Jump to content

DARK TEMPLAR

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    79
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne DARK TEMPLAR kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. bu müslümanlar nasil yüzsüz, nasil arsiz, nasil ahkalsiz olabiliyorlar..

    bak felek kelimesi. TDK

    http://tdkterim.gov.tr/bts/

    cahil cühela bir bedevi 1450 yil önce yörünge biliyormus.. gavurlar bilimde ilerleyerek her seyi bilip bulsunlar. müslolarda utanmadan emek calsinlar. ayni Hz. rezillullahin kuran ayetlerini yalan yanlis tevrat ve incilden asirdigi gibi. tuuuu sizin bozuk karakterinize. tuuuuu beyinsizliginize...

    siz nasil aynaya bakabiliyorsunuz? yoksa kendinden utanmak gibi bir ahlaki kavram tanimiyormusunuz???

    arkadaşım asıl sizin utanmanız gerekir.her şeyin tesadüfen oluştuğu gibi deli saçması bir fikre inanıyorsunuz daha ben ne deyim size.bütün insanlar dünyaya tesadüfen geldi.1400 yıl önce milletin işi gücü yok kitap yazacak hemde böyle bir kitap.o zaman ki zeka seviyesiyle.o zamanki şartlarla.yoksa kur-anı kerim demi yazılmadı tesadüfen mi oluştu ?

  2. şimdi dünyada 7 milyar insan nüfusu olsun. bunların 1,5 milyarı müslüman dersek geriye 5,5 milyar insan kalır. bu 5,5 milyar insanın hepsi sonsuza kadar acı çekecek. isterse dünyanın en iyi insanı olsun bişey değişmiyo sizin allahınız için. kendine kulluk edene karı veriyor öbür tarafta demekki egoistmiş :(

    sadece müslümanlar cennete girmeyecekki allaha,meleklerine,kitaplarına,peygamberlerine ve son güne inanan herkes cennete girecek.

    Bakara Sûresinin 62. âyet-i

    ''Şüphesiz o kimseler ki iman etmiştirler, bir de o kimseler ki Yahudi olmuşturlar, ayrıca Hristiyanlar ve Sâbiîler; (bunlardan) her kim Allâh'a ve o son güne inanmış, salih bir amel de işlemişse; onlar için Rableri nezdinde ecirleri vardır. Onlar üzerine hiçbir korku yoktur ve ancak onlar mahzun olmayacaklardır.''

    Nisa Sûresi 136

    ''Her kim Allâh'ı, Meleklerini, Kitaplarını, Peygamberlerini ve o son günü inkâr ederse, muhakkak ki o,(dönüşü düşünülemeyecek şekilde) pek uzak bir sapmayla (hak yoldan) sapıtmıştır. (Nisa Sûresi 136 )

    yani hıristiyanın cennete girebilmesi için ayrıyetten hz.muhammedi ve de kur-anı da kabul etmesi gerekir.aynı şekilde müslümanlarında hz.isa yı ve incili kabul etmesi gerekir :)

  3. Tekrar diriliş için de güzel bir ispat oldu...

    Teşekkür ediyorum...

    Sivrisineğin gözünü yaratan, güneşide O yaratmıştır..

    rica ederim kardeşim.keşke diğer arkadaşlarımızda bazı şeyleri anlayabilse onlar içinde çok hayırlı olur.

  4. İçine dışkı koyduğu bir canlı için abartılı bir ifade :D

    Bedensel, ruhsal ve zihinsel kusurlara hiç girmiyorum (Bu kıyağımı da unutma)

    İçine dışkı koyduğu bir canlı derken ?

    yahu bırakın bunları zaten hepimiz birer tesadüf değil miyiz :D bu kadarcık kusurda oluversin yani :D tesadüfe dua edinde daha fazla kusurumuz olmamış :D

  5. Sen ne çok şey biliyorsun öyle.

    Senin gibileri ben çiğ çiğ yerim. Ben sana binbir türlü kusurdan bahsetsem senin bunları anlayacak bilgi birikimin yok. En basitinden DNA nın yapısını bilmiyorsun. Kodon nedir bilmiyorsun. Aminoasit nedir bilmiyorsun. Sana DNA daki kusurlardan bahsetsem anlamayacaksın. O yüzden önce cahilliğinizi giderin. Sonra ahkam kesin.

    bu konuda benden daha bilgili olduğunu söyleyebilirsin ama video daki tıp doçentindende iyiyim dersen sadece gülerim sana.

  6. Evrenin bir makina olmadığını, kusursuz bir düzeninin olmadığı bilimadamları daha kaç dafe gösterecek. Ancak siz Kurandan ve Said Nursi nin kitapalrından başkasını okumadığınız için bu bilgiye sahip değilsiniz.

    kardeş bak sana şimdi tesadüfler zincirini göstereceğim :D

    insanın kusursuz bir biçimde nasıl oluştuğunun göstergesi.evrenin ve insanların tesadüfen olduğuna inanmaya devam edin siz.

    "Biz insanı en güzel biçimde yarattık" (Tin suresi, 4)

  7. Güzel arkadaşım,

    Senin gibi kimler geldi kimler geçti, hepsi bu komiklikleri yaptı ama okuyanlar anlıyor :D

    Şimdi bana başına felaket geldiğinde Biz Allaha aidiz ve sonunda Ona döneceğiz. diyen bir Aborjin bul, sonra gel :lol:

    Verdiğin ayeti tekrar yazayım da biraz daha komik olsun :D

    Muhakkak ki biz sizi korkuyla, açlıkla ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. O sabredenleri müjdele! Onlar ki, başlarına bir musibet geldiği zaman: Biz Allaha aidiz ve sonunda Ona döneceğiz. derler. (Bakara 155-156)

    Evet ataları uyarılmamışlar ne olacak?

    "Ben özüm sarhoş sen şarap söyle"

    şurdaki soru ve cevabı kafandaki soru işaretini silmene yardımcı olabilir

    http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/kuran-atalari-uyarilmis-bir-topluma-mi-geldi-uyarilmamis-bir-topluma-mi.html

  8. Enbiya/33

    Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ayı yaratan da Odur. Bunların herbiri bir yörüngede yüzmektedir.

    Yasin/40

    Ne Güneş Aya yetişir, ne gece gündüzü geçer. Hepsi bir yörüngede yüzer, gider.

    Bu ayetleri Türkçe bir mealden aldım. Mealde Enbiya/33 ayetinin altına düşülen dip not aynen şöyle: Sadece iki gök cismi sayıldığı halde, ikiden fazla şeyler için kullanılan bir fiil kipiyle, bütün bunların ayrı bir yörüngede yüzdüğü bildirilmiştir. Bundan da, Güneş ve Ay ile birlikte, bütün gökcisimlerinin kendilerine özgü birer yörüngede hareket halinde bulundukları anlamı çıkarılabilir.

    Aslında Enbiya/33 için geçerli olan bu yorum Yasin/40 için de geçerli. Çünkü her iki ayette de Hepsi bir yörüngede yüzer olarak çevrilen kısmın Arapçası birbirinin aynı: küllün fı felekiy yesbehun.

    Her 2 ayette de açıkça 2den fazla şeyler için kullanılan bir fiil kipi mevcut. Ancak meali hazırlayan kişi ayeti (bana göre) son derece yanlış yorumlayarak bütün gökcisimlerinin bir yörüngede yüzdüğü anlamı çıkabilir diyor.

    Gerçek ise bundan çok daha çarpıcı... Ayetlerde açıkça gece ve gündüzün de bir yörüngede döndüğü vurgulanıyor. Kuranda gece ve gündüz ile daima Dünyanın gece ve gündüzüne vurgu yapılır. Yani her 2 ayette de aslında ifade edilmek istenen şey Dünyanın da güneş ve ay gibi bir yörüngede yüzdüğü!

    Biran için dünyanın uzaydaki hareketini hayal edin. Dünya güneş etrafında dönerken dünyanın üzerinde daima birlikte ve aynı anda var olan gece ve gündüz de güneş etrafında bir yörüngede dönmektedir aslında. Ayetler bu açıdan son derece ince bir anlatıma sahipler

    Dünyanın bir yörüngede yüzdüğünün bu şekilde gece ve gündüze atıfta bulunularak anlatılmasının ima ettiği bir diğer şey de dünyanın dönüşünün neyin etrafında gerçekleştiği ile ilgili olabilir. Şöyle ki, dünyada gece ve gündüz güneş sayesinde oluşur. Ayetler gece ve gündüz de bir yörüngede yüzüyor demekle bu yörüngenin güneş etrafında olduğuna da atıfta bulunuyor olabilir.

    Bir önemli husus ta Yasin/40 ile Enbiya/33 ayetlerinin aynı şeyi söylüyor gibi görünmelerine aslında farklı olmalarıdır. Yasin/40 ayeti gece ile gündüzün ve güneş ile ayın birbirlerine çatamayacaklarını söylemekte ve "hepsi bir yörüngede yüzer" ifadesinden önce meallere yansımayan bir "VE" bağlacı kullanmaktadır. "VE" bağlacını orijinal metinde görebilirsiniz (ve kullun fi felekiy yesbehune). Bu basit "VE" bağlacı neden var? Neden ayet "A ve B" şeklinde ikiye ayrılmış? Yani neden "Ne gece gündüzü geçer, ne güneş aya çatar VE hepsi bir yörüngede yüzer" denmiş? Bu bağlaç bize A ve B olaylarının birbirlerinden bağımsız olduğunu, birinin diğerinin sebebi olmadığını söylüyor! Yani gecenin gündüze çatamamasının sebebi "bir felekte yüzmeleri" değil! Gerçekten de gece gündüze; dünyanın bir yörüngede yüzmesinden dolayı değil, dünyanın kendi ekseni etrafında dönme hareketinden kaynaklanmaları sebebiyle çatamaz. Ayrıca bu "VE" bağlacı felek kelimesine "küre - gökküre" anlamı yükleyerek, Kuran'da dünyanın bir yörüngede yüzdüğünden değil; Batlamyus modelinden bahsedildiğini iddia edenleri de komik duruma düşürmektedir. Çünkü eğer Kuran Batlamyus modelini temel alsaydı; gece gündüzü, ayette bahsedilen "bir felekte yüzme" önermesinden dolayı geçemiyor olurdu ki; bu durumda arada "VE" bağlacı olmaz ve "geçememe/çatamama" önermesi ile "bir felekte yüzme" önermeleri sebep-sonuç olarak sunulurdu. Oysa bu küçük ama muhteşem "VE" bağlacı iki olay arasında ("geçememe/çatamama" ile "bir felekte yüzme") bir ilgi olmadığını söylemektedir.

    Aslında yukarıdaki ayetlerde yapılan bir tür söz sanatıdır. Bir bütünü (Dünya) anlatmak için parçalarını (gece ve gündüz) kullanmaya 'synecdoche' adı verilir (Yunanca synekdoche, 'eşzamanlı anlama' manasında). Bir arabayı anlatmak için 'tekerlekler' demek ya da bir işçiden bahsederken 'bir çift el' tabirini kullanmak bu sanatın kullanımına verilebilecek diğer örneklerdir.

  9. Gece gündüzü geçer derken neyi anlatmış burada açıklar mısın?

    Yasin/40

    Ne Güneş Aya yetişir, ne gece gündüzü geçer. Hepsi bir yörüngede yüzer, gider.

    ne gece gündüzü geçer derken bence gece ve gündüzün sırayla oluştuğundan bahsediyor.yani birbirlerini takip ediyorlar,geçmiyorlar.

  10. Dünya'nın yörüngesinden bahseden ayeti bu getir. Hadi bakalım. Laf attın ortaya git getir.

    dünyanın güneşin etrafında döndüğünü belirten bir ayet yok.dolaylı olarak bu anlam çıkarılabiliyor.yada dünyanın yörüngesini direk belirten bir ayet yok.sadece dünyanın,güneşin ve ayın bir yörüngede döndüğü belirtiliyor.

  11. Hacı seni fena kandırmışlar. Aborjinler veya ataları uyarılmamışları veya Afrika da dünyadan habersiz yaşayanları vb. sormuştuk.

    Bunlar ne zamandır başlarına müsibet geldiğinde “Biz Allah’a aidiz ve sonunda O’na döneceğiz.” diyorlar?

    Bu daha ilk soru.

    Şimdi gidip seni kandırıp eline bu ayeti tutuşturan şeyhine "utanmıyor musun babacım beni kandırmaya" diyecek misin? Okuduğunu anlamamanın veya bizi salak yerine koymanın utancını yaşamayacak mısın?

    Utanmazsın diye yazayım, yazdığın ayetten de belli ama iş laf kalabalığında kaybolmasın

    Bakara 153- Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.

    Bakara 154- Ve sakın Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin; hayır onlar diridirler. Fakat siz bunun şuurunda değilsiniz.

    katalan ne diyorsun ne içtin sabah sabah ? yazdığım gayet açık açlık içinde sefalet çeken insanlardan,hastalıklardan bahsediyor.ayetin yorumlamasına bakarsan görebilirsin.onuda altında verdim.illaki afrika diye belirtmesi mi gerekiyor ?

  12. Bu dediklerini desteklemiyor ki ayrıca burada 1 tane ayet var :D Orda da Biz Allaha aidiz ve sonunda Ona döneceğiz. diyor ama afrikalılar kafir napacaz şimdi? Burda kafir olsan bile cennete girceksin demiyor ki ?

    kafir olanın cennete gideceğini kim söyledi ?

  13. sayın dark templar

    bende şunu ekleyim

    çok müslüman var ama tasavvuftaki tabirle kamil insan yada hadislerdeki 'gerçek mümin'diye bahsedilen kuran insanı bambaşka bir kişi. bu durumda pek fazla kişi yok şimdiyi bırakalım geçmişte bile pek yoktur bu bir gerçek

    işte bende diyorumki kurandaki müslüman modeli zirve insandır

    kesinlikle katılıyorum bedreddin bey haklısınız.

  14. Akıllı geçinen müslümanlara soruyorum. Dünyanın güneş etrafında döndüğünü söyleyen ayet var mı? Allah biliyordu da inanmazlar diye söylemedi mi yoksa?

    kardeş bak sana dünyanın ve güneşin belirli bir yörüngede döndüğüne dair ayetler göstereceğim.kur-anı yazan adam(haşa)o zamanlar nerden biliyordu dünyanın ve güneşin belirli bir yörüngede döndüğünü.yazan adam çok çok zekiymiş yada sıkmış tutmuş demi :D

    Enbiya/33

    Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ayı yaratan da Odur. Bunların herbiri bir yörüngede yüzmektedir.

    Yasin/40

    Ne Güneş Aya yetişir, ne gece gündüzü geçer. Hepsi bir yörüngede yüzer, gider.

  15. evet müslüman bir ailede doğdum saçma gelebilir ama yarı müslüman sayılırım :) afrikada yaşayan insanlardan allahın beklentisi yokki onları zaten bulunduğu durumlarda test ediyor.durumuna isyan etmesin,kendisine isyan etmesin,iyi birisi olsun ve yaşayabildiği kadar yaşasın yeter.sonra cennet kapısı açılıyor zaten bu kadar basit.hayatı futbol gibi düşünün teknik direktör (allah) sizi hangi mevkiye koymuşsa orda oynamak zorundasın.görevinizi başarıyla yerine getirin gerisi kendiliğinden gelir zaten :)

    bu mesajımı destekleyecek ayet aşağıdadır :D

    Muhakkak ki biz sizi korkuyla, açlıkla ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. O sabredenleri müjdele! Onlar ki, başlarına bir musibet geldiği zaman: Biz Allaha aidiz ve sonunda Ona döneceğiz. derler. (Bakara 155-156)

    Muhakkak ki biz sizi korkuyla imtihan edeceğiz Hazin tefsirinde beyan buyrulduğuna göre bu ayet-i kerimede geçen korkudan murad, düşman korkusudur. İmam Şafi ise bu korkunun Allah korkusu olduğunu beyan buyurmuştur.

    İkinci imtihan açlık iledir. Yine Hazin tefsirinin beyanına göre buradaki açlık, kıtlıklardır. İmam Şafi ise açlığı, Ramazan-ı şerifin orucu olarak tefsir etmiştir.

    Üçüncü imtihan mallardan noksanlaştırmak iledir. Hazin tefsirine göre bunun manası: Malın çalınması, yağma edilmesi, zorba bir hükümetin alması veya başka bir sebeple telef olmasıdır. İmam Şafi Hazretleri ise mallardan noksanlaştırma ayetini, zekât ve sadaka ile tefsir etmiştir.

    Dördüncü imtihan canlardan noksanlaştırmak iledir. Hazin tefsirine göre bunun manası: Öldürülmek, ölmek, hastalık ve ihtiyarlıktan ibarettir. İmam Şafiye göre ise canlardan noksanlaştırmak ayetinin manası, hastalıklardır.

    Beşinci imtihan meyvelerden noksanlaştırmak iledir. Hazin tefsirine göre bunun manası: Soğuk, yakıcı rüzgâr, fırtına, çekirge ve diğer afetler ile meyve ve mahsullerin telef olmasıdır.

    Recâ İbn-i Havf Hazretleri bu makamda der ki: İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, bir hurma ağacında ancak bir hurma olacak.

    Sabır sadece bela ve sıkıntılara sabretmek de değildir. Sabır üçe ayrılır:

    1- Günaha girmeme hususunda sabredip takva dairesinde kalmak.

    2- İbadetlerin zahmetine karşı sabredip ibadetleri terk etmemek.

    3- Bela ve musibetlere karşı sabretmek.

    ayette benim dediklerimi destekliyor :D

  16. O kadar kendinden eminsin yani cinci çocuk. Tipik allaha havale eden arap avuntusu belirtileri. Bırakın şu yahudiden kopya arap mavallarını.

    İnsanlık onuru için bırakın hurilere, nurilere, cinlere, jonlara inanmayı.

    kendin bilirsin ateist çocuk ben senin adına karar veremem <_<

  17. Sen bu cümleleri kurmuşsunya neye inanırsan inan insan olamazsın utandım cidden senden ,senide aynı teste tabi tutsun derdimde vicdanım elvermez

    arkadaşım örnek vererek bazı şeyleri açıklamaya çalışıyorum.ben ne yapsam boşuna zaten.ben keşke allahın beni sabancının oğlu olarak test etseydi diyormuyum ?.oh herşey keyif olurdu değil mi ? ben durumumdan şikayetçimiyim ? ben asla afrikadaki insanlarla ve çocuklarla dalga geçmem geçtirmem.ortamı yumuşatmaya çalışıyoruz olmuyor.sen öbür dünyanın nasıl bir yer olduğunu biliyormusun ? oraya gittiğimzde belkide bu dünyayı hiç hatırlamayacağız.hatırlasak bile mesela sen diyeceksin ki keşke allah beni afrikaya gönderseydide ordada dinle uğraşamasaydım ve cennete gitseydim diyeceksin.önce kendi vicdanına bak ondan sonra beni yargıla benim asla kötü bir niyetim yok.

  18. Aklını kullanınca allah püfff diye patlıyor. Uydurduğunuz allahı var etmek için attığınız taklalara, yalanlara din deniyor işte.

    Siz allahı yarattınız allah sizi değil.

    aklı kullanmak var kullanmak var.ama hata ediyorsun dostum gidişin hayra alamet değil.inşallah doğru yolu bulana kadar öbür dünya ile tanışmak zorunda kalmazsın sonra geri dönüşü olmaz bu işin.

×
×
  • Yeni Oluştur...