Tam Forum Görünümü: Mücadelemizi Nasıl Yapmalıyız?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
Sayfalar: 1, 2, 3
Pante
Vermiş olduğunuz mücadele, yani bu baş döndürücü performansınız takdire şâyan.
Ateist, müslüman Hepinizi tebrik ederim.

Katılıyorum.
FreeWill
O kadar cok seriat hasreti cekiyorsan anani da alip gidersin Iran'a, Suudi'ye!
Takunyali susamuru seni!

QUOTE(hallac @ Sep 17 2007, 11:37 PM) *
RTE söylediğinde burda ne fırtınalar koparılmıştı. Ne oldu biz de RTE'leştik nede olsa terk etmiş olsakta kökenimiz aynı değil mi...

Bu cevabi verirken, cevap olarak alintildigim iletide AKP (dolayisiyla RTE) ovunuldugu icin, ben de kendisine RTE'nin zihniyeti ile karsilik verdim.
"Anani da al git" deyisim bir ahlaksizlik, bir kufur olmamali kendi savundugu degerler cercevesinde.

Ve tekrar soyluyorum:
"Seriat ozlemi cekerek, laiklige saldiranlar analarini da alip seriat ile yonetilen ulkelere gidebilir." Hah oldu mu?
hallac
olmuyor be abicim...
insanlar kendi zihniyetleri ile cevap versinler karşılarındakinin zihniyeti ile değil...
zihniyetimizemi güvenmiyor muyuz yoksa tıkanmışlığımızın bir sonucu mu bu yapılanlar...
Başka bir başlıkta güzel bir bakış açısı sunmuştunuz... Ben de çalınan minareye nasıl kılıf uydurulmaya çalışıldığını göstermiştim. İkinci bir örnek isterseniz bu yaptığınız güzel bir örnek olur... Herkes birilerini analarıyla birlikte bir yerlere gönderiyor. Ağam bu memlekette kim kalacak onu söyleyin bari ya... Kim hangi hakla kimi kovuyor. Yav bu topraklar kimin tapulu malı... Öte yandan bu analardan istediğiniz nedir. Analarla paylaşamadığınız nedir.. laiki, islamcısı, şeriatçısı ateisti tutturmuş "ananıda al git..." aslında yok birbirinizden farkınız.... ziyniyet aynı. kültür aynı, felsefe aynı...
Yok abi iktidara ateistler gelse RTE'yi mumla aratır ya.... (Laikler gelse demiyorum çünkü onlarda geldi iktidara ne haltlar yediklerini gördük)
saygılarımla
Pante
QUOTE("Hacı")
Görevimiz, inanç ve düşüncelerimizi savunmak, onları yaymaktır.

Ama onları savunurken karşı tarafı yok etmeye çalışmamalıyız..

Çünkü karşı görüşü ezmek, yok etmek demek, dayatmak demektir. Bu da faşizmdir,veya komünizmdir..

Bu yeni anlayışı sergileyen arkadaşımızdan şu sorumuza yanıt alamadık:

Şimdi sorum şu:
Aynı ruh halinde misiniz?
TD'nin katılımcıları, yazarları bir koyun, yöneticileri ise sapık mıdır size göre?

Acaba bunun nedeni:

Ruh hali insanlarda zaman zaman istenmedik yazıları yazdırabilir ve bir daha kontrol etmeden gönder tuşuna bastırabilir elbette. Ama erdem, aradan zaman geçip de kafalar durulduğunda özür dilemeyi gerektirir.

satırlarında belirttiğimiz erdem eksikliği midir?

Benzer soruyu linkini verdiğim o başlığı izlemiş ve mesaj yazmış diğer arkadaşlara da sormak istiyorum:
Sn. Hacı'nın koyun ağılı dediği, koyundan dahi beyinsiz olarak tanımladığı o foruma yazanlar arasında sizler de varsınız. Hacı'nın hakaretleri karşısında neden sustunuz?
Neden " O forumda yazanları bu şekilde suçlaman yanlış! " diyemediniz?
O forumda o dönemde yazanlar arasındaki Freewill, Antimuhammed, Dreimalali ve diğer bazı arkadaşlar da olduğu halde neden "koyundan daha beyinsiz" hakaretini kabullendiniz?

Benzer tavrı eleştirilen sitenin kurucu Admini yapamaz, yapmaz. Buradaki arkadaşları koyun olarak niteleyemez. Nitelediği anda en başta karşısında beni bulur. Ama Hacı yapıyor ve siz suskun kalıyorsunuz? Böyleyken asıl koyun durumuna bu suskunluğunuzla düşmüş olmuyor musunuz?

İlgili sitenin kurucu adminiyle siyasi konularda, etnik konularda, tarihi olayların değerlendirilmesinde farklı görüşlere sahip olup bu tür konularda çetin tartışmalar içine girebilirken, yanlış bir görüşünde tavır koyup kendisini eleştirebilirken yoksa sizler bu özgürlüğe burada sahip olamadığınız düşüncesinde misiniz?
Yoksa takım tutar gibi ya da şovenistler gibi "benim sitem-başka site" havasında mısınız?
İslam'a karşı olan tutum ve mücadeleden önce asıl bu anlayışın masaya yatırılmasında ve bir özeleştiri mekanizmasının çalıştırılmasında yarar görüyorum.

Sizler de benim ruh halimi hoşgörün. Saygılarımla..
ufuk
yazdıklarım fazla hissettirmiş olmalıki sansürleniyor artık kendiniz çalıp kendiniz oynuyorusnuz...
FreeWill
Sevgili hallac, laiki, islamcisi, seriatcisi ile demissin!!!
Seriatci ne demek bir dusun bakalim! Seriatci biri demokrasiye, laiklige, insan haklarina bicak bilemis biri demektir.
Derdimiz muslumanlarla degil! Isteyen istedigine inanir. Ama bu inancini politik amaclarla kullanip benim veya kendisi gibi dusunmeyen herkesin katli vaciptir sloganlariyla insan kani dokmeyi savunan bir zihniyete karsi nereye kadar hosgoru gosterebilirsin? Hal boyleyken bile ben "onlari asalim keselim" demiyorum.
Bu zihniyet resmen ilan ediyor: "asilacak, kesilicek"! Ee ben de bu gorusu savunanlara "hadi anani al git burdan" diyorum. Seriat istiyorsa gitsin seriat ulkelerine orada yasasin! Ben bu ulkede turkuyle, kurduyle, cerkezi, rumu, gurcusuyle, ateistiyle, muslumaniyla, hristiyaniyla, siyahiyla, beyaziyla beraber kardesce yasamak istiyorum.

'Ortak hic bir noktamiz yok' demesin kimse!

Ortak noktamiz var: Insaniz!

Kimse inanci geregi 'asalim keselim' demesin, kimse o su irktan, bu fismekan miliyetinden diye 'asalim keselim' demesin.
Ha seriatcisi, ha irkcisi! Al birini vur otekine!

Benim dusuncelerimi, goruslerimi hala anlayamadiniz mi hallac abi?

SAYGILAR
hallac
ikimizde meramımız anlattık artık vereceğim yanıt ister istemez tekrar düzeyinde olacak... gecenin bu saatinde ne ben aynı şeyleri yazam ne de siz de bunu okumak zorunda kalın:)smile.gif
O deel de Gülay'ın bir parçası vardı ya...
"Buraları sevemedim" diye...
Ben bu toprakları sevdim de... düşünce anlamında buraları sevemedim...
sevgilerimle
FreeWill
QUOTE(atedeipan @ Sep 18 2007, 12:37 AM) *
Neden " O forumda yazanları bu şekilde suçlaman yanlış! " diyemediniz?
O forumda o dönemde yazanlar arasındaki Freewill, Antimuhammed, Dreimalali ve diğer bazı arkadaşlar da olduğu halde neden "koyundan daha beyinsiz" hakaretini kabullendiniz?

Sevgili atedeipan, baskalarinin kavgalari, surtusmeleri, birbirleri ile olan takintilari beni ilgilendirmez. Otekinin karsisinda, berikinin yaninda gibi guruplasmalarla benim isim olmaz. Ben yazimi yazar cekilirim. Istedigim yerde yazar, istemedigim yerde yazmam. Milletin forumculuk oyunlari beni irgilamaz.

Haksizliga ugradigimi dusundugumde kendi mahkememi kendim kurarim.

Haci, Cem, Dilaver gibi bir cok kimse neredeyse benim yasimin iki kati insanlar. Kimbilir kac yildir yaziyorlar. Olarin eski sorunlarini ne bilirim, ne de o sorunlar beni ilgilendirir. Belki henuz cocuk sayilirim bircogunuzun gozunde, ama Haci'nin "koyundan daha beyinsiz" demesiyle, benim sahsima dair bir soylemde bulunmadigini anlayabilecek kadar, ve bu sekilde tartismalarin herhangi bir olumlu getirisi olmayacagini bilecek kadar olgun bir yastayim.
Sanirim...

SAYGILAR
haci
Koyunlar koyunluklarına devam ediyorlar..
Onların her tepkisini yanıtlayacak değilim..
Bu yaştan sonra bir de koyun çobanı mı olacam..
Yallah ahırınıza..

HACI
haci
Eskiden yapılan bir tartışmayı tekrar canlandırmanın ne anlamı var?
Ben bunda kötü bir niyet olduğunu sanıyorum..
Ufuk bile tartışmalara katıldığına göre..
Devam etmek aptalca bir etkinlik olacak..

HACI
Pante
Hadi Hacı, alt tarafı bir özür dileyeceksin.
Kibir sana yakışmıyor.
Ortada bir tartışmada yok, kimsenin karıştığı da.
Sadece bir yanlışı düzelteceksin o kadar..
haci
Bazılarını koyun olarak suçladığım için mi özür dileyeceğim?
Ben düşüncelerinden pişmanlık duyan biri değilim...
Yeri gelmiş sizi koyuna benzetmişim..
Yeri gelirse eşeğe de benzetirim..

Bende uyandırdığınız izlenim onu açıkladığım zaman öyle imiş..
Ne yapayım. Elimde değil..
Sizin hesabınıza üzüldüm doğrusu..
Nedense bir çift lafım size çok koymuş..
Üzerinden epeyi geçti..
Bazılarının koyunluğu tescilleşti..

Eski yaraları deşmeseniz iyi edersiniz..
Size bir yararı olmayacağını anlamış olmanız gerekir.
Sonra sizi ratinginizi artımak için Hacı ile tartışmaya giriyorsunuz diye suçlayabilirler.

Özür dileme iseğiniz için size bir çift lafım var..

Allah versin..

HACI
Pante
Bu forumda benim reytingimden değil katkımdan söz edilebilir ancak.
Biz sana çalışıyoruz yanıt verdirmekle Hacı, yükselen senin reytingin. laugh.gif

Özür konusunda teklif var ısrar yok. Sürekli eteğinden çekecek değilim.
İnadım inat diyorsan, bıraktım gitti. Uğurlar olsun..

Bu durumda Hacı'nın kararı kesinleşmiş oluyor. Öyleyse bu başlıktaki ilk yazıma dönersek;

QUOTE("Atedeipan")
Bu tür anlayış değişikliklerini ilkesizliğe mi vermek gerekir yoksa ruh haline mi?

Demek ki ruh halinden değilmiş.
isturbo
Mücadelemizi Nasıl Yapmalıyız?
doğru bildiğimizi söylemekten çekinmeyerek
takiye yapmadan .
haci
QUOTE(atedeipan @ Sep 18 2007, 12:35 AM) *
"Pante" nickimin bir başkası tarafından kullanıldığı duyumu ile google'da arama yaparken nickimin ateizm.org'da geçtiği bir başlığa tesadüf ettim. Ve aşağıdaki linki okuduğumda bahsettiğim yazınızı okudum.

http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=7516&st=0

O dönem işlerim nedeniyle aktif olamadığımdan bu başlığı okuyamamışım herhalde.
O başlığı güncelleyip yanıt vermek yerine bu başlık altında sizden bir açıklama istedim.
Şimdi sorum şu:
Aynı ruh halinde misiniz?
TD'nin katılımcıları, yazarları bir koyun, yöneticileri ise sapık mıdır size göre?

Atedepan:

Sen verdiğin link'deki iletilerin tamamını okudun mu?
Cevabını o iletilerde bulabilirsin..
Kendi kendine bir takım sonuçlar çıkarmaya çalışman da saçma..
Kimsenin sana hesap vermesi zorunluğu yok...
O linkteki iletilerden benim basit bir TD yazarı olmadığımı da anlamış olmalısın..
TD'yi iyi bilen ve oynanan oyunları görebilen bir yazar olduğumu biliyorsundur..
Bence sen üstüne görev olmayan bir konuya burnunu sokuyorsun..
Ahkâm kesmeye devam etme lütfen..
Tahrik etmenin bir anlamı yok..
Başka işin gücün yok mu senin..

HACI
haci
Arkadaşlar mücadelemizi cesurca yapmalıyız.
İslamcıların dayatmalara direnerek yapmalıyız.
İslam'a teslim olmadan yapmalıyız.

Müslüman'ların esiri olmadan yapmalıyız.
Laiklikten ödün vermeden yapmalıyız..
Onur ve gururumuzdan fedakarlık yapmadan yapmalıyız...
Demokrasinin çoğunluğun değil, herkesin rejimi olduğunu hatırlatarak yapmalıyız.

Otobüs yolcularının namaz molası istemesine hayır diyerek yapmalıyız.
Oruç tutmayanlara saldıranlara direnerek yapmalıyız.
Kamu sektöründe türbanın yasallaşmasını isteyenlere karşı gelerek yapmalıyız.

Bir kişinin davranışı bile fark ettirir.
Muhammed sapığı bütün dünyanın geleceğini tek başına değiştirmedi mi?
Tarihin akışını bireylerin değiştirdiğini unutmamalıyız..

Artık örgütlenmemiz ve bir güç olduğumuzu kanıtlamamız gerekiyor.
Bu zaman korkulacak bir zaman değildir.
Fedakarlık yapılacak zamandır..
İlkelerimiz uğruna fedakarlık yapmaya başlamalıyız..
Saklandığımız dolaptan çıkmanın zamanı geldi..
Kim ve ne olduğumuzu halkımıza açıklama zamanının geldiğine inanıyorum.
Bunun nasıl yapılacağını düşünmeye başlamalıyız..

HACI
haci
Tayyip Erdoğan'dan...

Bir acelemiz yok
Anayasa çalışmasıyla gündeme gelen türban tartışmasını "mahalle baskısı" olarak niteleyen Başbakan Erdoğan, kadınların korkularının yersiz olduğunu belirterek, "Hiç endişe etmesinler. 5 yıllık iktidarımızda ne sıkıntı doğdu" dedi. Anayasa konusunda bir aceleleri olmadığını da belirten Erdoğan, rektörlere "seçkinci takımı" diye sert çıktı.

Yavaş ve emin adımlarla hedeflerine doğru ilerliyorlar..
ufuk
Yavaş ve emin adımlarla hedeflerine doğru ilerliyorlar..

Bu sözün bana cağrı filmindeki münafığı hatırlattısmile.gif -alıcaklar mekkeyide alıcaklar...
rai1978
Hacı müslüman olursa hiç şaşırmam.
haci
QUOTE(rai1978 @ Sep 20 2007, 11:28 PM) *
Hacı müslüman olursa hiç şaşırmam.

Hacı Müslüman idi..
Hem de sıkı bir Müslüman idi..

Eski çamlar bardak oldu..
Bir daha nah Müslüman olur..

HACI
haci
Mücadelemizi nasıl mı yapmalıyız..

Yobaz dincilerin projelerini gerçekleştirmesini önleyerek yapmalıyız..

Yobaz hükümet ilgililerinin demeçlerini yakından izlemeliyiz..
Özellikle Erdoğan'ın bütün demeçlerini çok yakından izlemeliyiz..

Onlar dava adamı iseler, biz de davamıza inanmalı ve onu savunmalıyız..

Bir sapık (Muhammed) tek başına bu dünyayı değiştirebiliyorsa, biz de değiştirebilmeliyiz..

Erdoğan sapığı kadar olamıyor muyuz?

Yazık bize..
Çok yazık..

HACI
Divane
Siz (ateistler) mücadele yapmıyorsunuz ki,

bulmuşsunuz müsait bir ortam (ateist forum) şov yapıyorsunuz.

zaten mücadele adamı değilsiniz siz..onu beğenmeyen,bunu beğenmeyen pipiriklersiniz.

saha sizin,hakem sizin,müdür ateist,amir ateist,gel keyfim gel .

bu forumun dışında,sizi böcek gibi ezerler alim allah.

şova devam edin bakalım..
CharlesDarwin
Hacı bu muslumanlarla dediğin sekilde mücadele yapılamaz. Muslumanlarla olmasa bile dincilerle mantıklı konuşmanın imkanı yoktur. Ufuk denilen köktendinci bizi yokedecekmiş. Aklı başında olan böyle birşey yazmazdı. Bu tip insanlar hastadır. Bunların önce tedavi edilmesi gerekir. Türkiyede psikolojisi bozuk çok sayıda insan var. Bunlardan bazıları da bir sekilde dinci olunca din adına en vahşi cinayetleri işlerler.
Pante
Mücadelemizi nasıl mı yapmalıyız..

Yobaz dincilerin projelerini gerçekleştirmesini önleyerek yapmalıyız..

Yobaz hükümet ilgililerinin demeçlerini yakından izlemeliyiz..
Özellikle Erdoğan'ın bütün demeçlerini çok yakından izlemeliyiz..

Onlar dava adamı iseler, biz de davamıza inanmalı ve onu savunmalıyız..

Buraya kadar çok doğru.

Bir sapık (Muhammed) tek başına bu dünyayı değiştirebiliyorsa, biz de değiştirebilmeliyiz..

Erdoğan sapığı kadar olamıyor muyuz?

Yazık bize..
Çok yazık..

İşte burada çuvallıyoruz.

Çünkü dinciler takiyye politikasıyla ve yavaş yavaş kaynatılan kurbağa stratejisiyle hareket ediyorlar.
Bunun karşısında bu tür söylemlerle başarılı olmak mümkün değil.
Türkiye'de insanlar bu tavır ve söylem içindeki ateistlere-dinsizlere itibar etmez.
Atatürk'ün izlediği yöntemden şaşmamak gerekir.
haci
QUOTE(atedeipan @ Sep 21 2007, 01:12 AM) *
Buraya kadar çok doğru.
İşte burada çuvallıyoruz.

Çünkü dinciler takiyye politikasıyla ve yavaş yavaş kaynatılan kurbağa stratejisiyle hareket ediyorlar.
Bunun karşısında bu tür söylemlerle başarılı olmak mümkün değil.
Türkiye'de insanlar bu tavır ve söylem içindeki ateistlere-dinsizlere itibar etmez.
Atatürk'ün izlediği yöntemden şaşmamak gerekir.

Mantıklı çıkarsamalar...

Ben doğruyu bildiğimi hiç bir zaman iddia etmedim.

Bekleyelim ve görelim derim..

Tabii bu arada bize düşen görevleri de yerine getirelim...

Lütfen..

HACI
rai1978
Haci sizin davaniz yokki başkasının davasına karşı olmakmı dava güldürme beni...
Bitki gibi yaşamak ne kadar acıdır kimbilir.Kalkıyosun boşluk yatıyosun boşluk pis bi sıkıntı karnının üstünde sürekli...
rai1978
Kaç milyar insan geldi Kurani Kerim gibi bi kitap gösteremediler incil ve tevrat var(aslı mevcut değil) benzeri olarak hepsi Allah kelamı...İnsan biraz haya eder inanmadığını söylemek için...Gözleri var ama göremezler ayeti olmasaydı sizi anlamak güç olurdu...
hallac
Allah'a inanmak için haya mı gerekiyor hayâ mı...
Requiem
QUOTE(rai1978 @ Sep 21 2007, 05:19 AM) *
Kaç milyar insan geldi Kurani Kerim gibi bi kitap gösteremediler incil ve tevrat var(aslı mevcut değil) benzeri olarak hepsi Allah kelamı...İnsan biraz haya eder inanmadığını söylemek için...Gözleri var ama göremezler ayeti olmasaydı sizi anlamak güç olurdu...

kuranı kerim gerek biçimsel gerek içerik olarak son derece düzensiz ve anlatım bozuklukları ile dolu bir eserdir.
isturbo
Mücadele etmenin binbir türlü yolu var,örneğin ben islami hiç bir yaptırıma anlayış göstermeyerek bunu uyguluyorum.
Müslümanlığın yaşam kültürümüz olmasına müsade etmemeliyiz.yığınlara müslümanlığı kurtuluş olarak gösterme politikaları
her türlü devam ediyor.açık açık veya gizlice bunu herkes biliyor.insanı çıldırtan ise bu geçmiş zaman safsatalarının masallarının hala kelli felli adamlarca gözümüzün kulağımızın burnumuzun içine kurtuluş reçetesi olarak zorla sokulması.
biz aptalız kardeşim anlayamıyoruz muhamedin yüceliğini ve bizlere müjdelediği ebedi hayatı saadeti onun buyurduklarını

bence mücadelede sanat en önemli araçtır çünkü milli geçmişimiz ananelerimiz anamız babamız
saygısını gösterte göstere bu günlere geldik tüm islam aleminde küçük bir karikatür olayında neler yaşandı
oysa burda biz islam ve muhamed ile ilgili neler yazıyor okuyoruz hemde direk islamın içinde yaşayanlar olarak
örneğiğn sözlü eleştrilerimizi benzer şekillerde karikatür resim flash animasyonu resimli web öyküsü vs yaratıcı çalışmalar
bir tür mücadeledir çünkü sanat bağımsız ve özgür olmalıdır kimseden emir almamalıdır.ayrıca sinemada güzel mücadele
aracıdır bence tabular sinemada işlenecek süper konu muhammedin resmini veya görüntüsünü hayal etmek dışa vurmak
hala bir tabu bu tür baskıların belli gruplarca yapılması gerekir tabi zengin ve cesur olmak lazım yada iyi bir oyuncu
kimden korkacağız dimi kışkıracak yığınlardanmı.
rai1978
Requiem inanki bütün düşünceleriniz hep bunun gibi çarpık,bu şekilde seviyeniz dahada düşüyor sen arapça biliyormusunki anlatım bozukluğu var diyorsun eğer varsa öyle bişey o türkçeye çeviren şahıstan kaynaklanıyodur...Allah bu konuda meydan okuyor hemde öyleki hepiniz kafa kafaya verin cinleride toplayın yanınıza yazabiliyorsanız yazın diyor ve 'mutlak' başarısızlığa uğrayacağınızı söylüyor 1500 yıldır ben yazarım diyen biri çıkmamış daha ne konuşuyosunuz...
Bu kadar delil varken binlerce inamadığınızı bari içinizde saklayın insan biraz utanır demek istedim hallac biz görüyoruz Allahı nereye baksam o var cennette sakal olmayacakmış bu bile delil...
hallac
sayın rai1978, buradaki bir çok insanda (inanan inanmayan) hayâ vardır. Erkeklerde haya olduğu kesin.
Burada inanıp inanmama meselesini hayâ ile açıklamaya çalışmak hiç hoş dreğil. sonra karşınızdan hayâ üzerine seminerler verilirse susmak zorunda kalabilirsiniz
saygılarımla
isturbo
Mücadelemizi Nasıl Yapmalıyız?

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=theo+van+gogh

hatırlatma niyetiyle bir link

saygılar
rai1978
Hacı anladığım kadarıyla öfken sağlıklı düşünmeni engelliyor şu meseleyi bi çözelim daha açık konuşayım hristiyanlarda tesadüfe inanmıyorlar ama dünya hayatını nispet olarak alırsak diğer topluluklardan ilerideler müslümanlarda tesadüfe inanmıyorlar ama gerideler şimdi ileride yada geride olmanın tesadüfe inanmamakla bi ilgisi olmadığını görüyosun daha inatla aynı konuyu savunmanın bi anlamı yok...Onur meselesine gelince eğer ben bi düşünceyi savunuyorsam ve biri çıkıpta aksini ispatlarsa haklısın kardeşim yanılmışım deyip kapatırım mevzuyu haklı olmadığımı bildiğim halde savunmam bu onursuzluktur bana yakışmaz sendende beklediğim oydu ama yapmadın müslümanların geri kalmasını hala tesadüflere inanmamalarına bağlıyosun yazık acınacak haldesin farkında değilsin...
xislam
QUOTE(rai1978 @ Sep 21 2007, 01:09 PM) *
Requiem inanki bütün düşünceleriniz hep bunun gibi çarpık,bu şekilde seviyeniz dahada düşüyor sen arapça biliyormusunki anlatım bozukluğu var diyorsun eğer varsa öyle bişey o türkçeye çeviren şahıstan kaynaklanıyodur...Allah bu konuda meydan okuyor hemde öyleki hepiniz kafa kafaya verin cinleride toplayın yanınıza yazabiliyorsanız yazın diyor ve 'mutlak' başarısızlığa uğrayacağınızı söylüyor 1500 yıldır ben yazarım diyen biri çıkmamış daha ne konuşuyosunuz...
Bu kadar delil varken binlerce inamadığınızı bari içinizde saklayın insan biraz utanır demek istedim hallac biz görüyoruz Allahı nereye baksam o var cennette sakal olmayacakmış bu bile delil...

Requiem inanki bütün düşünceleriniz hep bunun gibi çarpık,bu şekilde seviyeniz dahada düşüyor sen arapça biliyormusunki anlatım bozukluğu var diyorsun SEN BİLİYORMUSUNDA YOK DİYORSUN?

eğer varsa öyle bişey o türkçeye çeviren şahıstan kaynaklanıyodur... EVET MUTLAKA ONDAN KAYNAKLANIYORDUR AMA ASLA KURAN SAÇMA OLAMAZ BAK ÖN KABUL BİR HATA VARSA MUTLAKA BİRİLERİNDENDİR KURANDAN OLAMAZ.. AMA BİZLER BİLİYORUZKİ KURAN SAÇMA DENEMEYECEK KADAR ZAVALLIDIR.

Allah bu konuda meydan okuyor hemde öyleki hepiniz kafa kafaya verin cinleride toplayın yanınıza yazabiliyorsanız yazın diyor ve 'mutlak' başarısızlığa uğrayacağınızı söylüyor 1500 yıldır ben yazarım diyen biri çıkmamış daha ne konuşuyosunuz... ÇIKMAMIŞMI GÜLDÜRME BENİ KURANIN YAZILMAYACAK HİÇBİRŞEYİ YOK İYİ PALAVRA ATMAK YETERLİ. AYRICA BİRİSİ ELİNE BİR YEMEK KAŞIĞI KAHVE ALIR VE BUNU BİR YERE GÖKERSE OLUŞAN KAHVE YIĞINININ AYNISINI KİMSE BİR DAHA YAPAMAZ.. EĞER BİRİSİ "BAKIN ŞU KAHVE YINININ AYNISINI KİMSE BİRDAHA YAPAMAZ DİYE ÖVÜNÜYORSA O APTAL BİRİSİDİR AYNI ŞEKİLDE BİRİSİ ELİNE 100 TANE MİSKET ALIR HAVAYA ATARSA O MİSKETLERİN OLDUĞU EYRLERE İŞARET KOYARAK HADİ ALIN ELİNİZE 100 TANE MİSKET HAVAYA ATIN BAKALIM BENİM MİSKETLERİMLE AYNI YERDE DURDURABİLECEKMİSİNİZ DERSE ONADA APTAL DERİZ BİZ BÖYLE BİR APTAL OLAMAZ DİYORUZ SİZ VAR HEMDE HERYERDE DİYORSUNUZ

Bu kadar delil varken binlerce inamadığınızı bari içinizde saklayın insan biraz utanır YA SEN BU SAÇMALIKLARA İNANMAKTAN UTANMIYORSAN ATEİSTLER NEDEN İNANMADIKLARI İÇİN UTANSINLAR AYRICA SEN İNANIYORSAN İÇİNDE SAKLA GİT NE YAPARSAN YAP KİMENE...

demek istedim hallac biz görüyoruz Allahı nereye baksam o var cennette sakal olmayacakmış bu bile delil... İŞTE ALLAHIN VARLIĞINA KESİN BİR DELİL CENNETTE SAKAL OLMAYACAK (BU DELİL NEREDEN ALINMIŞSA) YANİ İÇİMDEN KELİMEİŞAHADET GETİRMEK GELDİ ÇOK MUHTEŞEM BİR DELİL CENNETTE SAKAL OLMAYACAK İNANIN ŞU ANDA YAZAMIYORUM O KADAR ETKİLENDİM.
haci
QUOTE(rai1978 @ Sep 21 2007, 10:20 PM) *
Hacı anladığım kadarıyla öfken sağlıklı düşünmeni engelliyor şu meseleyi bi çözelim daha açık konuşayım hristiyanlarda tesadüfe inanmıyorlar ama dünya hayatını nispet olarak alırsak diğer topluluklardan ilerideler müslümanlarda tesadüfe inanmıyorlar ama gerideler şimdi ileride yada geride olmanın tesadüfe inanmamakla bi ilgisi olmadığını görüyosun daha inatla aynı konuyu savunmanın bi anlamı yok...Onur meselesine gelince eğer ben bi düşünceyi savunuyorsam ve biri çıkıpta aksini ispatlarsa haklısın kardeşim yanılmışım deyip kapatırım mevzuyu haklı olmadığımı bildiğim halde savunmam bu onursuzluktur bana yakışmaz sendende beklediğim oydu ama yapmadın müslümanların geri kalmasını hala tesadüflere inanmamalarına bağlıyosun yazık acınacak haldesin farkında değilsin...

Ben tesadüfe fazla inanan birisi değilimm rai1978 kardeşim..
Müslüman'lar tesadüfen geri kalmış değillerdir..
Kendileri ve İslam'la ilgili bazı nedenler vardır.
Onların tesadüfle ilgisi yoktur..
Siz benim düşüncelerimin aksini isbatlamış değilsiniz..
Sizde onur olsa burada, soruyu yanıtlamaya çalışanlar arasında bu kadar saçmalamazsınız..

HACI
botanical
QUOTE(haci @ Sep 16 2007, 03:20 PM) *
Mücadelemizi Müslüman'lara İslam'ın gerçek yüzünü göstererek yapmalıyız.
Ve bunu o yüzdeki çirkinliği gözlerine sokarak değil, kendilerinin görmesini sağlayarak başarmalıyız..

Bu da ustalık ister.. Sofistikasyon ister..

Burada yazan bazı Müslüman'ları hemen susturuyoruz..
Bunun doğru bir strateji olduğunu sanmıyorum..
Ama insanın elinden gelmiyor..
Tartışma havasına girince insan kendini kaybediyor ve normalde yazmaması gereken şeyleri yazmaktan çekinmiyor.

Ateizmi dayatarak Müslüman'ları kendi dinlerini sorgulamaya sevkedemeyiz.
Ben en çok bunu vurgulamak istiyorum.
Herşeyden önce dayatmaktan kesin olarak vazgeçmeliyiz..

Bir İspanyol özlüsöz vardır..

Düşüncelerinizi bağırarak ifade ederseniz, karşı taraf kulaklarını kapatır.
Onları fısıldarsanız, ne demek istediğinizi işitmek isteyeceklerdir.

Müslüman'ların saygısız davranması bizi ilgilendirmemeli..
Bu onların sorunu..
Bizim onlara uymamız davamıza bir yarar sağlamayacaktır.
Karşılıklı itişip, tepişme ile ne başarılabilir?

Tabii bunları söylemesi kolay..
Uygulaması ise çok zor..

Ama bu konuda çaba göstermeliyiz...

Ben böyle düşünüyorum..

HACI

Hacı burda sana kesinlikle katılıyorum. Burdaki İspanyol sözünede.

Genelde inanır kesim en eğitimlisi dahi dinsel konularda eleştirel bir yaklaşıma dahi düşmanca bir takım tavırlar sergiliyorlar. Allaha yada Peygambere karşı sorgulayan bir sözü onlara göre anne babalarına küfretmekten beter algılıyorlar ve çok kaba tavırlarla karşılık verebiliyorlar. Bu durumda ne kadar zor dahi olsa aynı şekilde sert ve bağırarak karşılık vermeyip daha istikrarlı ve sakin davarnırsak daha etkili olabiliriz diye düşünüyorum bende.
rai1978
Anlatım bozukluğu konusunda aynı soruyu sen bana sorduğuna göre kesinleştiki (bilimsel bi gerçek oldu)türkçe tercümesinden bakarak savunduğunuz kanıya varılamaz arapça bilmek şart requiem atmış...

Zaten senden Kuranın aynısını getirmeni kimse istemiyo benzerini diyo Allah,varmı gülüyosun ama hani nerde göster hemen bakıcam yok hala savunmaya çalışıyosun kahve misket gazoz...Hadi senin örneklerini kullanayım milyarlarca insan eline kahve alıp döksün örnekteki yığının benzerine yaklaşamaz aynı yığın olacak denmiyo zaten daha yazayımmı...(şimdi derki birinden biri başarabilir)Ben sana dünyayı kaldır hadi diyorum onda ne varki güçlü olmak yeterli(yazılmayacak birşey yok) diyosun bende onu diyorum işte o güç Allahta var sadece...

Ön kabul konusunda haklısın peşinen kabul ettim ben islamı hemde en alasıyla zaten meselede orda Allah aklınıza yattıysa iman edin demiyo sizi ben yarattım bana kulluk etmeniz için emirlerime virgülüne kadar itaat edeceksiniz ölene kadar süreniz var isyan ederseniz sizi öldürdükten sonra canınızı fena yakarım bakın delillerim diyerek nasıl yarattığınıdan söz etmiş ve insanın aklından çıkmadığı kesin olan bir sürü örnek vermiş...Şimdi iki insan var bunlara bakıp inanan sonra delilleri görüp insanları doğru yola çağıran ve hadi be senden ben solucandan geldim bak maymuna ne kadar benziyorum:)bizim atalarımız onlar diyen...bunların hangisi arsız

Sakal örneğinede hemen atlayacağını biliyordum çok acemisin orda basit görünen bi iddia var nereye baksam dedim ilk gözümün önüne sakallı biri geldi en basitinden cennette sakal yok halbuki bu dünyada sakal emir cennette neden sakal yok insanlar daha güzel görünsün diye bi insan kendini kötü gösterdiğini düşündüğü bişeyi emredermi (mantık) belliki buna memur...

Sizin hatanız burda herşeye sadece bakıyosunuz düşünme faliyeti yok televizyon izler gibi seyrediyorsunuz hadiseleri yağmur ne kadar düzenli yağıyo bahçivanın o delikli aletle çicekleri suladığı gibi, Allah diyoki rüzgarla bulutları bi yere kadar sürükleriz sonra istediğimiz zaman YOĞUNLAŞTIRIRIZ orda irade işin içine giriyo yağmurun ne zaman ve nerde olacağı belli değil...

Bana biri kalkıp yağmuru günler öncesinden biliyoruz zaten demesin bil bakalım o zaman altı ay yada bir ay öncesini herşey var, eline bakar gibi izliyosun bulutları aynı cinsiyetin belli olması gibi bi noktada Allah karar veriyo zaten Rabbim o zamana karar anı diyo Kuranda...Ben iman etmeyeyimde kim iman etsin...Yanlış anlamayın gurur duymuyorum bununla Hidayet Allahtan ben sadece istiyorum vesile olacak işler yapmaya çalışıyorum...Sizde ona küfür etmeyerek başlayın yavaş yavaş saygılı olun ona karşı...
rai1978
Hacı iyice köşeye sıkıştın ama soğuk kanlılığını elden bırakma yani sinirlenipte küfür etme şuna buna demek istiyorum...Başlığında müslümanların evrime inanmamaları sonucu geri kaldıklarından bahsediyordun şimdi tesadüf kelimesini farklı anlamlarda kullanıp konuyu değiştirmeye çalışıyorsun buna tek kelimeyle kıvırma derler bükemediğin bileği öpeceksin kardeş...
xislam
QUOTE(rai1978 @ Sep 22 2007, 01:30 AM) *
Anlatım bozukluğu konusunda aynı soruyu sen bana sorduğuna göre kesinleştiki (bilimsel bi gerçek oldu)türkçe tercümesinden bakarak savunduğunuz kanıya varılamaz arapça bilmek şart requiem atmış...

Zaten senden Kuranın aynısını getirmeni kimse istemiyo benzerini diyo Allah,varmı gülüyosun ama hani nerde göster hemen bakıcam yok hala savunmaya çalışıyosun kahve misket gazoz...Hadi senin örneklerini kullanayım milyarlarca insan eline kahve alıp döksün örnekteki yığının benzerine yaklaşamaz aynı yığın olacak denmiyo zaten daha yazayımmı...(şimdi derki birinden biri başarabilir)Ben sana dünyayı kaldır hadi diyorum onda ne varki güçlü olmak yeterli(yazılmayacak birşey yok) diyosun bende onu diyorum işte o güç Allahta var sadece...

Ön kabul konusunda haklısın peşinen kabul ettim ben islamı hemde en alasıyla zaten meselede orda Allah aklınıza yattıysa iman edin demiyo sizi ben yarattım bana kulluk etmeniz için emirlerime virgülüne kadar itaat edeceksiniz ölene kadar süreniz var isyan ederseniz sizi öldürdükten sonra canınızı fena yakarım bakın delillerim diyerek nasıl yarattığınıdan söz etmiş ve insanın aklından çıkmadığı kesin olan bir sürü örnek vermiş...Şimdi iki insan var bunlara bakıp inanan sonra delilleri görüp insanları doğru yola çağıran ve hadi be senden ben solucandan geldim bak maymuna ne kadar benziyorum:)bizim atalarımız onlar diyen...bunların hangisi arsız

Sakal örneğinede hemen atlayacağını biliyordum çok acemisin orda basit görünen bi iddia var nereye baksam dedim ilk gözümün önüne sakallı biri geldi en basitinden cennette sakal yok halbuki bu dünyada sakal emir cennette neden sakal yok insanlar daha güzel görünsün diye bi insan kendini kötü gösterdiğini düşündüğü bişeyi emredermi (mantık) belliki buna memur...

Sizin hatanız burda herşeye sadece bakıyosunuz düşünme faliyeti yok televizyon izler gibi seyrediyorsunuz hadiseleri yağmur ne kadar düzenli yağıyo bahçivanın o delikli aletle çicekleri suladığı gibi, Allah diyoki rüzgarla bulutları bi yere kadar sürükleriz sonra istediğimiz zaman YOĞUNLAŞTIRIRIZ orda irade işin içine giriyo yağmurun ne zaman ve nerde olacağı belli değil...

Bana biri kalkıp yağmuru günler öncesinden biliyoruz zaten demesin bil bakalım o zaman altı ay yada bir ay öncesini herşey var, eline bakar gibi izliyosun bulutları aynı cinsiyetin belli olması gibi bi noktada Allah karar veriyo zaten Rabbim o zamana karar anı diyo Kuranda...Ben iman etmeyeyimde kim iman etsin...Yanlış anlamayın gurur duymuyorum bununla Hidayet Allahtan ben sadece istiyorum vesile olacak işler yapmaya çalışıyorum...Sizde ona küfür etmeyerek başlayın yavaş yavaş saygılı olun ona karşı...

Anlatım bozukluğu konusunda aynı soruyu sen bana sorduğuna göre kesinleştiki (bilimsel bi gerçek oldu)türkçe tercümesinden bakarak savunduğunuz kanıya varılamaz arapça bilmek şart requiem atmış... ARAPÇA BİLİNMESİ ŞART DİYORSAN AYNI ZAMANDA KURANIN EVRENSEL OLMADIĞINADA KARAR VERMİŞ OLUYORSUN.. BİRİNİZ KURAN TÜRKÇE OKUNMALI BİRİNİZ BU OLMAZ DİYOR BİZLER HANGİNİZİ CİDDİYE ALALIM. BİRİNİZ HADİSSİZ OLMAZ DİYOR ÖBÜRÜNÜZ HADİSE İNANANLAR KAFİR DİYOR HANGİNİZE İNANALIM. BİRİNİZ KADIN DÖVÜLMEZ DİYOR (BU KURANA AYKIRIDIR KURANA GÖRE KADIN ERKEĞİN SÖZÜNÜ DİNLEMEZSE DÖVÜLMESİ BİR EMİRDİR) BAZILARINIZ DÖVÜN DİYOR...

Zaten senden Kuranın aynısını getirmeni kimse istemiyo benzerini diyo YA BİR İNSAN OLARAK ŞUNU NASIL SÖYLÜYORSUN YA LÜTFEN AZICIK DÜŞÜN KURANIN BENZERİNİ YAZMAK BİR İŞ BİLE DEĞİL BAK DENE AL ELİNE KALAMİ DENE SEN BİLE YAZARSIN OKUMASI OLUPTA KURANIN BENZERİNİ YAZAMIYACAK YER YÜZÜNDE HİÇBİR İNSAN YOKTUR.. KURAN HİÇBİR TUTARLILIĞI OLMAYAN KAYPAK BİR KİTAPTIR DALDAN DALA ATLAYAN HİÇBİR KONUYU BAĞLAYAMAYAN BİRYERDEN BAŞLAYIP ALAKASIZ YERLERE GİDEN KİTAP DEMEYE DİLİM VARMIYOR AMA İŞTE TİP OLARAK BİR KİTAPTIR DİYORUM SADECE BUNU YAZAMAYACAK TEK BİR İNSAN YOKTUR DÜNYADA.

Allah,varmı gülüyosun ama hani nerde göster hemen bakıcam yok hala savunmaya çalışıyosun BUNU KİM YAPIYOR HER YERDE BUNU YAZMAKTAN USANDIM BİZLER GÖRME KELİMESİNİ SADECE GÖZLE GÖRME OLARAK KULLANMIYORUZ BUNLAR İSLAMCI SAHTEKARLARIN PALAVRALARIDIR GÖREMEDİĞİMİZ AMA VARLIĞINI BİLDİĞİMİZ OKADAR ŞEYLER VARKEN GÖRMÜYORUZ DİYE İNANMAYAN KİŞİLERE BENZİYORMUYUZ BİZLER..

kahve misket gazoz...Hadi senin örneklerini kullanayım milyarlarca insan eline kahve alıp döksün örnekteki yığının benzerine yaklaşamaz aynı yığın olacak denmiyo zaten daha yazayımmı...(şimdi derki birinden biri başarabilir)Ben sana dünyayı kaldır hadi diyorum onda ne varki güçlü olmak yeterli(yazılmayacak birşey yok) diyosun bende onu diyorum işte o güç Allahta var sadece... BU YAZINI ŞAKA OLARAK KABUL EDİYORUM YOKSA KİMSE BUKADAR SAÇMALAYAMAZ KAHVE ÖRNEĞİNE BAKARSAK ZATEN KURANIN BENZERİNİN YAPILACAĞINI SEN KENDİN İTİRAF ETMİŞSİN ELİNE BİR YEMEK KAŞIĞI KAHVE ALDIĞINDA ONU YERE GÖKTÜĞÜNDE OLUŞAN KAHVE YIĞINININ AYNISINI DEĞİLDE BENZERİNİ İSTİYORSAN BAŞKASIDA ELİNE BİR YEMEK KAŞIĞI KAHVE ALIR VE SENİNLE AYNI ŞEKİDE YERE DÖKER BUDA O YIĞININ BENZERİ OLUR.. DÜĞNYAYI KALDIRACAK GÜÇ SADECE ALLAHTA VAR DİYORSUN BANA HADİ KALDIR DİYORSUN BEN KALDIRAMAM HADİ ALLAHIN KALDIRSIN.. HADİ SÖYLEDE KALDIRARAK İSPATLASIN.. ŞİMDİ ALLAHINA BAKARAK SANA BİR ÖRNEK DAHA VEREYİM BEN DİYORUMKİ DÜNYAYI KALDIRABİLİRİM AMA ŞU ANDA KALDIRMIYORUM İLERİDE KALDIRACAĞIM VEYA KALDIRIRIM AMA SENİN İSTEMENLE DEĞİL NE ZAMAN İSTERSEM O ZAMAN KALDIRIRIM GİBİ CEVAPLAR VERSEM BANA NE DERSİN.. İŞTE BANA NE DERSEN BENDE SENİN ALLAHINA AYNI ŞEYLERİ SÖYLERİM.

Ön kabul konusunda haklısın ZATEN BUNU SÖYLEMEN HERŞEYİ AÇIKLIYOR BU GERÇEĞİ DİLE GETİRMEN SAMİMİ BİRİSİ OLDUĞUNU BANA GÖSTERİYOR HİÇ DEĞİLSE TÜM GERÇEKLERİ İNKAR EDEREK TAMAMEN AKILSIZCA NE YAPTIĞININ FARKINDA OLMAYAN BİRİSİ OLMADIĞINI ANLATIYOR BU SÖZLER.

peşinen kabul ettim ben islamı hemde en alasıyla zaten meselede orda Allah aklınıza yattıysa iman edin demiyo sizi ben yarattım bana kulluk etmeniz için emirlerime virgülüne kadar itaat edeceksiniz ölene kadar süreniz var isyan ederseniz sizi öldürdükten sonra canınızı fena yakarım bakın delillerim diyerek nasıl yarattığınıdan söz etmiş NEREDE SÖYLEMİŞ BUNLARI? YOKSA BUNLARI O DEĞİLDE ONUN ELÇİSİ OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİR ARAPMI SÖYLEMİŞ SENİN SÖYLEDİĞİN TÜM SÖZLER 1400 YIL ÖNCE YAŞADIĞI SANILAN BİR ARAP BEDEVİSİNİN SÖZLERİDİR BU SÖZLERİ SÖYLEYEN ODUR SENİN TÜM SAVIN O ARABIN DOĞRUYU SÖYLEDİĞİNE İNANMAKTIR YANİ DİYORUMKİ SEN ALLAHA İNANNIYORUM DİYEMEZSİN ÇÜNKİ ALLAH İLE KONUŞMADIN SEN ANCAK MUHAMMEDE İNANDIM DİYEBİLİRSİN AYNI ŞEKİLDE BİZLERDE ALLAHA İNANMIYORUZ DİYEMEYİZ ÇÜNKİ HİÇ ALLAH İLE KONUŞMADIK ALLAHA İNANMIYORUZ DERKEN MUHAMMEDE İNANMIYORUZ DİYEBİLİRİZ ALLAHA İNANMIYORUZ DİYE BİLMEMİZ İÇİN ONUNLA MUHATAP OLMAMIZ GEREKİYOR ŞİMDİ ÖBÜR TARAFTA ALLAH BİZE "NASIL BANA İNANMADINIZ" DİYE BİR SORU SORARSA SENCE BU ALLAH NASIL BİR ALLAH OLUR VE BÖYLE CAHİL BİR ALLAH OLURMU DİYE SORAYIM????

ve insanın aklından çıkmadığı kesin olan bir sürü örnek vermiş... EVET MUHAMMEDİN KARILARI İLE HANGİ SIRADA YATACAĞI GİBİMİ MESELA VEYA ONA TÜM YAKIN AKRABALARININ KIZLARININ HELAL OLMASIMI BU ÖRNEKLER YOKSA ÇAMURDAN YARATMASIMI KURANDA TEK AMA TEK BİR ÖRNEK YOKTUR CAHİL BİR ARABIN DESTEKSİZ SALLAMASIDIR HEPSİ BUNLARADA ANCAK SENİN YAPTIĞIN GİBİ ÖNCEDEN KURANIN ÇOK MÜKEMMEL OLDUĞUNU KABULLENİP SONRADA OKUDUKTAN SONRA TÜM SAÇMALIĞINA RAMEN ÖN KABULLÜ OLDUĞU İÇİN BUNLARIN İYİ OLDUĞUNA İNANIR İNSANLAR TARAFSIZ BİRİSİNE KURANI OKUTTUĞUNDA VE ONA BU ALLAHIN KİTABI DEDİĞİNDE SANA ŞAŞKIN ŞAŞKIN BAKAR VE SENİN DELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK KIZMA DİYE GÜLÜMSER.

Şimdi iki insan var bunlara bakıp inanan sonra delilleri görüp insanları doğru yola çağıran ve hadi be senden ben solucandan geldim bak maymuna ne kadar benziyorum:)bizim atalarımız onlar diyen...bunların hangisi arsız EVET HANGİSİ ARSIZ BİRİSİ ÇIKIYOR DÜNYAYI ALLAH YARATTI BENDE O HERŞEYE GÜCÜ EYTEN ALLAHIN ELÇİSİYİM BANA İTAAT EDİN DİYOR GELİN ONUN İÇİN SAVAŞIN KADINLARI DÖVÜN DİYOR VE O KACAMAN ALLAHIN KULLARINI İNANDIRMAK İÇİN YEMİNLER EDİYOR BU ELÇİ İNSANLARIN ESKİDEN KIZIM DEDİĞİ EVLATLIKLARININ KARILARI İLE EVLENİLMESİNDE SAKINCA OLMADIĞINI SÖYLEYEREK KENDİSİ ESKİDEN GELİNİM DEDİĞİ KADINLA EVLENİYOR Secde 13 Biz dilersek, herkese hidayet verirdik, fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracağımıza dair benden söz çıkmıştır. GİBİ SÖZLERİN O ALLAHA AİT OLDUĞUNU SÖYLÜYOR HEMDE ŞU AYETLERE RAMEN 11. Hud Suresi, 2. ayet:
"Bu Kitap Allah'tan başkasına ibadet etmemeniz için indirildi. Kuşkusuz, ben size O'ndan gelen bir uyarıcı ve müjdeciyim."
VE DEVAM EDELİM KURANDAN ÖRNEKLER VERMEYE
Kurandaki bu çelişkileri müslümanlar bir türlü açıklayamaz ve açıklayamadıklarını bildikleri halde halen kuranın evrensel olduguna inanırlar. Aşagıdaki listeden bazı ayetlerin çelişkilerinin listesini göreceksiniz.

1- Allah ın bir günü 1000 dünya yılına mı eşit(22:47,32:5) yoksa 50000 mi?(70:4)

2- Ölürken ruhu kim alır? ölüm meleği(azrail) mi?(32:11) "melekler" mi(çoğul)(47:27) yoksa Allah mı?(39:42)

3- Yer ve gök kaç günde yaratılmıştır: 6 gün (7:54) (10:3) (11:7) (25:59) 8 gün 41:9-12

4- Gök mü yer mi önce yaratılıp "döşendi"? ilk önce gök sonra yer (79:27-30) ilk önce yer sonra gök(2:29)

5- İnsan neyden yaratılmıştır? Kan pıhtısından mı? (96:1-2) sudan mı? (21:30,24:45,25:54) balçıktan mı? (15:26) topraktan mı? (3:59,30:20,35:11) hiçbir şeyden mi?(19:67)

6- "O gün" "kimse kimsenin yerine birşey ödeyemez" "kimsenin şefaati kabul edilmez""Allah tan başka kimsenin dostluğu fayda vermez"mi?(2:123,6:51,82:18-19) yoksa bunun tersi mi?(43:86)

7- Kötülük Allah tan mı gelir? Evet(4:7 Hayır(4:79)

8- Sur a üflendiği zaman kişiler arasında "soruşturma" "birbirleriyle konuşma" olacak mı? Evet(52:25) (37:27) Hayır (23:101)

9- Hüküm gününde kötülere "kitap" "hangi tarafından" verilir? Arkalarından (84:10)
sol taraflarından (69:25)

10- Muhammed'in kalbine Kuran'ın tamamı indirilmiştir ve mükemmel şekilde tamamlanmıştır.(2:97) Fakat bir ayet değiştirilip yerine başka ayet getirilebilir. (16:101)

11- Hristiyanların ve Musevilerin hali ne olacak? Cennete gidebilir(2:62,5:69) veya Lanetlidir/küfre batmışlardır/"Allah onları kahretsin" Cennete kesinlikle gidemezler, cennet onlara haramdır (5:72,3:85,9:30) Ayrıca Kurana göre hristiyanlar ve yahudiler zalimler topluluğudur. (5:51)

12- Cennetin genişliği ne kadardır? Göklerle (birden fazla) yer kadar (3:133) Yoksa sadece bir gök (tekil) ver yer kadar (57:21)

13- İlk müslüman Enam/163’e göre Muhammed, Araf/143’e göre Musa.

14- Kaç tane melek Meryem ile konuşuyordu?

Sadece bir tane mi (19:17,21) yoksa birden fazla mı? (3:42,45)

15- Kur'an'da Allah'a ait olmayan sure : Fatiha

16- Kur'an'da Allah'a ait olmayan ayetler:
Hud/2, Tevbe/30, Zariyat /50-51, En'am-114

17- İblis melek midir, cin midir? 2/34'e göre melek, 18/50'ye göre ise cindir.

18- Bir Müslüman'ın kaç annesi vardır? 58/2'ye göre bir ("Onların anaları ancak, kendilerini doğuran kadınlardır."), 33/6'ya göre ise birden fazla ("Onun [Muhammed'in] eşleri de mü’minlerin analarıdır.

19- Allah insanları üç sınıfa mı (56/7) yoksa iki sınıfa mı (90/18-19, 99/6- ayıracaktır?

20- Allah, Firavun'a bir peygamber mi (7/103, 73/15), iki peygamber mi (10/75) göndermiştir?

21- Allah, Ad kavmini bir günde mi (54/19), birden fazla günde mi (41/16, 69/6-7) yoketmiştir?

22- İçki Allah'ın bir nimeti olarak sadece iyi midir (16/67), hem iyi hem kötü müdür (2/219), yoksa Şeytan işi olarak sadece kötü müdür (5/90-91)?

23- 109/1-6'da Muhammed, kafirlerin tapındığı tanrının veya tanrıların Allah'tan farklı olduğunu söylemektedir. Ehl-i Kitap (Yahudiler ve Hıristiyanlar) ya da putperestler sözkonusu olabilir. Halbuki Kuran, Yahudiler ve Hıristiyanlar'ın da (2/62, 2/139, 3/64, 29/46), putperestlerin de (16/35, 39/3) Allah'a inandığını söylemektedir.

24- Allah adil midir? 39/69'a göre öyledir: Ama, örneğin 14:4'e göre, Allah insanları keyfine göre sapkınlığa sürüklemektedir: "Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir." Bu durum, 4:88, 4:143, 6:125, 7:178, 7:186, 13:27, 13:33, 16:93, 17:97, 35:8, 39:23, 40:33, 42:46, 74:31 ile de desteklenmektedir.

25- Allah, şirki (kendisine ortak koşulmasını) affeder mi (4:153, 25:68-71), affetmez mi? (4:48, 4:116)

26- "Musâ’nın kavmi onun (Tur’a gitmesinin) ardından, ziynet eşyalarından, böğürmesi olan bir buzağı heykeli (yaparak ilah) edindiler." (7:148) Musa'nın kavmi, Musa Tur'dan dönmeden önce mi (7:149) yoksa döndükten sonra mı (20:91) bu hatalarından vazgeçip tövbe ettiler?

27- Yunus sahile atıldı mı (37:145), atılmadı mı? (68:49)

ŞİMDİ TÜM BUNLARI SÖLEYEN BİR ARABIN SÖZLERİNE İNANMAKMI ARSIZLIKTIR YOKSA İNANMAMAKMI????????

Sakal örneğinede hemen atlayacağını biliyordum çok acemisin orda basit görünen bi iddia var nereye baksam dedim ilk gözümün önüne sakallı biri geldi en basitinden cennette sakal yok halbuki bu dünyada sakal emir cennette neden sakal yok insanlar daha güzel görünsün diye bi insan kendini kötü gösterdiğini düşündüğü bişeyi emredermi (mantık) belliki buna memur... ASIL DÜŞEN SENİN CENNETE SAKALIN OLUP OLMAYACAĞINI NEREDEN BİLİYORSUN? SANA BİR DOST TAVSİYESİ SAKIN HADİSLERDEN DEMEK ÖĞLE HADİSLER YAPIŞTIRIRIMKİ BURAYA KÜÇÜK DİLİNİ YUTARSIN..

Sizin hatanız burda herşeye sadece bakıyosunuz düşünme faliyeti yok YORUMSUZ

televizyon izler gibi seyrediyorsunuz hadiseleri yağmur ne kadar düzenli yağıyo bahçivanın o delikli aletle çicekleri suladığı gibi, Allah diyoki rüzgarla bulutları bi yere kadar sürükleriz sonra istediğimiz zaman YOĞUNLAŞTIRIRIZ orda irade işin içine giriyo yağmurun ne zaman ve nerde olacağı belli değil... EEEEE NOLMUŞ BELLİ DEĞİLSE BULUTLARI SÜRÜKLÜYOR CANININ İSTEDİĞİ YEREMİ BIRAKIYOR VE SELLERİN OLMASINA BİNLERCE İNSANIN EVSİZ KALMASINA HAYATINI KAYBETMESİNE SEBEP OLUYOR BİR SÜRÜ SUYA İHTİYAÇ OLAN ÜLKELERE DAMLA SU YOK AMA HERTARAFI SU OLAN ÜLKERERE SEL GETİRİYOR VE İNANILACAK GİBİ DEĞİL AMA BİRDE BUNLARI BİLİÇLİ BİR VARLIK YAPIYOR DİYORSUNUZ EĞER BİLİÇLİ BİR VARLIK VARSA SİZİN İŞİNİZ BAYA ZOR.

Bana biri kalkıp yağmuru günler öncesinden biliyoruz zaten demesin bil bakalım o zaman altı ay yada bir ay öncesini herşey var, eline bakar gibi izliyosun bulutları aynı cinsiyetin belli olması gibi bi noktada Allah karar veriyo zaten Rabbim o zamana karar anı diyo Kuranda... KARARMI VERİYOR BAK YORUM YAZMAYACAĞIM KARAR VERMENİN NE OLDUĞUNU BİR ARAŞTIR KARARI KİMLER NEDEN VERİRLER VE BUNU ALLAHIN SIFATLARI İLE KARŞILAŞTIR SONRA YORUMU KENDİN YAP...

Ben iman etmeyeyimde kim iman etsin...Yanlış anlamayın gurur duymuyorum bununla Hidayet Allahtan ben sadece istiyorum vesile olacak işler yapmaya çalışıyorum...Sizde ona küfür etmeyerek başlayın yavaş yavaş saygılı olun ona karşı... BAK HİDAYET ALLAHTAN DİYORSUN YA BU DOĞRU. Ibrahim 4.. Allah’ın emirlerini onlara iyice açıklasın diye her peygamberi yalnız kendi kavminin diliyle gönderdik. Artık Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Çünkü O, güç ve hikmet sahibidir..”

En'am 39 Ayetlerimizi yalanlayanlar karanlıklar içinde kalmış sağır ve dilsizlerdir. Allah kimi dilerse onu şaşırtır, dilediği kimseyi de doğru yola iletir.

Zümer/36. Allah kuluna kâfi değil midir? Seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa artık onun yolunu doğrultacak biri yoktur.

Allah kullarına karşı seçici de olabiliyor, kimi hidayete erdirirse o doğru yolu buluyor.
Araf/178. Allah kimi hidayete erdirirse, doğru yolu bulan odur. Kimi de şaşırtırsa, işte asıl ziyana uğrayanlar onlardır.

Allah’ın insanı doğru yola iletmesi onun kalbini İslam’a açması ile mümkün olduğuna göre, öyle görünüyor ki, dünyada İslam’ın dışındaki bütün din mensupları Allah tarafından saptırılmış durumdalar.
Enam /125. Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun kalbini İslâm'a açar; kimi de saptırmak isterse göğe çıkıyormuş gibi kalbini iyice daraltır. Allah inanmayanların üstüne işte böyle murdarlık verir.

Nisa 88. Size ne oldu da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Halbuki Allah onları kendi ettikleri yüzünden baş aşağı etmiştir (küfürlerine döndürmüştür). Allah'ın saptırdığını doğru yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah'ın saptırdığı kimse için asla (doğruya) yol bulamazsın!

Allah, bir yandan dilediğini saptırmakta, dilediğini doğru yola iletmektedir. Öbür yanda da insana akıl vermiştir ama her nedense kendi külli iradesi ile onu saptırarak bu aklı kullanmasına izin vermemektedir. Allah tarafından doğru yoldan saptırılan insan, böylesine bir yüce güç karşısında hangi insiyatifle aklını kullanacak ve doğru yolu bulacaktır. ?

Nahl 93. Allah dileseydi hepinizi bir tek ümmet kılardı; fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız.
rai1978
Doğruyla yanlışı ayırt etmemiz için akıl vermiş Allah yazıcamda tutarlı savunduğun bişey yok öylesine çamur at tutmassa izi kalır mantığıyla yazmışsın cevap vermeye değermi diye düşünüyorum bak bide yazmadığım şeyleri yazmışım gibi göstererek ayıp ediyosun yani heves bırakmıyosun insanda bi yerden bulup pislik atıyosun ortaya aha bu senin temizle diyosun bu çok ayıp...Anlatım bozukluğu olduğuna karar evrebilmek için arapça bilmek şart dedim sürekli arapçasından okumak gerek demedim bu senin çamurun herkes kendi diline çevrilmiş tercumesinden okusun...Yok ben kuranın üzerind e çalışma yapmak istiyorum dinime daha çok faydalı olmak istiyorum diyosan arapça bileceksin zor değil iki sene kursa gider öğrenirsin

Sen bana o öyle diyo sen böyle diyosun diyemessin başkasının yazdıklarını açıklayacak değilim ben ne söylediysem ordan sor mesela müslümanlara göre yaşar nuri zararlı bi adam çıkarı için ayetlerin manalarını farklı şekilde yazabilir kesinlikle umursanmayacak biri şimdi bana bu adamdan sorma
İmla hatalarımdan kaynaklanan bazı yanlış anlamalar var benim kusurum. Zaten senden Kuranın aynısını getirmeni kimse istemiyo benzerini diyo Allah...Varmı gülüyosun ama hani nerde göster hemen bakıcam yok hala savunmaya çalışıyosun...bu cümleleri bu şekilde okuyacaktın

Kardeş kahve örneğini sen verdin amaçsızca yazıyomuş gibi bi his var içimde:)Kuranın bi benzeri yazılamaz ısrarla yazılır yazılır deyip durma Kurandan kopya çekerek yazacağın benzeri bi kitapta hemen çuvallarsın farkedilir beyaz bi duvarda büyük bi kan lekesi gibi tutturamassın sen aha ben yazdım kuranın benzeri deyince benzeride olmuş olmaz insanların okuyup karar vermesi gerekir ki herkes başka taraflarıyla güler buna komik duruma düşersin yani şöyle derler sen o kitaplamı bir tutuyosun getirdiğin bu şeyi...Anlatmak sitediğim ben benzerini yazdım deyince benzerini yazmış olmuyorsun...daha iyi anlayabilmen içi son bi örnek vereyim ben bi kitap yazıyorum bir ayda,kadınların çalışmasının ülke ekonomisine yaptığı zararlardan falan bahsediyorum bunun gibi bi sürü şey sonra aha kapitalin benzerini yazdım diyorum si...r lan der millet ısrar edersem bağlamaya kalkarlar:)
ŞİMDİ tekrar soruyorum VARMI Bİ BENZERİ yok bu kadar insan bu zamana kadar neden yazamadınız...

Allah aklınıza yattıysa iman edin diye başlayan cümlenin içeriğide Kuranı kerimden alınmıştır bu mevzuda hadislere başvurmama gerek kalmadı...

Allah zaten çok açık söylüyo çaresissiniz diyo size istediğimi yaparım sizi ben yarattım benim malımsınız istediğime hidayet veririm istediğime vermem istediğimi cehenneme sokarım istediğimi cennete bize düşen bütün emirlerini yapıp hidayeti ve cenneti dilemek...Bütün yollarıda gösteriyor nasıl cennete gireceğimizi nasıl takdirini kazanabileceğimizi

Daha fazla yazamıcam iftara gidiyorum diğerlerini sonra yazarım
Pante
Kardeş kahve örneğini sen verdin amaçsızca yazıyomuş gibi bi his var içimde:)Kuranın bi benzeri yazılamaz ısrarla yazılır yazılır deyip durma Kurandan kopya çekerek yazacağın benzeri bi kitapta hemen çuvallarsın farkedilir beyaz bi duvarda büyük bi kan lekesi gibi tutturamassın sen aha ben yazdım kuranın benzeri deyince benzeride olmuş olmaz

Yazılamaz kardeşim benzeri..
Mümkün mü yazmak?

Mümkün olması için yazarının;
Amcalarının, halalarının, teyzelerinin, dayılarının kızlarından istediğini, gönlünün çektiğini karılarının arasına katabilmesi lazım.
Kendisini hibe eden kadınlar içinden beğendiğini alması lazım.
Savaşta ele geçirilen cariyelerden en güzellerini alması lazım.
Nerede öyle bir yazar?

Ayrıca;
Evlatlığı olması lazım. Onca karısına, cariyesine rağmen evlatlığının karısına göz koyması lazım. Aralarını bozması, boşanmalarına sebep olması lazım. Toplumun karşı çıkması üzerine doğru bir ahlak kuralını bozup "Evlatlıklarınızın boşandığı eşleriyle evlenebilmeniz için örnek olsun diye" bahanesiyle evlenmeden, "Nikahımızı Allah kıydı" diyerek gerdeğe sokması lazım. (Tebenni hadisesi)
Nerede öyle yazar?

Ayrıca;
Canyoldaşının 6 yaşındaki kızıyla evlenip, sokakta oyuncaklarıyla oynarken çağırtıp-hazırlatarak 9 yaşında gerdeğe girmesi lazım. Kendinden 43 yaş küçük bu eşinin bir genç delikanlı ile kervanı terkedip başbaşa kalmasından dolayı ortaya çıkan dedikodu kasırgasına karşı kitabında açıklama getirmesi lazım..(İfk hadisesi)
Nerede öyle yazar?

Ayrıca;
Karılarının isyankarlığı ve kendi aralarındaki sürtüşmeleri nedeniyle onları susturmak için, kendisine itaat etmeleri için kitabın koca bir suresini karılarını tehdit ederek korkutmaya ayırması lazım. (Tahrim suresi)
Nerede öyle yazar?

Mümkün mü benzerini yazmak?
Daha onlarca sebebi var da yerim dar. smile.gif
rai1978
Yazdıkların yazılamazın cevabı değil mevzumuzda senin iddiaların değil ve her meseleyi anlatıp herkesi tek tek ikna edecek kadar zamanım da yok...

NEREDE SÖYLEMİŞ BUNLARI? YOKSA BUNLARI O DEĞİLDE ONUN ELÇİSİ OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİR ARAPMI SÖYLEMİŞ...
Allah bütün insanlarla konuşup hepsine tek tek kitap vermek yerine seçtiği her açıdan hazırladığı üstün bi ansana emirlerini bildirmiş ve diğer kullarınada hangi sözün kendi sözü olduğunu ayırtedebilmesi içinde AKIL vermiş siz aklınızı kullanamıyorsunuz bu sizin meseleniz...(akıl sahipleri anlar diyor Allah)
dilaver
sevgili hacı

mücadelenin birincikoşulu dogru bir stratejıve uygun ittifak politkalarıdır. Starateji zaten ittifakları beraberinde getirir. Sizin kafanızın bu konuda net olup olmadıgından emin degilim. Her şeyden evvel kiminle ittifak yapacagınız konusunda bir netleşmeniz lazım. Benim gibi bir koyun ( sizin tabiriniz ) ile mi yoksa sanal ile mi.

Evrim sitesini kurduk ve buraya yazı astım. 3 ileti geldi bir tanesi de forum yöneticilerinden , gerek yok demiş böyle bir siteye ilgili başlık falanca yerde en detaylı bir şekilde tartışılmış demiş. O gün benim en son girişimdi buraya.Neyse evrim sitesindeki omerr iletisininsizden oldugunu düşündüm ve ö.m. attım cevap gelmedi.

Bu arada hakkını yemeyeyim orhan11a TD bülten işini açtıgımda elimden geleni yaparım dedi, buyur as yazını ben de desteklerim dedi. Hatalr varsa şayet geçmişe yönelik özeleştiri yapılmalı. Ateistlerin birligi arzulanıyorsa eger. Hani bir laf vardır ya ya şimdi konuş ya da sonsuza kadar sus diye, o uygulanmalı.

Biz Td sitesinde bir bülten faaliyetine giriştik ama teknik olarak su koyverdik. İz<ladigim kadarıyla burada üye arkadaşlar arasında son derece teknik bilgisi yüksek olanlar var. Neden ben buradan yardım alamıyorum. Neden birbirimize rakip görünüyoruz.

Bildigim ve izledigim kadarıyla en son Td den sulhen ayrıldık, o halde neden birlikte bir şeyler yapamıyoruz. Ya da neden siz bizimyaptıklarımıza katkıda bulunmuyorsunuz. Neen, neden.

Vereceginiz yanıtların özgeçmilerinin 01/01/2007 tarihi itibarı ile olması tercihimdir.Butarihten alalım ve yeni bir sayfa açalım

Ne dersin

saygılarımla
haci
Sevgili Dilavar.

Evrim sitesindeki omerr ben değilim. Hangi evrim sitesi? Ayrıca benim nickim omerr değil..
Ya Hacı'dır.. Ya da yeni bir yere kaydoldum.. Orada omerusta'dır..

Sizin teknik yardıma gereksinimiz varsa, bizim teknik elemanlarımızın size yardım etmemesi için bir neden olduğunu sanmıyorum..
Düşmanlığı yapan biz değiliz..
Siz başlatmıştınız hatırmında kaldığına göre..

Aetist cafe'ye bir ileti asarak, nasıl bir yardım istediğinizi bildiriniz..
Size bu konuda bilgisi olan bütün ateistlerin yardıma koşacağına eminim..

Bence özeleştiri gibi bir konuya hiç değinmeyelim..
Özeleştiri yaparken bir takım yaralar deşiliyor..

Geçmişte vuku bulan olguları şimdiki durum muvacehesinde değerlendirmemeliyiz.
Farklı zamanlarda insan farklı algıları oluyor.. Farklı sonuçlara varıyor..

Dostluk istiyorsanız, bulunduğumuz zamandan başlayarak birbirimizi anlamaya çalışalım..

Selamlar..

HACI
dilaver
sevgili hacı

teşekkür ederim

ama karşı çıktıgım bir konuvar o da siz biz ayrımı. Ben buraya yazarken ateist forum üyesiyim ve kendimi biz olarak hissetmek istiyorum, zaten öyle hissettigim için buraya yazıyorum. Ama siz biz ayrımını en azından kendim açısından kabul etmiyorum.

Yaklaşımın için minnettar oldugumu söylemek istiyorum. Birbirimizi en kolay affeden insanların bizler oldugunu düşünüyorum. En kısa zamanda üstesinden gelemedigimiz sorunlar için başlık açacagım. Yardımınız olacagından en ufak bir kuşkum yok.

Bu yazışmamızında bundanbir evvelki gibi sonuçlanmaması için sagduyulu davranacagından eminim.

Bana kalırsa eskiden atılmış bir adımı yeniledik. Aman çocuk oyunundaki gibi adım adım gidelim. Dedigim gibi milat 01/01/07 olsun hatta orhan11 da bunu teyit etsin.( isterse,gerek duyarsa )

saygılarımla
isturbo
merhaba
ben bu forma turan dursun sitesindeki link sayesinde ulaşmıştım
ama şimdi yok galiba
haci
Başkalarına müdahale etmekten hep rahatsızlık duymuşumdur.
İşe bakın ki siz başkalarının yaşamının en ince ayrıntılarına kadar müdahale etmek ilkesine dayanan bir mesleği seçmişim..
Neyse ki kısa bir zaman içinde bu rahatsızlık ve mecburiyetimi dengelemeyi öğrendim.
Hastalarıma hiç bir şeyi yapmaya zorlamadım.
Kararı her zaman onlara bıraktım.

Çoğu benim tavsiyelerimi yerine getirdiler..
Ama arada epeyi beni takmayanlar da oldu tabii...

Önceleri tavsiyelerimi yerine getirmeyenlere kızardım ama, zamanla onlara da saygı duymasını öğrendim.
Can onlarındı nihayet...
İstedikleri gibi yaşamada özgürdüler..

Bu benim profesyonel yaşamım...
Doktorluğu bazı etik kuralları izleyerek pratik etmek zorundayım..
Hem tıbbi etik, hem de yasalar benim mesleki davranışlarıma bir sınır koyuyor.

İnsanların yaşamına müdahale etmem gerektiği ve bundan onların büyük yarar göreceğini bilmeme rağmen istediğim kadar edemiyorum...
En son Türkiye ziyeretimden dönerken uçakta bir Türk işçisi kalp krizi geçirdi...
Müniche bir saatlik yolumuz vardı..
Çantamda her zaman muhtemel bir kalp krizi geçirecek olanlar için gerekli ilaçları taşırım.
Onları her yolculukta yanıma alırım..
Hostes ve daha sonra pilot onlardan uygun bulduğumu kullanmama izin vermediler..
Ve ben dayatamadım.

Çantamda taşıdığım ilaçlardan biri olan atenolol'ü hastaya verebilseydim, yaşama şansını yüzde 40 artırabilirdim.
Yalnız bir aspirin tableti vermeme izin verildi.. O bile yaşama şansını yüzde 30 civarında artırıyor.
İkisi birlikte hastanın yaşama şansını bayağı artırabilirlerdi.
Hasta uçak yolculuğu sırasında ölmedi..
Ama kötü bir kalp krizi geçiriyordu ve sonunun iyi olduğunu sanmıyorum..

Bunları neden yazdım?
Tabii tahmin ettiğiniz gibi laf dönüp dolaşıp İslam'a gelecek..
Burası ateist forum..

İslam yalnız kendini tebliğ etmekle yetinmez..
Müdahale eder...
Bu müdahale bazı aylarda daha fazladır. Ramazan gibi..
Baskıyı kemiklerinizde hissedersiniz..
Size nefes aldırmaz İslam..
İslam dayatır..
Ve İslam'ın muhatabı tek bir kişi değildir.
Toplumlardır..
Hatta bütün insanlıktır..

Günümüzde insanlığa en yararlı profesyonel mesleklerde bile dayatma yoktur.
Ölüm kalım mücadelesi yapan bir insan için tıp, yalnız bazı tavsiyelerde bulunabilir.
Tedavileri hastalara zorlayamazsınız.
Onun için neyin iyi olduğunu tebliğ etmekten öteye gidemezsiniz..

Bizim bütün yapmamız gereken şey, İslam'ın bu dayatmasını ve müdahalesini önlemektir.
İslam bizim düşmanımız değildir.
Olmalıdır belki ama, o zaman Don Kişot'tan farkımız kalmaz..

Bunun üzerine yoğunlaşmamız ve düşün üretmemiz gerekmektedir.
Bence bu çok önemli bir konudur..
Tolerans ve hoşgörüyü yaymak zorundayız..

Zorlama ve dayatma ile olmuyor bu işler..
İslam'ın bu geleneksel hatasını tekrarlamamalıyız..
Aynı tuzağa düşmemeliyiz..

Selamlar..

HACI
dilaver
merhaba
ben bu forma turan dursun sitesindeki link sayesinde ulaşmıştım
ama şimdi yok galiba

sayın isturbo

http://www.turandursun.com/modules.php?nam...link&cid=12

bu haliyle daha iyi ve erişim mümkün

saygılarımla
deliziya
haddim olmayarak lafınıza eklemek istediğim birşey var,kuranı iyice anlaşılır hale getirmek,ve herkese en çıplak haliyle anlatmak sorunun çözümü olacaktır kanaatindeyim.ama bunu kuranı kötüleyerek değil,sadece anlatarak yapılması taraftarıyım...kuranı gerçekten anlayan birinin kurandan uzaklaştığına 3-4 kez şahit olduğum için bu fikri ileri sürüyorum.

saygılarımla...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.