Jump to content

kris_ez

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    112
  • Katılım

  • Son ziyaret

kris_ez kullanıcısının paylaşımları

  1. kris_ez

    ateist sayısı

    ben bu yıl üniversite sınavlarına hazırlandığım için çok nadir uğruyorum ne var ne yok diye ...ama diğerlerine gelince zaten her şeyi yazıp çizmişler tartışmışlar kurandaki saçmalıkları vs. bir yerden sonra sıkılmış olabilirler sürekli aynı konulara değinmekten .
  2. kris_ez

    Huri'lerin Tanımı Diye Sunulan Ayet: 78/Nebe suresi 33

    yok öylesine dedim tabiki bu ara bu söz çok kullanıyorda.. bu gibi durumlar için .. insanlar bir kere olsun okumuyor , okuyanlarda her şeye bir kılıf uyduruyor .. kuran öyle bir kitap ki anlayamazsın felan filan .. o zaman allah sana anlayamacağın bir kitabı niye gönderiyor. İşin kötüsü bunlardan gün geçtikçe sıyrılmamız lazımken biz daha da dibe batıyoruz.
  3. kris_ez

    avrupalı olupta müslüman olanlara ne demeli ?

    trt nin şuan kimin elinde olduğu belli zaten.Pek şaşırmamak gerek aslında
  4. kris_ez

    Ateistforum'u Nasıl Keşfettiniz ve İlk Tepkiniz Ne Oldu

    bu siteye ilk girdiğimde yazık şunlara ya cehennemde yanacaklar haberleri yok dediğimi hatırlıyorumm. Sonra burdaki şeyler dikkatimi çektii okumaya felan başladım . Ama hep ön yargılı biçimde okuyordum o zamanlar sonra araştırdım baktim ki dedikleri hep doğru. Böylece o dogmatik düşüncelerden kurtuldum .. oh be dünya varmış
  5. kris_ez

    Ateist-Müslüman Diyalogları

    x arkadaşım ( türbanlıdır kendileri) e ( kris_ez) e: gecen face de gördüm bir kız ateistlere siz satanist misiniz diye sormuş çok güldüm yaa biriside ''öyle böyle değil günde 1,5 litre kedi kanı sağlık için yaralıdır '' yazmış . x: ciddi misin ? satanist miymiş ateistler ? kedi kanı mı içiyorlarmış ? güler misin ağlar mısın ...
  6. kris_ez

    Huri'lerin Tanımı Diye Sunulan Ayet: 78/Nebe suresi 33

    kırk yıllık tinerciyim böyle kafa görmedim
  7. kris_ez

    avrupalı olupta müslüman olanlara ne demeli ?

    haklı olabilirsin . Konunun başlığında ''avrupada müslüman olanlar'' a değinmek istedim .Birde müslüman olmayan kesim aklını biraz daha kullanır, sorgular en azından. Ondan dolayı böyle bir başlık açmıştım .
  8. kris_ez

    Huri'lerin Tanımı Diye Sunulan Ayet: 78/Nebe suresi 33

    Olaya farklı bir açıdan bakıyorum ..şimdi bir düşünelim cennete karı-koca gelmiş bir çift. Birde erkeğin tam 70 tane hurisi var tabii.. tam kadınla sohbet felan ederken erkeğin aklına bir anda huriler geliyor... '' canım sen şurda biraz bekle benim şu hurilerle biraz işim var'' diyor .Kadın da bunu duyunca ister istemez üzülüyor .. yani anlayacağınız kadına cennette bile mutluluğu çok görmüşler . .. Ama bir dakika yaa cennette üzüntü yoktu değil mi? iyi o zaman kadın eşim hurilerle diye zil takıp oynuyor.
  9. kris_ez

    avrupalı olupta müslüman olanlara ne demeli ?

    gel şöyle seninle arabistana doğru bir yola çıkalım daha iyi dinini yaşarsın orda çok güzel haklar seni bekliyor diye de eklenmeli..
  10. kris_ez

    Diğer Dinlere İnanalar CENNETE Girer mi?

    cııııkkk giremezler canım .. istiyorsan melek gibi biri ol ya da tüm müslümanlardan daha iyi ol yinede giremezsin
  11. kris_ez

    avrupalı olupta müslüman olanlara ne demeli ?

    evet olabilir insan bu tür durumlarda hep bir değişiklik ister , yeni yol arayışlarına girer sanırım bu da ondan ibaret.
  12. kris_ez

    İslam ve Laik Türk Müslümanı

    bizim bir hocamız şöyle demişti '' evet dinde zorlama yoktur ama bu söz müslüman olmayanlar için geçerlidir.'' yani sen müslümansan sana zorlama vardır .Hoşgörü yoktur. namazda kılacaksın oruçta tutacaksın .. yapmıyor musun ? müslüman değilsin işte kuru kuruya inanmak olmaz.
  13. kris_ez

    avrupalı olupta müslüman olanlara ne demeli ?

    birazcık düşünüp saçmalıklara inanmaktansa ateist olmayı deneyebilirler mesela.
  14. şaka gibi yaa.. biz üzerimizden atmaya çalışıyoruz bunlarda iyice yanaşıyor.
  15. kris_ez

    Ben hala agnostiğim.

    deisttim bir ara bende . şuan agnostisizmi benimsemiş durumdayım. Ateist olur muyum bilmiyorum ama agnostisizm bana mantıklı geliyor
  16. kris_ez

    Sadece müslümanlar

    biz seni anladık 19_lu .... o senin göklere sığdıramadığın peygamberin niye o zaman zeyneple evleniyor onu açıkla birde.
  17. kris_ez

    Tanrının var olma olasılığı nedir? - 1

    bence tanrının olup olmayacağı asla bilinemez . ama şu bir gerçek ki olsada bir önemi yoktur bizim için bir şey farketmez.
  18. kris_ez

    Ateist Kadınlar ve İslam

    ben arkadaşlarıma soruyorum bazen erkekler bizden hem fiziksel olarak hemde akıl olarak daha üstündür bu yüzden dediklerini yapmalıyız allah öyle yaratmış gibi bir cevap aldım ve tartışmayı kestim .
  19. kris_ez

    Ülkelere göre din ve iq seviyesi

    bu oran birkaç yıl sonra yüzde 85 felan olur
  20. kris_ez

    Müslümanların 4 eş Alması Dinin Emrimi

    aslında türkler müslümanlığı kabul etmese ne iyi olurmuş . kılıç zoruyla kabul etmişler gerçi ama sonrada baya bir benimsenmiş . islamda dört eşlilik kadının tam bir '' mal'' olduğunun kanıtı daha bir de bunu kadınlar savunmaz mı yok iyi bir şeymişte filanmışta ...yazık
  21. kris_ez

    Dinden Çıkaran 99 Söz ve Hareket

    yoo ne alaka ? asıl tam tersi en çok uğuşturucu kullanan bu tip işlere yönelen kişiler dindar kesimlerin çocuğu oluyor. boşanmalara gelince laik kesimde kadın erkek anlaşamadıklarını anlayınca boşanıyorlar ama dindar kesimde kızın babası gelinliğinle gittin kefenle gelirsin ancak bu eve diyor. böyle oluncada kadın dayakta yese , aldatılsada susuyor başka çaresi yok çünkü .sonrada laik kesimde daha çok boşanmalar oluyor diye teşhis konuluyor
  22. şimdiki durak agnostik .

  23. kris_ez

    Türk Hakim ve Savcıları

    tecavüz kaçınılmazsa evlenmeye bakacaksın diyor adamlar
  24. kris_ez

    Hem Laik Hem Müslüman Olunur mu?

    gerçek islam arabistanda , iranda felan yaşanıyor . bizim ülkemizde olan ise günümüze uyarlanmış bir biçimde islama göre kadının türbanlı olması bile kafirlik iyice bir çarşafa girmesi sadece gözleri görüncek yoksa diğer türlüsü haram . böyle olduğunu düşünürsek evet türkiyede gerçekten islamı yaşayan çok az kişi var ama gün geçtikçe yaygınlaşacak bence .
  25. kris_ez

    İslamda Vergi Sistemi ve islamın gelisimi

    güzel bir yazı olmuş muhammet işi biliyor
×
×
  • Yeni Oluştur...