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir.
8-Her kim, zerre kadar şer işlemişse onu görecektir.

Şimdi çelişen ayetler

Araf 147 Halbuki ayetlerimizi ve ahirete kavuşmayı yalanlayanların amelleri boşa çıkmıştır. Onlar, yapmakta oldukları amellerden başka bir şey için mi cezalandırılırlar!

105- İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de bu yüzden iyilik altında yaptıkları bütün amelleri boşa gitmiştir. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız

Hani zerre miktarı iyiliğin karşılığı görülecekti ?

kehf 80- "Oğlana gelince, onun ana-babası mümin kimselerdi. Çocuğun onları azgınlık ve inkâra sürüklemesinden korktuk."
81- "İstedik ki Rabbleri onun yerine kendilerine ondan temizlikçe daha hayırlı ve daha çok merhamet eden birini versin."

Gerçekten allah kullarının küfre sürüklenmesine raz değilmi ?

Araf 14 İblis: Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi.

Araf 15 15- (Allah) buyurdu: "Haydi sen süre verilmişlerdensin."

İsra 64 Onlardan gücünün yettiği kimseleri davetinle şaşırt; süvarilerinle, yayalarınla onları yaygaraya boğ; mallarına, evlatlarına ortak ol, kendilerine vaadlerde bulun. Şeytan, insanlara, aldatmadan başka bir şey vadetmez.

Hiç bir suçu olmayan masum çocuğu öldürten allah,şeytan diye bir mahluku yarattığı bütün kullarının peşine salarak ona kıyamete kadar izin veriyor, üstelik birde şöyle böyle sapıt diye tüyo veriyor

Ahzab 40- Muhammed, sizin adamlarınızdan hiçbirinin babası değildir. Ama Allah'ın Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkiyle bilendir.

Bu ayeti anlamak için bir kaç ayet gerisine bakmamız gerekiyor

Ahzab 37- Hem hatırla o vakti ki, o kendisine Allah'ın nimet verdiği ve senin de ikramda bulunduğun kimseye: "Hanımını kendine sıkı tut ve Allah'tan kork" diyordun da nefsinde Allah'ın açacağı şeyi gizliyordun. İnsanlardan çekiniyordun. Halbuki Allah kendisini saymana daha lâyıktı. Sonra Zeyd o kadından ilişiğini kestiği zaman, biz onu sana eş yaptık ki, oğulluklarının ilişkilerini kestikleri hanımlarını nikâhlamada müminlere bir darlık olmasın. Allah'ın emri de yerine getirilmiştir.

Arap adetlerine göre bir insanın evlatlığı öz evladı gibi kabul ediliyor. Mirastan pay bile alıyor.Fakat muhammed evletlığı zeydin karısı ile evlenince ,çevreden eleştiriler geliyor ve bunun üzerine ahzap 40 iniyor

Hernekadar etik açıdan uygun olmasa bile yinede işin aslı muhammedin dediği gibi.Yani muhammed hiç bir kimsenin öz babası değil tabi zeydin,de.

Ahzab 6 Peygamber, müminlere kendi canlarından daha yakındır. Eşleri, onların analarıdır. Akraba olanlar, Allah'ın Kitabına göre, (mirasçılık bakımından) birbirlerine diğer müminlerden ve muhacirlerden daha yakındırlar; ancak, dostlarınıza uygun bir vasiyet yapmanız müstesnadır. Bunlar Kitap'ta yazılı bulunmaktadır.

Muhammed inananların babası değilse, onun hanımları nasıl inananların anası olur. ? Bu apaçık bir çelişkidir

Şimdide şu ayete bakalım

Mücadele 2 İçinizden zıhar yapanların kadınları, onların anaları değildir. Onların anaları ancak kendilerini doğuran kadınlardır. Şüphesiz onlar çirkin bir laf ve yalan söylüyorlar. Kuşkusuz Allah, affedicidir, bağışlayıcıdır.

Neymiş işin aslı. Demekki bir kadının bir erkeğin anası olabilmesi için onu doğurması gerekiyormuş. Doğrusuda budur zaten. Yani lafla peynir gemisi yürümüyormuş.Kuran lafla peynir gemisi yürütenlere ne diyor mücadele 2 de

Şüphesiz onlar çirkin bir laf ve yalan söylüyorlar.

Peki öyleyse ahzab 6 daki Peygamberin hanımları müminleri analarıdır şeklindeki,çirkin ve yalan söz kime ait. Allaha mı , muhammede mi ?Zira müminleri peygamberin hanımları doğurmadı.

Bakara 256Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tağutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir.

Çelişen ayetler

Nisa 84 Artık Allah yolunda öldür. Sen, kendinden başkası (sebebiyle) sorumlu tutulmazsın. Müminleri de teşvik et. Umulur ki Allah kafirlerin gücünü kırar (güçleriyle size zarar vermelerini önler). Allah'ın gücü daha çetin ve cezası daha şiddetlidir

Enfal 65 Ey Peygamber! Müminleri katliama teşvik et. Eğer sizden sabırlı yirmi kişi bulunursa, iki yüze (kafire) galip gelirler. Eğer sizden yüz kişi olursa, kafir olanlardan bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir topluluktur.

Bakara 244 Allah yolunda öldürün ve bilin ki Allah, her şeyi işitir ve bilir.

Tevbe 111 Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında katliam yapmak üzere satın almıştır. , öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır.

Tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini (islamı) din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar öldürün.

Hani dinde zorlama yoktu. bal gibi varmış

İsra 111 Ve de ki: "Övgü, ALLAH'adır. O çocuk edinmemiştir, yönetimde ortağı ve zillettten ötürü de bir veliside yoktur." O'nu alabildiğine Yücelt

Veli, velayet yaptırım gücüne sahip olan bir kavramdır. Bunun içinde zaten cocukların 18 yaşına kadar hukuken söz sahibi, anne ve babasına veli denir

Yunus 62- Dikkat! Allah'ın velileri üzerine ne korku vardır, ne de onlar mahzun olurlar

Hani allahın velisi yoktu. Demekki varmış.İşte apaçık bir çelişki daha
Orhunca
dinsavar ;

bak ben taksi bekliyorum smile.gif

sende çık artık forumdan.

git yaw !!

git eylen !!

bu gecdede eksik kalsın din karşıtlığın !!

aaaaaaaaaaaa

salla gitsin yaw !! (benim taksi nerde kaldı yaw)
dinsavar
İhlas suresi

1-De ki; O Allah bir tektir.

2-Allah eksiksiz, sameddir ( O, hiç bir şeye muhtaç değildir )
3-Doğurmadı ve doğurulmadı

4-O 'na bir denk de olmadı.

Birinci ayetle çelişen ayetler

Müminun 14 Sonra nutfeyi alaka yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik.yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.

Saffat 125 Yaratanların en iyisini bırakıp da Ba'l'e mi taparsınız? demişti

Bu ayetlerde görüldüğü gibi çoğul bir ifade kullanılarak ''yaratanlar''kelimesi kullanılmıştır.Allah açıkça bir çok yaratıcının varlığını kabul etmekle beraber en güzelinin kendisi olduğunu söylemektedir

Hani Allah tek,ti

İkinci ayetle çelişen ayetler

Muhammed 7 Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz.

Mealciler bu çelişkinin farkında oldukları için ayete parantezlerle ilave yapmak zorunda kalmışlardır.Oysaki ayetin metninde allahın dinine gibi bir ifade yoktur, açıkça allaha yardım ederseniz demektedir.

Bakara 245- Kimdir o adam ki Allah'a güzel bir borç versin de Allah da ona birçok katlarını ödesin. Allah darlık da verir, genişlik de verir. Hepiniz de O'na döndürülüp götürüleceksiniz.

Bir taraftan samed yani hiç bir şeye ihtiyacı olmayan allah; nasıl olurda yarattığı insanlardan yardım talebinde, borç talebinde bulunabilir

Hani onun hiç bir şeye ihtiyacı yoktu

8/1- Sana savaş-ganimetlerini sorarlar. De ki: "Ganimetler Allah'ın ve Resûlündür. Buna göre, eğer mü'min iseniz Allah'tan korkup-sakının, aranızı düzeltin ve Allah'a ve Resûlü’ne itaat edin."

Görüldüğü gibi herhangi bir taksimat paylaşama söz konusu değil. Bu insanların ganimetlerden sorması ise gayet normal. Zira muhammed ile canları pahasına savaştılar. Şimde elde edilen ganimetten pay istiyorlar ama muhammed paylaşmaya yanaşmıyor. tamamı allaha ( ne işine yarayacaksa) ve muhammede ait.

Pes Vallahi. Hadi diyelimki başkalarına kafir, müşrik bahanesiyle savaştın. mallarına el koydun, el insanf yani savaş arkadaşlarına bari kelek yapma değilmi hani ?

İyide muhammed hepsi bana dedi diye ganimetin hepsini bırakacak kadarda enayi değil tabi gökteki yıldızlar gibi olan sahabeler elbetteki itiraz edecekler. yapılan itirazlar çoğalınca muhammed de ister istemez paylaşmak zorunda kalıyor

Enfal 41- Şunu da biliniz ki, ganimet olarak aldığınız her hangi bir şeydenbeşte biri mutlaka Allah içindir. O da peygambere ve ona yakınlığı olanlara, yetimlere, miskinlere ve yolda kalmışlara aittir. Eğer siz Allah'a iman etmiş, hak ile batılın ayrıldığı o gün, iki ordunun karşı karşıya geldiği o (Bedir) günü kulumuza indirdiğimiz âyetlere iman getirmiş iseniz bunu böyle biliniz. Ve biliniz ki, Allah, herşeye kâdirdir.

Bakara 221- Müşrik kadınları, iman etmedikçe nikâhlamayın. Bir müşrik kadın, sizin hoşunuza gitse bile, iman etmiş olan bir cariye herhalde ondan daha hayırlıdır. Müşrik erkeklere de mümin kadınları nikâh ettirmeyin. Bir müşrik, sizin hoşunuza gitse bile, mümin bir köle elbette ondan daha hayırlıdır. Onlar sizi ateşe davet ederler, Allah ise, kendi izniyle cennete ve mağfirete davet ediyor ve âyetlerini insanlara açıklıyor. Umulur ki onlar hatırda tutup, öğüt alırlar.

Nur 3- Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenemez; zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenebilir. Bu, müminlere haram kılınmıştır.

özetle,müslümanların müşrik kadın ve erkeklerle evlenmesi yasak.

Şimdide bu ayetlerle çelişen ayet

Maide 5 Bugün size iyi ve temiz şeyler helal kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helal olduğu gibi, sizin yiyeceğiniz de onlara helâldir. Ve müminlerden iffetli hür kadınlar ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden namuslu hür kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın, namuslu bir şekilde mehirlerini ödediğiniz takdirde, size helâldir. Her kim imanı inkâr ederse, ameli boşa gitmiş olur ve o, ahirette zarara uğrayanlardandır.

Şimdide ehli kitabın da müşrik sayıldığına dair ayetler hemde aynı surenin devamında

Maide 72- Andolsun, "Allah, Meryem'in oğlu Mesih'tir" diyenler elbette kâfir olmuşlardır. Oysa Mesih onlara: "Ey İsrailoğulları, hem benim, hem de sizin Rabbiniz olan Allah'a ibadet edin. Kim Allah'a ortak koşarsa, şüphesiz Allah ona cenneti haram kılmıştır ve onun varacağı yer cehenemdir. Zalimlerin yardımcıları da yoktur" demişti.

Maide 73 Andolsun "Allah, üçün üçüncüsüdür" diyenler de kafir olmuşlardır. Halbuki bir tek Allah'dan başka hiçbir tanrı yoktur. Eğer diye geldiklerinden vazgeçmezlerse, içlerinden kafir olanlara acı bir azap isabet edecektir.

Hani müşriklerle evlenmek yasaktı.
Hucurat 12- Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın.
Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin.
Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.

Çelişkiye bakın çelişkiye

Tahrim 3- Peygamber, eşlerinden birine gizlice bir söz söylemişti. Fakat eşi, o sözü başkalarına haber verip Allah da bunu Peygamber'e açıklayınca, Peygamber (eşine) bir kısmını bildirmiş bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona haber verince eşi: "Bunu sana kim söyledi?" dedi. Peygamber "Bilen, her şeyden haberi olan Allah bana söyledi." dedi.

İnsanlara arkadan çekiştirmeyin diyen allah,kendi Çekiştiriyor

Enam 50 De ki: Ben size, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size, ben bir meleğim de demiyorum. Ben, sadece bana vahyolunana uyarım. De ki: Kör ile gören hiç bir olur mu?Hiç düşünmez misiniz

Meryem 67 İnsan düşünmez mi ki, daha önce o hiçbir şey olmadığı halde biz kendisini yaratmışızdır

Ahkaf 33 Gökleri ve yeri yaratan, bunları yaratmakla yorulmayan Allah'ın, ölüleri diriltmeye de gücünün yeteceğini düşünmezler mi? Evet O, her şeye kadirdir.

Rad 4 Yeryüzünde birbirine komşu kıtalar, üzüm bağları, ekinler, bir kökten ve çeşitli köklerden dallanmış hurma ağaçları vardır. Bunların hepsi bir su ile sulanır. (Böyle iken) yemişlerinde onların bir kısmını bir kısmına üstün kılarız. İşte bunlarda akıllarını kullanan bir toplum için ibretler vardır. *

Bu ve benzer bazı ayetlerde kuranın,sorgulamaya, düşünmeye aklı kulllanmaya teşvik ettiği görülmektedir. Ancak bu söylemlerin ne kadar samimi olduğunu anlamak için elbette sorgulayan birine karşı kuranın tavrı nedir ? ona bakmak gerekir.

Müddesir

11- Tek olarak yarattığım o kimseyi bana bırak.

12- Hem ona bol servet verdim.

13- Hem göz önünde oğullar verdim.

14- Hem ona büyük imkânlar sağladım.

15- Sonra da şiddetle arzu eder ki daha da artırayım.

16- Hayır, çünkü o bizim âyetlerimize karşı bir inatçı kesildi.

17- Ben onu dimdik bir yokuşa sardıracağım.

18- Çünkü o bir düşündü, ölçtü, biçti.

19- Kahrolası nasıl da ölçtü, biçti.

20- Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti.

21- Sonra baktı.

22- Sonra kaşını çattı, surat astı.

23- Sonra arkasını döndü ve büyüklük tasladı.

24- "Bu, dedi, başka değil öğretilegelen bir sihirdir."

25- "Bu, sadece bir insan sözüdür."

26- Ben onu Sekar'a (cehenneme) sokacağım.

27- Bilir misin sen, nedir o sekar?

28- Ne geriye bir şey kor, ne bırakır.

29- Durmadan derileri kavurur.

Düşünmek yasak yoksa cayır cayır yanarsın
FreeWill
Nisa-78. Nerede olursaniz olun ölüm size ulasir; sarp ve saglam kalelerde olsaniz bile! Kendilerine bir iyilik dokunsa "Bu Allah'tan" derler; baslarina bir kötülük gelince de "Bu senden" derler. "Hepsi Allah'tandir"" de. Bu adamlara ne oluyor ki bir türlü laf anlamiyorlar!

Hemen bir sonraki ayette ise:

Nisa-79. Sana gelen iyilik Allah'tandir. Basina gelen kötülük ise nefsindendir. Seni insanlara elçi gönderdik; sahit olarak da Allah yeter.

blink.gif
dinsavar
kalem 10 Yemin edip duran alçağa itaat etme!

Aradığınız kelime : andolsun Aranan Meal : Diyanet Vakfı Meali
SONUÇ : İçinde andolsun kelimesi geçen 209 adet ayet bulunmuştur.

http://www.kuranmeali.com/arama.asp

209 kere yemin eden Allah

Gerçekten dediği gibi.Yaw müslümanlar bakın bir tek bu ayete uyun bari.209 kere yemin eden alçağa itaat etmeyin.

Müddesir 6- Yaptığını çok görerek başa kakma.

der ama bir sonraki ayetlerde kendi başa kakar

11- Tek olarak yarattığım o kimseyi bana bırak.

12- Hem ona bol servet verdim.
13- Hem göz önünde oğullar verdim.
14- Hem ona büyük imkânlar sağladım.
15- Sonra da şiddetle arzu eder ki daha da artırayım.

Hani başa kakılmayacaktı

Ali İmran 125
DİYANET VAKFI
Evet, siz sabır gösterir ve Allah'tan sakınırsanız, onlar (düşmanlarınız) hemen şu anda üzerinize gelseler, Rabbiniz, nişanlı beş bin melekle sizi takviye eder.

DİYANET İŞLERİ
İnananlara: "Rabbinizin size gönderilmiş üç bin melekle yardım etmesi size yetmeyecek mi?" diyordun. Evet, eğer sabrederseniz, sakınırsanız ve onlar de hemen üzerinize gelirlerse Rabbiniz size, nişanlı beş bin melekle imdat edecektir.

ELMALILI
Evet, sabreder ve (Allah'tan) korkarsanız, onlar ansızın üzerinize gelseler, Rabbiniz size nişanlı nişanlı beş bin melekle yardım eder.

Meleklerde neden işaret,nişan vardır belli olsunlar, tanınsınlar diye değilmi.

Peki çelişen bu ayet ne o zaman

Tevbe 26- Sonra Allah, Resulünün üzerine ve müminlerin üzerine sekinetini (kalplere huzur veren rahmetini) indirdi ve görmediğiniz ordular indirdi de kendisini tanımayan kâfirleri azaba uğrattı. Ve o kâfirlerin cezası işte budur.

Görünmeyen meleklere nişan koymanın mantığı nedir ?Bu apaçık çelişkidir

Şimdi muhtemelen gelecek bir itirazı değerlendirelim

Tevbe 26 da ordulardan bahsedilmektedir. Bu kavram mutlaka melek anlamına gelmez. Meleklerden başka varlıklarda olabilir, dolayısıyla ali imrandaki ayetle çelişki söz konusu değildir.

Müddessir 31 Biz cehennemin muhafızlarını ancak melekleri görevlendirmişizdir. Onların sayısını da inkarcılar için sadece bir imtihan (vesilesi) yaptık ki, böylelikle, kendilerine kitap verilenler iyiden iyiye öğrensin, iman edenlerin imanını atrttırsın; hem kendilerine kitap verilenler hem müminler şüpheye düşmesinler, kalplerinde hastalık bulunanlar ve kafirler de: "Allah bu misalle ne demek istemiştir ki?" desinler. İşte Allah böylece, dilediğini sapıklıkta bırakır, dilediğini doğru yola eriştirir. Rabbinin ordularını, kendisinden başkası bilmez. Bu ise, insanlık için ancak bir
öğüttür.

Demekki tevbe 26 da ki görünmeyen ordular bu ayettende anlaşıldığı gibi meleklerdir.

İlk müslüman kim ?

Enam 163 O'nun ortağı yoktur. Bana sadece bu emrolundu ve ben müslümanların ilkiyim.

Zümer 12 Bana müslümanların ilki olmam emrolundu.

Bu ayetlere göre Muhammed ilk müslüman. Hatta işin daha ilginci islamın ilk olarak muhammedle başladığını söylüyor Enam 14

S.ATEŞ
De ki: "Gökleri ve yeri yoktan var eden, besleyen, fakat kendisi beslenmeyen Allah'tan başka dost mu tutayım?" "Bana, İslam olanların ilki olmam emrerdildi" de ve sakın ortak koşanlardan olma!

ÖMER NASUHİ
De ki: «Göklerin ve yerin yaratıcısı olan Allah Teâlâ'dan başkasını velî ittihaz eder miyim? Halbuki, O besliyor ve kendisi beslenmekten münezzeh bulunuyor.» De ki: «Ben muhakkak, ehl-i İslâm'ın ilki olmakla emrolundum ve (bana) sakın müşriklerden olma!» (buyuruldu).

ELMALILI
De ki: "Gökleri ve yeri yoktan var eden, besleyen, fakat kendisi beslenmeyen Allah'tan başka dost mu tutayım?" "Ben İslâm olanların ilki olmakla emrolundum" de ve sakın Allah'a ortak koşanlardan olma.

Y. NURİ
14 De ki: "Göklerin ve yerin Fâtır'ı olan o yaratıcıdan, o yedirip doyuran ama kendisi yedirilip beslenmeyen Allah'tan başkasını mı velî edineyim?" De ki: "Bana, İslam'ı/Allah'a teslim olmayı seçenlerin ilki olmam emredildi." Ve sakın şirke sapanlardan olma!

Muhammed ilk müslüman ve ilk islam ise,İbrahime varıncaya kadar diğer dinler nasıl islam olur ve diğer peygamberler nasıl müslüman olur ?

Bakara 130- İbrahim'in milletinden, kendine kıyan beyinsizden başka kim yüz çevirir? Biz onu dünyada seçkin birisi yaptık, hiç şüphesiz o, ahirette de iyilerden biridir.

Bakara 131- Rabbi ona, "İslâm ol!" emrini verince, o "Ben âlemlerin Rabbine teslim oldum." dedi.

Al-i İmran 67 İbrahim, ne yahudi, ne de hıristiyan idi; fakat o, hanif bir müslüman idi; müşriklerden de değildi.

Hani ilk müslüman Muhammed idi
dinsavar
Nur 41 Göklerde ve yerde bulunanlarla dizi dizi kuşların Allah'ı tesbih ettiklerini görmez misin? Her biri kendi duasını ve tesbihini (öğrenmiş) bilmiştir. Allah, onların yapmakta olduklarını hakkıyle bilir.

Sebe 10 Andolsun, Davud'a tarafımızdan bir üstünlük verdik. "Ey dağlar ve kuşlar! Onunla beraber tesbih edin" dedik. Ona demiri yumuşattık

Haşr 1 Göklerde ve yerde olanların hepsi Allah'ı tesbih etmektedir. O, üstündür, hikmet sahibidir.

Sad 18 Biz, dağları onun emrine vermiştik.Akşam sabah onunla beraber tesbih ederlerdi.

Sad 19 Kuşları da toplu halde onun emri altına vermiştik. Hepsi de ona uyarak zikir ve tesbih ederlerdi. *
Cuma 1 Göklerde ve yerde olanların hepsi, mülkün sahibi, eksiklikten münezzeh, aziz ve hakim olan Allah'ı tesbih eder

Rad 15 Göklerde ve yerde bulunanlar da onların gölgeleri de sabah akşam ister istemez sadece Allah'a secde ederler.

Nahl 48 Allah'ın yarattığı herhangi bir şeyi görmediler mi? Onun gölgeleri, küçülerek ve Allah'a secde ederek sağa sola döner

Nahl 49 Göklerde bulunanlar, yerdeki canlılar ve bütün melekler, büyüklük taslamadan Allah'a secde ederler.

Hac 18 Görmez misin ki, göklerde olanlar ve yerde olanlar, güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların birçoğu Allah'a secde ediyor; birçoğunun üzerine de azap hak olmuştur. Allah kimi hor ve hakir kılarsa, artık onu değerli kılacak bir kimse yoktur. Şüphesiz Allah dilediğini yapar.

Bu ayetlerde özetleyecek olursak hayvanlarda dahil kainatta her şey Allahı zikrediyor, ve onlar övülüyor.

Bakara 171 kafirlerin durumu, sadece çobanın bağırıp çağırmasını işiten hayvanların durumuna benzer. Çünkü onlar sağırlar, dilsizler ve körlerdir. Bu sebeple düşünmezler.

Araf 179 Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da sapıktırlar. İşte asıl gafiller onlardır.

Enfal 22 Şüphesiz Allah katında hayvanların en kötüsü, düşünmeyen sağırlar ve dilsizlerdir.

Furkan 44 Yoksa sen, onların çoğunun gerçekten (söz) dinleyeceğini yahut düşüneceğini mi sanıyorsun? Hayır, onlar hayvanlar gibidir, hatta onlar yolca daha da sapıktırlar. *

Muhammed 12 Muhakkak ki Allah, inanıp iyi işler yapanları, altlarından ırmaklar akan cennetlere koyar; inkar edenler ise faydalanırlar, hayvanların yediği gibi yerler. Onların yeri ateştir. *

Hayvanlar yerken yanlış bir şeymi yapıyorlar ki onların yemek yeyişi kötüleniyor

Bakara 65 İçinizden cumartesi günü azgınlık edip de, bu yüzden kendilerine: Aşağılık maymunlar olun! dediklerimizi elbette bilmektesiniz.

Bir tarafta hayvanları kendisini zikretmekle, tesbih etmekle öven Allah, diğer tarafta onları aşağılıyor, sapık diye hakaret ediyor.

Zümer 23. Allahü nezzele ahsenel hadısi kitaben müteşabihen mesaniye takşeırru minhü ccüludüllezıne yahşevne rabbehüm sümme telınü cüludühüm ve kulubühüm ila zikrillah zalike hüdellahi yehdı bihı mey yeşa' ve mey yudlilillahü fe ma lehu min had

Zümer 23 Allah sözün en güzelini, müteşabih bir kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, bu Kitab'ın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri ve hem de gönülleri Allah'ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu Kitap, Allah'ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz.

Bu ayete göre, kuranın tamamı müteşabih

Hud 1. Elif lam ra kitabün uhkimet ayatühu sümme füssılet mil ledün hakımin habır
Hud 1 1- Elif-Lâm-Râ. Bu öyle bir muhkem kitaptır ki âyetleri herşeyden haberdar olan hikmet sahibi Allah tarafından âyetleri ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Bu ayete göre, kuranın tamamı muhkem

Ali imran 7. Hüvellezı enzele aleykel kitabe minhü ayatüm muhkematün hünne ümmül kitabi ve üharu müteşabihat fe emmellezıne fi kulubihim zeyğun fe yettebiune ma teşabehe minhübtiğael fitneti vebtiğae te'vılih* ve ma ya'lemü te'vılehu illellah* ver rasihune fil ılmi yekulune amenna bihı küllüm min ındi rabbina* ve ma yezzekkeru illa ülül elbab

Ali imran Ali imran 7- Sana bu kitabı indiren O'dur. Bunun âyetlerinden bir kısmı muhkemdir ki, bu âyetler, kitabın anası demektir Diğer bir kısmı da müteşabih âyetlerdir.Kalblerinde kaypaklık olanlar, sırf fitne çıkarmak için, bir de kendi keyflerine göre te'vil yapmak için onun müteşabih olanlarının peşine düşerler. Halbuki onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez. İlimde uzman olanlar, "Biz buna inandık, hepsi Rabbimiz katındandır." derler. Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez.

Bu ayete görede bir kısmı müteşabih, bir kısmı muhkem.

Haydaaaaaaaa
anonim
Zilzal

Şimdi çelişen ayetler

Araf 147 Halbuki ayetlerimizi ve ahirete kavuşmayı yalanlayanların amelleri boşa çıkmıştır. Onlar, yapmakta oldukları amellerden başka bir şey için mi cezalandırılırlar!

105- İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de bu yüzden iyilik altında yaptıkları bütün amelleri boşa gitmiştir. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız

sen ne kadar anlayışı kıt bi insansın ya da her şeyi anladığın halde ne kadar düşük bi insansın ya. Senin işin çelişkilerlemi(ki öle bi şey yok)ne yapmaya çalışıyosun aklınsıra çelişki bulduğunu sanarak kendini kurtaracağınımı sanıyosun ama yanılıoysun.

O yazdığın ayetlerin hiç birinde çelişki yok sen gene bi kımını almışsın ayetlerin öncesini almamışsın örneğin yukarıdaki ayetler.

Burada 7 ve 8. ayetlerde imanlı bir insandan bahsediyor. Diğer 147 ve 105.ayetlerde ise inkarcılardan bahsediyor ve sen bunları bir kefeye oymaya çalışııyosun.
ridvan
Zerre kadar çelişki yok bu ayetlede.Turan Dursun-vari zorlama!
FreeWill
ridvan, Iran'daki seriat yonetimini nasil buluyorsun?
ridvan
QUOTE(FreeWill @ Dec 31 2006, 11:25 PM) *
ridvan, Iran'daki seriat yonetimini nasil buluyorsun?

Konuyla alakayı nasıl kuruyorsun?
haci
Senin çirkin avatarından olacak..
keeeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
mamuli
Kuranda çelişki yoktur. boşuna arayıp bayram ayram müsloların tepesini attırmayın.
Hem şeytan da melek değil cindir.
tövbe edin, namaz kılın, secde edin.

ben müslolara secde ettikleri zaman şeytan arkaya geçip vaziyet almasın diye okunmuş mantar satacağım. müşterilerimi üzmeyin.
ridvan
QUOTE(haci @ Dec 31 2006, 11:34 PM) *

Konunun sözde Kuran'daki çelişkiler olduğunu sanıyordum? Yoksa avatarımı çokmu beğendiniz? smile.gif
dinsavar
QUOTE(anonim @ Dec 31 2006, 10:18 PM) *
Zilzal

Şimdi çelişen ayetler

sen ne kadar anlayışı kıt bi insansın ya da her şeyi anladığın halde ne kadar düşük bi insansın ya. Senin işin çelişkilerlemi(ki öle bi şey yok)ne yapmaya çalışıyosun aklınsıra çelişki bulduğunu sanarak kendini kurtaracağınımı sanıyosun ama yanılıoysun.

O yazdığın ayetlerin hiç birinde çelişki yok sen gene bi kımını almışsın ayetlerin öncesini almamışsın örneğin yukarıdaki ayetler.

Burada 7 ve 8. ayetlerde imanlı bir insandan bahsediyor. Diğer 147 ve 105.ayetlerde ise inkarcılardan bahsediyor ve sen bunları bir kefeye oymaya çalışııyosun.

İman kelimesini nerden yumurtladın. Surenin tamamına bakalım inananlardan bahsediyormu ?

1- Yer o yaman sarsıntı ile sarsıldığı,

2- Yer, içindeki ağırlıkları çıkarıp dışarı attığı,

3- Ve insan: "Ona ne oluyor?" dediği zaman.

4,5- O gün yer, Rabbinin ona vahyetmesiyle haberlerini anlatacaktır.

6- O gün insanlar, amellerinin karşılığı kendilerine gösterilmek üzere bölük bölük çıkacaklardır.7- Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir.

Surenin bütüne bakıldığında kıyametten ve ve hesaptan bahsediliyor. Çünkü insanlar ifadesi hem inanaları hemde inkar edenleri kapsar.Eğer sen burdaki ifadeleri iman edenler diye sınırlandırrsan o takdirde inkarcıların dirilmeyeceklerini de otomatikmek kabul etmiş olusun. Bu ise kuran mentalitesine terstir.
dinsavar
Karia suresi

1,2,3- Kâria! (Çarpacak kıyamet) Nedir o kâria? Kârianın ne olduğunu sen bilir misin?

4- O gün insanlar yayılmış pervaneler gibi olurlar.

5- Dağlar atılmış renkli yünler gibi olur.

6,7- O gün kimin tartıları ağır basarsa o, hoşnut olacağı bir hayat içindedir.

8,9- Kimin tartıları hafif gelirse, onun anası da (varacağı yer, sığınacağı durağı) hâviye (uçurum)dır.

10- O uçurumun ne olduğunu sen nereden bileceksin?

11-O, kızgın bir ateştir.

Bu ayetlere göre tartı hesap var

Bu ayete göre tartı hesap yok.Haydaaaaaaaa
FreeWill
QUOTE(haci @ Dec 31 2006, 09:34 PM) *

Dogru !
dinsavar
(Anonim) Burada 7 ve 8. ayetlerde imanlı bir insandan bahsediyor. Diğer 147 ve 105.ayetlerde ise inkarcılardan bahsediyor ve sen bunları bir kefeye oymaya çalışııyosun.

Bak istersen senin savına göre zilzal 7 ve 8 in iman edenlerden bahsettiğni kabul edelim. O takdirde ağaşıdaki ayetlerle çelişiyor

karia

,2,3- Kâria! (Çarpacak kıyamet) Nedir o kâria? Kârianın ne olduğunu sen bilir misin?

4- O gün insanlar yayılmış pervaneler gibi olurlar.

5- Dağlar atılmış renkli yünler gibi olur.

6,7- O gün kimin tartıları ağır basarsa o, hoşnut olacağı bir hayat içindedir.

8,9- Kimin tartıları hafif gelirse, onun anası da (varacağı yer, sığınacağı durağı) hâviye (uçurum)dır.

10- O uçurumun ne olduğunu sen nereden

İfadelere dikkat et. Tartıları (iyilikleri) ağır basanlar cennete,tartıları ( iyilikleri) hafif olanlar cehenneme gidecek değilmi?

Düşünelelimki bir müslüanın amelleri tartıldı,%60 kötülükleri çıktı,% 40 ta iyilikleri.Karia suresindeki ayetlere göre bu müslüma cehenneme gidecek.

İstediğiniz kadar başka anlamlar yükleyin,kurandaki çelşkileri aklamanız mümkün değil.
eraser
dinsavar; sayende dinimi daha iyi ögreniyorum..
ezkamo
Yunus:
3. Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra da işleri yerli yerince idare ederek arşa istiva eden Allah'dır. Onun izni olmadan hiç kimse şefaatçı olamaz. Işte O Rabbiniz Allah'tır. O halde O'na kulluk edin. Hâla düşünmüyor musunuz!
Burada her şey normal. Kuranın allahı yeri ve ğöğü altı günde yaratmış.
Fussilet :
9. De ki: Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkâr edip O'na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir.
10. O, yeryüzüne sabit dağlar yerleştirdi. Orada bereketler yarattı ve orada tam dört günde isteyenler için fark gözetmeden gıdalar takdir etti.
11. Sonra duman halinde olan göğe yöneldi, ona ve yerküreye: İsteyerek veya istemeyerek, gelin! dedi. Ikisi de "Isteyerek geldik" dediler.
12. Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. Işte bu, azîz, alîm Allah'ın takdiridir.
Bu ayetlerde bakıyoruz ki yeri iki günde, gıdaları dört günde, sonra bakıyoruz göğü de iki günde yaratmış. Toplamı sekiz gün ediyor. Yunus suresindeki altı gün Fussilet suresinde sekiz gün olmuş. Bu çelişkiyi açıklayacak biri var mı?
ezkamo
Hac:
47..(Resulüm!) Onlar senden azabın çabuk gelmesini istiyorlar. Allah vaadinden asla dönmez. Muhakkak ki, Rabbinin nezdinde bir gün sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir.
Kurana göre oradaki bir gün dünyadaki bin seneye eşitmiş.

Es Secde / 5. Allah, gökten yere kadar her işi düzenleyip yönetir. Sonra (bütün bu işler) sizin sayageldiklerinize göre bin yıl tutan bir günde O'nun nezdine çıkar.
Bu ayet de aynı şekildedir.. Orada bir gün, dünyada bin sene..

El-Mearic :
4. Melekler ve Ruh (Cebrail), oraya, miktarı (dünya senesi ile) ellibin yıl olan bir günde yükselip çıkar.
Diğer ayetlerde bir gün bin sene olarak görülürken bu ayette bir gün olmuş elli bin yıl. Buyrun burdan yakın...
antiateist
http://www.kurandaceliskiyoktur.com/ alın inceleyin burayı

madem kuranda çelişki çıkartacak kadar iyisiniz size ayet werecem bana bunu açıklayın diye ok ?
zip
evet hepsi alıntı bu yazıların şimdi bizde kuranda celiski yokturdan alıntı yapacağız laugh.gif
dinsavar
QUOTE(zip @ Jan 1 2007, 03:21 AM) *
evet hepsi alıntı bu yazıların şimdi bizde kuranda celiski yokturdan alıntı yapacağız laugh.gif

Ben hiç bir yerden alıntı yapmadım. Hepsi kendi emeğimin ürünüdür. Bilginiz varsa kendiniz çıkın çürütün.O siteden alıntılarla konuyu sulandırmayın. Bizim muhatabımız onlar değil,sizsiniz.
antiateist
O, sizin için kulakları, gözleri ve gönülleri inşa edendir; ne az şükrediyorsunuz. (Mü'minun Suresi, 78)

Allah, sizi annelerinizin karnından hiçbir şey bilmezken çıkardı ve umulur ki şükredersiniz diye işitme, görme (duyularını) ve gönüller verdi. (Nahl Suresi, 78)

Bak dinsavar Kuran'da bu duyulardan hep belli bir sıra ile bahsetmişler: Duyma, görme, hissetme ve anlama. ve biraz bilimle ilgin varsa embriyonun gelişim sürecinde iç kulakların ilk halinin belirmesinden sonra gözün oluşmaya başladığını ve Hissetme, anlama merkezi olan beynin ise, kulak ve gözün ardından gelişimine başlar...şimdi siz çelişki die tutturuyonuz hadi biride bu ayeti açıklasın bana.
ezkamo
QUOTE(dinsavar @ Jan 1 2007, 02:27 AM) *
Ben hiç bir yerden alıntı yapmadım. Hepsi kendi emeğimin ürünüdür. Bilginiz varsa kendiniz çıkın çürütün.O siteden alıntılarla konuyu sulandırmayın. Bizim muhatabımız onlar değil,sizsiniz.

Evet Dinsavar. İşte bunların kapasitesi bu kadar. Neyin alıntısı varmış. Daha sadece ben katkı amacıyla iki tane yazdım. Eğer istiyorlarsa daha çok yazarım. Nereden alıntıladığımızı da ortaya koysunlar. Farz etsinler ki alıntı olsun. Bu bir şeyi değiştirmez. Yürekleri varsa çelişki yoktur desinler. Bunu ispatlasınlar.
antiateist
Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler... (Neml Suresi, 88)

al bu bilimsel bir gerçek..isbatla nerde çelişkisi

Kuranda gün kelimesi 365 ay 12 defa geçer.
Dünya 115 defa geçer Ahirette 115 defa.
Şeytan 88 defa geçer melek 88 defa geçer
cennet 77 defa geçer cehennemde 77 defa geçer gibi örnekler..açıkla bana tesadüfmü bunlar.
dinsavar
QUOTE(antiateist @ Jan 1 2007, 03:35 AM) *
O, sizin için kulakları, gözleri ve gönülleri inşa edendir; ne az şükrediyorsunuz. (Mü'minun Suresi, 78)

Allah, sizi annelerinizin karnından hiçbir şey bilmezken çıkardı ve umulur ki şükredersiniz diye işitme, görme (duyularını) ve gönüller verdi. (Nahl Suresi, 78)
Bak dinsavar Kuran'da bu duyulardan hep belli bir sıra ile bahsetmişler: Duyma, görme, hissetme ve anlama. ve biraz bilimle ilgin varsa embriyonun gelişim sürecinde iç kulakların ilk halinin belirmesinden sonra gözün oluşmaya başladığını ve Hissetme, anlama merkezi olan beynin ise, kulak ve gözün ardından gelişimine başlar...şimdi siz çelişki die tutturuyonuz hadi biride bu ayeti açıklasın bana.

Sen şimdi embriyo,yu filan bırakta duyulardan bahsedelim kurana göre.Sonra embriyoiya geliriz

Araf 179 Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla düşünmezler; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.

Ayete çok iyi dikkat et. Her organ ve onların algıladıkları duyulardan bahsediyor değilmi ?

Kulakla işitilir,gözle görülür,bunlarda bir anormallik yok.Düşünme konusuna gelince muhammed baya bir çuvallamış.Düşünme organını kalb olarak nitelemiş.İnsan beyni ile düşünür kalbi ile değil. Beyin yokki adamda nerden bilsin? biggrin.gif
antiateist
Ayetin doğrusu

"Yemin olsun ki biz, insanlardan ve cinlerden birçoğunu cehennem için yarattık. Kalpleri var bunların, onlarla anlamazlar; gözleri var bunların, onlarla görmezler; kulakları var bunların, onlarla işitmezler"

İnanmıyorsan bile saygılı ol derim "Beyin yokki adamda nerden bilsin? " bu lafmı şimdi.
"
dinsavar
QUOTE(antiateist @ Jan 1 2007, 03:52 AM) *
Ayetin doğrusu

"Yemin olsun ki biz, insanlardan ve cinlerden birçoğunu cehennem için yarattık. Kalpleri var bunların, onlarla anlamazlar; gözleri var bunların, onlarla görmezler; kulakları var bunların, onlarla işitmezler"
İnanmıyorsan bile saygılı ol derim "Beyin yokki adamda nerden bilsin? " bu lafmı şimdi.
"

Ayetin doğrusu demişsin ama değişen neki ? Anlama organı kalp mi beyin mi? Kalbin kan pompalamkatn başka hiç bir fonksiyonu yoktur.Yok kuranı haklı çıkaracağım diye kalp dersen kusura bakma ama sende beyinsizsin.
antiateist
sana bir sürü Kuran la ilgili bilgi verdim dedim bunları açıkla die ..açıklıyamadın kusurabakma ama beyinsiz bu durumda ben olmuyorum smile.gif
dinsavar
Bırak şimdi konuyu dağıtma.Konu kurandaki çelişkiler.Varsa bilgin çıkar bunları tek tek çürütürsün.Senin oyununa gelecek değilim.
antiateist
sen az önceki ayeti bile yanlış biliyorsun o yüzden bu konuda tartişilmaz senle kusura bakma..

Arapça ögrenin sonra gidin Kuran okuyun
mars
güzel başlık.içinde emek var.hacının başlıkları gibi uyduruk sallama yazılar değil.bir zemin bir iddaa bir belge var.her nekadar ben o belgeleri senin gibi algılamasamda kendince belgeleri olan bir yazı.

samimi konuşalım hanif.ben bir ateistin samimiyetine güvenmem.sende benle olan tartışmanda samimi olamayacaksın bunu peşin peşin söyleyim.
bu soruların zor sorular değil.hepsini cevaplarım.ama soru sormak kolay cevap vermek zor.soru kısa cevap genelde uzundur.
evren nasıl oluştu ? 3 kelimelik soru.ama cevabı hakkıyla verilse belki 10 km yazsan yetmez.
o yüzden mesai işi

ama sana senin tarzında bir eleştiri yapalım.bunu cevap olarak yada kuyruğunu yakalamak adına yapmıyorum.ama samimiyetini açıkça ortaya koymak adına yapıyorum.kimse işine geldiği yerde işine geldiği gibi yazamaz.

bak şimdi senin yaptığına benzer bir çelişki ortaya koyalım.bu çelişki senin yaptığın manada çelişkiyi ortaya koymayacak.
çıplak gözle aynı senin yaptığın gibi dursada samimiyetindeki sığlığı gösteren bir durumu tespit edecek.

bak senin son yazında ne diyor

Sen şimdi embriyo,yu filan bırakta duyulardan bahsedelim kurana göre.Sonra embriyoiya geliriz

Araf 179 Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla düşünmezler; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.

Ayete çok iyi dikkat et. Her organ ve onların algıladıkları duyulardan bahsediyor değilmi ?

büyük olan yeri sen başka bir yazında sapık olarak ortaya koydun ve bunu bir çelişki gibi ortaya attın.ama burda başka bir meal kullanmışsın.
senin bunu yapman hiç hoş değil.sen anladığım kadarı ile arapçayı bilen birisin.ama dediğim gibi samimi değilsin.
bugün mealler arasında büyük oynamalar oluyor.sen bunların hatalarındanda istifade ediyorsun.
eğer samimi olmayacaksan bu tartışmanın bir anlamı olmaz.ve tıpkı iddalı başlığının hatasına sende düşersin.
bence bu senin samimiyetsizliğinin açık belgesi.
bu yazım daha başlangıç.
ve ilk yazımda samimiyetsiz bir şekilde meal farklarını işine geldiği gibi kullandığını gösterdim.
ikinci olarakta bir çelişki iddaanı senin yazın ile çürüttüm.
hayvanlara sapık demiyor Allah biliyorsun şaşkın diyor.bak seninde örnek gösterdiğin ayet ortada !

şuanda bir iddaan ortadan kalktı
mars

Şimdi çelişen ayetler

bu basit birşeydir.çelişki değildir.
sen bir yarıştasın.bunun bir amacı var.bu yarışı kazanmak ancak o amacı yaparak gerçekleşir.sana başarının ödülü ancak o zaman verilir.

sana deniliyor ki avrasya maratonunu kazanacaksın
ama sen startta bir fırlıyorsun 100 metre dünya rekoru kırıyorsun
iyide senden istenen o değil ki
yaptığının bir ödülü olur mu

yada senden bir bilimsel proje isteniyor
sen dünyanın en güzel resmini yapıyorsun
karşılığında bir şey beklermisin.

bu kısaca şuna benzer
matematikteki yutan eleman
sen hangi sayı olursan ol
istersen sonsuz ol
0 ile çarpılırsan 0 olursun.
o yüzden ne yaparsan yap 0 ile çarpılma.
Allah insanın yaratılış amacını ortaya koymuş.
sen ona uymadıktan sonra ne yaparsan yap bu yarışta ne kazanırsın
amaca ulaşmayan vaadede ulaşamaz
dinsavar
QUOTE(mars @ Jan 1 2007, 04:21 AM) *
güzel başlık.içinde emek var.hacının başlıkları gibi uyduruk sallama yazılar değil.bir zemin bir iddaa bir belge var.her nekadar ben o belgeleri senin gibi algılamasamda kendince belgeleri olan bir yazı.

samimi konuşalım hanif.ben bir ateistin samimiyetine güvenmem.sende benle olan tartışmanda samimi olamayacaksın bunu peşin peşin söyleyim.
bu soruların zor sorular değil.hepsini cevaplarım.ama soru sormak kolay cevap vermek zor.soru kısa cevap genelde uzundur.
evren nasıl oluştu ? 3 kelimelik soru.ama cevabı hakkıyla verilse belki 10 km yazsan yetmez.
o yüzden mesai işi

ama sana senin tarzında bir eleştiri yapalım.bunu cevap olarak yada kuyruğunu yakalamak adına yapmıyorum.ama samimiyetini açıkça ortaya koymak adına yapıyorum.kimse işine geldiği yerde işine geldiği gibi yazamaz.

bak şimdi senin yaptığına benzer bir çelişki ortaya koyalım.bu çelişki senin yaptığın manada çelişkiyi ortaya koymayacak.
çıplak gözle aynı senin yaptığın gibi dursada samimiyetindeki sığlığı gösteren bir durumu tespit edecek.
bak senin son yazında ne diyor

büyük olan yeri sen başka bir yazında sapık olarak ortaya koydun ve bunu bir çelişki gibi ortaya attın.ama burda başka bir meal kullanmışsın.
senin bunu yapman hiç hoş değil.sen anladığım kadarı ile arapçayı bilen birisin.ama dediğim gibi samimi değilsin.
bugün mealler arasında büyük oynamalar oluyor.sen bunların hatalarındanda istifade ediyorsun.
eğer samimi olmayacaksan bu tartışmanın bir anlamı olmaz.ve tıpkı iddalı başlığının hatasına sende düşersin.
bence bu senin samimiyetsizliğinin açık belgesi.
bu yazım daha başlangıç.
ve ilk yazımda samimiyetsiz bir şekilde meal farklarını işine geldiği gibi kullandığını gösterdim.
ikinci olarakta bir çelişki iddaanı senin yazın ile çürüttüm.
hayvanlara sapık demiyor Allah biliyorsun şaşkın diyor.bak seninde örnek gösterdiğin ayet ortada !

şuanda bir iddaan ortadan kalktı

Neyi nasıl çürüttün ? Hemen kendine geli güvey olma. Çürüttüm demekle olmaz.Yukarıda ki konu kurandaki çelikiler ile ilgili değildi, dikkatini çekerim. antiateist sözde kuranın ne kadar bilimsel olduğunu kanıtlamaya çalışıyordu,bende ona bu ayeti verdim.Alıntıladığım her ayeti arapçasını kontrol etmek gibi bir mecburiyetim yok.Dolayısyla burda duygu sömürüsü ayaklarına yatıp beni samimiyetsiz olarak niteleyemezsin.Konumuz hayvanlarıın neden sapık olup olmadığı deği, kurandaki çelşkiler
ezkamo
QUOTE(antiateist @ Jan 1 2007, 02:41 AM) *
Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler... (Neml Suresi, 88)

al bu bilimsel bir gerçek..isbatla nerde çelişkisi

Kuranda gün kelimesi 365 ay 12 defa geçer.
Dünya 115 defa geçer Ahirette 115 defa.
Şeytan 88 defa geçer melek 88 defa geçer
cennet 77 defa geçer cehennemde 77 defa geçer gibi örnekler..açıkla bana tesadüfmü bunlar.

Antiateist,
Ben gün kelimesini Diyanet ve Elmalılı mealinde arattım.715 çıktı.
Dünya kelimesi iki mealde de 178 çıktı. Muhammed Esed mealinde 291 çıktı.
Üç mealde de cennet 143 çıktı. Şeytan ve meleklerde farklı farklı çıktı.

Artık diğerlerine bakma gereği duymadım. Yoksa sizin kuran başka bir kuran mı? Nereden çıkarıyorsunuz bunları. Hiç mi bir şeyi araştırmazsınız. Bu nasıl körlüktür böyle. Yoksa bunları da fikir babanız Çelakıl'dan mı aldınız.
Farzetki dediğin doğru olsun. Bu neyi değiştirir. Allahın varlığını mı kanıtlamış olur. Vay gariplerim vay. Daha çok böyle gülünç durumlara düşersiniz. Allah diyen aslanı da gördün mü?
antiateist
burdaki bütün ayetler çok basitçe çelişki ile bagdaştırılmış bir bir anlatarım ama uzan bişi olur şöle bi baktım ayetlere daha ilk ayettin yanlış birkere

demişssin....

İslamda birinci kural Allah a inanmaktır o yüzden kim ne yaparsa yapsın ister yoksulları doyursun ister başka bişi Allah a inanmadıktan sonra bi işe yaramaz bütün amelleri boşunadır.O ayette de "O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de bu yüzden " buraya dikkatini çekerim cevabı ayette..çelişki dediğin şey son derece basit bir cevabı var kim bunu görse sana güler açıkcası burda ben rahatlıkla kasıt görüyorum.Diğer ayetlerede bakacam şimdi

Ezkama kardeş gülüyorum smile.gif meal diyorsun birde ...KURAN ARAPÇADIR TÜRKÇE DEİL !!!!! GÜLÜYORUM BUNA :=)
gezgin95
.
dinsavar çalıyor, müslüman kardeşlerimiz kıvırtarak dansediyor.
ridvan
Çelişki aramak için Kuran'ı okursan,sana tavsiyem git babanın yırtık donunda da çelişki ara! Emin ol ki orada da bulacaksın!
dinsavar
QUOTE(mars @ Jan 1 2007, 04:28 AM) *

Şimdi çelişen ayetler

bu basit birşeydir.çelişki değildir.
sen bir yarıştasın.bunun bir amacı var.bu yarışı kazanmak ancak o amacı yaparak gerçekleşir.sana başarının ödülü ancak o zaman verilir.

sana deniliyor ki avrasya maratonunu kazanacaksın
ama sen startta bir fırlıyorsun 100 metre dünya rekoru kırıyorsun
iyide senden istenen o değil ki
yaptığının bir ödülü olur mu

yada senden bir bilimsel proje isteniyor
sen dünyanın en güzel resmini yapıyorsun
karşılığında bir şey beklermisin.

bu kısaca şuna benzer
matematikteki yutan eleman
sen hangi sayı olursan ol
istersen sonsuz ol
0 ile çarpılırsan 0 olursun.
o yüzden ne yaparsan yap 0 ile çarpılma.
Allah insanın yaratılış amacını ortaya koymuş.
sen ona uymadıktan sonra ne yaparsan yap bu yarışta ne kazanırsınamaca ulaşmayan vaadede ulaşamaz

Mars senin gibi biri daha zırvaladı ona cevap verildi. Sende zırvalamak zorunda değilsin. O kişi imandan bahsetti sende allaha uymak diyorsun ikiside aynı şey.

İşte verilen cevap

QUOTE(anonim @ Dec 31 2006, 10:18 PM)
Zilzal

Şimdi çelişen ayetler

İman kelimesini nerden yumurtladın. Surenin tamamına bakalım inananlardan bahsediyormu ?

6- O gün insanlar, amellerinin karşılığı kendilerine gösterilmek üzere bölük bölük çıkacaklardır.7- Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir.

Surenin bütüne bakıldığında kıyametten ve ve hesaptan bahsediliyor. Çünkü insanlar ifadesi hem inanaları hemde inkar edenleri kapsar.Eğer sen burdaki ifadeleri iman edenler diye sınırlandırrsan o takdirde inkarcıların dirilmeyeceklerini de otomatikmek kabul etmiş olusun. Bu ise kuran mentalitesine terstir.
mars
kehf 80- "Oğlana gelince, onun ana-babası mümin kimselerdi. Çocuğun onları azgınlık ve inkâra sürüklemesinden korktuk."
81- "İstedik ki Rabbleri onun yerine kendilerine ondan temizlikçe daha hayırlı ve daha çok merhamet eden birini versin."

Gerçekten allah kullarının küfre sürüklenmesine raz değilmi ?

Araf 14 İblis: Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi.

Araf 15 15- (Allah) buyurdu: "Haydi sen süre verilmişlerdensin."

İsra 64 Onlardan gücünün yettiği kimseleri davetinle şaşırt; süvarilerinle, yayalarınla onları yaygaraya boğ; mallarına, evlatlarına ortak ol, kendilerine vaadlerde bulun. Şeytan, insanlara, aldatmadan başka bir şey vadetmez.

Hiç bir suçu olmayan masum çocuğu öldürten allah,şeytan diye bir mahluku yarattığı bütün kullarının peşine salarak ona kıyamete kadar izin veriyor, üstelik birde şöyle böyle sapıt diye tüyo veriyor

kavramları ve varlıkları karıştırmayalım.
dünyanın en büyük seri katili olmuş bir kişi senin için suçlumudur.
elbette suçludur.
peki o çocuk küçük bir çocukken sen bunu söyleyebilirmiydin
tabiki hayır.
o senin için suçsuz olsada gelecekte suçludur.
Allahı birden bire nasıl insani gibi düşünüyorsun.
bir çelişkiden bahsediyorsan böyle bir çelişkiyide koymalısın ortaya
Kuranda Allah kendini herşeyi bilen olarak beyan eder.
elbette onun gelecekteki durumunu bilmesindede mantıken bir tuhaflık yoktur.
bilemese tuhaflık olur.
o çocuğu sen öldürtsen sen cani olursun.çünkü sen geleceği bilemezsin.ama Allah ile insan aynı varlıklar değil.Allah bunu bilebilir.
sen inanmadığın için kabul etmeyebilirsin.ama bu kitabı kelime kelime alıp kırpıp bölüp eksiltip çelişki arayacaksan
dünyada çelişkisiz hiçbirşey kalmaz.ama bu haksızlık olur.madem eleştiriyorsun.onun kendini tanımladığı şekilden eleştireceksin.kendi uydurduğun Allahla Kuranın beyan ettiği Allahı hatalı çıkaramazsın.o zaman bende senin kopyaladığın şu ayetleri alırım.eleştiri kısmını silerim.alta kopyalayıp senin müslüman olduğunu söylerim.çünkü bir dünya ayet yazmışsın
sen aynen bunu yapmışsın.bu haksızlık.böyle çelişki aranmaz.

şeytanı salma meselesine gelince
iyide dünya denen sınavın amacı bu kardeşim.şeytanı sana saldıysa Kuranlada bak haber verdi.
olsun niye salıyor diyemezsin.
olay bu zaten sınav bu.bunda çelişki nerede.
antiateist
bu ayetin cevabını verdim çelişki filan yoktur.
dinsavar
QUOTE(gezgin95 @ Jan 1 2007, 04:34 AM) *
.
dinsavar çalıyor, müslüman kardeşlerimiz kıvırtarak dansediyor.

Fenamı?. Yılbaşı gecesi size müslüman oryantal eğlencesi çıktı işte. biggrin.gif
antiateist
Müminun 14 Sonra nutfeyi alaka yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik.yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.

Allah büyüktür yücedir o yüzden bazır yerlerde çoğul kunlanılır..Bazı yerlerde Ben die geçer bazı yerlerde Biz lafı kunlanılır...

Yanlız çok ayet war hepsine teker teker cevap versek olmuyacak ki ölmüş durumdayım bu gece 40 mesaj attım.Arkadasın dediği gibi çamur atmak kolaydır temzilenmesi zordur..Ayetlerde çelişki yok bakın bende ataisttim sizin gibi düşünüyordum bunu derken çok samimiyim sırf sizi inandırmak için demiyorum, ama sonuçta her şeyi ögreniyo insan cahillik kötüdür.

Biz Müslümanlar sizin çelişkili dediklerini çok kolay açıklıyabilirzki ben 2 ayet açıkladım bile ama bizim Kuran daki mucizileri sizlere söylediğimiz zaman donup kalırsınız bişey yürütemezsiniz...Adam çıkmış türkçe mailde gün kelimesi aratmış sonra gelmiş gün bilmem kaç defa geçiyo...Akıllı olun arkadaslar biraz düşünün ateşe körükle gidiyorsunuz.
dinsavar
QUOTE(mars @ Jan 1 2007, 04:38 AM) *
.bu haksızlık.böyle çelişki aranmaz.

şeytanı salma meselesine gelince
iyide dünya denen sınavın amacı bu kardeşim.şeytanı sana saldıysa Kuranlada bak haber verdi.olsun niye salıyor diyemezsin.
olay bu zaten sınav bu.bunda çelişki nerede.

Sanamı soracam nasıl çelşki arama gerektiğini ? Allah bizlere kuranla haber verdiyse o çocuğun anasına babasına haber vermeyi unutmuş, galiba onun için çocuğu öldürmüş değilmi ?

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Valla yılbaşı gecesi iyi eğlence çıktı
mars
QUOTE(dinsavar @ Jan 1 2007, 03:36 AM) *
Mars senin gibi biri daha zırvaladı ona cevap verildi. Sende zırvalamak zorunda değilsin. O kişi imandan bahsetti sende allaha uymak diyorsun ikiside aynı şey.

İşte verilen cevap

yahu dinsavar
sen doktorsun
bende kalp krizi geçirmiş hastayım
acil kapısından ameliyata giriyorum
öleceğim
sen benim parmağıma estetik yapıyorum
sağol Allah razı olsun iyi ettinde ben öldüm !

çelişki yok bu açık.
sana amaç verilmiş yol verilmiş.mantıken amaca ulaşamayan başarısız olur.bunda kimse çelişki arayamaz.
bunu sana üç boyutlu izah edeceğim.benim 3 boyutlu izahım çok oldu.ama acelesi yok.yaparız.

ayrıca bir daha zırvalama dersen uslubumu bende değiştiririm.
bana tavanarasında açtığın başlıkta yazımdaki gibi olmamı istedin.bende sana güzellikle yazdım.açık sözlü ama hakaret olmadan dürüstçe
ama sen beni başka türlü konuşmaya zorlarsan bunda çok iyi olduğumu belki fark etmişsin
senden ricam güzelce tartışalım.
ben senden düşünceme kabul beklemiyorum.ukalalık yaparakta yazmıyorum görüşümü seni incitmeden ortaya koyuyorum.
bundan sonraki tavrın benimde tavrımı değiştirecek.
ezkamo
Gaşiye:
21. O halde (Resûlüm), öğüt ver. Çünkü sen ancak öğüt vericisin.
22. Onların üzerinde bir zorba değilsin.
23. Ancak yüz çevirir inkâr ederlerse,
24. İşte öylesini Allah en büyük azap ile cezalandırır.
25. Şüphesiz onların dönüşü sadece bizedir.
26. Sonra onların sorguya çekilmesi de sadece bize aittir.

Yukarıdaki ayette, Allah Resulüne, ''sen onların üzerinde zorba değilsin, onların sorguya çekilmesi bize aittir'' derken, aşağıdaki ayette ise, gayri Müslimlerin, İslam dinini kabul edene kadar cizye alınması için de onlarla savaşılmasını öğütler.

Tevbe:
29. Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.
Cizye: İslam dininden olmayanlardan alınan vergidir.

İşte görüyorsunuz.Her şeye kadir olan Kuranın allahı politika yapmış. Mekke'de başka konuşmuş, Medine'de başka konuşmuş. Sen neymişsin böyle Kuranın allahı?
mars
Ahzab 6 Peygamber, müminlere kendi canlarından daha yakındır. Eşleri, onların analarıdır. Akraba olanlar, Allah'ın Kitabına göre, (mirasçılık bakımından) birbirlerine diğer müminlerden ve muhacirlerden daha yakındırlar; ancak, dostlarınıza uygun bir vasiyet yapmanız müstesnadır. Bunlar Kitap'ta yazılı bulunmaktadır.

Muhammed inananların babası değilse, onun hanımları nasıl inananların anası olur. ? Bu apaçık bir çelişkidir

Şimdide şu ayete bakalım

Mücadele 2 İçinizden zıhar yapanların kadınları, onların anaları değildir. Onların anaları ancak kendilerini doğuran kadınlardır. Şüphesiz onlar çirkin bir laf ve yalan söylüyorlar. Kuşkusuz Allah, affedicidir, bağışlayıcıdır.

Neymiş işin aslı. Demekki bir kadının bir erkeğin anası olabilmesi için onu doğurması gerekiyormuş. Doğrusuda budur zaten. Yani lafla peynir gemisi yürümüyormuş.Kuran lafla peynir gemisi yürütenlere ne diyor mücadele 2 de

Şüphesiz onlar çirkin bir laf ve yalan söylüyorlar.

peki madem sen istedin
bende ulu önder NARTKAN modunda yazayım
eminim hoşuna gider.

şimdi senin anana bir gün baban diyor ki
hanım artık sen benim anam gibisin
sen bu durumda anana babanne mi dersin
anan banana bey olurmu öyle sapıklık şimdi ben senin ananın kumasımı oldum demez mi
benden önce ananlamı evliydin.sen aslında kendi çocuğunmusun diye sormaz mı ?
a akılsız tirbişon !
antiateist

Allah büyüktür yücedir o yüzden bazır yerlerde çoğul kunlanılır..Bazı yerlerde Ben die geçer bazı yerlerde Biz lafı kunlanılır...

Yanlız çok ayet war hepsine teker teker cevap versek olmuyacak ki ölmüş durumdayım bu gece 40 mesaj attım.Arkadasın dediği gibi çamur atmak kolaydır temzilenmesi zordur..Ayetlerde çelişki yok bakın bende ataisttim sizin gibi düşünüyordum bunu derken çok samimiyim sırf sizi inandırmak için demiyorum, ama sonuçta her şeyi ögreniyo insan cahillik kötüdür.

Biz Müslümanlar sizin çelişkili dediklerini çok kolay açıklıyabilirzki ben 2 ayet açıkladım bile ama bizim Kuran daki mucizileri sizlere söylediğimiz zaman donup kalırsınız bişey yürütemezsiniz...Adam çıkmış türkçe mailde gün kelimesi aratmış sonra gelmiş gün bilmem kaç defa geçiyo...Akıllı olun arkadaslar biraz düşünün ateşe körükle gidiyorsunuz.

Her zaman çamur atmak kolaydır dinsavar kardeş sende çok mantıksız çelişkiler gösteriyon ,yok şeytanı nie salmışlar nie böle olmuş die...İnsanlar dünyada sınanıyorlar Hak eden cennete etmeyen cehenneme, sanıldıgı gibi din korkudan filanda çıkmamıstır din olmadan öncede peygamberler indi yeryüzüne sonra kitaplar geldi incik tevrad vs.. değişti ama kuran değişmedi...Hayla istanbulda müze o tarihlerde yazılan Kuran mevcuttur her yönden mucizevidir Kuran gelecek geçmiiş her şeyi bulabilirsiniz.
dinsavar
QUOTE(mars @ Jan 1 2007, 04:46 AM) *
yahu dinsavar
sen doktorsun
bende kalp krizi geçirmiş hastayım
acil kapısından ameliyata giriyorum
öleceğim
sen benim parmağıma estetik yapıyorum
sağol Allah razı olsun iyi ettinde ben öldüm !

çelişki yok bu açık.
sana amaç verilmiş yol verilmiş.mantıken amaca ulaşamayan başarısız olur.bunda kimse çelişki arayamaz.
bunu sana üç boyutlu izah edeceğim.benim 3 boyutlu izahım çok oldu.ama acelesi yok.yaparız.

ayrıca bir daha zırvalama dersen uslubumu bende değiştiririm.
bana tavanarasında açtığın başlıkta yazımdaki gibi olmamı istedin.bende sana güzellikle yazdım.açık sözlü ama hakaret olmadan dürüstçe
ama sen beni başka türlü konuşmaya zorlarsan bunda çok iyi olduğumu belki fark etmişsin
senden ricam güzelce tartışalım.
ben senden düşünceme kabul beklemiyorum.ukalalık yaparakta yazmıyorum görüşümü seni incitmeden ortaya koyuyorum.
bundan sonraki tavrın benimde tavrımı değiştirecek.

Senin yazdığını aynısını bir başkası yazdı ona cevap verildi. Herkes gelir buraya aynı masalı okursa buna zırvalamak denir.O kadar alıngan olma.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.