Bu tür anlayış değişikliklerini ilkesizliğe mi vermek gerekir yoksa ruh haline mi?
Acaba mübarek Ramazan-ı Şerif'in duygu çoşkusundan mı etkilendi de Hacı'nın bakış açısında böyle bir değişim ortaya çıktı?
Yoksa Hacı'nın kafasında yeni bir çizgi, yeni bir strateji mi var da bunun yoklamasını yapıyor?
Elbette doğru olan başlık yazısındaki anlayış ve mücadele şeklidir.
Don Kişot gibi yeldeğirmenlerine saldırmanın, yıkma-yoketme planları içinde olmanın mantığı var mı?
Daha sanal bir site olarak kendimizi korumaktan acizken ve böyle yeraltına atılmış gibiyken bir de İslam'ı yıkma amacı içinde mi olunacaktı?
Ateistlerin, agnostiklerin, deist, panteist ve panenteistlerin hatta Alevilerin ve diğer azınlıkların öncelikli amacı, İslam'ın hoşgörüsüz, anlayışsız tavrı ve uygulamaları karşısında gerçek anlamda demokrasi, özgürlük ve laiklik ortamını elde etmek olmalıdır.
Bunun yolu da birlikten, güçleri birleştirmekten geçer.
Aynı amaç ve doğrultudaki dinlerden özgür sitenin yazar ve katılımcılarına koyun, yöneticilerine ise sapık demekten değil.
Bu kalın yazdığım yazı ile ilgili başlığı tesadüfen bu akşam okudum ve şok oldum.
Hacının önce bu kişisel kin ve nefretlerden sıyrılması, başka bir sitenin adminiyle olan sorunundan dolayı tüm katılımcılarına ve yazarlarına hakaret anlayışından kurtulması gerekiyor.
Bu konuda Hacı'nın bir özür borcu var.
O sitenin kurucusu adminiyle olan sorunu beni ilgillendirmez.
Ama manipülasyon ve kasıtlı olarak yazılarının o kurucu admin tarafından silindiğini ispatlasın. O kurucu admini sitenin Disiplin Kurulunda yargılamayı ve hakediyorsa gereken uzaklaştırma cezasını vermeyi o kurulun başkanı olarak taahhüt ediyorum. Bunu başaramazsam o kuruldan derhal istifa ederim.
Bir yıldan bu yana kurulun başındayım, tek bir hatalı, haksız kararını yazın, yine istifaya hazırım. İtiraz kurulun varlığına ise site içi demokrasi, adalet sitenin kurucu adminine mi bırakılmalıydı? diye sorarım.
O sitede de, bu sitede de uzun zamandan beri yazıyorum. Hangi yanlışlığımı, hangi kötü tavrımı gördünüz ki beni ve tüm katılımcıları koyun ya da sapık yerine koyabilme haddinde ve hakkında olabiliyorsunuz Sn. Hacı?
Ruh hali insanlarda zaman zaman istenmedik yazıları yazdırabilir ve bir daha kontrol etmeden gönder tuşuna bastırabilir elbette. Ama erdem, aradan zaman geçip de kafalar durulduğunda özür dilemeyi gerektirir. Bekliyoruz Sn. Hacı..